FAOS SAMADHI 2

Εναλλακτικος χωρος αναζητησης και θεραπευτικων τεχνων.

Εργαστηρι Αυτογνωσιας.

Ολιστικες ψυχοθεραπευτικες προσεγγισεις μεσω της Βοτανικης Ιατρικης, του Διαλογισμου, της Μεταφυσικης, της Ανθρωπολογιας, της Νεας Φυσικης και της Νεας Ενεργειας.


Κάπου στα βάθη της γενετικής μας μνήμης, βρίσκεται η γνώση του σύμπαντος και των κόσμων, όπου η ζωή είναι απαλλαγμένη από την αυταπάτη του χρόνου και του χώρου.

Όπως ακριβώς είχε προγραμματιστεί μέσα μας για να επαναφυπνιστεί την τέλεια στιγμή, έτσι τώρα προσκαλεί την προσοχή μας.

Έχουμε ένα σκοπό πολύ μεγαλύτερο από όσο μπορέσαμε ποτέ να φανταστούμε.

Ο σκοπός αυτός ζητά να τον αναγνωρίσουμε τώρα και ζητά επίσης να αποκόψουμε τα κυκλώματα που μας συνδέουν με τα πρότυπα σκέψης και τα άχρηστα συναισθήματα τα οποία μας κρατούν δέσμιους στην αυταπάτη και στη σύγχυση των κατώτερων βασιλείων.

Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

Ο Αγαπημενος μου ειναι σε καθε ζωο, καθε φυλλαρακι χλοης, καθε ανθρωπος που υποφερει, καθε ατομο. / Τζιντου Κρισναμουρτι






Οταν ημουν μικρος, εβλεπα τον Σρι Κρισνα με το φλαουτο, οπως απεικονειζεται απο τους Ινδουιστες, γιατι η μητερα μου ηταν αφοσιωμενη στον Σρι Κρισνα.
Οταν μεγαλωσα και συναντηθηκα με τον επισκοπο Ληντμπητερ και την θεοσοφικη Εταιρεια, αρχισα να βλεπω τον Διδασκαλο Κουτ Χουμι, και παλι στην φορμα που τον εβαζαν εμπρος μου, η πραγματικοτητα δηλ.απο την δικη τους οπτικη γωνια, και ως εκ τουτου,ο Κουτ Χουμι, ηταν για μενα το τελος.

Αργοτερα καθως μεγαλωσα, εβλεπα τον Κυριο Μαιτρεγια.
Αυτο συνεβη πριν απο 2 χρονια, στην μορφη που τον εβαζαν εμπρος μου.
Τωρα τελευταια βλεπω τον Κυριο Βουδδα και ειναι απολαυση και δοξα να ειμαι μαζι Του.

Με εχουν ρωτησει τι εννοω με την λεξη 'Αγαπημενος'. θα δωσω μια ερμηνεια και θα κανω μια εκτιμηση, που μπορειτε να την ερμηνευσετε οπως θελετε.

Για μενα , ο Αγαπημενος ειναι τα παντα, ειναι ο Κουτχουμι, ο Κρισνα, ο Μαιτρεγια, ο Βουδδας και ακομη περισσοτερα περα απο αυτες τις μορφες.

Τι σημασια εχει το ονομα που του δινετε?

Αυτο που σας προβληματιζει ειναι το αν υπαρχει ενα τετοιο προσωπο οπως ο Παγκοσμιος Διδασκαλος στο σωμα καποιου Κρισναμουρτι, ομως κανεις στον κοσμο δεν θα σκοτιζοταν για ενα τετοιο ερωτημα.

Ειναι κριμα που χρειαζεται να το εξηγησω, πρεπει ομως.
Ηθελα να ειμαι οσο το δυνατον πιο αοριστος και αυτο εκανα.
Ο Αγαπημενος μου ειναι οι ανοιχτοι ουρανοι, τα λουλουδια, καθε ανθρωπινη υπαρξη.

Μεχρι να μπορεσω να πω με βεβαιοτητα - χωρις καμμια υπερμετρη εξαψη η υπερβολη με σκοπο να πεισω τους αλλους - οτι ειμαι Ενα με τον Αγαπημενο μου, ποτε δεν μιλησα.
Μιλουσα πιο πριν με αοριστες γενικοτητες που αρεσαν στον καθενα.

Τωρα όμως που αισθανομαι ότι ειμαι ένα με τον Αγαπημενο μου, σας το λεω, οχι για να σας εντυπωσιασω με την αυθεντια μου η για να ασκησω εξουσια πανω σας, ουτε για να σας πεισω για το μεγαλειο μου η το μεγαλειο του Παγκοσμιου Διδασκαλου, αλλα για να ξυπνησω στη καρδια σας και στο νου σας την επιθυμια να αναζητησετε την αληθεια.

Αν πω, όπως και σας λεω, ότι ειμαι ένα με τον Αγαπημενο μου, είναι γιατι το νιωθω και το ξερω.

Εχω βρει αυτο που λαχταρουσα, εχω Ενωθει, ετσι ωστε απο εκει και περα να μην υπαρχει χωρισμος, επειδη οι σκεψεις, οι επιθυμιες μου και οι λαχταρες μου-αυτες του προσωπικου εγω-εχουν καταστραφει.

Ο Αγαπημενος μου ειναι σε καθε ζωο, καθε φυλλαρακι χλοης, καθε ανθρωπος που υποφερει, καθε ατομο.

Απο ομιλια του Κρισναμουρτι το 1927.