FAOS SAMADHI 2

Εναλλακτικος χωρος αναζητησης και θεραπευτικων τεχνων.

Εργαστηρι Αυτογνωσιας.

Ολιστικες ψυχοθεραπευτικες προσεγγισεις μεσω της Βοτανικης Ιατρικης, του Διαλογισμου, της Μεταφυσικης, της Ανθρωπολογιας, της Νεας Φυσικης και της Νεας Ενεργειας.


Κάπου στα βάθη της γενετικής μας μνήμης, βρίσκεται η γνώση του σύμπαντος και των κόσμων, όπου η ζωή είναι απαλλαγμένη από την αυταπάτη του χρόνου και του χώρου.

Όπως ακριβώς είχε προγραμματιστεί μέσα μας για να επαναφυπνιστεί την τέλεια στιγμή, έτσι τώρα προσκαλεί την προσοχή μας.

Έχουμε ένα σκοπό πολύ μεγαλύτερο από όσο μπορέσαμε ποτέ να φανταστούμε.

Ο σκοπός αυτός ζητά να τον αναγνωρίσουμε τώρα και ζητά επίσης να αποκόψουμε τα κυκλώματα που μας συνδέουν με τα πρότυπα σκέψης και τα άχρηστα συναισθήματα τα οποία μας κρατούν δέσμιους στην αυταπάτη και στη σύγχυση των κατώτερων βασιλείων.

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Ο Ιησούς είπε: ''Εγώ είμαι η ανάσταση και η ζωή.''









Το γεγονός ότι ο Ιησούς αναστήθηκε σημαίνει ότι μπορούμε, κι εμείς επίσης, να επιταχύνουμε αυτή τη διαδικασία της ανάστασης που πρέπει να συμβεί μια μέρα για όλη την ανθρωπότητα. Αλλά γι αυτό πρέπει να εργαζόμαστε πάνω στις σκέψεις μας, το συναισθήματα μας και τις πράξεις μας ώστε να τα καλυτερεύουμε.

Η ανάσταση διδασκόταν από ανέκαθεν μέσα στους ναούς της Μύησης, και πολλά όντα έχουν ήδη αναστηθεί. Γιατί δεν είναι απαραίτητο να πεθάνει κανείς στο φυσικό επίπεδο για ν' αναστηθεί, δεν είναι απαραίτητο να μπει κανείς πρώτα στον τάφο. 

Το ν' αναστηθεί είναι να μην έχει πια τις ίδιες αδυναμίες, τις ίδιες ανωμαλίες, τις ίδιες αρρώστιες. Για ν' αναστηθεί ένα ον πρέπει τα κύτταρά του να είναι τελείως αγνά και να δονούνται έντονα. Όλοι αυτοί που ζουν μια πνευματική ζωή πολύ έντονη ετοιμάζονται ν΄ αναστηθούν.

Για να σας δώσω να καταλάβετε καλύτερα αυτό το φαινόμενο της ανάστασης, θα σας δώσω μια εικόνα, αυτή του σπόρου.

Ένας σπόρος που φυτεύτηκε, μπορεί να συγκριθεί ακριβώς με ένα ον που το έβαλαν στον τάφο. Και όταν ο Άγγελος της θερμότητας έρχεται, τον ξυπνάει, τον χαϊδεύει και του λέει:

''Λοιπόν, τώρα βγες από τον τάφο!''

Και να, αυτή η ζωή που ήταν σκεπασμένη αρχίζει να κινείται: ένας μικρός ιστός χωρίζει τον σπόρο στα δύο και βγαίνει από τη γη δίνοντας γέννηση σ' ένα βλαστάρι που μια μέρα θα γίνει ένα καταπληκτικό δέντρο. Αυτή είναι η Ανάσταση.

Αλλά για ν' αναστηθείτε, πρέπει να ανοίξετε τον τάφο και μόνο η θερμότητα ανοίγει τους τάφους. Η θερμότητα, αυτό σημαίνει η Αγάπη. Εκείνος που έχει πολλή αγάπη στην καρδιά του, αλλά μια ανιδιοτελή, πνευματική, βέβαια, αγάπη, σπάει τον τάφο των κυττάρων του.

Ο κύβος συμβολίζει την φυλακή, την ύλη, είναι ο αριθμός 4, οι 4 καταστάσεις της ύλης. Λοιπόν, το ν΄αναστηθείτε, σημαίνει να βγείτε από αυτήν την εξάρτηση, από αυτήν την σκλαβιά, από αυτήν την φυλακή της ύλης, από το φυσικό σώμα, γιατί το φυσικό σώμα, είναι επίσης ένας σταυρός.  .

Όταν λέμε «σηκώνει το σταυρό του», σημαίνει ότι σηκώνει τις δυσκολίες του, τα φυσικά και ηθικά του βάρη. Ο σταυρός είναι βαρύς κι όταν ο άνθρωπος βγαίνει από το σταυρό, βγαίνει από τη φυλακή, βγαίνει από τον τάφο, δηλαδή από καθετί που τον περιορίζει εσωτερικά, και γίνεται ελεύθερος, ελεύθερος σαν πεταλούδα.

Η Ανάσταση είναι λοιπόν ένα φαινόμενο πραγματικό, δεν υπάρχει όμως ανάσταση νεκρών, δεν υπάρχει παρά μία ανάσταση, αυτή των ζωντανών, και μάλιστα θα είναι οι πιο ζωντανοί που θ΄αναστηθούν, αυτοί που ζουν τη ζωή την πιο έντονη, την πιο Θεϊκή, την πιό Χριστική. Όλοι θα αναστηθούν, και μερικοί πολύ πιο γρήγορα, αλλά υπό τον όρο να ετοιμάζονται γι αυτό.

Ετοιμάζεται κανείς με τις διαδοχικές ενσαρκώσεις, και μάλιστα, εκείνος που κάνει μεγάλες προσπάθειες σ΄αυτή την ενσάρκωση για να εξαγνιστεί, μπορεί αν θέλει και να μην ξαναενσαρκωθεί.

Ορισμένοι μεγάλοι Μύστες δεν ξαναενσαρκώνονται πια, φεύγουν από αυτόν τον κόσμο και δεν ξαναγυρίζουν πια για να πάρουν ένα σώμα. Το πνεύμα τους μπορεί να ξαναγυρίσει και να εισέλθει και να ζήσει σε ορισμένα όντα για να τα βοηθήσει, να τα μορφώσει, να τα εμψυχώσει, αλλά αυτοί οι ίδιοι δεν παίρνουν πια ένα φυσικό σώμα.


Η Ανάσταση είναι κατορθωτή, είναι πραγματική, πολλοί έχουν ήδη αναστηθεί και όλοι θ' αναστηθούν.

Μόνο που πρέπει απλώς να καταλάβετε ότι αυτή η Ανάσταση δε γίνεται μέσα στον τάφο. Όταν σας βάλουν στον τάφο, τέλος, θα μείνετε εκεί ... ή μάλλον το σώμα σας μένει εκεί και αποσυντίθεται. Εσείς ο ίδιος όμως, για να αναστηθείτε, πρέπει να ξανάρθετε στη γη, να μάθετε, να εγκαταλείψετε όλες σας τις αδυναμίες, να κλειστείτε σαν μια χρυσαλίδα μέσα στο κουκούλι σας, δηλαδή να απαρνηθείτε να τρέφεστε με σκέψεις και συναισθήματα εγωϊστικά, φιλοκερδή.

Το νόημα της προσευχής, του διαλογισμού, είναι ακριβώς το να μάθει στον άνθρωπο να τρέφεται με πνευματικά στοιχεία. Εκείνοι που δεν το κατάλαβαν και έλκονται αποκλειστικά από τις απολαύσεις, τις διασκεδάσεις, τις εντελώς πεζές ασχολίες, παραμελούν την προσευχή και το διαλογισμό και είναι κρίμα γι΄ αυτούς γιατί διακόπτουν την εργασία της μεταμόρφωσής τους, της ανάστασής τους. Το έχω παρατηρήσει, είναι με το διαλογισμό που κανείς μεταμορφώνεται. 

Το έχω παρατηρήσει στον εαυτό μου και στους άλλους.

Σ' έναν πραγματικό διαλογισμό, το πρόσωπο φωτίζεται, λάμπει.

Κάθε διαλογισμός πρέπει να αυξάνει το φως μέσα σας.

Είναι αυτό το φως που μπαίνει στην οικοδόμηση του Σώματός σας της Δόξας, χάρη στο οποίο θ' αναστηθείτε μια μέρα.

Εκείνος που αναστήθηκε ζει μια καινούργια ζωή, έχει άλλες σκέψεις, άλλες επιθυμίες, μια άλλη συμπεριφορά. Εσωτερικά, δεν είναι πια ο ίδιος, δεν βαδίζει πια στον ίδιο δρόμο, έχει έναν άλλο σκοπό. Ο Ιησούς είπε: ''Εγώ είμαι η Ανάσταση και η Ζωή.'' Γιατί δεν είπε μόνο: ''Εγώ είμαι η Ανάσταση''; Γιατί πρόσθεσε και ''η Ζωή''; Μήπως η Ζωή είναι διαφορετική από την Ανάσταση; Όχι.

Και όταν ο Ιησούς λέει:'' Εγώ είμαι η Ανάσταση και η Ζωή'', αυτό σημαίνει πως η Ανάσταση δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια μορφή ανανεωμένης ζωής, μια ποιότητα Ζωής, πιο αγνής, πιο έντονης.

Όταν ο άνθρωπος ζήσει αυτή την ανώτερη Ζωή, θ' αναστηθεί.

Η Ανάσταση δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια ποιότητα Ζωής, μια Ζωή Υιού του Θεού.

Δεν πρέπει να περιμένετε αιώνες για να ζήσετε αυτή τη Ζωή ...

Ο Χριστός είναι η Ανάσταση και η Ζωή, τότε πάρτε το Χριστό σαν πρότυπο, προσκολληθείτε σε αυτόν, ζήστε τη Ζωή που αυτός έζησε, και θα είστε κι εσείς η Ανάσταση και η Ζωή.

Να οι καινούργιες ιδέες που σας δίνω. Και είναι οι μόνες ικανές να σας βγάλουν από τους τάφους. Ναι, γιατί τώρα είναι που βρίσκεστε μέσα στους τάφους... Κι αν περιμένετε για να βγείτε να σαλπίσουν οι σάλπιγγες, τότε θα περιμένετε αιώνες και χιλιετηρίδες!

Λοιπόν, όταν ο Ιησούς λέει:
''αλλά ούτε και τη δύναμη του Θεού καταλαβαίνετε'',

αυτή η δύναμη του Θεού είναι αυτή που είναι ικανή να μεταμορφώσει την κάμπια σε πεταλούδα. 

Μη νομίζετε πως η κάμπια είναι αρκετά σοφή για να κατασκευάσει τόσο όμορφα χρώματα! ... 

Όχι, είναι η θεϊκή δύναμη μέσα της που αρχίζει να εργάζεται.

Κι εμείς επίσης έχουμε αυτή τη δύναμη του Θεού μέσα μας.

Ας αφεθούμε σ' αυτήν και θα ξέρει πώς να μας κάνει φωτεινούς και δυνατούς, θα ξέρει πώς να μας αναστήσει ...


Omraam Mikhaël Aïvanhov