FAOS SAMADHI 2

Εναλλακτικος χωρος αναζητησης και θεραπευτικων τεχνων.

Εργαστηρι Αυτογνωσιας.

Ολιστικες ψυχοθεραπευτικες προσεγγισεις μεσω της Βοτανικης Ιατρικης, του Διαλογισμου, της Μεταφυσικης, της Ανθρωπολογιας, της Νεας Φυσικης και της Νεας Ενεργειας.


Κάπου στα βάθη της γενετικής μας μνήμης, βρίσκεται η γνώση του σύμπαντος και των κόσμων, όπου η ζωή είναι απαλλαγμένη από την αυταπάτη του χρόνου και του χώρου.

Όπως ακριβώς είχε προγραμματιστεί μέσα μας για να επαναφυπνιστεί την τέλεια στιγμή, έτσι τώρα προσκαλεί την προσοχή μας.

Έχουμε ένα σκοπό πολύ μεγαλύτερο από όσο μπορέσαμε ποτέ να φανταστούμε.

Ο σκοπός αυτός ζητά να τον αναγνωρίσουμε τώρα και ζητά επίσης να αποκόψουμε τα κυκλώματα που μας συνδέουν με τα πρότυπα σκέψης και τα άχρηστα συναισθήματα τα οποία μας κρατούν δέσμιους στην αυταπάτη και στη σύγχυση των κατώτερων βασιλείων.

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Στον πυρήνα όλων, το φως και το σκοτάδι έχουν ενωθεί ξανά μαζί. Το αρσενικό και το θηλυκό είναι μαζί. Τα στοιχεία της πόλωσης ενώθηκαν ξανά. Το τελος της διττοτητας είναι γεγονος. Ολα είναι τέλεια σε όλη την δημιουργία και επομένως δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τίποτα / Adamus Saint-Germain






Είστε ο μόνος που μπορεί να σας ξυπνήσει. 
Είστε ο μόνος που μπορεί να βγάλει τον εαυτό σας από την ύπνωση.

Ξυπνήστε !
Είναι καιρός να ξυπνήσετε. Ξυπνήστε , για όλα όσα είστε, γιατί αγαπητοί φίλοι, το να κοιμάσαι σημαίνει ότι ψεύδεσαι.
Οποιαδήποτε στιγμή μπορείτε συνειδητά να διαλέξετε να ξυπνήσετε. Είναι τόσο απλό. « Διαλέγω να ξυπνήσω ».
Όταν το κάνετε όλα τα παιχνίδια θα τελειώσουν. Όλο το δράμα θα σταματήσει.
Οι ψευδαισθήσεις του περιορισμού θα φύγουν και θα πρέπει να δεχθείτε την αγάπη από τον Εαυτό σας ξανά.

Το πνεύμα σας , η θεϊκότητά σας λέει :

« Σε αγαπάω. Σε αποζητούσα, σε περίμενα.
Θέλω να μοιραστώ κάθε στιγμή μαζί σου. Θέλω να σου θυμίσω ποιός πραγματικά είσαι.
Έχει περάσει πολύς καιρός , από τότε που είμασταν μαζί. Σε παρακαλώ, άρχισε να απολαμβάνεις τη ζωή σου ».

Τί παραπάνω μπορεί να κάνει το πνεύμα σας ? Μήπως πρέπει να τραβήξει την προσοχή σας με ακραίους τρόπους ? Μήπως πρέπει να σας ταρακουνά ξανά και ξανά, και να δημιουργεί ακραίες καταστάσεις στη ζωή σας για να έχει την προσοχή σας?

Θα πρέπει να έχετε καρκίνο και τον φόβο του θανάτου, για να δεχθείτε τελικά την αγάπη του Εαυτού σας? Πρέπει να χάσετε την οικογένειά σας, το σπίτι σας, τα λεφτά και τη δουλειά σας, ώστε το Πνεύμα να σας τραβήξει από αυτή την υπνωτική κατάσταση? Αυτό είναι που θέλετε?

Ή θέλετε να κάνετε μία συνειδητή επιλογή να πείτε : « Ξυπνάω Τώρα » ?

Από εσάς εξαρτάται. Είστε ο μόνος που μπορεί να σας ξυπνήσει. Είστε ο μόνος που μπορεί να βγάλει τον εαυτό σας από την ύπνωση.


Ενσωμάτωση

Είναι καιρός για ενσωμάτωση του Παράδεισου στη Γή. Είναι ο καιρός που φέρνουμε μαζί ενέργειες και συνείδηση από τις άλλες σφαίρες κατευθείαν στη Γή. Αυτό δημιουργεί μία γέφυρα, που θα βοηθήσει να ενωθούν οι ενέργειες της διττότητας , που είναι ακόμη πολύ, πολύ δυνατές. Και αυτό τελικά θα βοηθήσει να θεραπευτεί ένα πολύ παλιό τραύμα στις αγγελικές σφαίρες.

Υπήρξαν μάχες για πολύ καιρό στις αγγελικές σφαίρες – φώς εναντίον σκότους.

Θα το υπεραπλοποιήσω, αλλά υπήρξε ένα στοιχείο, που ένοιωσε ότι ήταν, πάντα ήταν και πάντα θα είναι ένα κομμάτι του Θεού. Θα τους ονομάσουμε αυτούς, τους φωτεινούς αγγέλους. Πιστεύουν στην αυτόνομη κυριαρχία, ότι κάθε ψυχική ύπαρξη είναι δημιουργός με τον δικό της τρόπο.

Υπήρχε και μία άλλη ομάδα – ας τους πούμε αυτούς , οι σκοτεινοί άγγελοι - που πίστευαν ότι δεν υπήρχε θεός. Πίστευαν μόνο στη δύναμη, τον έλεγχο και την χειραγώγηση. Πιστεύουν ότι όλη η δημιουργία ήταν ένα μεγάλο άδειο κενό, χωρίς μία θεϊκή πηγή και ότι έπρεπε να γίνουν θεοί. Έτσι υπήρξαν ομαδικές μάχες και πόλεμοι στις άλλες σφαίρες.

Όταν δημιουργήθηκε η Γή για να προσπαθήσει να λύσει μερικές από τις ενεργειακές ανισορροπίες στην Δημιουργία, υποτίθεται ότι ήταν ένα ουδέτερο μέρος. Αλλά σε πείσμα των ουδέτερων οδηγιών, αυτές οι μάχες συνεχίστηκαν εδώ στη Γή.

Αυτές οι αγγελικές δυνάμεις τελικά δεν ενσαρκώθηκαν ή δεν εκδηλώθηκαν κατευθείαν στη Γή, αλλά χρησιμοποίησαν τους ανθρώπους για χειρισμό και σαν έκφραση των δικών τους μαχών. Η Γή έγινε μία σκηνή, που αυτοί έπαιζαν τα παιχνίδια τους και προκάλεσαν μεγάλο πόνο.

Υπάρχουν πραγματικά μέρη στη Γή, που έλαβαν χώρα αυτές οι μάχες και η ενέργεια είναι ακόμη κολλημένη εκεί. Μέρη όπως η Πολωνία, πολλές τοποθεσίες στην Αφρική, και πολλά άλλα σημεία στον κόσμο, ακόμη κρατάνε μερικά από τα βαθειά τραύματα και τον πόνο και τις ενέργειες από αυτές τις μάχες των αγγέλων.

Τώρα, αυτές οι μάχες των αγγέλων του φωτός και του σκότους έγιναν μια και καλή.

Στον πυρήνα όλων, το φως και το σκοτάδι έχουν ενωθεί ξανά μαζί. Το αρσενικό και το θηλυκό είναι μαζί. Τα στοιχεία της πόλωσης ενώθηκαν ξανά, ακόμη κι αν αυτό θα μπορούσε να έχει συμβεί πολύ καιρό πριν, πριν ακόμη τα αποτελέσματά του γίνουν αισθητά στη Γή , και στις ενεργειακές σφαίρες γύρω από τη Γή.

Είναι καιρός τώρα για την αγγελική ενέργεια – την ουράνια ενέργεια – να αρχίσει να έρχεται σε αυτή τη γήϊνη σφαίρα, και αυτό που ψάχνουμε είναι, άνθρωποι που είναι ανοιχτοί στην αλήθεια τους και στο σώμα τους , να αρχίσουν να λαμβάνουν αυτή την ενέργεια.

Έπειτα μπορούν να αρχίσουν να μεταφέρουν μία νέα συνείδηση και μία νέου τύπου ενέργεια στη Γή, κάτι που η Γή δεν το έχει δεί σε όλη τη ζωή της.

Πολλές από αυτές τις οντότητες θέλουν να έρθουν, απλά να είναι κοντά. Δεν έχουν απαραίτητα ένα σπουδαίο μήνυμα , αλλά θέλουν να είναι κοντά και να βοηθήσουν στο να εισέλθει αυτή η Νέα Συνείδηση. Μερικές θα έχουν μηνύματα για την ανθρώπινη ενδυνάμωση ,για την απελευθέρωση από τη διττότητα, και τις παλιές ιδέες για το φώς και το σκοτάδι. Υπάρχουν πολλές οντότητες που θέλουν να δουλέψουν μαζί σας.

Έτσι, πάρτε μία βαθειά αναπνοή.

Υπάρχει κάποιο είδος εργασίας που θα θέλατε να κάνετε ? Αυτό που θα ανακαλύψετε όταν το κάνετε είναι ότι θα υπάρχουν πολλές οντότητες γύρω σας ,τον περισσότερο καιρό. Αλλά μπορείτε να τους ζητήσετε να φύγουν ,όποτε χρειάζεστε προσωπικό χώρο.

Αυτές οι οντότητες ποτέ δεν θα σας πάρουν ενέργεια. Πιθανότατα να αισθανθείτε ένα υψηλότερο και πιο έντονο επίπεδο ενέργειας γύρω σας.

Η ερώτηση είναι, θέλετε περισσότερα και επίσης θέλετε ένταση?

Θυμηθείτε ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη ύπαρξη σε όλη την Δημιουργία ,από την ανθρώπινη ύπαρξη. Δεν υπάρχουν πιο προχωρημένοι πολιτισμοί πουθενά. Δεν υπάρχουν άλλοι πολιτισμοί που έχουν καταλάβει τα πάντα. Το υψηλότερο επίπεδο εμπειρίας είναι ακριβώς εδώ στη Γή, επειδή όταν αποκτήσατε φυσικές ζωές, ξεχάσατε επίσης τις ρίζες σας και ποιοί πραγματικά είστε.

Αυτό είναι σκληρότερο από εμπειρίες σε οποιοδήποτε άλλο πλανήτη ή άλλη διάσταση. Είναι η μεγαλύτερη πρόκληση όλων και αν μπορείτε να τα καταφέρετε μέσα από αυτό, τα έχετε πραγματικά καταφέρει. Δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτε άλλο.

Ναι, μερικές φορές με ενοχλεί ,όταν ακούω τους Πλειάδειους να λένε, πως πρόκειται να έρθουν να σώσουν τη Γή - δεν έχουν σώσει ούτε τους εαυτούς τους- ή τους εξωγήϊνους , ότι πρόκειται να φέρουν το κυρίαρχο σκάφος τους εδώ κάτω.

Και πρέπει να πω , ότι πολλές από αυτές τις εξωγήίνες οντότητες ήταν μέρος αυτών των μαχών του φωτός και του σκότους και ότι κουβαλάνε πολλές ατζέντες ( προγράμματα ).

Υπήρξε ένα σημείο , όπου εγώ προσωπικά συμφώνησα με μερικούς από τους Πλειάδειους, οι οποίοι εγγυήθηκαν ότι δεν επρόκειτο να αναμιχθούν άλλο, στους τρόπους των ανθρώπων στη Γή. Αμέσως μετά όμως άλλαξαν και αναμίχθηκαν και έγιναν μέρος ενός πολύ μεγάλου πολέμου, που έλαβε χώρα εδώ κοντά ( Γερμανία ) , περίπου 70 χρόνια πριν. ( εννοεί τον Β΄ παγκόσμιο ).

Έτσι όταν ακούω αυτές τις συζητήσεις , για το ότι οι Πλειάδειοι συμβουλεύουν τους ανθρώπους , δεν εντυπωσιάζομαι καθόλου.

Με τους μόνους που θα εντυπωσιαστώ είναι με αυτούς που θα γεννηθούν με φυσική μορφή εδώ στη Γή και θα τα καταφέρουν. Ο μεγαλύτερός μου σεβασμός είναι για αυτούς που έχουν πάρει ανθρώπινη μορφή.

Έτσι, ας πάρουμε μιά βαθειά αναπνοή, καθώς οι αγγελικές υπάρξεις που έρχονται με ένα μήνυμα ενσωμάτωσης και ενότητας συνεχίζουν να εργάζονται με σας εάν το επιλέγετε.

Αναπνεύστε και θυμηθείτε, όλα είναι τέλεια σε όλη την δημιουργία και επομένως δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τίποτα.

Με αυτό σας χαιρετώ.


TO TEΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΤΤΟΤΗΤΑΣ. Από τον Adamus Saint-Germain / Ζυρίχη
Mετάφραση : Μαρία Γρηγοράκη - Απο το περιοδικό : « Τα Νέα των Σώμπρα »
www.crimsoncircle.com
http://www.newenergy.com.gr/







Ετοιμαστείτε γιατί καλύτερες μέρες! Αυτή τη φορά, η ενεργεια της Νεας Γης, δεν θα ανεχεται ατομα που θα διατηρήσουν την ανισορροπία του δικου τους σκοταδιου, ανάμεσα στην ισορροπία των άλλων. Και δεν υπαρχουν περιθωρια για διαπραγμάτευση. Πολυ απλα …¨Δεν είσαστε ευπρόσδεκτοι εδώ πίσω για ενσάρκωση, σε αυτό το καταπληκτικό μέρος του πλανήτη Γη¨







Η ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ ΣΑΣ. Αdamus Saint-Germain

Καθώς καθόμαστε εδώ απόψε μετά από τις θαυμάσιες ημέρες μας μαζί, ενωθέιτε  μαζί μου να δούμε  τί έρχεται στο δρόμο μας. Εμείς που δεν έιμαστε ενσαρκωμένοι στη γη αυτή τη στιγμή, ίσως μπορούμε να δούμε λίγο καλύτερα. Έχουμε μια διαφορετική επισκόπηση. Βλέπουμε τις γενικές τάσεις και τις γενικές μετακινήσεις στις ενέργειες. Είναι σαν να στεκόμαστε στην κορυφή του λόφου και μπορούμε να τα δούμε όλα γύρω ,που βρίσκονται κάτω . Μερικές φορές από την προοπτική σας, σαν γήινη ομάδα, είναι δύσκολο να δείτε.

Αυτό που βλέπουμε - και κάπου μέσα σας, ξέρω ότι βλέπετε επίσης - είναι ότι το όνειρο της Ατλαντίδας εκπληρώνεται. Και σε εκείνο το atlantean όνειρο, υπάρχει αληθινή ελευθερία για κάθε άνθρωπο.

Αυτό που βλέπουμε να έρχεται στη γη τώρα , είναι αυτό το πράγμα που καλούμε Νέα Ενέργεια.

Αυτό που βλέπουμε να έρχεται στη γη τώρα, είναι άνθρωποι που αρχίζουν να έχουν περισσότερη κατανόηση και περισσότερη φροντίδα για τους εαυτούς τους, όπως ποτέ πρίν - και ο ένας για τον άλλον.

Αυτό που βλέπουμε να έρχεται, είναι ένας κόσμος που είναι σε θέση να θρέψει κάθε ύπαρξη που είναι εδώ, ένας κόσμος που είναι ικανός να δώσει την ίδια ευκαιρία σε κάθε άνθρωπο που είναι εδώ, ένας κόσμος που είναι ανεκτικός σε όλους τους δρόμους για την Εστία - ανεξάρτητα από την  πεποίθησή σας, την  θρησκεία σας, την κουλτούρα σας. Όλοι οι τρόποι για την Εστία - έχοντας κατανόηση για το ταξίδι του καθενός.

Βλέπουμε, να έρχεται στη διάρκεια της ζωής σας, ένας κόσμος ελεύθερος από δικτάτορες.
Βλέπουμε, να έρχεται στη διάρκεια της  ζωής σας, ένας κόσμος που δεν θα ανεχτεί πλέον τα όπλα που μπορούν να καταστρέψουν τη γη με το πάτημα ενός κουμπιού.

Βλέπουμε, επίσης, έναν κόσμο και τους πολίτες του, που δέχονται την ευθύνη τους και το ρόλο τους με την ίδια τη Γη, το ρόλο που η Gaia έχει παίξει μέχρι τώρα, αλλά τώρα θα αναληφθεί από τους ανθρώπους ,που φροντίζουν τη Γη και την θρέφουν και την αγάπη που αυτή προσφέρει.

Βλέπουμε, να έρχεται στη διάρκεια της ζωής σας, ένας κόσμος όπου υπάρχει μια νέα πηγή καυσίμων, όχι πια εξαρτημένη από το πετρέλαιο, καύσιμο παλαιάς ενέργειας ,που  μολύνει τη Γη και προκαλεί  πολιτικές και οικονομικές  κρίσεις . ¶Βλέπουμε ότι αυτός ο κόσμος θα είναι χωρίς ενεργειακή εξάρτηση.

Βλέπουμε έναν κόσμο που δημιουργείται ακριβώς τώρα, που θα φιλοξενεί τις αγγελικές υπάρξεις από όλη τη δημιουργία, που δεν ήταν ποτέ στη γη πριν και που θα έρχονται εδώ για πρώτη φορά. Και αυτοί οι νέοι που έρχονται, δεν θα ειναι απαραίτητο να περάσουν από τις δοκιμασίες και το βάσανο και την απώλεια της μνήμης ,που πέρασαν οι προηγούμενοι  από αυτούς, γιατί θα έχετε προετοιμάσει ένα όμορφο μέρος για αυτούς να μείνουν. Θα έχετε προετοιμάσει τη συνείδηση. Θα έχετε προετοιμάσει την ενέργεια. Θα έχετε προετοιμάσει αυτήν την Γη για τους νέους να έρθουν, έτσι ώστε η ανακάλυψή τους για το "Εγώ Είμαι" μέσα τους, θα γίνει με χάρη, χαρούμενα και εύκολα.

Βλέπουμε έναν κόσμο, που έρχεται στη διάρκεια της ζωής σας, όπου υπάρχει αφθονία,  ισορροπία, και εορτασμός της ζωής.

Βλέπουμε έναν κόσμο, όπου υπάρχει τιμή εξίσου για τον άνδρα και την γυναίκα ,τιμή για κάθε χρώμα , μέγεθος και σχήμα και κάθε πιστεύω.

Στην διάρκεια της ζωής σας, βλέπουμε, ότι η αγάπη δεν κρύβεται πια, δεν ανέχεται την χειραγώγηση, αλλά οι άνθρωποι μπορούν ανοιχτά και ελεύθερα να εκφράσουν την αγάπη τους μεταξύ τους, χωρίς διαστρεβλωμένες σεξουαλικές ενέργειες, χωρίς να χρησιμοποιούν την αγάπη σαν λόγο ή δικαιολογία για κατάχρηση και χωρίς να την χρησιμοποιούν για να ελέγχουν.


Βλέπουμε σε αυτή τη Νέα Γή, που έρχεται στο δρόμο σας, σε αυτή τη ζωή, ότι οι ενέργειές της δεν θα ανέχονται πιά, αυτούς που δεν θα επιθυμούν να δούν την αγάπη μέσα τους, αυτούς που κλέβουν ενέργεια από άλλους, που κακοποιούν άλλους, αυτούς που ψάχνουν μόνο για δύναμη, και αυτούς που καταπνίγουν τη χαρά.

Οι ενέργειες και η συνείδηση αυτού του κόσμου δεν θα τους ανέχονται πια, όχι με σκληρό τρόπο, αλλά βασικά λέγοντας :

"Δεν είσαστε ευπρόσδεκτοι εδώ πίσω για ενσάρκωση, σε αυτό το καταπληκτικό μέρος του πλανήτη Γη, αυτή τη φορά"

Θα υπάρχει ένα άλλο μέρος για αυτούς να πάνε, όπου θα μπορούν να παίξουν το δράμα και την ανισορροπία του δικού τους σκοταδιού, όπου θα μπορούν να ψάξουν για τον Θεό μέσα τους, με οποιονδήποτε σκληρό τρόπο επιλέξουν να το κάνουν, επειδή η Γη πρόκειται να είναι ένας τόπος για κυρίαρχους , αγαπημένους δημιουργούς - στη ζωή σας .

Η μετάβαση απο τον κόσμο που βλέπετε τώρα, σε αυτόν που εμείς βλέπουμε μερικά χρόνια μπροστά, θα προκαλέσει βέβαια κάποια αναστάτωση σε αυτούς, που συνεχίζουν να κρατιώνται στους πολύ παλαιούς τρόπους, που βρίσκουν ευχαρίστηση στον πόνο των άλλων. Θα προσπαθήσουν να συνεχίσουν , αλλά δεν θα μπορέσουν. Θα προσπαθήσουν να χρησιμοποιήσουν κάθε τακτική ,για να δημιουργήσουν καταστροφή και αποσταθεροποίηση, αλλά δεν θα γίνει.

Τελικά, θα διαπραγματευθούν, για να μείνουν εδώ στη Γή, να διατηρήσουν τις ανισορροπίες τους, ανάμεσα στην ισορροπία των άλλων, αλλά δεν ειναι ώρα για διαπραγματεύσεις.

Είναι ώρα για ευσπλαχνία και κατανόηση, γιατί αυτή η Γη πρόκειται να γίνει ο κήπος της ευσπλαχνίας.

Έτσι, αγαπητοί Σώμπρα, σας λέω αυτό πρώτα απ' όλα, ευχαριστώ και τιμώ καθέναν και όλους σας, για ό,τι έχετε κάνει για να γίνει αυτό εφικτό. Σας το λέω, για να ξέρετε ότι το όνειρό σας - το όνειρο της Ατλαντίδας - τελικά γίνεται αληθινό. Σας το λέω, ώστε να ετοιμαστείτε γιατί καλύτερες μέρες έρχονται , ώστε να κινηθείτε μπροστά αντί να ανησυχείτε για το τι θα φέρει το μέλλον.

Υπάρχει ένα όνειρο, που θα το λέγατε "Το όνειρο των Σώμπρα" και αυτό είναι το δικό σας όνειρο. Είναι το να είστε εδώ τώρα, στην πραγματοποίηση του ονείρου της Ατλαντίδας, στην πραγματοποίηση της Νέας Ενέργειας.

Αυτό το όνειρο είναι, να είστε δάσκαλοι, να είστε οδηγοί, να είστε τα Πρότυπα για όλους τους άλλους , γιατί χρειάζονται και θέλουν να ξέρουν, ότι κάποιος άλλος άνθρωπος έχει κάνει τον δρόμο , πριν τον κάνουν, κάποιος άλλος ανθρωπος έχει βαδίσει το μονοπάτι και τελικά τα κατάφερε.

Και για αυτό είστε εδώ.


Απόσπασμα από την επικοινωνία του Αdamus Saint Germain: The sounds of the soul ( οι  ήχοι  της ψυχής ) / Αίγυπτος, 2010,  μέσα απο τον Geoffrey Hoppe.

Μετάφραση – επιμέλεια : Mαρία Γρηγοράκη  /  mariagrigoraki3@hotmail.com  /  http://www.newenergy.com.gr/










Ασθένειες στο ανοσοποιητικό επηρεάζουν την ψυχική υγεία.



Αισθάνεσαι ευτυχισμένος ή άκεφος; Έχεις τελευταία περίεργη συμπεριφορά; Εκτός από τους προφανείς λόγους που πιθανόν να επηρεάζουν τη διάθεσή σου, ή αν είσαι επιρρεπης σε κατάθλιψη ή ψυχικές ασθένειες, η συμπεριφορά και διάθεσή σου θα μπορούσε να επηρεαστεί και κοινές ασθένειες, ή κάποιες παιδικές αρρώστιες που δεν είχαν διακρίνει τότε.

«Έως τώρα πιστεύαμε ότι το ανοσοποιητικό σύστημα και το νευρικό σύστημα ήταν δύο χωριστοί κόσμοι» λέει ο John Bienenstock από το Πανεπιστήμιο McMaster στο Hamilton του Καναδά. Τώρα φαίνεται ότι το ανοσοποιητικό σύστημα καθώς και οι λοιμώξεις που προέρχονται από αυτό, μπορούν να επηρεάσουν τη διάθεση, την μνήμη και την ικανότητα μάθησης. 

Μερικές περίεργες συμπεριφορές, όπως η ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή, μπορεί να προκληθεί από μολύνσεις και το ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί να διαμορφώσει ακόμη και την προσωπικότητά μας, όπως το πόσο αγχώδεις ή παρορμητικοί είμαστε. 

Τα καλά νέα είναι ότι η κατανόηση αυτών των δεσμών μεταξύ εγκεφάλου και ανοσοποιητικού μπορεί να οδηγήσει σε νέους τρόπους θεραπείας όλων των ειδών τις διαταραχές, από την κατάθλιψη έως το σύνδρομο Tourette.

Πρόκειται για μια τεράστια αλλαγή στον τρόπο σκέψης. Έως τώρα θεωρούνταν ότι τα κύτταρα που αποτελούν τα τοιχώματα των τριχοειδών αγγείων του αίματος είναι πιο πυκνά στον εγκέφαλο από ότι στα άλλα μέρη του σώματος αποτρέποντας τις πρωτεΐνες και τα κύτταρα να μπουν στον εγκέφαλο

Τώρα, όμως, καθίσταται σαφές ότι τα αντισώματα, τα μόρια, ακόμη και τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος συχνά περνάνε, μερικές φορές με δραστικά αποτελέσματα. Στην πραγματικότητα , κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος δεν χρειάζεται καν να φτάσουν στον εγκέφαλο για να τον επηρεάσουν.

http://www.cool2re.gr/
Πηγή: NewScientist