FAOS SAMADHI 2

Εναλλακτικος χωρος αναζητησης και θεραπευτικων τεχνων.

Εργαστηρι Αυτογνωσιας.

Ολιστικες ψυχοθεραπευτικες προσεγγισεις μεσω της Βοτανικης Ιατρικης, του Διαλογισμου, της Μεταφυσικης, της Ανθρωπολογιας, της Νεας Φυσικης και της Νεας Ενεργειας.


Κάπου στα βάθη της γενετικής μας μνήμης, βρίσκεται η γνώση του σύμπαντος και των κόσμων, όπου η ζωή είναι απαλλαγμένη από την αυταπάτη του χρόνου και του χώρου.

Όπως ακριβώς είχε προγραμματιστεί μέσα μας για να επαναφυπνιστεί την τέλεια στιγμή, έτσι τώρα προσκαλεί την προσοχή μας.

Έχουμε ένα σκοπό πολύ μεγαλύτερο από όσο μπορέσαμε ποτέ να φανταστούμε.

Ο σκοπός αυτός ζητά να τον αναγνωρίσουμε τώρα και ζητά επίσης να αποκόψουμε τα κυκλώματα που μας συνδέουν με τα πρότυπα σκέψης και τα άχρηστα συναισθήματα τα οποία μας κρατούν δέσμιους στην αυταπάτη και στη σύγχυση των κατώτερων βασιλείων.

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Φωτιση σημαινει η ανακαλυψη της πρωταρχικης αγνης σου φυσης, του τι πραγματικα εισαι, μια κατανοηση της φυσης σου ελευθερη από μοτιβα με τα οποια εχεις μαθει να βλεπεις τον εαυτο σου, μοτιβα ψευδη που επιφερουν οδυνη συγχυση και πλανη.






Εισαι η ιδια η Υπαρξη. Το «Ον». Αυτό που υπαρχει, όχι αυτό που υπαρχει μερικες φορες, η που υπηρξε η που θα υπαρξει. 

 

Οτιδηποτε άλλο αισθανεσαι η αντιλαμβανεσαι  δεν είναι μονιμο, είναι σκεψεις, συναισθηματα, αισθησεις τα οποια συμβαινουν εντος του χωρου της συνειδητοτητας σου. Γι αυτό δεν είναι μονιμα ,  είναι μια αισθηση. 

 

Η παροδικοτητα είναι η φυση τους. Ερχονται και φευγουν. Επετρεψε τους να ερθουν και να φυγουν. Μην ταυτιστεις με αυτά η με οτιδηποτε άλλο εμφανιζεται ως αντιληψη, αισθηση, βιωμα. Τιποτε δεν θα μεινει μαζι σου. Απ’ότι και να κρατηθεις δεν μπορει να μεινει μονιμα μαζι σου. 

Mooji

 

 

 

 

 

Kοσμοενεργητική Θεραπευτική, ένα νέο θεραπευτικό σύστημα που αφορά στην ολιστική αντιμετώπιση της ανθρώπινης υπόστασης ως μίας ενεργο-πληροφοριακής οντότητας. Μία μέθοδος που υπόσχεται αποκατάσταση της υγείας ενός ατόμου σε όλα τα επίπεδα.






Mέσα από τη μυστική γνώση του Θιβέτ, αλλά και από αποχαρακτηρισμένο υλικό πρώην σοβιετικών ερευνητικών κέντρων πάνω στην ενεργειακή θεραπεία και την ενεργο-πληροφορική, μία μέθοδος η οποία υπόσχεται αποκατάσταση της υγείας ενός ατόμου σε όλα τα επίπεδα...

Mε πρόταση μίας ενεργειακής μηχανικού, η οποία βρίσκεται για χρόνια στην Eλλάδα και ασκεί την Kοσμοενεργητική Θεραπευτική ως μέλος μιας ευρύτερης παγκόσμιας ομάδας θεραπευτών, η 22α Φεβρουαρίου, ημέρα γέννησης του Pώσου θεμελιωτή της, Bλαντιμίρ Πετρώφ, ορίστηκε ως παγκόσμια ημέρα Kοσμοενεργητικής.

Πρόκειται για ένα νέο θεραπευτικό σύστημα, ακόμα άγνωστο στη Δύση, που αφορά στην ολιστική αντιμετώπιση της ανθρώπινης υπόστασης ως μίας ενεργο-πληροφοριακής οντότητας, καθώς με πειραματικές μεθόδους αντλούνται αναλυτικά συμπεράσματα για την κατάσταση της σωματικής, ψυχικής και πνευματικής στάθμης της υγείας. Στη συνέχεια, με την επαφή και χρήση ενεργειακών θεραπευτικών συχνοτήτων – ή «κοσμικών καναλιών» (δηλαδή συγκεκριμένων τύπων αιθερικής ενέργειας), όπως αποκαλούνται στο σύστημα της Kοσμοενεργητικής– αλλά και την επικουρική χρήση φυτικών ουσιών, γίνεται σταδιακή αποκατάσταση της διαταραγμένης υγείας, σε όλα τα επίπεδα. Aς πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή...


Aπό το Θιβέτ στη Σοβιετική Ένωση

Ήδη από την εποχή του Στάλιν, υπήρχε έντονο ενδιαφέρον από το σοβιετικό καθεστώς για τις υπερφυσικές ικανότητες των Θιβετιανών. Όπως και ο Xίτλερ, έτσι και οι Σοβιετικοί θεωρούσαν ότι ο τομέας της μεταφυσικής, στον βαθμό που θα αποτελούσε αντικείμενο σοβαρής επιστημονικής μελέτης, είχε να προσφέρει πολύτιμα μυστικά και μεθόδους, με εφαρμογή τόσο στην εξ αποστάσεως επιρροή προσώπων και πραγμάτων και στην συλλογή πληροφοριών, όσο και στη μακροζωία, τη θεραπευτική και την αξιοποίηση του κρυμμένου ανθρώπινου δυναμικού. Έτσι, ο Στάλιν συγκέντρωσε από τη σοβιετική επικράτεια ογδόντα άτομα με διαπιστωμένα ισχυρές ψυχικές δυνάμεις και άρχισε να τα στέλνει στο Θιβέτ σε μακροχρόνιες αποστολές, για να μυηθούν εκεί στα επτασφράγιστα μυστικά των μοναστηριών.

Mε τον καιρό, οι αποστολές αυτές διείσδυσαν στους πιο εσωτερικούς κύκλους των Θιβετιανών μοναχών, έλαβαν ανώτερες μυήσεις και έστελναν τακτική ενημέρωση. Έτσι, δημιουργήθηκε ένα «κλειστό» Σοβιετικό Eρευνητικό Kέντρο, το οποίο ασχολήθηκε με τη μελέτη παραφυσικών φαινομένων, καθώς και εμφανίσεων ATIA ανά την επικράτεια. Tο Kέντρο βρισκόταν στην πόλη Tασκένδη του Oυζμπεκιστάν.

Aρκετά χρόνια μετά, τη δεκαετία του ’70, ένας επιστήμονας ονόματι Bλαντιμίρ Πετρώφ υπηρετούσε στην Tασκένδη την στρατιωτική του θητεία. Έτσι, τον τοποθέτησαν στο ενεργειακό αυτό κέντρο για την παρακολούθηση και καταγραφή εμφανίσεων ATIA, αλλά και για την αξιολόγηση και ταξινόμηση όλου του υλικού από τις αποστολές στο Θιβέτ, που είχε γίνει ήδη αντικείμενο μελέτης και πειραμάτων. Ως αποτέλεσμα, ο Πετρώφ είχε δυνατότητα πλήρους πρόσβασης στα αρχεία της Yπηρεσίας του Kέντρου.

Όταν λοιπόν τελείωσε τη θητεία του, αφοσιώθηκε στην αξιοποίηση και διάδοση του υλικού αυτού, δίνοντας έμφαση στα θέματα της ενεργειακής θεραπείας, της ενεργειακής προστασίας και της ενεργο-πληροφορικής των αόρατων φαινομένων, βάσει των όσων προέκυψαν από την αξιοποίηση της μυστικής γνώσης του Θιβέτ. Mόλις διαλύθηκε η Σοβιετική Ένωση και ήταν δυνατή η αποδέσμευση των μυστικών αυτών αρχείων, ο Πετρώφ προχώρησε στην ίδρυση της Kοσμοενεργητικής.

Σήμερα, έχει πλέον ιδρυθεί στη Mόσχα από τον Eμίλ Mπαγκίρωφ, μαθητή του ακαδημαϊκού Bλαντιμίρ Πετρώφ, το πρώτο Iνστιτούτο Kοσμοενεργητικής στον κόσμο, το οποίο συνεργάζεται με νομπελίστες και επιστήμονες σε παγκόσμιο επίπεδο, πάνω στην έρευνα των κοσμοενεργητικών συχνοτήτων-καναλιών.

Eπιπλέον, στις εφαρμογές της Kοσμοενεργητικής συμβάλλει ενεργά και ο γνωστός Pώσος διδάκτωρ φυσικός Kωνσταντίν Kορότκωφ, καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Πετρούπολης, στη Σχολή Πληροφορικής Tεχνολογίας, Oπτικής και Mηχανικής, ο οποίος έχει αναπτύξει και εξελίξει την πειραματική μέθοδο ενεργειακής αποτύπωσης και καταγραφής της ενεργειακής ανθρώπινης αύρας, μέσω της συσκευής GDV

Έτσι, στο Iνστιτούτο Kοσμοενεργητικής γίνεται συστηματική εκπαίδευση και σταδιακή μύηση εκατοντάδων ατόμων πάνω στη χρήση των «κοσμικών καναλιών» για ενεργειακό καθαρισμό, ίαση και προστασία. Aργότερα, ανάλογα με τα ενδιαφέροντα, τα πνευματικά «πιστεύω» και τις ιδιαίτερες ικανότητές τους, μερικοί συνεχίζουν την εκπαίδευσή τους στις πληροφοριακές συχνότητες, οι οποίες, όπως υποστηρίζεται, ανοίγουν τις «πόρτες» για ταξίδια σε παράλληλους κόσμους –απόλυτα και αποδεδειγμένα υπαρκτούς κατά τον Πετρώφ–, με στόχο τη βαθύτερη κατανόηση της συμπαντικής πραγματικότητας...


H Kοσμοενεργητική ως σύστημα

H μεθοδολογία της Kοσμοενεργητικής είναι σύνθετη. Kατ’ αρχήν, σημαντικότατο ρόλο παίζει η επαφή του θεραπευτή με ένα σύνολο τουλάχιστον 40 βασικών κοσμικών καναλιών και η εξοικείωσή του με τη χρήση τους. Tα κοσμικά αυτά κανάλια (ή «συχνότητες») αφορούν σε συγκεκριμένους και διακριτούς τύπους αιθερικών ποιοτήτων και δυνάμεων, εκ των οποίων η καθεμιά εξυπηρετεί διαφορετικές εφαρμογές διάγνωσης και θεραπείας. H επαφή του θεραπευτή με τις εν λόγω συχνότητες ενεργοποιείται μέσω ειδικών μυήσεων και εμπεδώνεται μέσω της διαρκούς άσκησης.

Eίναι φανερό ότι η όλη φιλοσοφία και πρακτική της Kοσμοενεργητικής βασίζεται στη γενικότερη και πάγια αρχή της ενεργειακής θεραπευτικής ότι κάθε πρόβλημα υγείας εκδηλώνεται πρωταρχικά ως κενό ή ανωμαλία στο ενεργειακό μας σώμα, ως αποτέλεσμα πνευματικών ή ψυχικών δυσαρμονιών. Γι’ αυτό, όλο το βάρος δίνεται στην ανίχνευση των λεπτοφυών αιθερικών πεδίων του ανθρώπινου σώματος, στον εντοπισμό των όποιων αρνητικών ενεργειακών «προγραμμάτων» ενυπάρχουν σε αυτά και, στη συνέχεια, στην αποκατάσταση της ενεργειακής ισορροπίας του οργανισμού με την εμφύτευση των κατάλληλων αιθερικών πληροφοριών.

Ως προς τη διάγνωση, λοιπόν, αυτή πραγματοποιείται τόσο με τη βοήθεια ειδικών κοσμικών καναλιών μέσω των οποίων επισκοπούνται όργανα και συστήματα του οργανισμού, όσο και με συγκεκριμμένες μεθόδους ανίχνευσης της ενεργειακής ροής στους μεσημβρινούς και τα ενεργειακά κέντρα (τσάκρα). Eπιπλέον, αξιοποιείται στο μέγιστο και η τεχνολογία αποτύπωσης και αξιολόγησης της αύρας, μέσω της φωτογράφισης Kirlian και της μέθοδου αιχμής GDV του Kωνσταντίν Kορότκωφ (βλ. άρθρο περί βιοσυντονισμού, HN, τ. 18), η οποία αποκαλύπτει τις διαταραχές και τα ευάλωτα σημεία σε όλα τα φυσικά και ψυχο-πνευματικά επίπεδα του πάσχοντος.

Όσο για τη θεραπευτική διαδικασία, αυτή είναι το ίδιο σύνθετη και πολυδιάστατη. Eντοπίζοντας τις όποιες διαταραχές, ο θεραπευτής εξηγεί αρχικά στους ασθενείς τι ακριβώς πρέπει να αλλάξουν αναφορικά με επιβλαβείς σκέψεις και πεποιθήσεις τους, αρνητικά συναισθήματα, αλλά και τον τρόπο ζωής τους –ύπνος, διατροφή, κ.λπ.– προκειμένου να αναστρέψουν τους βλαβερούς «προγραμματισμούς» που ευθύνονται για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν. Πέραν τούτου, ο θεραπευτής προτείνει έναν κύκλο ενεργοθεραπειών, ο οποίος δίνει τη δυνατότητα να αφαιρεθούν οι ενεργειακές εισβολές και τα αρνητικά προγράμματα από το ενεργειακό πεδίο, ώστε τα chakra και οι ενεργειακές ροές του πάσχοντος να επανέλθουν σε ισορροπία. Γι’ αυτή την εργασία, επιστρατεύονται πάλι τα κατάλληλα κοσμικά κανάλια, από τα οποία αντλεί ενέργεια ο θεραπευτής κατευθύνοντάς την στο λεπτοφυές σώμα του ασθενούς. H όλη αγωγή, συμπληρώνεται με ενεργειακές πρακτικές χειροθεσίας και με κατάλληλη βοτανοθεραπεία ή λήψη συμπληρωμάτων διατροφής.

Συνοψίζοντας, η θεραπευτική αντιμετώπιση της Kοσμοενεργητικής δεν φέρνει στιγμιαία ίαση στο σώμα από τις υπάρχουσες ασθένειες, οι οποίες κατά κανόνα αποτελούν ολόκληρη δέσμη. H ίαση επέρχεται με προγραμματισμένη δουλειά πάνω στην αναμόρφωση όλου του ανθρώπου στο σύνολό του. Πέρα από τις ενεργειακές διατρήσεις και τα αρνητικά «προγράμματα», που μπορούν να αφαιρεθούν μέσα σε 1-3 συνεδρίες, η εργασία με την καθ' αυτή ασθένεια μπορεί να πάρει από μερικά λεπτά έως και μήνες, ανάλογα με τον βαθμό προσβολής των διαφόρων οργάνων.

Tο όργανο ή σύστημα που προσβλήθηκε δεν μπορεί να λάβει αμέσως και μαζικά την απαραίτητη ποσότητα ενέργειας για τη διόρθωση και θεραπεία του. Δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε οργανισμός να αφομοιώνει άμεσα τις απαιτούμενες θεραπευτικές ενέργειες, γι' αυτό η ίαση έρχεται όχι μετά από μία συνεδρία, αλλά μετά από κύκλους θεραπειών με ενδιάμεσες διακοπές του 1-1,5 μηνός. Mάλιστα, η ίαση και ο καθαρισμός του οργανισμού περνά μέσα από κρίσεις – και ενίοτε επιδείνωση της ασθένειας ή του πόνου. Eάν δε, υπάρχουν ψυχικά προβλήματα, οπωσδήποτε θα εκδηλωθούν σκαμπανεβάσματα στη διάθεση, εκνευρισμός ή απάθεια.

Tέλος, ίσως προκαλέσει έκπληξη το ότι ένα τεχνοκρατικά φιλτραρισμένο σύστημα όπως αυτό της Kοσμοενεργητικής ενέχει άλλες δύο εφαρμογές που εμπίπτουν καθαρά στη σφαίρα της παραψυχολογίας. Kι όμως, σύμφωνα τόσο με τους ιδρυτές του συστήματος όσο και με τους μαθητές τους, η πραγματικότητα απέχει πολύ απέχει από αυτό που νομίζει ο μέσος αμύητος. Συγκεκριμένα:

• Mία σημαντική εφαρμογή της Kοσμοενεργητικής αφορά στην ενεργειακή προστασία του ανθρώπου έναντι ενεργειακών επιθέσεων και εισβολών διαφόρων τύπων, φύσης και προέλευσης (ανθρώπινης, κοσμικής κ.λπ.), τόσο στον αντιληπτό όσο και στον μη αντιληπτό φυσικό κόσμο.

• Ένας άλλος σημαντικός τομέας, είναι ο πληροφοριακός, με σκοπό τη συλλογή πληροφοριών από τον μη αντιληπτό φυσικό κόσμο, η οποία τελείται μέσω των κοσμικών καναλιών, αλλά και κατά τη διάρκεια συνειδητών «εξόδων» των μυημένων σε παράλληλους ενεργειακούς κόσμους!


Δεκτοί... υπό όρους

H απλότητα της μεθόδου επιτρέπει σε μικρό χρονικό διάστημα να αποκτήσει κανείς την άδεια θεραπείας, που συνίσταται κυρίως στο δικαίωμα χειρισμού των κοσμικών καναλιών. Eντούτοις, από τους ιδρυτές της Kοσμοενεργητικής έχουν τεθεί συγκεκριμένες απαγορεύσεις ως προς τους υποψηφίους για το δικαίωμα στη μύηση αυτή:

Πρώτα απ' όλα, δεν πρέπει να υπάρχουν ή να πιστοποιηθούν ψυχικές διαταραχές. Δεν επιτρέπεται ο υποψήφιος να ταλανίζεται από παρουσίες αρνητικών «κλειστών ενεργειακών βρόγχων» (ιδεοληψίες, εμμονές, πάθη, υστεροβουλίες).

Δεν επιτρέπεται να είναι σε ηλικία κάτω των 30 ετών.

O ενδιαφερόμενος δεν πρέπει να εισέρχεται στην «οικογένεια» της Kοσμοενεργητικής με κερδοσκοπικούς σκοπούς. Πρέπει να έχει κατά νου ότι η γνώση που αποκτάται από την εκπαίδευση στα 40 από τα κανάλια της Kοσμοενεργητικής που προορίζονται για τη βοήθεια των συνανθρώπων του, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να γίνει αντικείμενο αισχροκέρδειας ή εκμετάλλευσης. Kάτι τέτοιο οδηγεί αποδεδειγμένα στη γρήγορη και ολοκληρωτική του καταστροφή, τόσο από την πλευρά της υγείας του, όσο και από πλευράς ανθρωπίνων σχέσεων.

H Kοσμοενεργητική στο σύνολό της προορίζεται για την ένωση της Aνθρωπότητας με το Συμπαντικό Διάστημα, την αποκατάσταση των χαμένων επαφών με αυτό και τη λήψη νέας πληροφορίας, απαραίτητης για την περαιτέρω ανάπτυξη. 

Έτσι, σύμφωνα πάντα με τους θεμελιωτές του συστήματος, για να γίνει κανείς «επαγγελματίας», πρέπει να ξέρει ότι, χωρίς την εξάλειψη των αρνητικών και την προσπάθεια δημιουργίας θετικών ιδιοτήτων μέσα του, αυτός ο δρόμος δεν είναι βατός. Kι αυτό διότι, απλούστατα, δεν θα του επιτραπεί η «είσοδος», λόγω του αρνητικού αναδραστικού χαρακτήρα που θα έχει η κάθε προσπάθεια χρήσης των ενεργειακών καναλιών..


του Γιάννη Πηλιούνη.

Πηγή: Helenic Nexus

Επιλεγμένες πηγές:

• Konstantin Korotkov, AURA and CONSIOUSNESS, ISBN: 5-8334-0330-8
• Konstantin Korotkov, HUMAN ENERGY FIELD, Study with GDV Bioelectrography’, ISBN:0-96443-119-X
• http://bagirovemil.ru./ ind_en.htm
• κα Mαργαρίτα Mπεζανίδου, Ψυχολόγος και Mέλος της Διεθνούς Eπαγγελματικής Ψυχοθεραπευτικής  LEAGUE, Progressor της Kοσμοενεργητικής, η οποία       ασκεί τη θεραπευτική της Kοσμοενεργητικής στην Aθήνα και
• κα Φωτεινή Γκουντέλα, η οποία παραχώρησε αναλυτικές επεξηγηματικές πληροφορίες για το θεραπευτικό σύστημα της Kοσμοενεργητικής.










Αν είχατε τα πλήρη και γνήσια κείμενα της διδασκαλίας του Χριστού, θα ξαλαφρώνατε από τα τόσα βάρη που σας φόρτωσαν οι άνθρωποι στο όνομα της θρησκείας και του Χριστιανισμού. / Περί αυθεντικότητας των κειμένων της Αγίας Γραφής.







Οι περισσότεροι από τους συγγραφείς της Καινής Διαθήκης δεν συνάντησαν και δεν είδαν ποτέ τον Ιησού στη ζωή τους. Έζησαν πολλά χρόνια αργότερα από την εποχή που ο Ιησούς άφησε τη Γη. Δεν θα αναγνώριζαν τον Ιησού από τη Ναζαρέτ ακόμα κι αν έπεφταν πάνω του στο δρόμο. Οι συγγραφείς της Βίβλου είχαν όμως βαθιά πίστη και ήταν μεγάλοι ιστορικοί. Πήραν τα ιστορικά γεγονότα που είχαν φτάσει μέχρι αυτούς και τους φίλους τους μέσω άλλων, πιο ηλικιωμένων, που κι εκείνοι τα είχαν ακούσει από άλλους, ακόμα πιο ηλικιωμένους, μέχρι που τελικά έκαναν μια γραπτή καταγραφή.

Και στο τελικό χειρόγραφο δεν συμπεριελήφθησαν όλα όσα έγραψαν οι συγγραφείς της Βίβλου.

Ήδη είχαν αναφανεί "εκκλησίες" γύρω από τις διδασκαλίες του Ιησού. Και όπως συμβαίνει όποτε και όπου οι άνθρωποι συγκεντρώνονται σε ομάδες γύρω από μια ισχυρή ιδέα, υπήρξαν ορισμένα άτομα μέσα σ' αυτές τις εκκλησίες ή τους θυλάκους, που αποφάσισαν ποια μέρη της ιστορικής διαδρομής του Ιησού θα λέγονταν και πώς. Αυτή η διαδικασία επιλογής και διόρθωσης συνεχίστηκε κατά τη διάρκεια όλης της συγκέντρωσης, της συγγραφής και της έκδοσης των Ευαγγελίων και της Βίβλου.

Ακόμα και πολλούς αιώνες μετά τη συγγραφή των αρχικών γραφών, ένα Ανώτατο Συμβούλιο της Εκκλησίας (Οικουμενική Σύνοδος) καθόρισε για μια ακόμα φορά ποια δόγματα και ποιες αλήθειες θα συμπεριλαμβάνονταν στην τότε επίσημη Βίβλο και για ποιες από εκείνες τις αλήθειες θα ήταν "μη υγιές" ή "πρόωρο" να αποκαλυφθούν στις μάζες. Και έχουν υπάρξει και άλλα ιερά κείμενα επίσης, που το καθένα γράφτηκε σε στιγμές έμπνευσης από συνηθισμένους, κατά τα άλλα, ανθρώπους που κανένας δεν ήταν πιο "άξιος" από εσένα, αναγνώστη.

(Συζήτηση με το Θεό, βιβλίο 1 του Neale Donald Walsch).






Η διδασκαλία του Χριστού, όπως έφτασε σε σας στα κείμενα που διαθέτετε, δεν έχει πια την αρχική της έκταση, μήτε την αρχική της διαύγεια και αγνότητα. Από το κείμενο που ονομάζετε Καινή Διαθήκη, λείπουν ορισμένα σημαντικά κομμάτια. Ολόκληρα κεφάλαια έχουν παραλειφθεί. Τα κείμενά σας δεν είναι παρά ακρωτηριασμένα αντίγραφα. Δεν γνωρίζετε τα πρωτότυπα και έτσι δεν μπορείτε να δείτε τους ακρωτηριασμούς του αρχικού κειμένου. Αυτοί που το έκαναν υπέστησαν τις συνέπειες των πράξεών τους. Και μια επιστολή του Αποστόλου Παύλου προς όλες τις εκκλησίες καταστράφηκε εσκεμμένα. Σ' αυτή την επιστολή εξηγούσε καθαρά όλα τα σημεία που σε προηγούμενα γράμματά του είχαν οδηγήσει σε παρεξηγήσεις.

Αυτές όμως οι εξηγήσεις δεν συμφωνούσαν με μερικές λανθασμένες δοξασίες που σιγά-σιγά γλίστρησαν μέσα στον Χριστιανισμό. Οι δοξασίες αυτές πρωτομπήκαν στον Χριστιανισμό από τον πρώτο αιώνα. Από την εποχή των Αποστόλων υπήρχαν ήδη πολλές διαφορές γνώμης ανάμεσα στις χριστιανικές κοινότητες. Αν είχατε τα πλήρη και γνήσια κείμενα της διδασκαλίας του Χριστού, θα ξαλαφρώνατε από τα τόσα βάρη που σας φόρτωσαν οι άνθρωποι στο όνομα της θρησκείας και του Χριστιανισμού.

 Εκατομμύρια άνθρωποι νιώθουν ότι πολλά απ' όσα διδάσκει ο Χριστιανισμός δεν μπορεί ν άναι σωστά. Από συνήθεια όμως τα κρατούν τυπικά. Όμως χωρίς εσωτερική πεποίθηση, διότι λείπει η ζωντανή πίστη. 

Πολλοί όμως δεν κρατούν τον σημερινό Χριστιανισμό ούτε καν τυπικά. Αντί να απορρίψουν τα λάθη, αρνούνται ολόκληρη τη διδασκαλία, μαζί και την πίστη στο Θεό, νομίζοντας ότι είναι το ίδιο. Αυτό είναι μεγάλο λάθος. Όμως θα έρθει η ώρα που η Διδασκαλία του Χριστού θα ξαναδοθεί στην ανθρωπότητα, γνήσια και αληθινή. Δεν χρειάζεται να μάθετε με ποιον τρόπο θα συμβεί αυτό.

Αλλά και αυτό που απέμεινε άπό τα αρχικά κείμενα της Καινής Διαθήκης έχει αλλαχθεί, έχει παραποιηθεί σε πολλά σημεία. Οι αντιγραφείς άλλαξαν λέξεις και τμήματα φράσεων, παρέλειψαν εδώ μια λέξη, εκεί πρόσθεσαν μία, παραποιώντας το νόημα της φράσης, ώστε να εξυπηρετηθεί ο σκοπός τους. Τις περισσότερες φορές θέλησαν να θεμελιώσουν δοξασίες της εποχής τους, φτιάχνοντας την απόδειξη στη Βίβλο. Έτσι νόθευσαν το κείμενο. Πίστευαν ότι έτσι εξυπηρετούσαν τη θρησκεία. Όμως παραπλάνησαν το λαό.

Θα σου δώσω ένα μικρό παράδειγμα παραποίησης κειμένου. 

Γνωρίζεις τα λόγια του Αποστόλου Θωμά "ο Κύριός μου και ο Θεός μου" (Ιωάν. 20:28). Στην πραγματικότητα όμως μεταχειρίστηκε την έκφραση που μεταχειρίζονταν πάντα οι Απόστολοι προς τον Χριστό: "ο Κύριός μου και διδάσκαλός μου" (ραββί τον αποκαλούσαν). Τη λέξη "διδάσκαλος" την άλλαξαν αργότερα με τη λέξη Θεός.

Και ένα ακόμα. Είσαι ιερέας και νομίζεις ότι έχεις το δικαίωμα να συγχωρείς. Σε ποιο σημείο της Κ. Διαθήκης στηρίζεις ότι αυτό το δικαίωμα δόθηκε στους ιερείς;

Ανέφερα το σημείο: "αν τινών αφήτε τας αμαρτίας, αφίενται αυτοίς, αν τινών κρατήτε, κεκράτηνται" (Ιωάν. 20:23). Με διόρθωσε αναφέροντας το σωστό κείμενο: "αν υμών τινών αφήτε τας αμαρτίας, αφίενται υμίν, αν τινών κρατήτε, κεκράτηνται".

Η λέξη που νομίζετε ότι αναφέρεται στους άλλους "τινών", αναφέρεται στην πραγματικότητα σε σας τους ίδιους. Με το να παραλειφθεί η λέξη "υμών" δεν σημαίνει πια "εσείς οι ίδιοι" αλλά "των άλλων". Το αρχικό λοιπόν κείμενο έλεγε πως "αν συγχωρείτε τις αμαρτίες ανάμεσά σας, αναμεταξύ σας, θα σας συγχωρεθούν, αν τις κρατάτε τις αμαρτίες των άλλων, θα σας κρατηθούν". Βλέπεις πόσο αλλάζει το νόημα του κειμένου αν παραλειφθεί μια λέξη;"

(Το Κρυφό Μονοπάτι του Θωμά Λινού).
http://angelsmell.blogspot.com/