FAOS SAMADHI 2

Εναλλακτικος χωρος αναζητησης και θεραπευτικων τεχνων.

Εργαστηρι Αυτογνωσιας.

Ολιστικες ψυχοθεραπευτικες προσεγγισεις μεσω της Βοτανικης Ιατρικης, του Διαλογισμου, της Μεταφυσικης, της Ανθρωπολογιας, της Νεας Φυσικης και της Νεας Ενεργειας.


Κάπου στα βάθη της γενετικής μας μνήμης, βρίσκεται η γνώση του σύμπαντος και των κόσμων, όπου η ζωή είναι απαλλαγμένη από την αυταπάτη του χρόνου και του χώρου.

Όπως ακριβώς είχε προγραμματιστεί μέσα μας για να επαναφυπνιστεί την τέλεια στιγμή, έτσι τώρα προσκαλεί την προσοχή μας.

Έχουμε ένα σκοπό πολύ μεγαλύτερο από όσο μπορέσαμε ποτέ να φανταστούμε.

Ο σκοπός αυτός ζητά να τον αναγνωρίσουμε τώρα και ζητά επίσης να αποκόψουμε τα κυκλώματα που μας συνδέουν με τα πρότυπα σκέψης και τα άχρηστα συναισθήματα τα οποία μας κρατούν δέσμιους στην αυταπάτη και στη σύγχυση των κατώτερων βασιλείων.

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

O Πράσινoς Άργιλος είναι μια ισχυρή αποτοξινωτική ουσία με πολλές ενδιαφέρουσες επιδράσεις.



.
Η απόλυτα φυσική λύση για την αντιμετώπιση των γαστρικών ενοχλήσεων & των φουσκωμάτων καθώς και για την διατήρηση της ισορροπίας της εντερικής χλωρίδας.
 
Είναι ένα πολύτιμο, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά χώμα στο οποίο τα ζώα και οι ιθαγενείς σε πολλές χώρες, καταφεύγανε από ένστικτο, όταν είχαν κάποιο πρόβλημα,. 

Έχει αιμοστατική, αντισηπτική δράση και καταπραϋντικές ιδιότητες. Εχει την ικανότητα να βοηθάει σημαντικά στην ανάπλαση των κύτταρων, βοηθώντας στην επούλωση των πληγών και στην μη εμφάνιση ουλών. Ειναι πλούσια σε μέταλλα, ιχνοστοιχεία. Έχει επίσης αντιφλεγμονώδη δράση.

Πόσιμη (σε σκόνη ανακατεμένη με νερό)

Βοηθάει έναν ταλαιπωρημένο οργανισμό να αναπληρώσει όλα τα μέταλλα και ιχνοστοιχεία, βοηθάει σε περιπτώσεις ουλίτιδας, επώδυνης περιόδου, υπερκόπωση. 

Ο άργιλος έχει την ιδιότητα να απορροφά μικρόβια,  βακτηρίδια και αρκετούς μικροοργανισμούς αφήνοντας άθικτα  τις βιταμίνες, τα ιχνοστοιχεία, αμινοξέα, μέταλλα και όλα τα θρεπτικά οργανικά συστατικά.

Ο πράσινος άργιλος είναι μια ισχυρή αποτοξινωτική ουσία με πολλές ενδιαφέρουσες επιδράσεις.

Πρόκειται για μια ουσία που εργάζεται ευφυώς: ελέγχει εάν κάτι δεν πάει καλά στο σώμα, προσκολλάται τότε στο ευαίσθητο σημείο και κυριολεκτικά καταπίνει ό,τι δεν πρέπει να είναι εκεί.

Εκτός από την απορροφητική ικανότητα, ο άργιλος έχει και την ιδιότητα της προσρόφησης: εμποδίζει την επαφή μεταξύ των δηλητηριωδών ουσιών που βρίσκονται στο σώμα και των ζωτικών οργάνων και συμπυκνώνει αμετακίνητους βλαβερούς ιστούς.

Ο άργιλος επίσης εμποδίζει τα βακτήρια και τα παράσιτα (όπως τα σκουλήκια) να αναπαραχθούν. Το μόνο που χρειάζεται, είναι να δημιουργηθεί  ένα περιβάλλον αργίλου στο σώμα (γιατί αυτό θα σταματήσει την αναπαραγωγή των παρασίτων), και η καθημερινή λήψη αργίλου για όσο διάστημα διαρκεί ένας φυσιολογικός κύκλος ζωής βακτηρίων ή παρασίτων.

Ο άργιλος περιέχει ένα πλήθος οξειδίων, διοξειδίων και τριοξειδίων, καθώς και μεταλλικών στοιχείων. Ιδιαίτερα υπέροχη είναι η τέλεια ισορροπία ασβεστίου και μαγνήσιου, καθώς και ένα μεγάλο πλήθος από άλλα απαραίτητα μεταλλικά στοιχεία.

Επομένως, διασφαλίζεται η βέλτιστη αφομοίωση μέσα στο ανθρώπινο σώμα, με μερικές φορές θαυματουργά αποτελέσματα. Όλες οι διαδικασίες χειροτέρευσης των οστών ή των μυών, θα θεραπευθούν μέσα σε 48 ώρες και έπειτα τα οστά θα αρχίσουν να αναδομούν την αρχική τους δύναμη. 

Ο άργιλος που εφαρμόζεται σε κατάπλασμα, προσκολλάται στο δέρμα και κυριολεκτικά απομυζεί οποιεσδήποτε ουσίες είναι ξένες ή επικίνδυνες για το σώμα. Οι φλεγμονές θεραπεύονται σε λίγες ώρες.

Πληγές που δεν έχουν θεραπευθεί με ιατρική παρακολούθηση για πολλά χρόνια, κλείνουν και επουλώνονται σε λίγες εβδομάδες. Καρκινογόνοι όγκοι γρήγορα χάνουν την δύναμή τους  και  εξασθενίζουν. Ο άργιλος είναι ένας πραγματικός θαυματοποιός.


Προετοιμασία και βασικοί κανόνες χορήγησης
Χορήγηση από το στόμα

Πάρτε την καθορισμένη ποσότητα αργίλου (σε κουταλάκια του γλυκού), και τοποθετήστε την σε ένα σέικερ με λίγο νερό ή τσάι τσουκνίδας . Ανακινείστε καλά και πιείτε το πριν να βυθιστεί ο άργιλος στον πάτο.

Σχόλια
Κανονισμοί αφόδευσης:

Όταν ο άργιλος χορηγείται από το στόμα, θα πρέπει έπειτα πάντα να λαμβάνεται η απαραίτητη ποσότητα βιταμίνης C, προς αποφυγή δυσκοιλιότητας (εκτός από περιπτώσεις διάρροιας, δυσεντερίας κλπ.).

Θα πρέπει να δράσετε γρήγορα στην περίπτωση που τα κόπρανα σκληρύνουν. Τις πρώτες μέρες στης θεραπείας, πολλές δηλητηριώδεις ουσίες που φεύγουν από τον οργανισμό, πρέπει να αποβάλλονται το συντομότερο δυνατό. Εάν το περιεχόμενο των εντέρων παραμένει και δεν αποβάλλεται γρήγορα, οι βλαβερές ουσίες είναι δυνατό να διαπεράσουν τα τοιχώματα των εντέρων και να προσβάλλουν το αίμα προκαλώντας δηλητηρίασή του.

Συνεπώς αποφύγετε τη δυσκοιλιότητα λαμβάνοντας επαρκές ποσότητες βιταμίνης C τακτικά και έγκαιρα.

Στα μωρά και τα βρέφη πρέπει να γίνεται χορήγηση λευκού άργιλου.

Η επίδρασή του είναι ηπιότερη από του πράσινου άργιλου. Είναι πιθανώς πιο αποτελεσματικό για μολύνσεις προερχόμενες από ιούς.

Για εξωτερική χρήση, όποτε είναι εφικτό, να λαμβάνετε πράσινο άργιλο (σε επείγουσες καταστάσεις μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και λάσπη).

Η χρήση λευκού άργιλου ενδείκνυται για ευαίσθητες περιοχές όπως τα μάτια, τα χείλη, και για πληγές στο στόμα.

Στην περίπτωση έλκους, καούρας ή άλλων στομαχόπονων:
Πάντα να υπάρχει ένα διάστημα 7 λεπτών ανάμεσα στη λήψη του αργίλου και της βιταμίνης C.

Κατάπλασμα
Βάλτε τον πράσινο άργιλο (σε σκόνη ή σε χοντρούς κόκκους), σε ένα μπολ (γυάλινο, πέτρινο, ξύλινο ή από πορσελάνη αλλά όχι σε ΜΕΤΑΛΛΟ Ή ΠΛΑΣΤΙΚΟ!).

Προσθέστε νερό μέχρι να καλυφθεί τελείως ο άργιλος.

Καλύψτε το μπολ με ένα γυάλινο, πέτρινο, ξύλινο ή πορσελάνινο πιάτο. Μετά από 10 περίπου λεπτά χύστε το νερό (ή πιείτε το) και αφήστε τον άργιλο για άλλη μιάμιση ή δύο ώρες.

Εάν ο άργιλος είναι πολύ νερουλός προσθέστε λίγη ακόμα σκόνη.

Πάρτε ένα μεγάλο μαντίλι, ένα κομμάτι από παλιό σεντόνι ή κάτι παρόμοιο και χρησιμοποιήστε το για να πάρετε όση ποσότητα αργίλου χρειάζεστε από το μπολ.

Πάντα να βάζετε ένα κατάπλασμα αρχικά στο στομάχι. Ο άργιλος πρέπει να είναι σε άμεση επαφή με το δέρμα. Έπειτα πάρτε ακόμα λίγη ποσότητα αργίλου και τοποθετήστε ένα δεύτερο κατάπλασμα στο σημείο που χρήζει ίασης. Αυτό μπορεί να είναι μια πληγή, ένας όγκος, ένα σπασμένο οστό ή ένα σημείο που πονάει.

Ο άργιλος πρέπει να είναι 3 εκατοστά παχύς και πρέπει να παραμείνει στο δέρμα για 3 ώρες.
Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο πόνος θα έχει τελείως εξαφανιστεί μετά από μισή ώρα  ή θα είναι λιγότερο έντονος. Ο άργιλος έπειτα κολλάει στο δέρμα.

(Μην κινηθείτε κατά το πρώτο μισάωρο). Ύστερα από 3 ώρες απομακρύνετε τον άργιλο αν και τις περισσότερες φορές διαλύεται από μόνος του. Ο χρησιμοποιημένος άργιλος είναι γεμάτος μικρόβια και άλλες ανεπιθύμητες ουσίες. ΠΕΤΑΞΤΕ ΤΟ και βεβαιωθείτε ότι δεν θα υπάρχει σε αυτό πρόσβαση από παιδιά ή ζώα.

Το κατάπλασμα στη στομαχική περιοχή είναι απαραίτητο καθώς εμποδίζει στα μικρόβια που βρίσκονται εκεί, τη δημιουργία μιας μαζικής μετοίκησης προς την περιοχή με το άλλο κατάπλασμα. Χωρίς το κατάπλασμα στο στομάχι, τα μικρόβια θα αρχίσουν να εξαπλώνονται προκαλώντας μόλυνση σε κάποιο άλλο σημείο του σώματος.

Το κατάπλασμα πρέπει να αφαιρείται αμέσως από τη στιγμή που ξεκολλάει από το δέρμα. Εάν μείνει σε ένα σημείο παραπάνω, τα μικρόβια θα προσπαθήσουν να εισβάλλουν πάλι στο σώμα (ιδίως όταν πρόκειται για ανοιχτή πληγή).

Ανανεώνετε το κατάπλασμα κάθε φορά με φρέσκο άργιλο μέχρι οι όγκοι ή οι μολύνσεις να εξαφανιστούν τελείως.

Κατάπλασμα- Εφαρμογή
πάχος
βάρος
διάρκεια
Μικρές πληγές,
φλεγμονές, μολύνσεις
σε ευαίσθητα σημεία όπως μάτια, μύτη, στόμα
0,5 cm έως
1cm
50 gr έως
500 gr
30 λεπτά
Έως 1 ώρα
Μικρές πληγές, μολύνσεις και τσιμπήματα από έντομα
1 cm έως 2 cm
500 gr έως
1 κιλό
1 ώρα έως
3 ώρες
(το καλύτερο)
ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΡΚΙΝΟΥ, μόλυνσης, κάθε μεγάλης ανοικτής πληγής, ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ
ΠΑΝΤΑ
3 cm
1 κιλό έως
3 κιλά
Ή περισσότερο
ΜΟΝΟ ΤΗ ΝΥΧΤΑ
4 cm
1 – 3 κιλά
4 ώρες


ΠΑΝΤΑ
3 ώρες
Όχι παραπάνω

Ενήλικες:
Για την διατήρηση μιας καλής υγείας από την ηλικία 16 – 150, θα πρέπει να λαμβάνονται καθημερινά:
·      Πριν από κάθε γεύμα: 1 ή 2 κουταλάκια του γλυκού πράσινου άργιλου σε νερό, με την απαραίτητη δόση βιταμίνης C σε σκόνη.
Για παιδιά (έως 16 ετών):
·      Πριν από κάθε γεύμα: 1 κουταλάκι του γλυκού άργιλο, συνοδευόμενο από μια πρέζα βιταμίνης C (προσαρμόστε τη δόση ανάλογα με την ευκολία αφόδευσης).

*Όλα τα ανωτέρω έχουν χαρακτήρα ενημερωτικό και συμβουλευτικό, δεν αποτελούν -σε καμία περίπτωση- ιατρική διάγνωση και δεν υποκαθιστούν τις ιατρικές οδηγίες και γνωματεύσεις.



.

Βελονισμός και Κατάθλιψη



 .

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHΟ) συστήνει το βελονισμό ως αποδεδειγμένη θεραπεία για την κατάθλιψη.

Πολύς κόσμος δεν γνωρίζει ότι ο βελoνισμός έχει μακρά ιστορία σαν θεραπεία ψυχιατρικών νόσων στην Κίνα. Σήμερα χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο είτε μόνος του είτε σε συνδυασμό με ψυχοθεραπεία και αντικαταθλιπτικά, στη Βρετανία.

Πώς μπορεί να βοηθήσει ο βελονισμός;

Η Κινέζικη Ιατρική αναγνωρίζει ότι οι συναισθηματικοί παράγοντες παίζουν ρόλο στην υγεία και ότι η συναισθηματική ζωη δεν μπορεί να χωριστεί από την σωματική.

Οι βελονιστές μιλούν για επτά συναισθήματα: χαρά, ανησυχία-υπερβολικές σκέψεις, θυμό, μελαγχολία, λύπη, φόβο και τρόμο. Είναι η ανθρώπινη φύση να νοιώθουμε αυτά τα συναισθήματα - το πραγματικό πρόβλημα υπάρχει όταν τα βιώνουμε σε υπερβολικό βαθμό ή δεν τα νοιώθουμε καθόλου.

Για παράδειγμα ένα άτομο μπορεί να μένει κολλημένο στο θυμό εξ αιτίας μιας προσβολής για πολλά χρόνια, το οποίο στη συνέχεια εκδηλώνει ψυχικά ή σωματικά συμπτώματα όπως άγχος, κατάθλιψη, αϋπνία.

Ο Νηλ Κουίντον, βελονιστής και μέλος του βρετανικού συμβουλίου βελονισμού εξηγεί πώς μπορεί να βοηθήσει: "Η εμπειρία μου έχει δείξει ότι ο βελονισμός έχει να προσφέρει πολλά στους ανθρώπους που υποφέρουν από διάφορα είδη κατάθλιψης.

"Μπορεί πράγματι να αποτελέσει μια αποτελεσματική εναλλακτική θεραπεία για αυτή την κατάσταση. Έχω δει πολλούς ασθενείς να αλλάζουν τη ζωή τους και να ξεφεύγουν από μια πολύ δύσκολη περίοδο - είναι σαν ο βελονισμός να δρα σαν καταλύτης για αλλαγή. Επειδή ρυθμίζει τις λειτουργίες του σώματος και εξ αιτίας της αλληλοσύνδεσης ψυχισμού και σώματος, οι ασθενείς βρίσκουν ότι καθώς νοιώθουν καλύτερα βελτιώνονται και τα σωματικά τους συμπτώματα.

"Ο βελονισμός προσφέρει την ευκαιρία στους ασθενείς να καταλάβουν τη σχέση σώματος και ψυχής. Είναι ένας σπουδαίος τρόπος να ενδυναμώσει τους ασθενείς να ενδιαφερθούν περισσότερο για τον εαυτό τους στο μέλλον."

Από το Βρετανικό Συμβούλιο Βελονισμού.
Επιμέλεια - μετάφραση: Ιωακείμ Τσιγερίδης - ειδικός παθολόγος




.

Βελονισμος με δακτυλοπιεση για άγχος, καταθλιψη, κρίσεις πανικού, αίσθημα παλμών.

.

















.