FAOS SAMADHI 2

Εναλλακτικος χωρος αναζητησης και θεραπευτικων τεχνων.

Εργαστηρι Αυτογνωσιας.

Ολιστικες ψυχοθεραπευτικες προσεγγισεις μεσω της Βοτανικης Ιατρικης, του Διαλογισμου, της Μεταφυσικης, της Ανθρωπολογιας, της Νεας Φυσικης και της Νεας Ενεργειας.


Κάπου στα βάθη της γενετικής μας μνήμης, βρίσκεται η γνώση του σύμπαντος και των κόσμων, όπου η ζωή είναι απαλλαγμένη από την αυταπάτη του χρόνου και του χώρου.

Όπως ακριβώς είχε προγραμματιστεί μέσα μας για να επαναφυπνιστεί την τέλεια στιγμή, έτσι τώρα προσκαλεί την προσοχή μας.

Έχουμε ένα σκοπό πολύ μεγαλύτερο από όσο μπορέσαμε ποτέ να φανταστούμε.

Ο σκοπός αυτός ζητά να τον αναγνωρίσουμε τώρα και ζητά επίσης να αποκόψουμε τα κυκλώματα που μας συνδέουν με τα πρότυπα σκέψης και τα άχρηστα συναισθήματα τα οποία μας κρατούν δέσμιους στην αυταπάτη και στη σύγχυση των κατώτερων βασιλείων.

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2008

Η τεχνικη « Ακούγοντας την καρδιά » - Freeze Frame / technics




Μπορούμε να εστιαστούμε στο χώρο της καρδιάς καθώς την ίδια στιγμή καλλιεργούμε συναισθήματα αγάπης και ευγνωμοσύνης, για να δυναμώσουμε το αμυντικό σύστημα, τη διαύγεια και την ικανότητα μας να λύνουμε προβλήματα και να παίρνουμε αποφάσεις.

Επιλέξτε ένα θέμα που θα θέλατε να αντιληφθείτε αλλιώς - δηλ. με τρόπο πιο θετικό. Μπορεί να είναι αντικείμενο, άνθρωπος ή κατάσταση. ‘Η μπορεί να είναι ένα συναίσθημα, μια σκεπτομορφή, μια πεποίθηση, επιθυμία, ανάγκη, στόχος, ιδέα, φόβος ή σύγκρουση με τον εαυτό σου ή με άλλους. Μπορεί να είναι ένα δίλημμα ή ένα θέμα σχετικά με την υγεία, με μια σχέση, με τα οικονομικά, τα επαγγελματικά ή τα πνευματικά θέματα ή ότι άλλο σας απασχολεί - και ιδιαίτερα κάτι που σας προβληματίζει ή δημιουργεί άγχος, φόβο ή στρες.

Επιλέξετε δηλ. κάτι που θα θέλατε να αντιληφθείτε και να πλησιάσετε με έναν πιο θετικό τρόπο, λιγότερο φόβο, προσκόλληση ή ένταση.


Φέρτε στο νού τον άνθρωπο, το θέμα, το αντικείμενο, την κατάσταση ή το γεγονός που επιλέξατε και δείτε πως νιώθετε γι’ αυτό τώρα. Δεχτείτε τα συναισθήματα αυτά, καταλαβαίνοντας ότι δεν είστε ταυτισμένοι με αυτά και ότι τα συναισθήματα είναι απλώς ενέργειες που δημιουργούνται ανάλογα με τους προγραμματισμούς σας. Αφήσετε τα να απλωθούν σαν ενέργεια μέσα σας, να αποκεντρωθούν και ίσως να διαλυθούν.

Τώρα θα αναπνέετε για τρία έως πέντε λεπτά με τον ακόλουθο τρόπο. Καθώς εισπνέετε φανταστείτε ότι δέχεστε ενέργεια και φως στο κέντρο του στήθους, στο κέντρο της καρδιάς. Καθώς εκπνέετε φανταστείτε να ρέει αυτό έξω από το ηλιακό πλέγμα.

Τώρα φέρτε στο νού σας κάποιον ή κάτι που σας δημιουργεί ή σας αφυπνίζει συναισθήματα αγάπης ή ευγνωμοσύνης. Μπορεί να επιλέξετε τον Χριστό, την Παναγία, έναν Αγιο άνθρωπο, το παιδί σας, σύντροφο, γονιό, ένα κατοικίδιο ζώο, μια κατάσταση ή βίωμα, ένα μέρος στην φύση - κάτι που σας συνδέει με την αγάπη ή και την ευγνωμοσύνη. Εστιαστείτε σ’ αυτό και νιώστε την αγάπη και την ευγνωμοσύνη σας να αυξάνονται και να απλωθούν μέσα σας - ειδικά στο χώρο του στήθους.

Μείνετε με τα συναισθήματα αγάπης και ευγνωμοσύνης για όσο νιώθετε άνετα.

Τώρα με την προσοχή σας εστιασμένη στο κέντρο του στήθους και «σκεφτόμενοι» από εκεί, φέρτε τον άνθρωπο, το θέμα ή την κατάσταση που επιλέξετε στην αρχή στο νού και δεχτείτε εναλλακτικούς τρόπους να αντιληφθείτε και να αντιμετωπίσετε αυτό. Μείνετε σ’ αυτήν την κατάσταση αφήνοντας την «καρδιά» να προτείνει άλλους τρόπους να νιώθετε, να σκέπτεστε και να συμπεριφέρεστε σε σχέση με αυτό.

Μείνετε σ’ αυτή την κατάσταση για όσο νιώθετε άνετα.

Εφαρμόστε την εσωτερική σας Καθοδήγηση .



πηγες:
Molecules of Emotion (Candice Perth)
Τι στο μπιπ ξέρουμε (Βιβλίο και Ταινία)
Τα Ηeart Math books

www.heartmath.com
www.holisticharmony.com/greek/
www.masaru-emoto.net/english/entop.html
www.dosseydossey.com/larry/default.html
www.sheldrake.org/homepage.html
www.holisticharmony.com/eft/index.asp
www.tatlife.com/
www.emofree.com/
www.besetfreefast.com/
www.sedona.com/
www.ancienthuna.com/ho-oponopono.htm



Κυτταρα junky, εθισμενα σε αρνητικες συμπεριφορες και αρνητικα συναισθηματα. Νευροβιολογια του συναισθηματος.




Τα τελευταία χρόνια έχουν παρουσιαστεί έρευνες που αποδείχνουν το σπουδαίο ρόλο των συναισθημάτων στην ζωή μας και την επίδραση που εχουν στο σώμα και την ψυχολογία μας. Ας εξετάσουμε αυτά και τι μπορεί να σημαίνουν στη ζωή μας.

Κάθε συναίσθημα δημιουργεί διάφορα πεπτίδια/ορμόνες (διαμέσου του υποθάλαμου και της υπόφυσης) που γίνονται δεκτά από ειδικούς δέκτες σε όλα τα κύτταρα του οργανισμού μας (Dr. Candice Pert Ph D φυσιολογίας και βιοφυσικής).

Τα πεπτίδια αυτά λειτουργούν σαν ναρκωτικά στα οποία εθίζονται τα κύτταρα μας δημιουργώντας ένα φαύλο κύκλο με επαναλαμβανόμενες συναισθηματικές καταστάσεις και συμπεριφορές.

Αυτό σημαίνει ότι κάθε φορά που νιώθουμε πόνο, προγραμματίζονται τα κύτταρα μας να θέλουν να νιώθουν πόνο ξανά. Το ίδιο με το θυμό, το μίσος, την ενοχή, την ζήλεια και την απόρριψη. Μ’αυτό τον τρόπο εθιζόμαστε προς συναισθήματα που έχουμε βιώσει στο παρελθόν και και με έναν τρόπο υποσυνείδητο έλκουμε καταστάσεις που μας οδηγούν στα ίδια συναισθήματα πάλι και πάλι.

Ετσι, λόγω των πεπτιδίων που λειτουργούν σαν ναρκωτικά στα οποια είμαστε εθισμένοι, χρειαζόμαστε όλο και μεγαλύτερη ποσοτητα για να είναι αρκετή η «δόση» μας - δηλ. ολοένα και πιο έντονες καταστάσεις. Όταν οι υποδοχείς ενός κυττάρου γεμίζουν με πεπτίδια υπάρχει μικρότερος διαθέσιμος χώρος για θρεπτικές ουσίες και ετσι δεν παίρνουμε το όφελος από το φαγητό μας.

Τα καλά νέα είναι ότι κάθε φορά που αλλάζουμε την αντίληψη, την ενέργεια και τα συναισθήματα μας προς ένα ερέθισμα, κατάσταση, γεγονός ή συμπεριφορά, που μέχρι τώρα μας οδηγούσε στα παλιά αρνητικά συναισθήματα και καταφέρνουμε να νιώσουμε διαφορετικά ή ακόμα και θετικά, τότε αλλάζουν τα πεπτίδια και η χημεία στα κύτταρα μας. Κάθε φορά που αντιδράμε διαφορετικά, είμαστε πιο ελεύθεροι από τον εθισμό των κυττάρων και πιο ελεύθεροι από αρνητικά συναισθήματα.

Αρχίζουμε να συνηθίζουμε σε κατασταση θετικών συναισθημάτων και σε μια πιο θετική - με κατανόηση και αγάπη - αντίληψη για τον εαυτό μας, τους άλλους και την ζωή. Αυτό είναι ένα από τους πιο σημαντικούς σκοπούς της ζωής μας.

Επίσης κάθε φορά που επαναλαμβάνουμε μια σκέψη ή συναίσθημα δημιουργούνται συνδέσεις ή συνάψεις ανάμεσα στα κύτταρα (νευρώνες) του εγκεφάλου. Αυτές οι συνάψεις δημιουργούν ένα περίπλοκο δίκτυο πληροφοριών που ονομάζονται neuronet δηλ. ένα πλέγμα νευρώνων ή δίκτυο νευρώνων, που στη συνέχεια ορίζουν τις αντιδράσεις μας προς ορισμένα ερεθίσματα.

Οπως, λοιπόν, εξηγήθηκε παραπάνω, δημιουργούνται πεποιθήσεις ή προγραμματισμοί που περιορίζουν στη συνέχεια τα συναισθήματα μας, τις αντιδράσεις μας και τις συμπεριφορές μας. Αυτοί οι μαθημένοι (χαραγμένοι στο νου) διάδρομοι της ηλεκτρικής και χημικής ροής στον εγκέφαλο συμβάλλουν στον φαύλο κύκλο και επανειλημμένα αναδημιουργούμε τα ίδια συναισθήματα και τις ίδιες καταστάσεις.

Δεν είμαστε ελεύθεροι να αντιληφθούμε ανθρώπους, συμπεριφορές και καταστάσεις με ένα διαφορετικό, ή αναβαθμισμένο τρόπο. Είμαστε αιχμάλωτοι σε ένα παλιό τρόπο αντίληψης που δεν αντιστοιχεί πια στην πραγματικότητα. Όσο είμαστε εγκλωβισμένοι μέσα στις παλιες συνδέσεις του εγκέφαλου, δεν μπορούμε να εξελιχτούμε, ούτε να δημιουργήσουμε ευτυχία.

Ωστόσο, η επιστήμη μας μας εξηγεί παλι εδώ πως όταν καταφέρουμε να ερμηνεύσουμε, να νιώσουμε και να αντιδράσουμε διαφορετικά, οι παλιές συνάψεις συρρικνώνονται και δημιουργούνται νέες συνάψεις που αντιστοιχούν σε νέες πιο σφαιρικές αντιλήψεις της πραγματικότητας.

Μπορούμε να αλλάξουμε την χημεία των κυττάρων και των συνάψεων του εγκέφαλου μας, όταν απελευθερωνόμαστε από παλιές περιοριστικές αντιλήψεις, συναισθήματα και αντιδράσεις και λειτουργούμε διαφορετικά με νέες πεποιθήσεις, σχετικά με τον εαυτό μας, τους άλλους και τη ζωή. Αυτή είναι η διαδικασία της εξέλιξης για την οποία ενσαρκωθήκαμε.

Ευτυχώς τα τελευταία τριάντα χρόνια έχουν εμφανιστεί πολλές αξιόλογες και αποτελεσματικές τεχνικές για την απελευθέρωση από παλιές πεποιθήσεις και αρνητικά ενεργειακά πεδία που έχουν δημιουργηθεί στα παιδικά μας χρόνια.

Μερικά λέγονται EFT (Emotional Freedom Techniques), TAT (Tapas Acupressure Technique), BSFF (Be Set Free Fast), Sedona Method (Αυτο-απο-προγραμματισμός), Freeze Frame (Ακούγοντας την Καρδιά) και Ηο’oponopono.

Αυτές οι τεχνικές μαζί με σωστή διατροφή, ασκήσεις γιόγκα, αναπνοές, διαλογισμό και πνευματικές γνώσεις προσφέρουν ένα πολύ αποτελεσματικό δρόμο απελευθέρωσης και ευτυχίας.








Αυτά που βλέπουμε δεν δημιουργούνται από τα μάτια μας, αλλά από τον ίδιο τον εγκέφαλο.



Ο εγκέφαλος δέχεται πληροφορίες από τα μάτια 40 φορές το δευτερόλεπτο, αλλά αναδομεί αυτά που «βλέπει» το μάτι, δηλ. το οπτικό σήμα, ανάλογα με αυτά που έχει ήδη βιώσει, έχει νιώσει ή πιστέψει.
Η αντίληψη μας επηρεάζεται ιδιαίτερα από την συναισθηματική φόρτιση του παρελθόντος. Σε μεγάλο βαθμό αυτά που βλέπουμε καθορίζονται από τις προηγούμενες εμπειρίες μας. Τείνουμε να βλέπουμε αυτά που πιστεύουμε και να αγνοούμε αυτά που δεν πιστεύουμε.

Επίσης, ο εγκέφαλος αντιδράει με τον ίδιο τρόπο, είτε βλέπουμε κάτι είτε το θυμομαστε απλώς, χωρίς να το βλέπουμε. Συχνά δεν βλέπουμε αυτό που δεν είμαστε εκπαιδευμένοι να δούμε.

Όταν επεμβαίνουμε με τη βούληση μας και μαθαίνουμε να αντιλαμβανόμαστε, να νιώθουμε και να αντιδράμε διαφορετικά, αυτό αντιστρέφει την χημική εξάρτηση των κυττάρων και την ηλεκτρική συνδεσμολογία του εγκεφάλου. Αυτό επιτρέπει τον εγκέφαλο να «δει» διαφορετικά.







Σύμφωνα με τον Αγγλο βιολόγο Ρούπερτ Σελντρεϊκ
υπάρχει ένα μορφογενετικό πεδίο ή ένα συλλογικό ασυνείδητο (Κ. Γιούνγκ) με το οποίο είμαστε όλοι συνδεδεμένοι και από το οποίο αντλούμε κοινές τάσεις, ετσι ώστε, όταν ένας άνθρωπος αλλάζει τον τρόπο που σκέφτεται και αντιδράει, αυτό κάνει την νέα αντίδραση πιο προσιτή σε όλους τους άλλους, που μοιράζονται αυτό το κοινό μορφογενετικό πεδίο.

Κάθε φορά που εμείς καταφέρουμε να συγχωρούμε και να αγαπάμε τους άλλους ή τον εαυτό μας, η ικανότητα ή η τάση αυτή γίνεται πιο εύκολη για όλους τους άλλους μέσα από αυτό το κοινό μορφογεννετικό πεδίο. Με αλλα λόγια, μπορεί τελικά η προσωπική μεταμόρφωση και εξέλιξη μας να αλλάξει την κατάσταση του συνόλου.

Μια απόδειξη της αλήθειας αυτής είναι ότι στην πόλη Ουασιγκτον (DC) στην Αμερική που είχε τον μεγαλύτερο δείκτη εγκληματικότητας στην Αμερική, έγινε ένα πείραμα σε συνεργασία με την τοπική Αστυνομία. Συγκεντρωθηκαν εκεί ενα καλοκαίρι 4000 διαλογιζόμενοι, που διαλογιζονταν αρκετές φορές την ημέρα. Όπως και με 48 προηγούμενες μελέτες σε άλλες πόλεις το ποσοστό της εγκληματικότητας μειώθηκε κατά 25%. Το γεγονός αυτό είναι επιβεβαιωμένο από την αστυνομία της πόλης.

Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι όταν διαλογιζόμαστε μόνοι μας άλλα ακόμα περισσότερο με άλλους υπάρχει μια θετική επίδραση σε όλη την κοινωνία.

Ο Ιάπωνας γιατρός Μάσαρο Εμότο έκανε μια σπουδαία μελέτη με το νερό που δείχνει με εντυπωσιακό οπτικο τρόπο πως οι σκέψεις και τα συναισθήματα μας μπορούν να αλλάζουν εντελώς, θετικά και αρνητικά, την φύση του νερού όταν κρυσταλλώνεται.

Είναι πολύ εντυπωσιακό πως οι σκέψεις των ανθρώπων άλλαζαν εντελώς την δομή του κρυσταλλωμένου νερού. Δείχνει την μεγάλη δυνάμη των σκέψεων μας πάνω στο νερό και συνεπώς πάνω σε πολλά άλλα στοιχεία γύρω μας συμπεριλαμβανομένων των κυττάρων μας, αλλά και τους άλλους, ακόμη και τα μηχανήματα που χειριζόμαστε - ειδικά τα ηλεκτρονικά οπως τα κομπιούτερ.

Και εφόσον το ανθρώπινο σώμα αποτελείται απο 70 ως 90 % νερό, φαντασθείτε την επίδραση των συναισθημάτων μας πάνω σε εμας και ειδικά πάνω στα κύτταρα και την γήρανση τους! Σκεπτόμενοι θετικά, παραμένουμε νέοι !


Ο γιατρός Λάρι Ντόσι χώρισε όμοια κύτταρα σε δύο δοχεία και έβαλε την ίδια ποσότητα ενός δηλητηρίου στα δύο δοχεία. Προσευχήθηκε για τα κύτταρα του ενός δοχείου άλλα όχι για τα κύτταρα του άλλου. Τα κύτταρα του δοχείου για τα οποία προσευχήθηκε είχαν 20% ποσοστό μεγαλύτερης επιβίωσης από τα άλλα.

Στην συνέχεια έκανε το ίδιο πείραμα οραματιζόμενος φως στα κύτταρα του ενός δοχείου. Πάλι υπήρξε ποσοστό 20% μεγαλύτερης επιβίωσης στα κύτταρα αυτά. Μετά έκανε το ίδιο πείραμα κάνοντας προσευχή και οραματιζόμενος φως στα κύτταρα του ενός δοχείου. Και υπήρξε 40% ποσοστό μεγαλύτερης επιβίωσης στα κύτταρα αυτά. Η θετική του πρόθεση είχε θετική επίδραση σ’ αυτά.

Με το πείραμα αυτό καταλαβαίνουμε ότι η προσευχή, η θετική μας πρόθεση, και ο οραματισμός του φωτός όλα έχουν μια σημαντική και πια αποδειγμένη θετική επίδραση στα κύτταρα και τα όργανα μας. Η λογική λέει πως θα έχει την ίδια θετική επίδραση πάνω σε άλλους και ακόμα πάνω σε διαφορες καταστάσεις στο πλανήτη μας.

Είναι πολύ σημαντικό, μετά από ολα αυτά τα πιο πάνω που πληροφορούμαστε από τους βιολόγους και τους γιατρούς, να βρισκόμαστε πολλοι μαζί για ομαδική προσευχή και οραματισμό, για την υγεία και την αρμονία του πλανήτη και των ανθρώπων.











Τα συναισθήματα μας επιδρούν πάνω στη συχνότητα των κτύπων της καρδιάς.


Αρνητικά συναισθήματα δημιουργούν ένα ακανόνιστο και χαοτικό κτύπο στην καρδιά. Αυτό δημιουργεί σύγχυση στον εγκέφαλο μειώνοντας τη διαύγεια μας και επίσης την αποτελεσματικότητα του αμυντικού συστήματος.


Πέντε λεπτά θυμού μειώνουν μερικές λειτουργίες του αμυντικού συστήματος για πέντε ώρες. Πέντε λεπτά αγάπης ή ευγνωμοσύνης επηρεάζουν θετικά τον εγκέφαλο για πέντε ώρες. Επίσης, αυξάνουν την διαύγεια της αντίληψης και της σκέψης καθώς και την δημιουργικότητα μας.


Κάθε φορά που μένουμε μέσα στο θυμό ή την αγανάκτηση μειώνουμε την δύναμη του αμυντικού συστήματος, τη δύναμη του εγκέφαλου, την μνήμη μας και πάνω απ’ ολα την ευτυχία μας. Γέρναμε πιο γρήγορα.


Βέβαια η καταπίεση των συναισθημάτων μας δεν είναι η λύση. Χρειάζεται όπως περιγράψαμε πιο πάνω να αλλάξουμε το σύστημα πεποιθήσεων και αντίληψης, ώστε να μην δημιουργούνται καν τα αρνητικά συστήματα, ή τουλάχιστον να διαλύονται σύντομα, επειδή θυμόμαστε γρήγορα πνευματικές αλήθειες και νιώθουμε ξανά ασφάλεια και αξία. Όταν νιώθουμε την αξία, την ασφάλεια και την ελευθέρια μέσα μας, σπάνια έχουμε αρνητικά συναισθήματα. Τα αρνητικά συναισθήματα προέρχονται από τις αμφιβολίες που έχουμε για την αξία, την ασφάλεια και την ελευθερία μας.


Αλλάζοντας την εικόνα μας για τον εαυτό μας κάνουμε το πρώτο βήμα προς την ευτυχία, υγεία και την εξέλιξη μας.


πηγη:
Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ
Του Ρόμπερτ Ηλία Νατζέμυ