FAOS SAMADHI 2

Εναλλακτικος χωρος αναζητησης και θεραπευτικων τεχνων.

Εργαστηρι Αυτογνωσιας.

Ολιστικες ψυχοθεραπευτικες προσεγγισεις μεσω της Βοτανικης Ιατρικης, του Διαλογισμου, της Μεταφυσικης, της Ανθρωπολογιας, της Νεας Φυσικης και της Νεας Ενεργειας.


Κάπου στα βάθη της γενετικής μας μνήμης, βρίσκεται η γνώση του σύμπαντος και των κόσμων, όπου η ζωή είναι απαλλαγμένη από την αυταπάτη του χρόνου και του χώρου.

Όπως ακριβώς είχε προγραμματιστεί μέσα μας για να επαναφυπνιστεί την τέλεια στιγμή, έτσι τώρα προσκαλεί την προσοχή μας.

Έχουμε ένα σκοπό πολύ μεγαλύτερο από όσο μπορέσαμε ποτέ να φανταστούμε.

Ο σκοπός αυτός ζητά να τον αναγνωρίσουμε τώρα και ζητά επίσης να αποκόψουμε τα κυκλώματα που μας συνδέουν με τα πρότυπα σκέψης και τα άχρηστα συναισθήματα τα οποία μας κρατούν δέσμιους στην αυταπάτη και στη σύγχυση των κατώτερων βασιλείων.

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Oι σκέψεις δημιουργούν την πραγματικότητά μας. Η αισιοδοξία είναι θέμα εγκεφάλου. Οταν οι άνθρωποι κάνουν θετικές σκέψεις για το μέλλον ενεργοποιείται ο «εμπρόσθιος ζωνωτός φλοιός». Οσο μεγαλύτερο ήταν το αίσθημα αισιοδοξίας σε ένα άτομο, τόσο πιο φωτεινή παρουσιαζεται η συγκεκριμένη εγκεφαλική περιοχή στην μαγνητικη τομογραφία. Η δυσλειτουργία του εμπρόσθιου ζωνωτού φλοιού σχετίζεται άμεσα με την κατάθλιψη.






Η θετική σκέψη ενός ατόμου για το μέλλον ελέγχεται από μια συγκεκριμένη περιοχή του εγκεφάλου η οποία βρίσκεται ακριβώς πίσω από τα μάτια, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα Βρετανών και Αμερικανών επιστημόνων.

Η θετική σκέψη ενός ατόμου για το μέλλον ελέγχεται από μια συγκεκριμένη περιοχή του εγκεφάλου η οποία βρίσκεται ακριβώς πίσω από τα μάτια, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα Βρετανών και Αμερικανών επιστημόνων.

Οι επιστήμονες μελέτησαν τις μαγνητικές τομογραφίες εθελοντών και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όταν οι άνθρωποι κάνουν θετικές σκέψεις για το μέλλον ενεργοποιείται ο «εμπρόσθιος ζωνωτός φλοιός». Μάλιστα, όσο μεγαλύτερο ήταν το αίσθημα αισιοδοξίας σε ένα άτομο, τόσο πιο φωτεινή παρουσιαζόταν η συγκεκριμένη εγκεφαλική περιοχή στην τομογραφία.

Οι επιστήμονες υπέβαλαν σε μαγνητικές τομογραφίες 15 εθελοντές, από τους οποίους ζήτησαν κατά τη διάρκεια της εξέτασης να κάνουν σκέψεις για το μέλλον. Στις περιπτώσεις αυτών που σκέφτονταν αισιόδοξα ενεργοποιήθηκαν τόσο ο εμπρόσθιος ζωνωτός φλοιός, όσο και η αμυγδαλή, περιοχή που ελέγχει τις συναισθηματικές αντιδράσεις. Αντιθέτως, στην περίπτωση που ο εθελοντής έκανε αρνητικές σκέψεις, η δραστηριότητα στις συγκεκριμένες περιοχές μειωνόταν.

Η ίδια έρευνα έδειξε επίσης ότι οι άνθρωποι τείνουν να σκέφτονται πιο θετικά για τα γεγονότα του άμεσου μέλλοντος, ακόμα και όταν δεν συντρέχει καμία αισιόδοξη ένδειξη, ενώ παράλληλα ενίσχυσε την άποψη ότι η δυσλειτουργία του εμπρόσθιου ζωνωτού φλοιού σχετίζεται άμεσα με την κατάθλιψη.
Όπως επεσήμανε η επικεφαλής της έρευνας, Elizabeth Phelps του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης μιλώντας στο Associated Press, ο οπτιμισμός είναι ωφέλιμος επειδή «αν κανείς είναι απαισιόδοξος για το μέλλον δεν έχει κίνητρα για αρκετή δράση».

Σημειώνεται ότι η νέα αυτή έρευνα επιβεβαιώνει το γεγονός ότι η αισιοδοξία οφείλεται σε ειδικά νευρικά κυκλώματα, τα οποία για να λειτουργούν κατ’ αυτόν τον τρόπο πρέπει να εξυπηρετούν κάποιο σκοπό.
 
http://www.cosmo.gr/Health/World/173691.html






Oι σκέψεις σας είναι πολύ πιο δυνατές απ’ ό,τι μπορείτε να φανταστείτε.
Oι σκέψεις σας δημιουργούν την πραγματικότητά σας.
Όταν κάνουμε θετικές σκέψεις, τότε στη ζωή μας συμβαίνουν θετικά πράγματα.
Όταν σκεφτόμαστε αρνητικά, τότε προγραμματίζουμε να μας συμβούν αρνητικά πράγματα.
Eδώ, μπορεί να μας βοηθήσει κάποιο παράδειγμα. Φανταστείτε έναν κινηματογραφικό προβολέα που έχει ένα δυνατό λευκό φως.
Aυτό το φως αντιπροσωπεύει την ψυχή μας, την πνευματική μας συνειδητότητα.
Mπροστά από το άσπρο φως περνάει ένα φιλμ με διάφορες εικόνες.
Tο φως περνάει μέσα από τις εικόνες και αυτές εμφανίζονται πάνω στη λευκή οθόνη που πριν δεν είχε τίποτα πάνω της.
Tο φιλμ αντιπροσωπεύει το νου μας και οι εικόνες είναι οι σκέψεις μας, τα συναισθήματά μας, οι προσδοκίες και οι συνήθειές μας.
Όταν υπάρχουν πάνω στο φιλμ ευτυχισμένες εικόνες, τότε εμφανίζονται πάνω στην οθόνη ευτυχισμένες εικόνες.
Όταν υπάρχουν θλιβερές εικόνες στο φιλμ, τότε θλιβερές είναι και οι εικόνες που παρουσιάζονται στην οθόνη.
H οθόνη είναι η ζωή μας.
Έτσι λοιπόν, όταν έχουμε αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα, δημιουργούμε μια αρνητική πραγματικότητα για μας και για τους άλλους.
Όταν έχουμε θετικές σκέψεις, τότε δημιουργούμε μια θετική πραγματικότητα.
Eίναι λοιπόν προτιμότερο να σκεφτόμαστε θετικά.
Σκέψου τον εαυτό σου ικανό, δυνατό, έξυπνο, ευτυχισμένο και αγαπητό κι όλα αυτά θα επαληθευτούν.
Όταν δεν είσαι σίγουρος για το τι θα γίνει, τότε σκέψου την πιο θετική δυνατότητα.
Mπορείς να μάθεις να προβάλεις καθημερινά θετικές σκέψεις και εικόνες.
Mπορείς να μάθεις πώς να κάνεις βαθιά χαλάρωση.
Oι θετικές σου σκέψεις έχουν ακόμη μεγαλύτερη δύναμη όταν προβάλονται σε μια κατάσταση χαλάρωσης.
Xαλάρωσε και μετά άρχισε να δημιουργείς διάφορες θετικές σκέψεις και εικόνες για τον εαυτό σου, την οικογένειά σου και τους φίλους σου, ακόμα και για όλους τους ανθρώπους του κόσμου. Φαντάσου τα πράγματα όπως θα ’θελες να είναι.
Ποτέ να μη φανταστείς κάτι αρνητικό για κάποιον άλλον, γιατί αυτά τ’ αρνητικά πράγματα θα συμβούν τελικά σε σένα. Nα τους φαντάζεσαι όλους υγιείς, ευτυχισμένους και σε αρμονία μεταξύ τους.
Aν κάποιος είναι άρρωστος, στείλε του φως και φαντάσου τον καλά.
Aν κάποιος είναι δυστυχισμένος, φαντάσου τον περιτριγυρισμένο από λευκό φως και ευτυχισμένο.
Mπορείς να βοηθήσεις στη δημιουργία ενός ειρηνικού κόσμου, με το να φαντάζεσαι όλους τους ανθρώπους του κόσμου να ζουν μ’ αγάπη, ειρήνη και αρμονία.
Aυτή είναι μια σημαντική άσκηση για όλους μας.
Mερικοί άνθρωποι βλέπουν αυτές τις εικόνες τόσο καθαρά σα να παρακολουθούν ένα κινηματογραφικό έργο.
Άλλοι δε βλέπουν εικόνες αλλά τις φαντάζονται, τις νιώθουν ή τις σκέφτονται.
Δεν έχει σημασία αν τις βλέπεις αλλά, απλά, θα πρέπει να τις έχεις στο νου σου σα μια σκέψη.
Aν τις βλέπεις, είναι ακόμα καλύτερα.

http://www.holisticharmony.com/greek/neous/AK5.asp







Είσαι κι εσύ ένας μικρός μάγος που μπορεί,
ή να κάνει μάγια στον εαυτό του λέγοντας την φράση:
- "Δεν αξίζω"
ή να λύσει τα μάγια από πάνω του λέγοντας δυνατά:
- " Είμαι ξεχωριστός"!




ΘΕΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ.

Όπως τα κύματα δεν ταράζουν το βάθος της θάλασσας έτσι και οι δυσκολίες δεν ταράζουν το βάθος του είναι μου.
Αισθάνομαι ηρεμία, γαλήνη, ησυχία και χαλάρωση σε όλο μου το σώμα.
Εστιάζω την προσοχή μου στις καλές πλευρές των ανθρώπων που με περιστοιχίζουν.
Μπορώ να αντέξω ότι και αν συμβαίνει μέσα μου και γύρω μου.
Κάθε στιγμή επιλέγω να είμαι χαρούμενος.
Έχω πάντοτε άπειρες επιλογές και άπειρες δυνατότητες.
Οι προθέσεις μου, δημιουργούν την πραγματικότητά μου.
Ζω την κάθε στιγμή γαλήνια, χαρούμενα και δημιουργικά

Είμαι ήσυχος. 
Είμαι χαλαρωμένος.
 Είμαι ένα με την παγκόσμια διάνοια.
 Προβάλλω αγάπη και αρμονία σε όλη τη ζωή. 
Είμαι αγάπη. 
Αγαπάω τον ανώτερο τρόπο ζωής. 
Αγαπάω τον ανώτερο τρόπο σκέψης. 
Περιβάλλομαι από μια σφαίρα λευκού φωτός που με εξαγνίζει και με προστατεύει συνεχώς. 
Ακτινοβολώ καλοσύνη και αγάπη, μέρα και νύχτα. 
Ας είναι έτσι.







Η σκέψη επηρεάζεται από τον τρόπο εκπαίδευσης, από τους φόβους μας, από τις προσδοκίες μας, από όλα όσα συνειδητά η ασυνείδητα έχουμε αποδεχθεί ως πραγματικά και καθορίζουν τα όρια του κόσμου μας. Ενός κόσμου περιορισμένου και σχετικα εξαρτώμενου από τον βαθμό της συνειδητότητάς μας. Η θετική σκέψη είναι η ελεύθερη σκέψη. Ελεύθερη από προκαταλήψεις, γνώμες, φόβους, στατικά πρότυπα συμπεριφοράς. Κανένας άνθρωπος δεν είναι ελεύθερος αν δεν είναι κύριος του εαυτού του. Καμιά "θετική" σκέψη δεν μπορεί να είναι δημιουργική και άρα και θεραπευτική αν δεν μπορεί να ξεπεράσει τον φόβο των ορίων της.









"Η ανθρώπινη σκέψη συνδέεται με τον ζωτικό ηλεκτρισμό της ζωής. Όταν οι σκέψεις είναι θετικές, έλκουν προς το μέρος τους ζωτικές δυνάμεις, αλλά όταν οι σκέψεις είναι αρνητικές, αυτές οι ζωτικές δυνάμεις διασκορπίζονται, απομακρύνονται από τον άνθρωπο, με αποτέλεσμα να εμφανίζεται μια ασθένεια".

 (Πεταρ Ντενωφ)


'Oλο και περισσότερο γίνεται αποδεκτό πως ο τρόπος που σκεφτόμαστε επηρεάζει τόσο τον τρόπο της ζωής μας αλλά και τον τρόπο που μέσα στα πλαίσια του χρόνου επηρεάζεται η υγεία μας.

'Eχει λεχθεί ότι η ζωή αναπτύσσεται με την δική μας συμμετοχή σ' αυτήν και όλες οι μελέτες πλέον δείχνουν ότι φτιάχνουμε την δική μας πραγματικότητα μέσα μας.

Η σύγχρονη επιστήμη μέσα από μια συνεχώς διευρυνόμενη αντίληψη των λεπτότερων νόμων και πραγματικοτήτων που αφορούν το σύμπαν καθορίζει ότι το ανθρώπινο όν λειτουργεί με ένα ενοποιημένο τρόπο τόσο στην σχέση του με τον κόσμο που το περιβάλλει όσο και στην αλληλεξάρτηση μεταξύ των διαφορετικών πεδίων της ύπαρξής του. 

Βάσει αυτού η σκέψη όποια και αν είναι η ποιότητά της είναι μια ενέργεια που από την στιγμή της σύλληψής της αρχίζει να παράγει τον εαυτό της στο φυσικό επίπεδο καθώς επηρεάζει την συμπεριφορά μας, την διάθεσή μας, τον τρόπο που βλέπουμε τα πράγματα, τα συναισθήματά μας, τις πράξεις και τις αντιδράσεις μας στο περιβάλλον, ολόκληρη την ζωή μας. Η ένταση μιας σκέψης και της από αυτήν παραγόμενης εικόνας καθορίζει σε ένα μεγάλο βαθμό την αμεσότητα της φυσικής της υλοποίησης. Γι' αυτό και για πολλούς μελετητές η ασθένεια είναι η προβολή διαστρεβλωμένων ιδεών που λειτουργούν σαν μορφογεννητικά πεδία και αργά η γρήγορα επηρεάζουν το σώμα.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο Proceedings of the National Academy of Sciences η θετική σκέψη είναι εξίσου ισχυρή με το πιο ισχυρό αναλγητικό στην ανακούφιση του πόνου και αναλογεί με μείωση του πόνου κατά 28% σχεδόν όπως και η αναλγητική δράση της μορφίνης καθώς έχει σαν αποτέλεσμα την έκκριση στον εγκέφαλο των ενδορφινών, φυσικών αναλγητικών του οργανισμού. 'Eχει επίσης μελετηθεί πως η θετική σκέψη θωρακίζει το ανοσοποιητικό σύστημα και μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή σοβαρών νοσημάτων όπως ο καρκίνος καθώς μειώνει το στρες το οποίο θεωρείται πλέον από τους ερευνητές βασικός εκλυτικός παράγοντας σχεδόν όλων των ασθενειών.

Σε μια μελέτη που έγινε, σε 400 περιπτώσεις "αυτόματης" ίασης καρκίνου παρατηρήθηκε ότι το μόνο κοινό που είχαν οι ασθενείς μεταξύ τους ήταν ότι όλοι είχαν αλλάξει την συμπεριφορά τους προτού συμβεί η υποχώρηση, βρίσκοντας τον τρόπο να αντιμετωπίσουν την κατάστασή τους με μεγαλύτερη αισιοδοξία, θετικότητα και θάρρος.

Η αρνητική σκέψη προέρχεται κυρίως από την ψευδαισθητική ανάγκη του νου να ελέγχει τα πράγματα μέσα από τον φόβο του, γεγονός που περιορίζει την δυνατότητά μας στην ούτως η άλλως περιορισμένη ενεργή δυνατότητα του εγκεφάλου μας με αποτέλεσμα να κινούμαστε πάντα μέσα από τον φόβο της επανάληψης ενός τραυματικού παρελθόντος χωρίς να επιτρέπουμε στον εαυτό μας την κίνηση προς καινούργια δεδομένα και λύσεις.
Αυτό σημαίνει επίσης ότι η αρνητική σκέψη δεν είναι η φυσική κατάσταση του ανθρώπου αλλά το αποτέλεσμα πολλών παραγόντων που βρίσκονται έξω από την πραγματική του φύση και αυτό καθιστά ακόμη πιο έντονη την ανάγκη της διεύρυνσης της συνειδητότητάς μας και την επανεκπαίδευση της σκέψης μας.

Η θετική σκέψη, όμως, δεν είναι η σκέψη που προκαθορίζει ότι όλα θα πάνε "καλά" βάσει αυτού που εμείς θέλουμε αλλά η βαθιά βεβαιότητα πως ό,τι και να γίνει μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε θετικά. 

Που σημαίνει ότι δεν περιορίζεται στις ήδη υπάρχουσες αντιλήψεις περί κακού-καλού και στις δυσκολίες της ζωής αλλά στην πέραν αυτών δυνατότητα διεξόδων και θετικής αξιοποίησης των γεγονότων όποια και αν είναι αυτά. Και αυτό σημαίνει ότι η θετική σκέψη απέχει πολύ από το να είναι τυφλή απέναντι στην πραγματικότητα, αντίθετα βασίζεται στην Πίστη και στην από αυτή προερχόμενη εμπιστοσύνη στον εαυτό και ανοίγει μπροστά μας ένα απεριόριστο πεδίο δυνατοτήτων και πιθανοτήτων για την επίλυση του όποιου προβλήματος.

Η σκέψη επηρεάζεται από τον τρόπο εκπαίδευσης, από τους φόβους μας, από τις προσδοκίες μας, από όλα όσα συνειδητά η ασυνείδητα έχουμε αποδεχθεί ως πραγματικά και καθορίζουν τα όρια του κόσμου μας. Ενός κόσμου περιορισμένου και σχετικού εξαρτώμενου από τον βαθμό της συνειδητότητάς μας. 

Η θετική σκέψη είναι η ελεύθερη σκέψη. Ελεύθερη από προκαταλήψεις, γνώμες, φόβους, στατικά πρότυπα συμπεριφοράς. Κανένας άνθρωπος δεν είναι ελεύθερος αν δεν είναι κύριος του εαυτού του. Καμιά "θετική" σκέψη δεν μπορεί να είναι δημιουργική και άρα και θεραπευτική αν δεν μπορεί να ξεπεράσει τον φόβο των ορίων της. Κάθε σκέψη που δημιουργείται μετέχει ταυτόχρονα στο σύνολο του χρόνου που μας αφορά και αυτό σημαίνει πως κάθε σκέψη είναι σαν ένα κομμάτι του μέλλοντος όταν δημιουργείται, ένα κομμάτι του παρόντος όταν βιώνεται και ένα κομμάτι του παρελθόντος που θα φύγει και αυτό δεν αφορά μόνο τα δικά μας στενά όρια, αλλά εμποτίζει συνεχώς την συλλογική μας πραγματικότητα.

Η θετική σκέψη έχει σαν αποτέλεσμα την προσαρμοστικότητα και την ευελιξία εντός της ζωής και κάθε εμπειρία στην ζωή μεταβάλλει την ανατομία του εγκεφάλου. Οι νέοι δενδρίτες που δημιουργούνται στα εγκεφαλικά κύτταρα των εν ενεργεία ηλικιωμένων ανθρώπων είναι ένα μόνο παράδειγμα.

Η δυστυxία, γράφει ο Leshan, σxεδόν πάντα δείxνει ότι υπάρxει ένας δρόμος που δεν ακολουθήθηκε. 'Eνα ταλέντο που δεν καλλιεργήθηκε, ένας εαυτός που δεν αναγνωρίστηκε. Μια κατάσταση που χρειάζεται αλλαγή. Για πολλούς ανθρώπους οι περιορισμοί, η απώλεια, η αρρώστια ή ο πόνος αποδείχθηκε ο μεγαλύτερός τους διδάσκαλος. Το αίσθημα της xαράς και της πληρότητας δεν έρxεται κυνηγώντας την ευτυxία μέσα σε προκαθορισμένες πεποιθήσεις και όρια, αλλά έρxεται όταν έxεις μάθει να βρίσκεις νόημα στην ζωή.

'Oταν έxουμε μάθει να ζούμε με νόημα, τότε δεν μας πιάνει απόγνωση, όταν τα πράγματα δεν έρxονται όπως τα περιμέναμε, αλλά ψάxνουμε να βρούμε νόημα μέσα στις όποιες δυσκολίες. Η θετική σκέψη ανιχνεύει τον τρόπο για την λύση και μέσα από την έμπρακτη άσκηση της βούλησης δίνει στον άνθρωπο την δυνατότητα να βρίσκει και να ενεργοποιεί τις εν δυνάμει ικανότητές του προς όφελος όχι μόνο του ίδιου του εαυτού του αλλά και του συνόλου, προς όφελος της ίδιας της ζωής και της εξέλιξης. Η ταχύτητα της σκέψης -μεγαλύτερη από αυτή του φωτός- μπορεί να μεταφέρει όσα εμείς ακόμη δεν συνειδητοποιούμε και να επηρεάσει την συλλογική μας πραγματικότητα και αυτό μας καθιστά επίσης σε ένα βαθμό συμμέτοχους στην αλλαγή προς το θετικό του κόσμου μας.

Η θετική σκέψη διαμορφώνει τον εγκέφαλο αλλά δεν προέρχεται από αυτόν. Είναι ένα άνοιγμα καρδιάς, αποδοχής και αγάπης για όλα όσα υπάρχουν "καλά" και "κακά" γιατί πίσω από αυτά αναγνωρίζει την δυνατότητα της υπέρβασης και της επιλογής, το γκρέμισμα των ορίων και την συνειδητή συμμετοχή στο αληθινά Θετικό.