FAOS SAMADHI 2

Εναλλακτικος χωρος αναζητησης και θεραπευτικων τεχνων.

Εργαστηρι Αυτογνωσιας.

Ολιστικες ψυχοθεραπευτικες προσεγγισεις μεσω της Βοτανικης Ιατρικης, του Διαλογισμου, της Μεταφυσικης, της Ανθρωπολογιας, της Νεας Φυσικης και της Νεας Ενεργειας.


Κάπου στα βάθη της γενετικής μας μνήμης, βρίσκεται η γνώση του σύμπαντος και των κόσμων, όπου η ζωή είναι απαλλαγμένη από την αυταπάτη του χρόνου και του χώρου.

Όπως ακριβώς είχε προγραμματιστεί μέσα μας για να επαναφυπνιστεί την τέλεια στιγμή, έτσι τώρα προσκαλεί την προσοχή μας.

Έχουμε ένα σκοπό πολύ μεγαλύτερο από όσο μπορέσαμε ποτέ να φανταστούμε.

Ο σκοπός αυτός ζητά να τον αναγνωρίσουμε τώρα και ζητά επίσης να αποκόψουμε τα κυκλώματα που μας συνδέουν με τα πρότυπα σκέψης και τα άχρηστα συναισθήματα τα οποία μας κρατούν δέσμιους στην αυταπάτη και στη σύγχυση των κατώτερων βασιλείων.

Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

H κβαντικη γλωσσα της θεραπείας , της ειρήνης ,και των θαυμάτων .






Η Δύναμη που ασκούν οι Ομάδες Ειρήνης πάνω στην Οικονομία, την Κοινωνία και την Ασφάλειά μας.

Η Δύναμη των Ομάδων Ειρήνης έχει αποδειχτεί επιστημονικά.

Τα αποτελέσματα των προσωρινών ομάδων ειρήνης (που διαρκούν βδομάδες ή μήνες) είναι συνεχώς θετικά - με σχεδόν άμεση μείωση των θυμάτων πολέμου κατά μέσο όρο μεγαλύτερη από 70%. Επιπλέον, μια ειρηνευτική ομάδα που διήρκησε για αρκετά χρόνια συνοδεύτηκε από ένα κύμα ιστορικής μεταμόρφωσης της ειρήνης σε όλο τον κόσμο. Οι περισσότερες από αυτές τις μελέτες έχουν εξεταστεί εξονυχιστικά από ανεξάρτητους μελετητές και στη συνέχεια έγιναν αποδεκτές για δημοσίευση σε έγκυρα ακαδημαϊκά περιοδικά.
 
Μείωση των θυμάτων πολέμου στο Λίβανο:

Την περίοδο μεγάλης συμμετοχής σε μια ομάδα ειδικών για τη δημιουργία ειρήνης στην Ιερουσαλήμ, τα θύματα πολέμου στο γειτονικό Λίβανο μειώθηκαν κατά 76%. Αυξήσεις στη συμμετοχή της ομάδας ειρήνης συσχετίστηκαν επίσης με τη μείωση του εγκλήματος, των τροχαίων ατυχημάτων και των πυρκαγιών και με τη βελτίωση των οικονομικών δεικτών.

Σε μια διετή μελέτη των σχεδόν συνεχών εχθροπραξιών στο Λίβανο στα μέσα της δεκαετίας του 1980, τα θύματα πολέμου μειώθηκαν κατά μέσο όρο 71%, όταν ομάδες διαλογιζομένων εστιάστηκαν στην ειρήνη. Κάποιες από αυτές τις ομάδες ήταν μεγάλες, όπως οι 8.000 χιλιάδες διαλογιζόμενοι στην Αϊόβα των Ηνωμένων Πολιτειών - πράγμα που δείχνει ότι η επίδραση της δημιουργίας ειρήνης δεν είναι τοπικού χαρακτήρα και μπορεί να έχει παγκόσμια ακτινοβολία.
 
Μείωση της παγκόσμιας τρομοκρατίας:
 
Κατά τη διάρκεια των τριών μεγαλύτερων ομάδων δημιουργίας ειρήνης που συγκροτήθηκαν στη Δύση, οι στατιστικές έδειξαν 72% μείωση της παγκόσμιας τρομοκρατίας.
 
Κύμα παγκόσμιας ειρήνης:
 
Κατά τη διάρκεια της μεγαλύτερης ομάδας δημιουργίας ειρήνης με 8.000 συμμετέχοντες, η οποία συνέχισε για κάποια χρόνια (1988-90), οι μεγαλύτερες εχθροπραξίες στον κόσμο σταμάτησαν όλες - συμπεριλαμβανομένης της Σοβιετικής εισβολής στο Αφγανιστάν, ενός επτάχρονου πολέμου ανάμεσα στο Ιράν και το Ιράκ όπου σκοτώθηκαν εκατομμύρια άνθρωποι και, το πιο αξιοσημείωτο και απροσδόκητο, του Ψυχρού Πολέμου μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και της Σοβιετικής Ένωσης που απειλούσε για σαράντα χρόνια τον κόσμο με πυρηνική καταστροφή
 
Επιστημονική αποδοχή:
 
Για καιρό, ανεξάρτητοι μελετητές έχουν εξετάσει σε λεπτομέρεια αυτή την έρευνα. Αυτοί οι μελετητές εντυπωσιάστηκαν επειδή τα ευρήματα συχνά επαναλαμβάνονται, βασισμένα σε δημοσιευμένα δεδομένα που και άλλοι ερευνητές μπορούν να ελέγξουν, με ισχυρούς συσχετισμούς ανάμεσα στη συμμετοχή στην ομάδα δημιουργίας ειρήνης και τη μείωσης της κοινωνικής βίας.
 
Το πείραμα της Αϊόβα, ΗΠΑ
 
Το Δεκέμβριο του 1983, 8.000 διαλογιζόμενοι από όλο τον κόσμο συναντήθηκαν στο Πανεπιστήμιο Διαχείρισης Επιχειρήσεων Μαχαρίσι στο Φέαρφηλντ, στην Αϊόβα των Ηνωμένων Πολιτειών. Αυτή ήταν η πρώτη, θεωρητικά, αρκετά μεγάλη ομάδα για να επηρεάσει ολόκληρο τον κόσμο. Η ερευνητική μαρτυρία έδειξε τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και των μολυσματικών ασθενειών, τη βελτίωση των οικονομικών σε όλο τον κόσμο και μια σημαντική αύξηση θετικών γεγονότων που δημοσιεύτηκαν στον τύπο για τις διεθνείς σχέσεις (ειρηνευτικές συνομιλίες, κατάπαυση πυρός κλπ.).
 

Ποια άλλα οφέλη υπάρχουν;
 
Το στρες της συλλογικής συνειδητότητας δεν πυροδοτεί μόνο την τρομοκρατία και τον πόλεμο, αλλά επίσης τρέφει την εγκληματικότητα, την οικονομική αστάθεια και την έλλειψη κυβερνητικής συνοχής. Μειώνοντας το κοινωνικό στρες, οι μεγάλες ομάδες ειδικών της δημιουργίας ειρήνης έδειξαν πόσο βαθιά ωφελείται η κοινωνία σε καθεμιά από αυτές τις περιοχές.
 
Μείωση εγκληματικότητας:
 
Η σχέση ανάμεσα στις ομάδες δημιουργίας ειρήνης και τη μείωση της εγκληματικότητας έχει επαληθευτεί επανειλημμένα. Η πρώτη δημοσιευμένη μελέτη κάλυψε 24 πόλεις της Αμερικής και τελικά επεκτάθηκε σε 160 πόλεις και 80 Βασικές Στατιστικές Μητροπολιτικές Περιοχές, συμπεριλαμβάνοντας σχεδόν το μισό αστικό πληθυσμό των Ηνωμένων Πολιτειών. Αξιοσημείωτες ήταν οι ενδείξεις σε πρωτεύουσες του κόσμου - Ουάσιγκτον, Μανίλα και Νέο Δελχί.
 
Έρευνες δείχνουν την επίδραση των ομάδων ειρήνης στην εγκληματικότητα.
 
Είναι ξεκάθαρο από την επιστημονική ανάλυση ότι η μείωση της εγκληματικότητας ήταν οπωσδήποτε αποτέλεσμα της επίδρασης των ομάδων διαλογισμού (του υπερβατικού διαλογισμού σε αυτήν την περίπτωση) και όχι της επίδρασης του καιρού, των εποχιακών κύκλων ή των αλλαγών της συμπεριφοράς ή της κάλυψης της αστυνομίας. Επειδή οι έρευνες έγιναν τόσο στην Δύση όσο και στην Ασία τα αποτελέσματα ήταν ανεξάρτητα από πολιτικές, πολιτισμικές ή εθνικές διαφορές.
 
Στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ Washington D.C. έγινε μια μελέτη από 7/6/1993 ως 30/7/1993 σχετικά με τις επιδράσεις στην εγκληματικότητα, όπως μετριέται από το FBI στην Αμερική. Παρόλο που η βια αυξανόταν κατα τους πρώτους πέντε μήνες του χρόνου και παρόλο που συνήθως αυξάνεται ακόμα περισσότερα στο ζεστό καιρό, η βίαιη εγκληματικότητα άρχισε να μειώνεται αμέσως όταν άρχισαν οι ομάδες διαλογισμού να διαλογίζονται και παρόλο που υπήρξε ένας καύσωνας αυτή άρχισε να μειώνεται. Η μείωση έφτασε μέχρι μείον 23,6%. Όταν σταμάτησαν οι ομάδες διαλογισμού η εγκληματικότητα άρχισε να αυξάνεται ξανά. Η στατιστική ανάλυση δείχνει ότι η πιθανότητα η μείωση αυτήν είναι αποτέλεσμα άλλων παραγόντων είναι περίπου 2 προς 2 δισεκατομμύρια. Με άλλα λόγια αυτό ήταν οπωσδήποτε το αποτέλεσμα των ομάδων ειρήνης.
 
Όταν ξεκίνησε η μελέτη ο Αρχηγός της αστυνομίας σχολίασε ότι «θα χρειαστεί 2 μέτρα χιόνι να μειώσει την εγκληματικότητα το καλοκαίρι». Στο τέλος έμεινε έκπληκτος και πεπεισμένος.
Βελτίωση οικονομικής κατάστασης: Η οικονομική ανάπτυξη εξαρτάται από το «επενδυτικό κλίμα», την «εμπιστοσύνη του καταναλωτή» και άλλες όψεις της συλλογικής συνειδητότητας του έθνους. Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι ομάδες ειδικών στη δημιουργία ειρήνης, ελαττώνοντας το στρες της συλλογικής συνειδητότητας, βελτιώνουν την οικονομική κατάσταση. Για παράδειγμα, μια επτάχρονη μελέτη έδειξε ότι η αυξημένη συμμετοχή στην ομάδα ειρήνης είχε σχέση με την οξεία μείωση του Δείχτη Φτώχιας (το συνδυασμό πληθωρισμού και ανεργίας).
 

Επίδραση στην οικονομική ανάπτυξη
 
Αν επικρατήσει στην κοινωνία το άγχος και ο φόβος, οι επενδυτές δεν θα θέλουν να επενδύσουν, οι τράπεζες δεν θα δανείζουν, οι επιχειρήσεις δεν θα ξοδεύουν και οι καταναλωτές δεν θα αγοράζουν. Αυτός είναι ο λόγος που την εποχή της Μεγάλης Κατάθλιψης ο Πρόεδρος Φραγκλίνος Ρούζβελτ είπε: «Αυτό που πρέπει να φοβόμαστε είναι ο ίδιος ο φόβος». Αν, από την άλλη, επικρατήσει η εμπιστοσύνη και η αισιοδοξία, οι άνθρωποι κάθε επιπέδου της κοινωνίας θα πάρουν θετικές αποφάσεις που αναπτύσσουν την οικονομία. Η οικονομική κατάσταση εξαρτάται σε σημαντικό βαθμό από την κατάσταση της συλλογικής συνειδητότητας.






 
Ακολουθεί μία από τις 16 μελέτες που δείχνουν ότι οι ομάδες δημιουργίας ειρήνης, ελαττώνοντας στο στρες της συλλογικής συνειδητότητας, βελτιώνουν την οικονομική κατάσταση.
 
Ο «Δείκτης Φτώχειας» είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό μέτρο οικονομικής δυσλειτουργίας, συνδυάζοντας την ανεργία με τον πληθωρισμό. Όταν οι δύο παράμετροι ανεβαίνουν ταυτόχρονα, η οικονομία παραλύει: Μεγάλη ανεργία σημαίνει οικονομική στασιμότητα και μεγάλος πληθωρισμός (που συνήθως σχετίζεται με οικονομικά καλές εποχές) σημαίνει ότι οι τιμές αυξάνονται καθώς τα έσοδα μειώνονται - συνταγή για τη φτώχια του καταναλωτή. Η μελέτη συγκρίνει το μηνιαίο Δείχτη Φτώχιας με τις μηνιαίες αλλαγές στο μέσο όρο συμμετοχής της ομάδας δημιουργίας ειρήνης στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μαχαρίσι από τον Απρίλιο του 1979 μέχρι τον Ιανουάριο του 1987. Όταν συμμετείχαν πάνω από 1.500 άνθρωποι καθημερινά στην ομάδα ειρήνης, ο Δείχτης Φτώχιας μειωνόταν σημαντικά στις ΗΠΑ και στον Καναδά. Αξίζει να επισημάνουμε ότι η μεγάλη οικονομική ανάπτυξη συμβάλλει επίσης στην ειρήνη - μειώνοντας τη φτώχια που οδηγεί σε κοινωνική ανησυχία.
 
Παραπομπή: 

Αποτελέσματα του Αμερικανικού Στατιστικού Συνδέσμου, Τομέας Επιχειρήσεων και Οικονομίας, 1987 (σελ. 799-804). Αλεξάνδρεια, VA: Αμερικάνικος Στατιστικός Σύνδεσμος.
 
Επίδραση στην Κυβερνητική Κατάσταση.
 
Αν η συλλογική συνειδητότητα ενός έθνους είναι γεμάτη άγχος και ταραχή, τότε η κυβέρνηση θα καθρεφτίζει στις αποφάσεις και στις πράξεις της αυτό το άγχος και την έλλειψη συνοχής. Αυτό εξηγεί γιατί μπορεί να εκλέγονται καλοί άνθρωποι, αλλά να μην μπορούν να πετύχουν τους στόχους που προανήγγειλαν. Η κυβέρνηση είναι αντανάκλαση της συλλογικής συνειδητότητας του έθνους. Ο πληθυσμός σαν σύνολο έχει την κυβέρνηση που του αξίζει.
 

Συμπέρασμα
 
Συνδυάζοντας όλες τις μελέτες πάνω στις ομάδες δημιουργίας ειρήνης, το συμπέρασμα είναι πολύ ενθαρρυντικό. Οι μελέτες δείχνουν ότι αυτές οι ομάδες μειώνουν την εμπόλεμη κατάσταση, την τρομοκρατία και την εγκληματικότητα, ενώ ταυτόχρονα προωθούν την οικονομική ανάπτυξη και βελτιώνουν την κυβερνητική συνοχή.
 
Το μέγεθος της ομάδας

Η δύναμη της ομάδας δημιουργίας ειρήνης αυξάνεται δραστικά με το μέγεθος της ομάδας. Μελέτες δείχνουν ότι η καταμετρημένη επίδραση πάνω στη βία αυξάνεται κατά το τετράγωνο του αριθμού των συμμετεχόντων. Η πρώτη δημοσιευμένη έρευνα πάνω σ’ αυτή την επίδραση δείχνει ότι αν το ένα τοις εκατό του πληθυσμού μιας πόλης είχε μάθει τη βασική τεχνική του Υπερβατικού Διαλογισμού , και συμμετείχαν μόνοι τους μέσα στα σπίτια τους, η εγκληματικότητα της πόλης θα έπεφτε σημαντικά. Αν συγκεντρώνονταν σε μια ομάδα δέκα άνθρωποι, θα είχαν την επίδραση 100 διαλογιζόμενων μεμονωμένα. Αν συγκεντρώνονταν 100 θα είχαν την επίδραση 10.000 κλπ. Το αποτέλεσμα, που έχει αποδειχτεί πολλές φορές, είναι ότι (στα σημερινά επίπεδα πληθυσμού) η ειρηνική επιρροή ξεκινά να δίνει αποτελέσματα σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες όταν μια ομάδα ειρήνης 1.700 ατόμων διαλογίζονται μαζί. Για ολόκληρο τον κόσμο, η επίδραση ξεκινά με μια ομάδα 8.000 ατόμων.
 

Πώς μπορεί να δουλέψει αυτό;
 
Όταν ο ατομικός ανθρώπινος νους ευθυγραμμίζεται μέσω διαλογισμού, οραματισμού ή προσευχής με όλους τους νόμους της φύσης στην πηγή τους - στο ενοποιημένο πεδίο - αυτός ο νους υποστηρίζεται από τους φυσικούς νόμους. Τότε κάθε σκέψη και πράξη θα υποστηρίζεται από την άπειρη διάνοια που προβάλλεται στο σύμπαν. Επιπλέον, όταν ο ατομικός ανθρώπινος νους ευθυγραμμίζεται με όλους τους νόμους της φύσης στην πηγή τους, αυτός ο νους ευθυγραμμίζεται με τη θεϊκή θέληση.
 
Παραπομπή:

Gelderloos P., Cavanaugh, K.L., & Davies, J.L. (1990). Η δυναμική των σχέσεων ΗΠΑ-Σοβιετικής Ένωσης, 1979-1986: Επιδράσεις στην ελάττωση του κοινωνικού στρες μέσω του Υπερβατικού Διαλογισμού και του προγράμματος TM-Sidhi. Στα αποτελέσματα του Αμερικανικού Στατιστικού Συνδέσμου, Αλεξάνδρεια, VA(1990): Αμερικάνικος Στατιστικός Σύνδεσμος.
 
References: [For Manila and New Delhi]: The Journal of Mind and Behavior, 8, 67-104. [For Washington, DC:] The Journal of Mind and Behavior, 9, 457-485.

http://permanentpeace.org
http://www.youtube.com/watch?v=PH4S_DnbN5E&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=PH4S_DnbN5E&feature=related