FAOS SAMADHI 2

Εναλλακτικος χωρος αναζητησης και θεραπευτικων τεχνων.

Εργαστηρι Αυτογνωσιας.

Ολιστικες ψυχοθεραπευτικες προσεγγισεις μεσω της Βοτανικης Ιατρικης, του Διαλογισμου, της Μεταφυσικης, της Ανθρωπολογιας, της Νεας Φυσικης και της Νεας Ενεργειας.


Κάπου στα βάθη της γενετικής μας μνήμης, βρίσκεται η γνώση του σύμπαντος και των κόσμων, όπου η ζωή είναι απαλλαγμένη από την αυταπάτη του χρόνου και του χώρου.

Όπως ακριβώς είχε προγραμματιστεί μέσα μας για να επαναφυπνιστεί την τέλεια στιγμή, έτσι τώρα προσκαλεί την προσοχή μας.

Έχουμε ένα σκοπό πολύ μεγαλύτερο από όσο μπορέσαμε ποτέ να φανταστούμε.

Ο σκοπός αυτός ζητά να τον αναγνωρίσουμε τώρα και ζητά επίσης να αποκόψουμε τα κυκλώματα που μας συνδέουν με τα πρότυπα σκέψης και τα άχρηστα συναισθήματα τα οποία μας κρατούν δέσμιους στην αυταπάτη και στη σύγχυση των κατώτερων βασιλείων.

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

ΒΙΟΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ. Μέθοδος διάγνωσης και εξισορρόπισης με την συσκευή βιοσυντονισμού MORA.





Από την Νεολιθική Εποχή ακόμα φθάνουν μαρτυρίες για χρήση ενεργειακών θεραπειών. Στην σημερινή μας εποχή, ιδιαίτερα με την κβαντική θεώρηση και την μοριακή βιολογία μπορούμε να μιλάμε για πραγματική επανάσταση στο χώρο της υγείας. Η κλασσική, "δυτικού" τύπου ιατρική βρίσκει τις απλές αιτίες της ασθένειας και αυτές αντιμετωπίζει. Το σώμα φαίνεται ότι έχει παθητικό ρόλο. Είναι όμως έτσι; 

Η πραγματικότητα μας ωθεί να αλλάξουμε προσανατολισμό. Τα φαινόμενα της ζωής μοιάζουν να υφίστανται μεταξύ της Νευτώνειας Θεώρησης και των Θεωριών του Χάους. Το ηλεκτρόνιο συμπεριφέρεται άλλοτε σαν κύμα και άλλοτε σαν σωμάτιο. Ακόμα πιο πέρα, τίποτα δεν είναι χωρίς σχέση με τα υπόλοιπα, δεν υπάρχουν γραμμικές σχέσεις του τύπου αίτιο αποτέλεσμα, μια ασθένεια μια θεραπεία.

 Ο D. Bohm μας έχει μιλήσει πολύ περί αυτών. Στην θεωρία των "κβάντων" μια υπερτοπική αρχή συνδέει το κάθε τι με όλα. Στο Σύμπαν είναι αδύνατο να γίνει μια απόλυτη μέτρηση αιτίας και αποτελέσματος. Η συμβατική ιατρική, εξακολουθεί την διαγνωστική και θεραπευτική πρακτική πάνω στο σκεπτικό της κλειδαριάς και του κλειδιού στην οποία η κλειδαριά είναι η ασθένεια και το κλειδί το φάρμακο ή η εγχείρηση. Σ΄ένα πολυκύτταρο οργανισμό τα κύτταρα δεν υφίστανται ξεχωριστά.

 Σε κάθε κύτταρο γίνονται 30.000 διαφορετικές διεργασίες το δευτερόλεπτο. Αν λάβουμε υπ΄όψιν ότι ο αριθμός των κυττάρων του σώματος ανέρχεται σε 1013, τότε σε κάθε δευτερόλεπτο διεκπεραιώνονται 1013 x 30.000 διεργασίες. Αριθμός ασύλληπτος για να εξηγηθεί μόνο με βιοχημικό τρόπο. Το επιστημονικό δόγμα των ανεξάρτητων μερών, οδηγεί σε θεραπεία μοντέλου της ασθένειας αντί για τον ασθενή. 

Ας αφήσουμε το γεγονός ότι στην "συμβατική" ιατρική σπάνια συζητείται για ποιο λόγο τα ίδια συμπτώματα μπορεί να προκληθούν από διαφορετικά αίτια ή ότι το ίδιο φάρμακο μπορεί να προκαλέσει διαφορετικά αποτελέσματα σε δύο άτομα που έχουν τα ίδια συμπτώματα. Στατιστικά στις Η.Π.Α. το 50% των συνταγογραφούμενων φαρμάκων δεν έχουν αποτελέσματα, το 30% παρουσιάζουν παρενέργειες δηλαδή 80% είναι αναποτελεσματικά.

 Κορυφαίοι επιστήμονες, μεταξύ αυτών: κάτοχοι του Βραβείου Nobel καταλήγουν με πλούσιο αποδεικτικό υλικό στο ότι μια Βιοφυσική διαδικασία προηγείται της Βιοχημικής. Εδώ τον κύριο λόγο έχουν οι κβαντικές μετατροπές και οι μεταβιβάσεις πληροφοριών επιτυγχάνονται μέσω εκπομπής των λεγόμενων βιοφωτονίων, σωματιδίων που κινούνται με την ταχύτητα του φωτός. Πρόκειται για χαμηλής ισχύος ακτινοβολία που εκπέμπεται από τον πυρήνα του κυττάρου. Εκεί, μια ηλεκτρομαγνητική και φωτονιακή επικοινωνία ανάμεσα στο DNA και το κεντριόλιο κάνει την παρουσία της, με αποτέλεσμα το κάθε κύτταρο να επικοινωνεί με ταχύτητα φωτός με όλα τα υπόλοιπα κύτταρα του σώματος! 

Ετσι, ο παράγων βιοφωτόνιο καθίσταται πρωταρχικός για την πρόληψη και θεραπεία διαταραχών μέσω του Βιοσυντονιστικού φαινομένου. Διότι η πρώτη διαταραχή που εμφανίζεται σε ιστούς όργανα και άλλες δομές του σώματος αφορά μια απόκλιση ιδιοσυχνότητας από τις φυσιολογικές τιμές.

Ο Βιοσυντονισμός αποκαθιστά σε μεγάλο βαθμό αυτού του τύπου της μεταβολές που αφορούν συνολικά ολόκληρη την ενεργειακή υποδομή του σώματος. Διάσημοι ερευνητές οι S.P. Sitko, F. Popp, H. Frohlich, R. Sheldrake, T. Moss, I. Prigogine ο καθένας από διαφορετικό πεδίο συγκλίνουν στην άποψη ότι πριν από κάθε εκδήλωση διαταραχής στο αντιληπτικό, ορατό πεδίο, εμφανίζεται μία λειτουργική ανισορροπία και κάποιες ηλεκτρομαγνητικές σταθερές αποκλίνουν από τις φυσιολογικές τιμές.

 Ο Dr. R. Damadian απέδειξε την τεράστια σημασία των μορίων του ύδατος στην μεταφορά πληροφοριών στην προσπάθειά του να συμβάλλει στην εξήγηση του τρόπου πολλαπλασιασμού καρκινικών κυττάρων. Ο Α. Pischinger ανέδειξε την σπουδαιότητα του μεσοκυττάρου χώρου για την μετάδοση πληροφοριών από και προς τα όργανα. Χαρακτήρισε το μεσέγχυμα σαν ωκεανό, η ποιότητα του οποίου πρέπει να είναι άριστη, προκειμένου τα ψάρια όργανα να διαβιούν σε κατάλληλο περιβάλλον.

 Ενώ η σύγχρονη ιατρική πρεσβεύει ότι το γονίδιο είναι ο απ΄ευθείας επόπτης των βιολογικών λειτουργιών η ολιστική άποψη αναφέρεται σ΄ένα γονίδιο που αποτελεί δεξαμενή προσχεδιασμένης λειτουργίας, του πώς δηλαδή τα κύτταρα και τα υψηλότερα συστήματα θα μπορούσαν να λειτουργήσουν. Επειτα, η δρώσα, η πραγματική ρύθμιση των βιολογικών δραστηριοτήτων στα κύτταρα και στα υψηλότερα επίπεδα της οργάνωσης, απαντάται σ΄αυτό που αποκαλούμε σύστημα "περιοχής" διακανονισμού, στο οποίο βρίσκονται τα τριχοειδή, τα κύτταρα και το μεσοκυττάριο υγρό.

 Στο χώρο αυτό συμβαίνει η πραγματική συνομιλία όλων των δομών του σώματος και των πληροφοριών του περιβάλλοντος με μορφή χημική, ηλεκτρομαγνητική, κβαντική από το αίμα, την λέμφο, τα νεύρα και τις ορμόνες. Οι γονιδιακές δυσλειτουργίες αφορούν μόνο το 2% των εμφανιζόμενων ασθενειών. Το υπόλοιπο τεράστιο ποσοστό σχετίζεται από συνδιαστικούς παράγοντες που αφορούν την εξέλιξη του συστήματος αυτής της περιοχής. Η γνώση αυτού του επιπέδου επιτρέπει στην ολιστική ιατρική να αναγνωρίζει δυσλειτουργίες των διαφόρων δομών και να δρα προληπτικά.

 Μια σπουδαία μέθοδος διάγνωσης αλλά συγχρόνως και εξισορρόπισης εφαρμόζεται από το 1977 με την συσκευή βιοσυντονισμού MORA. Οι Γερμανοί Dr. F. Morell γιατρός και E. Rasche ηλεκτρονικός, βασισμένοι στις νέες αντιλήψεις για το ανθρώπινο σώμα κατόρθωσαν να υλοποιήσουν ένα λειτουργικό καθόλα προληπτικό και θεραπευτικό μηχάνημα. 

Εκμεταλλευόμενοι τον τρόπο εκπομπής και μετάδοσης πληροφοριών από τα κύτταρα υπό μορφή δονήσεων. Σ΄ένα σώμα υγιές αυτή η διαδικασία πρακτικά τελείται απρόσκοπτα. Σε περιπτώσεις όμως που παρεμβάλλονται παράγοντες stress (τοξίνες, φάρμακα, ρύποι, βακτήρια, κακή ψυχολογία κ.ά.) τότε η επικοινωνία μεταξύ των κυττάρων παρεμποδίζεται με αποτέλεσμα μακροχρόνια εγκατάσταση παθολογιών.

Με την συσκευή MORA, μέσω συχνοτήτων, είναι δυνατόν ν΄ανιχνευθούν οι παράγοντες εκείνοι που προκαλούν επιδείνωση. Ο μηχανισμός είναι ο ακόλουθος: στην συσκευή αποθηκεύονται κωδικοποιημένες οι φυσιολογικές και παθολογικές ιδιοσυχνότητες κάθε ιστού, οργάνου, ιχνοστοιχείου κλπ του σώματος. Επίσης αποθηκεύονται ιδιοσυχνότητες επιβλαβών για την υγεία παραμέτρων (δηλητήρια, τοξίνες, βαρέα μέταλλα, γεωπαθητικά ρεύματα, ακτινοβολίες, ιοί, παράσιτα, βακτήρια κ.ά.). 

Ο χειριστής της συσκευής επιτυγχάνει κάνοντας χρήση καθορισμένων σημείων κυρίως στα δάχτυλα του χεριού να εντοπίσει αποκλίσεις από τις φυσιολογικές τιμές ιδιοσυχνοτήτων. Οι εκπεμπόμενες υπό μορφήν ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων πληροφορίες υφίστανται μέσα στην συσκευή ηλεκτρονική επεξεργασία. Τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα στο σύνολό τους οδηγούνται από το σώμα του εξεταζόμενου μέσω ηλεκτροδίων στην συσκευή και επιστρέφουν με αντεστραμένες τις παθολογικές πληροφορίες.

 Μετά από επανάληψη τα επιβλαβή πεδία εξασθενούν ή χάνονται οριστικά. Η ενεργειακή εξισορρόπηση με την συσκευή MORA δεν αποτελεί βεβαίως μορφή ηλεκτροθεραπείας ή άλλης μορφής ακτινοβολίας, δεν είναι παραϊατρική μέθοδος και δεν έχει παρενέργειες. Είναι ανώδυνη και αναίμακτη. Κατά το πρώτο στάδιο θεραπείας που λέγεται "βασική θεραπεία" επιτυγχάνεται μια γενική εξισορρόπηση του οργανισμού. Στο δεύτερο στάδιο αντιμετωπίζεται απ΄ευθείας το συγκεκριμένο πρόβλημα οξύ ή χρόνιο. 

Η πορεία της πρακτικής ελέγχεται με ειδική ανώδυνη ακίδα που τοποθετείται σε βελονιστικά σημεία, τα οποία αναφέρονται στην ενεργειακή κατάσταση της υπό εξέταση και εξισορρόπιση δομής. Οι οξείες καταστάσεις (πόνοι, μολύνσεις, φλεγμονές) εξισορροπούνται με 3-4 θεραπείες, αριθμό αρκετό για αποτελεσματική κινητοποίηση του μηχανισμού της αυτοάμυνας. Χρόνιες παθολογίες απαιτούν όπως είναι φυσικό μεγαλύτερο αριθμό. Στην αρχή της θεραπείας μπορεί να εμφανισθούν αντιδράσεις, λόγω μηχανισμού αποβολής των τοξικών στοιχείων, στοιχείο που δεν αποτελεί ένδειξη λανθασμένου χειρισμού.

 Η συστηματική διάγνωση (και στην συνέχεια η προσαρμοσμένη εξισορρόπιση) μεταξύ άλλων περιλαμβάνει: test γεωπαθητικής επιβάρυνσης, ουλών, οδοντικό (ανεύρεση μικρορευμάτων και δυσανεξιών αμαλγαμάτων), δυσανεξίας τροφών και ουσιών (αλλεργίες), επιβάρυνσης βαρέων μετάλλων, μυκητιάσεων, ελλείψεως βιταμινών μετάλλων και ιχνοστοιχείων, ανθοϊαμάτων Bach, ομοιοπαθητικών και αλλοπαθητικών φαρμάκων για την ανεύρεση του πλέον κατάλληλου και την αποφυγή ασυμβατότητας και δυσανεξίας. 

Η Βιοσυντονιστική συσκευή MORA χρησιμοποιείται εκτός των ανωτέρω tests σε αλλεργίες, δυσανεξίες τροφών, δυσανεξίες οδοντιατρικών αμαλγαμάτων, παθήσεις κυκλοφορικού, ουρολογικά προβλήματα, αυτοάνοσα νοσήματα (ρευματοειδής αρθρίτις), μεταβολικές διαταραχές, ψυχολογικές διαταραχές (άγχος, πανικός, κατάθλιψη, υπερκινητικότητα) σε πόνους (αυχενικό, ισχιαλγία, τενοντίτιδες, επικονδυλίτιδες κ.ά.), ημικρανίες, αποκατάσταση καταγμάτων διακοπή καπνίσματος (ποσοστό επιτυχίας 90%), παθήσεις γαστρεντερικού (σπαστική κολίτιδα, ευερέθιστο έντερο), σύνδρομο χρόνιας κόπωσης, ορμονικές διαταραχές, διαταραχές ύπνου, εξασθένηση ανοσοποιητικού κ.ά.

 Γιάννης Λάμπρου / www.biosyn.gr






.