FAOS SAMADHI 2

Εναλλακτικος χωρος αναζητησης και θεραπευτικων τεχνων.

Εργαστηρι Αυτογνωσιας.

Ολιστικες ψυχοθεραπευτικες προσεγγισεις μεσω της Βοτανικης Ιατρικης, του Διαλογισμου, της Μεταφυσικης, της Ανθρωπολογιας, της Νεας Φυσικης και της Νεας Ενεργειας.


Κάπου στα βάθη της γενετικής μας μνήμης, βρίσκεται η γνώση του σύμπαντος και των κόσμων, όπου η ζωή είναι απαλλαγμένη από την αυταπάτη του χρόνου και του χώρου.

Όπως ακριβώς είχε προγραμματιστεί μέσα μας για να επαναφυπνιστεί την τέλεια στιγμή, έτσι τώρα προσκαλεί την προσοχή μας.

Έχουμε ένα σκοπό πολύ μεγαλύτερο από όσο μπορέσαμε ποτέ να φανταστούμε.

Ο σκοπός αυτός ζητά να τον αναγνωρίσουμε τώρα και ζητά επίσης να αποκόψουμε τα κυκλώματα που μας συνδέουν με τα πρότυπα σκέψης και τα άχρηστα συναισθήματα τα οποία μας κρατούν δέσμιους στην αυταπάτη και στη σύγχυση των κατώτερων βασιλείων.

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Ο Βίλχελμ Ράιχ, η επιστήμη τής Οργονομίας, τα βιόντα, η έννοια τής θωράκισης, η οργονοθεραπεία και ο οργονοσυσσωρευτής.



Ο Ράιχ βοήθησε να κατανοήσουμε τους λειτουργικούς νόμους τής ενεργειακής δύναμης που κινεί τα άτομα και την κοινωνία. Βοήθησε να κατανοήσουμε πώς η ώθηση τής αλλαγής γίνεται τέλμα, η εγρήγορση μετατρέπεται σε παραίτηση ,ο ορθολογισμός γίνεται παραλογισμός, η εξέλιξη αλλάζει σε οπισθοδρόμηση, η υγιής σεξουαλική ένωση μεταβάλλεται σε διαστροφή και εμπόρευμα, η πρόοδος σταματά από την αντίδραση, γιατροί μεταμορφώνονται σε εκτελεστές εντολών από πολυεθνικές, η δικαιοσύνη γίνεται αδικία, πολιτικοί μετατρέπονται σε αχυράνθρωπους, θρησκείες καθοδηγούν στρατούς μίσους και πολέμου, δημοσιογράφοι γίνονται λιβελογράφοι και φερέφωνα, πώς ο κοινωνικός παραλογισμός κυριαρχεί τού ορθολογισμού.

Με απλά λόγια, αποκάλυψε τις ρίζες τής αγάπης και τού μίσους, τής λογικής και τής τρέλας μας. Αυτά ήταν υπερβολικά πολλά για να γίνει ανεκτός. Γι αυτό έπρεπε να συκοφαντηθεί συστηματικά τόσο το έργο του, όσο και η προσωπικότητά του για να εξαφανισθεί από προσώπου Γης. Κι αυτό προσπάθησαν να καταφέρουν χωρίς επιτυχίατα πλέον ετερόκλητα συμφέροντα, -ισμοί και παραλογισμοί.


Το 1957 ο ιδρυτής τής επιστήμης τής Οργονομίας Βίλχελμ Ράιχ, βρισκόταν κλεισμένος στη φυλακή των ΗΠΑ για έγκλημα που δεν είχε κάνει. Λίγο πριν υπάλληλοι τής λεγόμενης «χώρας τής ελευθερίας», των ΗΠΑ, με δικαστική απόφαση, είχαν κάψει τα βιβλία του και καταστρέψει το επιστημονικό του έργο ως αποτέλεσμα μιας πολύπλευρης και ετερόκλητης συνωμοσίας, που δεν έχει προηγούμενο στην ανθρώπινη ιστορία.

Με παρόμοια ένταση και έκταση ποτέ δεν κυνηγήθηκε, συκοφαντήθηκε και ίσως δο-λοφονήθηκε στη φυλακή ένας επιστήμονας, που δρούσε πάντα υπέρ των συμφερό-ντων τής υγείας των ανθρώπων και τού περιβάλλοντος και ήταν συνεχώς αφοσιωμένος στην έρευνα και γνώση.


O ίδιος αναφερόμενος σε αυτό τον πολύπλευρο πόλεμο εναντίον του με σχεδόν χιουμοριστική διάθεση δηλώνει τα εξής:**

«Θα ήθελα να ζητήσω από τον αναγνώστη να εξετάσει ένα απλό γεγονός σε σχέση με εμένα και με το έργο μου: Οι νευρωτικοί ψυχαναλυτές με αποκαλούν σχιζοφρενή. Οι φασίστες κομουνιστές με πολεμούν ως τροτσκιστή. Οι σεξουαλικά λάγνοι με κατηγορούν ότι διατηρώ οίκο ανοχής. Η γερμανική αστυνομία με καταδίωξε ως μπολσεβίκο, η αμερικανική μυστική αστυνομία ως κατάσκοπο των ναζί. Οι αυταρχικές μητέρες θέλουν να μου κολλήσουν τη ρετσινιά τού αποπλανητή παιδιών. Οι τσαρλατάνοι τής ψυχιατρι¬κής με αποκαλούν τσαρλατάνο. Οι επίδοξοι σωτήρες τού κόσμου με αποκαλούν νέο Ιησού ή Λένιν. 

Όλα αυτά είναι ίσως κολακευτικά, ίσως όχι. Είναι προφανές ότι είναι αδύνατον ένα πρόσωπο να είναι ταυτόχρονα ιδιοκτήτης οίκου ανοχής, κατάσκοπος, τροτσκιστής, σχιζοφρενής και λυτρωτής. Κάθε μια από αυτές τις ιδιότητες απαιτεί μια ολόκληρη ζωή. Επιπλέον, έχω δείξει ότι απασχολούμαι σε εργασία που απαιτεί ολόκληρο το διαθέσιμο χρόνο και την αντοχή μου. Η εργασία μου είναι η έρευνα τής παράλογης ανθρώπινης δομής και η μελέτη τής κοσμικής ενέργειας τής ζωής, που ανακαλύφθηκε πριν από μερικά χρόνια, δηλαδή το έργο μου στη σεξουαλική οικονομία και την οργονική βιοφυσική, Ίσως αυτή η λογική σκέψη βοηθήσει να λυθεί η παρεξήγηση σχετικά με το πρόσωπό μου».





Όλα δείχνουν ότι ο Βίλχελμ Ράιχ ήταν ο άνθρωπος που είχε ασυνήθιστο μυαλό καταφέρνοντας να αναλύσει το ολοφάνερο. Δηλαδή τον ενεργειακό παλμό τής οργόνης στην έμβια και άβια φύση, καθώς και τις σημαντικότατες προεκτάσεις του στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

Ο διάσημος πρωτοπόρος παιδαγωγός Α. Σ. Νίλ, ιδρυτής τού πασίγνωστου αντιαυταρχικού σχολείου Σάμερχιλ, περιέγραψε ως εξής το γεγονός: «Πριν δέκα χρόνια στην πολιτεία Μέιν είδα ένα μικρό κινητήρα να κινείται όταν συνδεόταν με έναν οργονοσυσσωρευτή. ''Η δύναμη τού μέλλοντος'' φώναξε γελαστός ο Ράιχ».





Πράγματι, είναι ακριβώς έτσι. Η οργόνη είναι η ενεργειακή δύναμη τού μέλλοντος. Αυτή είναι η ανεξάντλητη ενέργεια που μπορεί να τροφοδοτεί την ανθρωπότητα και παράλληλα, είναι δυνατό να αλλάξει σημαντικά τις κοινωνικές και ατομικές συμπεριφορές, εάν εισαχθούν οργονομικές μέθοδοι γέννησης και αγωγής των παιδιών και ταυτόχρονα η οργονομία χρησιμοποιηθεί ως ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία στην κατανόηση τής ανθρώπινης ψυχοπαθολογίας και κυρίως τής συγκινησιακής πανούκλας. Επιπλέον η χρήση τής οργόνης ως κινητήριας δύναμης θα λύσει το πρόβλημα τής ρύπανσης τού περιβάλλοντος. και θα δώσει ασύλληπτες προεκτάσεις πάμφθηνης παραγωγής στην ανθρωπότητα. Αυτά πιθανότατα θα βγάλουν τον κόσμο από την περίοδο τής βαρβαρότητας και θα τον περάσουν στην πραγματική ιστορία τού πολιτισμού.

Όμως, δυστυχώς, κανείς δε γνωρίζει πώς λειτουργεί ο κινητήρας οργόνης. Ο Ράιχ φοβούμενος την εκμετάλλευση τής ανακάλυψής του από διαταραγμένα άτομα, κράτησε μυστικό έναν παράγοντα Υ. Ο μόνος, που ίσως γνωρίζει το μυστικό αυτό, είναι ο βοηθός του Γουίλιαμ Γουάσιγκτον, ο οποίος εξαφανίστηκε μυστηριωδώς, παίρνοντας μαζί του έναν οργονοκινητήρα.

Προεκτείνοντας τις έρευνές του ο Ράιχ θέλησε να δει αν η οργόνη έχει τη δύναμη να δρα ως αντίδοτο στη ραδιενέργεια και να την εξουδετερώνει. Έβαλε ένα μιλιγκράμ ραδίου σε συσσωρευτή οργόνης και τα αποτελέσματα ήταν αντίθετα των προσδοκιών του, αλλά παρ’ όλα αυτά καταπληκτικά. Η αλληλεπίδραση τού ραδίου με τη συγκεντρωμένη οργόνη μέσα στον οργονοθάλαμο, έκανε την περιοχή να μοιάζει βομβαρδισμένη με ατομική βόμβα και προκάλεσε σοβαρά προβλήματα υγείας στους συνεργάτες του, αλλά και στον ίδιο. Αυτό το πείραμα κατέδειξε, ότι η ραδιενέργεια είναι διπλά καταστροφική. Όχι μόνο από την άμεση ακτινοβολία, αλλά και από την υπερβολικά μεγάλη διέγερση που προκαλεί στην οργόνη. Αυτή τη διέγερση την ονόμασε όρανουρ και την επακόλουθη ακινητοποίηση και «θάνατο» τής οργόνης ονόμασε DOR (Deadly Orgone Radiation). Ίσως γι' αυτό η Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας ήθελε να τον εξαφανίσει.

Μια παρενέργεια αυτού τού πειράματος - η θανατηφόρα οργόνη - που έμεινε πάνω από την περιοχή όπου πραγματοποι¬ήθηκε το προαναφερόμενο πείραμα, έσπρωξε τον Ράιχ να κάνει μια ακόμα ανακάλυψη, στην προσπάθειά του να διώξει αυτή τη θανατηφόρα ενέργεια. Ανακάλυψε μια συσκευή που με κατάλληλους χειρισμούς μπορεί να επιδρά στον καιρό. Ο Ράιχ βρήκε ότι ο νεφοδιαλυτής (cloudbuster) , έτσι ονόμασε αυτή τη συσκευή, μπορεί να σταματά την ερημοποίηση τής Γης, να διακόπτει την ξηρασία και να αλλάζει διάφορα άλλα μετεωρολογικά φαινόμενα.





Αξίζει να γνωρίζουμε ότι η μέγιστη προσφορά του στην ανθρωπότητα - που μόλις τώρα αρχίζει να κατανοείται - έγινε στη διάρκεια τής ζωής ενός ανθρώπου, που πέρασε φοβερά ταραχώδη ζωή.

Ο Ράιχ έζησε σε εφτά κράτη, διώχθηκε από έξι, συκοφαντήθηκε πέρα από κάθε όριο, παντρεύτηκε τρεις φορές κι έκανε τρία παιδιά. Εκτός από τις λαμπρές σπουδές του στην ιατρική, απέκτησε βαθιά γνώση στην ψυχολογία, κοινωνιολογία, βιολογία, βακτηριολογία, παθολογία, μαθηματικά, φυσική, χημεία, μηχανική, μετεωρολογία και αστρονομία. Εξελίχθηκε σε ικανότατο και ταλαντούχο ζωγράφο, γλύπτη και συγγραφέα, ενώ έπαιζε όργανο και συνέθετε μουσική. Προς το τέλος τής ζωής του ασχολήθηκε εμπεριστατωμένα με τα νομικά, που είχε ξεκινήσει να σπουδάσει και εγκατέλειψε για χάρη της ιατρικής. Ακόμα, θεμελίωσε μια νέα επιστήμη, την Οργονομία, που ερμηνεύει και μελετά τους νόμους κίνησης τής οργόνης στον άνθρωπο και στη φύση.

Έγραψε εκατοντάδες άρθρα, δεκάδες βιβλία και περιμένουν τους ερευνητές πάνω από 10.000 σελίδες γραμμένες από αυτόν και άλλους, που είδαν το φως τής δημοσιότητας το 2007, με το άνοιγμα των αρχείων του, 50 χρόνια από το θάνατό του, όπως είχε ζητήσει ο ίδιος να γίνει με τη διαθήκη του.

Οι κολοσσιαίες ανακαλύψεις του, που ήταν πολύ πλατιές για το στενό μυαλό των ανθρώπων εκείνης τής εποχής - ίσως και των σημερινών - έγιναν αφορμή να θεωρηθεί από πολλούς τρελός. Άλλοι, απολύτως συνειδητά και με γκεμπελικό τρόπο διέδωσαν παρόμοιες φήμες. Ο Ράιχ αποτελεί μοναδική περίπτωση επιστήμονα στην καταγραμμένη ιστορία τού «πολιτισμού» μας, που η προσωπικότητά του βιτριολικά δυσφημίστηκε, και το επιστημονικό του έργο δέχθηκε λυσσασμένη επίθεση από εντελώς διαφορετικά οργανωμένα συμφέροντα και ομάδες ανθρώπων.

Την αρχή τού εξοστρακισμού και τής συκοφαντίας έκαναν τα κομουνιστικά κόμματα απαγορεύοντας τη διακίνηση των βιβλίων του σε Γερμανία, Αυστρία και ΕΣΣΔ. Τη σκυτάλη πήραν οι ναζί, απαγορεύοντας και καίγοντάς τα. Ακολούθησε η Αμερική με ισοπεδωτικές τακτικές. Απαγόρευσε τα βιβλία του, τα έκαψε(!) κατέστρεψε επιστημονικές του συσκευές, απαγόρευσε οποιαδήποτε περαιτέρω εφαρμογή ανακα-λύψεών του σε ανθρώπους, και το απίστευτο απαγορεύτηκε οποιαδήποτε συνέχιση ερευνών και πειραμάτων ακόμα και σε ζώα, όχι φυσικά για λόγους φιλευσπλαχνίας.





Το FBI τον παρακολούθησε κι ερεύνησε το παρελθόν του για χρόνια με σκοπό να βρει αιτίες για να τον απελάσει, χωρίς αποτέλεσμα. Συκοφάντες, οδήγησαν το FBI σε μια δεύτερη έρευνα, που κατέληξε στο πουθενά, αλλά οι συκοφαντίες περί “τρέλας”, έγιναν πλέον επίσημα απόρρητα έγγραφα, που τον συνόδευαν και καθόρισαν σε μεγάλο μέρος την αντίδραση κυβερνητικών υπηρεσιών σε κρίσιμα ζητήματα που τον αφορούσαν. Η γνωστή και «αμαρτωλή» Υπηρεσία Τροφών και Φαρμάκων των ΗΠΑ, η FDA, ξόδεψε εκατομμύρια δολάρια ερευνώντας το επιστημονικό του έργο και «ανακρίνοντας» ασθενείς του για να βρει στοιχεία που θα αποδείκνυαν ότι είναι τσαρλατάνος ή ότι έκανε όργια. Τελικά δεν κατάφερε να βρει τίποτα εναντίον του και με ψευδή στοιχεία, όπως φαίνεται από έγγραφά της που ήρθαν στο φως τής δημοσιότητας και με νομικίστικες κατηγορίες κατάφερε να τον κλείσει στη φυλακή, όπου, όπως καταγγέλλουν τα παιδιά του, δολοφονήθηκε.

Ο μεγαλοφυής αυτός επιστήμονας γεννήθηκε το 1897 και πέθανε το 1957. Ως μαθητής τού Φρόιντ υπήρξε ένας από τους πλέον ταλαντούχους και ο πατέρας τής ψυχανάλυσης τον αντάμειψε γι’ αυτό, δίνοντάς του εξέχουσες θέσεις στην Ψυχαναλυτική Κλινική τής Βιέννης, ενώ ήταν ακόμα πολύ νέος, στο ξεκίνημα τής επιστημονικής του καριέρας, παραμερίζοντας άλλους κορυφαίους και ηλικιωμένους συνεργάτες του. Έτσι εξέθρεψε (όπως προανέφερα) αβυσσαλέο μίσος που τον ακολούθησε σε όλη του τη ζωή, από εκείνους τους ψυχαναλυτές που ένιωσαν ότι παραμερίστηκαν. Μίσος που ενισχύθηκε στην πορεία, επειδή οι ανακαλύψεις τού Ράιχ που ακολούθησαν τους τρόμαζαν.

Ο Ράιχ από πολύ νωρίς, ήδη από το ξεκίνημα τής επιστημονικής του καριέρας, είχε αρχίσει να αντιλαμβάνεται ότι η λίμπιντο τού Φρόιντ ήταν πραγματική ενέργεια και όχι μόνο μια έννοια και αυτό κατάφερε να το αποδείξει στην πορεία των επιστημονικών ερευνών του.








Η κόκκινη κλωστή που διαπερνά κι ενώνει το έργο του, αλλά και ο θεμέλιος λίθος των ανακαλύψεών του στην ανθρώπινη παθολογία, θα μπορούσε να αποδοθεί με μια απλή πρόταση:

¬Όσο περισσότερο εμποδισμένη είναι η ελεύθερη ροή τής ενέργειας στο σώμα τόσο μεγαλύτερες είναι οι σωματικές και χαρακτηρολογικές ακαμψίες (η ύπαρξη θωράκισης) και η έκφραση νευρωτικών ή βαριά παθολογικών συμπεριφορών. Αργότερα ανακάλυψε ότι η θωράκιση συνδέεται και με σωματικές ασθένειες που ονόμασε βιοπάθειες που η παραδοσιακή ιατρική θεωρεί απροσδιόριστης αιτιολογίας.

Η εμποδισμένη ενεργειακή ροή υποδηλώνει εμποδισμένο ανακλαστικό οργασμού ή αλλιώς η ανικανότητα πλήρους ενεργειακής εκφόρτισης, γεγονός που χτίζει περαιτέρω τη θωράκιση. Την έννοια τής θωράκισης τη διαμόρφωσε καθώς παρατηρούσε στη διάρκεια τής κλινικής δουλειάς του τη σωματική ακαμψία και συγκινησιακή νέκρα των ασθενών του. 

Θωράκιση είναι η χρόνια μυϊκή συστολή ομάδων μυώνων, ιστών αλλά και οργάνων. Δημιουργείται κυρίως στα πρώιμα χρόνια, όταν το παιδί καταπνίγει τις ποικίλες συγκινήσεις του.





Ο Ράιχ παρατήρησε πως όταν αφαιρείται η θωράκιση, μέσω τής θεραπευτικής προσέγγισης, που στα αρχικά της στάδια ονόμασε νευροφυτοθεραπεία και στην ολοκλήρωσή της οργονοθεραπεία, τότε η ενέργεια που υπάρχει στον οργανισμό δεσμευμένη πριν στη θωράκιση, κινείται ελεύθερα και προκαλεί σωματικό παλμό, πού τον ονόμασε αντανακλαστικό οργασμού.

Η αφαίρεση τής θωράκισης δίνει κατά πολύ βαθύτερη και συγκλονιστικότερη εμπειρία στο ερωτικό αγκάλιασμα, και παράλληλα απαλλάσσει το άτομο από τα νευρωτικά συμπτώματα ή τις ψυχωτικές κρίσεις, όπως και από όλες τις προγενετήσιες καθηλώσεις: Την ομοφυλοφιλία, τις σαδιστικές και μαζοχιστικές τάσεις, την παιδοφιλία, ηδονοβλεψία, επιδειξιομανία, νεκροφιλία κ.α.

Προεκτείνοντας τις παρατηρήσεις του σχετικά με τη θωράκιση στον κοινωνικό χώρο, διαπίστωσε ότι τα θωρακισμένα άτομα γίνονται απαθή, υποχωρητικά, υποτακτικά κι έχουν την ανάγκη καθοδήγησης. Όταν βρίσκονται σε θέσεις εξουσίας, τότε διαμορφώνουν τυραννική συμπεριφορά, ακριβώς γιατί το βιοσύστημά τους είναι άκαμπτο. Με λίγα λόγια, όπως σημειώνει στα γραπτά του, όσο οι νόμοι τής ζωής είναι διαταραγμένοι στους ανθρώπους, είναι αδύνατο να επικρατήσει οποιαδήποτε αρμονία και αυτοκυβέρνηση στον κοινωνικό χώρο. Το πρόβλημα θα υφίσταται πάντα, όχι επειδή θα υπάρχουν Χίτλερ και Στάλιν που επιθυμούν την εξουσία, αλλά επειδή οι μάζες θα τη δίνουν με τη θέληση τους.

Το ανήσυχο μυαλό τού Ράιχ ποτέ δεν έπαψε να ερευνά και να αναρωτιέται. Θέλοντας να επιβεβαιώσει την κολοσσιαία ανακάλυψή του, δηλαδή την ύπαρξη και τις εκδηλώσεις τής υγείας ή τής αρρώστιας από τον τρόπο που πάλλεται αυτή η ενέργεια μέσα στον οργανισμό, άρχισε να ερευνά τις μικρότερες μονάδες ζωής. Έτσι ανακάλυψε τα βιόντα. Αυτά είναι ενεργειακές κύστεις, δηλαδή μεταβατικές μορφές από την άβια στην έμβια ύλη και αντιπροσωπεύουν μια ακόμα κολοσσιαία ανακάλυψη στο χώρο τής βιογένεσης.

Όταν δημοσιεύτηκε η εργασία του για τα βιόντα, δέχθηκε σκληρές επιθέσεις με πάνω από εκατό λιβελογραφήματα, ενώ παράλληλα, αυτή η ανακάλυψη αποτέλεσε μια από τις αφορμές που κατηγορήθηκε ως ψυχωτικός. Ο Ράιχ σε όλο εκείνο τον καταιγισμό απάντησε με μια και μόνη πρόταση: «Ελέγξτε και επαναλάβετε τα πειράματά μου». Κανένας από τους συκοφάντες δεν το έκανε.

Ένας επιστημονικός οργανισμός που επαναλαμβάνει συνεχώς τα πειράματά του κι έχει επιβεβαιώσει την αλήθεια των ισχυρισμών του είναι το Αμερικανικό Κολέγιο τής Οργονομίας. Άλλοι ανεξάρτητοι ερευνητές σε όλο τον κόσμο έχουν επιβεβαιώσει επίσης τη συγκλονιστική αλήθεια αυτής τής ανακάλυψής του. Όπως ο καθηγητής Ρότζερ Ντι Τέιγ και η Γαλλική Ακαδημία Επιστημών, η οποία όμως ήθελε να παραλείψει την ενεργειακή ερμηνεία της θεωρίας του κι έτσι δεν ολοκληρώθηκε η συνεργασία με το Ράιχ.

Η ανακάλυψη των βιόντων τον οδήγησε να αντιληφθεί ότι η ενέργεια που φωταυγεί γύρω τους, δεν είναι παρά η ίδια η ενέργεια που υπάρχει και στους ζωντανούς οργανισμούς, από το απλό πρωτόζωο έως τον άνθρωπο, καθώς και η ίδια που υπάρχει στην ατμόσφαιρα.

Με χιλιάδες πειράματα που περιγράφονται λεπτομερώς στα βιβλία και τα άρθρα του, επιβεβαίωσε την ύπαρξη αυτής τής ενέργειας, που στο μεταξύ την ονόμασε «οργόνη», ενώ ανακάλυψε μια συσκευή για να τη συγκεντρώνει, καθώς ερευνούσε τις ιδιότητες των βιόντων.

Τη δυνατότητα αυτής τής συσκευής να συγκεντρώνει την οργόνη την απέδειξε με πολλά πειράματα και κανένα από αυτά δεν έχει αποδειχθεί λάθος μέχρι σήμερα. Τη συσκευή την ονόμασε συσσωρευτή οργόνης και τη χρησιμοποίησε σε πειραματικές έρευνες για τη θεραπευτική αγωγή καρκινοπαθών και άλλων ασθενών με ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Στη συνέχεια άρχισε να διαπιστώνει ότι αυτή η ενέργεια, που συγκέντρωνε o συσσωρευτής οργόνης, είχε κινητήρια δύναμη και τελικά κατάφερε να κινήσει ένα μοτέρ. Υπάρχουν πάμπολλες μαρτυρίες για την κίνηση αυτού τού μοτέρ και μεταξύ άλλων υπάρχει και σχετικό φιλμ στο Μουσείο Βίλχελμ Ράιχ, στην κωμόπολη Ρέιντζλι τής πολιτείας Μέιν.

Το αποκορύφωμα τού έργου του ήταν η ανακάλυψη των μυστικών τής αντιβαρύτητας, όπως σαφώς διαφαίνεται από κείμενά του που ήρθαν στο φως από τα απόρρητα έως πρόσφατα αρχεία του. Δυστυχώς τα χειρόγραφα τού βιβλίου του με τίτλο «Δημιουργία» «χάθηκαν» σε φυλακή των ΗΠΑ αμέσως μετά το θάνατό του ή τη δολοφονία του το 1957.


(**) «Συγκινησιακή πανούκλα», Βίλχελμ Ράιχ, Θίοντορ Γουλφ, Βάλτερ Χόπε, Γκούναρ Λάιστικοφ, Τσέστερ Ράφαελ - Εκδόσεις ΡΕΩ σελ. 78.9 4ο “Οργόνομα” 2011
4ο “Οργόνομα” 2011 / Η επιλογή ύλης, επιμέλεια, συγγραφή, διόρθωση, καλλιτεχνική επιμέλεια και ηλεκτρονική σελιδοποίηση έγιναν από τον δημοσιογράφο και εκδότη Χρήστο Μουσουλιώτη.( http://yperthesi.wordpress.com/ , mousoul@orgonoma.gr) http://www.orgonomy.org/










"Συνταγογραφηση" σεισμων, με εκτοξευση ενος δισεκατομμυριου Watt μικροκυματων στην ιονοσφαιρα. ( Συστημα HAARP)









HAARP = Ερευνητικο Προγραμμα Υψηλης Ενεργοποιημενης Ατμοσφαιρικης Συχνοτητας