FAOS SAMADHI 2

Εναλλακτικος χωρος αναζητησης και θεραπευτικων τεχνων.

Εργαστηρι Αυτογνωσιας.

Ολιστικες ψυχοθεραπευτικες προσεγγισεις μεσω της Βοτανικης Ιατρικης, του Διαλογισμου, της Μεταφυσικης, της Ανθρωπολογιας, της Νεας Φυσικης και της Νεας Ενεργειας.


Κάπου στα βάθη της γενετικής μας μνήμης, βρίσκεται η γνώση του σύμπαντος και των κόσμων, όπου η ζωή είναι απαλλαγμένη από την αυταπάτη του χρόνου και του χώρου.

Όπως ακριβώς είχε προγραμματιστεί μέσα μας για να επαναφυπνιστεί την τέλεια στιγμή, έτσι τώρα προσκαλεί την προσοχή μας.

Έχουμε ένα σκοπό πολύ μεγαλύτερο από όσο μπορέσαμε ποτέ να φανταστούμε.

Ο σκοπός αυτός ζητά να τον αναγνωρίσουμε τώρα και ζητά επίσης να αποκόψουμε τα κυκλώματα που μας συνδέουν με τα πρότυπα σκέψης και τα άχρηστα συναισθήματα τα οποία μας κρατούν δέσμιους στην αυταπάτη και στη σύγχυση των κατώτερων βασιλείων.

Τρίτη 29 Απριλίου 2008

O τρόπος που βλέπουμε τα πράγματα, καθορίζει και την πραγματικότητα του καθένα μας.


Ενας καινουργιος τρόπος να κοιτάμε τον Κοσμο.

Για να διεισδυσουμε μεσα στην αληθεια των πραγματων, θα πρέπει απλά ν’αλλάξουμε τον τρόπο που βλέπουμε τα πράγματα. Το κάθε θέμα μπορεί να ειδωθεί με περισσότερους από ένα τρόπους.

Λένε πως δεν υπάρχει μια και μόνη αλήθεια, μια και μόνη πραγματικότητα. Πως ο τρόπος που βλέπουμε τα πράγματα, καθορίζει και την πραγματικότητα του καθένα μας.

« Όι χάρτες φτιάχνουν τις περιοχές και όχι οι περιοχές τους χάρτες».

Αρκεί ν' αλλάξουμε την οπτική μας γωνία και θα αποκαλυφθεί μπροστά ένας θαυμάσιος καινούργιος κόσμος.

Eχουμε την ρήση του Επίκτητου:


"Ου τα πράγματα ταράττει άνθρωπον, αλλά τα περί των πραγμάτων δόγματα".

Δηλαδή, δεν είναι τα πραγματικά γεγονότα που ταράζουν τους ανθρώπους, αλλά ο τρόπος με τον οποίο τα ερμηνεύουν.

Επίσης το απόφθεγμα του Πρωταγόρα:

"Τότε δοκούν εκάστω, τούτω και είναι"

Δηλαδή, αν κάποιος θεωρεί κάτι σαν υπαρκτό, αυτό θα είναι και η δική του πραγματικότητα.

Η εμπειρία που έχουμε από τον εαυτό μας και τον κόσμο, δεν καθορίζεται από τα εξωτερικά ερεθίσματα- γεγονότα, αλλά από τον τρόπο που αντιδρούμε σ' αυτά! Και ο τρόπος αντίδρασης εξαρτάται από τον τρόπο ερμηνείας των συμβάντων.Δηλαδή από το Γνωστικό μας σύστημα, που αποτελείται από το σύνολο των πιστεύω μας, τον τρόπο σκέψης, την νοοτροπία μας, όλο δηλαδή το σύνολο των νοητικών και συγκινησιακών μας προγραμματισμών.

Επίσης, στα πλαίσια της Ελληνικής ορθόδοξης παράδοσης,
η Μετάνοια και η Προσευχή αποτελούν το βασικό κορμό της ορθόδοξης χριστιανικής άσκησης.

Μετανοώ (από το μετά και νόηση ) σημαίνει "αλλάζω τρόπο σκέψης", δηλαδή νοοτροπία.

Και η προσευχή, δεν σημαίνει απλά παράκληση (Θεέ κάνε με καλά), αλλά σημαίνει κυρίως

"στρέφω το νου μου προς εκείνο που εύχομαι να μου συμβεί".

Είναι μια εξαιρετικά δραστική τεχνική ελέγχου του νου. (Ελεγχος των λογισμών 24 ώρες το 24 ωρο).

Αλλά και ο ανθρωπολόγος Καστανέντα αναφέρει σαν βασική αρχή της διδασκαλίας του Δον Χουάν ότι

" τα πράγματα δεν αλλάζουν, αλλάζεις απλώς τον τρόπο που τα κοιτάς.
Αυτό είναι όλο".

Γινόμαστε αυτό που σκεφτόμαστε. Τα συναισθήματα μας δεν εξαρτώνται από τα γεγονότα, αλλά από τον τροπο που τα ερμηνευουμε.



Το σφάλμα είναι ότι πιστεύετε ότι υπάρχει σφάλμα. Και αυτό είναι ένα μεγάλο σφάλμα που γεννιέται μέσα από ένα νου που ζει μέσα σε σφάλμα.



Αν ακουμπήσουμε αυτό το ποτήρι σ’ αυτή τη μεριά του τραπεζιού, εσείς που στέκεστε κοντά εδώ θα πείτε ότι αυτό το ποτήρι είναι πάρα πολύ κοντά στην άκρη και ετοιμάζεται να πέσει. Και ο άνθρωπος που το ακούμπησε δεν σκέφτηκε καλύτερα, ενώ θα μπορούσε να το βάλει πιο μέσα. Και η θέση του εγκυμονεί κάποιους κινδύνους γιατί αν περάσει κάποιος τυχαία, μπορεί με το χέρι του να το σπρώξει.
Αν κάποιος άλλος σταθεί από την άλλη μεριά του τραπεζιού, μπορεί να δει ένα ποτήρι το οποίο είναι χιλιοστά στο να πέσει. Θα του φανεί ακόμα πιο κοντά στο όριο.

Αλλά αν κάποιος έρθει και κάτσει εδώ, σ’ ένα σημείο που βλέπει κατευθείαν το ίδιο το ποτήρι, η απόσταση μπορεί να του φανεί μια χαρά και να δει ότι το ποτήρι δεν είχε ποτέ κίνδυνο να πέσει, ακόμα κι αν κουνιόταν το τραπέζι. Γι’ αυτόν είναι ξεκάθαρο ότι ήταν απλώς ο φόβος εκείνου που το έβλεπε από άλλη οπτική πως αυτό το ποτήρι εύκολα θα έχανε τη θέση του.

Είμαστε εδώ για να σας θυμίσουμε ότι μέσα στο Θεό δεν υπάρχει λάθος. Το λάθος είναι ότι πιστεύετε ότι υπάρχει λάθος. Το σφάλμα είναι ότι πιστεύετε ότι υπάρχει σφάλμα. Και όσο σκέφτεστε με αυτό τον νου, από εκείνο το σημείο της συνειδητότητάς σας, θα αισθάνεστε ότι ο Θεός δεν σας αγαπά. Και αυτό είναι ένα μεγάλο σφάλμα που γεννιέται μέσα από ένα νου που ζει μέσα σε σφάλμα.


Ερ: Χάσαμε την αξία του εαυτού ζώντας σε περιβάλλοντα που τη βίασαν μέσω των πεποιθήσεων και των κοινωνικών συστημάτων. Πως θα καθαρίσουμε τις μνήμες του νου και της συνειδητότητάς μας από αυτό;

Απ: Στην πραγματικότητα δεν έχετε χάσει καμία αξία του εαυτού σας! Στην πραγματικότητα απλώς εμμένετε στην ψευδαίσθηση ότι έχετε χάσει την αξία του εαυτού σας και βεβαίως, όσο εμμένετε στην ψευδαίσθηση ότι έχετε χάσει αυτή την αξία του εαυτού σας, είναι πάρα πολύ δύσκολο να τη βρείτε αυτή την αξία.! Είναι προφανές αυτό.

Φαίνεται λοιπόν ότι η βία και οι εντάσεις και ο πόνος είναι καλά ναρκωτικά χάπια για να σας κρατάνε στον κόσμο της ψευδαίσθησης και των σκέψεων που συνεισφέρουν στη διατήρηση της ψευδαίσθησης. Και είναι αλήθεια ότι ο πόνος και η βία σας τραβάνε τόσο έντονα στη Γη, στο σώμα, στις άμυνες του σώματος να επιβιώσει που σας κάνουν να ξεχνάτε ότι δεν πεθαίνετε ποτέ. Που σας κάνουν να ξεχνάτε τελείως ότι ήσασταν και είστε αιώνιες υπάρξεις. Που σας κάνουν να ξεχνάτε τελείως πώς φαίνεται η Γη από ψηλά.

Επομένως, θα μας επιτρέψετε να σας πούμε ότι πρέπει να βοηθήσετε το μυαλό σας να συνειδητοποιήσει τις σκέψεις που ταυτίζονται με την ψευδαίσθηση. Όταν το μυαλό σας εμμένει στο ότι ζείτε σε έναν κόσμο βίας, εγκλωβίζεστε μέσα στην ψευδαίσθηση ότι εκεί είστε.

Όταν εμμένετε στις σκέψεις του πόνου, εμμένετε σ’ έναν εαυτό ο οποίος πονά και είναι συνέχεια ευάλωτος να πονά και να υποφέρει, κι άρα αυτός ο εαυτός είναι μόνο γήινος και υλικός και ανήκει μόνο στη συνειδητότητα της διττότητας. Αυτό είναι ψέμα. Ο πιο εύκολος τρόπος, δεν είναι καμία θεραπεία και καμία μέθοδος θεραπευτική, ο πιο εύκολος τρόπος είναι εσείς να γίνετε κηδεμόνες της σκέψης σας.

Αν εσείς δεν συνειδητοποιήσετε ότι κάπου πίσω στον εγκέφαλό σας εμμένετε στην αρχική σκέψη ότι είστε απλώς άνθρωποι εγκλωβισμένοι σ’ ένα κόσμο βίας και πόνου, όσες θεραπείες κι αν κάνετε θα δουλέψουν για μερικά 24ωρα και μετά η ενέργεια θα εξαφανιστεί γιατί δεν υπάρχει τίποτα να την κρατήσει μέσα σας. Όταν ο εγκέφαλός σας είναι προσανατολισμένος στη βία και στον πόνο, η μακαριότητα μπορεί να βιωθεί για λίγες ώρες ή για λίγες μέρες. Η ενέργεια θα ξαναεπιστρέψει εκεί που δείχνει η πυξίδα σας. Αυτός είναι και ο λόγος που πολλές θεραπευτικές τεχνικές φαίνεται να λειτουργούν για ένα διάστημα και μετά να χάνουν την αποτελεσματικότητά τους. Χρειάζεται η συνέργειά σας και η συμμετοχή σας, η αλλαγή του τρόπου της σκέψης σας.

Οι μνήμες δεν καθαρίζονται. Οι μνήμες πάντα παραμένουν, υπάρχουν. Αυτό που αλλάζει είναι το εσείς από πού αποφασίζετε να κοιτάτε τις ίδιες μνήμες.

Ερ: Πως θα καθαρίσουμε τις μνήμες;

Απ: Οι μνήμες δεν καθαρίζονται. Οι μνήμες πάντα παραμένουν, υπάρχουν. Αυτό που αλλάζει είναι το εσείς από πού αποφασίζετε να κοιτάτε τις ίδιες μνήμες. Εάν κοιτάξετε αυτό το ποτήρι σε ευθεία, θα δείτε ότι αυτό το ποτήρι είναι περισσότερο γεμάτο απ’ ότι άδειο. Εάν το κατεβάσουμε προς τα κάτω, δεν θα είστε βέβαιοι. Κι αν το ακουμπήσουμε στο πάτωμα, θα αρχίσετε να πιθανολογείτε ότι το ποτήρι έχει λίγο νερό. Αν το ανεβάσουμε προς τα πάνω, η οπτική σας θα σας δείχνει ένα ποτήρι που είναι σχεδόν γεμάτο κι όχι ελαφρώς γεμάτο.

Οι μνήμες σας δεν αλλάζουν, δεν φεύγουν, δεν καθαρίζουν!

Από πού κοιτάτε εσείς αυτές τις μνήμες, που βρίσκεται ακριβώς ο νους σας όταν θυμάστε το 2ο παγκόσμιο πόλεμο;

Αν ο νους σας βρίσκεται στον πόνο και στη βία που είχε έρθει στην ανθρωπότητα, όσες θεραπείες και να κάνετε, ο 2ος παγκόσμιος πόλεμος θα είναι πάντα ένα μισοάδειο ποτήρι. Μπορεί για μια μέρα ή για δύο να αισθανθείτε ότι μπορεί να έκανε καλό ή αν είστε τυχεροί για μια εβδομάδα, αλλά σιγά-σιγά θα φθίνει και η ενέργεια θα χαθεί γιατί θα επιστρέψει εκεί που εσείς βρίσκεστε μέσα στη δική σας συνειδητότητα.

Οι μνήμες είναι περιφέρειες, είναι ερεθίσματα γύρω από το κέντρο. Και το που είναι αυτό το κέντρο, είναι η δική σας απόφαση. Μπορείτε να δείτε τα πάντα γύρω σας ως τέλεια, υπέροχα, σημαντικά και θεϊκά πλασμένα, αν επιλέξετε να σταθείτε σ’ αυτό το σημείο μέσα στη συνειδητότητά σας. Μπορείτε να δείτε και ακριβώς το αντίθετο σε όλο του το μεγαλείο, αν σταθείτε στο αντίστοιχο σημείο. Και μπορείτε να σταθείτε σε πάρα πολλά σημεία μέσα στη συνειδητότητά σας που αποτελούν μια χημεία του ενός και του άλλου - λίγο από το ένα, λίγο απ’ το άλλο. Αυτό είναι το πιο προσφιλές ακόμα στην ανθρωπότητα!

Η άσκηση που κάνετε έχει στόχο να σας οδηγήσει να σταθείτε σε εκείνο το σημείο της συνειδητότητάς σας, που εσείς θα αποφασίσετε ότι σας ταιριάζει καλύτερα, σας κάνει κι αισθάνεστε πιο πλήρεις με το δικό σας εαυτό. Και αυτό είναι το σημείο το οποίο προσπαθείτε να συνειδητοποιήσετε ώστε να μπορέσετε να σταθείτε εκεί για οσο κρατάει αυτό το πάντα.

Channeling :
Σμαραγδένιος Κύκλος 17.2.2007
Όταν Κοιτάτε από Ψηλά… & οι Ιππότες της Στρογγυλής Τραπέζης
© 2007 Χαριτίνη Χριστάκου
http://www.kryon.gr/