FAOS SAMADHI 2

Εναλλακτικος χωρος αναζητησης και θεραπευτικων τεχνων.

Εργαστηρι Αυτογνωσιας.

Ολιστικες ψυχοθεραπευτικες προσεγγισεις μεσω της Βοτανικης Ιατρικης, του Διαλογισμου, της Μεταφυσικης, της Ανθρωπολογιας, της Νεας Φυσικης και της Νεας Ενεργειας.


Κάπου στα βάθη της γενετικής μας μνήμης, βρίσκεται η γνώση του σύμπαντος και των κόσμων, όπου η ζωή είναι απαλλαγμένη από την αυταπάτη του χρόνου και του χώρου.

Όπως ακριβώς είχε προγραμματιστεί μέσα μας για να επαναφυπνιστεί την τέλεια στιγμή, έτσι τώρα προσκαλεί την προσοχή μας.

Έχουμε ένα σκοπό πολύ μεγαλύτερο από όσο μπορέσαμε ποτέ να φανταστούμε.

Ο σκοπός αυτός ζητά να τον αναγνωρίσουμε τώρα και ζητά επίσης να αποκόψουμε τα κυκλώματα που μας συνδέουν με τα πρότυπα σκέψης και τα άχρηστα συναισθήματα τα οποία μας κρατούν δέσμιους στην αυταπάτη και στη σύγχυση των κατώτερων βασιλείων.

Σάββατο 8 Αυγούστου 2009

Είσαι αυτό που σκέφτεσαι. Βγάλε λοιπον "Αυτο" που σκέφτεσαι για να " Εισαι ".




Το να Εισαι, σημαινει να έχεις εσωτερική αυτάρκεια πληρότητας πέρα απο ταυτίσεις και προσκολλήσεις σε όλους τους τομείς της εκδηλώμενης ζωής. Μην ξεχνάς η εσωτερική πληρότητα είναι ο απώτερος πνευματικό στόχος. Απλά να Εισαι χωρίς να εξαρτάσαι.

Ένας μαθητής του Εσωτερισμού, κουρασμένος από την πολύχρονη μαθητεία δίπλα σε διάφορους δασκάλους, αποφάσισε να πάει σε έναν μεγάλο δάσκαλο, σοφό γέροντα.

Όταν τον βρήκε του λέει:

Σεβάσμιε Γέροντα ζητώ την επιτυχία, αλλά κουράστηκα από τα πολλά λόγια, μπορείς χωρίς λόγια να μου δείξεις που θα βρω την επιτυχία;

Ο γέροντας τον κοίταξε για λίγο και μετά του έδειξε προς μία κατεύθυνση.

Ο μαθητής ευχαρίστησε και έφυγε τρέχοντας.

Μετά πολλές μέρες αδιάκοπης πορείας, κουρασμένος και απογοητευμένος κάθεται επάνω σε έναν βράχο. Τότε ακουγεται ένα δυνατό ΣΠΛΑΤΣΣ και ένας όγκος από λάσπες και βρωμιές πέφτει επάνω του.

Εξοργισμένος αυτός γυρίζει πίσω στον Γέροντα και του λέει:

Μήπως έκανες λάθος; Μήπως λάθος κατάλαβα; Δείξε μου πάλι που βρίσκεται η Επιτυχία;

Ο Γέροντας του δείχνει προς την ίδια κατεύθυνση.

Ο μαθητής ευχαρίστησε και έφυγε τρέχοντας.

Μετά πολλές μέρες αδιάκοπης πορείας, κουρασμένος και απογοητευμένος κάθεται επάνω σε έναν βράχο. Τότε ακουγεται ένα δυνατό ΣΠΛΑΤΣΣ και ένας όγκος από λάσπες και βρωμιές πέφτει επάνω του.

Περισσότερο εξοργισμένος αυτός γυρίζει πίσω στον Γέροντα και του λέει:

Φθάνει πια με τις χωρίς λόγια υποδείξεις… ΠΕΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΩ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Ο Γέροντας τον κοιτάζει με ένα αχνό χαμόγελο και του δείχνει προς την ίδια κατεύθυνση λέγοντας:

Προς τα εκεί που σου δείχνω…

ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΠΛΑΤΣΣ !!!!!!!



Δεν ειμαστε ο νους.

Δεν είναι ωφέλιμο να δίνει κανεις πίστη στο νου του για θέματα που είναι πολύ σημαντικά για τον εαυτο του. Ο Νους βασίζει τα συμπεράσματά του σε Περασμένα Δεδομένα που έχει συγκεντρώσει κατά τη διάρκεια της παρούσης ζωής του στο φυσικό κόσμο. Δεν γνωρίζει τίποτα για τα πράγματα που υφίστανται μέσα στην Αιωνιότητα.

Για να μπορέσει κανεις να έχει πρόσβαση στα δεδομένα του Ποιος Πραγματικά Είναι και γιατί συμβαίνει ό,τι συμβαίνει θα πρέπει να έχει πρόσβαση σε δεδομένα ευρισκόμενα πέραν της Σημερινής Χρονικής Περιόδου. Αυτά τα δεδομένα μπορεί να τα αποκτήσει κανεις μόνο μέσω της ψυχής του. Εμφανίζονται στη ζωή του σαν κάτι που ήδη « γνωρίζει ». Είναι καλο να εμπιστευεται κανεις αυτή την γνωση.

Ο νους είναι ένα εξαιρετικό όργανο, όταν τον χρησιμοποιεί κανεις σωστά. Όταν όμως χρησιμοποιείται με λάθος τρόπο, τότε γίνεται καταστροφικός. Για να το πουμε με μεγαλύτερη ακρίβεια, δεν είναι τόσο ότι χρησιμοποιουμε το νου με λάθος τρόπο - συνήθως δεν τον χρησιμοποιουμε καθόλου. Αυτός μας χρησιμοποιεί . Αυτή είναι η πλάνη. Το όργανο μας έχει καταλάβει.

Η ταύτιση με το νου δημιουργεί ένα αδιαφανές παραπέτασμα από έννοιες, ετικέτες, εικόνες, λέξεις, κρίσεις και ορισμούς που εμποδίζουν κάθε αληθινή σχέση. Μπαίνει ανάμεσα σε μας και στον εαυτό μας, ανάμεσα σε μας και στο συνάνθρωπό μας, ανάμεσα σε μας και στη φύση, ανάμεσα σε μας και στο Θεό.


Γιατί είμαστε εθισμένοι στη σκέψη;

Επειδή είμαστε ταυτισμένοι μ' αυτήν, πράγμα που σημαίνει ότι αντλουμε την αίσθηση του εαυτού μας από το περιεχόμενο και τη δραστηριότητα του νου μας.

Επειδή πιστεύουμε ότι θα σταματουσαμε να υπάρχουμε αν σταματούσαμε να σκέφτομαστε.


Τι είναι η φώτιση;

Φώτιση σημαίνει ανύψωση πάνω από τη σκέψη, κι όχι πτώση σε ένα επίπεδο κάτω από τη σκέψη, στο επίπεδο ενός ζώου ή φυτού. Στη φωτισμένη κατάσταση, εξακολουθεί κανεις να χρησιμοποιεί το σκεπτόμενο νου του όταν χρειάζεται, αλλά με έναν πολύ πιο εστιασμένο και αποκλειστικό τρόπο απ' όσο πριν. Τον χρησιμοποιεί κυρίως για πρακτικούς λόγους, αλλά είναι απαλλαγμένος από τον αθέλητο εσωτερικό διάλογο και μέσα του υπάρχει γαλήνη.

Το κάθε τι που υπάρχει έχει Ύπαρξη, έχει θεϊκή ουσία, έχει κάποιο βαθμό συνειδητότητας. Ακόμα και μια πέτρα έχει στοιχειώδη συνειδητότητα, διαφορετικά δε θα υπήρχε. Τα άτομα και τα μόριά της θα διασκορπίζονταν. Το κάθε τι είναι ζωντανό. Ο ήλιος, η γη, τα φυτά, τα ζώα, οι άνθρωποι - όλα είναι εκφράσεις συνειδητότητας σε διαφορετικούς βαθμούς, συνειδητότητας που εκδηλώνεται σαν μορφή.


Σωστό ή Λάθος;

Στον φυσικό κόσμο που ζουμε, οι περισσότεροι νομίζουν πως τα πιστεύω τους είναι τα μόνα σωστά και αν διαφωνίσουν με κάποιον, τότε αυτός είναι λάθος. Αλλά στον μη-φυσικό, πνευματικό κόσμο δεν υπάρχει σωστό και λάθος. Υπάρχει μόνο μια δυναμική διαφορετικότητα που διεγείρει τη σκέψη. Και από πνευματικής άποψης, καλο είναι να απολαμβάνει κανεις αυτή τη διαφορετικότητα.

Μπορουμε να έχουμε ό,τι επιλέξουμε. Αλλά δεν μπορουμε να έχουμε όλα όσα θέλουμε.