FAOS SAMADHI 2

Εναλλακτικος χωρος αναζητησης και θεραπευτικων τεχνων.

Εργαστηρι Αυτογνωσιας.

Ολιστικες ψυχοθεραπευτικες προσεγγισεις μεσω της Βοτανικης Ιατρικης, του Διαλογισμου, της Μεταφυσικης, της Ανθρωπολογιας, της Νεας Φυσικης και της Νεας Ενεργειας.


Κάπου στα βάθη της γενετικής μας μνήμης, βρίσκεται η γνώση του σύμπαντος και των κόσμων, όπου η ζωή είναι απαλλαγμένη από την αυταπάτη του χρόνου και του χώρου.

Όπως ακριβώς είχε προγραμματιστεί μέσα μας για να επαναφυπνιστεί την τέλεια στιγμή, έτσι τώρα προσκαλεί την προσοχή μας.

Έχουμε ένα σκοπό πολύ μεγαλύτερο από όσο μπορέσαμε ποτέ να φανταστούμε.

Ο σκοπός αυτός ζητά να τον αναγνωρίσουμε τώρα και ζητά επίσης να αποκόψουμε τα κυκλώματα που μας συνδέουν με τα πρότυπα σκέψης και τα άχρηστα συναισθήματα τα οποία μας κρατούν δέσμιους στην αυταπάτη και στη σύγχυση των κατώτερων βασιλείων.

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Ρέικι. Eίστε εκεί για μεσολαβήσετε, ώστε ο «θεραπευόμενος» να βρει ξανά τη σύνδεση του με το σύμπαν, γιατί αυτή η αποκοπή είναι που έχει δημιουργήσει την ασθένεια.




Το Ρέικι είναι μια φυσική θεραπεία αγάπης. Και είναι γεγονός πως η αγάπη είναι ούτως ή άλλως θεραπευτική.

Να θυμάστε πως δεν είστε εσείς που κάνετε τη πραγματική θεραπεία. Η θεραπεία γίνετε μέσα από σας. Και είναι αληθινά επιτυχημένη, όταν εσείς εκείνη τη στιγμή, είστε εκεί αλλά δεν υπάρχετε, έχετε αποτραβηχτεί και αφήνετε την ευφυΐα του σύμπαντος να λειτουργήσει μέσα από σας. Και είστε εκεί για μεσολαβήσετε, ώστε ο «θεραπευόμενος» να βρει ξανά τη σύνδεση του με το σύμπαν, γιατί αυτή η αποκοπή είναι που έχει δημιουργήσει την ασθένεια. Είστε εκεί, για να βοηθήσετε τον άνθρωπο να ξυπνήσει τη θεραπευτική του δύναμη και να αναλάβει δράση.

Δεν είστε γιατροί, και δεν είστε μάγοι. Είστε ένα όργανο της συμπαντικής, πνευματικής, θεραπευτικής ενέργειας, την οποία καλείτε να κυλήσει μέσα από εσάς στον άλλον άνθρωπο. Σε αυτόν, που λόγω της κατάστασης του, δεν μπορεί να συνδεθεί μόνος του με την εσωτερική του ικανότητα, ώστε να θεραπεύσει τον εαυτό του.

Γι αυτό φερθείτε του με σεβασμό και κατανόηση. Δείτε με συμπόνια τον άνθρωπο, κοιτάξτε ακόμα πιο βαθιά: μέσα του. Αναγνωρίστε το θεϊκό του κομμάτι, αυτό που υπάρχει σε όλους. Μείνετε συνειδητοί. Αγγίξτε το σώμα του με αγάπη και αφήστε τα χέρια σας να οδηγηθούν από το δικό σας θεϊκό κομμάτι. Μην αγγίζετε επιφανειακά, αγγίξτε το πυρήνα του, τη θεϊκότητα του. 

Το άγγιγμα, το οποίο είναι το πιο φυσικό πράγμα στο κόσμο, στην ουσία είναι τέχνη. Ένα κρύο άγγιγμα δεν προσφέρει τίποτα, δεν ικανοποιεί κανέναν, ενώ ένα ζεστό γεμάτο ενδιαφέρον άγγιγμα, γίνεται πηγή ζωής και θεραπείας. Βάλτε όλη τη καρδιά σας μέσα στο άγγιγμα, δώστε όλο σας τον εαυτό. Μείνετε συνειδητοί , αφήστε τη ψυχή σας και  το ‘είναι’ σας, να μπει μέσα στα δάχτυλα και τα χέρια σας, και τότε δεν θα αγγίζετε απλά το σώμα του άλλου, αλλά τη ψυχή του. Μόνο το άγγιγμα ψυχής έχει την ικανότητα να εισχωρεί βαθιά και να ξεδιαλύνει τα πιο δύσκολα και κρυμμένα προβλήματα.

Μην επικεντρώνεστε στο εξωτερικό μέρος του προβλήματος ή την εμφάνιση. Είναι θέμα εστίασης. Καταρχάς εστιαστείτε μέσα σας, ώστε να ανυψώσετε τη συνειδητότητα σας, στο επίπεδο του πνεύματος και του φωτός, στο πεδίο της δημιουργίας, που υπάρχουν οι άπειρες δυνατότητες θεραπείας. Κατόπιν από το σημείο αυτό, εστιαστείτε στο ενεργειακό πεδίο του ατόμου, ξεχάστε το σώμα, αντιληφθείτε την ενέργεια του, το κραδασμό, τη δόνηση του. Με αληθινή επιθυμία, και προθυμία αφήστε τη θεία ενέργεια να κυλήσει. Ακόμα κι αν δεν μπορείτε να τη δείτε, νιώστε τη. Με ειλικρινή πρόθεση γεμάτη αγάπη, η ενέργεια σας μετατρέπεται σε θεϊκή, για να ξυπνήσει τη θεϊκότητα του άλλου ατόμου, και να του  υπενθυμίσει τη ξεχασμένη γνώση. Να ενεργοποιήσει τη κοιμισμένη μνήμη της ύπαρξης του, τη θεραπευτική του ικανότητα για θεραπεία.

Όταν αποκτήσετε εσωτερική κατανόηση, αρχίζετε και αισθάνεστε την ενέργεια πάνω στο σώμα. Το μυστικό είναι να είστε συνειδητοί τη στιγμή που εργάζεστε. Προσέξτε τις αισθήσεις που νιώθετε στα χέρια σας, τις σκέψεις που σας έρχονται, τα συναισθήματα που νιώθετε, το σώμα του άλλου ανθρώπου, τη στάση του, το δέρμα του, την αναπνοή του, τις αντιδράσεις, την έκφραση του προσώπου του, τη φωτεινότητα του, χωρίς όμως να παρασύρεστε από αυτά, χωρίς να κολλάτε σε αυτά, απλά παρατηρείστε τα.

Μην ανησυχείτε αν θα μπορέσετε να ανταπεξέρθετε! Όταν η πρόθεση είναι αγνή, όλα γίνονται αυτόματα, δεν απαιτείτε προσπάθεια. Εσείς κάνετε απλά αυτό που έχετε μάθει, και όλα τα άλλα έρχονται από μόνα τους. Με την εξάσκηση και την ειλικρινή επιθυμία  γίνονται τα πάντα.

Το μόνο που έχετε πραγματικά να κάνετε μετά από την εκπαίδευση και την εναρμόνιση με τη τεχνική, είναι να βάλετε ακόμα περισσότερη φροντίδα στην εργασία σας. Η θεραπεία κάποια στιγμή τελειώνει, και αυτό που μένει και συνεχίζει να δουλεύει, είναι η ενέργεια της αγάπης. Όταν αγγίξει τη ψυχή του ανθρώπου, ακόμα και ανεπαίσθητα, τότε συμβαίνει μια απίστευτη, εσωτερική, θεραπευτική μεταμόρφωση!

Βιβλιογραφία:
REIKI – Ολοκληρωμένος Οδηγός της Γνώσης και της Άσκησης
Λιάνα Τελειώνη – Reiki Master Teacher
Εκδ. Αλφάβητο Ζωής




.

Καθοδηγουμενη τεχνικη βαθειας χαλαρωσης.





Ξαπλωστε στο πατωμα και αφεθειτε στις οδηγιες του ομιλητη…












.

.