FAOS SAMADHI 2

Εναλλακτικος χωρος αναζητησης και θεραπευτικων τεχνων.

Εργαστηρι Αυτογνωσιας.

Ολιστικες ψυχοθεραπευτικες προσεγγισεις μεσω της Βοτανικης Ιατρικης, του Διαλογισμου, της Μεταφυσικης, της Ανθρωπολογιας, της Νεας Φυσικης και της Νεας Ενεργειας.


Κάπου στα βάθη της γενετικής μας μνήμης, βρίσκεται η γνώση του σύμπαντος και των κόσμων, όπου η ζωή είναι απαλλαγμένη από την αυταπάτη του χρόνου και του χώρου.

Όπως ακριβώς είχε προγραμματιστεί μέσα μας για να επαναφυπνιστεί την τέλεια στιγμή, έτσι τώρα προσκαλεί την προσοχή μας.

Έχουμε ένα σκοπό πολύ μεγαλύτερο από όσο μπορέσαμε ποτέ να φανταστούμε.

Ο σκοπός αυτός ζητά να τον αναγνωρίσουμε τώρα και ζητά επίσης να αποκόψουμε τα κυκλώματα που μας συνδέουν με τα πρότυπα σκέψης και τα άχρηστα συναισθήματα τα οποία μας κρατούν δέσμιους στην αυταπάτη και στη σύγχυση των κατώτερων βασιλείων.

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Osho, γιατί είναι τόσο δύσκολο να συγχωρέσουμε και να σταματήσουμε να είμαστε κολλημένοι σε όσα μας πλήγωσαν εδώ και πολύ καιρό;






Για τον απλό λόγο ότι αυτά είναι όλα όσα έχεις. Και συνεχίζεις να παίζεις με τις παλιές πληγές σου, ώστε να τις κρατάς φρέσκιες μέσα στη μνήμη σου. Ποτέ δεν τους επιτρέπεις να θεραπευτούν.

Οι άνθρωποι κουβαλάνε συνεχώς πράγματα που μισούν. Ζουν μέσα στο μίσος και την έχθρα. Σκαλίζουν τις πληγές τους, ώστε να μην τις αφήσουν να θεραπευτούν. Ολόκληρη η ζωή τους εξαρτάται από το παρελθόν τους.

Αν δεν αρχίσεις να ζεις το παρόν, δεν θα είσαι σε θέση να συγχωρέσεις και να ξεχάσεις το παρελθόν. Δεν σου λέω ότι πρέπει να συγχωρέσεις και να ξεχάσεις όλα όσα έχουν συμβεί στο παρελθόν. Δεν είναι αυτή η δική μου προσέγγιση. Αυτό που λέω, είναι: Ζήσε στο παρόν. Αυτός είναι ο θετικός τρόπος για να προσεγγίσεις την ύπαρξη. Να είσαι πιο διαλογιστικός, πιο συνειδητός, με περισσότερη επίγνωση, επειδή όταν είσαι διαλογιστικός συνειδητός, με επίγνωση, είσαι στο παρόν.

Η επίγνωση δεν μπορεί να υπάρξει στο παρελθόν και δεν μπορεί να υπάρξει στο μέλλον.

Η επίγνωση γνωρίζει μόνο το παρόν. 
Έχει μόνο ένα χρόνο: το παρόν.

Έχε επίγνωση κι όσο αρχίζεις να ευχαριστιέσαι όλο και περισσότερο το παρόν, όσο αισθάνεσαι την ευδαιμονία του να βρίσκεσαι στο παρόν, θα σταματήσεις να κάνεις αυτήν την ανοησία που κάνουν οι πάντες: Θα σταματήσεις να πηγαίνεις στο παρελθόν. Δεν θα χρειαστεί να συγχωρέσεις και να ξεχάσεις. Όλο αυτό εξαφανίζεται από μόνο του.

Και από τη στιγμή που το παρελθόν δεν υπάρχει πια, εξαφανίζεται επίσης και το μέλλον, επειδή το μέλλον είναι απλώς μια προβολή του παρελθόντος να ελευθερωθείς από το παρελθόν και το μέλλον σημαίνει ότι έχεις για πρώτη φορά μια γεύση ελευθερίας. Και μέσα σ' εκείνη την εμπειρία, γίνεται κανείς ολόκληρος και υγιής. Όλες οι πληγές θεραπεύονται. Αρχίζεις να αισθάνεσαι μια βαθιά ευεξία να εμφανίζεται μέσα σου. Εκείνη η ευεξία είναι το ξεκίνημα της μεταμόρφωσης.

Osho








.