FAOS SAMADHI 2

Εναλλακτικος χωρος αναζητησης και θεραπευτικων τεχνων.

Εργαστηρι Αυτογνωσιας.

Ολιστικες ψυχοθεραπευτικες προσεγγισεις μεσω της Βοτανικης Ιατρικης, του Διαλογισμου, της Μεταφυσικης, της Ανθρωπολογιας, της Νεας Φυσικης και της Νεας Ενεργειας.


Κάπου στα βάθη της γενετικής μας μνήμης, βρίσκεται η γνώση του σύμπαντος και των κόσμων, όπου η ζωή είναι απαλλαγμένη από την αυταπάτη του χρόνου και του χώρου.

Όπως ακριβώς είχε προγραμματιστεί μέσα μας για να επαναφυπνιστεί την τέλεια στιγμή, έτσι τώρα προσκαλεί την προσοχή μας.

Έχουμε ένα σκοπό πολύ μεγαλύτερο από όσο μπορέσαμε ποτέ να φανταστούμε.

Ο σκοπός αυτός ζητά να τον αναγνωρίσουμε τώρα και ζητά επίσης να αποκόψουμε τα κυκλώματα που μας συνδέουν με τα πρότυπα σκέψης και τα άχρηστα συναισθήματα τα οποία μας κρατούν δέσμιους στην αυταπάτη και στη σύγχυση των κατώτερων βασιλείων.

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Η άγνοια (Μάγια) της πραγματικής μας φύσης και η Αφυπνιση.




Έχουμε ήδη γίνει κυρίαρχοι του φόβου και της αυτο- απόρριψης` τώρα επιστρέφουμε στην αγάπη για τον εαυτό μας.

Γεννιόμαστε με το δικαίωμα να είμαστε ευτυχισμένοι, να απολαμβάνουμε τη ζωή. Δεν είμαστε εδώ για να υποφέρουμε. Όποιος θέλει, μπορεί να το κάνει, αλλά δεν είμαστε υποχρεωμένοι να υποφέρουμε.

Τότε γιατί υποφέρουμε; Επειδή όλος ο κόσμος υποφέρει και υποθέτουμε ότι ο πόνος είναι φυσιολογικός. Διαμορφώνουμε, λοιπόν, ένα σύστημα πεποιθήσεων για να υποστηρίξουμε αυτή την "αλήθεια". Οι θρησκείες μάς λένε ότι ήρθαμε εδώ για να υποφέρουμε, ότι η ζωή είναι μια κοιλάδα δακρύων. Να υποφέρετε σήμερα, να έχετε υπομονή και, όταν πεθάνετε, θα ανταμειφθείτε. Ακούγεται όμορφο, αλλά δεν είναι αλήθεια.

Επιλέγουμε να υποφέρουμε επειδή αυτό μάθαμε. Αν εξακολουθήσουμε να κάνουμε τις ίδιες επιλογές, θα συνεχίσουμε να υποφέρουμε. Το Όνειρο του Πλανήτη κουβαλάει την ιστορία της ανθρωπότητας, την εξέλιξη των ανθρώπων, και ο πόνος είναι αποτέλεσμα της ανθρώπινης εξέλιξης. 

Υποφέρουμε γιατί γνωρίζουμε: γνωρίζουμε τι πιστεύουμε, γνωρίζουμε όλα αυτά τα ψέματα και επειδή δεν μπορούμε να τα κάνουμε πραγματικότητα, υποφέρουμε.

Δεν είναι αλήθεια ότι πηγαίνουμε στην κόλαση ή τον παράδεισο μετά τον θάνατό μας. Ζούμε στην κόλαση ή στον παράδεισο εδώ και τώρα. Ο παράδεισος και η κόλαση υπάρχουν μόνο στο επίπεδο του νου. Ο παράδεισος ή η κόλαση βρίσκονται εδώ και τώρα. 

Δεν χρειάζεται να περιμένετε να πεθάνετε. Αν αναλάβετε την ευθύνη για τη ζωή και τις πράξεις σας, τότε το μέλλον σας είναι στα χέρια σας και μπορείτε να ζήσετε στον παράδεισο, ενώ το σώμα είναι ακόμα ζωντανό.

Το όνειρο που δημιουργούν οι περισσότεροι άνθρωποι σε αυτόν τον πλανήτη είναι προφανώς η κόλαση. Δεν είναι σωστό ή λάθος, καλό ή κακό, και δεν φταίει κανείς. Μπορούμε να κατηγορήσουμε τους γονείς μας; Όχι. Έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν όταν μας προγραμμάτισαν κατά την παιδική μας ηλικία. Οι γονείς τους έκαναν το ίδιο με εκείνους: ό,τι καλύτερο μπορούσαν. Αν έχετε παιδιά, ούτε εσείς ξέρετε τι άλλο να κάνετε. Πώς να κατηγορήσετε τον εαυτό σας; Το να αποκτήσετε επίγνωση δεν σημαίνει ότι πρέπει να κατηγορήσετε κάποιον ή να νιώθετε ενοχές για όσα έχετε κάνει. Πώς μπορούμε να αισθανόμαστε ένοχοι ή να κατηγορηθούμε για μια νοητική ασθένεια που είναι εξαιρετικά μεταδοτική;






Όλα όσα υπάρχουν είναι τέλεια. Είστε τέλειοι ακριβώς όπως είστε. Αυτή είναι η αλήθεια.

Είστε κυρίαρχοι. Ακόμα και αν είστε κυρίαρχοι του θυμού και της ζήλιας, ο θυμός και η ζήλια σας ενέχουν την τελειότητα. Ακόμα και αν διαδραματίζεται ένα μεγάλο δράμα στη ζωή σας, είναι τέλειο, είναι όμορφο. Μπορείτε να δείτε μια ταινία σαν το ‘’Όσα Παίρνει ο Άνεμος’’ και να κλάψετε για όλο αυτό το δράμα. Ποιος είπε ότι η κόλαση δεν είναι όμορφη; Η κόλαση μπορεί να σας εμπνεύσει. Ακόμα και αυτή είναι τέλεια γιατί μόνο η τελειότητα υπάρχει. Ακόμα και αν ονειρεύεστε την κόλαση στη ζωή σας, είστε τέλειοι ακριβώς όπως είστε.

Μόνο η γνώση μάς κάνει να πιστεύουμε ότι δεν είμαστε τέλειοι. Η γνώση δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια περιγραφή του Ονείρου. Το Όνειρο δεν είναι αληθινό, οπότε ούτε η γνώση είναι. Από όπου και να προέρχεται η γνώση, είναι αληθινή μόνο από ένα σημείο αντίληψης.

Μόλις μεταβληθεί η αντίληψη, παύει να είναι αληθινή. Δεν πρόκειται ποτέ να ανακαλύψουμε τον εαυτό μας με τη γνώση. Διότι τελικά αυτό αναζητάμε: να ανακαλύψουμε τον εαυτό μας, να είμαστε ο εαυτός μας, να ζήσουμε τη δική μας ζωή αντί για τη ζωή του Παρασίτου - τη ζωή που προγραμματιστήκαμε να ζήσουμε.


Δεν είναι η γνώση που θα μας οδηγήσει στον εαυτό μας` είναι η σοφία.

Πρέπει να κάνουμε έναν διαχωρισμό ανάμεσά τους γιατί δεν είναι το ίδιο. Ο βασικός τρόπος για να χρησιμοποιήσουμε τη γνώση είναι να επικοινωνούμε ο ένας με τον άλλον, να συμφωνούμε ως προς αυτά που αντιλαμβανόμαστε. Η γνώση είναι το μόνο εργαλείο που διαθέτουμε για να επικοινωνούμε, γιατί οι άνθρωποι σπανίως επικοινωνούν από καρδιάς. Αυτό που έχει σημασία είναι το πώς τη χρησιμοποιούμε, επειδή γινόμαστε σκλάβοι της και παύουμε να είμαστε ελεύθεροι.

Η σοφία δεν έχει καμιά σχέση με τη γνώση` έχει σχέση με την ελευθερία. Όταν είστε σοφοί, είστε ελεύθεροι να χρησιμοποιήσετε τον νου σας και να ζήσετε τη ζωή σας. Ένας υγιής νους είναι ελεύθερος από το Παράσιτο` είναι ελεύθερος όπως ήταν πριν από την εξοικείωση. Όταν θεραπεύσετε τον νου σας, όταν απελευθερωθείτε από το Όνειρο, δεν είστε πλέον αθώοι, αλλά σοφοί. Ξαναγίνεστε παιδιά από πολλές πλευρές, αλλά υπάρχει μια μεγάλη διαφορά: ένα παιδί είναι αθώο και γι' αυτό μπορεί να πέσει στην παγίδα του πόνου και της δυστυχίας. Αυτός που ξεπερνά το Όνειρο είναι σοφός` γι' αυτό δεν πέφτει πια σε παγίδες, γιατί τώρα ξέρει - έχει γνώση του Ονείρου.

Δεν χρειάζεται να συσσωρεύσετε γνώσεις για να γίνετε σοφοί` ο καθένας μπορεί να το κατορθώσει. Ο καθένας. Όταν θα γίνετε σοφοί, η ζωή θα είναι πιο εύκολη γιατί θα έχετε γίνει αυτοί που πραγματικά είστε. Είναι δύσκολο να προσπαθείτε να γίνετε κάτι διαφορετικό, να προσπαθείτε να πείσετε τον εαυτό σας και όλους τους άλλους ότι είστε κάτι που δεν είστε πραγματικά. Προσπαθώντας να γίνετε κάτι διαφορετικό αναλώνετε όλη σας την ενέργεια. Το να είστε ο εαυτός σας δεν απαιτεί καμία προσπάθεια.

Όταν γίνετε σοφοί, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείτε όλες αυτές τις εικόνες που δημιουργήσατε ή να προσποιείστε ότι είστε κάτι άλλο. Αποδέχεστε απόλυτα τον εαυτό σας ακριβώς όπως είναι και αυτό οδηγεί στην απόλυτη αποδοχή και όλων των άλλων. Δεν προσπαθείτε πια να τους αλλάξετε ή να επιβάλετε την άποψή σας. Σέβεστε τις πεποιθήσεις τους. Αποδέχεστε το σώμα και την ανθρώπινη φύση σας με όλα τα ένστικτά τους. Δεν είναι κακό να είμαστε ζώα. Είμαστε ζώα και τα ζώα πάντοτε ακoλουθούν το ένστικτό τους. Είμαστε άνθρωποι και επειδή είμαστε τόσο ευφυείς, μαθαίνουμε να καταπιέζουμε τα ένστικτά μας` δεν ακούμε αυτό που μας λέει η καρδιά. Γι αυτό το λόγο, πηγαίνουμε ενάντια στο σώμα μας και προσπαθούμε να καταπιέσουμε τις ανάγκες του ή αρνούμαστε την ύπαρξή τους. Αυτό δεν είναι σοφό.

Όταν γίνετε σοφοί, σέβεστε το σώμα, τον νου, την ψυχή σας. Όταν γίνετε σοφοί, τον έλεγχο της ζωής σας παίρνει η καρδιά και όχι ο νους σας. Δεν σαμποτάρετε πια τον εαυτό σας, την ευτυχία ή την αγάπη σας. Δεν είστε πια κυριευμένοι από όλες αυτές τις ενοχές και τις μομφές` δεν έχετε πια όλες αυτές τις κρίσεις εναντίον του εαυτού σας και παύετε να κρίνετε και τους άλλους. Από το σημείο αυτό και πέρα, όλες οι πεποιθήσεις που σας έκαναν δυστυχισμένους, που σας ωθούσαν να αγωνίζεστε στη ζωή, που σας έκαναν τη ζωή δύσκολη, απλώς εξαφανίζονται.

Παραιτηθείτε από όλες αυτές τις ιδέες σχετικά με το να γίνετε κάτι διαφορετικό και γίνετε αυτό που πραγματικά είστε. Όταν παραδοθείτε στη φύση σας, σε αυτό που είστε πραγματικά, θα πάψετε να υποφέρετε. Όταν παραδοθείτε στον αληθινό εαυτό σας, παραδίδεστε στη Ζωή, παραδίδεστε στον Θεό. Από τη στιγμή αυτή, δεν υπάρχει πια αγώνας, δεν υπάρχει αντίσταση, δεν υπάρχει πόνος.


Όντας σοφοί, ακολουθείτε πάντα τον εύκολο δρόμο που είναι να είστε ο εαυτός σας, ό,τι και αν είστε. Ο πόνος δεν είναι παρά η αντίσταση στον Θεό. Όσο περισσότερο αντιστέκεστε, τόσο περισσότερο υποφέρετε. Είναι απλό.

Φανταστείτε ότι από τη μια μέρα στην άλλη ξυπνάτε από το Όνειρο και είστε απόλυτα υγιείς. Δεν έχετε πλέον πληγές ή συναισθηματικό δηλητήριο. Φανταστείτε την αίσθηση ελευθερίας που θα βιώσετε. Όπου και να πηγαίνετε τα πάντα θα σας κάνουν ευτυχισμένους, απλώς και μόνο επειδή είστε ζωντανοί. Γιατί; Διότι το υγιές ανθρώπινο ον δεν φοβάται να εκφράσει αγάπη. Δεν φοβάστε να είστε ζωντανοί, να αγαπήσετε. Φανταστείτε πώς θα ζούσατε τη ζωή σας, πώς θα συμπεριφερόσασταν στους κοντινούς σας ανθρώπους, αν δεν είχατε πια αυτές τις πληγές και το δηλητήριο στο συναισθηματικό σας σώμα.

Στις ανά τον κόσμο μυστικιστικές σχολές η διαδικασία αυτή ονομάζεται αφύπνιση.

Είναι σαν να ξυπνάτε μια μέρα και να μην έχετε πλέον συναισθηματικές πληγές. Όταν το συναισθηματικό σας σώμα απαλλαγεί από αυτές τις πληγές, τα όρια εξαφανίζονται και αρχίζετε να βλέπετε τα πάντα όπως είναι και όχι σύμφωνα με το σύστημα πεποιθήσεων σας.

Όταν ανοίξετε τα μάτια και έχετε απαλλαγεί από αυτές τις πληγές, γίνεστε σκεπτικιστές - όχι για να αυξήσετε την προσωπική σας σπουδαιότητα, λέγοντας σε όλους πόσο έξυπνοι είστε ή για να χλευάσετε όσους πιστεύουν σε αυτά τα ψεύδη. Όχι, μετά την αφύπνιση γίνεστε σκεπτικιστές γιατί σας είναι πια ξεκάθαρο ότι το Όνειρο δεν είναι αληθινό. Ανοίγετε τα μάτια, έχετε αφυπνιστεί και όλα είναι πλέον προφανή.

Όταν αφυπνιστείτε, περνάτε μια γραμμή που δεν έχει επιστροφή και δεν βλέπετε ποτέ πια τον κόσμο όπως πριν. Εξακολουθείτε να ονειρεύεστε -δεν μπορείτε να το αποφύγετε, γιατί το όνειρο είναι λειτουργία του νου— αλλά η διαφορά είναι ότι γνωρίζετε πως πρόκειται για όνειρο. Έχοντας αυτή τη γνώση, μπορείτε είτε να το απολαύσετε είτε να υποφέρετε. Από εσάς εξαρτάται.

Η αφύπνιση μοιάζει με πάρτι, όπου υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι και είναι όλοι μεθυσμένοι, εκτός από εσάς. Είστε το μόνο νηφάλιο άτομο εκεί. Αυτή είναι η αφύπνιση, γιατί η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι βλέπουν τον κόσμο μέσα από τις συναισθηματικές τους πληγές, μέσα από το συναισθηματικό τους δηλητήριο. Δεν έχουν επίγνωση τού ότι ζουν σε ένα όνειρο της κόλασης. Δεν συνειδητοποιούν ότι ζουν σε ένα όνειρο, όπως ακριβώς τα ψάρια που κολυμπούν στο νερό δεν συνειδητοποιούν ότι ζουν στο νερό.




Όταν αφυπνιστούμε και είμαστε οι μόνοι νηφάλιοι στο πάρτι όπου όλοι οι άλλοι είναι μεθυσμένοι, μπορούμε να νιώσουμε συμπόνια, γιατί υπήρξαμε και εμείς μεθυσμένοι. Δεν έχουμε ανάγκη να κρίνουμε, ούτε καν τους ανθρώπους στην κόλαση, γιατί και εμείς βρεθήκαμε στην κόλαση.

Όταν αφυπνιστείτε, η καρδιά σας γίνεται έκφραση του Πνεύματος, της Αγάπης, της Ζωής. Αφύπνιση σημαίνει ότι έχετε την επίγνωση πως είστε η Ζωή. Όταν συνειδητοποιήσετε ότι είστε η δύναμη που ονομάζεται Ζωή, τα πάντα είναι δυνατά. Θαύματα συμβαίνουν συνεχώς, γιατί είναι θαύματα που πηγάζουν από την καρδιά. Η καρδιά βρίσκεται σε άμεση επαφή με την ανθρώπινη ψυχή και όταν η καρδιά μιλάει, ακόμα και αν ο νους αντιστέκεται, κάτι μέσα μας αλλάζει` η καρδιά μας ανοίγει μια άλλη καρδιά και η αληθινή αγάπη γίνεται δυνατή.




Υπάρχει μια παλιά ιστορία από την Ινδία για τον θεό Μπράχμα που ήταν ολομόναχος. Δεν υπήρχε τίποτα άλλο εκτός από αυτόν, με αποτέλεσμα να βαριέται αφάνταστα. Αποφάσισε να παίξει ένα παιχνίδι, αλλά δεν υπήρχε κανείς για να παίξει μαζί του. Έτσι, δημιούργησε μια όμορφη θεά, τη Μάγια, απλώς και μόνο για να διασκεδάσει. 

Μόλις η Μάγια απέκτησε υπόσταση και ο Μπράχμα της εξήγησε τον σκοπό της ύπαρξής της, εκείνη απάντησε: «Εντάξει, θα παίξουμε ένα καταπληκτικό παιχνίδι, αλλά θα πρέπει να κάνεις ό,τι σου λέω». Εκείνος συμφώνησε και, ακολουθώντας τις οδηγίες της Μάγια, δημιούργησε ολόκληρο το σύμπαν. Δημιούργησε τον ήλιο και τα αστέρια, το φεγγάρι και τους πλανήτες. Έπειτα, δημιούργησε ζωή στη γη: τα ζώα, τους ωκεανούς, την ατμόσφαιρα, τα πάντα.

Η Μάγια είπε: «Τι όμορφος που είναι αυτός ο κόσμος των ψευδαισθήσεων που δημιούργησες! Τώρα, θέλω να πλάσεις ένα είδος ζώου με ευφυΐα και επίγνωση που να μπορεί να εκτιμήσει το δημιούργημά σου». Τελικά, ο Μπράχμα έπλασε τους ανθρώπους και, αφού ολοκλήρωσε τη δημιουργία, ρώτησε τη Μάγια πότε θα άρχιζε το παιχνίδι.

«θα αρχίσουμε τώρα αμέσως», απάντησε εκείνη. Πήρε τον Μπράχμα και τον έκοψε σε χιλιάδες μικροσκοπικά, τοσοδούλικα κομμάτια. Τοποθέτησε ένα κομμάτι μέσα σε κάθε άνθρωπο και είπε: «Τώρα αρχίζει το παιχνίδι! θα σε κάνω να ξεχάσεις τι είσαι και εσύ θα προσπαθήσεις να βρεις τον εαυτό σου». 

Η Μάγια δημιούργησε το Όνειρο και, ακόμα και σήμερα, ο Μπράχμα προσπαθεί να θυμηθεί ποιος είναι. Ο Μπράχμα βρίσκεται μέσα μας και η Μάγια μάς εμποδίζει να θυμηθούμε τι είμαστε.

Όταν ξυπνήσετε από το Όνειρο, γίνεστε πάλι ο Μπράχμα και διεκδικείτε ξανά τη θεία φύση σας. Έτσι, αν ο Μπράχμα μέσα σας πει: «Εντάξει, αφυπνίστηκα` τι γίνεται με τα υπόλοιπα κομμάτια μου;» ξέρετε πια το κόλπο της Μάγια και μπορείτε να μοιραστείτε την αλήθεια με άλλους που θα ξυπνήσουν και αυτοί με τη σειρά τους. Δύο νηφάλιοι άνθρωποι στο πάρτι μπορούν να διασκεδάσουν περισσότερο. Τρεις νηφάλιοι άνθρωποι είναι ακόμα καλύτερα. Αρχίστε από τον εαυτό σας. Τότε θα αρχίσουν και οι άλλοι να αλλάζουν, μέχρι που ολόκληρο το όνειρο, ολόκληρο το πάρτι θα είναι νηφάλιο.

Οι διδασκαλίες που προέρχονται από την Ινδία, τους Τολτέκους, τους Χριστιανούς, τους Έλληνες -από κοινωνίες σε ολόκληρο τον κόσμο- πηγάζουν από την ίδια αλήθεια. Μας διδάσκουν να διεκδικήσουμε ξανά τη θεία Φύση μας και να ανακαλύψουμε τον Θεό μέσα μας. Μας διδάσκουν να ανοίξουμε εντελώς την καρδιά μας και να γίνουμε σοφοί.

Μπορείτε να φανταστείτε πώς θα ήταν ο κόσμος μας, αν όλοι οι άνθρωποι άνοιγαν την καρδιά τους και ανακάλυπταν μέσα της την αγάπη; Ασφαλώς και μπορούμε να το κάνουμε. Όλοι μπορούν να το κάνουν` καθένας με τον τρόπο του. Δεν αφορά στο να ακολουθήσουμε κάποια ιδέα που μας επιβάλλεται, αλλά στο να ανακαλύψουμε τον εαυτό μας και να εκφραστούμε με τον δικό μας ιδιαίτερο τρόπο. Γι' αυτό το λόγο, η ζωή μας είναι τέχνη. Τολτέκος σημαίνει «καλλιτέχνης του πνεύματος». Οι Τολτέκοι είναι αυτοί που μπορούν να εκφραστούν με την καρδιά, αυτοί που διαθέτουν άνευ όρων αγάπη.

Είστε ζωντανοί χάρη στη δύναμη του Θεού που είναι η δύναμη της Ζωής. Εσείς οι ίδιοι είστε η δύναμη της ζωής, αλλά επειδή έχετε την ικανότητα να σκέφτεστε στο επίπεδο του νου, ξεχνάτε τι είστε πραγματικά. Τότε, είναι εύκολο να δείτε κάποιον άλλο και να πείτε: «Αχ, υπάρχει Θεός. Ο Θεός είναι υπεύθυνος για όλα. Αυτός θα με σώσει». Όχι. Ο Θεός ήρθε απλώς για να σας πει —για να πει στον Θεό μέσα σας- να αποκτήσετε επίγνωση, να κάνετε επιλογές, να έχετε το θάρρος να αντιμετωπίσετε όλους σας τους φόβους και να τους αλλάξετε, ώστε να πάψετε να φοβάστε την αγάπη. Ο φόβος της αγάπης είναι ένας από τους μεγαλύτερους φόβους των ανθρώπων. Γιατί; Διότι στο Όνειρο του Πλανήτη, μια πληγωμένη καρδιά σημαίνει «Εγώ, ο καημένος».

Ίσως αναρωτιέστε: «Αν είμαστε πραγματικά η Ζωή ή ο Θεός, γιατί δεν το γνωρίζουμε;» Γιατί έχουμε προγραμματιστεί να μην το γνωρίζουμε. Έχουμε διδαχτεί: «Είσαι άνθρωπος. Αυτά είναι τα όριά σου». Έτσι, περιορίζουμε τις δυνατότητες μας εξαιτίας των φόβων μας. Οι άνθρωποι είναι πανίσχυροι μάγοι. 

Όταν πιστεύετε ότι είστε αυτό που είστε, τότε είστε όντως αυτό. Και αυτό μπορείτε να το κάνετε, γιατί είστε η Ζωή, ο Θεός, η Πρόθεση. Έχετε τη δύναμη να κάνετε τον εαυτό σας αυτό που είστε αυτή τη στιγμή. Αλλά δεν είναι ο λογικός νους που ελέγχει τη δύναμή σας` είναι αυτά που πιστεύετε.

Βλέπετε, τα πάντα έχουν σχέση με τις πεποιθήσεις. Κάθε τι που πιστεύουμε εξουσιάζει την ύπαρξή μας, τη ζωή μας. Το σύστημα πεποιθήσεων που δημιουργούμε μοιάζει με ένα μικρό κουτί μέσα στο οποίο κλείνουμε τον εαυτό μας` δεν μπορούμε να δραπετεύσουμε γιατί πιστεύουμε ότι είναι αδύνατον. Αυτή είναι η κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε. Εμείς δημιουργούμε τα όριά μας και θέτουμε περιορισμούς. Εμείς λέμε τι είναι ανθρωπίνως δυνατό και τι όχι. Και επειδή ακριβώς το πιστεύουμε, γίνεται η δική μας αλήθεια.

Σημ. Μάγια είναι η Πλάνη, η ψευδαίσθηση της φυσικότητας, των ψευδών αισθήσεων του φυσικού κόσμου, και η ‘’άγνοια’’ της πραγματικής μας φύσης.





Οι προφητείες των Τολτέκων προέβλεψαν την απαρχή ενός νέου κόσμου, μιας νέας ανθρωπότητας, όπου οι άνθρωποι θα αναλάβουν την ευθύνη για τις πεποιθήσεις τους, για τη ζωή τους. Έρχεται η ώρα που θα γίνετε γκουρού του εαυτού σας. Δεν έχετε ανάγκη από άλλους να σας πουν ποια είναι η Θέληση του Θεού. Τώρα, ο Θεός και εσείς βρίσκεστε πρόσωπο με πρόσωπο, χωρίς μεσάζοντες. Αναζητούσατε τον Θεό και τον ανακαλύψατε μέσα σας. Δεν βρίσκεται πια εκεί,  έξω από σας.

Όταν γνωρίζετε ότι η δύναμη της Ζωής βρίσκεται μέσα σας, αποδέχεστε τη Θεία Φύση σας και όμως παραμένετε ταπεινοί, γιατί βλέπετε την ίδια Θεία Φύση και σε όλους τους άλλους. Βλέπετε πόσο εύκολο είναι να κατανοήσετε τον Θεό, γιατί τα πάντα αποτελούν δική του εκδήλωση. Το σώμα θα πεθάνει, ο νους θα εξαφανιστεί και αυτός, αλλά εσείς όχι. Είστε αθάνατοι` υπάρχετε εδώ και δισεκατομμύρια χρόνια σε διαφορετικές εκδηλώσεις γιατί είστε η Ζωή, και η Ζωή δεν πεθαίνει. Βρίσκεστε μέσα στα δέντρα, στις πεταλούδες, στα ψάρια, στον αέρα, στο φεγγάρι, στον ήλιο. Όπου και να πάτε, βρίσκεστε εκεί, περιμένοντας τον εαυτό σας.

Το σώμα σας είναι ναός, ένας ζωντανός ναός όπου κατοικεί ο Θεός. Ο νους σας είναι ένας ζωντανός ναός όπου κατοικεί ο Θεός. Ο Θεός κατοικεί μέσα μας με τη μορφή της Ζωής. Η απόδειξη είναι ότι είμαστε ζωντανοί. Η Ζωή μας είναι η απόδειξη. Φυσικά, μέσα στον νου μας υπάρχουν απορρίμματα και συναισθηματικό δηλητήριο, αλλά εκεί βρίσκεται και ο Θεός.

Δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα για να φτάσετε τον Θεό, για να οδηγηθείτε στη φώτιση, για να αφυπνιστείτε. Κανένας δεν μπορεί να σας πάει στον Θεό. Όποιος ισχυρίζεται κάτι τέτοιο είναι ψεύτης γιατί βρίσκεστε ήδη εκεί.

Υπάρχει μόνο ένα ζωντανό ον και είτε το θέλετε είτε όχι, είτε αντισταθείτε είτε όχι, βρίσκεστε ήδη κοντά στον Θεό χωρίς καμιά προσπάθεια.

Το μόνο που απομένει είναι να απολαύσετε τη ζωή σας, να είστε ζωντανοί, να θεραπεύσετε το συναισθηματικό σας σώμα, ώστε να δημιουργήσετε τη ζωή σας κατά τρόπο που να μοιράζεστε ανοιχτά όλη την αγάπη που έχετε μέσα σας.

Όλος ο κόσμος μπορεί να σας αγαπάει, αλλά αυτή η αγάπη δεν θα σας κάνει ευτυχισμένους. Αυτό που θα σας κάνει ευτυχισμένους είναι η αγάπη που πηγάζει από μέσα σας. Αυτή η αγάπη θα κάνει τη διαφορά, όχι αυτή που έχουν οι άλλοι για εσάς. Η αγάπη σας για τον καθένα είναι το δικό σας μισό` το άλλο μισό μπορεί να είναι ένα δέντρο, ένας σκύλος, ένα σύννεφο. 

Είστε το ένα μισό` το άλλο μισό είναι όσα αντιλαμβάνεστε. Είστε το μισό ως ονειρευτές και το άλλο μισό είναι το όνειρο.

Είστε πάντοτε ελεύθεροι να αγαπήσετε. Αν η επιλογή σας είναι να είστε σε μια σχέση και ο σύντροφός σας παίζει το ίδιο παιχνίδι, τι τύχη! Όταν η σχέση σας βρίσκεται εντελώς έξω από την κόλαση, θα αγαπάτε τόσο πολύ τον εαυτό σας που δεν θα χρειάζεστε ο ένας τον άλλο. Ενώνεστε και δημιουργείτε την ομορφιά με τη δική σας θέληση. Και αυτό που θα δημιουργήσετε οι δυο σας είναι το όνειρο του παραδείσου.

Έχετε ήδη γίνει κυρίαρχοι του φόβου και της αυτο- απόρριψης` τώρα επιστρέφετε στην αγάπη για τον εαυτό σας.

Μπορείτε να γίνετε τόσο δυνατοί, τόσο ισχυροί που με την αγάπη για τον εαυτό σας μεταμορφώνετε το προσωπικό σας όνειρο από φόβο σε αγάπη, από πόνο σε ευτυχία. Τότε, όπως ακριβώς ο ήλιος, προσφέρετε φως και αγάπη συνεχώς, χωρίς όρους. Όταν αγαπάτε άνευ όρων, εσείς ο άνθρωπος και εσείς ο Θεός γίνεστε ένα με το Πνεύμα της Ζωής που κινείται μέσα από σας. Η ζωή σας γίνεται έκφραση της ομορφιάς του Πνεύματος. Η ζωή δεν είναι παρά ένα όνειρο και αν δημιουργήσετε τη ζωή σας με αγάπη, το όνειρό σας μετατρέπεται σε αριστούργημα.