FAOS SAMADHI 2

Εναλλακτικος χωρος αναζητησης και θεραπευτικων τεχνων.

Εργαστηρι Αυτογνωσιας.

Ολιστικες ψυχοθεραπευτικες προσεγγισεις μεσω της Βοτανικης Ιατρικης, του Διαλογισμου, της Μεταφυσικης, της Ανθρωπολογιας, της Νεας Φυσικης και της Νεας Ενεργειας.


Κάπου στα βάθη της γενετικής μας μνήμης, βρίσκεται η γνώση του σύμπαντος και των κόσμων, όπου η ζωή είναι απαλλαγμένη από την αυταπάτη του χρόνου και του χώρου.

Όπως ακριβώς είχε προγραμματιστεί μέσα μας για να επαναφυπνιστεί την τέλεια στιγμή, έτσι τώρα προσκαλεί την προσοχή μας.

Έχουμε ένα σκοπό πολύ μεγαλύτερο από όσο μπορέσαμε ποτέ να φανταστούμε.

Ο σκοπός αυτός ζητά να τον αναγνωρίσουμε τώρα και ζητά επίσης να αποκόψουμε τα κυκλώματα που μας συνδέουν με τα πρότυπα σκέψης και τα άχρηστα συναισθήματα τα οποία μας κρατούν δέσμιους στην αυταπάτη και στη σύγχυση των κατώτερων βασιλείων.

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Ακούστε τις σημερινές ειδήσεις από τους ερπετοειδείς...

. . .

Γείωση-Earthing: Για δωρεάν.... θεραπεία από φλεγμονές και χρόνιους πόνους!








Αν πάσχετε από φλεγμονές και χρόνιους πόνους. Βγείτε έξω και πατήστε ξυπόλητοι πάνω στη γη (χώμα, χόρτο) μόλις για μία ώρα. Αρχικά νιώστε την ενέργεια που αρχίζει να κυκλοφορεί από τη γή στο σώμα σας μέσα από τα πόδια. Μετά από μόλις μια ώρα θα αρχίσετε να αισθάνεστε σημαντική μείωση στους πόνους στο σώμα σας. Μπορεί να εκπλαγείτε!!!

Όσο απίστευτο και αν ακούγεται η απάντηση σε πολλούς απο τους χρόνιους πόνους της σημερινής εποχής, είναι το ξυπόλητο περπάτημα και η επαφή με τη γη.

Η γείωση-earthing είναι μια πρόσφατη ανακάλυψη που αναδεικνύει την ανάγκη της επαφής με τη γή για εξασφάλιση καλής υγείας.


Τα καταγεγραμενα οφέλη της γείωσης είναι:

             Ανακούφιση από τον πόνο και την χρόνια φλεγμονή
             Απαλλαγή από το άγχος και την ένταση των μυών
             Βελτίωση του ύπνου και χαλαρωση
             Βελτίωση της κυκλοφορίας
             Βελτιωμένη αθλητική απόδοση
             Βελτιωμένη συναισθηματική και πνευματική ισορροπία
             Αποκατάσταση των φυσιολογικών βιολογικών ρυθμών

Η ξυπόλητη επαφή με τη γη μας φέρνει σε επαφή με μια απεριόριστη πηγή ηλεκτρονίων. Αυτά τα ηλεκτρόνια δρουν ως αντιοξειδωτικά, εξουδετερώνοντας τις ελεύθερες ρίζες, που είναι η αιτία του πόνου και της χρόνιας φλεγμονής. Η γη παρέχει ζωτικής σημασίας προστασία από χρόνιο πόνο και τη φλεγμονή.

Η ξυπόλητη επαφή με τη γη συνδέει το σώμα με τους ρυθμικούς κύκλους του ενεργειακού πεδίου της γης. Οι κύκλοι αυτοί έχουν τεράστια σημασία, στη ρύθμιση των βιολογικών μας ρολογιών, των ορμονικών κύκλων και των φυσιολογικών ρυθμών. Η γείωση μας βοηθάει να διατηρούμε ψυχολογική και φυσιολογική ισορροπία.

Ελάτε σε επαφή με τη γη για να μειώσετε τη φλεγμονή και τον πόνο

Τα τελευταία χρόνια οι επιστήμονες κατανοούν ότι οι περισσότερες σύχρονες παθήσεις έχουν ένα κοινό παρονομαστή: τη χρόνια φλεγμονή. Ξαφνικά, η φλεγμονή έγινε μια από τις κύριες περιοχές της ιατρικής έρευνας. Σε τακτά χρονικά διαστήματα προκύπτουν έρευνες για νέες βλάβες που προκαλεί η χρόνια φλεγμονή στο σώμα. Αποσταθεροποιεί τα αποθεματα χολεστερόλης στις στεφανιαίες αρτηρίες, προκαλώντας καρδιοπάθιες και πιθανά εγκεφαλικά. 

Καταστρέφει εγκεφαλικά κύτταρα των ασθενών με Alzheimer's. Κάποιοι ακόμα υποστηρίζουν ότι επιταχύνει τον πολαπλασιασμό των ανώμαλων κυττάρων και μετατροπή τους σε καρκινικά κύτταρα. Με λίγα λόγια, η χρόνια φλεγμονή ίσως αποτελεί την «κινητήριο δύναμη» πίσω απο τις κυριότερες ασθένιες της μέσης και μεγάλης ηλικίας.

Αυτό που δεν είχαν καταλάβει οι επιστήμονες είναι ο ρόλος που παίζει η γη στην εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών και τη μείωση της χρόνιας φλεγμονής.

Ποτέ ξανά στην ανθρώπινη ιστορία, δεν υπήρχαν τόσες φλεγμονώδεις παθήσεις, όσες σήμερα. Ο αριθμός των ανθρώπων στις ηλικίες των 30 και 40 που πάσχουν από ασυνήθιστες για την ηλικία παθήσεις, συνεχώς αυξάνεται: υπέρταση, καρδιοπάθειες, διαβήτης, σκλήρυνση κατά πλάκας, πεπτικές διαταραχές, ηπατικές διαταραχες, νεφροπάθειες, παθήσεις του παχέος εντέρου, αρθρίτιδα, χρόνια κόπωση, οστεοπόρωση, ορμονική ανισσοροπία κ.α

Όλες οι έρευνες επιβεβαιώνουν τη σχέση μεταξύ όλων των σύγχρονων εκφυλιστικών παθήσεων και της χρόνιας φλεγμονής. Πού όμως οφείλεται αυτή η ραγδαία αύξηση; Από τη δεκαετία του 60 και με την είσοδο του πλαστικού στη ζωή μας, άρχισε η σταδιακή αποσύνδεσή μας από τον κυριότερο αντι-φλεγμονώδη παράγοντα-τη γη. Οι Συνθετικές σόλες παπουτσιών, τα χαλιά και τα μοντέρνα οικοδομικά υλικά, απομονώνουν τα σώματά μας από την άμεση επαφή με τη γη.


Γειωθείτε για καλύτερο ύπνο

Η επαφή με τη γη βελτιώνει πολλές παραμέτρους του ύπνου. Αρχικά προκαλεί σχεδόν άμεση χαλάρωση των μυών, βαθύτερες αναπνοές, και μια γενικότερη αίσθηση χαλάρωσης. Έρευνες για τον ύπνο δείχνουν ότι η υψηλή ποιότητα ύπνου: αυξάνει τη διάρκεια του ύπνου, μειώνει το χρόνο αφύπνησης και βελτιώνει την κατάσταση ύπνου REM. Η σημασία του καλού ύπνου είναι τεράστια.

Ο βαθύς ύπνος που ξεκουράζει, δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα, βελτιώνει τη μνήμη, αυξάνει τη δημιουργικότητα και την αποδοτικότητα. Έρευνες δείχνουν ότι η έλλειψη ύπνου, έχει ορμονικές και μεταβολικές αλλαγές ανάλογες της γήρανσης. Με άλλα λόγια, αν δεν κάνουμε καλό ύπνο, καμιά διατροφή και καμία γυμναστική δε μπορεί να μας κάνει υγιείς.

Είναι πιθανό η αποσύνδεσή μας από τη γη να βλάπτει την υγεία.

Στη σημερινή εποχή, η επανασύνδεσή μας με τη γη ίσως ειναι από τα σημαντικότερα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε! Βγείτε έξω και περπατήστε ξυπόλητοι ΟΠΟΥ και ΟΠΟΤΕ μπορείτε! Ειναι πολύ δύσκολο με τους σημερινούς ρυθμούς να βγαίνουμε έξω κάθε μέρα για μια ώρα, πόσο μάλλον να κοιμηθούμε σε επαφή με τη γή, ωστόσο ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΕΙΤΕ την κάθε ευκαιρία. Τα οφέλη είναι πραγματικά τεράστια.
 

 Μουράτης Ελευθέριος, Οστεοπαθητικός - Φυσιοπαθολόγος / dromostherapeia.gr 







Επιστημονικές αποδείξεις για τη δράση του earthing / http://www.ecofuture.gr/

Η γείωση κάνει το αίμα γίνεται πιο λεπτό και βελτιώνει την κυκλοφορία του.


                                                Πριν τη γείωση                Μετά τη γείωση






Οι παραπάνω φωτογραφίες παρουσιάζουν εικόνες από μικροσκόπιο σκοτεινού πεδίου από το αίμα τριών ατόμων στο ιατρείο του Αμερικάνου καρδιολόγου Dr. Sinatra, ακριβώς πριν και αμέσως μετά από μόλις σαράντα λεπτά γείωσης. Η εικόνα πριν τη γείωση είναι η αριστερή και η εικόνα μετά τη γείωση είναι η δεξιά. Οι εικόνες δείχνουν μια δραματική λέπτυνση των κυττάρων του αίματος. Σύμφωνα με τον Δρ. Σινάτρα, τα παραπάνω αποτελέσματα προτείνουν ότι άτομα με φλεγμονώδες «παχύ» αίμα (τυπικό σε καρδιοπάθειες και διαβήτη) ενδέχεται να αποκτήσουν τεράστια βοήθεια από την καθημερινή γείωση, μειώνοντας τις πιθανότητες για καρδιακό και εγκεφαλικό επεισόδιο.
  
 Η γείωση μειώνει τη φλεγμονή και εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες

Η Γη είναι μια φυσική πηγή ηλεκτρονίων και ανεπαίσθητων (subtle) ενεργειακών πεδίων που είναι απαραίτητα για την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού, του κυκλοφορικού, του συγχρονισμού των βιορυθμών και άλλων φυσιολογικών διεργασιών.

Φλεγμονή είναι μια κατάσταση που προκαλείται από τις θετικά φορτισμένες ελεύθερες ρίζες και συσχετίζεται με χρόνιες ασθένειες, συμπεριλαμβανομένης της γήρανσης.

Όταν το σώμα συνδεθεί με τη Γη, απορροφά ηλεκτρόνια, τα οποία με τη σειρά τους απορροφούν τις θετικά φορτισμένες ελεύθερες ρίζες. Η φλεγμονή ελαττώνεται και ξεκινάει η διαδικασία της ίασης. Η φλεγμονή, η ασθένεια και ο πόνος είναι ουσιαστικά μια εκδήλωση της έλλειψης ηλεκτρονίων από το σώμα μας.

Στην εικόνα κάτω παριστάνεται θερμογραφικά το πώς η γείωση μειώνει τη φλεγμονή.


                                       Πριν τη γείωση                               Μετά τη γείωση




Στην παρακάτω εικόνα έχουμε μια φωτογραφική τεκμηρίωση μιας δραματικής βελτίωσης μιας φλεγμονής με πόνο στο πόδι.






Η γείωση μειώνει τα επίπεδα της κορτιζόλης, της ορμόνης του άγχους, και αυξάνει τα επίπεδα της μελατονίνης

Μια μελέτη σε 12 άτομα σε χρονικό διάστημα 6 εβδομάδων, καταμέτρησε τα επίπεδα της ορμόνης του άγχους, της κορτιζόλης, όπως και της μελατονίνης, η οποία είναι βασικότατη για τον ύπνο και ένα πανίσχυρο αντιοξειδωτικό.

Όπως βλέπουμε στα παρακάτω γραφήματα, η γείωση ομαλοποίησε τα επίπεδα της κορτιζόλης, τα οποία πρέπει να είναι χαμηλά τη νύχτα και να αυξάνονται με το ξύπνημα, και αύξησε τα επίπεδα της μελατονίνης.




















.
 

Ορισμένα από τα παιδιά που υφίστανται κακοποίηση θα εμφανίσουν αργότερα μετατραυματική διαταραχή, κατάθλιψη ή γενικευμένο άγχος (Πηγή: MPI f. Psychiatrie)






.

Τα ψυχικά τραύματα «αφήνουν ίχνη στο DNA ορισμένων παιδιών
               
Γερμανική μελέτη, η οποία εντοπίζει μακροπρόθεσμες μεταβολές στο γενετικό υλικό ανθρώπων που είχαν ζήσει τραυματικά περιστατικά ως παιδιά, δείχνει να εξηγεί γιατί τα ψυχικά τραύματα σε νεαρή ηλικία αυξάνουν τον κίνδυνο ψυχικών διαταραχών στην ενήλικη ζωή.

Ερευνητές του Ινστιτούτου Ψυχιατρικής Max Planck στο Μόναχο αναφέρουν στο Nature Neuroscience ότι ορισμένοι άνθρωποι είναι γενετικά προδιατεθειμένοι να εμφανίσουν μόνιμη διαταραχή των ορμονών του στρες αν υποστούν κακοποίηση σε παιδική ηλικια.

Τα ψυχικά τραύματα, έδειξε η μελέτη, αλλάζουν τα μοτίβα μεθυλίωσης του DNA, τα οποία ρυθμίζουν το πόσο έντονα λειτουργούν τα γονίδια. Η προσθήκη και η απομάκρυνση μεθυλομάδων (-CH3) από τα γονίδια ονομάζεται «επιγενετική» αλλαγή, σε αντιδιαστολή με τις γενετικές αλλαγές που αφορούν την ίδια την πληροφορία που περιέχουν τα γονίδια.

Συγκεκριμένα, το στρες που προκαλεί η κακοποίηση στην παιδική ηλικία φαίνεται ότι προκαλεί την απομάκρυνση μιας μεθυλομάδας από το γονίδιο FKBP5, το οποίο πιστεύεται ότι βοηθά στη ρύθμιση των ορμονών του στρες.

Προηγούμενες μελέτες είχαν συνδέσει το FKB5 με τον κίνδυνο εμφάνισης κατάθλιψης, διαταραχών άγχους και μετατραυματική διαταραχή, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις ανθρώπων που είχαν υποστεί ψυχικά τραύματα σε παιδική ηλικία.

Στη νέα μελέτη, η Δρ Ελίζαμπεθ Μπάιντερ και οι συνεργάτες της εξέτασαν 2.000 Αφροαμερικανούς που είχαν υποστεί σοβαρά και πολλαπλά ψυχικά τραύματα είτε ως παιδιά είτε ως ενήλικες. Το ένα τρίτο των εθελοντών της μελέτης είχε εμφανίσει μετατραυματική διαταραχή, μια κατάσταση ακραίου άγχους που εμφανίζεται συχνά έπειτα από τραυματικές καταστάσεις όπως ο πόλεμος.

Οι εργαστηριακές εξετάσεις έδειξαν ότι η πιθανότητα να είχε εμφανίσει μετατραυματική διαταραχή ένας οποιοσδήποτε εθελοντής αυξάνεται ανάλογα με τη σοβαρότητα των τραυματικών εμπειριών, μόνο όμως στην περίπτωση που ο εθελοντής αυτός είναι φορέας μιας συγκεκριμένης ποικιλίας του FKB5.

Επιπλέον, απομεθυλίωση του FKB5 διαπιστώθηκε μόνο σε όσους είχαν πέσει θύματα κακοποίησης στην παιδική ηλικία και όχι ως ενήλικες.

Το συμπέρασμα είναι ότι η αύξηση των επιπέδων των ορμονών του στρες που προκαλεί στα παιδιά η κακοποίηση οδηγεί σε επιγενετικές αλλαγές, όπως είχαν δείξει και προηγούμενες μελέτες. Με τη σειρά τους, οι επιγενετικές αλλαγές προκαλούν μόνιμες αλλαγές στο σύστημα των ορμονών του στρες και αυξάνουν έτσι τον κίνδυνο διαταραχών που συνδέονται με το άγχος.

Αυτό όμως συμβαίνει μόνο σε γενετικά προδιατεθειμένα παιδιά (αυτά που φέρουν τη συγκεκριμένη ποικιλία του FKBP5) και επομένως η αύξηση του κινδύνου ψυχικών διαταραχών προκύπτει από την αλληλεπίδραση γονιδίων και περιβάλλοντος.

Όπως σχολιάζει ο Δρ Τόρστεν Κλένγκελ του Ινστιτούτου Max Planck, «το στοιχείο-κλειδί για τα θύματα παιδικής κακοποίησης είναι ότι οι επιγενετικές αλλαγές που προκαλούνται από το στρες μπορούν να συμβούν μόνο αν το DNA έχει μια συγκεκριμένη αλληλουχία».

Newsroom ΔΟΛ












.
 

Το βοτανο Σισάντρα. Schisandra chinensis (Chinese grape berry)-wu-wei-zi








Η σισάντρα –σύμφωνα με έρευνες - 
αυξάνει την ενέργεια και την ζωτικότητα, 
βελτιώνει την μνήμη και την εγρήγορση, 
βοηθά τα άτομα με κατάθλιψη, 
μειώνει την ευερεθιστότητα
Ακόμη πιο σημαντικός είναι ο ρόλος της στην λειτουργία των νεφρών και του συκωτιού.
Οι  ηπατοπροστατευτικές της  ιδιότητες  είναι πλέον παγκόσμια αναγνωρισμένες.
Τέλος πρέπει να ανα φερθεί ότι η σισάντρα βελτιώνει την οπτική οξύτητα.

diatrofologiki.gr

Η Σχισάνδρα  (Schisandra chinensis)  είναι ένα φυλλοβόλο ξυλώδες αναρριχώμενο φυτό ενδημικό στα δάση της βόρειας Κίνας, της Κορέας και της ρωσικής Άπω Ανατολής. Οι πλήρως ώριμοι καρποί, που έχουν λιαστεί και ξεραθεί, χρησιμοποιούνται φαρμακευτικά. Η γεύση τους έχει ένα μείγμα από ξινό, γλυκό, αλμυρό, καυτό, και πικρό ταυτόχρονα. Αυτός ο ασυνήθιστος συνδυασμός γεύσεων αντικατοπτρίζεται στα κινεζικά με το όνομά wu-wei-zi, που σημαίνει "φρούτο των πέντε γεύσεων".  Οι καρποί του φυτού χρησιμοποιούνται στην παραδοσιακή κινέζικη ιατρική, όπου θεωρείται ένα από τα 50 θεμελιώδη βότανα. Συνήθως χρησιμοποιούνται σε ξηρή μορφή ή βρασμένα για να κάνουν ένα τσάι.


ΤΑ ΔΡΑΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΤΗΣ
Τα κύρια συστατικά της είναι οι λιγνάνες σχιζανδρίνες Α F,G,N,J. Αρκετές σχιζανδρόλες καθώς και βιταμίνες C και Ε.


ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΣΙΣΑΝΤΡΑΣ
 Τονώνει και αναζωογοννεί το σώμα και αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας και αντοχής.
Δρα σαν ρυθμιστής του ανοσοποιητικού συστήματος
Έχει αντιοξειδωτικές ικανότητες, όμοιες με όλα τα μούρα
Αποτρέπει την προκαρκινική δραστηριότητα
Επιδρά στην κυκλοφορία του αίματος και προστατεύει την καρδιά.
Φαίνεται πως αυξάνει την σεξουαλικότητα και τονώνει το αναπαραγωγικό σύστημα


ΜΕΛΕΤΕΣ


Η ΗΠΑΤΟΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ

Από τις αρχές του 70 είχε δειχθεί ότι οι καρποί της έχουν την ικανότητα να μειώνουν πολύ τα επίπεδα της τρανσαμινάσης  SGPT σε ασθενείς που έπασχαν από χρόνια ιογενή ηπατίτιδα.

Τελευταίες έρευνες έδειξαν ότι τα κύρια συστατικά της δρόγης έχουν δράση και στην οξεία και χρόνια ηπατίτιδα, σε ηπατίτιδα που οφείλεται σε φαρμακοληψία, και στην κίρρωση του ήπατος.

Η χορήγηση υψηλών δόσεων της δρόγης επαναφέρει σε φυσιολογικά επίπεδα τα ηπατικά ένζυμα στο 70% των περιπτώσεων μέσα σε ένα μήνα.

Ακόμη, αποτρέπει την πραγματοποίηση πολλών ιστολογικών μεταβολών όπως η ίνωση, αποτρέπει την αποικοδόμηση του λίπους, την κυτταρική νέκρωση και την διήθηση των κυττάρων σε φλεγμονώδεις ιστούς.

Σήμερα, η σισάντρα , χρησιμοποιείται ευρέως για να βελτιώσει τις ηπατικές λειτουργίες αλλά και για να προσφέρει προστασία σε ασθενείς που κάνουν χημειοθεραπεία.

ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ: 

ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΗΝ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΥΤΤΑΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΗΠΑΤΙΚΩΝ ΜΕΜΒΡΑΝΩΝ
ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΟΥ ΑΣΚΟΡΒΙΚΟΥ ΟΞΕΟΣ ΣΤΟ ΗΠΑΡ
ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΙ ΤΗΝ ΛΙΠΙΔΙΚΗ ΥΠΕΡΟΞΕΙΔΩΣΗ ΣΤΑ ΗΠΑΤΙΚΑ ΜΙΚΡΟΣΩΜΑΤΑ
ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΟΥ ΜΟΝΟΞΕΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ ΣΤΟ ΣΥΚΩΤΙ
ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΗΠΑΤΟΤΟΞΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ (ΑΛΚΟΟΛ, ΦΑΡΜΑΚΑ) ΑΠΟΤΡΕΠΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΧΟΛΕΣΤΑΣΗ, ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΡΟΗ ΤΗΣ ΧΟΛΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΟΥΣΙΩΝ ΑΥΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΗΠΑΡ
ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΙΣ ΤΡΑΝΣΑΜΙΝΑΣΕΣ ΣΤΟ ΠΛΑΣΜΑ
ΒΕΛΤΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΗΠΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
ΔΙΕΓΕΙΡΕΙ ΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ mRNA ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑΤΙΚΩΝ ΚΥΤΤΑΡΩΝ
ΑΥΞΑΝΕΙ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΙΜΑΤΙΚΗ ΡΟΗ ΣΤΟ ΗΠΑΡ


ΑΛΛΕΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΗΣ ΣΙΣΑΝΤΡΑΣ

Σαν φυσικό ανταπτογενές, η σισάντρα αυξάνει την ικανότητα του σώματος να χειρίζεται κάθε στρεσσογόνο παράγοντα είτε από το περιβάλλον είτε από το ίδιο το σώμα, να αυτορυθμίζεται και να αποκτά την ομοιόστασή του, την εσωτερική δηλαδή ισορροπία.

Αυξάνει την ενέργεια,

τονώνει την σεξουαλικότητα,.

Βελτιώνει την μνήμη, την εγρήγορση, την ικανότητα για μάθηση και την συγκέντρωση.

Κλινικές μελέτες έχουν αποδείξει την ευεργετική του επίδραση στις νευρασθένειες, το πάρκινσον, τους επίμονους νευρικούς πονοκεφάλους, την αυπνία, τα εγκεφαλικά επεισόδια.

Είναι επίσης γνωστό ότι διεγείρει το νευρικό σύστημα, αυξάνοντας την ταχύτητα των νευρικών αντανακλαστικών αντιδράσεων και βελτιώνοντας την πνευματική διαύγεια.

Βελτιώνει τον ανήσυχο ύπνο.

Προστεύει και θεραπεύει πολλές αναπνευστικές λοιμώξεις, τον βήχα, την δύσπνοια , και γενικά φαίνεται πως έχει πολύ καλή επίδραση πάνω στην λειτουργία των πνευμόνων.

Για τις νυχτερινές εφιδρώσεις

Βελτιώνει την οπτική οξύτητα. Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική για να βοηθά τα μάτια των ατόμων που εργάζονται σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές ή κάνουν εξειδικευμένες εργασίες που απαιτούν οφθαλμική συγκέντρωση και υπερχρησία

Βελτιώνει την ακουστική οξύτητα

Μειώνει την υπέρμετρη ευαισθησία σε εξωτερικούς παράγοντες όπως το κρύο, η ζέστη, το άπλετο φώς, εξισορροπώντας τις αντιδράσεις του νευρικού συστήματος.

Αν υπάρχει βήχας οποιασδήποτε αιτιολογίας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε καρπούς Σισάντρας. Τους παρασκευάζουμε ως αφέψημα και πίνουμε 2 φορές την ημέρα.















.

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΤΕΛΟΜΕΡΩΝ ΤΟΥ DNA KAI ΑΡΑ ΤΗΣ ΝΕΟΤΗΤΑΣ ΜΑΣ








Ερευνητές βρήκαν ότι τα υψηλά επίπεδα του φυλλικού οξέος στο αίμα (800 mcg κάθε μέρα), συν βιταμίνη Β12 (500 έως 1000 mcg ημερησίως) μαζί με όλες τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β συνδέονται με τα μεγαλύτερα τελομερή.

Επιπλέον, οι πρωτεΐνες από τα καρύδια και σπόρους μπορεί να είναι ικανοί δότες ομάδας μεθυλίου. (Για μέγιστο όφελος, ωμοί ξηροί καρποί είναι καλύτεροι από ό, τι ψημένοι, γιατί η θερμότητα καταστρέφει τα πτητικά έλαια και άλλα θρεπτικά συστατικά στους ξηρούς καρπούς.)

Η βιταμίνη C έχει αποδειχθεί ότι επιβραδύνει την μείωση των τελομερών σε δόσεις μεταξύ 1 - 3 γραμμάρια ημερησίως.

Έρευνα σχετικά με τα μεταλλικά στοιχεία ψευδαργύρου (25-50 mg ανά ημέρα) και μαγνήσιο (400-800 mg ανά ημέρα) δείχνουν ότι είναι ζωτικής σημασίας για την αντιγραφή του DNA κατά την κυτταρική διαίρεση. Η έλλειψη αυτών των θρεπτικών ουσιών μπορεί να οδηγήσει σε βλάβη του DNA και σμίκρυνση των τελομερών.

Μικτές τοκοτριενόλες (μια μορφή πλήρους φάσματος της Βιταμίνης Ε) σε μία δόση από 400 έως 800 IU ημερησίως μπορεί να αποκαταστήσει πράγματι το μήκος των τελομερών και την αποτροπή απώλειας τους, βοηθώντας την παραγωγή του ενζύμου τελομεράση.

Πράσινο τσάι: μια μελέτη του 2010 ηλικιωμένων σε θέματα κινεζικής διαπίστωσε, ότι η αυξημένη πρόσληψη πράσινου τσαγιού μπορεί να σχετίζεται με μια πιθανή αύξηση της διάρκειας της ζωής μέσα από τη ρύθμιση του μήκους των τελομερών.

Ακολουθώντας μετρήσεις του μέσου όρου της διαφοράς του μήκους των τελομερών μεταξύ εκείνων που κατανάλωναν τη μεγαλύτερη ποσότητα πράσινου τσαγιού και εκείνων που κατανάλωναν το χαμηλότερο, οι ερευνητές καθόρισαν μια πιθανή διαφορά διάρκειας ζωής πέντε ετών μεταξύ των δύο αυτών ομάδων. Τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης ευνόησαν κυρίως τα τελομερή των ανδρών, με λιγότερο σημαντικά αποτελέσματα που βρέθηκαν στις γυναίκες πότες τσαγιού.

Κινέζικα βότανα: μετά την εξέταση πάνω από 250.000 διαφορετικών χημικών ενώσεων, σε μια προσπάθεια να βρεθεί ένας τρόπος να αυξηθεί η παραγωγή της τελομεράσης, οι επιστήμονες ανακάλυψαν μια χημική ουσία σε ένα κινέζικο βότανο που φαίνεται να ταιριάζει στο σχέδιο. Ονομασμένη TA65, αυτή η φυτική ένωση με μια προκαταρκτική έρευνα που είναι πολύ ελπιδοφόρα, αλλά και με μια τιμή της τάξεως των $ 600 ανά φιάλη παραμένει μόνο για εκείνους με βαθιές τσέπες να έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν τις κάψουλες.

Astragalus membranaceus, κοινά γνωστή Huang Qi στην κινεζική γλώσσα, είναι ένα παλιό βότανο που οι αρχαίοι Κινέζοι συνήθιζαν να θέτουν σαν ελατήριο στο βήμα τους για να ενισχύσει την αντίσταση στην ασθένεια. Αυτό είναι το βότανο από όπου το TA65 απομονώθηκε, και κάθε χρόνο κάτι νέο βγαίνει για τη δύναμη αυτού του φυτού. Με γλυκιά γεύση του και σχετικά ήπια συνολική γεύση, ενσωματώνεται εύκολα σε σούπες και τσάι. Αν και το επίπεδο του TA65 σε μια προληπτική ημερήσια δόση των 10 γραμμαρίων Astragalus είναι πιθανόν αρκετά μικρό, εξακολουθεί να λειτουργεί καλά στην πρόληψη μιας λίστας ασθενειών. Αν συνδυαστεί με την προαναφερθείσα διατροφή / συμπληρώματα, η τακτική κατανάλωση τσαγιού, και διαλογισμό, το Astragalus θα μπορούσε να πάει πολύ μακριά για να ενισχύσει τη διάρκεια ζωής σας και την αντίσταση στις ασθένειες. *

Bacopa είναι ένα Ayurvedic βότανο πού επίσης δίνει ενίσχυση στους τελομερές. *

Διαλογισμός: οι θετικές ψυχικές αλλαγές που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας διαλογισμού έχουν συσχετιστεί με τη μεγαλύτερη παραγωγή της τελομεράσης. Μια μελέτη που ονομάζεται το έργο Shamatha μέτρησε τα επίπεδα της τελομεράσης σαν το τέλος της τρίμηνης εντατική περιόδου διαλογισμού. Η δραστικότητα της τελομεράσης ήταν περίπου κατά ένα τρίτο υψηλότερη στην ομάδα διαλογισμού σε σύγκριση με μια ομάδα ατόμων που δεν διαλογίζονται που ελέγχθηκαν. Η ομάδα διαλογισμού βρήκε επίσης πολλές ευεργετικές ψυχολογικές επιπτώσεις από το διαλογισμό καθώς και καλύτερη αίσθηση του ελέγχου συνείδησης, και μια ισχυρότερη κατανόηση των μακροπρόθεσμων στόχων και αξιών. Τα μέλη βίωσαν επίσης μείωση σε αρνητικά συναισθήματα και νευρωτική, επαναλαμβανόμενη συμπεριφορά. Το έργο Shamatha είναι μία από τις πιο λεπτομερείς μελέτες που έχουν ποτέ γίνει σχετικά με το διαλογισμό.

Πάρτε μια καλή πολυβιταμίνη, τρώτε θρεπτικά λαχανικά, φρούτα και ξηρούς καρπούς, πιείτε μερικά φλιτζάνια υψηλής ποιότητας πράσινο τσάι με προσθήκη επιπλέον εκχυλίσματος Astragalus, και διευκολύνετε το μυαλό σας με λίγα λεπτά διαλογισμού καθημερινά. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να σας δώσει το μυαλό, το σώμα σας, και τα κύτταρα.



 



Τελομερές – τελομεράση.
(Από τη Βικιπαίδεια)

Το τελομερές είναι μια περιοχή του DNA, χωρίς μεγάλη πληροφοριακή αξία, που βρίσκεται στο τέλος του χρωμοσώματος και προστατεύει τη χρήσιμη γενετική πληροφορία από τη φθορά. Η πληροφορία που καθιστά το κύτταρο βιολογικά ενεργό βρίσκεται στο μεσομερές, το οποίο προστατεύεται από το τελομερές. Η ονοματολογία έχει προκύψει από τη σύνθεση των ελληνικών λέξεων «τέλος», «μέσο» και «μέρος». Τα τελομερή δεν περιέχουν σημαντική γενετική πληροφορία, έχουν όμως τέτοια δομή που επιτρέπουν την προσκόλληση πρωτεϊνών που «δένουν» τη διπλή έλικα του DNA στην κάθε άκρη της, κάτι που έχει παρομοιαστεί από τους ειδικούς σαν το προστατευτικό άκρο στα κορδόνια των παπουτσιών το οποίο δεν αφήνει τα κορδόνια να ξεφτίζουν με τη χρήση

Το μηχανισμό που προστατεύει το μήκος των τελομερών τον παρέχει η τελομεράση, που είναι ένα ένζυμο με την ικανότητα, όχι να αντιγράφει γενετική πληροφορία, αλλά να συμπληρώνει και πάλι σε μήκος το τελομερές. Εάν η τελομεράση διατίθεται σε ικανές ποσότητες στα σημεία του οργανισμού που γίνονται οι κυτταρικές διαιρέσεις, δίνεται στα τελομερή η δυνατότητα να αποκαθίστανται πλήρως σε μήκος και το κύτταρο μπορεί και παραμένει έτσι βιολογικά ενεργό για πάντα. Έχουν μελετηθεί μονοκύτταροι οργανισμοί με περίσσεια τελομεράσης που τους κάνει αθάνατους σε ευνοϊκές συνθήκες περιβάλλοντος.

Σε μακρές περιόδους τοξικού στρες, το οποίο διαχωρίζεται από το υγιές παρατεταμένο στρες που μας κάνει παραγωγικούς κάτω από ισορροπημένη ψυχολογία, παρατηρείται επιτάχυνση της γήρανσης σε κυτταρικό επίπεδο, η οποία μετράται ως αποτέλεσμα φθοράς στα τελομερή. Τα τελομερή στις ομάδες που υποφέρουν από χρόνιο τοξικό στρες εμφανίζονται μικρότερα σε μήκος, άρα και με μικρότερη δυνατότητα αντίστασης στη φθορά που προκαλούν οι κυτταρικές διαιρέσεις καθώς η δράση της τελομεράσης εμφανίζεται κατά 50% μειωμένη. 40 χρόνια υπό την επίδραση τοξικού στρες μετρώνται να συνεπάγονται τουλάχιστο 10 επιπλέον χρόνια γήρανσης σε κυτταρικό επίπεδο. Παρόμοιο αποτέλεσμα μετράται να έχει και ένα διαφορετικό είδος στρες, αυτό που συνεπάγεται η αποτυχία να φέρουν αποτέλεσμα παρατεταμένες διατροφικές δίαιτες αδυνατίσματος. Αρνητική επίδραση στο μήκος των τελομερών και στη δράση της τελομεράσης έχει επίσης το κάπνισμα.

Το μειωμένο μήκος των τελομερών στα υγιή κύτταρα έχει σχετιστεί με τις ασθένειες όπως ο καρκίνος, τα καρδιακά νοσήματα, ο διαβήτης, η αρτηριοσκλήρυνση, η πνευμονική ίνωση, η παχυσαρκία, χωρίς παρόλα αυτά να αποδίδεται απ' ευθείας σχέση μεταξύ των ασθενειών αυτών και του μήκους των τελομερών, σε ότι αφορά την πρόκλησή τους.















.