FAOS SAMADHI 2

Εναλλακτικος χωρος αναζητησης και θεραπευτικων τεχνων.

Εργαστηρι Αυτογνωσιας.

Ολιστικες ψυχοθεραπευτικες προσεγγισεις μεσω της Βοτανικης Ιατρικης, του Διαλογισμου, της Μεταφυσικης, της Ανθρωπολογιας, της Νεας Φυσικης και της Νεας Ενεργειας.


Κάπου στα βάθη της γενετικής μας μνήμης, βρίσκεται η γνώση του σύμπαντος και των κόσμων, όπου η ζωή είναι απαλλαγμένη από την αυταπάτη του χρόνου και του χώρου.

Όπως ακριβώς είχε προγραμματιστεί μέσα μας για να επαναφυπνιστεί την τέλεια στιγμή, έτσι τώρα προσκαλεί την προσοχή μας.

Έχουμε ένα σκοπό πολύ μεγαλύτερο από όσο μπορέσαμε ποτέ να φανταστούμε.

Ο σκοπός αυτός ζητά να τον αναγνωρίσουμε τώρα και ζητά επίσης να αποκόψουμε τα κυκλώματα που μας συνδέουν με τα πρότυπα σκέψης και τα άχρηστα συναισθήματα τα οποία μας κρατούν δέσμιους στην αυταπάτη και στη σύγχυση των κατώτερων βασιλείων.

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Σατ (αλήθεια), Τσιτ (συνειδητότητα), Αναντ (ευδαιμονία). Καταπιέζουμε την ευτυχία και εκφράζουμε τη δυστυχία. Αυτό έχει γίνει δεύτερη φύση μας. Πρέπει να εγκαταλείψεις όλον αυτό τον μηχανισμό της λαγνειας για τη δυστυχια. / Οσσο




Η δυστυχία έχει πολλά πράγματα να σου δώσει, που δεν μπορεί να σου τα δώσει η ευτυχία. Η ευτυχία σου παίρνει πολλά πράγματα. Η ευτυχία παίρνει όλα όσα είχες ποτέ, όλα όσα ήσουν ποτέ. Η ευτυχία σε καταστρέφει! Η δυστυχία θρέφει το εγώ σου και η ευτυχία είναι βασικά μια κατάσταση χωρίς εγώ. Αυτό είναι το πρόβλημα, το επίκεντρο του προβλήματος. Γι’ αυτό οι άνθρωποι το βρίσκουν δύσκολο να είναι ευτυχισμένοι.

Γι’ αυτό, εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο έχουν αποφασίσει να ζουν μίζερα και δυστυχισμένα. Αυτό σου δίνει ένα πάρα πολύ αποκρυσταλλωμένο εγώ. Όταν είσαι δυστυχισμένος, υπάρχεις. Όταν είσαι ευτυχισμένος, δεν υπάρχεις. Μέσα στη δυστυχία αποκρυσταλλώνεσαι, μέσα στην ευτυχία σκορπίζεσαι. Αν αυτό γίνει κατανοητό, τότε τα πράγματα γίνονται ξεκάθαρα.

Η δυστυχία σε κάνει ιδιαίτερο. Η ευτυχία είναι ένα συμπαντικό φαινόμενο. Δεν υπάρχει τίποτα το ιδιαίτερο σ’ αυτήν. Τα δέντρα είναι ευτυχισμένα και τα ζώα είναι ευτυχισμένα και τα πουλιά είναι ευτυχισμένα. Ολόκληρη η ύπαρξη είναι ευτυχισμένη, εκτός από τον άνθρωπο. Με το να είναι δυστυχισμένος, ο άνθρωπος γίνεται πολύ ιδιαίτερος, ξεχωριστός. Η δυστυχία σου δίνει την ικανότητα να προσελκύεις την προσοχή των ανθρώπων.

Όποτε είσαι δυστυχισμένος, σε προσέχουν, σε συμπαθούν, σ’ αγαπούν. Οι πάντες αρχίζουν να σε φροντίζουν. Ποιος θέλει να πληγώσει έναν άνθρωπο δυστυχισμένο;  Αν η σύζυγος δεν είναι δυστυχισμένη, ο σύζυγος έχει απλώς την τάση να την ξεχνάει. Αν είναι δυστυχισμένη, ο σύζυγος δεν μπορεί να την αγνοήσει. Αν ο σύζυγος είναι δυστυχισμένος, ολόκληρη η οικογένεια –η σύζυγος, τα παιδιά– βρίσκονται γύρω του και τον νοιάζονται. Αυτό του δίνει μεγάλη παρηγοριά. Νιώθει κανείς ότι δεν είναι μόνος, ότι έχει οικογένεια, φίλους. Όταν είσαι άρρωστος, όταν νιώθεις κατάθλιψη, οι φίλοι έρχονται να σε επισκεφθούν για να σε παρηγορήσουν.

Όταν είσαι ευτυχισμένος, οι ίδιοι φίλοι σε ζηλεύουν. Όταν είσαι πραγματικά ευτυχισμένος, θα βρεις ολόκληρο τον κόσμο να έχει στραφεί εναντίον σου. Σε κανέναν δεν αρέσει ο ευτυχισμένος άνθρωπος, επειδή ο ευτυχισμένος άνθρωπος πληγώνει το εγώ των άλλων. Οι άλλοι αρχίζουν να νιώθουν:

 «Ώστε εσύ είσαι ευτυχισμένος κι εμείς εξακολουθούμε να σερνόμαστε μέσα στο σκοτάδι, τη μιζέρια και την κόλαση. Πως τολμάς εσύ να είσαι ευτυχισμένος, όταν όλοι εμείς βρισκόμαστε μέσα σε τόση δυστυχία;».

Και ασφαλώς ο κόσμος αποτελείται από δυστυχισμένους και μίζερους ανθρώπους και κανένας δεν έχει αρκετό θάρρος, για να αφήσει ολόκληρο τον κόσμο να στραφεί εναντίον του. Αυτό είναι υπερβολικά επικίνδυνο. Το ρίσκο είναι πολύ μεγάλο. Είναι προτιμότερο να είσαι προσκολλημένος στη δυστυχία. Αυτό σε κάνει μέρος του πλήθους —του ινδουιστικού, του μουσουλμανικού, του ινδικού, του αραβικού, του ιαπωνικού.

Ευτυχία; Ξέρεις τί είναι η ευτυχία; Είναι ινδουιστική, είναι χριστιανική, είναι μουσουλμανική; Η ευτυχία είναι απλώς ευτυχία. Μεταφέρεται κανείς σε έναν άλλο κόσμο. Δεν είναι πια μέρος του κόσμου που έχει δημιουργήσει ο νους του ανθρώπου. Δεν είναι πια μέρος του παρελθόντος, της άσχημης ιστορίας. Δεν είναι πια μέρος του χρόνου. Όταν είσαι πραγματικά ευτυχισμένος, ευδαιμονικός, ο χρόνος εξαφανίζεται, ο χώρος εξαφανίζεται.




Ο Αϊνστάιν έχει πει ότι στο παρελθόν οι επιστήμονες θεωρούσαν ότι υπάρχουν δύο πραγματικότητες —ο χώρος και ο χρόνος. Λέει όμως ότι αυτές οι δύο πραγματικότητες δεν είναι δύο. Είναι δύο όψεις της ίδιας πραγματικότητας. Γι’ αυτό και έπλασε την καινούργια λέξη “χωροχρόνος” —μία λέξη. Ο χρόνος δεν είναι παρά η τέταρτη διάσταση του χώρου. Ο Αϊνστάιν δεν ήταν μύστης, αλλιώς θα μπορούσε να είχε εισάγει και την τρίτη πραγματικότητα, την υπέρβαση —ούτε χώρος ούτε χρόνος. Είναι αυτό που ονομάζω “παρατηρητής”.

Και από τη στιγμή που υπάρχουν αυτά τα τρία, έχεις ολόκληρη την τριάδα. Έχεις ολόκληρη την αντίληψη του τριμούρτι, των τριών προσώπων του θεού. Τότε έχεις και τις τέσσερις διαστάσεις. Η πραγματικότητα έχει τέσσερις διαστάσεις: τρεις διαστάσεις χώρου και την τέταρτη του χρόνου. Υπάρχει όμως κάτι άλλο, που δεν μπορεί να ονομαστεί πέμπτη διάσταση, επειδή δεν είναι η πέμπτη πραγματικότητα, είναι το όλο, το υπερβατικό. Όταν είσαι ευδαιμονικός, αρχίζεις να κινείσαι μέσα στο υπερβατικό. Αυτό δεν είναι κοινωνικό, δεν είναι παραδοσιακό, δεν έχει απολύτως καμία σχέση με το νου του ανθρώπου. 

Απλώς κοίταξε τη δυστυχία σου, παρατήρησε και θα είσαι σε θέση να βρεις για ποιο λόγο υπάρχει. Κι όταν κοιτάξεις μέσα σ’ εκείνες τις στιγμές, όταν μια στο τόσο επιτρέπεις στον εαυτό σου τη χαρά του να χαίρεσαι, δες και τότε ποιες διαφορές υπάρχουν.  Όταν είσαι δυστυχισμένος, η κοινωνία σ’ αγαπάει, οι άνθρωποι σε σέβονται τόσο, που μπορείς να γίνεις ακόμη και άγιος.



Γι’ αυτό και οι άγιοί σου είναι όλοι δυστυχισμένοι.

Η δυστυχία είναι γραμμένη φαρδιά-πλατιά πάνω στο πρόσωπο και τα μάτια τους. Επειδή είναι δυστυχισμένοι, εναντιώνονται σε κάθε είδους χαρά. Επικρίνουν κάθε είδους χαρά ως ηδονισμό. Είναι δυστυχισμένοι και ήθελαν να δουν ολόκληρο τον κόσμο δυστυχισμένο. Στην πραγματικότητα, αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορούν να θεωρηθούν άγιοι. Σε έναν ευτυχισμένο κόσμο, θα τους νοσήλευαν, θα τους έκαναν θεραπεία. Αυτοί είναι παθολογικοί άνθρωποι.

Σπουδαίοι άγιοι, που έκαναν μεγάλες νηστείες, απλώς βασάνιζαν τον εαυτό τους. Αυτό δεν χρειάζεται και πολλή ευφυΐα. Τις πρώτες μέρες είναι δύσκολο —την πρώτη εβδομάδα. Η δεύτερη βδομάδα είναι εύκολη. Την τρίτη εβδομάδα, δεν μπορείς να φας. Την τέταρτη βδομάδα το έχεις ξεχάσει τελείως. Το σώμα απολαμβάνει να τρώει τον εαυτό του, αισθάνεται λιγότερο βαρύ και προφανώς δεν έχει προβλήματα με τη χώνεψη. Και όλη η ενέργεια που προηγουμένως πήγαινε στη χώνεψη, τώρα πηγαίνει στο κεφάλι. Μπορείς να σκέφτεσαι περισσότερο, μπορείς να είσαι περισσότερο συγκεντρωμένος, μπορείς να ξεχάσεις το σώμα και τις ανάγκες του. Αυτά τα πράγματα όμως δημιουργούν δυστυχισμένους ανθρώπους και δυστυχισμένη κοινωνία. Κοίταξε τη δυστυχία σου και θα βρεις ότι σου δίνει πολλά πράγματα: Οι άνθρωποι σε σέβονται. Οι άνθρωποι νιώθουν πιο φιλικά απέναντί σου. Θα έχεις περισσότερους φίλους αν είσαι δυστυχισμένος.

Αυτός είναι ένας πολύ παράξενος κόσμος. Κάτι σ’ αυτόν είναι θεμελιωδώς λανθασμένο. Δεν θα έπρεπε να συμβαίνει αυτό. Ο ευτυχισμένος άνθρωπος θα έπρεπε να έχει περισσότερους φίλους. Γίνε όμως ευτυχισμένος και οι άνθρωποι θα σε ζηλεύουν. Δεν θα είναι πια φιλικοί μαζί σου. Νιώθουν ότι τους κοροϊδεύεις. Έχεις κάτι που δεν είναι διαθέσιμο σ’ εκείνους. «Εσύ γιατί είσαι ευτυχισμένος;» 

Έτσι, εδώ και αιώνες, έχουμε μάθει το μηχανισμό: Καταπιέζουμε την ευτυχία και εκφράζουμε τη δυστυχία. Αυτό έχει γίνει δεύτερη φύση μας.   Πρέπει να εγκαταλείψεις όλον αυτό τον μηχανισμό. Πρέπει να μάθεις να είσαι ευτυχισμένος και πρέπει να μάθεις να σέβεσαι τους ευτυχισμένους ανθρώπους και πρέπει να μάθεις να δίνεις περισσότερη προσοχή στους ευτυχισμένους ανθρώπους.  Να το θυμάσαι αυτό. Αυτή είναι μια μεγάλη προσφορά στην ανθρωπότητα.

Μη δείχνεις οίκτο στους δυστυχισμένους ανθρώπους. Αν κάποιος είναι δυστυχισμένος, βοήθησέ τον, αλλά μην του δείχνεις οίκτο. Μην του δίνεις την ιδέα ότι η δυστυχία είναι κάτι που αξίζει να την κουβαλάει. Άφησέ τον να μάθει ότι τον βοηθάς, αλλά «αυτό δεν είναι από σεβασμό, είναι απλώς επειδή το έχεις ανάγκη.» Και δεν κάνεις τίποτα με το να προσπαθήσεις να μπεις μέσα στη δυστυχία του άλλου ανθρώπου για να τον βγάλεις από εκεί, επειδή η δυστυχία είναι άσχημη. Άφησε τον άνθρωπο να νιώσει ότι η δυστυχία είναι άσχημη, ότι το να είναι δυστυχισμένος δεν είναι προσφορά στην ανθρωπότητα.

Να είσαι ευτυχισμένος, να σέβεσαι την ευτυχία και βοήθα τους ανθρώπους να καταλάβουν ότι η ευτυχία είναι ο σκοπός της ζωής —σαττσινανάντ.

Οι μύστες της Ανατολής έχουν πει ότι ο Θεός έχει τρεις ποιότητες.

Σατ (αλήθεια),   
Τσιτ (συνειδητότητα),  
 Αναντ (ευδαιμονία).

 Όπου υπάρχει ευδαιμονία, εκεί βρίσκεται και ο Θεός. Όποτε βλέπεις έναν ευτυχισμένο άνθρωπο, σεβάσου τον —είναι άγιος. Κι όποτε αισθάνεσαι ότι μια συνάθροιση ανθρώπων είναι γεμάτη ευδαιμονία, θεώρησέ την ιερό χώρο.





Η συνειδητότητα δεν μπορεί να είναι εναντίον του σώματος. 

Η συνειδητότητά σου εδρεύει μέσα στο σώμα. Αυτά τα δύο δεν μπορούν να ιδωθούν ως διαχωρισμένα μεταξύ τους. Σε κάθε περίπτωση, το ένα υποστηρίζει το άλλο. Όταν μιλάω, το χέρι μου κάνει μια κίνηση. Υπάρχει μια βαθιά συγχρονικότητα ανάμεσα σ’ εμένα και στο χέρι μου. Περπατάς, τρως, πίνεις κι όλα αυτά δείχνουν ότι είσαι σώμα και συνειδητότητα μαζί –ένα οργανικό σύνολο. Δεν μπορείς να βασανίζεις το σώμα και να ανυψώνεις τη συνειδητότητα σου.

Το σώμα πρέπει να αγαπιέται. Πρέπει να είστε φίλοι. Είναι το σπίτι σου, πρέπει να το καθαρίζεις από όλα τα σκουπίδια και πρέπει να θυμάσαι ότι βρίσκεται συνεχώς στην υπηρεσία σου, μέρα-νύχτα. Ακόμα κι όταν κοιμάσαι, το σώμα δουλεύει συνεχώς για σένα, μετατρέποντας την τροφή σου σε αίμα, απομακρύνοντας νεκρά κύτταρα από το σώμα, φέρνοντας μέσα στο σώμα καινούργιο οξυγόνο, φρέσκο οξυγόνο. Κι εσύ κοιμάσαι! Εκείνο κάνει το κάθε τι για την επιβίωσή σου, για τη ζωή σου, αν και εσύ είσαι τόσο αγνώμων, που δεν το έχεις ευχαριστήσει ποτέ.

Αντίθετα, οι θρησκείες σε διδάσκουν να το βασανίζεις: «Το σώμα είναι ο εχθρός σου και πρέπει να ελευθερωθείς απ’ αυτό και τις προσκολλήσεις του». Γνωρίζω επίσης ότι είσαι κάτι περισσότερο από το σώμα κι ότι δεν υπάρχει λόγος να έχεις καμία προσκόλληση σε αυτό. Η αγάπη όμως δεν είναι προσκόλληση, η συμπόνια δεν είναι προσκόλληση. Η αγάπη και η συμπόνια είναι απολύτως αναγκαίες για το σώμα σου και για τη θρέψη του. Και όσο καλύτερο σώμα έχεις, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα να αναπτυχθεί η συνειδητότητά σου. Είναι μία οργανική ενότητα.

Ένα εντελώς καινούργιο είδος παιδείας χρειάζεται στον κόσμο, όπου ο καθένας θα εισάγεται στις σιωπές της καρδιάς –μ’ άλλα λόγια στο διαλογισμό–, όπου ο καθένας θα προετοιμάζεται να είναι συμπονετικός με το σώμα του. Επειδή, αν δεν είσαι συμπονετικός με το ίδιο σου το σώμα, δεν μπορείς να είσαι συμπονετικός με κανένα άλλο σώμα. Είναι ένας ζωντανός οργανισμός και δεν σου έχει κάνει κανένα κακό. Βρίσκεται συνεχώς στην υπηρεσία σου –από τότε που γεννήθηκες– και θα βρίσκεται στην υπηρεσίας σου μέχρι τον θάνατό σου. Θα κάνει όλα όσα θέλεις να κάνεις –ακόμα και το ανέφικτο– και ποτέ δεν θα σου είναι ανυπάκουο. Είναι ασύλληπτη η δημιουργία ενός τέτοιου μηχανισμού, ο οποίος είναι τόσο υπάκουος και τόσο σοφός.

Αν συνειδητοποιήσεις όλες τις λειτουργίες του σώματός σου, θα εκπλαγείς. Ποτέ δεν έχεις σκεφτεί τι κάνει το σώμα σου. Είναι τόσο θαυμαστό, τόσο μυστηριακό! Ποτέ όμως δεν έχεις κοιτάξει μέσα του. Ποτέ δεν ασχολήθηκες με το να εξοικειωθείς με το ίδιο σου το σώμα. Κι ύστερα υποκρίνεσαι πως αγαπάς άλλους ανθρώπους; Δεν μπορείς, επειδή εκείνοι οι άλλοι άνθρωποι σου παρουσιάζονται επίσης ως σώματα.  Το σώμα είναι το μεγαλύτερο μυστήριο σ’ ολόκληρη την ύπαρξη. Αυτό το μυστήριο πρέπει να αγαπηθεί –τα μυστήριά του, οι λειτουργίες του– να εξοικειωθείς απόλυτα μαζί του.

 Αν μάθεις τη σοφία του σώματος και το μυστήριο του σώματος, θα έχεις βρει το μυστηριακό μέσα σου. Και μέσα στο μυστήριο του σώματος βρίσκεται η ίδια η λάμψη της συνειδητότητάς σου. Μόνο από τη στιγμή που έχεις επίγνωση της συνειδητότητάς σου, του είναι σου, μπορείς να έχεις σεβασμό προς τα άλλα ανθρώπινα όντα, προς τα άλλα ζωντανά όντα, επειδή όλα είναι τόσο μυστηριακά, όσο είσαι κι εσύ. Είναι απλώς διαφορετικές εκφράσεις, διαφορετικές εκδηλώσεις, οι οποίες κάνουν τη ζωή πλουσιότερη.

Και από τη στιγμή που ο άνθρωπος έχει βρει τη συνειδητότητα μέσα του, έχει βρει το κλειδί για το υπέρτατο. Κάθε εκπαίδευση που δεν σε διδάσκει να αγαπάς το σώμα σου, που δεν σε διδάσκει να είσαι συμπονετικός με το σώμα σου, που δεν σε διδάσκει πώς να μπαίνεις μέσα στα μυστήρια του, δεν θα είναι σε θέση να σε διδάσκει πώς να μπεις μέσα στην ίδια σου τη συνειδητότητα. Το σώμα είναι η πόρτα. Το σώμα είναι το εφαλτήριο. 







.

Η αρχαία σοφία που ενυπάρχει στην υλοποίηση. Έχετε απόλυτη πίστη ότι οι προθέσεις σας υλοποιούνται. Καθοδηγουμενος οραματισμος.






Αφού περάσετε σε μια σταδιακή χαλάρωση του σώματος με βαθιές αναπνοές από τα πόδια ως το κεφάλι τότε..

Οραματιστείτε ένα καταρράχτη με τρεχούμενο νερό να σας λούζει και να σας ξεπλένει από την κορυφή ως τα νύχια των ποδιών σας. Δεν υπάρχει μέρος του σώματος που αφήνει ακάλυπτο αυτό το θεραπευτικό νερό. Δείτε όλα τα μπλοκαρίσματα να φεύγουν σαν μικρά μαύρα σκουπίδια που τα παρασύρει η εξαγνιστική δύναμη του νερού.

Δείτε νοητά το σώμα σας σαν ένα κρυστάλλινο ολόγραμμα ή προβάλλετε ένα κρυστάλλινο ομοίωμα του σώματος σας εμπρός σας.

Είναι διάφανο και απόλυτα κενό εσωτερικά. Επιτρέψτε σε όλη αυτήν την κενότητα να υπάρχει χαλαρή και έτοιμη να δεχθεί τα χρώματα της δημιουργίας.

Δείτε ξεκάθαρα το κόκκινο χρώμα να γεμίζει το κρυστάλλινο σώμα σας εσωτερικά από τα πόδια ως το κεφάλι. Δεν αφήνει τίποτα ακάλυπτο γεμίζει το σώμα σας εσωτερικά πλήρως και εξωτερικά επίσης.

Λουστείτε με το φως του κόκκινου χρώματος. Νιώστε την ζωτικότητα σε κάθε κύτταρο του κορμιού σας. Ρουφήξτε ζωτικότητα και χαρά. Νιώστε την επιρροή του κόκκινου χρώματος στο ολόγραμμα σας.

 Πως αισθάνεστε ? …

Απορροφήστε όσο χρώμα χρειάζεστε και αφήστε ότι περισσεύει να φύγει από τα πόδια σας. Δείτε ξανά το κρυστάλλινο σώμα σας κενό.

Φέρτε μέσα σας τώρα την συνειδητότητα του πορτοκαλί χρώματος. Γεμίστε το κρυστάλλινο κενό ολόγραμμα σας με πορτοκαλί χρώμα από τα πόδια ως το κεφάλι.
Επιτρέψτε στο πορτοκαλί να λάμψει μέσα και έξω σας. Είστε μόνο πορτοκαλί. Είστε ευτυχία , αρμονία, παιχνίδι, χαρά. Είστε έτοιμοι να εξερευνήσετε το περιβάλλον σας με κέφι χωρίς πεποιθήσεις και προσκολλήσεις.

Πως αντιδρά το ολόγραμμα σας τώρα? Αφήστε το ελεύθερο να κολυμπήσει μέσα στο πορτοκαλί φως…

Απορροφήστε όσο χρειάζεστε στείλτε το παντού και αδειάστε από τα πόδια ότι περισσεύει.
Τώρα είστε πάλι διάφανοι και κρυστάλλινοι.

Οραματιστείτε το κίτρινο χρυσαφί φως να γεμίζει το καλούπι σας τώρα. Σας πλημμυρίζει παντού μέσα και έξω σας. Έχει εκπληκτική διαύγεια. Είναι ο ήλιος μέσα σας .. είναι παντού.. είστε ένα με τον ήλιο…

Απορροφήστε όσο χρειάζεστε και αφήστε το περισσευούμενο χρώμα να φύγει από τα πόδια

Είστε για άλλη μια φορά κενοί, διάφανοι.

Τώρα δείτε ένα καθαρό , φωτεινό πράσινο χρώμα να γεμίζει την ύπαρξη σας όλη, το σώμα σας έξω και μέσα από τα πόδια, ως το κεφάλι του κρυστάλλινου ολογράμματος σας.

Αφεθείτε στην μαγευτική θεραπευτική δύναμη του πράσινου χρώματος. Στροβιλίστε το σώμα σας σε πράσινους ωκεανούς. Ρουφήξτε όλη την ενέργεια του πράσινου χρώματος είναι γεμάτο αποδοχή και αγάπη για εσάς και τους γύρω σας. Στείλτε μεγάλες ποσότητες στα σημεία που θέλετε να θεραπευτούν. Γίνεται ένα με το πράσινο. Όταν έχετε απορροφήσει αρκετό , αφήστε το υπόλοιπο να φύγει και γίνετε για άλλη μια φορά διάφανοι.

Οραματιστείτε το θαλασσί χρώμα να διαχέεται μέσα και έξω σας, να σας περιβάλλει παντού. Νιώστε την θαλασσί αύρα της δημιουργίας να τυλίγει όλο σας το σώμα. Ευχαριστηθείτε αυτήν την μαγεία της επικοινωνίας με το θαλασσί. Τραγουδήστε το θαλασσί, χορέψτε με το θαλασσί, κολυμπήστε με το θαλασσί. Είναι η χαρά του δημιουργού μέσα σας… Αφήστε το να διαπεράσει τα κύτταρα σας και ότι περισσέψει αφήστε το να χυθεί κάτω από τα πόδια σας.

Τώρα είστε πάλι διάφανοι και κρυστάλλινοι.

Έρχεται το μοβ χρώμα τώρα από πάνω σας και σας περιβάλλει με ιερή μυστικότητα και τελετουργία. Κατεβαίνει αργά από το κέντρο του κεφαλιού σας και γεμίζει το σώμα σας. Τυλίγει την αύρα σας περιμετρικά Επιτρέψτε του όμορφα και αρμονικά να σας λούσει στο φως του. Ανοίξτε την συνείδηση σας στις πύλες του λόγου των ιερών διδασκάλων.

Κρατήστε όσο χρειάζεστε.. Αφήστε το υπόλοιπο να φύγει μέσα από τις πατούσες σας.

Είστε για άλλη μια φορά κενοί και όμορφοι.

Νιώστε και δείτε τώρα το βιολετί χρώμα να κατεβαίνει από το κεφάλι προς τα πόδια καθώς γεμίζει τα πάντα στο πέρασμα του. Είναι το χρώμα της ένωσης. Περιβάλλει τα πάντα. Το σώμα σας μέσα και έξω αλλά γεμίζει και το κενό μεταξύ των σωμάτων μας. Επιτρέψτε την ευρύτητα της συνειδητότητας σας. Επιτρέψτε την ένωση με οτιδήποτε σας περιβάλλει. Επιτρέψτε την αρμονική συνύπαρξη όλων. Μπείτε μέσα στην ολότητα. Η ίδια ολότητα επιτρέπει την έκφραση της μορφή σας και σας παρέχει με αφθονία οτιδήποτε έχετε ανάγκη. Εμπιστευτείτε..

Κρατήστε όσο βιολετί χρειάζεστε και αφήστε το υπόλοιπο να φύγει από τα πόδια σας.

Τώρα είστε για άλλη μια φορά διάφανοι , κενοί.







Καθώς βιώσατε τις θεραπευτικές ενέργειες των χρωμάτων και είστε καθαρμένοι, θέλουμε να μεταφερθείτε μπροστά στο τοπίο μίας ήρεμης λίμνης. Η λίμνη αυτή συμβολίζει την κινητήρια δύναμη της αγνής πρόθεσης. Η δύναμη της πρόθεσης σας τώρα είναι ικανή να υλοποιήσει πολύ γρήγορα για εσάς. Η δύναμη της ομάδας επίσης δημιουργεί δυνατές σκεπτομορφές που εύκολα υλοποιούνται. Φανταστείτε τα πράγματα που μπορείτε να αλλάξετε σε συλλογικό επίπεδο μόνο με την δύναμη της πρόθεσης και της ομάδας.

Καθώς αντικρίζετε το τοπίο με την λίμνη θέλουμε να πάρετε στα χέρια σας μια κόκκινη πέτρα. Είναι η πέτρα της χαράς της ύπαρξης. Ζητήστε αφθονία και χαρά σε όλα τα επίπεδα και σε όλες τις διαστάσεις για το ανώτερο καλό όλων. Ζητήστε επίσης επαγγελματική καταξίωση και εκπλήρωση των στόχων σας. Όλη ή δύναμη της εκπλήρωσης βρίσκεται μέσα στα χέρια σας. Είστε ικανοί να πετύχετε ότι επιθυμείτε. Έχετε όλα τα εφόδια και την υποστήριξη μας. Είστε γνήσια παιδιά του πατέρα. ‘Είστε η έκφραση της μορφής του. Όταν ζητάτε από τον πατέρα δεν θα ζητάτε σαν επαίτες αλλά σαν υιοί και κόρες προς τον πατέρα τους. Αξίζετε να έχετε τα πάντα. Ρίξτε χωρίς δισταγμό την κόκκινη πέτρα μέσα στην λίμνη και παρακολουθήστε τον κυματισμό του νερού που δημιουργεί ομοκέντρους κύκλους στην επιφάνεια της λίμνης. Απλώνονται παντού μέσα στο σύμπαν και στέλνουν την πρόθεση σας μακριά. Ρυθμίζουν τις εξωτερικές καταστάσεις και σας οδηγούν με άπειρους και απροσδιόριστους συνδυασμούς στην πραγματοποίηση των στόχων σας.

Πάρτε μια βαθιά ανάσα και πιάστε μια πορτοκαλί πέτρα στα χέρια σας. Είναι η πέτρα της έλξης σας , της σεξουαλικότητας σας του αέναου παιχνιδιού της ύπαρξης και της δημιουργίας. Φορτίστε την με την επιθυμία σας. Δώστε της πολύ δύναμη. Ζητήστε αρμονία στις συντροφικές , οικογενειακές, φιλικές σχέσεις σας σε όλα τα επίπεδα σε όλες τις διαστάσεις για το ανώτερο καλό όλων. Αν μία σχέση σας με κάποιον συγκεκριμένο άνθρωπο είναι μπλοκαρισμένη ζητήστε εξαγνισμό και άμεση θεραπεία σε όλα τα επίπεδα και σε όλες τις διαστάσεις για το ανώτερο καλό όλων. Ρίξτε την πέτρα μέσα στην λίμνη και παρακολουθήστε τους ομόκεντρους κύκλους της πρόθεσης σας.

Πάρτε μια βαθιά ανάσα και πιάστε την κίτρινη πέτρα στα χέρια σας. Η κίτρινη πέτρα είναι ο ήλιος της ζωής σας το δικό σας φωτεινό αστέρι. Ζητήστε καθολική υγεία για εσάς και τους αγαπημένους σας , χαρά , αισιοδοξία, εκπλήρωση στόχων , πληρότητα, αποδοχή και αυτοεκτίμηση , συγχώρεση του εαυτού σας και όλων όσων σας πλήγωσαν. Θυμηθείτε βαθιά μέσα σας ότι ο ήλιος λάμπει για όλους και ότι όλοι όπως και εσείς έχουν το δικαίωμα της συγχώρεσης. Ρίξτε την πέτρα σας στην λίμνη και δείτε τους απαλούς κυματισμούς της.

Πάρτε μια βαθιά ανάσα και πιάστε στα χέρια σας την πράσινη πέτρα για άλλους μπορεί να είναι ροζ. Ζητήστε ευτυχία, αγάπη , συμπόνια, ομορφιά και ισορροπία στην ζωή σας, ένωση και κατανόηση για οποιαδήποτε μορφή ύπαρξης σας περιβάλλει σε όλα τα επίπεδα σε όλες τις διαστάσεις. Ζητήστε να κάμψετε τις αντιστάσεις σας και την χωριστικότητα από τον εξωτερικό κόσμο με μεγάλη ευκολία. Ρίξτε την πέτρα σας στην λίμνη και πείτε συμπόνια για όλα!

Πάρτε μια βαθιά ανάσα και πιάστε στα χέρια σας την θαλασσί πέτρα σας. Ζητήστε έκφραση δημιουργική με αγάπη σε όλα τα επίπεδα των πολλαπλών εαυτών σας για το ανώτερο καλό όλης της ανθρωπότητας. Ζητήστε αληθινή επικοινωνία και έκφραση λόγου μόνο μέσα από την ποιότητα της καρδιάς σας. Και το πιο σημαντικό ζητήστε επικοινωνία με τον ανώτερο σας εαυτό.

Καθώς ρίχνετε την θαλασσί πέτρα στην λίμνη πάρτε μια βαθιά ανάσα.

Κρατήστε τώρα την μοβ πέτρα στα χέρια σας. Δείτε πόσο όμορφη είναι. Ζητήστε ξεκάθαρη όραση και προστασία από τους οδηγούς σας. Ζητήστε διεύρυνση της εσωτερικής σας όρασης και ασφαλή επικοινωνία με όλα τα όντα της γης και του φωτός των ουράνιων πεδίων καθώς και με τους Ιερούς Διδασκάλους.

Ρίξτε την μοβ πέτρα στην λίμνη της εκπλήρωσης και παρατηρήστε τους κυματισμούς της.

Κρατήστε τώρα την βιολετί πέτρα στα χέρια σας. Ευχηθείτε να νιώθετε εμπιστοσύνη και τόλμη σε ότι σας η ύπαρξη φέρνει στο δρόμο σας. Ζητήστε πλήρη διαύγεια και ακεραιότητα, εκπλήρωση του σκοπού σας στον πλανήτη γη. Οραματιστείτε τον δρόμο σας φωτεινό απαλλαγμένο από εμπόδια Ζητήστε να ενσωματώσετε την δική σας θέληση στην βούληση του ανώτερου εαυτού. Καθώς ρίχνετε την βιολετί πέτρα σας στην λίμνη δηλώστε : 

Ευλογία για όλους!

Πάρτε μια βαθιά ανάσα και αφεθείτε μέσα στις ευλογίες που σας στέλνει η πηγή.

Άπειρες επιλογές απλώνονται γύρω σας σηκώστε τα εσωτερικά σας μάτια πάνω από το κεφάλι σας. Ακριβώς πάνω από το κεφάλι σας βρίσκεται ένα πεντακάθαρο κρυστάλλινο διαμάντι τεράστιο που δονείται σε απίστευτες ταχύτητες. Καθώς δονείται αντανακλά όλα τα χρώματα της ίριδας. Οι ενέργειες του είναι λεπτοφυείς και ακέραιες. Εκεί μέσα βρίσκονται όλες οι ποιότητες της ψυχής σας. Δείτε πόσο αξιοθαύμαστο είναι παρατηρήστε τις λεπτομέρειες των σκαλισμάτων του. Εσείς το έχετε διαμορφώσει. Νιώστε την δύναμη του κατεβάστε τις ποιότητες του. Αυτό το διαμάντι είναι το αραβούργημά σας είναι το 8ο θαύμα του κόσμου για τον καθέναν σας. Είναι η δυνατότητα της έκφρασης των άπειρων εαυτών σας και των δυνατοτήτων σας. Είναι η απόλυτη αποδοχή. Είναι η απόλυτη γνώση και σοφία είναι η πληρότητα και είναι δικό σας. Ζητήστε του να κατέλθει και να κατοικήσει μέσα στο σώμα σας αργά - αργά. Εμπιστευτείτε την διαδικασία. Είναι το κτήμα της ψυχής σας και ο άπειρος εαυτός σας!

Καθώς ενσωματώνεται το διαμάντι σας μέσα σας ζητήστε του οτιδήποτε επιθυμείτε πραγματικά μέσα από τα βάθη της ψυχής σας. Έχετε απόλυτη πίστη ότι οι προθέσεις σας υλοποιούνται. Αμήν.


Καθοδηγούμενος Διαλογισμός από την Ομάδα Κύκλου Φωτός / Ελενα Αθανασογιαννοπούλου Reiki tibetian master teacher









Αυτό το διάστημα ανάμεσα στις σκέψεις είναι σιωπηλό - είναι μια σιωπή γεμάτη δυνα­τότητες. Είναι μια σιωπή γεμάτη από άπειρες δυνατότητες σκέψεων, ένα πεδίο καθαρού δυ­ναμικού. Είναι ο αληθινός εαυτός.






Mολονότι στη Δύση σήμερα ο διαλογισμός συνδέεται με την καταπολέμηση του άγχους και τη χαλάρωση, ο αληθινός του σκοπός είναι πνευματικός. Οι γιόγκι και οι σοφοί που πρώ­τοι ανακάλυψαν την πρακτική του, δεν είχαν παραπάνω ανάγκη χαλάρωσης, ζώντας στις σπηλιές τους στα Ιμαλάια. Χρησιμοποιούσαν όμως το διαλογισμό για να ανακαλύψουν τους αληθινούς τους εαυτούς - έκαναν διαλογισμό για το φωτισμό τους.     

Απ' όλες τις πιθανές μας εμπειρίες, αυτή του εσωτερικού εαυτού είναι η πιο σημαντική. Το σώμα αποτελεί την εμπειρία των ιδεών μας σε αντικειμενικό επίπεδο, ενώ ο νους είναι η εμπειρία τους στο υποκειμενικό. Το σώμα αλ­λάζει αέναα και ο νους, με τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις επιθυμίες του, επίσης έρχεται και παρέρχεται. Το σώμα και ο νους είναι εμπειρίες που έχουν ακινητοποιηθεί σε χώρο και χρόνο - δεν είναι αυτά που βιώνουν εμπειρίες. Εκείνος που τις βιώνει βρίσκεται πέρα από χώρο και χρόνο,- είναι ο αληθινός σας εαυτός. Είναι ο άχρονος παράγοντας σε κάθε χρονική στιγμή, ο ίδιος που βρίσκεται πίσω από το συναίσθημα, αυτός που βρίσκεται πίσω από την κάθε σκέψη, αυτός που κινεί το σώμα και το νου μας. Είναι η ψυχή μας.      

Σήμερα η επιστήμη μας επιτρέπει να ιχνη­λατήσουμε μια σκέψη ή πρόθεση κλάσματα του δευτερολέπτου μετά τη διέλευσή της, και όμως κανένα επιστημονικό όργανο στον κόσμο δεν μπορεί να μας πει ακόμα από που προέρχεται η σκέψη αυτή ή ποιος την κάνει. Δεν μπορείτε να βρείτε τον αληθινό σας εαυτό μέσα στο νου ή το σώμα σας, απλούστατα γιατί εσείς δεν βρίσκεστε εκεί.

Μπορούμε ν' ακού­σουμε τη μουσική του Μπετόβεν από το ραδιό­φωνο, αλλά δεν έχει νόημα να το αποσυναρ­μολογήσουμε για να βρούμε τον Μπετόβεν. Δεν βρίσκεται εκεί. Το ραδιόφωνο είναι απλά ένα όργανο που παγιδεύει ένα πεδίο πληρο­φοριών και το μετατρέπει σε γεγονός του χώ­ρου και χρόνου. Παρομοίως, ο αληθινός σας εαυτός είναι ένα πεδίο πληροφοριών χωρίς τόπο που έχει εγκλωβιστεί μέσα στο χώρο και το χρόνο από το σώμα και το νου.

Η ψυχή σας η πηγή των σκέψεών σας, βρίσκει έκφραση μέσω του νου και του σώματος, αλλά όταν καταστρέφονται το σώμα και ο εγκέφαλος, ο αληθινός σας εαυτός δεν παθαίνει τίποτα. Η ψυχή, που δεν έχει όρια, δεν είναι ενέργεια ή ύλη, βρίσκεται στα σιωπηλά διαστήματα ανάμεσα στις  σκέψεις μας.        

Υπάρχει ένας κενός χώρος ανάμεσα στις σκέψεις σας, όπου κατασκευάζετε τις σκέψεις σας, και εκεί έχετε άπειρες δυνατότητες επιλο­γής. Αυτό το «κενό» μεταξύ των σκέψεων σας είναι το παράθυρο στον ανώτερο εαυτό σας, το παράθυρο στον κοσμικό εαυτό. Ο αληθινός ε­αυτός σας δεν μπορεί να συμπτυχθεί για να χωρέσει μέσα στον όγκο ενός σώματος ή στο διάστημα μιας ζωής. Είναι αυτός που σκέφτε­ται στο πεδίο της μνήμης και της πληροφορίας στα κενά διαστήματα μεταξύ σκέψεων.        

Αυτό το διάστημα ανάμεσα στις σκέψεις είναι σιωπηλό - είναι μια σιωπή γεμάτη δυνα­τότητες. Είναι μια σιωπή γεμάτη από άπειρες δυνατότητες σκέψεων, ένα πεδίο καθαρού δυ­ναμικού. Είναι ο αληθινός εαυτός. Ο εαυτός που σκέφτεται είναι ένας σιωπηλός εαυτός που α­ναλαμβάνει άπειρες επιλογές και ο οποίος ε­δρεύει στο επίπεδο αυτού του «κενού».

Ο αληθινός εαυτός σας και ο αληθινός εαυτός μου είναι και οι δυο σιωπηλά πεδία άπειρων δυνατοτήτων.

Τη διαφορά μεταξύ μας τη δη­μιουργούν οι διαφορετικές πιθανές εμπειρίες που διαλέγουμε στο πεδίο του κενού. Η δράση δημιουργεί μνήμη, η μνήμη δημιουργεί επι­θυμία και η επιθυμία οδηγεί ξανά στη δράση. Οι σπόροι από τις μνήμες και τις επιθυμίες μας που πέφτουν στο πεδίου του ανοίγματος αποζητούν έκφραση μέσω των οργάνων του νου και του σώματος και δημιουργούν ολόκληρο τον κόσμο στον οποίο ζούμε.   
   





Η ύπαρξή μας έχει τρία επίπεδα:

(1) το υλι­κό σώμα, που αποτελείται από ύλη και ενέρ­γεια,
(2) το λεπτό (άυλο) σώμα, που αποτε­λείται από το νου, τη διάνοια και το εγώ,
και (3) το αιτιώδες σώμα, που περιέχει την ψυχή και το πνεύμα.

Ο διαλογισμός, στρέφει την προσοχή μας από τη διαταραγμένη κατάσταση της συνειδητότητας του νου και του κόσμου των υλικών αντικειμένων στη σιωπηλή, ατάρα­χη κατάσταση της συνειδητότητας στο βασί­λειο της ψυχής και του πνεύματος. Μέσα από συχνή εξάσκηση ερχόμαστε σε επαφή με την απέραντη αποθήκη της γνώσης, την έσχατη πραγματικότητα της δημιουργίας. Αποκτούμε την εμπειρία του ποιοι πραγματικά είμαστε - καθαρή και απεριόριστη συνειδητότητα. Όταν βιώνουμε ποιοι πραγματικά είμαστε, επαναφέ­ρουμε τη μνήμη της ολότητας ή τη θεραπεία στις ζωές μας.      

Υπάρχουν πολλά είδη διαλογισμού. Οι πιο εξελιγμένες μορφές περιέχουν τη χρήση των μάντρα.

Τα μάντρα, είναι πρωτόγονοι ήχοι, οι βασικοί ήχοι της φύσης, που λειτουργούν ως όργανο του νου, ως μέσον για να μεταφέρουν τη συνειδητότητά μας από το επίπεδο της δρά­σης στο επίπεδο της σιωπής. Τα μάντρα επιλέ­γονται συνήθως από κάποιον έμπειρο δάσκα­λο και διδάσκονται ατομικά στον καθένα.

Ένα παράδειγμα, ο Διαλογισμός Αφύπνισης της Συνειδητότητας, που δεν είναι συγκεκριμένος, περιγράφεται παρακάτω και είναι ιδανικός τρόπος να ξεκινήσετε.                                                         







ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑΣ      

Η τεχνική αυτή είναι μια απλή διαδικασία διαλογισμού που μπορεί να δημιουργήσει μια βαθιά κατάσταση χαλάρωσης στο νου και το σώμα σας. Καθώς ο νους ηρεμεί αλλά παρα­μένει ξύπνιος θα βιώσετε βαθύτερα και πιο σιωπηλά επίπεδα συνειδητότητας.

1. Ξεκινήστε με το να καθίσετε άνετα σε ένα ήσυχο μέρος όπου  οι πιθανότητες να σας διακόψουν είναι ελάχιστες.

 2. Κλείστε τα μάτια σας.

3. Αναπνεύστε φυσικά και φυσιολογικά και εστιάστε ήρεμα την προσοχή σας στην αναπνοή σας. Παρατηρήστε την αναπνοή σας, προσπαθώντας να αποφύγετε να την ελέγξετε ή να την αλλάξετε συνειδητά.  

4. Καθώς παρατηρείτε την αναπνοή σας, μπορεί να καταλάβετε ότι αλλάζει από μόνη της. Μπορεί να παρουσιάσει αλλαγή στη συχνότητα, το ρυθμό ή την ένταση και μπορεί κιόλας να υπάρξουν στιγμές που φαίνεται να διακόπτεται εντελώς για ένα διάστημα. Οτιδήποτε και να συμβεί με την αναπνοή σας, παρατηρήστε την με αθώα περιέργεια, χωρίς να προσπαθήσετε να προκαλέσετε ή να εισαγάγετε αλλαγές.

5. Θα δείτε ότι κατά καιρούς η προσοχή σας ξεφεύγει από την αναπνοή σας και σκέφτεστε άλλα πράγματα ή ακούτε θορύβους απ' έξω. Όποτε νιώσετε ότι δεν παρατηρείτε την αναπνοή σας, ξαναφέρτε την προσοχή σας στην αναπνοή σας ήρεμα.

6.  Αν κατά τη διάρκεια του διαλογισμού, δείτε ότι συγκεντρώνεστε σε κάποια διάθεση, προσδοκία ή συναίσθημα, κάντε το ίδιο που θα κάνατε για κάθε σκέψη και φέρτε ξανά την προσοχή σας ήρεμα στην αναπνοή σας.

7. Κάντε αυτόν το διαλογισμό για ένα τέταρτο

8. Μόλις περάσει το τέταρτο, κρατήστε τα μάτια σας κλειστά και απλά καθίστε άνετα δύο ή τρία λεπτά. Επιτρέψτε στον εαυτό σας να βγει από το διαλογισμό σταδιακά πριν ανοίξετε τα μάτια σας και επιστρέψετε στο πρόγραμμά σας.       

Συνιστάται να εξασκείστε στον Διαλογι­σμό Αφύπνισης της Συνείδησης για «ένα τέταρτο περίπου δυο φορές τη μέρα, το πρωί και το απόγευμα. Μπορείτε επίσης να χρησι­μοποιήσετε την τεχνική αυτή για λίγα λεπτά κατά τη διάρκεια της μέρας για να σας βοη­θήσει να ισορροπήσετε αν νιώθετε συγχισμένοι ή νευρικοί.        

Κατά τη διάρκεια του διαλογισμού σας θα βιώσετε μια από τις τρεις παρακάτω εμπειρίες. Και οι τρεις είναι σωστές εμπειρίες.

1. Μπορεί να νιώσετε βαριεστιμάρα ή νευρικότητα και ο νους σας να γεμίσει σκέψεις. Αυτό δείχνει ότι το σύστημά σας εκλύει πολύ βαθιά ριζωμένα άγχη και συναισθήματα. Αν συνεχίσετε το διαλογισμό χωρίς να καταβάλλετε προσπάθεια θα βοηθήσετε να αποβληθούν αυτές οι ακαθαρσίες από το νου και το σώμα σας.

2. Μπορεί να αποκοιμηθείτε. Αν αποκοιμηθείτε κατά τη διάρκεια του διαλογισμού σημαίνει ότι χρειάζεστε περισσότερη ξεκούραση τις υπόλοιπες ώρες της μέρας.

3. Μπορεί να βρεθείτε μέσα στο «κενό διάστημα». Όταν το μάντρα ή η αναπνοή σας καταλαγιάζει πολύ και γίνεται ανεμπόδιστα, γλιστράτε μέσα στο κενό μεταξύ των σκέψεων, πέρα από τον  ήχο και πέρα από την αναπνοή. Αν παραμείνετε ξεκούραστοι, φροντίσετε τον εαυτό σας και αφιερώσετε χρόνο στο δια­λογισμό, αργά ή γρήγορα θα έρθετε σε επαφή με τον εσώτερο εαυτό σας. Θα συν­δεθείτε με την πηγή του κοσμικού νου, -τη φωνή που σας ψιθυρίζει χωρίς λόγια - στα σιωπηλά διαστήματα μεταξύ σκέψεων. Αυτή είναι η εσωτερική σας διάνοια και είναι η ύψιστη και ανώτατη ιδιοφυία που καθρεφτίζει τη σοφία του σύμπαντος. Έχετε εμπιστοσύνη στην εσωτερική αυτή σοφία και όλα σας τα όνειρά σας θα πραγματοποιηθούν.