FAOS SAMADHI 2

Εναλλακτικος χωρος αναζητησης και θεραπευτικων τεχνων.

Εργαστηρι Αυτογνωσιας.

Ολιστικες ψυχοθεραπευτικες προσεγγισεις μεσω της Βοτανικης Ιατρικης, του Διαλογισμου, της Μεταφυσικης, της Ανθρωπολογιας, της Νεας Φυσικης και της Νεας Ενεργειας.


Κάπου στα βάθη της γενετικής μας μνήμης, βρίσκεται η γνώση του σύμπαντος και των κόσμων, όπου η ζωή είναι απαλλαγμένη από την αυταπάτη του χρόνου και του χώρου.

Όπως ακριβώς είχε προγραμματιστεί μέσα μας για να επαναφυπνιστεί την τέλεια στιγμή, έτσι τώρα προσκαλεί την προσοχή μας.

Έχουμε ένα σκοπό πολύ μεγαλύτερο από όσο μπορέσαμε ποτέ να φανταστούμε.

Ο σκοπός αυτός ζητά να τον αναγνωρίσουμε τώρα και ζητά επίσης να αποκόψουμε τα κυκλώματα που μας συνδέουν με τα πρότυπα σκέψης και τα άχρηστα συναισθήματα τα οποία μας κρατούν δέσμιους στην αυταπάτη και στη σύγχυση των κατώτερων βασιλείων.

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Λιποτροπικοί παράγοντες (Χολίνη, Ινοσιτόλη, Μεθειονίνη).




Ο όρος «λιποτροπικός» χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1935 από τους Best, Huntsman και Ridout, για να περιγράψει τη δράση της χολίνης στην πρόληψη και θεραπεία του λιπώδους ήπατος. Η κύρια λειτουργία των λιποτροπικών είναι να προλαμβάνει τη μη φυσιολογική και υπερβολική συσσώρευση του λίπους στο συκώτι.. Τα λιποτροπικά, επίσης, αυξάνουν την παραγωγή της λεκιθίνης στο συκώτι και βοηθούν στην αποτοξίνωσή του.

Η χολίνη, η ινοσιτόλη και η μεθειονίνη αναμειγνύονται στο πώς το συκώτι διαχειρίζεται τα λίπη, εξού και το επιστημονικό τους όνομα (λιποτροπικά συστατικά). Για έναν αριθμό υπέρβαρων ανθρώπων, που το μεγαλύτερο εμπόδιο στην απώλεια βάρους είναι ο κακός μεταβολισμός, συμπληρώματα με αυτά τα τρία συστατικά μπορούν να διεγείρουν το σώμα τους να κάψει το υπερβολικό λίπος. Τα τρία αυτά συστατικά βοηθούν επίσης το συκώτι να μετατρέπει την οιστροδιόλη, τη μορφή οιστρογόνων που μπορεί να προκαλέσει καρκίνο, σε οιστριόλη, μια πιο ασφαλή μορφή των ορμονών.

Ας εξετάσουμε τα συστατικά που περιέχονται στις λιποτροπικές φόρμουλες και την ευεργετική τους δράση στην υγεία μας.

Χολίνη

Η χολίνη είναι ένωση παρόμοια με αυτήν των βιταμινών του συμπλέγματος Β. Αν και το σώμα παράγει κάποια ποσότητα χολίνης, είναι κοινώς αποδεκτό ότι πρέπει να λαμβάνουμε χολίνη και μέσω της διατροφής. Χωρίς τη χολίνη κανένα κύτταρο στο ανθρώπινο σώμα δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει κανονικά. Είναι εξαιρετικά σημαντικό δομικό στοιχείο των κυττάρων, ειδικά στις μεμβράνες τους, και είναι ουσιαστική για τη διαδικασία μεταβολισμού του λίπους σε ενέργεια. Προφυλάσσει το συκώτι από την υπερβολική συσσώρευση λίπους και από εκφυλιστικά φαινόμενα. Μια δίαιτα χαμηλή σε χολίνη εμποδίζει την ικανότητα του συκωτιού να επεξεργαστεί τα λίπη, έχοντας ως αποτέλεσμα την αύξηση βάρους.

Η χολίνη δρα ως γαλακτωματοποιητής που αποικοδομεί τα λίπη και τη χοληστερόλη της διατροφής σε μικροσκοπικά μόρια, και που τα κρατά σε αιώρημα, αποτρέποντάς τα από το να κολλήσουν στα αιμοπετάλια του αίματος ή στα αρτηριακά τοιχώματα. Βοηθά στη μείωση της χοληστερίνης και της ομοκυστεΐνης, μιας ουσίας που σχετίζεται με την καρδιαγγειακή ασθένεια. Βοηθά στη μείωση της πίεσης, κάνοντας τα αγγεία να χαλαρώσουν, και έτσι επιτρέπει την καλύτερη ροή του αίματος. 

Η χολίνη είναι απαραίτητη για το σώμα μας για να παράγει τη δική του λεκιθίνη. Η χολίνη βρίσκεται στο μητρικό γάλα, ένδειξη ότι είναι απαραίτητη για την υγεία μας. Χωρίς αυτήν τα έμβρυα θα ανέπτυσσαν σοβαρές νευρικές ανωμαλίες, δεδομένου αυτό ότι το συστατικό συμβάλλει στην παραγωγή μυελίνης (πρόκειται για το προστατευτικό περίβλημα των νεύρων και των εγκεφαλικών κυττάρων). Είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη του εγκεφάλου των εμβρύων και των παιδιών, αλλά βοηθά και στην πρόληψη απώλειας μνήμης που συνδέεται με τη γήρανση. 

Η χολίνη είναι πρόδρομος της ακετυλοχολίνης, ενός από τους πιο σημαντικούς νευροδιαβιβαστές. Ανεπαρκή επίπεδα ακετυλοχολίνης στον εγκέφαλο μπορεί να οδηγήσουν σε συγκεκριμένες μορφές άνοιας, συμπεριλαμβανομένου του Αλτσχάιμερ.

Ινοσιτόλη

Η ινοσιτόλη δρα ως λιποτροπικός παράγοντας (ηπιότερος από τη χολίνη) στο σώμα, βοηθώντας στη γαλακτωματοποίηση των λιπών. Η ινοσιτόλη είναι κοινό συστατικό των λιποτροπικών φορμουλών, για να θεραπεύσει ηπατικές ασθένειες και να ενισχύσει τον μεταβολισμό του λίπους στο συκώτι. Βοηθά στην αναδιανομή του λίπους στον οργανισμό. Σε συνδυασμό με τη χολίνη, προστατεύει τα αγγεία από την αρτηριοσκλήρωση. Η ινοσιτόλη χρησιμοποιείται από υπέρβαρους ανθρώπους για απώλεια βάρους. Η καφεΐνη συμβάλλει σε έλλειψη ινοσιτόλης, και έτσι τα άτομα που πίνουν πάνω από δύο φλιτζάνια καφέ την ημέρα έχουν αυξημένες ανάγκες σε ινοσιτόλη.

Μεθειονίνη

Η μεθειονίνη είναι απαραίτητο αμινοξύ. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται να το λάβουμε από τη διατροφή μας. Είναι λιποτροπικό αμινοξύ που μειώνει τα λίπη και τη χοληστερίνη στο συκώτι, και βοηθάει στη δημιουργία συστημάτων ενζύμων για την υγιή λειτουργία των κυττάρων.

Περιέχει θείο. Χωρίς αρκετό θείο, το σώμα μας θα ήταν λιγότερο ικανό να παράγει και να χρησιμοποιήσει αντιοξειδωτικά συστατικά. Το θείο αυξάνει την παραγωγή λεκιθίνης στο συκώτι. Εξ αυτού μειώνονται η χοληστερίνη και το λίπος στο συκώτι. Βοηθάει, επίσης, το σώμα να αποβάλλει τα βαρέα μέταλλα. Το θείο συμβάλλει στην καλή υγεία των μαλλιών, του δέρματος και των νυχιών.

Η μεθειονίνη χρησιμοποιείται επίσης στο σώμα για την παραγωγή του SAMe, γνωστού ως S-adenosyl-methionine ή S-adenosyl-L-methionine. Αυστηροί χορτοφάγοι και άτομα που ακολουθούν μια δίαιτα χαμηλή σε πρωτεΐνες δεν προσλαμβάνουν αρκετή μεθειονίνη. Οι άνθρωποι που τρώνε σόγια αντί για κρέας, για να καλύψουν τις ανάγκες τους σε πρωτεΐνες, μπορεί να αναπτύξουν έλλειψη μεθειονίνης, επειδή η σόγια έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε αυτό το αμινοξύ. 

Τα υψηλότερα επίπεδα μεθειονίνης στη διατροφή σχετίζονται με τη μείωση του κινδύνου εκδήλωσης καρκίνου του παγκρέατος, σύμφωνα με νέα μελέτη της δρος Σουζάνα Λάρσον του Ινστιτούτου Καρολίνσκα στη Στοκχόλμη, που δημοσιεύεται στο «Gastroenterology».

Η λήψη, λοιπόν, ενός συμπληρώματος με λιποτροπικούς παράγοντες θα βοηθήσει στην πρόληψη συσσώρευσης λίπους στο ήπαρ, στη μείωση της χοληστερίνης, στη διάσπαση των διατροφικών λιπών και στον έλεγχο του σωματικού βάρους, και θα ωφελήσει γενικότερα την υγεία μας.

από την επιστημονική ομάδα Iso-Plus

Ένα ζεν μουσικό βίντεο που χρησιμοποιεί ήχους και εικόνες για να επιτευχθεί η επιθυμητή κατάσταση του νου.

.






















.

Tο φως ειναι εκει, παντα εκει ηταν, εγω - καποιες φορες, τα ματια εκλειναν…

.


























.

Προστασια και αποτοξινωση του σωματος από τα βαρεα μεταλλα των chemtrails κτλ., με ζεολιθο, αργιλο, σπιρουλινα, κοριανδρο, λεμονι.




 .

Μια αρκετα καλη μεθοδος αποτοξινωσης του οργανισμου μας ακομη και μειωσης της αθηρωματικης πλακας, είναι η χηλιωση (απομεταλλωση). Η ονομασια χηλιωση προερχεται από τη λεξη «χηλη» που σημαινει «νυχι ζωου». Αυτό αναφερεται στον τροπο με τον οποιο ο χηλικος παραγων, μια συνθετικη χημικη ουσια, η καποια πρωτεινη του σωματος, προσκολλαται σε ορισμενα μεταλλα και σχηματιζει μαζυ τους μια συμπλοκη ενωση, η οποια παιρνωντας μεσα από τα νεφρα αποβαλεται από το σωμα.

Τοξικα μόρια μετάλλων, όπως το αλουμίνιο, το βάριο, ο μολυβδος αλλα και τα αμεταλλα οπως το φθοριο,  εισβάλλουν σε διάφορα κύτταρα του σωματος μας και δρουν με ένα «μοριακό μιμητισμό». Αυτος ο μιμητισμος εκτοπιζει σημαντικά μόρια μετάλλων στα ανθρώπινα κύτταρα και δημιουργει τοξικα μορια και ετσι καταστρεφουν το κυτταρο σε επιπεδο DNA .

Μια πολύ καλη και φθηνη ουσια απομεταλλωσης είναι και ο ζεολιθος.

Ο Ζεόλιθος βρίσκεται στη γη. Είναι κατάλληλος για την αφαίρεση των τοξικων μετάλλων από τους ιστούς και το αίμα. Τα μόρια του, έχουν την ικανότητα να παγιδευουν τα τοξικα μετάλλα όλων των τύπων και να τα φυλακιζουν μέχρι να αποβληθουν από τον οργανισμό μέσω των ούρων ή κοπράνων. Επειδή αποτελείται από σωματίδια που είναι αρνητικά φορτισμένα, προσελκύει τα στοιχεία που είναι θετικά φορτισμένα σαν μαγνητης.

Μια άλλη ουσια που δρα παρομοια, είναι ο αργιλος-μπετονιτης, εξου και τα λασπολουτρα. Ο αργιλος υπαρχει και σε μορφη δισκιων για εσωτερικη χρηση, είναι δε και αυτος επισης αρνητικα φορτισμενος. Θεωρειται η τροφη θαυμα.

Επισης γενικως τα φυκια, αλλα ειδικα η Spirulina και η Chlorella εχοντας αλγινικο νατριο, το οποιο και αυτό δρα σαν χηλικη ουσια, είναι από τις πλεον αποτοξινωτικες ουσιες της φυσης.

Έχει διαπιστωθεί, ότι τα ποντίκια, στα οποία χορηγήθηκε η Spirulina και η Chlorella, απόβαλλαν 7 φορές μεγαλύτερη ποσότητα από το επικινδυνο χημικό διοξίνη, απ’ ότι με την λήψη τροφής με μια ειδικά ελεγχόμενη δίαιτα.

Η chlorella και η Spirulina ενωνονται με τα τοξικα μεταλλα ακομη και με το ραδιενεργο ιωδιο και το αποβαλλουν από τον οργανισμο. Κατά το 1994 Ρώσσοι επιστήμονες παρακολουθούσαν 270 παιδιά, που πλήγηκαν από το δυστύχημα στο Τσέρνομπιλ. Σε συνέχεια 45 ημερών τα παιδιά λάμβαναν καθημερινα 5γρ. Spirulina ,η οποία ελάττωσε την ποσότητα των ραδιονουκλεϊδίων στο σώμα τους κατα 50% και σταθεροποίησε την αλλεργική τους ευαισθητοποίηση.

Ένα άλλο βοτανο που βοηθαει στην αποτοξινωση βαρεων μεταλλων, είναι ο Kοριανδρος όπως και το γνωστοτατο Σκορδο και Λεμονι.







.