FAOS SAMADHI 2

Εναλλακτικος χωρος αναζητησης και θεραπευτικων τεχνων.

Εργαστηρι Αυτογνωσιας.

Ολιστικες ψυχοθεραπευτικες προσεγγισεις μεσω της Βοτανικης Ιατρικης, του Διαλογισμου, της Μεταφυσικης, της Ανθρωπολογιας, της Νεας Φυσικης και της Νεας Ενεργειας.


Κάπου στα βάθη της γενετικής μας μνήμης, βρίσκεται η γνώση του σύμπαντος και των κόσμων, όπου η ζωή είναι απαλλαγμένη από την αυταπάτη του χρόνου και του χώρου.

Όπως ακριβώς είχε προγραμματιστεί μέσα μας για να επαναφυπνιστεί την τέλεια στιγμή, έτσι τώρα προσκαλεί την προσοχή μας.

Έχουμε ένα σκοπό πολύ μεγαλύτερο από όσο μπορέσαμε ποτέ να φανταστούμε.

Ο σκοπός αυτός ζητά να τον αναγνωρίσουμε τώρα και ζητά επίσης να αποκόψουμε τα κυκλώματα που μας συνδέουν με τα πρότυπα σκέψης και τα άχρηστα συναισθήματα τα οποία μας κρατούν δέσμιους στην αυταπάτη και στη σύγχυση των κατώτερων βασιλείων.

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

Βιοσυντονισμος. Οι θεωρίες της dr Ηulda Clark στο χωρο της εναλλακτικης ιατρικης. H συσκευες Synchrometer και Zapper της Clark. Η συσκευη Asyra.






Ο ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΚΠΕΜΠΕΙ ΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΙΔΙΟΣΥΧΝΟΤΗΤΑ.

Ο ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΔΟΝΟΥΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΑΛΑΝΤΟΥΜΕΝΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΔΕΚΤΙΚΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΡΑΔΑΣΜΩΝ ΜΕ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΑ Η ΝΟΣΟΓΟΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ!


Η βιοδιαγνωστική και θεραπευτική δράση της συσκευων αυτων στηρίζεται στην ενεργειακή δομή του ανθρώπου, μέσα από ένα ολιστικό μοντέλο προσέγγισης της βιολογίας του. Η επίσημη Ιατρική, όμως, κάτω από τον ασφυκτικό έλεγχο των φαρμακοβιομηχανιών και της πολιτικής εξουσίας, βαδίζει αλλού...

Οι μεσημβρινοί του ανθρώπινου σώματος διαυλίζουν ένα ολοκληρωμένο κραδασμικό σύστημα ταλαντούμενης ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας, που η ερευνά μας έδειξε ότι είναι δεκτικό πρόσληψης εξωτερικών ενεργειακών κραδασμών, είτε δι' επαφής, είτε εξ’ αποστάσεως, οι οποίοι κραδασμοί μπορούν να έχουν είτε θεραπευτική είτε νοσογόνα δράση!


Στον χωρο της υγειας υπαρχουν πολλα μυστικα γιατι τα συμφεροντα των φαρμακοβιομηχανιων ειναι τεραστια.

Ενα απο αυτα εγινε γνωστο στον πολεμο του Ιρακ ( ουδεν κακον αμιγες καλου ! ) απο τον U.S.Army και ονομαζεται < Βιοσυντονισμος > με κορυφαια ( αυτη την στιγμη ) θεραπευτικη συσκευη την Asyra.

Mε λιγα λογια :

Το καθε μικροβιο και το καθε χημικο ( π.χ φυτοφαρμακο ) που προκαλει ασθενεια εχει μια συγκεκριμενη ηλεκρομαγνητικη συχνοτητα, μια ιδιοσυχνοτητα που ειναι κατι σαν η ηλεκτρονικη του ταυτοτητα.

Η Asyra μεσα σε λιγη ωρα και χωρις παρενεργειες, βρισκει τους νοσογονους παραγοντες που εχουμε στο σωμα μας και μετα τους << ψηνει >> εκπεμποντας τις αντιστοιχες θεραπευτικες συχνοτητες !

Επι πλεον και για ακομα καλυτερα αποτελεσματα μπορει να φορτισει με αυτες τις συγκεκριμενες θεραπευτικες συχνοτητες ενα σχετικο ομοιοπαθητικο φαρμακο η και σκετο νερακι, απο το οποιο παιρνουμε καθημερινα λιγες σταγονες !



Μια από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες στο χώρο της εναλλακτικής ιατρικής είναι η γιατρός Ηulda Clark.

Τα βιβλία της και οι θεωρίες της σχετικά με τα αίτια των ασθενειων έχουν προκαλέσει έντονες εντυπώσεις τόσο θετικές όσο και αρνητικές . Η Hulda Regehr Clark ξεκίνησε τις σπουδές της στη βιολογία στο πανεπιστήμιο Saskatchewan του Καναδά από όπου και απέκτησε διάφορους τιμητικούς τίτλους .Μετά από 2 χρόνια μελέτης στο πανεπιστήμιο McGill , φοίτησε στο πανεμιστήμιο της Minesotta από όπου και απέκτησε το διδακτορικό της στην κυταρρική φυσιολογία . Από το 1979 εργάζετε σαν ανεξάρτητη ερευνήτρια και μέχρις στιγμής έχει γράψει 6 βιβλια . Ένα βιβλίο γενικά για τις ασθένειες ( The cure of αll diseases ) , ένα βιβλίο σχετικά με το HIV/AIDS ( The cure of HIV/AIDS ) και τέσσερα βιβλία για το καρκίνο ( The cure of all cancers , The cure of all advnanced cancers , The prevention of all cancers , The cure and the prevention of all cancers )

Οι θεωρίες και πρακτικές της dr Clark θεωρούνται από πολλούς αρκετά περίεργες και τα πρωτοκολλα της υπερβολικα και δύσκολα στην εφαρμογή τους . Παρόλα αυτά οι θεραπείες που προτείνει έχουν βοηθήσει αρκετούς ανθρώπους να ξεπεράσουν σοβαρές ασθένειες .

Οι ανακαλύψεις της Dr.Clark βασίζονται σε μια συσκευή που η ίδια κατασκεύασε και ονόμασε συνχρόμετρο ( Syncrometer TM ) . Σύμφωνα με την Clark το συνχρόμετρο μπορεί να εντοπίσει με πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια σε σχέση με τις συνηθισμένες μεθόδους αν μια ουσία περιέχεται μέσα σε μια άλλη ή αν καποιος μικροοργανισμός βρίσκεται μέσα σε ένα ανθρώπινο σώμα . Η λειτουργία του συνχρόμετρου βασίζεται στον ενεργειακό συντονισμό δύο ουσιων .

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την χρήση και τη κατασκευή του συνχρόμετρου μπορείτε να βρείτε στο βιβλίο της Clark "Syncrometer Science Laboratory Manual" ή αν επισκεφτείτε την ιστοσελίδα :
http://www.energetic-medicine.net/Syncrometer.html.(Η χρήση του συνχρόμετρου δεν έχει ακόμα εγκριθεί από την επίσημη ιατρικη σαν ένα μέσο διάγνωσης ή θεραπείας).


Με την χρήση αυτής της απλής συσκευης μπόρεσε να προσδιορίσει τοξίνες μέσα σε ασθενή όργανα και τροφές , όπως και την παρουσία παθογόνων σε ασθενείς και να καταλήξει στο συμπέρασμα πως όλες οι ασθένειες έχουν την αίτια σε δύο παράγοντες : Τις τοξίνες και τα παράσιτα .

Στην περίπτωση του καρκίνου η Clark διαπίστωσε πως οφείλεται σε ένα συνδιασμό τοξινών που λαμβάνονται από το περιβάλλον ή δημιουργούνται από παθογόνους οργανισμούς μέσα στο σώμα και στο κοινό παράσιτο των εντέρων το Fasciolopsis buski .

Σχετικά με το HIV/AIDS η Clark ανακάλυψε πως ο HIV δεν πρόκειται για έναν ιό που μολύνει άμεσα τον άνθρωπο αλλά για έναν ιό που μολύνει το παράσιτο Fasciolopsis buski και προκαλεί βλάβη στον άνθρωπο μόνο εάν αυτό το παράσιτο εγκατασταθεί στον θυμό αδένα . Πάλι για να συμβεί αυτό χρειάζεται η χρόνια τοξίνωση του σώματος από μια ουσία που σε αυτήν την περίπτωση ειναι το βενζένιο .


Με τη χρήση του συνχρόμετρου μπόρεσε να ανακαλύψει τις τοξίνες που μπλοκάρουν το ανοσοποιητικό σύστημα και να προσδιορίσει τα τρόφιμα και τα προιόντα που τις περιέχουν .

Τα πρωτοκολλα της Clark έχουν σκοπό την απομάκρυνση των παθογόνων οργανισμών χρησιμοποιώντας βότανα και ηλεκτρικές / ενερεγειακές συσκευές και την αποφυγή των προιόντων / τροφίμων που περιέχουν τοξίνες .


Βότανα με αντιπαρασιτική δράση

Η Clark χρησιμοποιεί τρία βότανα για να σκοτώσει παράσιτα σε όλα τα στάδια της ζωής τους . Τα βότανα αυτά έχουν χρησιμοποιηθεί και στην παραδοσιακή βοτανολογία και είναι γνωστά για την αντιμικροβιακή , αντιπαρασιτική ακόμα και την αντιική τους δράση .

Πρόκειται για τα :

- Juglans Regia ΤΜ . Αλκοολούχο εκχύλισμα από το κέλυφος του πράσινου καρυδιού . Η φλούδα του πράσινου καρυδιού σκοτώνει πάνω άπο 100 παράσιτα ενήλικα ή κατά την περίοδο της ανάπτυξης τους .

- Αrtemisia Absinthium . H δραστική ουσία βρίσκεται στα φύλλα της Αρτεμισίας και δρά εναντίον παρασίτων σε φάση ανάπτυξης και ωρίμανσης .

-Eugenia caryophyllata . Τα 'καρφιά' γαρύφαλλου αντιμετωπίζουν παράσιτα στην αρχική τους φάση , δηλαδή τα αυγά τους.

Τα βότανα αυτά πρέπει να χορηγούνται ταυτόχρονα για να μπορέσει το σώμα να απομακρύνει τους παρασιτικούς οργανισμούς αποτελεσματικά .

Mε αυτό το τρόπο αντιμετωπίζονται κυρίως παράσιτα που ζούν στα έντερα μας και έχει αποδειχθεί πως μια τέτοια αγωγή μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην εξυγίανση της εντερικής χλωρίδας .

Για την απομάκρυνση παρασίτων από περιοχές του σώματος που δεν φτάνουν τα βότανα η Clark χρησιμοποιεί μια απλή ηλεκτρονική συσκευή που έχει επινοήσει και ονομάζει zapper .

Σημαντικό μέρος των θεραπειών που προτείνει η dr Clark αποτελούν ηλεκτρονικές συσκευές για το καθαρισμό του σώματος από παράσιτα και τοξίνες .

Η Clark δεν ήταν η πρώτη γιατρός που χρησιμοποίησε τέτοιες μεθόδους . Αρκετές δεκαετίες πιο πριν ο dr Royal Rife είχε ανακαλύψει πως κύματα που εκπέμπουν σε ορισμένες συχνότητες μπορούν να σκοτώσουν παθογόνα χωρίς παρενέργειες . Μάλιστα είχε χρησιμοποιήσει τέτοιες συσκευές για να εξολοθρεύει με επιτυχία καρκινικά κύτταρα .

Η θεωρία πίσω από αυτές τις μεθόδους βρίσκεται στο γεγονός πως κάθε ουσία ή οργανισμός δονείται σε μια συγκεκριμένη συχνότητα ή σε ένα συγκεκριμένο πεδίο συχνοτήτων . Πχ έχει βρεθεί πως το παράσιτο Fasciolopsis Buski δονείται στην συχνότητα περίπου των 434ΚΗz . Όταν τώρα αυτή η συχνότητα περάσει μέσα στο σώμα μας μέσω μιας γεννήτριας συχνοτήτων για μερικά λεπτά το παράσιτο αυτό εξολοθρεύεται .Αυτό συμβαίνει λόγω συντονισμού, όπως ακριβώς ένας υψηλός διαπεραστικός ήχος μπορεί να σπάσει ένα γυαλί . Έρευνες σε εργαστήρια έχουν αποδείξει πως πραγματικά αυτό συμβαίνει .


Σήμερα είναι γνωστές οι συχνότητες πολλών παθογόνων και ουσιών για τη χρήση σε έρευνες τόσο από εναλλακτικούς θεραπευτές όσο και από κλασσικούς γιατρούς .

Στο παρακάτω link μπορείτε να βρείτε pdf αρχεία με αυτές τις συχνότητες .
http://www.electroherbalism.com/Bioelectronics/FrequenciesandAnecdotes/index.htm


Για να μπορέσει να κάνει χρήση αυτών των δεδομένων χρειάζεται κάποιος να διαθέτει μια γεννήτρια συχνοτήτων που να εκπέμπει κύματα από 0hz μέχρι 1MHz και να μπορεί να παράγει θετικά τετραγωνικά κύματα καθώς και ημιτονοειδή κύματα .Τότε μπορεί να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα συχνοτήτων ανάλογα με την πάθηση ή να σκοτώσει παθογόνους οργανισμούς αφού πρώτα τους έχει εντοπίσει με τη χρήση κάποιας μεθόδου διάγνωσης .

Επειδή αυτή η διαδικασία είναι δύσκολη και απευθύνεται κυρίως σε επαγγελματίες θεραπευτές η Clark επινόησε το zapper. Το zapper βασίζεται στη τυχαία ανακάλυψη της Clark πως τα 100 % θετικά τετραγωνικά κύματα μπορούν να σκοτώσουν όλα τα παθογόνα ανεξάρτητα της συχνότητας που εκπέμπουν .

Αν και όλες οι συχνότητες φαίνεται να είναι αποτελεσματικές η Clark συστήνει στα βιβλία της να χρησιμοποιείται η συχνότητα των 30,000 Hz . Στο εμπόριο σήμερα είναι διαθέσιμα πολλά είδη zapper σε διάφορες συχνότητες και με πρόσθετα χαρακτηριστικά για να αυξάνεται η αποτελεσματικότητα τους .

Το κοινό χαρακτηριστικό όλων των zapper είναι πως πρέπει να εκπέμπουν γύρω από μία και μόνο μια συχνότητα και να παράγουν ένα εντελώς θετικό τετραγωνικό κύμα . Αντίθετα μια γεννήτρια συχνοτήτων μπορεί να παράγει οποιαδήποτε συχνότητα μέσω διαφόρων ειδών κυμάτων .

Το πρόγραμμα θεραπείας που προτείνει η Clark διαρκεί 61 λεπτά και έχει ως εξής : 7 λεπτά εκπομπής κυμάτων που ακολουθούνται από μια διακοπή 20 λεπτών . Σε αυτό το στάδιο εξολοθρεύονται όλα τα παράσιτα . Δεύτερη εκπομπή κυμάτων για άλλα 7 λεπτά . Στο δεύτερο αυτό στάδιο σκοτώνονται τα βακτήρια που έχουν απελευθερωθεί από τα νεκρά παράσιτα . Ακολουθείται μια παύση για 20 λεπτά και μετά μια τρίτη και τελευταία εκπομπή της συχνότητας για 7 λεπτά . Στο τρίτο και τελευταίο στάδιο σκοτώνονται οι ιοί που έχουν ξεφύγει από τα νεκρά βακτήρια του προηγούμενου σταδίου .

Η εκπομπή κυμάτων στο σώμα γίνεται μέσω ηλεκτροδίων από χαλκό ή κάποιο άλλο υλικό με αρκετή αγωγιμότητα. Αυτό το πρόγραμμα αποτελεί την ελάχιστη χρήση που μπορεί να κάνει κάποιος με το zapper . Δεν είναι όμως αρκετό γιατί στις μέρες πολλοί ασθενείς έχουν συσσωρευμένες τοξίνες γύρω από τους καρπούς και τα χέρια που εμποδίζουν το κύμα να εισέλθει ικανοποιητικά το σώμα .Επίσης το zapper έχει το μειονέκτημα να μπορεί να εξολοθρεύει παθογόνα κυρίως στο αίμα και στη λέμφο αλλά δεν μπορεί να εισχωρήσει σε περιοχές όπως οι εντερικές κοιλότητες ή ιστοί οργάνων . Για αυτό το σκοπό χρησιμοποιείται πλέον μια άλλη μέθοδος, το plate zapping .



ΤΑ ΜΕΡΗ ΚΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ ΤΗΣ BIOMERIDIAN

Η συσκευή της Biomeridian αποτελείται από έναν ηλεκτρονικό φορητό τερματικό σταθμό που συνδέεται με έναν φορητό υπολογιστή, ο οποίος επεξεργάζεται τα στοιχεία που λαμβάνει από τους ακροδέκτες (inputs) του τερματικού σταθμού. Οι ακροδέκτες είναι δύο:

• ένας χάλκινος κύλινδρος, τον οποίο κρατά με το ένα χέρι ο εξεταζόμενος,

• μία μεταλλική ακίδα, την οποία ο ιατρός πιέζει ελαφρά στα σημεία διέλευσης των μεσημβρινών του ανθρωπίνου σώματος.

Σ' αυτά τα σημεία των μεσημβρινών λαμβάνει χώρα η εξαγωγή και εισαγωγή της ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας που παράγεται από το σύνολο των βιοχημικών δράσεων του σώματος μας, η οποία στην ουσία είναι μία ταλαντούμενη κίνηση ηλεκτρικών φορτίων σε επίπεδο κυτταρικής διαμεμβρανικής διέλευσης τους.

Ηταν το Nobel Ιατρικής του 1991 που έκανε αυτην τη γνώση αποδεκτή [http://nobelprize.org/nobel_prizes/medicine/laureates/1991/press.html], αν και αυτή η τεχνολογία ήταν γνώριμη στην ιατρική έρευνα ήδη εδώ και περίπου 100 χρόνια. Αναρίθμητοι γιατροί, διακλαδικοί επιστήμονες και ιατρικά ερευνητικά κέντρα, είχαν πολλές φορές επιτυχώς ασχοληθεί θεραπευτικά μ' αυτή τη γνώση μέσα από το φαινόμενο της Ηλεκτροπορωσης.

Γνωρίζουμε από τη στοιχειώδη Φυσική, ότι διέλευση ταλαντουμενης μορφής ηλεκτρικού ρεύματος σημαίνει εκπομπή ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας διαφορετικών συχνοτήτων, λόγω των διαφορετικών φάσεων των κάθε είδους ηλεκτρομαγνητικών ταλαντώσεων. Αν σκεφτούμε τις χιλιάδες διαφορετικές βιοχημικές δράσεις που λαμβάνουν χώρα μέσα στο ανθρώπινο σώμα και σε κάθε του όργανο ξεχωριστά, κατανοούμε ότι όλες αυτές συμβάλλουν στη σύνθεση της δικής μας ηλεκτρομαγνητικής ταυτότητας που διαχέεται μέσα από ένα συνιστάμενο ηλεκτρομαγνητικό κύμα.

Το ρεύμα, που -αντίστροφα τώρα- προκαλεί αυτή η σύνθετη ταλάντωση επάνω στους μεσημβρινούς διαύλους του σώματος μας, είναι ακριβώς αυτό που μπορούμε να διαβάσουμε με τη συσκευή της Biomeridian από τα σημεία διέλευσης αυτών των μεσημβρινών. Με τη βοήθεια των μαθηματικών και αλγοριθμικών-λογισμικών εργαλείων των μετασχηματισμών Φουριέ, αναλύουμε προγραμματιστικά τις βασικές συνιστώσες αυτού του ρεύματος και έτσι ταυτοποιούμε την κατάσταση των πηγών (σωματικών οργάνων, βιοχημικών αντι δράσεων) προέλευσης της κάθε μίας.

Η συσκευή περιλαμβάνει και έναν άλλο δισκοειδή ακροδέκτη, που θα εξηγήσουμε στη συνέχεια τη λειτουργία του. Nα σημειωθεί ότι η Biomeridian έχει κωδικοποιήσει τις φυσικές ιδιοσυχνότητες λειτουργίας τού κάθε οργάνου, βιολογικού παράγοντα και βιοχημικής δράσης του ανθρώπινου σώματος, τόσο σε επίπεδο φυσιολογικής συμπεριφοράς, όσο και σε επίπεδο παθολογικής, με περιπτωσιολογική ανάλυση κατηγοριών που φτάνει μέχρι επιπέδου ανάλυσης διαταραχών των αμινοξέων και των πρωτεϊνών. Περίπου το αντίστοιχο άλλωστε, είχε κάνει και η Hulda Clark αλλά σε πιο περιορισμένη έκτα ση, λόγω συστηματικού πολέμου που της γινόταν από το Αμερικανικό Ιατρικό (Εγ)Κατεστημένο...

Εξαιρετική έκπληξη προκαλεί το γεγονός, ότι μέσα στους απέραντους καταλόγους των βιβλιοθηκών της συσκευής, βρίσκουμε και όλες τις από αρχαιοτάτων χρόνων γνωστές θεραπευτικές ουσίες και πετρώματα, καθώς και νεώτερα φυσικά αλλά και ομοιοπαθητικά σκευάσματα, των οποίων οι ηλεκτρομα γνητικές ιδιοσυχνότητες έχουν μετρηθεί και καταχωρηθεί σ' αυτές τις βιβλιοθήκες.

Σκοπός είναι, μετά από μία διάγνωση που γίνεται σε ένα ασθενή, να δοκιμάζονται οι ιδιοσυχνότητες των ουσιών αυτών μέσω του ακροδέκτη ακίδας, κατά ομάδες ή τύπους ουσιών επάνω στους μεσημβρινούς του ασθενή και να εντοπίζονται εκείνες οι ουσίες που μπορούν χορηγούμενες, να ακυρώσουν την ασθένεια σταδιακά!

Το λογισμικό τώρα που «τρέχει» στον υπολογιστή, περιλαμβάνει μία πλήρη βιβλιοθήκη με πάνω από 40.000 ιδιοσυχνότητες που αφορούν σε κάθε τι απ' αυτά που μόλις προαναφέρθηκαν. 0 γιατρός, επιλέγοντας από ομάδες νοσο-παραγόντων αυτής της βιβλιοθήκης, εφαρμόζει τον ακροδέκτη σε κατάλληλα μεσημβρινά σημεία του εξεταζόμενου, και παίρνει άμεση και ακριβή πληροφορία για την επιβάρυνση ή όχι του οργανισμού από τους παράγοντες που ελέγχει, με τη μορφή μίας ανιούσας καμπύλης απόκρισης, η οποία σχηματίζεται μέσα σε ορισμένα βαθμονομημένα όρια της οθόνης του υπολογιστή, ακριβώς εκείνη τη στιγμή που γίνεται η μέτρηση και μαρτυρά τη φύση και την έκταση της όποιας διαταραχής.

Αυτό που ουσιαστικά διαβάζει η συσκευή είναι η μορφή ταλάντωσης του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου που υφίσταται εκατέρωθεν της μεμβράνης των κυττάρων μας. Το κύτταρο όταν βρίσκεται σε φυσιολογική κατάσταση εκδηλώνει ένα μέσο διαμεμβρανικό δυναμικό της τάξης των -70mV.

Εφ' όσον το μέσο πάχος της κυτταρικής μεμβράνης είναι γύρω στα 7nm (7x10" μέτρα), η ένταση του διαμεμβρανικού ηλεκτρικού πεδίου σε ένα φυ σιολογικό κύτταρο που δίνεται από τη σχέση E=V/L, είναι γύρω στα 10 εκα τομμύρια Volt/meter. (Ε είναι η ένταση του ηλεκτρικού πεδίου, V η διαφορά δυναμικού και L η απόσταση μεταξύ των φορτίων που παράγουν αυτό το δυναμικό).

Ο ηλεκτρομαγνητικός παλμός από την έκρηξη μίας πυρηνικής βόμβας είναι της τάξης των 150.000 Volt/meter, διαρκεί κάποια απειροστά κλάσματα του δευτερολέπτου και καταστρέφει οποιοδήποτε ηλεκτρονικό σύστημα σε ακτίνα δράσης χιλιομέτρων. Σκεφτείτε λοιπόν πoσο έξοχο, ευαίσθητο και παντοδύναμο ον είναι το ανθρώπινο κύτταρο και τι τεράστιας τάξης και φύσεως πεδία χειρίζεται...

Η συσκευή, λοιπόν, της Biomeridian ανιχνεύει και διαβάζει τις διαταραχές που προκαλούνται στις ταλαντώσεις, στα κυτταρικά πεδία που προαναφέραμε και αφού έχει στις μνήμες της τόσο τις φυσιολογικές όσο και τις αποκλίνουσες τιμές για το κάθε όργανο, παράγοντα, δράση, αντίδραση και εισβολέα ή βλαβερή ουσία που υπάρχει, μας ενημερώνει όχι μόνο για το τι έχει διαταράξει την υγεία μας, αλλά και για το ποιο ενδεχομένως είναι το κατάλληλο «φάρμακο» στην υπό εξέταση περίπτωση!

Αναφέρθηκε νωρίτερα ότι η τερματική μονάδα της συσκευής έχει και μία δισκοειδή πλάκα εισόδου, στην οποία μπορούμε να τοποθετήσουμε είτε βιολογικό υλικό προς εκτίμηση, είτε διαδοχικά θεραπευτικές ή και ομοιοπαθητικές ουσίες. Όταν τοποθετηθεί η κατάλληλη για έναν ασθενή τέτοια ουσία, που δεν υπάρχει μέσα στους ηλεκτρονικούς θεραπευτικούς ηλεκτρονικούς καταλόγους που αναφέραμε, τότε βλέπουμε ότι η καμπύλη του βιοσυντονισμού που μετράει ο γιατρός εκείνη τη στιγμή και που ενδεχομένως εκδηλώνει απόκλιση από τα φυσιολογικά της όρια υποδηλώνοντας συγκεκριμένη πάθηση, επανέρχεται στα φυσιολογικά της και έτσι ο γιατρός γνωρίζει ακριβώς τη νέα σύνθεση ή δυναμοποίηση του ιάματος που καλείται να χορηγήσει.


Πηγες
http://users.otenet.gr/~holmed/ ( ιστοσελιδα του ολιστικου γιατρου Νικου Παπανδρεου).



Η αυτονομια της εκ-στασης. / Αρθρο του Γιαννη Δογανη.





Με αφορμη το εξαιρετικης πληροτητας (για ένα τοσο εκτεταμενο, πολλαπλων αποχρωσεων και λεπτων ισορροπιων θεμα) κειμενο του Γιαννη Αυγουστατου, «ΙΕΡΑ ΜΕΘΗ : ΨΥΧΟΔΗΛΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ», στο "Ξανθη Φιλοσοφειν" θελησα να αφησω ένα σχολιο για τα ηδη υπαρχοντα σχολια. Καθ’οδον, και λογω της πολυπλοκοτητας του θεματος, διαπιστωσα ότι το σχολιο πηρε μεγαλη εκταση, παυοντας να είναι ένα συνοπτικο σχολιο - και κατεληξε στο ακολουθο κειμενο!



Η αυτονομια της εκ-στασης.

Η προσεγγιση και η κατανοηση των μυστικων τελετουργιων αρχαιων μυστηριων, περα από δογματα και αντιληψεις που περιοριζουν, δεν αποτελει καθολου ευκολη υποθεση. Και αυτό γιατι… αλλο το Γαλα και αλλο η Καβαλα, αλλο Πρεπει και αλλο Πεπυ, αλλο Ψυχοναυτης και αλλο καντιλαναφτης…!

Είναι η αγνοια αλλα και η σκοπιμοτητα που βαζει στο ιδιο καζανι ψυχο(εκ)δηλωτικες, ψυχοτροπες (τροπη της ψυχης) και πασης φυσης ψυχοενεργες ουσιες, που στις περισσότερες απ’ αυτές, έχει δοθει ο τρομοκρατικός και απαγορευτικός χαρακτηρισμός «Ναρκωτικά».

Η « γνωση» των προγονων μας – φερνω για παραδειγμα τα Ελευσινια μυστηρια - η αποσιωπειται, η διαστρεβλωνεται, η χρησιμοποιειται για την διογκωση του εγω του σημερινου νεοελληνα-ελληναρα (πατρις-θρησκεια-οικογενεια), δηθεν φορεα της αρχαιας κληρονομιας. Υπερβαινοντας την αγνοια και την στενομυαλια των καιρων για τις ψυχοδηλωτικες ουσιες, η πιθανη παρουσια τους στα Ελευσινια Μυστηρια, δεν μειωνει καθολου την εγκυροτητα τους, την Ιεροτητα τους και την δυναμικη τους.

Σιγουρα δεν υπαρχουν ψυχοδηλωτικα που από μονα τους είναι « θρησκευτικο οραμα σε συσκευασια». Όμως θα ηταν παραλειψη και ατοπημα από καθαρη ανθρωπολογικη σκοπια να μην πουμε ότι τα ψυχοδηλωτικα υπηρετησαν μια πολύ σημαντικη λειτουργια στην θρησκευτικη ζωη, όχι μονο της τοτε παγανιστικης Ελλαδας, αλλα της ανθρωποτητας εν γενει.

Φυτά και ουσίες που αλλάζουν τη συνείδηση, που βρίσκονται στη φύση (φυσικά) ή φτιάχτηκαν από τον άνθρωπο (συνθετικά). είναι γνωστά και χρησιμοποιούνται χιλιάδες χρόνια τώρα.

Από τα αρχαια χρονια, ο ανθρωπος διαπιστωσε πως η πραγματικότητα της φύσης και του εαυτού του, δεν είναι μόνο αυτή που αντιλαμβάνεται στη συνηθισμένη του κατάσταση εγρήγορσης. Αυτή η διαπιστωση του δημιουργησε ένα αισθημα ιεροτητας και δεους. Οταν κοιμοταν, ζουσε ως συνείδηση σε μία «άλλη» πραγματικότητα. Όταν επενεβαινε στην ψυχοσωματική του κατάσταση με νηστεία, αγρύπνια, απομόνωση, λήψη ειδικών βοτανων, σωματικές στάσεις, αναπνοες, κινήσεις κ.α., περνουσε σε άλλες «πραγματικότητες».

Έτσι, κάθε φορά που οι άνθρωποι μετατόπιζαν τη συνείδησή τους πέρα από την αισθητηριακή «πραγματικότητα», θεωρούσαν την κατάσταση αυτή ιερή-σαν ένδειξη επαφής με βαθύτερες περιοχές του Αγνώστου. Αυτές τις αλλαγμενες καταστασεις συνειδησης, τις ονόμασαν «θρησκευτικές» ή «μυστικές» εμπειρίες.

Η αυτοπραγματωση, η φωτιση, δεν πετυχαίνεται με μια ουσια που προερχεται από ένα φυτο η που εχει παραχθει συνθετικα στο εργαστηριο. Η ψυχοδηλωτικη ουσια θα σου δείξει τη δυνατότητα μιας άλλης κατάστασης της συνείδησης. Ότι πραγματι υπαρχει η …αντιπερα οχθη. Αλλά αν θέλεις να αποκτησεις Συνειδητοτητα στο Πνευματικο, χρειαζεται εσωτερικη εργασια με τον Εαυτο. Η πνευματική ζωή δεν εξασφαλίζεται με παροδικές εκ-στάσεις. Απαιτεί εκπαίδευση, μαθητεία και πρακτική. Η καταναλωτική λιγούρα αλλαγμενων καταστασεων συνειδησης, δεν οδηγεί στην καλλιέργεια των δυνατοτήτων μας, αλλά σε αποδιοργάνωση, σύγχυση και διαταραχές.







Είναι σημαντικο να γνωριζει κανεις, ότι ψυχοδηλωτικες ουσιες προκλησης αλλαγμενων καταστασεων συνειδησης, δεν οδηγουν απαραιτητα σε έκσταση ή μυστική και θρησκευτική εμπειρία. Συνήθως τα όνειρα και, κυρίως, οι ψυχωτικές εμπειρίες, στερούνται, κατά κανόνα, το μυστικό χαρακτήρα. Όμοια, πολλές τεχνικές σωματικού και πνευματικού ελέγχου ή η χρήση φυτών χωρίς την απαραίτητη γνώση και σεβασμό, μπορούν να συντελέσουν σε σωματική και ψυχική αποργάνωση, διάλυση του Εγώ και χάος.

Δεν είναι μονο η διαιθυλαμινη του λυσεργικου οξεος (LSD) που μπορει να οδηγησει σε ενεργοποιηση των ενεργειακων κεντρων (Chakras) και στην αφυπνιση - ανοδο της αρχεγονης ενεργειας Κουνταλινι. Υπαρχουν ισχυρες τεχνικες, π.χ. της Κριγια Γιογκα η της Κουνταλινι Γιογκα , που μπορει να εχουμε το ιδιο αποτελεσμα, χωρις την παραμικρη χρηση ουσιων. Όμως, αν τα καναλια (Nadis) Iντα και Πιγκαλα, αριστερα και δεξια από το κεντρικο καναλι (το Σουσουμνα Ναντις), δεν εχουν εξαγνιστει-καθαριστει, είναι βεβαιο ότι ο πειραματιζομενος θα βρεθει με «καμενες» τις…φλαντζες του.

Η επίδραση σε κάθε άνθρωπο, ουσιων που διευρυνουν την συνειδηση, είναι άμεσα εξαρτημένη από τον βαθμό λειτουργίας των διαφόρων ενεργειακων κέντρων του. Με την ίδια ουσία, π.χ. το κέντρο της καρδιάς (Aναχατ Tσακρα) ενός ατομου που το εχει ενεργοποιημενο, θα οδηγήσει σε αίσθημα Κοσμικής Ενότητας, ενώ σ’ ένα ατομο που το εχει κλειστο-εκτος λειτουργιας, θα οδηγήσει σε συγκινησιακές αντιδράσεις του ηλιακου πλεγματος, που μπορει να περιλαμβανουν φοβιες, καταθλιψη, πανικο, αποπροσωποιηση, κ.τ.λ.

Μέσα από τις θύρες των ενεργειακών Nadis, τα Ενεργειακα Κέντρα ή Τσάκρας που «άνοιξαν» με «σπρώξιμο» από την ουσια- «Σύμμαχο», περνά η Συνείδηση σε άλλα πεδία πραγματικότητας, Αιθερικής, Συγκινησιακής ή Νοητικής ύλης και έρχεται σε επαφή με πληροφορίες του ατομικού της Aσυνείδητου ή και του Συλλογικού. Και σ’ αυτά τα Πεδια, η Συνειδηση αν δεν εχει εκπαιδευτει και «καθαριστει», μπορει κατι να « κολλησει ». Η, μπορει, η συχνή «παραβίαση των θυρών», στο τέλος να τις κάνει να μην κλείνουν και τότε έχουμε από απλά «φλας-μπακ»-ξαναβιώματα, μέχρι συγκινησιακές ή νοητικές αποργανώσεις της ισορροπίας, μονιμες η περιοδικες.

Ακομη και ο Καρλος Καστανεντα, αν και επιλεχθηκε σαν ο εκλεκτος λευκος που θα του μεταδιδοταν η γνωση των αρχαιων σαμανων, και ενώ ειχε την στηριξη και καθοδηγηση του δασκαλου του Δον Χουαν, τα 2 χρονακια σε ψυχιατρικη κλινικη δεν τα γλυτωσε… Και ο γκουρου των ψυχεδελικων Ram Das, βλεποντας ότι δεν ηταν και λιγοι αυτοι που «καηκαν» ενεργειακα, προετρεψε τους θαυμαστες του να προχωρησουν περα από τα ψυχοδηλωτικα , ανακαλυπτοντας μια αυτοδυναμη εκ-σταση.

Οσον αφορα την σκοπιμοτητα, στην οποια εγινε αναφορα στην αρχη του κειμενου, αρχικά, το δικαίωμα της μυστικής εμπειρίας ανήκε σε όλους, όμως με την οργάνωση της εξουσίας και τον έλεγχο των συνειδήσεων, άρχισαν να μπαίνουν περιορισμοί στον τρόπο της έκ-στασης.

Οι μυστικές εμπειρίες ήταν πάντα επικίνδυνες για την εξουσία-θρησκευτική και πολιτική. Γιατί όταν οι υπήκοοι βίωναν ότι η « Βασιλεια του Θεου » είναι Εντος και γινεται εφικτη με εσωτερικη ατομικη εργασια, αμφισβητούσαν τους «αντιπροσώπους» και μεσάζοντες. Έτσι, από την αρχή η εξουσία κυνήγησε τους ερευνητές των μυστικών εμπειριών. Αιρετικοί, μάγισσες, ψυχεδελικοί χρήστες: στην πυρά, στα κάτεργα, στην εξόντωση.

Ο Όμηρος στην Οδύσσεια λέει, ότι στον μέσα μας κόσμο μπαίνουμε από δύο πύλες: μία κεράτινη και μία φιλντισένια. Άμα ο άνθρωπος γνωρίζει, μπαίνει από τη φιλντισένια στη «βασιλεία του Θεού». Άμα εμποδίζεται να γνωρίσει, μπαίνει από την κεράτινη, στον κόσμο των παθών. Κι αυτό εξυπηρετεί ο σύγχρονος πόλεμος «κατά» των ναρκωτικών, γιατί ρίχνει σκοτάδι στις ουσίες, που κάποτε ήταν Ιερές.

Όσον αφορά την ερμηνεία δράσης των ψυχοδηλωτικών, η εξουσιαστική προπαγάνδα τη θέλει να είναι «οργανικό ψυχοσύνδρομο» ή κατάληψη Διαβόλου. Δεν είναι όμως παρα ανοιγματα «παραθύρων» στους χώρους του ασυνειδήτου και - όπως τα τηλεσκόπια και μικροσκόπια - απαιτούν γνώση και του οργάνου και του αντικειμένου παρατήρησης. Κι όπως το εξωτερικό ταξίδι με αυτοκίνητο κι αεροπλάνο απαιτεί άδεια χειρισμού, έτσι και το εσωτερικό ταξίδι με ουσιες-«συμμάχους», ασφαλές θα ήταν να γινόταν με εκπαίδευση και άδεια χειρισμού.

Γνώση, ηθος, αγνότητα χαρακτήρα, καθαροτητα καρδιας, είναι οι προϋποθέσεις για να περάσει κάποιος τη φιλντισένια πύλη. Μέχρι τότε, τα εκαστοτε κολλημενα καταναλωτικα λιγουρια της οποιας «μαστουρας», ας κρατησουν μια φιλολογικη σχεση με τα ψυχοδηλωτικά, σκυβοντας παραλληλα ενδον, μακρια φυσικα από την απληστια των εμπορων και αποκτωντας μια βαθυτερη κατανοηση της απαγορευσης.





Περα όμως του ότι τα ψυχοδηλωτικα υπηρετησαν μια σημαντικη λειτουργια στην θρησκευτικη ζωη των λαων, η συμβολη τους στο χωρο των επιστημων είναι ανεκτιμητη.

Ολες οι ψυχοτροπες ουσιες δεν εχουν την ιδια δραση. Άλλες απ’ αυτές στρεφουν τον ψυχισμο (Διεγερτικες-Κατασταλτικες) και άλλες του αποκαλυπτουν αθεατες πλευρες και δυνατοτητες του (Ψυχο(εκ)δηλωτικες). Ο ιδιος ο ανθρωπινος εγκεφαλος παραγει διαφορες ουσιες που ονομαζονται οπιοειδη νευροπεπτιδια η Ενδορφινες, γιατι συγγενευουν χημικα με το οπιο και τα παραγωγα του(Μορφινη). Η ανακαλυψη τους, υπηρξε το αποτελεσμα ερευνας στην φυσιολογια του εγκεφαλου που είναι ένα από τα συναρπαστικοτερα κεφαλαια των Νευροεπιστημων. Τα νευρικα κυτταρα διαθετουν φυσικους υποδοχεις για το οπιο!

Ερευνες ετων δειχνουν, ότι ολες οι ουσιες και οι συνηθειες που καταφερνουν να μας αλλαξουν την διαθεση εχουν την ιδιοτητα ν’ ανεβαζουν τα ποσοστα της ντοπαμινης στον εγκεφαλο. Αν λοιπον, κάθε ειδους εθισμος, ειτε αφορα τα ναρκωτικα, ειτε τα γλυκα, τον καφε η το σεξ, επιδρα με τον ιδιο ακριβως τροπο στα εγκεφαλικα κυτταρα, τοτε ισως η κλασσικη διακριση σε ναρκωτικα και άλλες απλες συνηθειες, σε παρανομες και νομιμες ουσιες, να μην εχει τελικα καμια σημασια.. Μ ‘αυτό το δεδομενο, οι χρηστες δεν επιζητουν την ιδια την κοκαινη η την ηρωινη, αλκοολ, καφε, νικοτινη η σοκολατα, αλλα την ροη της ντοπαμινης που οι ουσιες αυτές προκαλουν στα εγκεφαλικα κυτταρα.

Αναγνωριζοντας την βιολογικη βαση που εχει ο εθισμος στα ναρκωτικα, αυτοματα οδηγουμαστε σε αλλαγη των μεχρι σημερα μεθοδων απεξαρτησης. Γιατι η εξαρτηση από τις ψυχοτρόπες ουσίες (και ιδιαίτερα από τα οπιούχα) είναι ζήτημα βιολογικό και ερμηνεύεται ικανοποιητικά μετά την ανακάλυψη των ειδικών υποδοχέων της μορφίνης στον εγκέφαλο (1973) και την απομόνωση των ενδορφινών και των εγκεφαλινών (1975 και 1976).

Τελος, αξιζει να παρατηρηθει ότι πολλα ψυχοτροπα-ψυχοδηλωτικα-διευρυντικα της συνειδησης, εχουν στενη χημικη συγγενεια – ομοιότητα, με νευροορμόνες και νευροδιαβιβαστές του εγκεφάλου και του σώματος. Το LSD και η ψιλοκυμβίνη, είναι χημικά συγγενή με τη σεροτονίνη και οι αμφεταμίνες και η μεσκαλίνη με τη νοραδρεναλίνη και ντοπαμίνη, αντίστοιχα.

Τα ψυχοτροπα, ειτε είναι κατασταλτικα σαν την ηρωινη, ειτε διεγερτικα σαν την κοκαινη, μπορουν να μιμηθουν την δομη των νευροδιαβιβαστων του εγκεφαλου, των πιο σημαντικων δηλαδη χημικων ουσιων του. Οι περισσότερες φυσικές ουσίες που δρουν στον ψυχισμό του ανθρώπου, έχουν και το λειτουργικό τους ανάλογο μέσα στο ίδιο το σώμα του. Αυτό εξηγεί και την ομοιότητα που παρουσιάζεται στις αλλαγμενες καταστασεις συνειδησης, είτε είναι όνειρα, είτε ψυχωτικές, ψυχοδηλωτικές ή πνευματικές εμπειρίες.






Για ευνοητους λογους αποσιωπειται η ψυχοθεραπευτικη χρήση των ψυχοδηλωτικών. Την δεκαετια του ’60, στην Ελλαδα το LSD δινοταν στις κλινικες σε κατατονικους ασθενεις. Στην Αιγυπτο του ‘60, ο δικος μας Θ. Καυκαλιδης, με την χορηγηση του LSD -25 σε ασθενεις, εφερε στην επιφανεια ενδομητρια βιωματα των ασθενων του - που ειχαν κατά την διαρκεια της κυησης, κατι που εδωσε νεα ερμηνευτικη στις ψυχικες διαταραχες. Σε επιστημονικα συνεδρια, περιέγραψε πολλές ψυχολυτικές συνεδρίες ασθενών του, στις οποίες, εκτός από το «τραύμα της γέννησης», αναβιώθηκαν εμπειρίες εμβρυϊκές με ψυχοσογόνες επιδράσεις στη μετέπειτα ζωή των προσώπων.

Στο ιδιο μηκος κυματος κινηθηκε και ο Στανισλαβ Γκροφ, εφαρμοζοντας ψυχοθεραπευτικες μεθοδους, όπως η Ολοτροπικη αναπνοη.

Και βεβαια, δεν παραλειπουμε την τετραυδροκανναβινολη(δραστικη ουσια της κανναβης), που χρησιμοποιηθηκε αποτελεσματικα για παθησεις όπως η ενδοφθαλμια πιεση-γλαυκωμα, στις παρενεργειες της χημειοθεραπειας κτλ.





Ας μην ξεχναμε, οτι μετα την γενικη Σχετικοτητα και την Κβαντικη μηχανικη του 20ου αιωνα, τωρα διανυουμε την χρυσες δεκαετιες της θεωριας του χαους και της μη γραμμικης δυναμικης, οπου το «χαος» των ανοιχτων συστηματων, μπαινει σε μια «ταξη», δημιουργωντας την « Χαολογια » η την επιστημη της πολυπλοκοτητας.

Προσπερνωντας ευγενικα τους διανοητες της αιτιοκρατιας ( Αινσταιν, Ντεκαρτ, Αριστοτελη), ο ανθρωπινος νους οδηγειται στο να σκεπτεται πλεον με Πιθανοτητες και οχι με βεβαιοτητες. Τα χαοτικα συστηματα ( «Μυστηρια» μεχρι προτινος), φανερωνουν μια εικονα στην οποια στερειται νοηματος η «Ντετερμινιστικη Αιτιοτητα» και αποκτα νοημα η «Πιθανοκρατικη αιτιοτητα». Στο μετρο που οι κουλτουρες των κοινωνιων, αρχαιων και συγχρονων, θεωρηθουν Ανοικτα Συστηματα, η τελικη εξελιξη τους θα εξαρτηθει από την ανθρωπινη δημιουργικοτητα.

Η νεα επιστημη του Χαους και της Πολυπλοκοτητας, ισως να εχουν να μας πουν κατι που δεν γνωριζουμε και για τον ιδιο μας τον εαυτο. Ο ανθρωπος πλεον «υποχρεωνεται» να ξανασυμμαχησει με την Υπαρξη και τα «Μυστηρια» της, όχι πλεον σαν αμετοχος Παρατηρητης αλλα μεσω της δυναμικης συμπεριφορας του και των καινοτομιων του. Ο Ντιρακ ειχε πει ότι ειμαστε τοσο χωμενοι στον ντετερμινιστικο τροπο σκεψης, που θα μας παρει πολύ χρονο και ενεργεια μεχρι να τολμησουμε να παμε παραπερα. Ο δε νομπελιστας Ιλια Πριγκοζιν, όταν ειχε ερθει στην Ελλαδα, ειχε πει ότι: το πιο σπουδαιο αποτελεσμα προκυπτει όταν σπρωχνεις το Συστημα μακρυα από την ισορροπια του…

Ευχαριστω για την φιλοξενια.

Γιαννης Δογανης / Φαος Satori – Φαος Samadhi – Φαος Art Ianis

Πρωτοδημοσιευθηκε στο Ξανθη φιλοσοφειν




Ενδεικτικη βιβλιογραφια.

1) Ο Νευρωνικος ανθρωπος – Jean Pierre Ghangeux – Εκδ. Ραππα, 1994.
2) Τσακρα – Harish Johari Kεδρος
3) Προφητικα φυτα – Christian RatschΟξυ.
4) Ψυχοδηλωτικα και Ιεροφανεια στα Αττικα αρχαια Μυστηρια – Shawn Eyer – Διιπετες.
5) Εγκυκλοπαίδεια των Ψυχεδελικών – Stafford Peter - Praxis, Αθήνα, 1988.
6) Η μεγαλη Aφυπνιση – Bonnie Greenwell Ph.D. – Εσοπτρον.
7) Κundalini YogaSwami Satyananda Satyanandashram.
8) Ναρκωτικα, Το τιμημα της καταστολης – Κλεανθης Γριβας – Εκδοτικη Θεσ/κης. 1991.
9) Ναρκωτικά και εξουσία. Πολιτική της απαγόρευσης και αποδιοπόμπευση. – Aρθρο του Κ. Γριβα.
10) Η δυναμη της Mητρας και η υποκειμενικη “αληθεια” – Αθ. Καυκαλιδης – Ελευθερος Τυπος, 1987.
11) Η γνωση της μητρας – Θανος Καυκαλιδης – Ολκος 1979.
12) Πεγυοτλ, Ιστοριες Μεσκαλινης – Παυλου Μελα – Eκδ. Κοινοτητα.
13) LSD, Ο δρομος για την Ελευσινα – G.Wasson, A. Hofmann, C. Ruck – Κοινοτητα,. 1983.
14) Ψυχοδηλωτικα η Ψυχεδελικα. – Γιωργης Οικονομοπουλος – Κοινοτητα, 1980.
15) Ναρκωση και Aπεξαρτηση – Γ. Οικονομοπουλος – Κοινοτητα, 1988.
16) Ψυχοτροπα, δηλητηρια και κλειδια της ψυχης - Γ. Οικονομοπουλος - π. «Τριτο Ματι », τ.23 , Μάρτιος 1993.
17) Ψυχοδηλωτικα και Συνειδηση, Πύλες για την Κόλαση ή για τον Παράδεισο; - Γ. Οικονομοπουλος - π. Αβατον, τεύχος 20, Νοέ/Δεκ. 2001.
18) Εισαγωγη στην χαρουμενη κοσμολογια – Αλαν Γουατς – Πρισμα 1991.
19) Η πολιτικη της εκστασης – Timothy Leary – Διεθνης Βιβλιοθηκη.
20) Η νεα Αλχημεια, Ψυχοδηλωτικα και Θρησκευτικη εμπειρια – Alan Watts - Διεθνης Βιβλιοθηκη.
21) Octavio Paz- Πετρα του Ηλιου - Διεθνης Βιβλιοθηκη 1989.
22) Η δυναμη της σιωπης – Carlos Castaneda – Κακτος 1988.
23) Η επιστημη της Μυθολογιας – C.S. Jung, C. KerenyiIαμβλιχος.
24) Λογος και Εικονα – Καρλ Γιουγκ – Ιαμβλιχος 1991
25) Τηλεπάθεια και ο αιθερικός φορέας – Balley Alice.
26) Η ψυχολογια του μελλοντος – Στανισλαβ Γκροφ