FAOS SAMADHI 2

Εναλλακτικος χωρος αναζητησης και θεραπευτικων τεχνων.

Εργαστηρι Αυτογνωσιας.

Ολιστικες ψυχοθεραπευτικες προσεγγισεις μεσω της Βοτανικης Ιατρικης, του Διαλογισμου, της Μεταφυσικης, της Ανθρωπολογιας, της Νεας Φυσικης και της Νεας Ενεργειας.


Κάπου στα βάθη της γενετικής μας μνήμης, βρίσκεται η γνώση του σύμπαντος και των κόσμων, όπου η ζωή είναι απαλλαγμένη από την αυταπάτη του χρόνου και του χώρου.

Όπως ακριβώς είχε προγραμματιστεί μέσα μας για να επαναφυπνιστεί την τέλεια στιγμή, έτσι τώρα προσκαλεί την προσοχή μας.

Έχουμε ένα σκοπό πολύ μεγαλύτερο από όσο μπορέσαμε ποτέ να φανταστούμε.

Ο σκοπός αυτός ζητά να τον αναγνωρίσουμε τώρα και ζητά επίσης να αποκόψουμε τα κυκλώματα που μας συνδέουν με τα πρότυπα σκέψης και τα άχρηστα συναισθήματα τα οποία μας κρατούν δέσμιους στην αυταπάτη και στη σύγχυση των κατώτερων βασιλείων.

Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2008

ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΩΝ ΗΜΙΣΦΑΙΡΙΩΝ (emispheric synchronization) / Giannis Doganis




Ο εγκέφαλος είναι κάτι το συναρπαστικό. Ο άνθρωπος από πολύ νωρίς άρχισε να ενδιαφέρεται γι΄αυτόν, όταν θέλησε να μάθει που είναι η έδρα της ψυχής.




Ο Δημόκριτος και οι προσωκρατικοί φιλόσοφοι παρουσίασαν τον εγκέφαλο σαν φύλακα της διάνοιας και της ψυχής. Οι Ιπποκρατικοί γιατροί επίσης ήταν πρωτοπόροι στην μελέτη της επιληψίας (κατ΄εξοχήν νευρολογικής αρρώστιας). Ήταν οι πρώτοι που υπέδειξαν ότι οφειλόταν σε δυσλειτουργία της φυσιολογίας. Ο έλληνας γιατρός Γαληνός (200 μ.Χ.) συμβούλευε τους ασθενείς που έπασχαν από μανία, και κάνουν μπάνιο σε αλκαλικές πηγές. Είναι πιθανόν το αλάτι (lithium carbonate ) ν΄απορροφιόταν από το δέρμα και να ηρεμούσε τον ασθενή.


(Το lithium θεωρήθηκε το πρώτο αντικαταθλιπτικό φάρμακο μόλις το 1949! από τον Dr John Cade ).


Όμως όλες αυτές οι διαπιστώσεις δεν εμπόδισαν τους Αιγύπτιους και την πλειοψηφία των Ελλήνων να παραμείνουν πεπεισμένοι πως η καρδιά ήταν η έδρα της ψυχής και των παθών. Ο Αριστοτέλης συνέβαλε πολύ στην καρδιοκεντρική θεωρία που επικρατούσε μέχρι τον Μεσαίωνα. Τελικά, χρειάστηκε να φθάσουμε στον 20ο αιώνα για να εκτιμήσουμε την πολυπλοκότητα του εγκεφάλου. Μόνο τότε έγινε δεκτό ότι ο εγκέφαλος είναι όργανο πολύ πιο περίπλοκο από την καρδιά και μάλιστα τόσο περίπλοκο όσο ολόκληρος ο υπόλοιπος άνθρωπινος οργανισμός.

Ο Jean - Pierre Changeux διευθυντής του εργαστηρίου Μοριακής Νευροβιολογίας του Ινστιτούτου Παστέρ στο βιβλίο του " ο νευρωνικός άνθρωπος ( L΄homme neuronal) " λέει ότι η νευροβιολογική επανάσταση μόλις έχει αρχίσει. Ο 21ος αιώνας θα είναι ο αιώνας των νευροεπιστημών. Πράγματι τα τελευταία χρόνια οι έρευνες είχαν αστραπιαία εξέλιξη Για ν΄αποκρυπτογραφηθεί ο εγκέφαλος χρειάστηκε να συγκλίνουν επιστήμες τόσο διαφορετικές όπως: η φυσιολογία, η βιοχημεία, η φαρμακολογία, η μοριακή γενετική και η ανατομία. Αυτό συνέβαλε στην εμφάνιση των νευροεπιστημών. (Κάτι ανάλογο έγινε στις αρχές του αιώνα στο χώρο της φυσικής (κβαντομηχανική, σχετικότητα). Και το μεγάλο αίνιγμα στην αναζήτηση αυτή αποτελεί η συνείδηση.

Το πρώτο μέλημα της επιστήμης στην έρευνα του εγκεφάλου είναι να καταλάβει την χημεία του, βελτιώνοντας έτσι τις γνώσεις για την γενετική των μορίων του. Δηλαδή τους δέκτες, τα ιονικά κανάλια και τα ένζυμα που συνθέτουν τους νευροδιαβιβαστές και τους μεταφορείς τους. Ακόμη δεν έχει γίνει κατανοητό πως παρεμβαίνουν τα μόρια στους μηχανισμούς κυτταρικής επικοινωνίας. Ένα άλλο μέλημα της έρευνας είναι η μελέτη των λειτουργιών που είναι ενσωματωμένες στον ανθρώπινο εγκέφαλο, χρησιμοποιώντας την εγκεφαλική εικονογραφία και την πειραματική ψυχολογία.




Οι τεχνικές της εγκεφαλικής εικονογραφίας αναπτύσσονται ταχύτατα, για παράδειγμα η στατική κάμερα ή η πυρηνική μαγνητική αντήχηση, εργαλεία που επιτρέπουν τον καθορισμό των ζωνών του εγκεφάλου που μπαίνουν σε λειτουργία για μία δεδομένη δραστηριότητα. Μία πρόσφατη ανακάλυψη είναι ότι οι οπτικοί χώροι του εγκεφάλου των τυφλών μπαίνουν σε λειτουργία (!) όταν ο τυφλός διαβάζει Μπράιγ με τα δάκτυλα. Επίσης ομάδα βρεττανών ερευνητών διαπίστωσε ότι η σχιζοφρένεια οφείλεται σε κακή κυκλοφορία πληροφοριών μεταξύ των δύο ημισφαίριων του εγκεφάλου.


(Η έρευνα διεξήχθηκε από τον Μax Birchwood στο νοσοκομείο του Μπέρμινχαμ "ALL SAINTS")




Τα 200 εκατομμύρια νευρικές ίνες που συνδέουν το δεξί με το αριστερό ημισφαίριο και ονομάζονται CORPUS CALLOSUM, ελέγχουν την διέλευση των πληροφοριών. Μία κακή σύνδεση, στην οποία το ένα ημισφαίριο θα θεωρούσε την δραστηριότητα που λαμβάνει χώρα στο άλλο, σαν προερχόμενη από εξωτερική πηγή, θα μπορούσε να εξηγήσει πολλά συμπτώματα της σχιζοφρένειας. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι το αριστερό ημισφαίριο δρα υπερβολικά όταν δεν λαμβάνει κανονικά πληροφορίες από το δεξί. Είναι όμως δυνατόν να δυναμώσει κανείς το CORPUS CALLOSUM και επομένως ν΄αυξήσει την επικοινωνία μεταξύ των δύο ημισφαιρίων, ασκούμενος στην χρησιμοποίηση και των δύο χεριών. Ο ισθμός, που αποτελεί ένα μέρος του CORPUS CALLOSUM, θα μπορούσε να διπλασιαστεί σε όγκο, αν οι δεξιόχειρες μάθουν να χρησιμοποιούν και το αριστερό χέρι...

Είναι γνωστό ότι τα δύο ημισφαίρια του εγκεφάλου λειτουργούν σαν δύο ξεχωριστοί θάλαμοι ανάλυσης πληροφοριών, είτε ανεξάρτητα, είτε παράλληλα. Είναι δηλαδή σύνθετα αντιληπτικά συστήματα. Λόγο αυτής της ιδιότητας, οι συνειδησιακές καταστάσεις μπορούν να προσδιοριστούν όχι μόνο με βάση τις αναλογίες της συχνότητας των εγκεφαλικών κυμάτων, αλλά και βάσει της ημισφαιρικής εξειδίκευσης ή αλληλεπίδρασης. Έτσι η αντιληπτική ικανότητα ενός ατόμου και κατ΄επέκταση η ικανότητα αντίληψης της πραγματικότητας, εξαρτάται από την ικανότητα του να βιώνει διαφορετικές συνειδησιακές καταστάσεις...
Στην καθημερινή κατάσταση της ανθρώπινης συνείδησης το φαινόμενο του συντονισμού των δύο ημισφαιρίων είναι εξαιρετικά σπάνιο και διαρκεί ελάχιστα. Αυτή η εξισορρόπηση είναι μικρής διάρκειας ακόμη και από άτομα που έχουν εξασκηθεί σε διαλογιστικές ή αναπνευστικές τεχνικές.

Υπαρχει μια τεχνική συγχρονισμού των ημισφαιρίων που ανέπτυξε ο Ρομπερτ Μονρόε (1915 - 1995), το HEMI-SYNC (emispheric synchronization =συγχρονισμός των 2 εγκεφαλικών ημισφαίριων)


Το Hemi - Sync είναι μια πρωτοποριακή, επιστημονικά αποδεδειγμένη τεχνική ακουστικής τεχνολογίας, που ανταπτύχθηκε από το Ινστιτούτο Μονρόε και που επιφέρει ένα μοναδικό συνδυασμό των διαισθητικών και λογιστικών μας ικανοτήτων. Ο Μονρόε μαζί μ΄ένα επιτελείο ειδικών στην Βιοχημεία, στην ηλεκτρική μηχανική, στην Ιατρική, στην Φυσική, στην εκπαίδευση, οδηγήθηκε στην ανακάλυψη, ότι συγκεκριμένα ακουστικά ερεθίσματα, παράγουν ευεργετικά αποτελέσματα. Δηλαδή, συγκεκριμένοι συνδυασμοί συχνοτήτων μπορούν ν΄αυξήσουν το επίπεδο εγρήγορσης, να επηρεάσουν τον ύπνο, να έχουν θεραπευτική επίδραση ή να προκαλέσουν διευρυμένες συνειδησιακές καταστάσεις. Η διαδικασία αυτή ακουστικής καθοδήγησης περιλαμβάνει ακολουθίες ηχητικών προτύπων που έχουν την τάση να προκαλούν συγκεκριμένα εγκεφαλικά κύματα.


Αυτός ο νευρολογικός μηχανισμός διοχέτευσης μίας ακουστικής ακολουθίας συχνοτήτων, επιδρά στην συνολική λειτουργία του εγκεφάλου, συντελώντας τελικά στον συγχρονισμό των 2 ημισφαιρίων. Πιο συγκεκριμένα, η ακουστική αυτή ακολουθία συχνοτήτων βασίζεται στο συνδυασμό πολλαπλών ακουστικών κτύπων Binaural.


(Κτύπους Binaural ακούμε όταν δύο συναφείς ήχοι, παρόμοιας συχνότητας παρουσιάζονται ένας σε κάθε αυτί και ο εγκέφαλος ανιχνεύει διαφορές φάσης ανάμεσα σ΄αυτους τους ήχους.)


Αυτοί οι κτύποι συνδυάζονται με μουσική, με ήχους που μοιάζουν με σφύριγμα ή με τους φυσικούς ήχους των κυμάτων στην ακρογιαλιά. Οι κτύποι Binaural ανιχνεύονται κάτω από τα 1000 Hz και διεγείρουν το ηλεκτροχημικό περιβάλλον του εγκεφάλου. Όταν τα εγκεφαλικά κύματα μετακινούνται σε χαμηλότερες συχνότητες και η αντίληψη παραμένει ανεπηρέαστη, μια μοναδική κατάσταση συνείδησης αναδύεται. Όταν η συχνότητες γίνονται υψηλότερες, τότε συνδέονται με υψηλή εγρήγορση και εστιασμένη πνευματική δραστηριότητα. Υπάρχει ένα ολόκληρο φάσμα συχνοτήτων με την βοήθεια των οποίων μπορεί κανείς να ενισχύσει κάθε επιθυμητή συνειδησιακή δραστηριότητα (αυτοίαση, ανέβασμα της ζωτικότητας, δημιουργική διοχέτευση του στρές, διαισθητική λήψη ορθών αποφάσεων, εστιασμένη και παραγωγική εγκεφαλική κατάσταση, ανάδειξη δεξιοτήτων και ταλέντων κ.τ.λ.)

Η έρευνα του εγκεφάλου έχει καταφέρει πολλά. Ο αυτοέλεγχος συνειδησιακών καταστάσεων μέσω μοναδικών συνδυασμών ηχητικών συχνοτήτων, δεν είναι μικρό πράγμα. Βρίσκεται όμως ακόμα στην αρχή. Το μόνο σίγουρο - όταν αναφερόμαστε στον εγκέφαλο είναι ότι πρόκειται για μία "terra incognita’’ ένα παρθένο δάσος που η αποψίλωση του οποίου έχει να μας οδηγήσει σε θαυμαστές ανακαλύψεις στα επόμενα χρόνια.



Ομαδικός Οραματισμός για την Ελλάδα

Αγαπητοί Φίλοι, Το Πανελλήνιο Δίκτυο Συνειδητότητας (ΠΑ.ΔΙ.ΣΥ.)
με χαρά σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στην κορυφαία του εκδήλωση,
στον Ομαδικό Οραματισμό για την Ελλάδα.

Ο Οραματισμός για την Ελλάδα πραγματοποιείται κάθε τρίμηνο με τη συμμετοχή συνειδητών πολιτών σε όλη την χώρα και περιλαμβάνει συντονισμένη εκπομπή θετικών σκέψεων, συναισθημάτων, συμβόλων και εικόνων, που αποσκοπούν στην πνευματική και κοινωνική πρόοδο της πατρίδας μας. Η Τέχνη του Δημιουργικού Οραματισμού είναι μια πανάρχαια και πανίσχυρη μέθοδος υλοποίησης στόχων και πρόκλησης γεγονότων. Αρκεί να ασκείται συντονισμένα και συνειδητά από μια πολύ μικρή μερίδα ανθρώπων, η οποία θεωρείται ως "κρίσιμη μάζα" της αλλαγής που θέλουμε να επιτύχουμε. Η κρίσιμη μάζα έχει υπολογιστεί πειραματικά ίση με το ένα δέκατο της τετραγωνικής ρίζας του συνολικού πληθυσμού που επιθυμούμε να αλλάξουμε. Αυτό σημαίνει ότι για την Ελλάδα αρκεί η συνειδητή πρόθεση 330 ατόμων για να αλλάξει ριζικά το μέλλον όλης της χώρας!Για την ανθρωπότητα ολόκληρη, απαιτούνται μόνο 8.500 περίπου συνειδητοί οραματιστές!

Ο ΟΡΑΜΑΤΙΣΜΟΣ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΗΝ Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2008 Ώρα 11πμ

Ομαδική Συγκέντρωση Αθήνας:Ξενοδοχείο "GOLDEN AGE"(Μιχαλακοπούλου 57,αίθουσα Σαπφώ) Ομαδική Συγκέντρωση Θεσσαλονίκης:Ξενοδοχείο CITY (Κομνηνών 11, αίθουσα Europe)

Του οραματισμού θα προηγηθεί ομιλία του Στάμου Στίνη με θέμα:

"Οι Φύλακες της Πλανητικής Πύλης"
Κόστος συμμετοχής Ευρώ 5

Η ομιλία και ο οραματισμός θα πραγματοποιηθούν σε απ' ευθείας τηλεματική σύνδεση Αθήνας-Θεσσαλονίκης

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΠΑ.ΔΙ.ΣΥ. (Πανελλήνιο Δίκτυο Συνειδητότητας)
Πληροφορίες:
Πρωτογένους 8, 5ος όροφος, Αθήνα Τηλ: 210 3230454 (καθημερινά από 10:30 έως 15:30)

Παρ'όλες τις ψευτιές, τις αχαριστίες και τα προδομένα όνειρα, είναι ακόμα ένας υπέροχος κόσμος.





Να περνάς ήσυχα μέσα απ' το θόρυβο και τη βιασύνη, και να θυμάσαι πόση ειρήνη μπορεί να υπάρχει στη Σιωπή.

Οσο μπορείς, χωρίς να ταπεινώνεσαι, να έχεις καλές σχέσεις με όλους τους ανθρώπους.

Να λες την αλήθεια με ηρεμία και καθαρότητα. Να ακούς τους άλλους, ακόμα και τους βαρετούς και τους αδαείς, γιατί κι αυτοί έχουν μια ιστορία να διηγηθούν.

Να αποφεύγεις τα χυδαία και επιθετικά άτομα, γιατί εμποδίζουν το πνεύμα να αναπτυχθεί.

Αν συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους, κινδυνεύεις να γίνεις υπερόπτης και καυστικός, γιατί πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι πιό χαμηλά ή πιό ψηλά από σένα.

Να χαίρεσαι με τις επιτυχίες σου, όπως και με τα σχέδιά σου.

Να ενδιαφέρεσαι για τη δουλειά σου, όσο ταπεινή κι αν είναι. Αυτή σε στηρίζει στις μεταπτώσεις της τύχης.

Να είσαι προσεχτικός στις κινήσεις σου, γιατί ο κόσμος είναι γεμάτος παγίδες. Αλλά μη τυφλώνεις την ικανότητά σου να ξεχωρίζεις την αρετή. Πολλοί αγωνίζονται για μεγάλα ιδανικά κι η ζωή είναι παντού γεμάτη ηρωϊσμό.

Να είσαι ο εαυτός σου. Κυρίως να μην υποκρίνεσαι στα συναισθήματα , ούτε να είσαι κυνικός στην αγάπη. Σε πείσμα όλης της κενότητας και των απογοητεύσεων, η αγάπη είναι αιώνια σαν τη φύση.

Να δέχεσαι με ευγνωμοσύνη τα μαθήματα που έρχονται με τα χρόνια, εγκαταλείποντας με γαλήνιο χαμόγελο τις ασχολίες της νεότητας.

Να καλλιεργείς τη δύναμη του πνεύματος, για να προστατεύεσαι από τις απρόοπτες κακοτυχίες. Αλλά μη βασανίζεσαι με τη φαντασία. Πολλές φοβίες γεννιούνται από την κούραση και τη μοναξιά.

Πέρα από τους ηθικούς κανόνες, να είσαι επιεικής με τον εαυτό σου.

Είσαι παιδί του Σύμπαντος, όπως τα δέντρα και τ'αστέρια. Είναι δικαίωμά σου να βρίσκεσαι εδώ.

Ακόμα κι αν δεν το καταλαβαίνεις, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Σύμπαν σου αποκαλύπτεται, όπως θα έπρεπε.

Γιαυτό να είσαι σε ειρήνη με το Θεό, όπως κι αν τον αντιλαμβάνεσαι.

Όποιοι κι αν είναι οι αγώνες κι οι επιδιώξεις σου, διατήρησε την ειρήνη της ψυχής σου μέσα στο θόρυβο και τη σύγχυση της ζωής.

Παρ'όλες τις ψευτιές, τις αχαριστίες και τα προδομένα όνειρα, είναι ακόμα ένας υπέροχος κόσμος.

Να προσέχεις. Να είσαι ευτυχισμένος.