FAOS SAMADHI 2

Εναλλακτικος χωρος αναζητησης και θεραπευτικων τεχνων.

Εργαστηρι Αυτογνωσιας.

Ολιστικες ψυχοθεραπευτικες προσεγγισεις μεσω της Βοτανικης Ιατρικης, του Διαλογισμου, της Μεταφυσικης, της Ανθρωπολογιας, της Νεας Φυσικης και της Νεας Ενεργειας.


Κάπου στα βάθη της γενετικής μας μνήμης, βρίσκεται η γνώση του σύμπαντος και των κόσμων, όπου η ζωή είναι απαλλαγμένη από την αυταπάτη του χρόνου και του χώρου.

Όπως ακριβώς είχε προγραμματιστεί μέσα μας για να επαναφυπνιστεί την τέλεια στιγμή, έτσι τώρα προσκαλεί την προσοχή μας.

Έχουμε ένα σκοπό πολύ μεγαλύτερο από όσο μπορέσαμε ποτέ να φανταστούμε.

Ο σκοπός αυτός ζητά να τον αναγνωρίσουμε τώρα και ζητά επίσης να αποκόψουμε τα κυκλώματα που μας συνδέουν με τα πρότυπα σκέψης και τα άχρηστα συναισθήματα τα οποία μας κρατούν δέσμιους στην αυταπάτη και στη σύγχυση των κατώτερων βασιλείων.

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Ο Χόρχε Μπουκάι (Jorge Bucay) συναντα τον Κρισναμούρτι.


Ο μεγάλος «δάσκαλος» της ζωής μου ήταν ο Κρισναμούρτι. Τον συνάντησα όταν ήμουν έντεκα χρόνων. Είχε έρθει στο Μπουένος Άιρες. Εγώ είχα μία αγαπημένη θεία, την Τζούλια. Με τον αδελφό μου πήγαινε γήπεδο, με μένα σε μουσεία. Μια μέρα ζήτησε από τη μητέρα μου να με πάει να δω τον Κρισναμούρτι. Η μητέρα μου της είπε ότι ήταν γελοίο, γιατί ήμουν πάρα πολύ μικρός. Εγώ την παρακάλεσα όχι επειδή με ενδιέφερε ο Κρισναμούρτι- δεν ήξερα ποιος ήταν!- αλλά επειδή ήθελα να πάω βόλτα με τη θεία Τζούλια. Ο Κρισναμούρτι μίλησε λίγο και έπειτα θα απαντούσε σε ερωτήσεις.

Τότε είπε: «Κάποιος με ρώτησε χθες τι είναι η ζωή». Ένας στο βάθος σηκώθηκε και είπε «Εγώ». Ο Κρισναμούρτι του είπε «Σου ζήτησα να μου φέρεις δυο φασόλια γίγαντες, μου τα έφερες;». Και άνοιξε τα χέρια και ζήτησε απ΄ τον άντρα να βάλει από ένα φασόλι σε κάθε παλάμη του. Εν συνεχεία απάντησε σε ερωτήσεις για μισή ώρα. Και στο τέλος είπε: «Άφησα για το τέλος την ερώτηση σχετικά με τη ζωή, γιατί είναι η πιο σημαντική.

Δεν μπορώ να το πω με λόγια, γιατί η ζωή που ζούμε δεν εξηγείται. Η ζωή είναι η διαφορά που υπάρχει ανάμεσα σε αυτό το φασόλι» και άνοιξε το δεξί χέρι «και σ΄ αυτό το φασόλι» και άνοιξε το αριστερό χέρι. Το φασόλι που βρισκόταν στο δεξί χέρι είχε πετάξει βλαστάρι. Εγώ έμεινα έκπληκτος.
 
Μετά ρωτούσα πώς το έκανε. Η ζέστη, η ενέργεια, η υγρασία, αλλά γιατί μόνο στο ένα χέρι; Ποτέ όμως δεν ξέχασα το μήνυμα.

Ότι η ζωή υπάρχει, είναι ανάπτυξη και επέκταση του εαυτού μας και εμπεριέχει και ένα μυστήριο.

«Ιστοριες να σκεφτεις» / Χόρχε Μπουκάι 





Η συλλογική δόνηση της ανθρωπότητας καθορίζει την γενική κατεύθυνση ενός γεγονότος. Το γεγονός αυτό είναι το 2012. Βιώνουμε ό,τι επιλέγουμε. Η ανθρωπότητα τώρα έχει αγγίξει το επίπεδο της κρίσιμης μάζας. Επιθυμείτε να κάνετε τη μετατόπιση μέσα στον φόβο ή την αγάπη; . Εν-θυμηθείτε πως αυτό που προσδοκάτε, θα είναι και η πραγματικότητά σας.





Κρίσιμη μάζα – Η επιλογή

 

Αυτό που συμβαίνει τώρα είναι πως η ανθρωπότητα τώρα έχει αγγίξει ένα επίπεδο απ' όπου δεν μπορείτε να γυρίσετε πίσω - έχετε αγγίξει το επίπεδο της κρίσιμης μάζας. Ας το εξισώσουμε με κάτι που όλοι καταλαβαίνετε... το έτος 2012. Πολύ απλά, θα υπάρξουν πολλοί άνθρωποι που θα ενδώσουν στον φόβο το έτος 2012. 

 

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έχουν κάνει πολλά χρήματα και έχουν κερδίσει δόξα γύρω από τον φόβο του 2012, καθώς έχουν υπάρξει τεράστιοι υποκινητικοί παράγοντες της Γης. Αν και αυτή είναι μια συνηθισμένη αντίδραση στην αλλαγή και δυστυχώς αυτό κάνει την αλλαγή πολύ πιο δύσκολη απ' όσο χρειάζεται να είναι. 

 

Σας λέμε πως μόλις πρόσφατα η κρίσιμη μάζα της ανθρωπότητας έχει μετατοπίσει την αγάπη πάνω από τον φόβο.

 

Τα καταφέρατε. Πολύ καλή δουλειά! Ναι, ακόμη θα υπάρχει ο φόβος. Ναι, θα υπάρχει ακόμη κάποιοι κήρυγμα φόβου αν και δεν το κάνουν κάποιοι απλά για τη δόξα και το χρήμα - πολλοί το κάνουν αυτό από την καρδιά τους. Αλλά σας λέμε πως η επιλογή είναι δική σας και ο κάθε ένας από σάς μπορεί να κάνει τη μετατόπιση. Επιθυμείτε να κάνετε τη μετατόπιση μέσα στον φόβο ή την αγάπη; Το ποια θα είναι η σχέση σας με αυτό και πού θα θέλατε να είσαστε σε αυτή τη μετάβαση, εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς. Εν-θυμηθείτε πως αυτό που προσδοκείτε θα είναι και η πραγματικότητά σας. Αυτό συμβαίνει από την πρώτη κιόλας μέρα που έχετε πάρει φυσική μορφή.


Τυφλα οντα δημιουργιας.


Οι άνθρωποι είναι δημιουργοί. Είσαστε όλοι όντα αυθεντίας που δημιουργούν οτιδήποτε στο ενεργειακό τους πεδίο αλλά χωρίς να το ξέρετε συνειδητά. Δεν γνωρίζετε πως δημιουργείτε αυτές τις δυσκολίες ώστε να μπορείτε να μάθετε ή να έχετε εμπειρία σε κάτι. Δεν γνωρίζετε πως επιτρέπετε στον εαυτό σας να εμπλακεί σε ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα ώστε κάτι να συμβεί μετά και να μπορέσετε να ανυψώσετε τον εαυτό σας. Δεν γνωρίζετε πως δημιουργείτε πολλά τέτοια πλάνα, ακόμη και πριν έρθετε σε αυτό τον πλανήτη. Μετά συμβαίνουν και ζείτε σε ένα δράμα.

 

 "ω, γιατί σε μένα; Γιατί αυτό έγινε σε μένα; Δεν συμβαίνει σε κανέναν άλλον".

 

 Είστε τόσο υπέροχοι άνθρωποι. Παίζετε αυτό το παιχνίδι τόσο καλά παριστάνοντας τον άνθρωπο ενώ στην πραγματικότητα είσαστε αυθεντίες πνεύματα που έχετε κάνει αυτό πολλές φορές στο παρελθόν. Τώρα σας ζητάμε να πάρετε τη δύναμή σας γιατί αυτή η στιγμή έρχεται. Παρ' όλο που ο φόβος εξακολουθεί να υπάρχει, έχετε ήδη ανυψώσει την κρίσιμη μάζα. Τώρα όσο πιο πολύ εμβαθύνετε στην ενέργεια της αγάπης, τόσο πιο εύκολα θα γίνονται όλα, όχι μονάχα για εσάς αλλά για κάθε πλάσμα γύρω σας. Η μετάβαση μπορεί να είναι χαρά. Μπορεί να είναι όμορφη αν το επιλέξετε. Αυτό είναι που ελπίζουμε να επιλέξετε για τον εαυτό σας - η ύπαρξή σας, οι οδηγοί σας, όλες οι ενέργειες γύρω σας περιμένουν να ολοκληρώσετε αυτό που βρίσκεται στο μυαλό σας.

 

Αυθεντίες στη συνειδητή σκέψη.

 

Ήρθε η στιγμή για να γίνετε αυθεντίες της σκέψης σας. Αυθεντίες στη σκέψη σας δεν σημαίνει μονάχα να κρατάτε τη θετική σκέψη. Δεν ελέγχετε τις σκέψεις που ταξιδεύουν στο κεφάλι σας αλλά μπορείτε να ελέγξετε εκείνες που θα μείνουν, οπότε επιλέξτε τις σκέψεις σας προσεκτικά. Μη κοροϊδεύετε τον εαυτό σας που έχει άσχημες σκέψεις ή έχει μια άσχημη μέρα. Καταλάβετέ το. Να γνωρίζετε πως είναι η δόνησή σας που αντανακλάει πίσω σε σας κατά κάποιον τρόπο και θα πρέπει να βρείτε έναν τρόπο να κάνετε τις ζωές σας πιο άνετες, πιο χαρούμενες, γεμάτες περισσότερο φως απ' οποιαδήποτε άλλη στιγμή στη ζωή σας.

 

 


 

Μαστίγιο μαγνητόσφαιρας.

 

Επειτα από τον σεισμό στη Χιλή, η Γη στην πραγματικότητα άλλαξε την κλήση στον άξονά της. Ακόμα θα πάρει κάποιο χρονικό διάστημα τους επιστήμονές σας να καταλάβουν πόσο άλλαξε καθώς δεν είναι κι εύκολος ο υπολογισμός. Ο κόσμος γυρίζει περίπου 16º και αυτό έχει τώρα μετατοπιστεί ως αποτέλεσμα του σεισμού. Φυσικά είναι μια προετοιμασία του τί έρχεται. Έχετε προσέξει ότι πολλοί έχουν εκριζωθεί από τις δουλειές τους; Έχουν εκριζωθεί από τις σχέσεις τους ή κάποιες φορές ακόμη μετακομίζουν σε μια νέα πόλη; Γιατί; Μερικές φορές είναι μια προετοιμασία εκείνου που έρχεται. Αυτό συμβαίνει όχι μονάχα στη Γη αλλά και στη μαγνητόσφαιρα γύρω από τη Γη.

 

Η Γη, όπως ακριβώς κάθε αισθητικό πλάσμα, έχει μια ενέργεια που κυλάει ολόγυρα όλη την ώρα - συνεπώς, έχει το μαγνητικό πεδίο. Αν πάρετε έναν μαγνήτη και τον βάλετε κάτω από ένα τραπέζι και μετά πετάξετε διάφορα αντικείμενα, θα δείτε πόσο μεγάλο είναι το μαγνητικό πεδίο ενός μικροσκοπικού μαγνήτη. Η Γη, με τον ίδιο τρόπο, με μια τεράστια μαγνητόσφαιρα γύρω της, κινεί ενέργεια σε όλη την έκτασή της. Τί συμβαίνει όταν ξαφνικά αυτό μετατοπίζεται; Όλη η μαγνητόσφαιρα κινείται επίσης αλλά χρειάζεται κάποιος χρόνος, σχεδόν σαν να ήτανε ένα μαστίγιο που σχηματίζει ένα σχήμα στον αέρα.

 

Τους τελευταίους μήνες, έχετε αισθανθεί την ένταση της μαγνητόσφαιρας που επιτέλους φτάνει στον προορισμό της. Έχει σαρώσει τον κόσμο κάτω από τα πόδια σας με πολλούς τρόπους, επειδή επηρεάζει πολλούς από εσάς σε συναισθηματικό επίπεδο, ενεργοποιώντας ανασφάλειες σε ένα τέτοιο βαθύ επίπεδο, που στη στιγμη ξεχνάτε το ποιοι είσαστε. Ξεχνάτε την μεγαλοπρέπειά σας, ξεχνάτε όλα όσα έχετε δουλέψει, ποιοι είσαστε και τί έχετε κάνει στον κόσμο. Παρασύρεστε από τις βαθύτερές σας ανασφάλειες όπου είναι μια φυσική, ανθρώπινη αντίδραση. Πρώτα σας ζητάμε να μην αποθαρρύνεστε με τον εαυτό σας καθώς αυτό το αίσθημα της ανασφάλειας είναι φυσικό. Οι άνθρωποι μεταπηδάνε από τις αρνητικές στις θετικές σκέψεις όσο πιο συχνά μπορούν αλλά σας λέμε επίσης πως κι αυτό τελειώνει.

 

Το τελευταίο κύμα του μαστίγιου της ενέργειας μετακινείται προς την φυσιολογική του θέση και θα συμβεί μέσα στους επόμενους 2 μήνες. Λόγω αυτού, πολλοί από εσάς που έχετε νιώσει πως κάνατε μια απίστευτη μετάβαση, ξαφνικά θα βρείτε ευκαιρίες για να ρίξετε άγκυρα. Θα βρείτε ευκαιρίες για να φέρετε φως, μπορεί μια νέα δουλειά, σχέση ή ευκαιρία για να μεταβείτε σε διαφορετικά επίπεδα μέσα στη σχέση που βρίσκεστε ή να αλλάξετε τον τόπο που ζείτε. Οτιδήποτε κι αν είναι αυτό, οτιδήποτε κι αν σας συμβαίνει, θα βρείτε αυτές τις ευκαιρίες για φως και για τον λόγο που βρεθήκατε εκεί. Αυτή η ενέργεια βρίσκει το σπίτι της και φτάνει στο φυσικό της χώρο, ως μαγνητικά όντα που ξεκινάτε να αισθάνεστε αυτοπεποίθηση και αγκυροβόληση.

 

Ακόμη κι αν αισθάνεστε περισσότερο αυτοπεποίθηση και λιγότερη ανασφαλεια σε αυτή τη περίοδο της μετάβασης, εξακολουθεί να είναι μια προσωπική επιλογή του πού θα τοποθετήσετε την ενέργειά σας. Ο κάθε ένας από εσάς έχει την ευθύνη για τον εαυτό του, όχι σε εμάς ή στον υπόλοιπο κόσμο ή ακόμη στο πρόσωπο που στέκεται δίπλα του. Όταν θα βρείτε τη μεγαλύτερή σας έκφραση φωτός που έχετε φέρει από την Εστία - οποιαδήποτε κι αν είναι αυτή - είτε είναι τέχνη, μουσική, να μιλάτε μέσω πνεύματος - θα βρείτε το μέρος που θα δέσετε την άγκυρά σας. Όχι μονάχα θα σας βοηθήσει να γειώσετε την ενέργειά σας στον νέο αυτό κόσμο και να αγκυροβολήσετε με τρόπο που θα είναι πιο ευέλικτος καθώς προχωράτε, αλλά επίσης θα ξεκινήσετε να βοηθάτε όλους τους ανθρώπους γύρω σας επειδή είναι μια συλλογική δράση.

 

Αυτό είναι ίσως και το πιο σημαντικό πράγμα που έχουμε να μοιραστούμε μαζί σας σήμερα. Δεν είσαστε μόνοι. Δεν θα μπορούσατε να είσαστε μόνοι σας ακόμη κι αν το δοκιμάζατε και πραγματικά επιθυμούμε να μπορούσατε να σταματήσετε να προσπαθείτε τόσο πολύ. Έχετε ξεπεράσει τους εαυτούς σας τόσες πολλές φορές στην προσπάθειά σας να είσαστε χωριστά ο ένας με τον άλλον. Είσαστε μέρος ο ένας του άλλου με κάθε τρόπο αλλά δεν το βλέπετε - με τον ίδιο τρόπο που δεν μπορείτε να δείτε πως αυτό το χέρι δεν γνωρίζει πάντοτε πως είναι μέρος του ίδιου σώματος. Καθώς εξελίσσεται ο επόμενος χρόνος, θα έχετε ευκαιρίες να αγκυροβολήσετε το δικό σας κομμάτι από την Εστία, εκείνο το κομμάτι που είναι μέρος του παραδείσου που δημιουργείται στη Γη.

 

Οτιδήποτε σας φέρνει χαρά είναι εκείνο που έχετε φέρει από την Εστία. Τώρα θα βρείτε εκείνη την άγκυρα, ακόμη κι αν αναρωτιέστε "Ω, ποιος είμαι;" Ακόμη κι αν αισθάνεστε "Είμαι ένας αποτυχημένος και έχασα τη ζωή μου. Είμαι ένας αποτυχημένος επειδή τέλειωσα τη σχέση μου..." Οτιδήποτε κι αν σκέφτεστε για τον εαυτό σας, ξεκινήστε να το συνειδητοποιείτε και αρχίστε να ψάχνετε για εκείνες τις μοναδικές ευκαιρίες, καθώς το πνεύμα έχει δουλέψει πολύ σκληρά για να σας τις παρουσιάσει μπροστά σας.

 

 


 

Τώρα, έχετε ευκαιρίες. Οι τελευταίους μήνες ήταν γεμάτοι αναταραχή για πολλούς ανθρώπους. Σας λέμε, αγαπητοί, πως αυτή η αλλαγή είναι απολύτως έμφυτη σε αυτή τη μετάβαση. Το ξέρετε αυτό. Ήσασταν πολύ δυστυχισμένοι με αυτό που είχατε το οποίο ήταν και εκείνο που δημιούργησε την αλλαγή. Το ανθρώπινο είδος, η φυσική μορφή όπου κατοικεί το πνεύμα, είναι βασικά ένα περιορισμένο ον που του επιτρέπεται να κουβαλήσει μόνο ένα μικρό κομμάτι του φωτός και τώρα αυτό αλλάζει. Είναι ένα εξελικτικό βήμα χωρίς κανένα προηγούμενο και όχι μονάχα καθορίζετε τον πλανήτη Γη και ξεκινάτε ξανά με ένα πιο εξελιγμένο δονητικά σώμα, αλλάζετε και τις φούσκες που έχετε. Δεν χρειάζεται να επιστρέψετε στην Εστία. Δεν χρειάζεται να αλλάξετε ή να κάνετε ξανά έναν ολόκληρο κύκλο όπως παλαιότερα κάνατε. Ποτέ ξανά στην ιστορία του σύμπαντος δεν έχει αυτό συμβεί, όπου τα πλάσματα να κάνουν τόσο συνειδητά ένα μεγάλο βήμα προς την εξελικτική συνειδητότητα.

 

Οπότε, ανοίξτε τα μάτια και κάντε το κάθε σας βήμα συνειδητό της επιλογής σας. Μη κρίνετε τον εαυτό σας αν επιλέγετε λίγο δράμα, είναι καλό αλλά ισορροπήστε το με τη διασκέδαση. Ισορροπήστε το με πράγματα που είναι μέρος σας και ξέρετε πως οτιδήποτε κι αν είναι, το έχετε δημιουργήσει και υπάρχει ένας λόγος γι' αυτό. Ακόμη κι αν υπάρχει μια μικρή προοπτική αλλαγής από το αρνητικό στο θετικό, μπορείτε να το αφήσετε ή να έχετε οφέλη από αυτό. Υπάρχει λόγος που το πνεύμα δουλεύει με εσάς και να περνάτε αυτά που ζείτε ως εμπειρία. Τώρα περισσότερο από ποτέ, πολλοί από εσάς που έχουν κάνει δραστικές μεταβάσεις, θα βρουν να αγκυροβολήσουν αυτή την ενέργεια τους επόμενους μήνες.

 

Ο Φύλακας δουλεύει με αυτό που αποκαλείτε Κοινωνικό Δίκτυο. Έχει δοκιμάσει το Twitter και το Facebook, ξεκινώντας να είναι μέρος των κοινωνιών με πολλούς τρόπους. Κάποια μέρα ο Φύλακας διάβαζε ένα μήνυμα από κάποιον και αυτό το άτομο ήθελε να αφήσει το αυτοκίνητό του - είχε βρεθεί σε οικονομική πάλη και δεν κέρδισε αυτόν τον αγώνα και αποφάσισε πως πλέον δεν χρειάζεται αυτοκίνητο. Ήταν ερωτευμένος με το αυτοκίνητό του και δεν του άρεσε να το αφήσει αλλά μετά βρήκε το θετικό απ' όλο αυτό. Είπε πως από τη στιγμή που έμενε στην Ολλανδία, θα μπορούσε να οδηγεί περισσότερο με το ποδήλατό του. "Διατηρώ τη φόρμα μου και παίρνω τις δημόσιες μεταφορές". Ακόμη κι αν αυτή η απόφασή του τον πλήγωνε, αντιστράφηκαν τα αισθήματά του και βρήκε μια θετική χρήση για όλο αυτό. Τη στιγμή που το έκανε αυτό, πήρε τον έλεγχο από τη ζωή του.

 

 Είσαστε υπεύθυνοι και επικεφαλεις μόνο για τη δική σας οπτική. Αν επιθυμείτε να αλλάξετε την πραγματικότητά σας, αλλάξτε την οπτική σας.

 

Είμαστε πολύ περήφανοι για εσάς. Αν μπορούσαμε να μοιραστούμε μαζί σας ακόμη ένα κομμάτι του πόσο πραγματικά είσαστε υπέροχοι, θα καταλαβαίνατε γιατί καθόμαστε εδώ. Θα καταλαβαίνατε τί σημαίνει για εμάς καθώς είμαστε αρκετά εγωιστές από τη φύση μας και το κάνουμε μονάχα για εμάς. Έχετε φέρει μεγάλη χαρά στις ζωές μας για το πώς μια φούσκα βιολογίας μπορεί να εξελιχθεί και να κάνει χώρο για περισσότερο πνεύμα και να σας βλέπουμε να εν-θυμάστε την πραγματική σας φύση. 

 

Έρχεστε σε αυτά τα δωμάτια με την τάση να μας βάλετε σε ένα βάθρο. Δεν έχετε ιδέα πόσο υπέροχοι είσαστε. Αυτός είναι και ο λόγος που βρισκόμαστε εδώ και όταν τελικά αφήσετε αυτά τα σώματα και έρθετε στην Εστία, θα σας υποδεχτούμε με μια όμορφη, ανοιχτή αγκαλιά. Σας λέμε πόσο αγαπητοί είσαστε και πόσο πολύ μας λείπετε εδώ στην Εστία. Είναι η δική μας τιμή το να συνδεόμαστε μαζί σας με αυτόν τον τρόπο.

 

Σας αφήνουμε με τρεις απλές εν-θυμίσεις. Να φέρεστε ο ένας στον άλλον με τον μεγαλύτερο σεβασμό καθώς αναζητάτε τα μάτια ενός θεού. Να φροντίζετε ο ένας τον άλλον κάθε ευκαιρία που έχετε γιατί βοηθάτε επίσης και τον εαυτό σας. Εν-θυμηθείτε πως αυτό είναι ένα παιχνίδι και να παίζετε καλά μαζί.

 

Espavo (ευχαριστούμε που ανακτάτε την δύναμή σας)

 

Από το Γκρουπ

Φεβρουάριος 2011, Copyright Lightworker,  www.Lightworker.com

Μετάφραση: Έλενα Μπούση