FAOS SAMADHI 2

Εναλλακτικος χωρος αναζητησης και θεραπευτικων τεχνων.

Εργαστηρι Αυτογνωσιας.

Ολιστικες ψυχοθεραπευτικες προσεγγισεις μεσω της Βοτανικης Ιατρικης, του Διαλογισμου, της Μεταφυσικης, της Ανθρωπολογιας, της Νεας Φυσικης και της Νεας Ενεργειας.

Κάπου στα βάθη της γενετικής μας μνήμης, βρίσκεται η γνώση του σύμπαντος και των κόσμων, όπου η ζωή είναι απαλλαγμένη από την αυταπάτη του χρόνου και του χώρου.

Όπως ακριβώς είχε προγραμματιστεί μέσα μας για να επαναφυπνιστεί την τέλεια στιγμή, έτσι τώρα προσκαλεί την προσοχή μας.

Έχουμε ένα σκοπό πολύ μεγαλύτερο από όσο μπορέσαμε ποτέ να φανταστούμε.

Ο σκοπός αυτός ζητά να τον αναγνωρίσουμε τώρα και ζητά επίσης να αποκόψουμε τα κυκλώματα που μας συνδέουν με τα πρότυπα σκέψης και τα άχρηστα συναισθήματα τα οποία μας κρατούν δέσμιους στην αυταπάτη και στη σύγχυση των κατώτερων βασιλείων.

Τρίτη, 13 Ιουλίου 2010

Aσκηση σύνδεσης με τον Ανωτερο Εαυτο.

Η ενέργειά σου είναι διαθέσιμη, είναι ο αληθινός σου εαυτός και είναι ο οδηγός σου.

Χαλάρωσε και ανέπνευσε πολύ βαθιά την θεϊκή σου ενέργεια....

Νιώσε όλη την ύπαρξή σου να πλημμυρίζει από την ενέργειά σου, από την θεϊκότητά σου και από το κεφάλι ως τα πόδια σου, νιώσε να ποτίζεται το κάθε κύτταρο της ύπαρξής σου.

Στην συνέχεια στρέψε όλη σου την προσοχή στην καρδιά σου ή στο καρδιακό σου κέντρο (χωρίς την παρέμβαση του μυαλού) και μείνε ήσυχος, νιώθοντας την ενέργειά σου, τον Ανώτερο Εαυτό σου.

Μίλησέ του εάν προτιμάς δυνατά ή σιγανά για να σ' ακούσει και πες του «εγώ είμαι αυτό που είμαι» και ζήτησέ του να τον νιώσεις, ζήτησέ του να τον ακούσεις.

Πές του πόσο πολύ τον αγαπάς και πόσο χαίρεσαι επιτέλους που τον ξαναβρίσκεις, γιατί είναι ο αιώνιος εαυτός σου, γιατί είναι «εσύ».

Όρισε την καρδιά σου ή το καρδιακό σου κέντρο, σαν το σημείο επαφής, και επικοινωνίας με τον Θεϊκό σου εαυτό. Αυτό το σημείο, αυτό το κέντρο, θα είναι η σύνδεσή σου με τον θεϊκό σου εαυτό και θα είναι το καταφύγιό σου, για οποιαδήποτε στιγμή εσύ θέλεις καθοδήγηση, για οποιαδήποτε στιγμή εσύ περνάς δύσκολα και θέλεις να νιώσεις την αγάπη του και την στοργή του. Δεν είναι απαραίτητο να τον ακούς, όμως πάντα θα τον νιώθεις, γιατί είναι μέσα σου, γιατί από δω και στο εξής θα είναι πάντα εκεί για σένα.

Εννοείται ότι ο θεϊκός σου εαυτός δεν περιορίζεται σ' αυτό το σημείο ή σε οποιοδήποτε σημείο ή κέντρο της βιολογίας μας. Ο θεϊκός σου εαυτός είναι τεράστιος και απλώς εμείς επιλέγουμε ένα κέντρο σύνδεσης μαζί του. Το κέντρο αυτό μπορεί να είναι και σε άλλα σημεία της βιολογίας σου. Μπορεί να είναι στο τρίτο μάτι, στο δεξιό μέρος του κεφαλιού σου, στο λαιμός σου κ.λ.π. οπουδήποτε σου αρέσει και θέλεις να είναι.

 Προτείνουμε την καρδιά ή το καρδιακό κέντρο για δύο λόγους. Ο πρώτος λόγος
είναι, γιατί η καρδιά διακρίνει και φιλτράρει όλες τις ενέργειες που είναι μέσα σου και εισέρχονται (έτσι αποκλείουμε να πάρει τον έλεγχο κάποια πτυχή μας ή οποιαδήποτε άλλη ενέργεια) και ο δεύτερος λόγος είναι γιατί στην καρδιά ή στο καρδιακό μας κέντρο, αποκλείεται η παρέμβαση του μυαλού κι έτσι είσαι απόλυτα βέβαιος, ότι η σύνδεση είναι με τον θεϊκό σου εαυτό.

Κι εδώ θέλω να διευκρινίσω επίσης, ότι δεν μιλάω για έμπειρες και συνειδητές Οντότητες, οι οποίες γνωρίζουν και αντιλαμβάνονται τις ενέργειες, αλλά για οντότητες που κάνουν τα αρχικά τους βήματα ή για οντότητες, οι οποίες δεν έχουν συνδεθεί με τον Ανώτερο Εαυτό τους.

Καθώς θα συνδεθείς με τον Ανώτερο Εαυτό σου, τον Θεό που είσαι, θα σε πλημμυρίσει ένα κύμα ζεστασιάς και θα συγκινηθείς πάρα πολύ. Η συγκίνηση που θα νιώσεις, θα είναι του Θεού που είσαι.

Κάνε συχνά αυτή την άσκηση, μέχρι την στιγμή που θα συνδέεσαι αυτόματα με τον Θεϊκό σου Εαυτό και συνειδητά θα είσαι ο Θεός που είσαι!

Γι' αυτό επικοινώνησε μαζί του, μίλησέ του. Ακόμα κι αν δεν τα καταφέρεις να τον ακούσεις αμέσως να σου μιλάει, θα εισπράξεις ενεργειακά αυτό που θέλει να σου πει. Θα τον νιώσεις, θα τον καταλάβεις, γιατί είναι μέσα σου, είναι η ενέργειά σου και θα σε οδηγήσει στα έγκατα της ύπαρξή σου, θα σε βοηθήσει να διαχειριστείς όλα όσα είναι απαραίτητα, όλες τις ενέργειες που χρειάζεται να μετασχηματίσεις και στην συνέχεια θα σε οδηγήσει στην ισορροπία, στην αρμονία και στην χαρά. Αρκεί να τον εμπιστευτείς.

Από δω και στο εξής λοιπόν θα έχεις την Θεϊκή σου καθοδήγηση και την στιγμή που θα είσαι συνδεδεμένος με τον θεϊκό σου εαυτό γείωσε την ενέργειά σου στο κέντρο της Γης, στους κρυστάλλους της, γιατί η γείωση είναι απόλυτα απαραίτητη και πρέπει να γίνεται συνέχεια. Επανέλαβε καθημερινά την άσκηση αν θέλεις, γιατί έτσι ενδυναμώνεις την σύνδεσή σου με τον Ανώτερο Εαυτό σου.

Και αν ακόμα δεν τον ακούσεις να σου μιλάει από την πρώτη φορά, πολύ σύντομα θα τον ακούσεις. Η φωνή του Ανώτερου Εαυτού δεν έρχεται ποτέ από το μυαλό.
 
Όταν αρχίσεις να συνδέεσαι και να μιλάς με τον Ανώτερο Εαυτό σου, είναι πολύ εύκολο στη συνέχεια να μιλάς με οποιονδήποτε άγγελο ή δάσκαλο, από την άλλη πλευρά του πέπλου.Πρώτα πρέπει να ξεμάθεις να ασχολείσαι με τα πράγματα. Δεύτερον, πρέπει να ξεμάθεις να ασχολείσαι με τις σκέψεις. / OSHO (Βουτιές στον ωκεανό της ζωής).
Το να γνωρίσει κανείς τον εαυτό του είναι στοιχειώδες. Δεν είναι δύσκολο. Δεν χρειάζεται να μάθεις τίποτα για το ποιος είσαι απλώς πρέπει να ξεμάθεις μερικά πράγματα.

Πρώτα πρέπει να ξεμάθεις να ασχολείσαι με τα πράγματα.
Δεύτερον, πρέπει να ξεμάθεις να ασχολείσαι με τις σκέψεις.
Το τρίτο πράγμα συμβαίνει από μόνο του : Παρατήρηση.


Το κλειδί είναι : Πρώτον, αρχίζεις να παρατηρείς πράγματα. Καθισμένος σιωπηλά κοιτάζεις ένα δέντρο κι απλώς παρατηρείς. Μην το σκέφτεσαι. Μη λες: «Τι είδους δέντρο είναι αυτό;» Μην πεις αν είναι όμορφο ή άσχημο. Μην πεις αν είναι πράσινο ή ξερό. Μην κάνεις κανένα κυματισμό σκέψης γύρω από αυτό. Απλώς κοίταζε το δέντρο.

Μπορείς να το κάνεις οπουδήποτε, να παρατηρείς οτιδήποτε. Απλώς να θυμάσαι ένα πράγμα: Όταν έρχεται μια σκέψη, βάζε την στην άκρη. Σπρώχνε την στην άκρη και συνέχισε να κοιτάζεις και πάλι το δέντρο.

Στην αρχή αυτό θα είναι δύσκολο, ύστερα από λίγο όμως, αρχίζουν να συμβαίνουν διαλείμματα, όπου δεν υπάρχει καμιά σκέψη. Θα βρεις να βγαίνει μεγάλη χαρά από αυτή την απλή εμπειρία.

Τίποτα δεν έχει συμβεί, απλώς οι σκέψεις δεν είναι εκεί. Το δέντρο είναι εκεί, εσύ είσαι εκεί κι ανάμεσά σας υπάρχει χώρος. Ο χώρος δεν γεμίζει με σκέψεις. Ξαφνικά υπάρχει μεγάλη χαρά, χωρίς κανέναν ορατό λόγο, χωρίς κανέναν απολύτως λόγο. Έχεις μάθει το πρώτο μυστικό.

Ύστερα, αυτό πρέπει να γίνει με έναν ακόμη πιο αδιόρατο τρόπο. Τα πράγματα είναι εμφανή γι’ αυτό λέω να αρχίσεις με πράγματα.


Μπορείς να καθίσεις στο δωμάτιό σου και να κοιτάζεις μια φωτογραφία. Το μόνο που πρέπει να θυμάσαι είναι να μη σκέφτεσαι σχετικά με τη φωτογραφία. Απλώς κοίταζε την χωρίς να σκέφτεσαι. Σιγά-σιγά, συμβαίνει.

Κοίταζε ένα τραπέζι χωρίς να σκέφτεσαι και σιγά-σιγά, το τραπέζι είναι εκεί, εσύ είσαι εκεί και δεν υπάρχει καμιά σκέψη ανάμεσά σας – και ξαφνικά…χαρά.

Η χαρά είναι λειτουργία της μη σκέψης. Η χαρά βρίσκεται ήδη εκεί, αλλά καταπιέζεται πίσω από τόσο πολλές σκέψεις. Όταν οι σκέψεις δεν είναι εκεί, βγαίνει στην επιφάνεια η χαρά.

Άρχισε με το εμφανές. Ύστερα όταν έχεις συντονιστεί κι έχεις αρχίσει να νιώθεις στιγμές που εξαφανίζονται οι σκέψεις και μόνο πράγματα βρίσκονται εκεί, άρχισε να κάνεις το δεύτερο πράγμα.


Τώρα κλείσε τα μάτια σου και κοίταζε οποιαδήποτε σκέψη έρχεται – χωρίς να σκέφτεσαι σχετικά με τη σκέψη. Κάποιο πρόσωπο εμφανίζεται πάνω στην οθόνη του νου σου ή ένα σύννεφο κινείται ή οτιδήποτε, εσύ απλώς κοίταζέ το χωρίς να το σκέφτεσαι.

Αυτό θα είναι λίγο πιο δύσκολο από ότι το πρώτο επειδή τα πράγματα είναι πιο εμφανή, ενώ οι σκέψεις είναι αδιόρατες. Αν όμως έχει συμβεί το πρώτο, θα συμβεί και το δεύτερο. Το μόνο που χρειάζεται είναι χρόνος.

Συνέχισε να κοιτάς τη σκέψη. Ύστερα από λίγο… Μπορεί να συμβεί μέσα σε λίγε εβδομάδες, μπορεί να συμβεί μέσα σε λίγους μήνες ή μπορεί να πάρει χρόνια.

Εξαρτάται από το αν το κάνεις με όλη σου την καρδιά. Τότε μια μέρα ξαφνικά η σκέψη δεν βρίσκεται εκεί.

Είσαι μόνος σου. Θα εμφανιστεί μεγάλη χαρά, χιλιάδες φορές μεγαλύτερη από την πρώτη χαρά, που είχε συμβεί όταν κοίταζες το δέντρο και η σκέψη είχε εξαφανιστεί. Χιλιάδες φορές! Θα είναι τόσο απέραντη, που θα πλημμυρίσεις με χαρά.


Αυτό είναι το δεύτερο βήμα. Όταν αυτό έχει αρχίσει να συμβαίνει, τότε κάνε το τρίτο πράγμα; Παρατήρησε τον παρατηρητή. Τώρα δεν υπάρχει κανένα αντικείμενο. Τα πράγματα έχουν εγκαταλειφθεί, οι σκέψεις έχουν εγκαταλειφθεί. Τώρα έχεις μείνει μόνος. Τώρα παρατήρησε απλώς αυτόν τον παρατηρητή.

Παρατήρησε αυτήν την παρατήρηση.

Στην αρχή, θα είναι και πάλι δύσκολο, επειδή εμείς ξέρουμε μόνο πώς να παρατηρούμε κάτι – ένα πράγμα, μια σκέψη.

Ακόμη και μια σκέψη είναι κάτι που μπορείς τουλάχιστον να την παρατηρήσεις. Τώρα δεν υπάρχει τίποτα, παρά η απόλυτη κενότητα. Μόνο ο παρατηρητής έχει απομείνει. Πρέπει να γυρίσεις προς τον εαυτό σου.


Αυτό είναι το μυστικότερο κλειδί. Απλώς συνεχίζεις να είσαι εκεί μόνος σου. Ξεκουράσου μέσα σ’ αυτή τη μοναχικότητα κι έρχεται μια στιγμή που συμβαίνει. Είναι αναπόφευκτο να συμβεί. Αν έχουν συμβεί τα πρώτα δύο πράγματα, είναι αναπόφευκτο να συμβεί και το τρίτο. Δεν χρειάζεται να ανησυχείς γι’ αυτό.

Όταν συμβεί αυτό, τότε για πρώτη φορά γνωρίζει τι είναι χαρά. Δεν είναι κάτι που σου συμβαίνει, οπότε δεν μπορεί να σου το πάρει κανένας.

Είσαι εσύ ο ίδιος, είναι η ίδια σου η ουσία. Τώρα δεν μπορεί να σου το πάρει κανένας. Τώρα δεν υπάρχει κανένας τρόπος να το χάσεις. Έχεις έρθει στο σπίτι.

Θα πρέπει λοιπόν να ξεμάθεις πράγματα και σκέψεις.

Πρώτα παρατήρησε το εμφανές, ύστερα παρατήρησε το αδιόρατο κι ύστερα παρατήρησε αυτό που είναι πέρα και από το εμφανές και από το αδιόρατο.