FAOS SAMADHI 2

Εναλλακτικος χωρος αναζητησης και θεραπευτικων τεχνων.

Εργαστηρι Αυτογνωσιας.

Ολιστικες ψυχοθεραπευτικες προσεγγισεις μεσω της Βοτανικης Ιατρικης, του Διαλογισμου, της Μεταφυσικης, της Ανθρωπολογιας, της Νεας Φυσικης και της Νεας Ενεργειας.


Κάπου στα βάθη της γενετικής μας μνήμης, βρίσκεται η γνώση του σύμπαντος και των κόσμων, όπου η ζωή είναι απαλλαγμένη από την αυταπάτη του χρόνου και του χώρου.

Όπως ακριβώς είχε προγραμματιστεί μέσα μας για να επαναφυπνιστεί την τέλεια στιγμή, έτσι τώρα προσκαλεί την προσοχή μας.

Έχουμε ένα σκοπό πολύ μεγαλύτερο από όσο μπορέσαμε ποτέ να φανταστούμε.

Ο σκοπός αυτός ζητά να τον αναγνωρίσουμε τώρα και ζητά επίσης να αποκόψουμε τα κυκλώματα που μας συνδέουν με τα πρότυπα σκέψης και τα άχρηστα συναισθήματα τα οποία μας κρατούν δέσμιους στην αυταπάτη και στη σύγχυση των κατώτερων βασιλείων.

Τρίτη 6 Αυγούστου 2024

Η νοημοσύνη των φυτών και δέντρων. Εγκλημα η καταστροφή τους.

 

 

Είναι έγκλημα, είναι διαστροφή αυτό που συμβαίνει κατά συρροή στην χωματερή της Ευρώπης. Το κόψιμο των δέντρων αιωνόβιων και μη, είτε σε κατοικημένες περιοχές, είτε στην ύπαιθρο.

 

Ενδεικτικά  αναφέρω ότι π.χ. την Γερμανία κάθε δέντρο έχει έναν κωδικό και είναι υπό την επίβλεψη και φροντίδα ομάδας ειδικών.

 

Για ευαισθητοποίηση παραθέτω κάποια στοιχεία επιστημονικών ερευνών για τα δέντρα και τα φυτά.

.

 Πειράματα κατέδειξαν ότι τα φυτά παράγουν μικρούς υπέρηχους ή υπόηχους όταν κόβονται, όπως ένα ζώο φωνάζει όταν το σκοτώνουν, ή εκπέμπουν ένα σήμα που καταγράφεται όταν ξεριζώνονται ή τους κόβεται ένα κλαδί.

 

Πειράματα που έχουν γίνει στην Ινδία, στον Καναδά και στις Η.Π.Α., ανακαλυψαν ότι τα φυτά φυτρώνουν και αναπτύσσονται γρηγορότερα, ή παράγουν περισσότερη σοδειά ή καρπούς, υπό την παρουσία ήχων όπως τα ινδικά μουσικά Ragas (εκπεμπόμενα από μεγάφωνα πάνω από ορυζώνες).

 

Τα φυτά δειχνουν να γερνουν προς την ηχητική πηγή, κατά το άκουσμα: ινδικής μουσικής από sitar, δυτικής κλασσικής μουσικής, έγχορδες εκτελέσεις 18ου και 19ου αιώνα, κλασσικης Jazz.

 

Τα φυτά είναι αδιάφορα προς την ηχητική πηγή, κατά το άκουσμα: σιωπής, αμερικανικής μουσικής Country, κουαρτέτων για έγχορδα των Schoenberg, Berg, Webern.

 

Τα φυτά αποτραβιούνται όσο πιο μακριά μπορούν από την ηχητική πηγή, κατά το άκουσμα: τυμπάνων, μουσικής Pop, Hard Rock και Heavy Metal.

 

Από την άλλη, η νότα Λα (F) συνεχώς ακουστή για οκτώ ώρες την ημέρα, ή ο τυχαίος έντονος θόρυβος (όπως τα παράσιτα του ραδιοφώνου), είναι  έχουν την ικανότητα να ανακόψουν την ανάπτυξη των φυτών, ή και να τα σκοτώσουν.

 

Αυτό δεν σημαίνει ότι τα φυτά «ακούνε»;

 

Βεβαια, κανένας αφοσιωμένος κηπουρός δεν χρειάζεται στατιστικές για να ξέρει ότι τα φυτά έχουν συναισθήματα, ότι με κάποιο τρόπο το καταλαβαίνουν αν τα αγαπάς ή αν τους μιλάς με γλυκό τόνο ή αν τα χαϊδεύεις, ή αν τα κακομεταχειρίζεσαι…

 

 Η ανθρωπολογική έρευνα σε κουλτούρες κοινωνιών τις οποίες χαρακτηρίζουμε «πρωτόγονες», κρύβουν αρχές, θεραπευτικές προσεγγίσεις και μυστικά, που μόλις σήμερα αρχίζει να ανακαλύπτει η δυτική επιστήμη.

 

Στις παραδόσεις σαμανιστικού χαρακτήρα, η φύση ( στοιχεία και φυσικό περιβάλλον ) έχει καθοριστικό ρόλο. Σ' αυτο τα πλαίσιο μπορούμε να εντάξουμε και την επιλογή των «φιλικών» αντικειμένων και ιδιαίτερα φυτών, που ευνοούν την έκβαση ορισμένων σαμανιστικών πρακτικών.

 

Για παράδειγμα είναι γνωστό ότι - σύμφωνα με τέτοιες θεωρήσεις - ένας άνθρωπος μπορεί να συνδεθεί ισχυρά με ένα δένδρο. Η παραμονή έκτοτε στη σκιά του, ή και απλά το αγκάλιασμα του κορμού του, μπορούν να φορτίσουν τις "ενεργειακές του μπαταρίες", να εξαφανίσουν το άγχος και την ένταση.

 

Έχει μάλιστα καταγραφεί η ικανότητα των φυτών να "αντιλαμβάνονται" άμεσα ένα ατύχημα λχ. του «φίλου» τους, ακόμη κι αν αυτό συμβεί χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά.

 

Στη δεκαετία του 1960, ο Dr. Burdon Sanderson έκανε πολλά πειράματα με δέντρα και  φυτά, όπως το να συνδέσει ηλεκτρόδια με τέτοιες ίνες ή απολήξεις φυτών, με σκοπό να καταγράψει τυχόν ηλεκτρική δραστηριότητα στα φυτά.

 

Μέχρι σήμερα, η ευαισθησία απόκρισης στο άγγιγμα έχει εντοπιστεί σε πάνω από 1.000 διαφορετικά είδη φυτών.

 

 Έχει επίσης διαπιστωθεί, ότι πολλά φυτά είναι ικανά να αντιδρούν απέναντι σε όντα που πρόσφατα έχουν καταστρέψει φυτικό ή ζωικό υλικό, δηλαδή είναι σαν να μπορούν να εντοπίσουν στα χέρια σου π.χ. το γεγονός ότι πρόσφατα κούρεψες το γρασίδι!

 

Επιπλέον, το ηλεκτρικό πεδίο διαφόρων ειδών φυτών αντιδρά μετρήσιμα, όταν βάζουμε δίπλα τους ζωντανές γαρίδες και τις πετάμε μέσα σε βραστό νερό, όπως έχει αποδειχθεί με πειράματα.

.

Επίλογος.

 Δεν υφίστανται σαν έννοιες οι όροι "εξάρτηση" και "ανεξαρτησία", είχε πεί ένας φιλόσοφος. Πράγματι, η φύση της πραγματικότητας είναι η αλληλεξάρτηση.

 

Όλοι μας είμαστε τόσο αλληλοεξαρτημένοι ο ένας με τον άλλον, όχι μόνο ο άνθρωπος με τους άλλους ανθρώπους, όχι μόνο το ένα έθνος με τα άλλα έθνη, αλλά τα δέντρα και ο άνθρωπος, τα ζώα και τα δέντρα, τα πουλιά και ο ήλιος, το φεγγάρι και οι ωκεανοί, το κάθε τι είναι συνυφασμένο.

 

Χρειάζεται ωριμότητα για να κατανοήσει κανείς ότι υπάρχει ένας μόνο κόσμος. Δεν υπάρχει ξεχωριστότητα. Πως ο άνθρωπος και τα δέντρα συνδέονται, ότι αλληλοεξαρτώνται.

 

Δεν μπορεί να ζήσει χωρίς τα δέντρα και ούτε και τα δέντρα μπορούν να ζήσουν χωρίς αυτόν.

 

Είναι όμως ήδη πάρα πολύ αργά. Δέντρα ηλικίας εκατό χρόνων, διακοσίων χρόνων, ακόμα και χιλίων χρόνων, έχουν καταστραφεί και έχουν κοπεί.

.

.

*φωτό

 

Πρόκειται για μια γιγάντια σεκόγια στην Καλιφόρνια γνωστή ως “Pioneer Cabin Tree”. Το δέντρο που είχε ηλικία πιθανώς μεγαλύτερη των 1000 ετών, έφτανε σε ύψος τα 46 μέτρα ενώ η διάμετρός του ξεπερνούσε τα 10 μέτρα.

 

Το χαρακτηριστικό εκείνο που το έκανε ξεχωριστό ήταν ένα ανθρώπινο κατασκεύασμα -“τούνελ”,  που διέσχιζε την βάση του κορμού του, δίοδος για ανθρώπους και αμάξια. Η αποθέωση της ανθρώπινης ηλιθιότητας. Κατέρρευσε στη διάρκεια καταιγίδας. Είχε αποδυναμωθεί από τη σοβαρή ζημιά που προκλήθηκε από τη λαξευμένη σήραγγα μέσα στον κορμό του.

 .

 

.

.