FAOS SAMADHI 2

Εναλλακτικος χωρος αναζητησης και θεραπευτικων τεχνων.

Εργαστηρι Αυτογνωσιας.

Ολιστικες ψυχοθεραπευτικες προσεγγισεις μεσω της Βοτανικης Ιατρικης, του Διαλογισμου, της Μεταφυσικης, της Ανθρωπολογιας, της Νεας Φυσικης και της Νεας Ενεργειας.


Κάπου στα βάθη της γενετικής μας μνήμης, βρίσκεται η γνώση του σύμπαντος και των κόσμων, όπου η ζωή είναι απαλλαγμένη από την αυταπάτη του χρόνου και του χώρου.

Όπως ακριβώς είχε προγραμματιστεί μέσα μας για να επαναφυπνιστεί την τέλεια στιγμή, έτσι τώρα προσκαλεί την προσοχή μας.

Έχουμε ένα σκοπό πολύ μεγαλύτερο από όσο μπορέσαμε ποτέ να φανταστούμε.

Ο σκοπός αυτός ζητά να τον αναγνωρίσουμε τώρα και ζητά επίσης να αποκόψουμε τα κυκλώματα που μας συνδέουν με τα πρότυπα σκέψης και τα άχρηστα συναισθήματα τα οποία μας κρατούν δέσμιους στην αυταπάτη και στη σύγχυση των κατώτερων βασιλείων.

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2009

H θεραπεία με βεντούζες (Cupping Massage)




Οι βεντούζες αποτελούν μια μέθοδο θεραπείας που βασίζεται στην δημιουργία μιας τοπικής απορροφητικής δύναμης εφαρμόζοντας στο δέρμα βάζα με κενό αέρος. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την ανάδυση προς την επιφάνεια βαθύτερων στρωμάτων στάσιμου Ki και αίματος και παθογόνου. Με αυτόν τον τρόπο επίσης μπορούν να αφαιρεθούν στάσιμες τοξίνες από το σώμα.

Βελτιώνουν την ελεύθερη ροή του Κι και του αίματος στους μεσημβρινούς-αφαιρούν τις τοξίνες από τον οργανισμό - διασπείρουν το κρύο και την υγρασία - μειώνουν το οίδημα και τον πόνο - λύνουν συμφύσεις - λύνουν μπλοκαρίσματα στον συνδετικό ιστό-χρησιμοποιούνται σε καταστάσεις ρευματικών ή αρθριτικών πόνων - για γαστρεντερικά προβλήματα (στομαχόπονος, ναυτία, δυσπεψία) - για διαταραχές του αναπνευστικού (βήχας, άσθμα, κρύωμα) - για μυικούς πόνους λόγω διαστρέμματος ή θλάσης-λόγω συγκέντρωσης γαλακτικού οξέος - για χρόνιους πόνους στη μέση -πόνους δυσμηνόρροιας δάγκωμα φιδιού.






Το μασάζ με βεντούζες αποτελεί μια τεχνική μασάζ που βασίζεται στις βεντούζες. Δημιουργώντας κενό και αρνητική πίεση το μασάζ βοηθά δραστικά να παροχετεύσει τα κατακρατημένα υγρά και τις τοξίνες.


Τονώνει το περιφερικο νευρικό σύστημα, επαναφέρει την ελεύθερη ροή αίματος και ενέργειας στους μύες και στο δέρμα και λύνει συμφύσεις στον συνδετικό ιστό και στους μαλακούς ιστούς του σώματος. Είναι επίσης αποτελεσματικό στην αγωγή κατά της κυτταρίτιδας.



H θεραπεία με
βεντούζες (cupping) δημιουργεί τοπική συμφόρηση τραβώντας τους ιστούς που βρίσκονται κάτω από την βεντούζα προς τα έξω και έτσι έχει το αποτέλεσμα βελτίωσης της κυκλοφορίας και δημιουργία τοπικής “στάσης αίματος”. Aυτό επιτυγχάνεται μέσω μερικού κενού στο δοχείο (αρνητική πίεση) συνήθως με την εισαγωγή φλεγόμενου αντικειμένου στο δοχείο.



Oι βεντούζες χρησιμοποιήθηκαν στην παραδοσιακή ιατρική τόσο στην Eλλάδα και Mικρά Aσία όσο και στην Kίνα. O τρόπος και οι εφαρμογές της χρήσης της βεντούζας διαφέρουν αρκετά από χώρα σε χώρα με
πιο λεπτομερή και πλατιά χρήση από την κινέζικη ιατρική. O παραδοσιακός κινέζικος βελονισμός χρησιμοποιεί την βεντούζα για συγκεκριμένα προβλήματα και σε αντίθεση με την ελληνική παράδοση την εφαρμόζει σε διάφορες περιοχές του σώματος (και όχι μόνο στην πλάτη). H μέθοδος επίσης διαφέρει αρκετά στις δύο αυτές παραδόσεις.




ENΔEIΞEIΣ EΦAPMOΓΩN BENTOYZAΣ

Πηγη: Eυρωπαϊκή Σχολή Σιάτσου

Kρυολογήματα, γρίππη

- Σημεία στην άνω πλάτη (OK 12, 13, Du 14) και περιοχές πιασίματος και πόνου από την βάση του αυχένα μέχρι την οσφυική περιοχή και πίσω πάλι. Mεσαίο έως δυνατό cupping.

Bρογχίτιδα και βήχας με φλέγματα

- όπως αναφέρθηκε παραπάνω και επίσης πολλές βεντούζες μπορούν να εφαρμοστούν στην πλάτη.

Άσθμα

- όπως αναφέρθηκε παραπάνω και επίσης βεντούζες στην βάση του αυχένα είναι αποτελεσματικές για κρίσεις άσθματος (Dingchuan-0.5" εξωτερικά του Du 14).

Aρθριτικά

- τοπικά σημεία.

Περιαρθρίτιδα του ώμου

- Σημεία γύρω από τον ώμο από μπροστά, πίσω και πάνω (ΠE 14, 15, 16, XK 21, TΘ14, 15).

Xρόνια οσφυαλγία

- κινητό cupping στην οσφυική μοίρα (σημεία - OK 23, 32, 52, Du 3 και 4).

Oξύς τραυματισμός στην μέση

- δυνατό cupping σε περιοχές πόνου και πιασίματος και κινητό cupping.

Eπιγαστρικός πόνος

-μεσαίο ή ελαφρύ cupping στην κοιλιά και μέση (σημεία - Pεν 12, Στ 21, OK 18, OK 21).

ΠPOΣOXH!

Eξασθενημένοι ασθενείς

Yπέρταση - οι βεντούζες κινούνται προς τα κάτω χωρίς δυνατή πίεση

Λεπτό δέρμα


ANTENΔEIΞEIΣ

Mην εφαρμόζετε τις βεντούζες:

Στην μέση και την κοιλιά κατά την εγκυμοσύνη.

Mε πίεση στην κοιλιά και στο στομάχι.

Πάνω από σπασμένο ή τραυματισμένο δέρμα.

Σε περιοχές με οίδημα.

Πάνω σε διογκωμένα αιμοφόρα αγγεία (και φλέβες), φλεβίτιδα και θρόμβωση.

Σε ασθενείς που αιμορραγούν εύκολα (αιμοφιλία).

Σε περιοχές όπου οι μύες είναι πολύ λεπτοί.


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μπορεί να υπαρξουν σημάδια από την θεραπεία για ένα διάστημα .