FAOS SAMADHI 2

Εναλλακτικος χωρος αναζητησης και θεραπευτικων τεχνων.

Εργαστηρι Αυτογνωσιας.

Ολιστικες ψυχοθεραπευτικες προσεγγισεις μεσω της Βοτανικης Ιατρικης, του Διαλογισμου, της Μεταφυσικης, της Ανθρωπολογιας, της Νεας Φυσικης και της Νεας Ενεργειας.


Κάπου στα βάθη της γενετικής μας μνήμης, βρίσκεται η γνώση του σύμπαντος και των κόσμων, όπου η ζωή είναι απαλλαγμένη από την αυταπάτη του χρόνου και του χώρου.

Όπως ακριβώς είχε προγραμματιστεί μέσα μας για να επαναφυπνιστεί την τέλεια στιγμή, έτσι τώρα προσκαλεί την προσοχή μας.

Έχουμε ένα σκοπό πολύ μεγαλύτερο από όσο μπορέσαμε ποτέ να φανταστούμε.

Ο σκοπός αυτός ζητά να τον αναγνωρίσουμε τώρα και ζητά επίσης να αποκόψουμε τα κυκλώματα που μας συνδέουν με τα πρότυπα σκέψης και τα άχρηστα συναισθήματα τα οποία μας κρατούν δέσμιους στην αυταπάτη και στη σύγχυση των κατώτερων βασιλείων.

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Οταν η εξουσια της αγαπης υπερνικησει την αγαπη για εξουσια, τοτε ο κοσμος θα ζησει ειρηνικα. (Jimi Hendrix)


Η πλυση εγκεφαλου από τα ΜΜΕ.

Δεν θελουν να μορφωθουν τα παιδια σας. Δεν θελουν να σκεφτεστε πολύ.

Αλλα, εσεις ειστε η αληθεια και τα ΜΜΕ  η ψευδαισθηση!






Τι μας επιφέρει η διδασκαλία των Αναληφθέντων Διδασκάλων. Οι άνθρωποι είναι σε θέση να επικοινωνούν με τους αναληφθέντες διδασκάλους. Ο καθένας από αυτούς τους διδασκάλους έχει μια ειδική δόνηση και ένα μήνυμα και μπορεί να μας βοηθήσει για την πνευματική μας εξέλιξη. Είναι μία ανεκτίμητη ευλογία, να έχουμε αυτήν την βοήθεια από «πάνω».






Ο Σάναντα μας λέει:

«Μην έχεις φόβο να παρακαλέσεις. Μπορείς να παρακαλέσεις για ότι θέλεις. 'Αφησε οριστικά την ιδέα ότι δεν είσαι άξιος γι' αυτό. Είσαι άξιος να έρθεις απ' ευθείας σε επαφή μαζί μας. 'Οταν βρίσκεσαι σε μια κατάσταση και δεν ξέρεις πώς να προχωρήσεις, ή χρειάζεσαι βοήθεια, ή ψάχνεις για μία απάντηση, τότε φώναξε: 

Σάναντα, σε παρακαλώ βοήθησέ με! Με το που θα σκεφθείς το όνομά μου, είτε θα το εκφέρεις, είτε θα το φωνάξεις, είμαι δίπλα σου αμέσως για να σε βοηθήσω. Μόνο να είναι σε σένα ξεκάθαρο για ποιο πράγμα χρειάζεσαι βοήθεια. Η πρόθεσή σου είναι σημαντική. Να είσαι συγκεκριμένος για την κατάσταση που χρειάζεσαι βοήθεια. Φώναξε με, θα έρθω κοντά σου για να σε βοηθήσω.»

Ο Σάναντα είναι μία ευρύτερα εξελιγμένη δόνηση του Ιησού. 'Οταν αναλήφθηκε ο Ιησούς, πριν από 2000 χρόνια, μετεξελίχθηκε στο υψηλότερα βασίλεια. Σάναντα είναι μία ονομασία της δόνησης της συλλογικής Χριστικής ενέργειας, απελευθερωμένη από γήινες επιβαρύνσεις και μορφές.





Ποιοι είναι οι Αναληφθέντες Διδάσκαλοι

Mερικά λόγια από τον Διδάσκαλο Κουτχούμι (που δόθηκαν στον Roger de Pins και δημοσιεύονται στο βιβλίο «Σύγχρονες επιστολές των διδασκάλων της Σοφίας» (εκδόσεις ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ) νομίζουμε ότι μπορούν να σας βοηθήσουν να κάνετε μία μικρή προσέγγιση στο θέμα.

Η εμβάθυνση και η περαιτέρω διερεύνηση είναι ατομική προσπάθεια του καθενός μας και εξαρτάται πάντα από την δίψα για μάθηση και την ανάγκη για εξέλιξη.

"Οι Διδάσκαλοι δεν γεννήθηκαν Διδάσκαλοι, αλλά έγιναν, μετά από επίπονη προσπάθεια, με την πάροδο των αιώνων. Δεν έχουν την αξίωση να αντιμετωπίζονται σαν θεία όντα ή Αγιοι, αλλά ως φίλοι και συνεργάτες. Το δέος που καταλαμβάνει τον κόσμο γι' αυτούς, αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για να έλθει σε επαφή μαζί τους...
 
Οι διδάσκαλοι δρουν για το μαζικό καλό και όχι για το ατομικό καλό. Αν αποζητάτε από αυτούς λύση των προσωπικών σας προβλημάτων, θα πρέπει πρώτα να διαπιστώσετε αν το πρόβλημά σας δημιουργείται από τη δική σας στάση ζωής, ή εάν βρίσκεται έξω από τις δυνάμεις σας. Στην πρώτη περίπτωση θα πρέπει να αλλάξετε εσείς στάση, αφού εντοπίσετε το λάθος σας. Στην δεύτερη περίπτωση, εάν ποθείτε ειλικρινά μια λύση, ζητήστε την, αλλά ποτέ μην υποδείξετε τον τρόπο, γιατί μπορεί η σωστή λύση του προβλήματός σας να βρίσκεται εντελώς έξω από τον τρόπο σκέψης και αντιλήψεών σας...

Πολλοί άνθρωποι υιοθετούν ένα φαινομενικά σωστό τρόπο ζωής μόνο και μόνο γιατί φαντάζονται ότι θα τους κρίνει ο Θεός ή κάποιος Διδάσκαλος, ή και ο ίδιος ο κόσμος. Το ερώτημα που τίθεται είναι κατά πόσον αυτοί οι άνθρωποι είναι ο πραγματικός τους Εαυτός. 

Οι Κοσμικοί Διδάσκαλοι προτιμούν ανθρώπους γεμάτους ελαττώματα που το παραδέχονται, παρά υποκριτές γεμάτους ενοχές που ζουν μια "έννομη ζωή". Δεν κρίνουν κανένα γιατί αναγνωρίζουν ότι και οι ίδιοι κάποτε βρισκόντουσαν σε ένα στάδιο, κατά το οποίο ήσαν γεμάτοι ατέλειες και ελαττώματα, και βλέπουν αυτήν την εικόνα ως μια φυσική συνέπεια του θείου σχεδίου.

Εάν θέλετε να βοηθήσετε το έργο των Κοσμικών Διδασκάλων, πρέπει να έχετε καθαρή καρδιά και καθαρό νου.

Οποιαδήποτε ενέργεια σας περνάει από το νου, και έχει σκοπό την προσφορά απρόσωπης βοήθειας σε οποιονδήποτε άνθρωπο, είτε αυτή είναι σκέψη, λόγος, ή πράξη, αποτελεί ένα μικρό λιθαράκι στην παγκόσμια εξέλιξη και γίνεται πάντοτε αντιληπτή με την ακατάπαυστη προσοχή των Διδασκάλων.

Η απαίτησή τους λοιπόν, δεν σταθμίζει, παρά μόνο την καλή θέληση των ανθρώπων, όσο αδύνατη και μικρή κι αν είναι."

Ο Διδάσκαλος ΚΟΥΤ ΧΟΥΜΙ ΛΑΛ ΣΙΝΓΚ





Τι μας επιφέρει η διδασκαλία των Αναληφθέντων Διδασκάλων.

(Αλλες ονομασίες: Δάσκαλοι της Λευκής Αδελφότητας, Πνευματικοί Διδάσκαλοι, Κοσμικοί Διδάσκαλοι)


Η πνευματική εξέλιξη όλων των όντων περνάει από πολλές βαθμίδες, από το κοσμικό έως το θεϊκό. Από βαθμίδα σε βαθμίδα ελκύουμε ολοένα και περισσότερη αγάπη, ολοένα και περισσότερο φως, ολοένα και περισσότερο μεγαλείο μέχρι του σημείου να κόψoυμε κάθε δεσμό με το γήινο.

Νιρβάνα, Σατόρι, Φώτιση, υπάρχουν πολλές λέξεις, που περιγράφουν την κατάσταση της ελευθέρωσης και ολοκλήρωσης της πραγματικής μας ουσίας. Στην Λευκή Αδελφότητα υπάρχουν ολοκληρωμένα όντα, που δρουν από ένα άλλο επίπεδο καθαρού φωτός, τα οποία έζησαν σαν άνθρωποι την υψηλότερη αυτό-πραγμάτωση και δεν χρειάζεται να γεννηθούν ξανά.

Οι άνθρωποι είναι σε θέση να επικοινωνούν με τους αναληφθέντες διδασκάλους. Ο καθένας από αυτούς τους διδασκάλους έχει μια ειδική δόνηση και ένα μήνυμα και μπορεί να μας βοηθήσει για την πνευματική μας εξέλιξη. Είναι μία ανεκτίμητη ευλογία, να έχουμε αυτήν την βοήθεια από «πάνω».

Ποτέ προηγουμένως δεν μας φανερώθηκαν καταστάσεις Καθαρότητας, Ειρήνης, Μεγαλείoυ και Αγάπης χωρίς όρους και η καθοδήγηση πως θα μπορούσαμε με υπομονή και σεβασμό να ενσωματώσουμε αυτές τις ποιότητες βήμα-βήμα στην ζωή μας.

Τα λόγια και οι ενέργειες των Διδασκάλων είναι γνωστά στην ψυχή μας και δεν αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της. Ο υλικός κόσμος όμως, στον οποίο ζούμε μας απομακρύνει από τις βαθιές αλήθειες που ήδη γνωρίζουμε, μας παραπλανά και μας εξουσιάζει. Συνεχώς προσπαθούμε για υλικά οφέλη, και ξεχνάμε ποιοι πραγματικά είμαστε.
Νομίζουμε ότι διαρκώς φταίει κάποιος άλλος για τα προβλήματα που μας δημιουργούνται και δεν ψάχνουμε στο βάθος του εαυτού μας να βρούμε την πραγματική αιτία των προβλημάτων, που ξεκινά από τον ίδιο μας τον εαυτό.

Κανένα μήνυμα των Διδασκάλων, δεν μας είναι εντελώς άγνωστο. Και όταν διαβάζουμε αυτά τα μηνύματα που δόθηκαν μέσω channeling σε άλλους ανθρώπους, που οι δονήσεις τους έχουν φτάσει σε υψηλότερο επίπεδο, ώστε να συλλαμβάνουν αυτά τα μηνύματα, καταλαβαίνουμε αμέσως ότι είναι αληθινά, γιατί αντιπροσωπεύουν την ουσία του Ανώτερου Εαυτού μας, αλλά πολλές φορές δεν θέλουμε να το παραδεχθούμε, παρακινούμενοι από τα ελαττώματα του κατώτερου εαυτού μας, που τον έχουμε αφήσει να εξουσιάζει την ζωή μας, σαν να είναι αυτός ο Αρχων της Υπαρξης.

Αν αφήσουμε τον Ανώτερο Εαυτό μας να εκδηλωθεί στην ύλη, αν τον αφήσουμε να μας καθοδηγεί και να φωτίζει τον δρόμο μας, τότε όλοι μας θα εκδηλώσουμε τα θεϊκά χαρίσματα του Εαυτού μας, σαν ολότητα, και θα ζούμε σύμφωνα με τον Θεϊκό Νόμο, που περικλείει όλες τις ποιότητες, για τις οποίες μας μιλούν οι Διδάσκαλοι της Σοφίας και που στην ουσία είναι οι βασικές προϋποθέσεις για μια ευτυχισμένη ζωή, για μια αληθινή ζωή, γεμάτη από αυτές τις εμπειρίες που μας δίνουν την δυνατότητα να εξελιχθούμε και να προχωρήσουμε σ' ένα επόμενο στάδιο, αυτό της αυτό-πραγμάτωσης, της εκδήλωσης και της μετουσίωσης.

Μέσα από όλη μας την διαδρομή προς την ατομική εξέλιξη θα συναντήσουμε παγίδες, που μπορεί να μας βγάλουν προσωρινά από τον δρόμο μας. Αν όμως έχουμε καλέσει τον Ανώτερο Εαυτό μας να μας καθοδηγεί, να είστε σίγουροι, ότι τα εμπόδια και οι παγίδες θα είναι παροδικά.

Γιατί θα κατανοούμε ότι η δική μας εξέλιξη δεν επιδέχεται συγκρίσεις και υποβολές από κατώτερα συναισθήματα, όπως εγωισμός, ζήλια, μίσος, φόβος. Εχουμε όπλα να πολεμήσουμε, όχι τους άλλους, αλλά αυτά τα δικά μας κατώτερα ένστικτα. Πρέπει όμως πρώτα να τα αποδεχθούμε. Να κατανοήσουμε ότι είναι δικά μας, γιατί αλλιώς θα νομίζουμε ότι προέρχονται από τους άλλους και ότι δεν ανήκουν σε εμάς. Μια ειλικρινής ενδοσκόπηση των προθέσεών μας, θα μας φέρει σίγουρα αντιμέτωπους με τις ανασφάλειες και τους φόβους μας και έτσι, αφού τους αντιληφθούμε, θα τους εξουδετερώσουμε και θα αφήσουμε χώρο για την εκδήλωση του φωτός και της αγάπης.

"Ο Εσωτερισμός και οι σχολές του, τοποθετούν μπροστά μας την μεγαλύτερη παγίδα που μπορεί να υπάρξει: την αφύπνιση και την γιγάντωση της χειρότερης μορφής εγωισμού, του πνευματικού εγωισμού.

Ο πνευματικός εγωισμός καλλιεργεί την ακαταδεξία, τον ελιτισμό, την χωριστικότητα, το μονοπώλιο της σωτηρίας, πράγματα που διασαλεύουν την ενότητα των Οντων την οποία πρεσβεύει η Λευκή Αδελφότητα.


Αυτές είναι οι θέσεις της Αδελφότητας και για όσους ψάχνουν να την βρουν, ένας μόνο δρόμος υπάρχει. Αυτός ο δρόμος δεν ακολουθείται με παροτρύνσεις του τύπου "θα πρέπει να γίνεται καλοί ή ανεκτικοί, θα πρέπει να αποκτήσετε κατανόηση κλπ." Εάν ξεκινήσετε με παροτρύνσεις άλλων, τότε χάσατε για πάντα την πραγματική σας ευκαιρία που σας ανήκει. Ο δρόμος είναι ένας και ή τον θέλει κανείς ή δεν τον θέλει. Την απάντηση θα την βρείτε μέσα σας και όχι έξω από εσάς.

Ξεκινώντας την έρευνα του εαυτού σας, αυτό το "θέλεις ή δεν θέλεις αυτόν τον δρόμο" θα αλλάξει πολλές φορές, γιατί σε κάθε γωνία του λαβύρινθου της ψυχής παραμονεύει και ένας Μινώταυρος. Ο ηρωικός Θησέας κουράστηκε παλεύοντας για να σκοτώσει έναν μόνο Μινώταυρο. Πόσο μάλλον εσείς που θα συναντήσετε πολλούς Μινώταυρους. Κάθε φορά που θα σκοτώνετε έναν Μινώταυρο θα μπαίνει και περισσότερο φως στον λαβύρινθο της ψυχής σας.


Θα πρέπει όμως να προμηθευτείτε δύο βασικά όπλα και έναν ισχυρό βοηθό. Το πρώτο όπλο με το οποίο πρέπει να εξοντώσετε κάθε έναν από τους Μινώταυρους σας είναι το ξίφος που ονομάζεται ΘΕΛΗΣΗ. Αυτό είναι και το όπλο που θα σας κουράσει. Το δεύτερο όπλο είναι η ασπίδα που θα σας κάνει αόρατο και συνεπώς άτρωτο και αυτό είναι η ΣΟΦΙΑ. Και ο βοηθός σας είναι ο Ανώτερος Εαυτός σας που γνωρίζει τους δαιδάλους της ψυχής και σας προμηθεύει με το κατάλληλο όπλο..."

"O Διδάσκαλος ΔΙΑΣ"
(απόσπασμα από το βιβλίο «Σύγχρονες Επιστολές των Διδασκάλων της Σοφίας» του Roger de Pins - Eκδόσεις ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ)
http://www.reikicenter.gr/





O εγκέφαλος απολαμβάνει τη μουσική σαν ναρκωτικό, διεγείρει το κύκλωμα της απόλαυσης στον εγκέφαλο και απελευθερώνει ντοπαμίνη, τον χημικό αγγελιαφόρο της ευφορίας. Εκκρίνει ντοπαμίνη ακομη και όταν μελετά έργα τέχνης.





Η μουσική έχει τη δύναμη να δημιουργεί κύματα γνήσιας ευφορίας . 

Είτε πρόκειται για Βάγκνερ είτε για βαριά λαϊκά, ο εγκέφαλος απολαμβάνει τη μουσική με τον ίδιο τρόπο που απολαμβάνει το φαγητό, το σεξ, τα ναρκωτικά ή το χρήμα: απελευθερώνει ντοπαμίνη, τον χημικό αγγελιαφόρο της ευφορίας.

Ο ρόλος της ντοπαμίνης είναι γνωστός στην περίπτωση ερεθισμάτων όπως το φαγητό και τα ναρκωτικά. Η νέα μελέτη, όμως. είναι η πρώτη που διερευνά το ρόλο της ουσίας σε αφηρημένα ερεθίσματα που εξαρτώνται από τα προσωπικά γούστα.

Εγκεφαλικές τομογραφίες εθελοντών δείχνουν ότι η ντοπαμίνη αρχίζει να εκκρίνεται σε συγκεκριμένες περιοχές του εγκεφάλου όταν κανείς περιμένει να ακούσει ένα αγαπημένο μουσικό κομμάτι.

Όταν η στιγμή αυτή φτάσει, το αίσθημα ευφορίας απογειώνεται λόγω έκκρισης ντοπαμίνης σε μια διαφορετική περιοχή του εγκεφάλου.

Η διαφορά από άλλα ερεθίσματα που προκαλούν ευχαρίστηση, όπως τα ναρκωτικά και το χρήμα είναι ότι «η εμπειρία της απόλαυσης από αυτά τα αφηρημένα [μουσικά] ερεθίσματα εξαρτώνται απόλυτα από πολιτισμικές και προσωπικές διαφορές, οι οποίες μπορούν να διαφέρουν πάρα πολύ μεταξύ των ανθρώπων» αναφέρουν οι ερευνητές στο Nature Neuroscience.

Σε πρώτη φάση, ο Ρόμπερτ Ζατόρε και η Βάλορι Σάλιμπουρ του Πανεπιστημίου McGill στον Καναδά δημοσίευσαν αγγελίες ζητώντας εθελοντές που «ανατρίχιαζαν» από ευχαρίστηση όταν άκουγαν την αγαπημένη τους μουσική.

Οι οκτώ εθελοντές που επελέγησαν εξετάστηκαν με PET (τομογραφία εκπομπής ποζιτρονίων), μια εξέταση που εντοπίζει μια σκιαγραφική ουσία η οποία συνδέεται στους υποδοχείς ντοπαμίνης.

Πριν καν ακούσουν το αγαπημένο τους σημείο σε ένα μουσικό κομμάτι, οι εθελοντές απελευθέρωσαν ντοπαμίνη σε μια περιοχή του ραβδωτού σώματος που ονομάζεται κερκοφόρος πυρήνας.

Σε αυτή την περίπτωση, η απελευθέρωση ντοπαμίνης προκαλεί την ευφορία της προσμονής.


Όταν αντίθετα οι εθελοντές άκουγαν αδιάφορα μουσικά κομμάτια, ο εγκέφαλός τους δεν απελευθέρωνε ντοπαμίνη.

Οι εθελοντές υποβλήθηκαν στη συνέχεια σε λειτουργικό μαγνητικό συντονισμό, μια παραλλαγή της μαγνητικής τομογραφίας που παρακολουθεί ζωντανά τη ροή αίματος στον εγκέφαλο.

Η εξέταση επιβεβαίωσε το ρόλο του κερκοφόρου πυρήνα και επιπλέον έδειξε ότι τη στιγμή που ο εθελοντής ακούει το αγαπημένο του σημείο σε ένα τραγούδι -τη στιγμή της συναισθηματικής κορύφωσης- η ντοπαμίνη εκκρίνεται σε ένα άλλο σημείο του ραβδωτού σώματος, τον επικλινή πυρήνα.

Η διαφορά αυτή έχει νόημα, επισημαίνουν οι ερευνητές: η περιοχή που σχετίζεται με την προσμονή συνδέεται με άλλες περιοχές οι οποίες κάνουν προβλέψεις και αντιδρούν στο περιβάλλον. Αντίθετα, η περιοχή που ενεργοποιείται τη στιγμή της κορύφωσης συνδέεται με το λεγόμενο μεταιχμιακό σύστημα, το οποίο σχετίζεται με τα συναισθήματα.

«Εντυπωσιακή» χαρακτήρισε τη μελέτη ο ανεξάρτητος νευροεπιστήμονας Δρ Γκόντφριντ, ο ειδικεύεται στη μελέτη της μουσικής και του εγκεφάλου στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.


Όπως εξήγησε, η νέα μελέτη φαίνεται να επιβεβαιώνει οριστικά τις υποψίες που είχαν διατυπωθεί παλαιότερα για τη σχέση της μουσικής με την έκκριση ντοπαμίνης.

Όπως επισήμανε, όμως, η μουσική δεν είναι η μόνη πολιτιστική εμπειρία που διεγείρει το κύκλωμα της απόλαυσης στον εγκέφαλο. Μια άλλη πρόσφατη έρευνα έδειχνε ότι ο εγκέφαλος εκκρίνει ντοπαμίνη όταν μελετά έργα τέχνης.






Ερευνα δείχνει ότι οι σκύλοι, όπως και τα παιδιά, μπορούν να αναπτύσσουν εκτενή λεξιλόγια και να καταλαβαίνουν ότι ορισμένες λέξεις αναπαριστούν συγκεκριμένα αντικείμενα, ενώ άλλες λέξεις αντιστοιχούν σε κατηγορίες αντικειμένων, και μάλιστα ότι είναι ανεξάρτητες σε νόημα από αυτό που τους ζητείται να κάνουν με αυτά τα αντικείμενα



Το ταλέντο των σκύλων στις ξένες γλώσσες φαίνεται ότι είναι μεγαλύτερο από ό,τι νομίζαμε: 
 
Η Τσέισερ, ένα πειραματόζωο ράτσας κόλεϊ, όχι μόνο ξέρει τα ονόματα 1.022 αντικειμένων, αλλά μπορεί επιπλέον να ξεχωρίζει τα ουσιαστικά από τα ρήματα και να καταλαβαίνει γενικές έννοιες όπως η λέξη «παιχνίδι».

Ο Τζον Πίλεϊ και ο Άλιστον Ρέιντ, ερευνητές του Κολεγίου Wofford της Νότιας Καρολίνας, παραδέχονται ότι η Τσέισερ θυμάται τα ονόματα των 1.022 παιχνιδιών της καλύτερα από ό,τι οι ίδιοι.

Μάλιστα το πανέξυπνο κόλεϊ δεν φαίνεται να έχει εξαντλήσει τις ικανότητες της μνήμης του. Πιθανότατα θα μπορούσε να μάθει κι άλλες νέες λέξεις, αν το πείραμα είχε συνεχιστεί για περισσότερο από τρία χρόνια.

Όμως η απομνημόνευση των 1.022 ονομάτων ήταν το πρώτο μόνο στάδιο της έρευνας.

Στη δεύτερη φάση της μελέτης, οι ερευνητές εξέτασαν αν η Τσέισερ μπορούσε να ξεχωρίσει ότι οι λέξεις αυτές είναι ονόματα αντικειμένων, και όχι εντολές για να φέρει αυτά τα αντικείμενα. Όπως διαπίστωσαν, το κόλεϊ μπορούσε να καταλάβει από την πρώτη φορά συνδυασμούς διαφόρων εντολών και διαφόρων ουσιαστικών. Με άλλα λόγια, η Τσέισερ αντιλαμβάνεται ότι τα ουσιαστικά αντιστοιχούν σε συγκεκριμένα αντικείμενα ανεξάρτητα από τις ενέργειες που αφορούν τα αντικείμενα αυτά.

Στην τρίτη φάση του πειράματος, οι ερευνητές έδειξαν ότι η Τσέισερ αντιλαμβάνεται λέξεις που αντιστοιχούν σε κατηγορίες αντικειμένων. Καταλαβαίνει, για παράδειγμα, ότι η λέξη «παιχνίδι» αναφέρεται σε οποιοδήποτε από τα 1.022 αντικείμενα με τα οποία της επιτρέπεται να παίζει.

Στην τέταρτη φάση της μελέτης, η Τσέισερ μπορούσε να μαθαίνει τα ονόματα αντικειμένων διά της εις άτοπον απαγωγής -μπορούσε να συμπεραίνει σε πιο αντικείμενο αντιστοιχούσε μια νέα λέξη αποκλείοντας τα αντικείμενα με γνωστά ονόματα.

«Η έρευνα αυτή είναι σημαντική επειδή δείχνει ότι οι σκύλοι, όπως και τα παιδιά, μπορούν να αναπτύσσουν εκτενή λεξιλόγια και να καταλαβαίνουν ότι ορισμένες λέξεις αναπαριστούν συγκεκριμένα αντικείμενα, ενώ άλλες λέξεις αντιστοιχούν σε κατηγορίες αντικειμένων, και μάλιστα ότι είναι ανεξάρτητες σε νόημα από αυτό που τους ζητείται να κάνουν με αυτά τα αντικείμενα» αναφέρει ο Δρ Ρέιντ.

Οι ερευνητές είναι τώρα περίεργοι να μάθουν αν αυτές οι εντυπωσιακές ικανότητες κρύβονται και σε άλλες ράτσες σκύλων.

Η μελέτη δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Behavioural Processes
 
 
 
 

Θεραπευτική Συνεδρία στον Εαυτό σου ή σε Άλλους.



Πώς να κανεις μια συνεδρία Αυτο-θεραπείας ή μια θεραπεία σε άλλους.

Μια συνεδρία Αυτο-θεραπείας είναι ένα μοναδικό δώρο στον Εαυτό σου. Δεν χρειάζεται να εξασκείς κάποια ενεργειακή μέθοδο η να την γνωρίζεις ή να την διδάσκεις,  για να ασκήσεις μια ισχυρή θεραπευτική συνεδρία με το άγγιγμα των χεριών σε σένα  ή τους άλλους. Η αγάπη είναι η μόνη δύναμη που σου δίνει τη δυνατότητα να είσαι ο Θεραπευτής του εαυτού σου και των άλλων.

Η διαδικασία είναι εύκολη, απλή, και ισχυρή.

Κάθισε ή ξάπλωσε άνετα. Χρησιμοποίησε μια προσευχή ή μια τεχνική διαλογισμού ή μερικές βαθιές αναπνοές για να βρεις το εσωτερικό σου κέντρο, με την αίσθηση μιας ηρεμίας. Τώρα απλά άγγιξε με τα δυό σου χέρια το σώμα σου.

Δεν υπάρχει ‘ ένας’ καλύτερος ή επιστημονικός τρόπος σε σχέση με το σημείο από όπου θα αρχίσεις την συνεδρία ή πως θα κινηθείς με τα χέρια σου.  Συνήθης πρακτική είναι να κινηθείς από το κεφάλι προς τα πόδια αλλά δεν είναι ούτε ‘δεσμευτική’ αλλά και ούτε η ‘ενδεδειγμένη’.

Αγγίξτε τα διαφορετικά μέλη του σώματος σας με σεβασμό και με αγάπη. Αγγίζετε μόνο! Κανένας δεν χρειάζεται να σας διδάξει πώς να αγγίξετε! Το ξέρετε πολύ καλά την στιγμή που είστε ζωντανοί και μπορείτε να αγγίζετε!

Συγκεντρώστε την προσοχή σας στην περιοχή  100% εάν θέλετε να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα.

Παραμείνετε σε κάθε περιοχή για περίπου 3 λεπτά ή περισσότερα, ανάλογα με τον διαθέσιμο  χρόνο σας.

Αισθανθείτε το  σώμα και στείλτε σκέψεις αγάπης  σε αυτό!

Ευχαριστήστε κάθε  περιοχή που αγγίζετε για το έργο που κάνει για σας!

Ευλογήστε με την θεϊκή σας ταυτότητα κάθε μέρος που αγγίζετε!

Ευχαριστήστε οποιονδήποτε ή οτιδήποτε εσείς θεωρείτε ότι συμμετείχε σε αυτήν την διαδικασία ή σε οποιαδήποτε διαδικασία για το σώμα σας και τη ζωή σας.

Κάνετε το ίδιο πράγμα σε οποιοδήποτε πρόσωπο αγγίζετε, χρησιμοποιώντας τη θεία δύναμη της αγάπης σας!

Η Αγάπη σας, θεραπεύει! Η Αγάπη ΕΙΝΑΙ ο Θεραπευτής, ο Μοναδικός και πάνω από Όλους!

Είθε η Θεϊκή Δύναμη να  σας ευλογεί όλους!                                                     

http://thehealingreece.blogspot.com/2011/01/how-to-practice-powerful-healling.html




Το α-λινολενικό οξύ (καρυδια, λιναροσπορος) στα ω-3 λιπαρά οξέα, βοηθουν τον οργανισμο να αντιδρασει καλυτερα στο στρες.



 

Καρύδια και λιναροσπορος στη καταπολέμηση του στρες.

 

Μέχρι σήμερα πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι καταναλώνοντας τρόφιμα πλούσια σε ω-3 λιπαρά οξέα μπορεί κανείς να μειώσει τα επίπεδα της LDL χοληστερόλης, δηλαδή της κακής χοληστερόλης. Μια νέα μελέτη δείχνει ότι ένα είδος αυτών των πολυακόρεστων λιπών, το α-λινολενικό οξύ συγκεκριμένα φαίνεται να βελτιώνει την απάντηση του οργανισμού μας στο στρες. Καλές πηγές α-λινολενικού οξέος είναι τα καρύδια και ο λιναρόσπορος (Προσοχή όμως σε αυτούς που έχουν ευαίσθητο στομάχι ή/και παθήσεις εντέρων, πιθανών να επιδεινώσουν τα συμπτώματα τους).

 

Στη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Περιοδικό του Αμερικάνικου Κολλεγίου για τη διατροφή συμμετείχαν 22 ενήλικες που ακολούθησαν 3 διαφορετικά είδη δίαιτας. Η πρώτη ομάδα είχε μια συγκεκριμένη ισορροπημένη διατροφή χωρίς καρύδια, η δεύτερη ομάδα είχε δίαιτα με τις ίδιες θερμίδες με την πρώτη, αλλά κατανάλωνε αντί για άλλες πηγές λίπους 40 γραμμάρια καρύδια και μια κουταλιά λάδι από καρύδια κάθε μέρα και η τρίτη ομάδα κατανάλωνε τα ίδια με τη δεύτερη και επιπλέον 1 ½ κουταλιά λάδι από λιναρόσπορο.

 

Οι εθελοντές της μελέτης που κατανάλωναν καρύδια και λάδι από καρύδια όχι μόνο μείωσαν τα επίπεδα της LDL, αλλά μείωσαν σημαντικά και την αρτηριακή τους πίεση σε ηρεμία. Το εντυπωσιακότερο εύρημα της μελέτης ήταν ότι σε έκθεση σε ήπιο στρες τα άτομα που κατανάλωνα καρύδια παρουσίαζαν πολύ μικρότερη αύξηση της αρτηριακής πίεσης συγκριτικά με όσους δεν κατανάλωναν. Ο στρεσογόνος παράγοντας που εκτέθηκαν οι εθελοντές ήταν σχετικά ήπιος, καθώς τους ζητήθηκε να μιλήσουν σε ακροατήριο ή τους εξέθεσαν σε πολύ έντονο κρύο. Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όσοι είχαν μια διατροφή πλούσια σε α-λινολενικό οξύ, αντιδρούσαν πιο ηπιότερα στο στρες συγκριτικά με όσους δεν κατανάλωναν τρόφιμα που περιείχαν α-λινολενικό.

 

Το συγκεκριμένο εύρημα είναι πολύ σημαντικό για την ανθρώπινη δίαιτα. Όπως αναφέρει η ερευνήτρια Sheila G. West: «δεν μπορούμε πάντα να αποφύγουμε τους καθημερινούς στρεσογόνους παράγοντες, αλλά με μια αλλαγή στις διατροφικές μας συνήθειες μπορεί να βοηθήσει τον οργανισμό μας να αντιδράσει καλύτερα στο στρες».

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εθελοντές που κατανάλωναν και λάδι από λιναρόσπορο δεν είχαν επιπλέον επίδραση στη μείωση του στρες, αλλά είχαν ακόμα μεγαλύτερη βελτίωση σε δείκτες που προβλέπουν το καρδιαγγειακό κίνδυνο.

 

http://www.swsti-diatrofi.com/2011/01/blog-post_12.html