FAOS SAMADHI 2

Εναλλακτικος χωρος αναζητησης και θεραπευτικων τεχνων.

Εργαστηρι Αυτογνωσιας.

Ολιστικες ψυχοθεραπευτικες προσεγγισεις μεσω της Βοτανικης Ιατρικης, του Διαλογισμου, της Μεταφυσικης, της Ανθρωπολογιας, της Νεας Φυσικης και της Νεας Ενεργειας.


Κάπου στα βάθη της γενετικής μας μνήμης, βρίσκεται η γνώση του σύμπαντος και των κόσμων, όπου η ζωή είναι απαλλαγμένη από την αυταπάτη του χρόνου και του χώρου.

Όπως ακριβώς είχε προγραμματιστεί μέσα μας για να επαναφυπνιστεί την τέλεια στιγμή, έτσι τώρα προσκαλεί την προσοχή μας.

Έχουμε ένα σκοπό πολύ μεγαλύτερο από όσο μπορέσαμε ποτέ να φανταστούμε.

Ο σκοπός αυτός ζητά να τον αναγνωρίσουμε τώρα και ζητά επίσης να αποκόψουμε τα κυκλώματα που μας συνδέουν με τα πρότυπα σκέψης και τα άχρηστα συναισθήματα τα οποία μας κρατούν δέσμιους στην αυταπάτη και στη σύγχυση των κατώτερων βασιλείων.

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Είναι ιδιαίτερα διαστρεβλωμένο το να σκέφτεστε ότι θα θεραπευθείτε μέσω ενός άλλου προσώπου. Ο φόβος θα σας πει ότι δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό μόνος σας. Όμως η θεραπεία πρέπει να επέλθει δια μέσω του εαυτού, η θεραπεία πρέπει να συμβεί μέσα σε ΣΑΣ. Η θεραπεία του εαυτού, από τον εαυτό, και μέσω του εαυτού, είναι η μόνη πορεία που μπορεί να σας φέρει σε αυτό που επιδιώκετε. Τιμώντας το μονοπάτι σας, η πορεία σας διορθώνεται.



                                    



Είναι απαραίτητο για σας να είστε πρόθυμοι να απορρίψετε αυτό το οποίο δεν διαλέγετε. Και αν και αυτό θα μπορούσε να είναι ένα οδυνηρό μάθημα για μερικούς, οποιοσδήποτε συμβιβασμός λειτουργεί εναντίον σας. 

Γιατί ο συμβιβασμός προϋποθέτει την έλλειψη της εμπιστοσύνης και της πίστης στον εαυτό. Και είναι σωστό να πιστεύετε ότι όλη η θεραπεία πρέπει να επέλθει δια μέσω του εαυτού.

Γιατί ενώ μπορεί να αντικατοπτρίζεται με όμορφο τρόπο πάνω σε κάποιον άλλο (θεραπευτή), η θεραπεία πρέπει να συμβεί μέσα σε ΣΑΣ. Γιατί η θεραπεία που λαμβάνετε από κάποιον άλλο, αν και σας κάνει να «νιώθετε όμορφα»" τελικά δεν θα καταφέρει να σας εξυπηρετήσει στους υψηλότερους στόχους σας, εκτός και αν νιώθετε αυτήν την θεραπεία με την καρδιά σας  και αυτό σας κάνει να αρχίσετε την δική σας εργασία.

Είναι ιδιαίτερα διαστρεβλωμένο το να  σκέφτεστε ότι θα θεραπευθείτε μέσω ενός άλλου προσώπου. Γιατί δεν μπορείτε. Ακριβώς όπως δεν μπορείτε να γεννηθείτε ή να πεθάνετε για ένα άλλο πρόσωπο. 

Μπορείτε όμως με το να τιμήσετε τον Εαυτό και με το να θεραπεύσετε τον Εαυτό, να δημιουργήσετε τις βάσεις και να γίνετε το παράδειγμα για αυτό που είναι δυνατό. Αυτό είναι και το «βεληνεκές» του δώρου που είστε σε θέση να προσφέρετε ο ένας στον άλλο. Να μην ξεγελαστείτε ότι μπορείτε ή ότι ΠΡΕΠΕΙ να προσπαθήσετε να πάρετε τα φορτία κάποιου άλλου. Γιατί αυτό είναι απλά μια ανακατάταξη αυτού που κανένας από σας δεν θέλει. 

Όταν κατέχετε ξεκάθαρα αυτό που είναι δικό σας, με σιγουριά , και με αγάπη απέναντι στον Εαυτό, τότε δεν υπάρχει καμία απόκλιση. Δεν υπάρχει καμία ενοχή. Δεν υπάρχει καμία επίπληξη. Και δεν υπάρχει τίποτα κεκαλυμμένο.

Ο φόβος θα σας πει ότι δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό μόνος σας. Θα διαστρεβλώσει ακόμα και την πιο ιερή  ιδέα για να σας πείσει ότι υπάρχει κάποιος σωτήρας, κάποιος εραστής, κάποιος τέλειος, Ένας κάποιος  έξω από τον Εαυτό ο οποίος είναι απαραίτητος  για την λύτρωσή  σας. Αυτό είναι ένα ψέμα. 

Είναι η λύτρωση του Εαυτού η οποία είναι αναγκαία. Και μπορείτε να πάρετε όσο χρόνο θέλετε μέχρι να φτάσετε σε αυτήν την απόφαση. Αλλά δεν θα είστε αληθινά ελεύθεροι έως ότου να αντιμετωπίσετε αυτήν την επιλογή και επιλέξετε εσείς για σας. 

Έτσι λοιπόν πρέπει να επιλέξετε. Είστε κακοί; Είστε αμαρτωλοί; Είναι ο φόβος ο κύριός σας; Είστε ο σκλάβος του; Ή είστε Αγάπη; Αγαπάτε με όλη την απρόβλεπτη, αυθόρμητη, ολόκληρη πρωταρχική και χωρίς όρια δόξα της Αγάπης? Η Αγάπη που επιτρέπει, η αγάπη που επιτρέπει σε κάθε ένα από σας  να ανακαλύψει για τον εαυτό του το ποιός είναι, ποιες αξίες μετράνε για σας, τι είναι αποδεκτό για σας, και τι δεν είναι.

Η Αγάπη δεν είναι η σκλάβα του  φόβου. Η Αγάπη μπορεί να κοιτάξει τον φόβο στα μάτια και να τον ονομάσει για αυτό που είναι. Και η Αγάπη δεν αφήνει κανένα περιθώριο για επιπλήξεις,  ενοχές ή λογικές αμφιβολίες. Η αγάπη λέει, ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ,  και εσείς με έκπληξη της λέτε: δεν το περίμενα να είσαι τόσο όμορφη. Ποιος είναι λοιπόν  ανακριβής; 

Ποιος είναι απληροφόρητος; Θα μπορούσαμε να σας πούμε ότι όποτε υπάρχει αμφισβήτηση μέσα στο μυαλό σας για τα κίνητρα των  ενεργειών σας, ή για τα λόγια σας, ότι δεν είστε ευθυγραμμισμένοι με την Αγάπη. Οποιαδήποτε πράξη που γίνεται από φόβο προς κάποιον άλλον  θα σας επιστρέψει αυτό ακριβώς που στείλατε. Και αυτό δεν θα είναι η αντανάκλαση της αγάπης ή της αδυναμίας της  αγάπης. Αυτό θα είναι μια δική σας αντανάκλαση. Γιατί η αγάπη, ανεξάρτητα από το πόσο δυνατή και ξεκάθαρη και αν είναι, δεν θα μπορέσει να σας φθάσει γιατί θα την διαστρεβλώσετε.

 Εάν ακολουθήσετε αυτόν τον μικρό κύκλο που τώρα σας παρουσιάσαμε, θα δείτε πώς η θεραπεία του εαυτού, από τον εαυτό, και μέσω του εαυτού, είναι η μόνη πορεία που μπορεί να σας φέρει σε αυτό που επιδιώκετε. Δεν υπάρχει τίποτα λανθασμένο σε αυτό. Είναι έμφυτο μέσα σας. 

Γιατί πώς μπορείτε, στα αλήθεια, να περάσετε από τη ζωή  ξέροντας ότι φέρετε μέσα  σας την ουσία του Θεού και όμως να ενεργείτε λες και ο φόβος να είναι ο κύριός σας, και παρόλα αυτά να περιμένετε να βιώσετε την αγάπη που επιδιώκετε? Δεν μπορείτε. 

Τιμώντας το μονοπάτι σας, η πορεία σας διορθώνεται 

Υπάρχει μία ορθότητα και μια συνέπεια στις ανώτερες αξίες οι οποίες εφαρμόζονται εδώ. Για κάθε έναν από σας, υπάρχει ένα μονοπάτι, ένα μονοπάτι που θα τιμηθεί και θα αναγνωρισθεί σαν αληθινό από τον εσωτερικό εαυτό. Για κάθε στιγμή, η πρόκλησή σας θα είναι να τιμήσετε αυτό το μονοπάτι που είναι το δικό σας μονοπάτι. Και για να αποδεσμεύσετε και να απορρίψετε αυτού που δεν είναι. Στις μέρες που έχετε μπροστά σας, εάν ακολουθήσετε αυτόν τον κανόνα  ως την καθοδήγηση που θα σας φέρει στην αληθινή χαρά της γνώσης και σε μια ζωή γεμάτη αγάπη, τότε δεν πρόκειται να αποτύχετε.

Και σε κάθε στιγμή, όταν ξεφεύγετε, όταν τιμάτε αυτό που  είναι λιγότερο από τον εαυτό, όταν ενδίδετε στο φόβο, όταν πιστεύετε σε αυτό που ΔΕΝ είναι αληθινό, και σε αυτό που  σας δίνει λιγότερα από αυτά που επιδιώκετε, θα βρεθείτε πάλι σε μία  θέση που θα πρέπει ξανά να επιλέξετε. 

Όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, σας συμβουλεύουμε να επαναριθμήσετε τη πορεία σας άμεσα και πιστά. Μην σπαταλήσετε τον χρόνο σας αναθεωρώντας το ελάττωμα, το λάθος της κρίσης σας, ή τις λογικές δικαιολογίες για εκείνες τις ενέργειές σας που έγιναν χωρίς να λαμβάνουν υπόψη την επιθυμία του Εαυτού. Αντ' αυτού, διορθώστε την πορεία σας. Αναθεωρείστε, συγχωρέστε, προχωρείτε μπροστά. Όσο  αποδοτικότεροι γίνετε σε αυτό, τόσο ευκολότερα θα πραγματοποιείτε τους στόχους σας

Φυσικά και είστε ελεύθεροι να διαφωνήσετε μαζί μας. Είστε ελεύθεροι να παραμένετε «δεμένοι» με εκείνες τις απόψεις που δεν σας εξυπηρετούν. Είστε ελεύθεροι να χάσετε εντελώς την αγάπη προκειμένου να παραμείνετε "σωστοί", "να έχετε τον έλεγχο" να μην μπορεί «κανείς να σας κατηγορήσει». Αλλά αυτές στην πραγματικότητα θα είναι «Πύρρειες νίκες». Γιατί από την στιγμή που γνωρίσατε την αγάπη, ξέρετε πια τι είναι αυτό που πρέπει να κάνετε. 

Σας ενθαρρύνουμε λοιπόν να είστε ευγενείς με τον εαυτό σας, και αδίστακτοι και επιμελείς στις πρακτικές σας της αγάπης του Εαυτού. Εάν νιώθετε ασάφεια  για κάτι, εάν είστε αβέβαιοι για τα συναισθήματα  σας, τότε σταματήστε. Πάρτε τον χρόνο σας, γιατί έχετε όσο χρόνο θέλετε σε αφθονία. Γίνετε ξεκάθαροι. Κατόπιν κινηθείτε. Είμαστε αρκετά βέβαιοι ότι είπαμε αρκετά  ώστε να υπάρχει άφθονη «τροφή» για να σκεφτείτε. Συλλογισθείτε με προσοχή, γιατί οι αποφάσεις που λαμβάνετε τώρα θα σας μεταφέρουν στην ζωή την οποία εσείς θα έχετε επιλέξει με ακρίβεια. Οι βασικές αρχές και όλα τα δομικά υλικά, βρίσκονται παντού γύρω σας.

(c)1996, Becky Burke and Kristen Fox.
http://www.consciouscreation.com/
μετάφραση αγγελόπολις