FAOS SAMADHI 2

Εναλλακτικος χωρος αναζητησης και θεραπευτικων τεχνων.

Εργαστηρι Αυτογνωσιας.

Ολιστικες ψυχοθεραπευτικες προσεγγισεις μεσω της Βοτανικης Ιατρικης, του Διαλογισμου, της Μεταφυσικης, της Ανθρωπολογιας, της Νεας Φυσικης και της Νεας Ενεργειας.


Κάπου στα βάθη της γενετικής μας μνήμης, βρίσκεται η γνώση του σύμπαντος και των κόσμων, όπου η ζωή είναι απαλλαγμένη από την αυταπάτη του χρόνου και του χώρου.

Όπως ακριβώς είχε προγραμματιστεί μέσα μας για να επαναφυπνιστεί την τέλεια στιγμή, έτσι τώρα προσκαλεί την προσοχή μας.

Έχουμε ένα σκοπό πολύ μεγαλύτερο από όσο μπορέσαμε ποτέ να φανταστούμε.

Ο σκοπός αυτός ζητά να τον αναγνωρίσουμε τώρα και ζητά επίσης να αποκόψουμε τα κυκλώματα που μας συνδέουν με τα πρότυπα σκέψης και τα άχρηστα συναισθήματα τα οποία μας κρατούν δέσμιους στην αυταπάτη και στη σύγχυση των κατώτερων βασιλείων.

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Τα ζώα έχουν εξαιρετικά λεπτοφυείς ενέργειες, εξαιρετικές ευαισθησίες. Είναι εξαιρετικοί δέκτες αγάπης, ταπεινοφροσύνης, καλοσύνης, τρυφερότητας και στοργής και η μεγάλη πλειοψηφία των ζώων ειδικά αυτών που ζουν γύρω κοντά στους ανθρώπους, υπάρχουν μαζί τους για να μοιραστούν αγάπη, τρυφερότητα, καλοσύνη.




 Ερ: 

Έχουν και τα ζώα ψυχή, σώμα και πνεύμα; Έχουν κι αυτά εξελικτική διαδικασία, όπως οι άνθρωποι ή υπάρχουν διαφορές; Κυρίως τα κατοικίδια.

Απ

Κατ’ αρχήν θέλουμε να αντιληφθείτε ότι μιλώντας για τα ζώα, μιλάμε για έναν κόσμο αμέτρητης ποικιλίας ειδών. Θα πούμε ότι κάθε ζώο οικιακό, που ζει μέσα ή έξω από το σπίτι, έχει την δική του προσωπική, ατομική αντίληψη. Έχει μια ατομική ενέργεια προσωπικότητας, ατομικά ψυχικά χαρακτηριστικά και δεν αποτελεί ομαδική ενέργεια συλλογική. Εξελικτικά, κάθε ένα από τα κατοικίδια ζώα, δεν εξελίσσεται με προσωπική δυνατότητα να κινηθεί με αυτόνομη ταχύτητα.

Τα ζωντανά, έχουν αυτονομία και ανεξαρτησία του εαυτού τους, της προσωπικότητάς τους και των στοιχείων του ψυχισμού τους, αλλά ακολουθούν ίδιους ρυθμούς εξελικτικούς. Δεν θα βρείτε τεράστιες αντιληπτικές αποστάσεις μεταξύ τους, στο επίπεδο συνειδητότητας. Στους ανθρώπους όμως θα συναντήσετε. Τα ζώα ανεβαίνουν σκαλί – σκαλί, όλα μαζί, παρότι κάθε ένα είναι μοναδικό και έχει τη δική του ατομική ψυχή, το δικό του ατομικό πνεύμα, το δικό του ατομικό στίγμα.

Στην ανθρωπότητα, υπάρχει κάτι αντίστοιχο στο συλλογικό ανώτατο σύνολο των ανθρώπινων ψυχών. Πέρα όμως από αυτήν την ανώτατη έκφραση, υπάρχουν πολλές ομάδες μέσα στον ανθρώπινο πολιτισμό, που κινούνται με τελείως άλλες ταχύτητες. Η ανθρώπινη εξέλιξη αν την κάναμε με χρώματα, θα έδειχνε πάρα πολλά χρώματα στην κλίμακα της συνειδητότητας, σε πολλές και διαφορετικές αποχρώσεις, διάφορες ομάδες που λειτουργούν και παίζουν σε όλο το φάσμα των χρωμάτων της συνειδητότητας.

Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι τα ζώα δεν έχουν δική τους ψυχή. Αυτό ήταν αλήθεια μέχρι κάποιο σημείο στη δεύτερη 10ετία του 20ου αιώνα, όπου τα ζώα άλλαξαν κλίμακα συνειδητότητας και καθένα ανέπτυξε ατομικό ψυχισμό και ατομικά χαρακτηριστικά.

Αυτό δεν ισχύει για τα φυτά, που έχουν μια ενέργεια εγγύτερα στην παλιότερη δόνηση της Γης, με την έννοια ότι κρατάνε μια κλίμακα, την οποία άφησαν τα ζώα.  

Σας ενδιαφέρει να μάθετε για τα φυτά;

Τα φυτά περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο νοήμον πλάσμα στον κόσμο σας, έχουν συλλογική διάνοια, συλλογική αντίληψη, συλλογικό ψυχισμό. Παρόλα αυτά σε πολύ μικρό ποσοστό έχουν ένα περιθώριο προσωπικής αίσθησης, αλλά θα εξηγήσουμε κάτι σ’ αυτό.

Υπάρχει μια μαργαρίτα στην άκρη του δρόμου. Κι εσείς περνάτε και δεν την προσέχετε και την πατάτε. Η μαργαρίτα βιώνει αυτό το οποίο συνέβη. Ήταν ένα στραπατσάρισμα της ζωτικής της ενέργειας. Βιώνει αυτό που εσείς ονομάζετε πόνο.

Την ίδια ώρα που η μαργαρίτα βιώνει ατομικά κάτι, αυτό γίνεται αντιληπτό και αισθητό στο σύνολο των υπολοίπων. Βιώνει καθεμιά και αυτό βιώνεται ταυτόχρονα από τις άλλες. Φυσικά, αυτό που περιγράψαμε δεν συμβαίνει σε μια μόνο μαργαρίτα. Συμβαίνει σε πολλές μαργαρίτες να πατιώνται κατά λάθος ή και εξ επίτηδες από ανθρώπους. Αυτό που τις σώζει είναι ο μεγάλος τους αριθμός

Ο μεγάλος αριθμός λουλουδιών τα οποία  φύονται σε άγριους χώρους, μη προσβάσιμους σε ανθρώπους, σε χώρους που ελάχιστοι θα επισκεφτούν, προσφέρει την ενεργειακή ισορροπία που χρειάζεται η διάνοιά τους, ώστε να μπορεί να διαχειρίζεται τις προκλήσεις της συνύπαρξης με τους ανθρώπους.

Γιατί εσείς μπορείτε να φαντάζεστε ότι ο πόνος των 1000 μαργαριτών που κάποιος πατάει, βιώνεται σαν απίστευτο σοκ απ’ όλες τις υπόλοιπες, αλλά επειδή οι υπόλοιπες είναι χιλιοπολλαπλάσιες από τις 1000, τελικά αυτή η ενέργεια διαμοιράζεται με τέτοιο τρόπο που γίνεται ελαφρώς αισθητή, με τρόπο που δεν σημαδεύει ψυχικά, συναισθηματικά τον υπόλοιπο κόσμο τους. Αυτό συμβαίνει με όλα τα φυτά της Γης.

Με τα λαχανικά υπάρχει μια πολύ διαφορετική ιστορία, γιατί είναι μια διαφορετική συνειδητότητα. Στα λαχανικά συμβαίνει μια πολύ μεγάλη μετάλλαξη, η οποία δημιουργεί καινούργιες ενέργειες και δεδομένα για τους ανθρώπους. Φαίνεται ότι η ανθρωπότητα είναι μπροστά σε μια διχάλα, όπου ή θα μάθει να παράγει τα λαχανικά της νέας εποχής υγείας, που θα είναι μια εποχή ευρωστίας και ζωτικότητας, ή θα αφεθεί να παράγει τα λαχανικά της νέας πλαστικής εποχής, τα οποία θα είναι λαχανικά που χρειάζονται σε ημιρομποτοειδείς πολιτισμούς.

Με τα λαχανικά και τα φρούτα και τα τρόφιμα, υπάρχει ένας πανζουρλισμός στην ενέργεια. Υπάρχουν έντονα αντικρουόμενα ενδιαφέροντα:

Αυτοί οι οποίοι θέλουν καινούργια υγιή προϊόντα, γεμάτα ζωτικότητα και ευρωστία, ικανά για να φέρνουν υγεία στους ανθρώπους και εκείνοι που θέλουν προϊόντα, που θα βοηθήσουν τη λήθη, θα αποχαυνώσουν τις αισθήσεις κι έτσι ο κόσμος δεν θα πονάει, δεν θα νιώθει, θα απαλύνουν τον πόνο … της αποκοπής απ’ όλα τα υπόλοιπα, σε σημείο που δεν θα θυμάται πια το άτομο ποιος είναι. Έτσι, θα μπορεί να ζήσει απαλλαγμένος από όλα τα άλλα πλάσματα του κόσμου, στην γωνιά του, στην μεριά του, στον εαυτό του, στο δικό του κόσμο. Και υπάρχει εξίσου ενδιαφέρον κι από τις δύο μεριές. Υπάρχει πολύ ενέργεια σε δράση και σε εξέλιξη. Δεν μπορούμε να σας πούμε το τι θα συμβεί, γιατί τα γεγονότα και οι ενέργειες εξελίσσονται μέρα με τη μέρα.

Αν ο καθένας κάνει ένα βήμα δηλώνοντας αυτό που θέλει για το μέλλον, θα μπορέσουμε ίσως να σας πούμε σε λίγο καιρό, σε μερικούς μήνες από σήμερα, που πάει το πράγμα.

Με τα ζωντανά. Τα ζώα έχουν εξαιρετικά λεπτοφυείς ενέργειες, εξαιρετικές ευαισθησίες. Είναι εξαιρετικοί δέκτες αγάπης, ταπεινοφροσύνης, καλοσύνης, τρυφερότητας και στοργής και η μεγάλη πλειοψηφία των ζώων ειδικά αυτών που ζουν γύρω κοντά στους ανθρώπους, υπάρχουν μαζί τους για να μοιραστούν αγάπη, τρυφερότητα, καλοσύνη. 

Αν ξεχνάτε την αγάπη, να κοιτάξετε την υπομονή και την στωικότητα του σκύλου σας, ο οποίος παρά την κακή σας συμπεριφορά, συνεχίζει να σας αγαπάει και να σας γλύφει το χέρι, ο οποίος ξεπερνάει τους εγωισμούς και τα πείσματα και απλώς είναι εκεί και σας αγαπά.

Το ίδιο ισχύει όμως και για όλα τα ζώα που έρχονται σε καθημερινή ή δυνητικά καθημερινή επαφή με τον άνθρωπο. Είναι μεγάλοι δάσκαλοι αυτά τα ζωντανά για την ανθρωπότητα. Και είναι μεγάλα ερεθίσματα για να αναπτύξετε σεβασμό και εκτίμηση γι’ αυτά τα πλάσματα. Είναι πολύ πιο σημαντικά στις ποιότητες και στις δονήσεις της ενέργειάς τους από ότι εσείς καταλαβαίνετε.  Θα σας εξέπληττε αν βλέπατε μια ταπεινή κότα στον δικό της πολιτισμό, στον δικό της πλανήτη, εκεί από όπου προέρχεται και υπάρχει η ενέργεια της φυλής της, εκεί να έχει αντίστοιχα φυλές και τάξεις και νοημοσύνες, ίδιες και υψηλότερες από των ανθρώπων! 

Νομίζετε ότι οι μύθοι και οι ιστορίες για τις κότες που γεννούν χρυσά αυγά, και που φέρνουν όλα τα ποθούμενα, ήταν παραμύθια; Θα σας εξέπληττε αν αυτά τα ταπεινά πλάσματα σας οδηγούσαν στο δικό τους κόσμο, και σας έδειχναν πως από εκεί η ενέργεια αποφάσισε να μορφοποιηθεί με τέτοιον τρόπο για να συμμετάσχει στην διαδικασία της ανθρωπότητας! Δεν θα το πιστεύατε!






ΕΡΩΤΗΣΗ: 

Είναι σωστό που τρώμε κρέας; 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: 

Κοιτάξτε αγαπητοί φίλοι, οι άνθρωποι θέλουν να ακούν ένα κανόνα. Αλλά αυτό δεν είναι ποτέ αλήθεια και δεν μπορεί να είναι. Δεν υπάρχει κανόνας, για το αν είναι καλό, να τρώτε κρέας ή να μην τρώτε κρέας. Θα πούμε ότι όσο χρειάζεστε να τρώτε κρέας, είναι καλό να το τρώτε. Οσο επιθυμείτε να τρώτε κρέας, είναι καλό να το τρώτε. Μπορείτε να το ευλογήσετε και μπορείτε να δώσετε τις ευχαριστίες σας στο ζώο το οποίο χρησιμοποιήθηκε γι’ αυτό το σκοπό.

Όταν ο οργανισμός σας, ο συναισθηματικός σας κόσμος, ο ψυχισμός σας, δεν το χρειάζεται πια, δεν θα το ζητάει πια. Αυτό που είναι σημαντικό, είναι να σέβεστε τις ανάγκες σας και να μην θεωρείτε ότι κάποιος ο οποίος τρώει κρέας, είναι λιγότερο πνευματικός πιθανόν από κάποιον ο οποίος τρώει μόνο βολβούς. Γιατί θα σας πούμε ότι έχουμε συναντήσει στο διάβα μας στο χρόνο, πάρα πολύ μεγάλα «καθικια», που έτρωγαν μόνο βολβούς και έκαναν συνέχεια νηστεία, και έχουμε συναντήσει «άγιους ανθρώπους» οι οποίοι τρεφόντουσαν με τα ζωντανά του Θεού.

Θέλουμε λοιπόν να έχετε υπόψη σας, ότι δεν υπάρχει καλύτερο πραγματικά και πιο πνευματικό. Υπάρχει αυτό που χρειάζεται ο κάθε άνθρωπος και που βοηθάει τον κάθε άνθρωπο στη συγκεκριμένη ώρα, στη συγκεκριμένη στιγμή και στη συγκεκριμένη περίοδο.


ΕΡΩΤΗΣΗ: 

Θέλω να ρωτήσω και για τα φυτά. Έχω ένα κτήμα, αγρόκτημα και ξεχορταριάζω και πάλι ξαναβγαίνουν. Δεν ξέρω, νοιώθω κάποιες τύψεις αλλά πρέπει να τα κλαδέψω. Τι να κάνω;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: 

Τα αγριόχορτα αυτά, δεν είναι φαγώσιμα. Γιατί αν ήταν φαγώσιμα, είναι προφανές ότι θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν. Εντούτοις, αν διατηρήσετε ένα μέρος του χωραφιού σας, ένα μικρό μέρος, ακαλλιέργητο τελείως και δώσετε χώρο στα αγριόχορτα να μεγαλώνουν, απλώς επιμελούμενοι που και που την ακατάστατη ανάπτυξή τους, και ζητήσετε από τους αγγέλους της φύσης και της Γης, των γήινων πεδίων, να βοηθήσουν να καθαρίζουν τα αγριόχορτα εν τη γεννέσει τους, ώστε να μην μεγαλώνουν στο μέρος του χωραφιού που εσείς το χρειάζεστε π.χ. για να μεγαλώσουν λαχανικά ή φρούτα ή λουλούδια, δίνοντας τον χώρο όπου χρειάζονται τα αγριόχορτα να βρουν τον εαυτό τους και να μεγαλώσουν, θα εκπλαγείτε αν δείτε ότι οι δημιουργικές δυνάμεις της Γης, συνεργάζονται μαζί σας.

Τα αγριόχορτα, μπορούν να μην ξαναβγούν στο χωράφι, εάν τους καθορίσετε το χώρο στον οποίο θα βγαίνουν, και ζητήσετε από τις δημιουργικές δυνάμεις της Γης, να ρυθμίσουν αυτή την ανάπτυξη με τέτοιο τρόπο που το ένα μέρος τους χωραφιού να δέχεται ήμερα σπαρτά και το άλλο μέρος, το ειδικά αφομοιωμένο, τα άγρια. 

Οι δημιουργικές δυνάμεις της Γης, έχουν ευφυΐα. Θυμηθείτε το. Μπορούν κι ανταποκρίνονται όταν είστε δίκαιοι, όταν σέβεστε τις ανάγκες τους. Εάν ζητάγατε στο χωράφι σας να ήταν όλο χωρίς αγριόχορτα, οι δημιουργικές δυνάμεις δεν θα το έκαναν. Γιατί θα ήξεραν ότι έχουν να κάνουν με μια εγωιστική ενέργεια που δεν τιμά και δεν σέβεται όλες τις μορφές της ζωής. Και μέχρι να το μάθετε, θα το ζητάγατε και θα βλέπατε πολύ μικρά αποτελέσματα. Θυμηθείτε αυτό που ακούτε σήμερα. Οι δημιουργικές δυνάμεις της Γης, έχουν διάνοια και μπορούν και ανταποκρίνονται. Εφόσον εσείς σέβεστε τις ίδιες τις δυνάμεις. Εφόσον τιμάτε τις δημιουργικές δυνάμεις και του αγριόχορτου και του λαχανικού.


ΕΡΩΤΗΣΗ: 

Τα ζώα που κακοποιούνται και τα έχουν για πειραματόζωα, έχουν πει από πριν ότι θα ζήσουν αυτή τη ζωή;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: 

Γνωρίζουν πολύ καλά τις συνθήκες και τις πιθανότητες, όταν μπαίνουν στον κόσμο αυτό. Είναι πολύ σε επίγνωση των πιθανοτήτων, όπως ακριβώς τα φυτά. Θεωρείτε βέβαια εσείς κατά προτίμηση, πολύ πιο οδυνηρό και απεχθές τα ζώα τα οποία μεγαλώνουν με απαίσιες συνθήκες, σκοτώνονται με απαίσιες συνθήκες, αλλά δεν θεωρείτε το ίδιο απεχθές και βίαιο, τα πράσινα λουλουδάκια  τα οποία ποδοπατάτε περνώντας στα πεζοδρόμια, ούτε τα αγριολούλουδα τα οποία τσακίζετε περνώντας, είτε με το αμάξι σας είτε με τα αθλητικά σας παπούτσια, κάνοντας υγιεινή ζωή. Ετσι δεν είναι; Για κάποιους άλλους πιθανόν να είναι το ίδιο απεχθές.

Εντούτοις, όλοι όσοι έρχονται να ζήσουν στον κόσμο, στον οποίο είσαστε κι εσείς, ήδη είναι γνώστες όπως κι εσείς, των συνθηκών, των πιθανοτήτων και των δυνατοτήτων. Δεν έρχονται τυχαία. Δεν έρχονται ανυποψίαστοι, δεν βρίσκεται ξαφνικά κανείς να τον έχει πετάξει κάποιος σ’ αυτό τον κόσμο χωρίς να έχει ιδέα γι’ αυτό και για το τι περίπου θα του συμβεί. Να σας πούμε ότι και οι μαργαρίτες ή τα ζωντανά, περίπου ξέρουν σε τι ζωή θα μπουν. 

Γνωρίζουν π.χ. αν θα ζήσουν μια ζωή ελεύθερη, αν θα είναι οικιακά όντα, αν θα ζήσουν μια ζωή ευχάριστη ή δυσάρεστη, περίπου που θα ζήσουν, έχουν μια αίσθηση της ζωής που πρόκειται να βιώσουν. Και το ίδιο και τα φυτά. Λίγο πολύ ξέρουν αν θα είναι τα τυχερά φυτά που θα είναι στις πλαγιές των βουνών και θα ζουν μια χαρά και θα ποτίζονται από τη βροχή και ελάχιστες φορές θα είναι πολύ μικρές οι πιθανότητες να τσαλακωθούν από κάποιον άνθρωπο, ή αν θα είναι εκείνα τα άτυχα που πρόκειται να φυτρώσουν μέσα στα διαζώματα των δρόμων σας, τα οποία θα ζήσουν κάτω από πολύ άσχημες συνθήκες.

Κανένας δεν έρχεται ανυποψίαστος.

Σας ευχαριστούμε πολύ που μοιραστήκατε το χρόνο σας, που είναι πολύτιμος.


28 Απριλιου 2007 /από Ανωτερη επικοινωνια με τον Σμαραγδένιο Κύκλο /  http://www.kryon.gr/
© 2007 Χαριτίνη Χριστάκου