FAOS SAMADHI 2

Εναλλακτικος χωρος αναζητησης και θεραπευτικων τεχνων.

Εργαστηρι Αυτογνωσιας.

Ολιστικες ψυχοθεραπευτικες προσεγγισεις μεσω της Βοτανικης Ιατρικης, του Διαλογισμου, της Μεταφυσικης, της Ανθρωπολογιας, της Νεας Φυσικης και της Νεας Ενεργειας.


Κάπου στα βάθη της γενετικής μας μνήμης, βρίσκεται η γνώση του σύμπαντος και των κόσμων, όπου η ζωή είναι απαλλαγμένη από την αυταπάτη του χρόνου και του χώρου.

Όπως ακριβώς είχε προγραμματιστεί μέσα μας για να επαναφυπνιστεί την τέλεια στιγμή, έτσι τώρα προσκαλεί την προσοχή μας.

Έχουμε ένα σκοπό πολύ μεγαλύτερο από όσο μπορέσαμε ποτέ να φανταστούμε.

Ο σκοπός αυτός ζητά να τον αναγνωρίσουμε τώρα και ζητά επίσης να αποκόψουμε τα κυκλώματα που μας συνδέουν με τα πρότυπα σκέψης και τα άχρηστα συναισθήματα τα οποία μας κρατούν δέσμιους στην αυταπάτη και στη σύγχυση των κατώτερων βασιλείων.

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Η Δύναμη του να Νιώθεις Καλά Τώρα




Λεγόμαστε Άμπραχαμ, και σας μιλάμε από την Άυλη διάσταση. Φυσικά, πρέπει να καταλάβετε ότι κι εσείς προέρχεστε από την Άυλη διάσταση. Έτσι, δεν είμαστε τόσο διαφορετικοί μεταξύ μας. Ο υλικός κόσμος σας έχει προέλθει από την προβολή του Άυλου. 

Στην πραγματικότητα, εσείς και ο φυσικός κόσμος σας είστε προεκτάσεις της Άυλης Πρωταρχικής Ενέργειας.

Σε αυτό το Άυλο βασίλειο, δεν χρησιμοποιούμε λέξεις, γιατί δεν χρειαζόμαστε γλώσσα. Επίσης δεν έχουμε γλώσσες με τις οποίες να μιλάμε ή αυτιά με τα οποία να ακούμε, παρόλο που επικοινωνούμε τέλεια μεταξύ μας. Η Άυλη γλώσσα μας είναι μια γλώσσα δονήσεων, και οι Άυλες κοινότητές μας, ή οικογένειες, είναι οικογένειες πρόθεσης. Με άλλα λόγια, εκπέμπουμε αυτό που είμαστε, ως δόνηση, και άλλοι με παρόμοια πρόθεση συγκεντρώνονται. Αυτό ισχύει επίσης και στον υλικό κόσμο σας, αν και οι περισσότεροι από σας έχετε ξεχάσει ότι αυτό είναι έτσι.

Ο Άμπραχαμ είναι μια οικογένεια Άυλων Όντων που μαζεύτηκε φυσιολογικά μέσω της ισχυρής πρόθεσής μας να θυμίσουμε σε σας, τις υλικές προεκτάσεις μας, τους Νόμους του Σύμπαντος που κυβερνούν όλα τα πράγματα.

 Είναι πρόθεσή μας να σας βοηθήσουμε να θυμηθείτε ότι είστε προεκτάσεις της Πρωταρχικής Ενέργειας, ότι είστε ευλογημένες, αγαπημένες Υπάρξεις. Και ότι έχετε έρθει σ’αυτή την υλική χωρο-χρονική πραγματικότητα για να δημιουργήσετε με χαρά.

Όλοι όσοι είναι υλικά εστιασμένοι έχουν Άυλα ομόλογα. Δεν υπάρχει καμμιά εξαίρεση σ’αυτό. Όλοι όσοι είναι υλικά εστιασμένοι έχουν πρόσβαση στην ευρύτερη προοπτική αυτού που είναι Άυλο. Δεν υπάρχει καμμιά εξαίρεση σ’αυτό. 

Αλλά οι περισσότερες υλικές Υπάρξεις έχουν τόσο αποσπασθεί εξ αιτίας της υλικής φύσης του πλανήτη σας, ώστε έχουν αναπτύξει ισχυρά σχήματα αντίστασης που ακυρώνουν την καθαρή σύνδεσή σας με την Πηγή σας. Πρόθεσή μας είναι να βοηθήσουμε εκείνους που επιζητούν να θυμηθούν αυτή τη σύνδεση.

Ενώ όλοι οι υλικοί άνθρωποι έχουν πρόσβαση στην καθαρή επικοινωνία με το Άυλο, οι περισσότεροι δεν έχουν συνειδητά επίγνωση γι αυτό. Και συχνά, ακόμη κι όταν έχετε επίγνωση ότι αυτό είναι δυνατόν, διατηρείτε σκεπτικές συνήθειες που ενεργούν ως αντίσταση εμποδίζοντας την ικανότητά σας για συνειδητή αλληλεπίδραση.

Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, ανοίγει ένα καθαρό κανάλι επικοινωνίας και είμαστε σε θέση να μεταφέρουμε την κατανόησή μας, δονητικά, σε κάποιον που να μπορεί καθαρά να τη λάβει και να τη μεταφράσει. Και αυτό είναι που συμβαίνει εδώ μέσω της Εσθήρ. Προσφέρουμε τη γνώση μας, δονητικά, με έναν τρόπο που μοιάζει  με αυτό που καταλαβαίνετε ως ραδιοκύματα, και η Εσθήρ λαμβάνει αυτές τις δονήσεις και τις μεταφράζει στο υλικό λεκτικό ισοδύναμο. Δεν υπάρχουν, ωστόσο, επαρκείς υλικές λέξεις για να μεταφέρουν την ικανοποίηση και τη χαρά μας για το ότι είμαστε σε θέση να προσφέρουμε τη γνώση μας σε σας, με αυτόν τον τρόπο, αυτή τη χρονική στιγμή.

Είναι ισχυρή επιθυμία μας να είστε ευχαριστημένοι εκεί που είστε τώρα ακριβώς, αυτή τη στιγμή – όπου κι αν είστε. Καταλαβαίνουμε πόσο παράξενα μπορεί να ηχούν σε σας αυτές οι λέξεις, αν βρίσκεστε σ’ένα σημείο που φαίνεται να είναι μακρυά από εκεί που θέλετε να είστε. Αλλά, η απόλυτη υπόσχεσή μας προς εσάς είναι, ότι όταν κατανοήσετε τη δύναμη του να νιώθετε καλά τώρα, ό,τι κι αν συμβαίνει, θα κρατάτε το κλειδί για την επίτευξη ο,τιδήποτε θέλετε.

Αυτές οι σελίδες έχουν ειδικά γραφτεί για να σας δώσουν μια καλύτερη κατανόηση του εαυτού σας καθώς κι όλων των άλλων γύρω σας, και μπορεί να βρείτε κάποια από αυτά χρήσιμα, αλλά οι λέξεις πραγματικά δεν διδάσκουν. Η αληθινή γνώση σας προέρχεται από την εμπειρία της ίδιας σας της ζωής. Κι  ενώ θα είστε ένας συνεχής συλλέκτης εμπειρίας και γνώσης, η ζωή σας δεν είναι μόνο αυτό – έχει να κάνει με εκπλήρωση, ικανοποίηση και χαρά. Η ζωή σας έχει να κάνει με τη συνεχή έκφραση αυτού που πραγματικά είστε.

 Πηγή: "Ask and It is Given" by Esther and Jerry Hicks (The Teachings of Abraham)






.

.

O μηχανισμός χρονο-καθυστέρησης της υλοποιησης στην 3η Διάσταση.






Λάβετε υπ’όψη σας ότι εδώ στην 3η Διάσταση υπάρχει εγκατεστημένος, για λόγους ασφαλείας, ένας μηχανισμός χρονο-καθυστέρησης. Έτσι, από τη στιγμή που σκεφτείτε κάτι μέχρι να υλοποιηθεί, κυλάει ένα χρονικό διάστημα, μικρό ή μεγάλο, στη διάρκεια του οποίου το σύμπαν είναι σαν να τεστάρει κατά πόσο η επιθυμία σας παραμένει στην ίδια δόνηση. Αν δεν κάνετε κάτι ώστε να ακυρωθεί, τότε πραγματοποιείται. Αν όμως επιτρέψετε στην αμφιβολία ή άλλα αρνητικά συναισθήματα να μπουν στο παιχνίδι, η υλοποίηση αναβάλλεται.

Αυτό που ισχύει για τις επιθυμίες, ισχύει όμως και για τους φόβους. Έτσι αν δεν υπήρχε η χρονο-καθυστέρηση θα πραγματοποιούνταν αυτόματα κι αυτοί, με αποτέλεσμα καταστροφικό για μας και τον πλανήτη. 


Η Αρένα του Παιχνιδιού της Ελεύθερης Επιλογής, όπως την έχετε σχεδιάσει, περιλαμβάνει ένα είδος προστασίας που έχει διασφαλίσει την επιβίωσή σας στον πλανήτη. Ήταν μια απαραίτητη συνιστώσα που προστέθηκε όταν δώσατε στα σώματά σας την πυκνή μορφή που έχουν τώρα.

Αυτό το μέτρο προστασίας είναι απλά γνωστό ως Χρονική Καθυστέρηση. Στην 5η Διάσταση δεν υπάρχει καθυστέρηση μεταξύ της σκέψης και του χρόνου που αυτή υλοποιείται. Αυτο είναι χαρακτηριστικό σε όλες τις υψηλότερες διαστάσεις, επειδή ο γραμμικός χρόνος υπάρχει μόνο στα χαμηλότερα επίπεδα. Η πρόκληση παρουσιάζεται στην 3η Διάσταση, γιατί εδώ δεν είστε ακόμη κύριοι των σκέψεών σας. Εάν ίσχυε η στιγμιαία υλοποίηση, μέσα σε λίγο χρόνο θα υλοποιούσατε τους χειρότερους φόβους σας κι έτσι θα τελειώνατε τη ζωή σας πρόωρα. Ήταν απαραίτητη η εισαγωγή της Χρονικής Καθυστέρησης για να μπορείτε να αλληλεπιδράτε αποτελεσματικά με την 3η Διάσταση.

Στην Αρένα του Παιχνιδιού υπάρχει προς το παρόν ένα διάστημα που μεσολαβεί μεταξύ του χρόνου που μπαίνει σε κίνηση μια υλοποίηση και του χρόνου που πραγματοποιείται. Είναι σαν το Σύμπαν να σας ρωτάει: «Είσαι σίγουρος;» Η Συν-Δημιουργία ταξιδεύει μέσα σε αυτό το διάστημα χρονικής καθυστέρησης και παρουσιάζεται μόνο εάν είστε στη δόνηση που είχατε όταν την ξεκινήσατε. Εάν σε οποιαδήποτε στιγμή αλλάξετε τη δόνησή σας ή τη συν-δημιουργία σας σε αυτό το χρονικό διάστημα, η συν-δημιουργία ακυρώνεται και η διαδικασία θα πρέπει να ξεκινήσει πάλι από την αρχή. 

Σε κάθε στιγμή αυτής της χρονικής καθυστέρησης, το σύμπαν επιβεβαιώνει ότι αυτό είναι το σωστό ταίριασμα της δόνησης για σας. Σε αυτό το διάστημα πολλές Συν-Δημιουργίες παρεκκλίνουν από την πορεία τους. Κι αυτό είναι το κατάλληλο για το μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη αυτή την εποχή, επειδή αποτελεί έναν αποτελεσματικό τρόπο προστασίας σας από εσάς τους ίδιους.

Η διάρκεια της χρονικής καθυστέρησης ποικίλει κι εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Οι Συν-Δημιουργίες που μπαίνουν σε κίνηση με δυνατά συναισθήματα θα περάσουν μέσα από τη χρονική καθυστέρηση πολύ γρηγορότερα.

Αν ξεκινήσετε μια Συν-Δημιουργία με πάθος, αυτή θα περάσει το διάστημα της καθυστέρησης και θα εκδηλωθεί πολύ γρήγορα. Αυτός είναι ο λόγος που πάντοτε δημιουργείτε τους μεγαλύτερους φόβους σας, επειδή ο φόβος είναι ισχυρό συναίσθημα.

Άλλος παράγοντας είναι ο χρόνος που χρειάζεται το Πνεύμα για να διευθετήσει κατάλληλα τις καταστάσεις και τα γεγονότα. Παρόλο που εμείς, ως Πνεύμα, δεν βιώνουμε το χρόνο με γραμμικό τρόπο, όταν ανακατευόμαστε με την Αρένα του Παιχνιδιού, το κάνουμε μέσα στο χρονικό πλαίσιο που ισχύει εδώ.

Ένας άλλος αποφασιστικός παράγοντας για τη χρονική καθυστέρηση είναι το δικό σας σύστημα πεποιθήσεων. Αν διατηρείτε την πεποίθηση ότι μια υλοποίηση θα πάρει χρόνο, ή αν δεν είστε έτοιμοι να λάβετε, θα καθυστερήσει ανάλογα.


Υπάρχει ένα ακόμη θέμα σχετικά με τη χρονική καθυστέρηση που επιθυμούμε να γνωρίζετε. Καθώς ανυψώνετε τις δονήσεις σας και τις αθροιστικές δονήσεις της Γης, όλες οι χρονικές καθυστερήσεις μειώνονται.

Όταν κοιτάτε αυτό το εργαλείο της Συν-Δημιουργίας θα σας βοηθάει να θυμάστε ότι το Σύμπαν περιορίζεται να επιστρέφει σε σας μόνο ακριβή δονητικά ισοδύναμα με τα αιτήματά σας. Δεν υπάρχει περιθώριο για συμπαντική ερμηνεία των αιτημάτων σας. Θα λάβετε ακριβώς αυτό που ζητήσατε. Σας προειδοποιούμε να εξετάζετε πολύ προσεκτικά τα λόγια σας, γιατί θα λάβετε ακριβώς αυτό που ζητήσατε. Διαλέξτε κάθε λέξη που προφέρετε κι αποκτήστε επίγνωση ότι αυτές οι λέξεις πηγαίνουν στα δικά σας αυτιά. Έτσι αρχίζετε τη διαδικασία της Συν-Δημιουργίας.


Μοιραζόμαστε τώρα μαζί σας τις πολυτιμότερες πληροφορίες σχετικα με τη Συν-Δημιουργία. Το Σύμπαν έχει μόνο μια απάντηση σε όλα τα αιτήματά σας. Όλες οι Συν-Δημιουργίες σας απαντώνται με τη φράση: «Και έτσι είναι…»


Πηγή: "Η Ρομφαία του Μιχαήλ", Εκδόσεις ΚΡΥΩΝ
http://swamisevaratna.blogspot.com/













.

Πώς ο νους επηρεάζει το σώμα.


   



.
Έχουμε πολύ περισσότερο έλεγχο πάνω στην υγεία και την ευεξία μας από ό,τι συνειδητοποιούν οι περισσότεροι από εμάς.

Μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, σχετικά με το πώς ο νους επηρεάζει το σώμα, έχει να προσφέρει την κατάλληλη διαπίστωση-συμβουλή: 

Όσοι άνθρωποι σκέφτονται και ντύνονται σαν νέοι, είναι όντως πιο υγιείς και γερνάνε πιο αργά σε σχέση με όσους σκέφτονται και ντύνονται πιο σοβαρά, σύμφωνα με την ηλικία τους.
 
Η δύναμη της θετικής και νεανικής σκέψης και νοοτροπίας μπορεί, όπως φαίνεται, να βελτιώσει από την πίεση του αίματος και τα αρθριτικά μέχρι την όραση. Ακόμα και η καρδιοπάθεια και ο καρκίνος (π.χ. του προστάτη), σε ένα βαθμό, μπορούν να κρατηθούν μακριά χάρη στη δύναμη των νοητικών εικόνων που σχηματίζει κανείς για τον εαυτό του και στην εσωτερική άρνησή του να γεράσει.

Η μελέτη των ερευνητών, υπό την Έλεν Λάνγκερ του Τμήματος Ψυχολογίας του πανεπιστημίου Χάρβαρντ, σε συνεργασία με ερευνητές του πανεπιστημίου ΜΙΤ, δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ψυχολογίας "Perspectives on Psychological Science", σύμφωνα με τη βρετανική "Ντέιλι Μέιλ".

Οι ερευνητές αναφέρουν, μεταξύ άλλων, ένα πείραμα στη διάρκεια του οποίου μερικοί ηλικιωμένοι "μεταφέρθηκαν" επί μια εβδομάδα πίσω στο 1959 και έζησαν σε ένα διαμέρισμα επιπλωμένο με τη μόδα εκείνης της εποχής, ενώ παρακολουθούσαν τηλεόραση και άκουγαν μουσική της δεκαετίας του πενήντα και του εξήντα. Μετά το τέλος του πειράματος, οι εθελοντές φάνηκε να έχουν ξανανιώσει, καθώς έδειχναν κατά τρία χρόνια νεότεροι, η ακοή και η όρασή τους είχε βελτιωθεί, οι αρθρώσεις τους ήσαν πιο ευέλικτες, οι μύες τους ήσαν πιο δυνατοί και το μυαλό τους πιο καθαρό.

Σύμφωνα με την Λάνγκερ, ένα μέρος από την κατάπτωση των ηλικιωμένων δεν οφείλεται παρά σε νοητικές προκαταλήψεις σχετικά με την ζωή στην τρίτη ηλικία. Έτσι, το σπάσιμο αυτών των νοητικών "αλυσίδων" μπορεί να βελτιώσει την υγεία και την εξωτερική εμφάνιση ενός ανθρώπου, χωρίς να χρειάζονται ακριβές καλλυντικές κρέμες ή επώδυνες δίαιτες.

Ένα άλλο πείραμα έδειξε ότι οι γυναίκες που κόβουν και βάφουν τα μαλλιά τους, όχι μόνο δείχνουν πιο νέες, αλλά έχουν και μειωμένη πίεση αίματος, μια βασική ένδειξη λιγότερου άγχους και καλύτερης υγείας. 

Μια άλλη μελέτη έδειξε ότι οι γυναίκες που γίνονται μητέρες σε μεγαλύτερη ηλικία, γερνάνε πιο αργά σε σχέση με όσες γέννησαν σε ηλικία 20 - 30 ετών. Το γεγονός ότι μια μεγάλη γυναίκα περιβάλλεται ξαφνικά από νεαρότερα άτομα (τους συμμαθητές του δικού της παιδιού, αλλά και τις συνήθως μικρότερες μητέρες τους) βοηθάει και την ίδια να δει τον εαυτό της με άλλα μάτια και έτσι να νιώσει πιο νέα.

Ένα άλλο πείραμα έδειξε ότι όταν ένας άνθρωπος φοράει στολή στη δουλειά του, είναι πιθανό ότι θα γεράσει πιο αργά, ίσως επειδή με τον τρόπο αυτό αποφεύγει να ντύνεται πιο "σοβαρά" με βάση την ηλικία του. Ακόμα, όσοι άνδρες μένουν φαλακροί πρόωρα, τείνουν να γερνάνε πιο γρήγορα, επειδή επηρεάζεται αρνητικά η ψυχολογία τους.









.