FAOS SAMADHI 2

Εναλλακτικος χωρος αναζητησης και θεραπευτικων τεχνων.

Εργαστηρι Αυτογνωσιας.

Ολιστικες ψυχοθεραπευτικες προσεγγισεις μεσω της Βοτανικης Ιατρικης, του Διαλογισμου, της Μεταφυσικης, της Ανθρωπολογιας, της Νεας Φυσικης και της Νεας Ενεργειας.


Κάπου στα βάθη της γενετικής μας μνήμης, βρίσκεται η γνώση του σύμπαντος και των κόσμων, όπου η ζωή είναι απαλλαγμένη από την αυταπάτη του χρόνου και του χώρου.

Όπως ακριβώς είχε προγραμματιστεί μέσα μας για να επαναφυπνιστεί την τέλεια στιγμή, έτσι τώρα προσκαλεί την προσοχή μας.

Έχουμε ένα σκοπό πολύ μεγαλύτερο από όσο μπορέσαμε ποτέ να φανταστούμε.

Ο σκοπός αυτός ζητά να τον αναγνωρίσουμε τώρα και ζητά επίσης να αποκόψουμε τα κυκλώματα που μας συνδέουν με τα πρότυπα σκέψης και τα άχρηστα συναισθήματα τα οποία μας κρατούν δέσμιους στην αυταπάτη και στη σύγχυση των κατώτερων βασιλείων.

Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Ο Δυναμικός διαλογισμός του Oσσο. / DYNAMIC MEDITATION OSHO









Διαρκεια: 1 ώρα, στο δωμάτιο.

Ο Δυναμικός Διαλογισμός διαρκεί μια ώρα και έχει πέντε μέρη. Μπορείς να τον κάνεις μόνος σου, αλλά η ενέργεια είναι δυνατότερη αν τον κάνεις μέσα σε ομάδα. Είναι ατομική εμπειρία. Θα πρέπει λοιπόν να ξεχάσεις τους άλλους γύρω σου και να κρατάς κλειστά τα μάτια σε όλη τη διάρκεια. Χρησιμοποίησε κατά προτίμηση ένα μαντήλι που καλύπτει τα μάτια. Είναι προτιμότερο να έχεις άδειο το στομάχι σον και να φοράς φαρδιά, άνετα ρούχα.

Πρώτο μέρος: 10 λεπτά

Ανάπνεε χαοτικά από τη μύτη, συγκεντρωμένος πάντα στην εκπνοή. Το σώμα θα φροντίσει για την εισπνοή. Κάνε το όσο πιο γρήγορα και έντονα μπορείς. Ύστερα λίγο πιο δυνατά, ώσπου να γίνεις κυριολεκτικά η ίδια η αναπνοή. Οι κινήσεις τον σώματός σου σε βοηθούν να δυναμώσεις την ενέργειά σον. Νιώσε την, καθώς αυξάνεται μέσα σου, αλλά μην αφήσεις ελεύθερο τον εαυτό σον στη διάρκεια του πρώτου μέρους.

Δεύτερο μέρος: 10 λεπτά

Η έκρηξη! Άφησε να φύγουν όλα όσα χρειάζεται να πετάξεις. Γίνε τελείως τρελός, φώναξε, κραύγασε, πήδηξε, τρέμε, χόρεψε, τραγούδησε, γέλασε, ρίξου εδώ κι εκεί. Μη συγκρατείς τίποτα. Κράτησε όλο σου το σώμα σε κίνηση. Λίγη προσποίηση συχνά σε βοηθά να ξεκινήσεις. Μην επιτρέψεις ποτέ στο νου σου να αναμειχθεί σε ό,τι συμβαίνει. Δώσε όλο σου τον εαυτό.

Τρίτο μέρος: 10 λεπτά

Με τα χέρια σηκωμένα, πήδηξε πάνω-κάτω φωνάζοντας δυνατά τη μάντρα "ΧΟΥ! ΧΟΥ! ΧΟΥ!" όσο πιο βαθιά μπορείς. Άγγιζε το έδαφος με ολόκληρο το πέλμα σου και άφησε αυτόν τον ήχο να
σφυροκοπήσει βαθιά. Δώσε όλες σου τις δυνάμεις. Εξαντλήσου τελείως.

Τέταρτο μέρος: 15 λεπτά

ΣΤΟΠ! Μείνε παγωμένος εκεί που είσαι, σε όποια στάση βρίσκεσαι. Μην τακτοποιήσεις καθόλου το σώμα σου. Ένας βήχας, μια κίνηση, οτιδήποτε κάνεις, θα διασκορπίσει τη ροή της ενέργειας και θα πάει χαμένη η προσπάθεια. Μείνε παρατηρητής όλων αυτών που σου συμβαίνουν.

Πέμπτο μέρος: 15 λεπτά

Γιόρτασε και νιώσε τη χαρά σου με μουσική και χορό, εκφράζοντας ευγνωμοσύνη προς το Ολον. Κράτησε μαζί σον αυτή τη χαρά, όλη μέρα.


Αν ο χώρος που διαλογίζεσαι σε εμποδίζει να κάνεις θόρυβο, μπορείς να κάνεις την εξής σιωπηλή εναλλακτική εκδοχή: Αντί να βγάλεις ήχους, άφησε να γίνει η κάθαρση του δεύτερου μέρους αποκλειστικά μέσα από τις σωματικές κινήσεις. Στο τρίτο μέρος μπορείς να σφυροκοπήσεις το εσωτερικό σον με τον ήχο "ΧΟΥ" σιωπηλά, ενώ το πέμπτο μέρος μπορεί να γίνει εκφραστικός χορός.






Καθαριζοντας την αυρα γρηγορα και απλα.





Η αύρα μας είναι σαν μαγνήτης ο οποίος απορροφά τις ενέργειες που υπάρχουν γύρω μας.  Γι’ αυτό το λόγο είναι σημαντικό να καθαρίζουμε την αύρα μας από ξένες δονήσεις και αρνητικές ενέργειες.

Όποιο τρόπο από τους παρακάτω και αν επιλέξετε θυμηθείτε πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία να πάρετε μερικές βαθιές αναπνοές για να ηρεμήσετε και να πάρετε το χρόνο σας.

Ξεκινήστε καθαρίζοντας τα χέρια σας σε τρεχούμενο νερό.  Χρησιμοποιείστε τα χέρια σας σαν χτένα και “χτενίστε” όλο το χώρο γύρω από το σώμα σας από το κεφάλι έως τα πόδια.  Ολοκληρώστε πλένοντας πάλι τα χέρια σας.

Καθώς καθαρίζετε την αύρα σας, φανταστείτε ότι γεμίζετε το χώρο γύρω από το σώμα σας με λευκό φως.  Αυτό θα εμποδίσει αρνητικές ενέργειες να εισέλθουν στην αύρα σας αλλά και διευκολύνει τον καθαρισμό.

Σταθείτε κάτω από τρεχούμενο νερό. Ένα καταρράκτη, τη βροχή ή το ντους και φανταστείτε οτιδήποτε αρνητικό να ξεπλενεται και να φεύγει.

Κινηθείτε ελεύθερα στον άνεμο.

Καθαρίστε το χώρο γύρω από το σώμα σας με τον καπνό από αρωματικό στικ λεβάντας ή φασκόμηλου η λιβανι η σμυρνα.

Κάντε ένα μπάνιο με ορυκτο (Ημαλαιων) η θαλασσινο αλατι.