FAOS SAMADHI 2

Εναλλακτικος χωρος αναζητησης και θεραπευτικων τεχνων.

Εργαστηρι Αυτογνωσιας.

Ολιστικες ψυχοθεραπευτικες προσεγγισεις μεσω της Βοτανικης Ιατρικης, του Διαλογισμου, της Μεταφυσικης, της Ανθρωπολογιας, της Νεας Φυσικης και της Νεας Ενεργειας.


Κάπου στα βάθη της γενετικής μας μνήμης, βρίσκεται η γνώση του σύμπαντος και των κόσμων, όπου η ζωή είναι απαλλαγμένη από την αυταπάτη του χρόνου και του χώρου.

Όπως ακριβώς είχε προγραμματιστεί μέσα μας για να επαναφυπνιστεί την τέλεια στιγμή, έτσι τώρα προσκαλεί την προσοχή μας.

Έχουμε ένα σκοπό πολύ μεγαλύτερο από όσο μπορέσαμε ποτέ να φανταστούμε.

Ο σκοπός αυτός ζητά να τον αναγνωρίσουμε τώρα και ζητά επίσης να αποκόψουμε τα κυκλώματα που μας συνδέουν με τα πρότυπα σκέψης και τα άχρηστα συναισθήματα τα οποία μας κρατούν δέσμιους στην αυταπάτη και στη σύγχυση των κατώτερων βασιλείων.

Τρίτη 26 Απριλίου 2011

«'Άν δεν πεθάνετε δεν θα ζήσετε.'' Δεν υπάρχει θρησκεία πιο υψηλή από τη Θυσία. / Omraam Mikhaël Aïvanhov







Το να πεθάνει κανείς σημαίνει να συγχωνευτεί μέσα στο άπειρο για να παραχωρήσει τη θέση στο Θεό ώστε να είναι Αυτός που θα έρθει να βασιλέψει μέσα του.

Δεν νοιάζεστε πια για την ύπαρξή σας, θέλετε να εξαφανιστείτε, όμως υπό έναν και μόνο όρο: να είναι ο Ίδιος ο Θεός, που θα πάρει τη θέση σας. Και αν πραγματικά επιμένετε, είναι υποχρεωμένος να υποκύψει, γιατί μεταχειρίζεστε δυνάμεις που είναι της ίδιας φύσης με Αυτόν. 

Δεν μπορεί πιά να πει: ''Για να δούμε, θα σκεφτούμε, θα μελετήσουμε πώς αυτός ο άνθρωπος έζησε στο παρελθόν.'

Δεν υπάρχει πιά παρελθόν, δεν υπάρχει πια τίποτα: μπροστά σε μια τέτοια επιθυμία όλα τα άλλα σβήνουν, δεν υπάρχει πια παρά η απόφαση που παίρνετε σήμερα.

Όσο δεν θα θέλετε να παραχωρήσετε τη θέση μέσα σας σ΄ένα ανώτερο ον, ούτε καν στον Κύριο, θα μένετε τρωτός, τεμπέλης, φοβιτσιάρης, δυστυχισμένος.

Δεν υπάρχει θρησκεία πιο υψηλή από τη Θυσία:

δηλαδή να δεχθείτε να πεθάνετε για να ζήσετε, για να είστε ζωντανός από μιά άλλη ζωή, όχι από τη δική σας, για να είστε ζωντανός από τη ζωή του Θεού. Θέλατε να εξαφανιστείτε και όχι μόνο δεν εξαφανίζεστε, αλλά γίνεστε πιο μεγάλος και από πριν.

Αυτό είναι ο πραγματικός ηρωϊσμός.

Οι πραγματικοί ήρωες είναι αυτοί που δεν φοβούνται να εξαφανιστούν για να αντικατασταθούν από τη Θεότητα.


Τώρα μπορώ να σας δώσω μιά άσκηση.

Φαντάζεστε ότι προβάλλεστε προς τα ύψη, όσο ανεβαίνετε, απλώνεστε στο άπειρο διάστημα, διαλύεστε μέσα στην Παγκόσμια Ψυχή και εξαφανίζεστε χωρίς να φοβάστε. Ακόμα και αν έχετε την εντύπωση ότι χάσατε τη συνείδησή σας, αυτό δεν πρέπει να σας ανησυχεί. Και ενώ διαλύεστε μέσα στο διάστημα, σκέφτεστε ότι το Θείο Πνεύμα κατεβαίνει μέσα σας, ότι εγκαθίσταται μέσα σας για να εργαστεί, και είναι αυτό που μιλάει, είναι αυτό που ενεργεί, είναι αυτό που εκδηλώνεται. Μην ανησυχείτε για το τι θα συμβεί, θα είστε πάντα εσείς. Αν και δε θα είστε πια εσείς, δεν θα χάσετε τίποτα από την πραγματική σας ταυτότητα.

Δείξτε μου κάτι που να είναι περισσότερο σημαντικό στον κόσμο από αυτές τις δύο λέξεις: ζωή και θάνατος. Δεν υπάρχει.

Όλα περιέχονται σ΄αυτές τις δύο διαδικασίες: τη ζωή και το θάνατο. Είναι οι δύο λέξεις οι πιο δυνατές. Λέτε μόνο: ''η ζωή'' ή ''ο θάνατος''
και όλα είναι εδώ, οι άνθρωποι τρέμουν ή ενθουσιάζονται. Όλα τα άλλα δεν είναι τίποτα μπροστά σ΄αυτές τις δύο λέξεις.

Πρέπει να πεθάνει κανείς για να αποκτήσει την αληθινή Ζωή, κι εκείνος που θέλει να ζήσει αρχίζει ήδη να πεθαίνει.

Omraam Mikhaël Aïvanhov / ''Η Γέννηση στα διάφορα επίπεδα''
Ευχαριστω την Αννα Αεναον f/b, για τα ποστ με τις διδασκαλιες του Aïvanhov.