FAOS SAMADHI 2

Εναλλακτικος χωρος αναζητησης και θεραπευτικων τεχνων.

Εργαστηρι Αυτογνωσιας.

Ολιστικες ψυχοθεραπευτικες προσεγγισεις μεσω της Βοτανικης Ιατρικης, του Διαλογισμου, της Μεταφυσικης, της Ανθρωπολογιας, της Νεας Φυσικης και της Νεας Ενεργειας.


Κάπου στα βάθη της γενετικής μας μνήμης, βρίσκεται η γνώση του σύμπαντος και των κόσμων, όπου η ζωή είναι απαλλαγμένη από την αυταπάτη του χρόνου και του χώρου.

Όπως ακριβώς είχε προγραμματιστεί μέσα μας για να επαναφυπνιστεί την τέλεια στιγμή, έτσι τώρα προσκαλεί την προσοχή μας.

Έχουμε ένα σκοπό πολύ μεγαλύτερο από όσο μπορέσαμε ποτέ να φανταστούμε.

Ο σκοπός αυτός ζητά να τον αναγνωρίσουμε τώρα και ζητά επίσης να αποκόψουμε τα κυκλώματα που μας συνδέουν με τα πρότυπα σκέψης και τα άχρηστα συναισθήματα τα οποία μας κρατούν δέσμιους στην αυταπάτη και στη σύγχυση των κατώτερων βασιλείων.

Πέμπτη 17 Απριλίου 2008

Έρευνα: Ο διαλογισμός μειώνει την υπέρταση


Ένα είδος διαλογισμού, ο υπερβατικός διαλογισμός, δυο φορές την ημέρα, μπορεί να μειώσει σημαντικά την αρτηριακή πίεση, σύμφωνα με ανάλυση ερευνών που αφορούν την τεχνική αυτή.
Η μείωση στην αρτηριακή πίεση σχετίζεται με τακτική άσκηση υπερβατικού διαλογισμού που μεταφράζεται σε μείωση κατά 12 έως 15% της θνησιμότητας λόγω καρδιαγγειακής νόσου και κατά 15 έως 20% λόγω εγκεφαλικού επεισοδίου υποστηρίζει ο ερευνητής Dr.James Anderson.


Στον υπερβατικό διαλογισμό, ένας άνθρωπος κάθεται σε άνετη καρέκλα για είκοσι λεπτά, δυο φορές την ημέρα και προσπαθεί να ηρεμήσει το πνεύμα του εστιάζοντας σε ένα μάντρα. Είναι σχετικά απλό αλλά χρειάζεται εκπαίδευση για να το κατορθώσει κάποιος, εξηγεί ο ερευνητής. Επιτρέπει να παραμερίσει κάποιος το ‘κοκτέιλ’ των σκέψεων που βρίσκονται πάντα στο μυαλό του.


Υπάρχουν αρκετοί διαφορετικοί τύποι διαλογισμού και τεχνικών χαλάρωσης σημειώνει ο ερευνητής, αλλά ο υπερβατικός διαλογισμός έχει τη μοναδική ιδιότητα να φέρνει τον άνθρωπο σε μια ‘ήσυχη ζώνη’, που λειτουργεί σαν κάθαρση, αναζωογονώντας και μειώνοντας το στρες.
Όπως σημειώνει ο ερευνητής στο ‘American Journal of Hypertension’ ορισμένες έρευνες για τον υπερβατικό διαλογισμό έχουν δεχτεί κριτική ότι είναι κακής ποιότητας.
Η ερευνητική ομάδα εξέτασε εννέα έρευνες που συνέκριναν αλλαγές στην αρτηριακή πίεση ασθενών που ακολούθησαν υπερβατικό διαλογισμό, σε σχέση με ομάδα ελέγχου. Οι ερευνητές περιόρισαν την ανάλυση στα ευρήματα τριών κλινικών δοκιμών που αξιολόγησαν ως υψηλής ποιότητας.

Με βάση τις τρεις έρευνες, ο διαλογισμός μείωσε τη συστολική πίεση κατά 4,7 μονάδες και τη διαστολική κατά 3,2. Όπως καταλήγει ο ερευνητής, η μείωση σε τέτοια έκταση της αρτηριακής πίεσης είναι πιθανό να μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο για καρδιακή νόσο.


Πηγές: ‘American Journal of Hypertension’

iatronet.gr