FAOS SAMADHI 2

Εναλλακτικος χωρος αναζητησης και θεραπευτικων τεχνων.

Εργαστηρι Αυτογνωσιας.

Ολιστικες ψυχοθεραπευτικες προσεγγισεις μεσω της Βοτανικης Ιατρικης, του Διαλογισμου, της Μεταφυσικης, της Ανθρωπολογιας, της Νεας Φυσικης και της Νεας Ενεργειας.


Κάπου στα βάθη της γενετικής μας μνήμης, βρίσκεται η γνώση του σύμπαντος και των κόσμων, όπου η ζωή είναι απαλλαγμένη από την αυταπάτη του χρόνου και του χώρου.

Όπως ακριβώς είχε προγραμματιστεί μέσα μας για να επαναφυπνιστεί την τέλεια στιγμή, έτσι τώρα προσκαλεί την προσοχή μας.

Έχουμε ένα σκοπό πολύ μεγαλύτερο από όσο μπορέσαμε ποτέ να φανταστούμε.

Ο σκοπός αυτός ζητά να τον αναγνωρίσουμε τώρα και ζητά επίσης να αποκόψουμε τα κυκλώματα που μας συνδέουν με τα πρότυπα σκέψης και τα άχρηστα συναισθήματα τα οποία μας κρατούν δέσμιους στην αυταπάτη και στη σύγχυση των κατώτερων βασιλείων.

Κυριακή 19 Απριλίου 2009

Αυτή τη θαυμαστή Ουσία που ονομάζεται Χριστός.




Στην πραγματικότητα ο Χριστός,
δεν είναι ένα ανθρώπινο άτομο, ούτε θεϊκό.

Ο Χριστός είναι Κοσμική Ουσία, Παγκόσμια και Άπειρη.

Ο Χριστός είναι ο Λόγος. Είναι Ουράνια Φωτιά.
Είναι Τελεια Πολλαπλη Ενοτητα.
Είναι η ζωή που δονείται σ ολόκληρο το Συμπαν.
Είναι αυτό που υπήρχε πάντα και θα υπάρχει για πάντα.
Είναι η αγνότητα τα αγνότητας .
Είναι ο βαθιά εσωτερικός Μεσσίας μας.
Είναι ο βαθυς εσωτερικός Σωτηρας μας.
Είναι ο Κύριος της Τελειότητας.
Είναι Κοσμική Ουσία, Παγκόσμια και Άπειρη.


O Θεός έχει θρησκεία;
Aνήκει ο Θεός σε μία μόνο θρησκεία;
Πιστεύω ότι υπάρχει μόνο Ένας Θεός και είναι Aγάπη.

H αγάπη, είναι η ουσία κάθε θρησκείας.

Ποιό έχει πιο πολλή σημασία;
Tο όνομα, με το οποίο Tον καλούμε, ή η αγνότητα της καρδιάς που καλεί;
Υπάρχει μόνο Ένας Θεός και είναι Aγάπη.




"Δεν χρειάζεστε βοήθεια για να εισέλθετε στην Βασιλεία των Ουρανών, γιατί ποτέ δεν έχετε φύγει από εκεί. Αλλά υπάρχει ανάγκη για βοήθεια πέρα από τον εαυτό σας, αφού περιβάλλεστε από λανθασμένες πεποιθήσεις για την Ταυτότητά σας, την μόνη πραγματική, την δημιουργημένη από τον Θεό.

Σας δίνονται βοηθοί με πολλές μορφές. Eχουν ονόματα που διαφέρουν κατά καιρούς, γιατί ο χρόνος χρειάζεται σύμβολα, αφού από μόνος του είναι μη πραγματικός. Ο Θεός δεν βοηθά διότι Αυτός δεν γνωρίζει καμιά ανάγκη. Αλλά δημιουργεί τους Βοηθούς του Τέκνου Του, όσο αυτό πιστεύει ότι οι φαντασιώσεις του είναι αληθινές. Να ευχαριστείτε τον Θεό γι’ αυτούς, γιατί θα σας οδηγήσουν σπίτι σας.

Το όνομα του Ιησού είναι το όνομα κάποιου που κάποτε ήταν άνθρωπος, αλλά είδε το πρόσωπο του Χριστού σε όλους τους αδερφούς του και θυμήθηκε τον Θεό. Έτσι, ταυτίστηκε με τον Χριστό, και δεν ήταν πια άνθρωπος, παρά ένα με τον Θεό.

Ο άνθρωπος ήταν η ψευδαίσθηση, γιατί φαινόταν ότι ήταν μια ξεχωριστή ύπαρξη, που περπατούσε μόνη της, μέσα σε ένα σώμα που φαινόταν να κρατά τον εαυτό του διαχωρισμένο από τον Εαυτό του, όπως κάνουν όλες οι ψευδαισθήσεις. Όμως, ποιος μπορεί να σώσει εκτός κι αν βλέπει τις ψευδαισθήσεις και έπειτα τις αναγνωρίζει γι αυτό που είναι;

Ο Ιησούς παραμένει ένας Σωτήρας διότι είδε το εσφαλμένο χωρίς να το δεχτεί γι’ αληθινό. Και ο Χριστός χρειαζόταν την μορφή του, ώστε να μπορέσει να εμφανιστεί στους ανθρώπους και να τους σώσει από τις ψευδαισθήσεις τους.

O Χριστός παίρνει πολλές μορφές με διαφορετικά ονόματα μέχρι που η ενότητά τους ν’ αναγνωριστεί. Αλλά ο Ιησούς είναι για σας ο κομιστής του μοναδικού μηνύματος του Χριστού για την Αγάπη του Θεού" .

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΘΑΥΜΑΤΩΝ / Εγχειρίδιο για Διδασκάλους / Ιησους







Ο Ιησούς
είναι η πιο αμφιλεγόμενη και πολυσυζητημένη φιγούρα σε όλους τους αιώνες.

Πόσα δεν έχουν ακουστεί και γραφτεί για τον Ιησού – Χριστό!
Πόσοι δεν έχουν μιλήσει εν ονόματι Του! Πόσα Του έχουν καταλογίσει!
Πόσους ιερούς πολέμους και εγκλήματα Του έχουν χρεώσει!
Λες και ζήτησε αυτός να γίνει οργανωμένη θρησκεία!


Λες και δεν βρισκόμαστε στον πλανήτη της ελεύθερης βούλησης. Λες και δεν είμαστε εμείς υπεύθυνοι των πράξεών μας και των επιλογών μας και γι αυτό θέλουμε να τα φορτώσουμε σε κάποιον και βρήκαμε τον Ιησού.

Πόσες ταινίες έχουν γυριστεί γι αυτόν.
Κάποιοι έχουν πει ότι παντρεύτηκε την Μαρία την Μαγδαληνή.
Κάποιοι άλλοι έχουν πει ότι δεν υπήρξε καθόλου.
Κάποιοι τον λατρεύουν σαν Θεό, κάποιοι τον θεωρούν απλά έναν επαναστάτη της εποχής του.
Κάποιοι λένε ότι ήταν ένας από τους πιο σπουδαίους διδασκάλους.

Ήταν ένας επαναστάτης;
Ήταν ο Υιός του Θεού;
Ήταν Θεός;
Τελικά τι είναι για μένα ο Ιησούς – Χριστός;

Η απάντηση, όπως και σε όλα τα πράγματα, βρίσκεται μέσα μου.

Ο Χριστός είναι ο Ιερός μου Εαυτός. Ο Εαυτός ο δημιουργημένος από τον Πατέρα μου, κατ’ εικόνα και ομοίωσή Του. Ο Εαυτός που βρίσκεται μέσα σε όλους μας, αέναος και αναλλοίωτος. Ο Εαυτός στον οποίο οδηγούμαστε όταν πορευόμαστε στην ατραπό προς το Φως.

Ο Ιησούς είναι ο δάσκαλός μου, ο φίλος μου, ο αδερφός μου. Είναι το πρότυπό μου. Φυσικά και υπήρξε και υπάρχει, αφού με συντροφεύει, με καθοδηγεί και μου μιλά. Όχι μόνο σε μένα, αλλά σε όλους. Απλά η επιλογή αν θα τον ακούσουμε είναι δική μας. Ο Ιησούς είναι το πρότυπό μου γιατί είναι ο Χριστός. Είναι αυτός που στην πορεία του στην Γη, κατόρθωσε να γίνει ο Υιός του Θεού. Είναι αυτός που με την ζωή του έγινε το παράδειγμα για όλους εμάς.

Τώρα αν παντρεύτηκε ή δεν παντρεύτηκε, γεννήθηκε ή όχι με παρθενογένεση, ειλικρινά δεν με ενδιαφέρει καθόλου.

Πηγη: SPIRITUAL TREASURES / truthseeker-christina.blogspot.com





Κρυπτόγραμμα για το Χριστό. Η «άλλη» προσέγγιση του Χριστού.


Η νύχτα έπεσε. Ο Χριστός καθόταν σ΄ ένα κατώφλι.
Ένας γραμματέας πλησίασε και ρώτησε:
«Γιατί κάθεσαι στο πέρασμα;»

Ο Χριστός απάντησε:

«Γιατί Εγώ είμαι το κατώφλι του Πνεύματος. Εάν θα περάσεις, πέρνα μέσα από Εμένα».

Ένας άλλος γραμματέας ρώτησε:
«Είναι δυνατό ο γιος του Δαυϊδ να κάθεται στο μέρος των σκυλιών;
Ο Χριστός απάντησε:
«Αλήθεια, συκοφαντείς τον Δαυϊδ τον Πατέρα Μου».
Έγινε σκοτάδι κι ένας τρίτος γραμματέας ρώτησε:
«Γιατί κάθεσαι σα να φοβάσαι το σπίτι;»

Ο Χριστός απάντησε:

«Περιμένω το σκοτάδι της νύχτας για να Με απαλλάξει από τη θέα σας. Αληθινά το σκοτάδι ας χαθεί μέσα στο σκοτάδι».

Ύστερα σηκώθηκε και δείχνοντας το όρος Μορύα όπου στεκόταν ο Ναός είπε:
«Ο προπάππος Μου έφτιαξε το Ναό από πέτρα, αλλά κάθεται ακόμα κάτω από το λινό πανί της τέντας».

Είπε ο γραμματέας: «Ο τρελός, πιστεύει ότι ο Σολομών ζει ακόμη»
Και έφυγαν μέσα σε άγνοια.
Ύστερα η Μαρία βγήκε από το σπίτι και βλέποντας τον Χριστό είπε:
«Δάσκαλε, μοιράσου το βραδινό μας φαγητό».

Ο Χριστός απάντησε:

«Το δώρο της καρδιάς λάμπει μέσα στα σκοτάδια».

Ένα μέλος του Σαντχεντρίμ ρώτησε το Χριστό:
«Θαρθείς σ΄ εμάς αν σε καλέσουμε;»

Ο Χριστός απάντησε:

«Καλύτερα να πάω σε νεκροταφείο γιατί εκεί δεν υπάρχει ψέμα».

Το μέλος του Σαντχεντρίμ συνέχισε:
«Γιατί δε μας αναγνωρίζεις, όταν ακόμα και ο πατέρας σου παντρεύτηκε μια από τα μέλη μας;»

«Περιμένετε μέχρις ότου το σπίτι σας καταρρεύσει.
Τότε θα έρθουμε».

«Γιατί λοιπόν θα έρθεις; Για να καταστρέψεις ή να οικοδομήσεις;»

«Ούτε για καταστροφή, ούτε για ανέγερση, αλλά για εξαγνισμό. Γιατί δε θα επιστρέψω στις παλιές εστίες».

«Τότε λοιπόν δε σέβεσαι τους προπάτορες σου;»

«Νέα κύπελα έχουν δοθεί για τη γιορτή. Το να σέβεσαι έναν πρόγονο, δε σημαίνει, κατ΄ ανάγκη, να πίνεις από το κύπελό Του».


ΠΗΓΗ: Φύλλα από τον κήπο του Μορύα.






Η θεοσοφική προσέγγιση του Χριστού, όπως συνολικά εκδηλώθηκε από τον 19ο αιώνα με τη Ε.Μπλαβάτσκυ και συνεχίστηκε στον 20ο ,κύρια με τη Α. Μπέζαντ και η εσωτεριστική διδασκαλία με τη Αλ. Μπέιλυ και Ελ. Ρέριχ, παρουσιάζει μια εικόνα του Χριστού, τελείως διάφορη, ως πλήρη αντίθετη, της επίσημης εκκλησίας. Η οποία εκκλησία δεν έχει διστάσει να θεωρεί το Χριστό ως ένα απόντα ηγέτη του κεντρικού συμβουλίου του σύγχρονου Σαντχεντρίμ!

Ο Χριστός παρουσιάζεται ως ένα υπαρκτό ζωντανό πρόσωπο, ως ένα αξίωμα (με την έννοια της ευθύνης και όχι της εξουσίας) και ως μια κατάσταση συνείδησης, τη «χριστική» συνείδηση.

Κεντρικός πυλώνας της διδασκαλίας αυτής είναι η αποδοχή της θεωρίας της μετενσάρκωσης. Έτσι ο Χριστός σκιαγραφείται ως ένας αγωνιστής, που με κοπιαστικές προσπάθειες και μέσα σε πολλές χιλιάδες χρόνια κατόρθωσε να αναπτύξει τη συνείδηση του , από ενσάρκωση σε ενσάρκωση και να πάρει αυτό το αξίωμα που κατείχαν άλλοι πριν από αυτόν.

Ο Βούδας, ο Κρίσνα, ο Μωάμεθ, ο Δίας, η Αθηνά είναι μικρότερα ή μεγαλύτερα σε ηλικία, αγαπημένα πνευματικά του αδέρφια! Ο Βούδας έλεγε ότι δεν υπάρχει σημείο στη γη που να μην έχει αφήσει τα κόκαλά του…

Η διδασκαλία όλων αφορά τη μετάβαση από το «σκοτάδι» στο «φως» και διαφέρει μόνο εξωτερικά ανάλογα το χρόνο και τόπο που δίνεται! Δεν είναι ένας θρησκευτικός ηγέτης αλλά ένας σοφός Δάσκαλος στο ύψος του Σωκράτη, του Πυθαγόρα.

Το ότι κατάφερε ο επίσημος Χριστιανισμός να τον παρουσιάζει ως μεγάλο Πάπα και αρχιεπίσκοπο είναι μια μεγάλη ήττα της Γνώσης. Προφανώς αλλοίωσε και αφαίρεσε κείμενα της Καινής Διαθήκης και ιστορικά κατάργησε το δόγμα της μετανσάρκωσης στη πέμπτη οικουμενική σύνοδο με πληρωμένους ιερείς από την αδίστακτη αυτοκράτειρα Θεοδώρα.

Έτσι καταργήθηκε η ιδέα της αιώνιας εξέλιξης και εισήχθηκαν οι θεωρίες περί αιώνιας τιμωρίας και κολάσεως, που έφεραν το σκοτεινό μεσαίωνα και τις φωτιές της Ιεράς εξέτασης. Ακόμα αυτές οι «ποιότητες» υπάρχουν στην εκκλησία και ακόμα προσπαθούν και το καταφέρνουν να φυλακίσουν την ανθρώπινη συνείδηση με τη ιδέα της αμαρτίας, της ενοχής, το φόβο του θεού, τον οίκτο, τη μείωση της αυτοπεποίθησης, την εξάρτηση από ένα ιερέα.







Ο θεοσοφικός Χριστός είναι πολύ πιο κοντά σίγουρα στην πραγματικότητα, στη λογική, στην προσδοκία μας. Κανένα ελεύθερο πνεύμα δεν μπορεί να δεχθεί τον εκκλησιαστικό Χριστό. Γίνεται σωστά άθεος ή αναζητά πάλι σωστά εξηγήσεις από άλλες πνευματικές θεωρήσεις.

Ο πραγματικός Χριστός σήμερα, ως μια κατάσταση συνείδησης, ίσως και ως πρόσωπο, φοράει τζιν, έχει επάγγελμα, βγάζει με αξιοπρέπεια χρήματα για να ζήσει την οικογένεια του , έχει αγαπημένη, μεγαλώνει παιδιά σ’ ένα στοργικό σπίτι.
Αγκάθι στην καρδιά του κάθε παιδί που σκοτώνεται ή πεθαίνει από τη φτώχεια…

Αν ως πρόσωπο εμφανιστεί, η Ιδέα της Μοιρασιάς θα είναι το κεντρικό του μήνυμα, ως η μεγαλύτερη επιτακτική ανάγκη πάνω στο πλανήτη.

Αυτή τη στιγμή με εκατομμύρια σώματα, ζει και εργάζεται σε όλες τις χώρες.
Μπορεί να λέγονται γιόγκι, μποντισάτβα, σούφι, χριστιανοί μυστικιστές, οδυσσείς, θεοσοφιστές, εσωτεριστές, βιοπαλαιστές τίμιοι, καλλιτέχνες με έμπνευση, επιστήμονες με ερευνητικό μυαλό, πολιτικοί με αρχές, άνθρωποι με αξίες, μάνες με στοργή, πατεράδες που θυσιάζονται, νέοι άνθρωποι που ερωτεύονται.

Αυτός είναι ο σύγχρονος Χριστός!

Η μόνη διαφορά του Ιησού από όλους εμάς, είναι ότι ο Ιησούς ανακάλυψε και πραγμάτωσε αυτή τη θεϊκή φύση, ενώ εμείς όχι ακόμα!

Κάτι που έχουν κάνει ήδη, όλοι οι άλλοι μεγάλοι μύστες και στέκουν δίπλα Του πολύτιμοι συνεργάτες και συμπολεμιστές στις δικές τους μεγάλες μάχες, που αφορούν την εξέλιξη της πλανητικής συνείδησης.

Καθόλου νομίζω δε θα στεναχωρηθεί ο Χριστός αν τιμούμε εξίσου το Βούδα, το Κρίσνα, το Δία, τον Απόλλωνα, το Μωάμεθ, τον Πατάντζαλι, το Διόνυσο, τον Ορφέα.

Αν προσέξουμε καμία διδασκαλία, δεν αντιφάσκει με την άλλη.
Όλες αφορούν την αυτοπραγμάτωση!

Μόνο που όλες προσπαθούν να απευθυνθούν και να ωφελήσουν όλους τους βαθμούς αντιληπτικότητας γι΄ αυτό είναι λίγο-πολύ συμβολικές (παραβολές κλπ) και χρειάζονται μια αποκρυπτογράφηση.

Στην Καινή Διαθήκη βρισκουμε:

«Έσται θεοί»

«Εσείς θα κάνετε περισσότερα από εμένα»

«Είναι ο Χριστός πρωτότοκος σε πολλούς αδελφούς»






Όταν οι θεοί είναι αληθινοί και οι άνθρωποι είναι αληθινοί.

Δυο είναι οι πιο σημαντικές ερωτήσεις :

1. Ποιος είμαι;
2. Ποιος είναι ο θεός μου;

Η γνώμη που έχουμε για τον εαυτό μας συνιστά την προσωπικότητα μας.
Η γνώμη που έχουμε για το θεό δείχνει την ποιότητα της συνείδησης μας.

Αν θεός είναι το χρήμα, αυτό θα προσδιορίσει τις επιδιώξεις μας.
Αν είναι ένας ιδιότροπος γέρος σε κάποιο σύννεφο, μπορούμε να κάνουμε ότι θέλουμε εδώ εμείς!
Αν είναι ένας τρομερός εκδικητής θα τρέμουμε οποιαδήποτε παράπτωμα.
Αν ειναι ενας αιμοσταγής, θα θέλει αίμα απίστων…
Αν είναι αδιάφορος για το δίκιο, εμείς γιατί όχι;
Αν επιτρέπει την ανισότητα, ξέρει αυτός και εμείς συμφωνούμε!
Αν είναι ένα πρόβατο που το σφάζουν ή το διώχνουν, θα έχουμε και εμείς την ίδια μοίρα.
Αν εκδικείται και βασανίζει τους ανυπάκουους με την κόλαση και εμείς επίσης.
Αν περιβάλλεται με χρυσό και ζει σε πολυτελείς ναούς, γιατί να μην έχουμε τους ίδιους στόχους.

Όσοι Χριστιανοί, τόσοι Χριστοί!
Όσοι πιστοί , τόσοι θεοί!

Ας τσακίσουμε λοιπόν τις βλάσφημες πραγματικά εικόνες της επίσημης εκκλησίας! Ας αντικαταστήσουμε το λεκιασμένο χιτώνα από τις προσφορές, τις λαμπάδες, τις εμπορικές επενδύσεις, το φόβο, την αμαρτία, την ενοχή, την υποκρισία, με ένα τζίν και ένα καθαρό πουκάμισο! Ας γκρεμίσουμε τους άτιμους αρχιεπισκοπικούς θρόνους, να λιώσουμε το χρυσάφι των εικόνων, να σώσουμε παιδιά που πεθαίνουν από πείνα.

Η Ορθοδοξία, δεν κατρακύλησε μαζί με την Καθολική σε σταυροφορίες, ιερές εξετάσεις, πυρές, στυγνή εξουσία, αλλα δεν απαλλάσσεται ιστορικά από τις ίντριγκες του Βυζαντίου, το ανελέητο κυνηγητό του αρχαίου ελληνικού πνεύματος, τον αμύθητο πλουτισμό, το ανάθεμα στον Βενιζέλο και τη Μικρασιάτικη καταστροφή, τη συμφωνία στις εκτελέσεις των αριστερών, τη σιωπή στα βασανιστήρια της χούντας, το σύγχρονο σκοταδιστικό λόγο όπου ο διαφωτισμός (κατά το μακαριστό Χριστόδουλο) ήταν η αρχή του κακού.

Μια νέα παγκόσμια θρησκεία έρχεται ως μια αναγκαιότητα στο νου και την καρδιά της ανθρωπότητας, που ξυπνάει από το λήθαργο ενός απάνθρωπου θρησκευτικού ολοκληρωτισμού και σκοταδισμού.

Η θρησκεία του να κάνεις το καλό, η Κοινή Ευημερία, το Γενικό Καλό.


Άγιος είναι μια κατάσταση συνείδησης και δεν είναι αποκλειστικότητα της ανατολικής εκκλησίας.

Ο Άγιος Φραγκίσκος της Ασίζης δεν ήταν ολοφάνερα άγιος;
Η μητέρα Τερέζα;

Στις άλλες θρησκείες περιγράφεται το ίδιο επίπεδο με άλλα ονόματα.
Είναι οι φωτισμένοι, οι άνθρωποι που ολοφάνερα αφιερώνουν τη ζωή τους στο Γενικό Καλό και εμφανίζονται με πολύ μεγάλα αποθέματα ψυχικής ενέργειας και με μεγάλες ικανότητες.

Οι ινδουϊστές τον ονομάζουν «καλαχάμσα»,
Οι βουδιστές «αναγκαμίν», οι ταοϊστές αυτός που βρήκε το ταο, το ζεν οι ζενιστές, κλπ.

Και για να έρθουμε στα δικά μας , είναι το επίπεδο του Οδυσσέα μετά τη μνηστηροφονία, του Ηρακλή μετά την ολοκλήρωση των άθλων, του Ιάσονα αφού πήρε το Χρυσόμαλλο δέρας, του Θησέα μετά τη νίκη επί του Μινώταυρου.

Σε όλες τις παραδόσεις και θρύλους θα βρούμε το στόχο του ανθρώπινου πνεύματος.
Που δεν είναι άλλος από τον έλεγχο του νου...







Το καλό με το κακό χρειάζεται να συγκρουστούν.
Σε όλες τις γραφές του κόσμου βλέπουμε να προσδιορίζεται αυτή η δυαδικότητα, αυτή η διάκριση των δυο στρατοπέδων!

Η επίσημη εκκλησία τοποθετεί το διάολο, όπως και το Χριστό στα έγκατα της γης και πάνω στα σύννεφα αντίστοιχα.

Πάντως μακριά από εμάς!

Έτσι μας καθησυχάζει, μας χτυπά την πλάτη και μας διαβεβαιώνει ότι με λίγους εξορκισμούς που ξέρει θα ταχτοποιήσει το θέμα!
Υπάρχει μεγαλύτερη αποκοιμιστική δύναμη;

Δαιμονικά πνεύματα είναι οι ζωώδεις ιδιότητες του ασύμμετρου εγωισμού, της αδυναμίας, της έπαρσης, της φιλαργυρίας, της σκληρότητας, της αχαλίνωτης ηδονής, της εξαπάτησης, της υποκρισίας, της καταπίεσης και της υποταγής. Αυτοί είναι οι δαίμονες που χρειάζεται να παλέψουμε, εξ ου και ο όρος πολεμιστής.

Εδώ μπορούν να γραφτούν πολλά για τούτο το πόλεμο και να καταγραφούν τα συνήθη λάθη, με πρώτο αυτό της μείωσης της αυτοπεποίθησης του πολεμιστή, όταν ξέρει πως απέναντί του είναι αυτός ο ίδιος…

Αν θέλουμε να δούμε εξωτερικά πολλούς δαίμονες μαζί, ας δούμε στη τηλεόραση μια …επισκοπική σύνοδο! Δεν έχω δει άλλού πιο πολλές μαζί φυσιογνωμίες με δαιμονικά χαρακτηριστικά.

Ο Διάολος και το κακό υπάρχει στο πλανήτη και έχει δυο στόχους.
Οι στόχοι είναι η αύξηση της χωριστικότητας και της υλιστικότητας.

Όταν η Ορθοδοξία διατυμπανίζει ότι μόνο αυτή έχει Αγίους και την Αλήθεια και όλοι οι άλλοι οι αιρετικοί και άπιστοι ατύχησαν και στη συνέχεια συσσωρεύει το πλούτο που επιδεικνύει προκλητικά, τότε λοιπόν με το χέρι στην καρδιά, πεστε μου:

Για το Χριστό ή για το Διάολο δουλεύει;

Τη διάτρητη θεώρηση της εκκλησίας για την αιώνια κόλαση για τους ανυπάκουους και το παράδεισο για τους δικούς μας, δεν αξίζει τον κόπο να τη σχολιάσουμε.
Ο Θεός που θέσπισε και επέτρεψε κάτι τέτοιο ξεπερνά σε σκληρότητα και αδικία κάθε μεγάλο απάνθρωπο δικτάτορα και βασανιστή.

Κι όμως η εκκλησία συντηρεί αυτές τις ιδέες…καλώντας έμμεσα τους πιστούς να μιμηθούν στο κύκλο τους παρόμοιες πρακτικές…και να σκορπά φόβο στο δυστυχισμένο ποίμνιο… Πραγματικά απίστευτα και θλιβερά πράγματα που επαναλαμβάνονται ανηλεώς αιώνες…

Τα Καλά Νέα, που ποτέ δε τα άκουσε η ανθρωπότητα, είναι πως ο Παράδεισος είναι ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ και εμείς είμαστε οι θεοί μέσα σε αυτόν!

Τα κακά «νέα» είναι ότι χιλιάδες χρόνια οι ιερείς μας λένε ψέματα .

Είναι οι αδίσταχτοι έμποροι της θρησκείας, που αφαιρέσαν το κόμμα, από τη ρήση «πίστευε και μη, ερεύνα!»

Πόσες φορές και με πόσους τρόπους το είπε ο Χριστός
- κατάργωντας τους μεσάζοντες μεταξύ θεού κι ανθρώπου - Ό τι:

η Βασιλεία του Θεού είναι μέσα μας και είναι εδώ;

Η Βασιλεία του Θεού είναι μια κατάσταση συνείδησης που τη βιώνουν όσοι ζουν στο εδώ και τώρα!

Ο Δρόμος είναι ο Μη-Δρόμος!


Όσο υπάρχει ο νους, αυτό είναι φυσικά αδύνατο και εδώ συνδέεται όλη η διδασκαλία ελέγχου του νου! Η διδασκαλία του Χριστού έτσι χρειάζεται να διαβαστεί, όπως η …Οδύσσεια! Και οι δυο διδασκαλίες αφορούν τον έλεγχο του νου!

Πηγη: Ατειχιστη πολη / http://stavrosn.blogspot.com/






– Μακάρι να λυτρωθούμε όλοι μας με την λάμψη και επίγνωση του άυλου και αΐδιου εκείνου Φωτός της Μεταμόρφωσης του Κυρίου, προς δόξα Αυτού και του άναρχου Αυτού Πατρός και του ζωοποιού Πνεύματος, των οποίων η λαμπρότητα, η θεότητα, η δόξα, η βασιλεία και η δύναμη είναι μία και η αυτή, «νυν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων». Γένοιτο. ―

Eυχή του Γρηγορίου Παλαμά, από την ομιλία του για τη Μεταμόρφωση του Σωτήρα.


ο Παύλος από την Ταρσό μας καλεί να «φτιάξουμε» τον Χριστό μέσα μας, δηλαδή μας καλεί να αφομοιώσουμε μέσα στον οργανισμό μας, μέσα στην Ψυχή μας και το Είναι μας, αυτή τη θαυμαστή Ουσία που ονομάζεται Χριστός.