FAOS SAMADHI 2

Εναλλακτικος χωρος αναζητησης και θεραπευτικων τεχνων.

Εργαστηρι Αυτογνωσιας.

Ολιστικες ψυχοθεραπευτικες προσεγγισεις μεσω της Βοτανικης Ιατρικης, του Διαλογισμου, της Μεταφυσικης, της Ανθρωπολογιας, της Νεας Φυσικης και της Νεας Ενεργειας.


Κάπου στα βάθη της γενετικής μας μνήμης, βρίσκεται η γνώση του σύμπαντος και των κόσμων, όπου η ζωή είναι απαλλαγμένη από την αυταπάτη του χρόνου και του χώρου.

Όπως ακριβώς είχε προγραμματιστεί μέσα μας για να επαναφυπνιστεί την τέλεια στιγμή, έτσι τώρα προσκαλεί την προσοχή μας.

Έχουμε ένα σκοπό πολύ μεγαλύτερο από όσο μπορέσαμε ποτέ να φανταστούμε.

Ο σκοπός αυτός ζητά να τον αναγνωρίσουμε τώρα και ζητά επίσης να αποκόψουμε τα κυκλώματα που μας συνδέουν με τα πρότυπα σκέψης και τα άχρηστα συναισθήματα τα οποία μας κρατούν δέσμιους στην αυταπάτη και στη σύγχυση των κατώτερων βασιλείων.

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Ο Θεός ζήτησε αγάπη και όχι θυσίες «..ει δε εγνώκειτε τι εστίν έλεον θέλω και ού θυσίαν...» (Κ.Δ. Ματθαίος κεφ. 9.13 και 12.7). / «Οι άνθρωποι υποφέρουν εξ αιτίας της αγνοίας τους». Bουδας





Ποσο ακομη θα θυσιαζονται για τo τερψιλαρυγγιον  μας?

Η κραυγη των αμνων...και η σιωπη των «πιστων»...

Θυσιάστε ''τα ζώα'' μέσα σας.








Ο πρώτος άνθρωπος τρεφόταν με φως. Κατόπιν όταν κατέβηκε στην πυκνή ύλη, κατά τη διάρκεια της ενύλισής του, είχε όλο και περισσότερο ανάγκη μιας τροφής πιο πυκνής μέχρις ότου έφθασε να αναγκάζεται να τρέφεται όπως αυτό γίνεται σήμερα.

Να γιατί, οι Μύστες που γνωρίζουν ότι ο σημερινος τρόπος διατροφής μας είναι ένα αποτέλεσμα της ενύλισης, της καθόδου, προσπαθούν να ξανανέβουν προς την αρχική κατάσταση, μαθαίνοντας να τρέφονται χάρη σε στοιχεία όλο και πιό αιθέρια.

Είναι σαν να αρνείται κανείς το στομάχι, σαν να το αποβάλλει, κατόπιν τους πνεύμονες ... Έτσι γίνεται όλο και πιο ελαφρύς, η σκέψη απελευθερώνεται.*

Όμως πρόκειται για μία μαθητεία, μία εκπαίδευση απίστευτα δύσκολη και μακρά και λίγοι γιόγκι ακόμα και στις Ινδίες φθάνουν στην απόλυτη αυτοκυριαρχία της αναπνοής.

Αυτοί που το καταφέρνουν, μπορούν να κολυμπούν μέσα στην Ακάσα και να αποκτήσουν την πλήρη γνώση, γιατί έφτασαν να αποκτήσουν την ελευθερία του Πνεύματος.

Τώρα, μην παρανοήσετε αυτά που σας λέω. Δεν εννοώ ότι πρέπει να απαλλαχτούμε ούτε από τους πνεύμονες, ούτε από το στομάχι κ.λ.π , γιατί δεν πρόκειται να καταλάβει κανείς την αλήθεια καταστρέφοντας το σώμα του. Πρέπει να μείνετε με το σώμα σας, με την καρδιά και με το κεφάλι σας, όμως χωρίς αυτά να περιέχουν καμία ταραχή, καμία δυσαρμονία, καμία δυσλειτουργία.

Αυτό είναι το αληθινό νόημα της νηστείας.

Ο άνθρωπος κατέβηκε από τις ουράνιες περιοχές μέσω μιάς διαδικασίας που ονομάζεται ενύλιση. Όσο προχωρούσε αυτή η κάθοδος μέσα στην ύλη, καθώς απομακρυνόταν από την πρωταρχική φωτιά για να μπει στις κρύες περιοχές της περιφέρειας, ντυνόταν σε σώματα όλο και πιο πυκνά ... μέχρις το υλικό, το φυσικό σώμα. Είναι ακριβώς όπως κι όταν είμαστε αναγκασμένοι να αντιμετωπίσουμε ένα δυνατό ψύχος, το χειμώνα, που ντυνόμαστε με όλο και πιο χοντρά ρούχα, από την φανέλα, το πουκάμισο, μέχρι το βαρύ παλτό.

Για να ξαναπάρει τώρα το δρόμο προς τα επάνω, πρέπει ο άνθρωπος να γδυθεί, συμβολικά μιλώντας, δηλαδή να απαλλαχθεί, να ελευθερωθεί, από όλα τα στοιχεία που τον βαραίνουν.

Και ακριβώς, η νηστεία είναι μιά μέθοδος για το σκοπό αυτό. Όμως, ''νηστεία'' δεν σημαίνει μόνο το να μη φας υλική τροφή. Νηστεία, σημαίνει να αρνηθείς ορισμένα συναισθήματα, ορισμένες σκέψεις που μας κάνουν να βαραίνουμε. Ο άνθρωπος πρέπει να μάθει να αρνείται, να ελευθερώνεται, αντί συνέχεια να συσσωρεύει και να δεσμεύεται. Είναι η συσσώρευση που ευνοεί την κάθοδο, την πτώση. Κάθε συναίσθημα, επιθυμία ή σκέψη που δεν είναι αληθινά πνευματικό, έρχεται να κολλήσει επάνω μας, όπως κολλάει η πάχνη κι ο πάγος πάνω στα δένδρα το χειμώνα.

Όταν θα έχουμε ελευθερωθεί απ΄ όλα όσα άχρηστα στοιχεία έχουν συσσωρευτεί μέσα μας, τότε η θεία πνοή θα μας διαπεράσει και πάλι.

Πρέπει να έρθει ο ήλιος της άνοιξης για να λειώσει ο πάγος και να γίνουμε πάλι ο αληθινός εαυτός μας. Όταν θα έχουμε ελευθερωθεί απ΄ όλα όσα άχρηστα στοιχεία έχουν συσσωρευτεί μέσα μας, τότε η θεία πνοή θα μας διαπεράσει και πάλι. Άν όμως θέλει κανείς να έχει οτιδήποτε στο κεφάλι του μέσα ή στην καρδιά του, τότε δεν υπάρχει πια θέση ώστε να τον επισκεφτούν είτε οι άγγελοι, είτε ο ίδιος ο Θεός.


Η βλαβερότητα του κρέατος έχει ακόμα μια άλλη αιτία. Όταν οδηγούν τα ζώα στο σφαγείο, αυτά μαντεύουν τον κίνδυνο, νιώθουν τι τα περιμένει, και φοβούνται, πανικοβάλλονται. Αυτός ο φόβος προκαλεί μια ανωμαλία στη λειτουργία των αδένων τους που εκκρίνουν τότε ένα δηλητήριο. Τίποτα δεν μπορεί να εξαλείψει αυτό το δηλητήριο.

Μπαίνει μέσα στον οργανισμό του ανθρώπου που τρώει το κρέας, κι αυτή η παρουσία δεν είναι βέβαια ευνοϊκή ούτε για την υγεία, ούτε για την μακροζωΐα. Θα πείτε: ''Ναι, μα το κρέας είναι νόστιμο.

Ίσως, αλλά δε σκέφτεστε παρά την απόλαυσή σας, την ικανοποίησή σας. Μόνο η απόλαυση της στιγμής υπολογίζεται για σας, ακόμα και αν πρέπει να την πληρώσετε με τον θάνατο αναρίθμητων ζώων και με την δική σας καταστροφή.

Οι Γραφές λένε: ''Είστε ναοί του Ζώντος Θεού''.

Δεν πρέπει, λοιπόν, να λερώνετε αυτούς τους ναούς βάζοντας μέσα ακάθαρτα στοιχεία. Αν οι άνθρωποι ήξεραν σε ποια ουράνια εργαστήρια δημιουργήθηκαν, θα ήταν πολύ πιο προσεχτικοί στην τροφή πού μπαίνει για την κατασκευή αυτού του ναού, όπου ο Θεός πρέπει να έρθει να κατοικήσει...

Δυστυχώς, τρώγοντας κρέας, οι περισσότεροι από αυτούς μοιάζουν πιο πολύ με νεκροταφεία γεμάτα πτώματα παρά με ναούς.

Είναι το αίμα του κρέατος των ζώων που αποτελεί τροφή για πολύ καταχθόνιες οντότητες. Οι άνθρωποι που τρώγουν το κρέας των ζώων δεν επιβαρύνονται μόνο από το φόνο των όντων αυτών, αφού παραβιάζουν Νόμους, αλλά βρίσκονται υπό κατοχή. Οι άνθρωποι που εισάγουν στον οργανισμό τους σάρκες νεκρών ζώων, εκπορεύουν ουσίες από την τροφή τους αυτή που έλκουν τις συγκεκριμένες οντότητες του χαμηλού αστρικού.

Στους ζωολογικούς κήπους  μπορείτε να διαπιστώσετε ότι τα μεγάλα σαρκοφάγα είναι τα επικίνδυνα ζώα πού βγάζουν μια πολύ δυνατή μυρωδιά, ενώ τα χορτοφάγα έχουν γενικά συμπεριφορά πολύ πιο ήρεμη. Η τροφή πού τρώνε δεν τα κάνει ούτε βίαια, ούτε επιθετικά, ενώ το κρέας κάνει τα σαρκοφάγα ευερέθιστα. Το ίδιο, οι άνθρωποι πού τρώνε κρέας ωθούνται περισσότερο προς μια πρωτόγονη και καταστρεπτική δραστηριότητα.

Όταν αρχίζετε νά ακτινοβολείτε τήν Αγάπη, έλκετε τούς άλλους πού έρχονται πρός τό μέρος σας. Όλα τά όντα έλκονται καί προσκολλώνται σέ αυτόν πού έχει τήν Αγάπη, καί τόν αγαπούν, κι όχι μόνο οι άνθρωποι αλλά καί τά ζώα.

Omraam Mikhael Aivanhov