FAOS SAMADHI 2

Εναλλακτικος χωρος αναζητησης και θεραπευτικων τεχνων.

Εργαστηρι Αυτογνωσιας.

Ολιστικες ψυχοθεραπευτικες προσεγγισεις μεσω της Βοτανικης Ιατρικης, του Διαλογισμου, της Μεταφυσικης, της Ανθρωπολογιας, της Νεας Φυσικης και της Νεας Ενεργειας.


Κάπου στα βάθη της γενετικής μας μνήμης, βρίσκεται η γνώση του σύμπαντος και των κόσμων, όπου η ζωή είναι απαλλαγμένη από την αυταπάτη του χρόνου και του χώρου.

Όπως ακριβώς είχε προγραμματιστεί μέσα μας για να επαναφυπνιστεί την τέλεια στιγμή, έτσι τώρα προσκαλεί την προσοχή μας.

Έχουμε ένα σκοπό πολύ μεγαλύτερο από όσο μπορέσαμε ποτέ να φανταστούμε.

Ο σκοπός αυτός ζητά να τον αναγνωρίσουμε τώρα και ζητά επίσης να αποκόψουμε τα κυκλώματα που μας συνδέουν με τα πρότυπα σκέψης και τα άχρηστα συναισθήματα τα οποία μας κρατούν δέσμιους στην αυταπάτη και στη σύγχυση των κατώτερων βασιλείων.

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

Εκχυλισμα σπορων γκρειπφρουτ / Grapefruit Seed Extract (GSE). Απο τα καλυτερα φυσικα αντιβιοτικα ευρεως φασματος της φυσης.




Πρόκειται για ένα εκχύλισμα το οποίο παράγεται από τους σπόρους, του γνωστού σε όλους μας γκρέιπφρουτ. Οι σπόροι αποξηραίνονται θρυμματίζονται και αναμειγνύονται με αποσταγμένο νερό και φυτική γλυκερίνη και ειδική επεξεργασία. Πρόκειται για μια διαφανή παχύρρευστη ουσία με έντονη πικρή γεύση.

Θεραπευτικη δραση.

Το εκχύλισμα σπόρων γκρέιπφρουτ είναι ένα ευρέως φάσματος, βακτηριοκτόνο, μυκητοκτόνο, μικροβιοκτόνο και αντιπαρασιτικό. Είναι αποτελεσματικό σε 800 είδη βακτηριδίων και ιών και σε 100 είδη παθογόνων μυκήτων, παρασίτων και ζυμών. Σε τεχνητά πειράματα in vitro, έχει αποδειχθεί να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό ενάντια σε ένα ευρύ φάσμα των βακτηριδίων, συμπεριλαμβανομένου του χρυσίζοντος σταφυλόκοκκου, στρεπτόκοκκου πυογόνου (Streptococcus pyogenes), τυφικής σαλμονέλας (Salmonella typhi), κολοβάκιλλος (Escherichia coli), pseudomonas aeruginosa, Klebsiella pneumoniae, pneumoniae Shigella dysenteriae, πνευμονία Legionella, τετάνου (tetani clostridium), πνευμονιόκοκκου (pneumoniae Diploccus) και πολλών άλλων.


Το εκχύλισμα σπόρων γκρέιπφρουτ εμποδίζει επίσης πολλούς τύπους παθογόνων μυκήτων και ζυμών. Το ινστιτούτο Pasteur της Γαλλίας , διεξάγει έρευνες σχετικά με την δραστικότητα του ως προφυλακτικό μέσο έναντι του ιού HIV καθώς επίσης και ορισμένων δευτερευόντων λοιμώξεων συσχετιζόμενων με την ασθένεια του AIDS . Ενώ παράλληλα η χρήση του επεκτείνεται όλο και περισσότερο για την αντιμετώπιση παθογόνων μικροοργανισμών. Είναι ένα από τα καλύτερα φυσικά αντιβιοτικά της φύσης.


Μελέτες έχουν δείξει πως η συστηματική χρήση του σκευάσματος, συνήθως 3 σταγόνες 3 φορές τη μέρα πριν το φαγητό, ενισχύει σημαντικά την άμυνα του οργανισμού. Βοηθά σημαντικά στις αλλεργίες και στην καλή κατάσταση του εντέρου. Για την αντιμετώπιση της διάρροιας των ταξιδιωτών συστήνεται η προληπτική χορήγηση 1-2 σταγόνων σε ένα ποτήρι νερό.


Είναι πολύ αποτελεσματικό σε μυκητιάσεις νυχιών και δέρματος μετά από συστηματική τοπική εφαρμογή για διάστημα περίπου ενός μήνα. Είναι πιο δυνατό στην απολύμανση από την κοινή χλωρίνη. Απολυμαίνει το νερό από μύκητες και βακτήρια, στρεπτόκοκκο, σταφυλόκοκκο, σαλμονέλα. 


Στις μέρες μας χρησιμοποιείται σε όλο τον κόσμο, από εναλλακτικούς κυρίως γιατρούς, ως ένα φυσικό αντιβιοτικό, αντισηπτικό, απολυμαντικό και συντηρητικό τροφίμων και καλλυντικών.

Ακόμα και όταν ληφθεί καθημερινά, παράγει σπάνια μια σημαντική αλλεργική αντίδραση. Εντούτοις, οι άνθρωποι που είναι αλλεργικοί στα εσπεριδοειδή πρέπει να προσέξουν τη χρήση του εκχυλίσματος σπόρων γκρέιπφρουτ.

 Πηγες

http://www.gseinformation.com/
http://www.nutriteam.com/faq.htm
http://www.answers.com/topic/grapefruit-seed-extract?cat=healthttp://
www.healthline.com/galecontent/grapefruit-seed-extract