FAOS SAMADHI 2

Εναλλακτικος χωρος αναζητησης και θεραπευτικων τεχνων.

Εργαστηρι Αυτογνωσιας.

Ολιστικες ψυχοθεραπευτικες προσεγγισεις μεσω της Βοτανικης Ιατρικης, του Διαλογισμου, της Μεταφυσικης, της Ανθρωπολογιας, της Νεας Φυσικης και της Νεας Ενεργειας.


Κάπου στα βάθη της γενετικής μας μνήμης, βρίσκεται η γνώση του σύμπαντος και των κόσμων, όπου η ζωή είναι απαλλαγμένη από την αυταπάτη του χρόνου και του χώρου.

Όπως ακριβώς είχε προγραμματιστεί μέσα μας για να επαναφυπνιστεί την τέλεια στιγμή, έτσι τώρα προσκαλεί την προσοχή μας.

Έχουμε ένα σκοπό πολύ μεγαλύτερο από όσο μπορέσαμε ποτέ να φανταστούμε.

Ο σκοπός αυτός ζητά να τον αναγνωρίσουμε τώρα και ζητά επίσης να αποκόψουμε τα κυκλώματα που μας συνδέουν με τα πρότυπα σκέψης και τα άχρηστα συναισθήματα τα οποία μας κρατούν δέσμιους στην αυταπάτη και στη σύγχυση των κατώτερων βασιλείων.

Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Το Φως είναι Εκδήλωση / O.M. Aïvanhov






Το πνεύμα και η ψυχή είναι οι εκδηλώσεις μέσα μας των δύο κοσμικών αρχών, του αρσενικού και του θηλυκού. Το πνεύμα αντιπροσωπεύει τη φωτιά, και η ψυχή αντιπροσωπεύει το φως. Η ψυχή πεινά και το πνεύμα διψά, και κάθε ένα τρέφεται από το στοιχείο που είναι συμπληρωματικό προς αυτό. Η ψυχή, η οποία είναι θηλυκή, επιθυμεί να τραφεί από την αρσενική αρχή και έτσι τρώει φωτιά, και το πνεύμα, που είναι αρσενικό, έχει ανάγκη να τραφεί από τη θηλυκή αρχή κι έτσι πίνει φως.

Κι όπως η αρσενική αρχή παράγει τη θηλυκή αρχή, έτσι η φωτιά παράγει το φως. Το φως είναι μια εκδήλωση, μια εκπόρευση από τη φωτιά. Όταν ανάβει μια φωτιά, συνοδεύεται πάντα από φως. Και όσο πιο καθαρό το υλικό που τροφοδοτεί τη φωτιά, τόσο πιο διαφανές και καθαρό είναι το φως.

Omraam Mikhael Aïvanhov







Κεταμινη (special-K) και Καταθλιψη. Ουσίες που αλλάζουν την κατάσταση της συνείδησης ( ψυχεδελικές – ψυχοδηλωτικες), μπορούν να δώσουν νέα προοπτική και βάζουν σε πειρασμό την επιστημονικη κοινοτητα.








http://64.19.142.13/news.in.gr/files/1/audio_player.gif
Ουάσινγκτον

Ουσίες που αλλάζουν την κατάσταση της συνείδησης θα μπορούσαν να είναι χρήσιμα στην αντιμετώπιση διαφόρων ψυχικών παθήσεων, προτείνουν τρεις νέες μελέτες σε ΗΠΑ και Ευρώπη: 
Οι πρώτες δύο δείχνουν ότι η κεταμίνη μπορεί να καταπολεμήσει την κατάθλιψη από την πρώτη δόση, ενώ η τρίτη εξετάζει ένα συνδυασμό ψυχεδελικών ναρκωτικών και ψυχοθεραπείας.

Η κεταμίνη, ένα αναισθητικό που χρησιμοποιείται κυρίως στην κτηνιατρική και προκαλεί ψευδαισθήσεις σε μεγάλες δόσεις, «είναι σαν μαγικό φάρμακο» κατά της κατάθλιψης, εκτιμούν ερευνητές του Πανεπιστημίου του Γέιλ που δημοσιεύουν τα ευρήματά τους στο κορυφαίο περιοδικό Science.

«Μία και μόνο δόση μπορεί να έχει ταχύτατα αποτελέσματα που διαρκούν για επτά με δέκα ημέρες» δήλωσε στο AFP o Ρόναλντ Ντούμαν, καθηγητής Ψυχιατρικής και Φαρμακολογίας και επικεφαλής της μελέτης.

Σε αντίθεση με τα αντικαταθλιπτικά φάρμακα, τα οποία πρέπει να χορηγούνται για αρκετές ημέρες ή εβδομάδες για να φέρουν αποτέλεσμα, η κεταμίνη βοήθησε εντός λίγων ωρών ασθενείς με αυτοκτονικό ιδεασμό, αναφέρει η ερευνητική ομάδα.

Η δόση, βέβαια, ήταν πολύ μικρότερη από ό,τι όταν η κεταμίνη χρησιμοποιείται ως παράνομο ναρκωτικό, περισσότερο γνωστό ως «Special K».

Πειράματα σε αρουραίους με συμπεριφορικές διαταραχές που συνδέονται με την κατάθλιψη έδειξαν ότι η κεταμίνη βελτιώνει την επικοινωνία ανάμεσα στους νευρώνες του εγκεφάλου, η οποία πιστεύεται ότι επηρεάζεται από το χρόνιο στρες.

Πάντως ο μηχανισμός δράσης παραμένει εν πολλοίς αδιευκρίνιστος.

Μια δεύτερη, ανεξάρτητη μελέτη του αμερικανικού Εθνικού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας διαπιστώνει ότι το 70% των ασθενών με κατάθλιψη που δεν βελτιώνεται με αντικαταθλιπτικά ανακουφίστηκε εντός λίγων ωρών έπειτα από τη χορήγηση μιας δόσης κεταμίνης.

Η τρίτη μελέτη για το θέμα δημοσιεύεται στο Nature Neuroscience από ερευνητές του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ψυχιατρικής της Ζυρίχης.

Η ερευνητική ομάδα εκτιμά ότι η κεταμίνη και άλλα ψυχεδελικά ναρκωτικά, όπως το LSD και η ψιλοκυβίνη (η δραστική ουσία στα λεγόμενα «μαγικά μανιτάρια») μπορούν να συνδυαστούν με την ψυχοθεραπεία για την αντιμετώπιση παθήσεων όπως η κατάθλιψη, οι ψυχαναγκαστικές διαταραχές και ο χρόνιος πόνος.

Οι ουσίες αυτές μπορούν να δρουν ως ψυχικοί «καταλύτες» που αλλάζουν την αντίληψη των ασθενών για τα προβλήματα ή το χρόνιο πόνο τους.

Όπως δήλωσε στο Reuters ο Φρανζ Βόλενβαϊντερ, επικεφαλής της μελέτης, «οι ψυχεδελικές ουσίες μπορούν να δώσουν στους ασθενείς μια νέα προοπτική -ειδικά όταν έρχονται στην επιφάνεια απωθημένες αναμνήσεις».


Η άλλη όψη του special-K
Copyright 2010
The Associated Press All Rights Reserved
Associated Press text, photo, graphic, audio and/or video material shall not be published, broadcast, rewritten for broadcast or publication or redistributed directly or indrectly in any medium. Neither these AP Materials nor any portion thereof may be stored in a computer except for personal and non-commercial use. The AP will not be held liable for any delays, inaccuracies, errors or omissions therefrom or in the transmission or delivery of all or any part thereof or for any damages arising from any of the foregoing.
http://64.19.142.13/news.in.gr/files/1/audio_player.gif

Η κεταμίνη, ένα αναισθητικό για άλογα το οποίο χρησιμοποιείται και ως ναρκωτικό με την ονομασία «special-K», καταπολεμά την κατάθλιψη ταχύτερα από οποιοδήποτε αντικαταθλιπτικό έχει δοκιμαστεί έως σήμερα, διαπιστώνουν Αμερικανοί γιατροί.


Η ουσία είναι απίθανο να χρησιμοποιηθεί ως φάρμακο, καθώς προκαλεί παραισθήσεις, ωστόσο ίσως ανοίγει το δρόμο για νέα γενιά αντικαταθλιπτικών.

Μία μόνο δόση κεταμίνης βελτίωσε τη διάθεση των εθελοντών με κατάθλιψη σε διάστημα μόλις δύο ωρών, τη στιγμή που τα σημερινά αντικαταθλιπτικά χρειάζονται ημέρες ή και εβδομάδες για να δράσουν, αναφέρει το Reuters.  Μία εμδομάδα μετά τη χορήγηση της ουσίας, το ένα τρίτο των ασθενών συνέχιζε να αισθάνεται καλά, παρόλο που ο χρόνος ημιζωής της κεταμίνης στον οργανισμό είναι μόλις δύο ώρες.

H κεταμίνη, που ανακαλύφθηκε το 1962, σχετίζεται χημικά με το PCB, ουσία γνωστή και ως αγγελόσκονη. Και τα δύο έχουν ψυχεδελικές ιδιότητες και προκαλούν «εξωσωματικές» εμπειρίες.

Η κεταμίνη μπλοκάρει στον εγκέφαλο έναν υποδοχέα (της N-μεθυλ-D-ασπαρτάμης) ο οποίος πιθανώς σχετίζεται με την κατάθλιψη. Τα σημερινά φάρμακα στοχεύουν σε νευροδιαβιαστές όπως η σεροτονίνη, ωστόσο είναι πιθανό ότι έμμεσα επηρεάζουν και τους εν λόγω υποδοχείς. Είναι πιθανό, αναφέρουν οι ερευνητές, ότι η κεταμίνη δρα τόσο γρήγορα επειδή ακολουθεί μια συντομότερη «παράκαμψη» σε αυτό το βιοχημικό μονοπάτι.

Η ομάδα του Κάρλος Ζαράτε στα αμερικανικά Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας στο Μέριλαντ θέλησε να συνεχίζει παλαιότερη μελέτη που έδειχνε ότι η κεταμίνη έχει αντικαταθλιπτική δράση.

Το αναισθητικό δοκιμάστηκε σε 17 άτομα με μείζονα κατάθλιψη που δεν είχαν βελτιωθεί από τουλάχιστον δύο συμβατικές φαρμακευτικές θεραπείες. Στους εθελοντές χορηγήθηκε ενδοφλέβια είτε κεταμίνη είτε ψευδοφάρμακο (placebo) και η διάθεσή τους βαθμολογήθηκε ανά τακτά χρονικά διαστήματα με μια καθιερωμένη κλίμακα αξιολόγησης.

Το 71% των εθελοντών είχε παρουσιάσει σημαντική βελτίωση σε διάστημα από δύο ώρες έως μία ημέρα, και το 35% συνέχισε να αισθάνεται καλά μία εβδομάδα μετά τη χορήγηση.

Το πρόβλημα, ωστόσο, είναι ότι η «συντριπτική πλειονότητα» των ασθενών παρουσίασε τις πρώτες ώρες μετά τη χορήγηση ήπιες παραισθήσεις, για παράδειγμα ανύπαρκτα φωτεινά ίχνη στο οπτικό τους πεδίο.

H έρευνα δημοσιεύεται στο Archives of General Psychiatry.

Newsroom ΔΟΛ





Λονδίνο 

 Βρετανοί επιστήμονες αποκαλύπτουν πως ένα ηρεμιστικό για άλογα και παραισθησιογόνο των θαμώνων νυχτερινών κέντρων, το γνωστό «special K» μπορεί να ανακουφίσει την κατάθλιψη, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο Archives of General Psychiatry.

Η κεταμίνη, η οποία μπορεί επίσης να παράγει συναισθήματα απόσπασης, μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για νέες θεραπείες ατόμων που υποφέρουν από κατάθλιψη. Ο Δρ. Μπιλ Ντίκιν από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ διαπίστωσε ότι η κεταμίνη αποκαθιστά στο φυσιολογικό τον σφαιρικό μετωπιαίο φλοιό, την περιοχή δηλαδή που εντοπίζεται πίσω από τους οφθαλμούς και είναι υπερδραστήρια στα καταθλιπτικά άτομα.

Η περιοχή αυτή πιστεύεται ότι ευθύνεται για το αίσθημα της ενοχής, του φόβου, της αντίληψης και των σωματικών αντιδράσεων όπως η ταχυκαρδία. Η κατάθλιψη είναι κύρια αιτία αυτοκτονίας και επηρεάζει περίπου 121 εκατομμύρια άτομα παγκοσμίως, σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Στην παρούσα μελέτη, ο ερευνητής χορήγησε ενδοφλέβια κεταμίνη σε 33 υγιείς εθελοντές και έκανε λεπτό-προς-λεπτό εγκεφαλικές απεικονίσεις για να δει τι συνέβαινε καθώς το φάρμακο άρχιζε να επιδρά.

Οι απεικονίσεις έδειξαν ότι το σκεύασμα είχε άμεση επίδραση. Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά διότι περίμενε η κεταμίνη να επηρεάσει τον τμήμα του εγκεφάλου που ελέγχει την ψύχωση. Καταγράφηκε κάποια δραστηριότητα σ' αυτό το σημείο αλλά αυτό που προκάλεσε εντύπωση ήταν η απενεργοποίηση του κέντρου της κατάθλιψης.
Παλαιότερη έρευνα είχε δείξει ότι η κεταμίνη βελτιώνει τα συμπτωματα των καταθλιπτικών ατόμων μετά από 24 ώρες, πολύ γρηγορότερα από τον έναν μήνα που χρειάζεται το Prozac για να δράσει, αλλά μέχρι σήμερα κανείς δεν γνώριζε πως ακριβώς συνέβαινε αυτό.

Τα παραπάνω δεδομένα ανοίγουν νέες ερευνητικές προοπτικές για τον σχεδιασμό νέων φαρμάκων και προσφέρουν ελπίδες θεραπείες σε χιλιάδες πάσχοντες από κατάθλιψη που δεν ανταποκρίνονται στο Prozac και άλλα βασικά αντικαταθλιπτικά.
pathfinder news - υγεία











Ο διαλογισμός με το μάντρα Om Mani Padme Hum καθαρίζει το μυαλό και το σώμα.

Το μάντρα Om Mani Padmé Hum (κυριολεκτικά: "Aum, για το κόσμημα της Lotus, βουητό) απαγγέλλεται από Θιβέτ Βουδιστές για να επικαλεστούν τον Chenrezi, τον Bodhisattva της συμπόνιας.



Ο Άγιος Ιωάννης ο Προδρομος και Βαπτιστής









Ο Άγιος Ιωάννης ο Βαπτιστής παρουσιάζεται ως ο άμεσος πρόδρομος του Λυτρωτού Φωτός ή του ηλιακού Χριστού, και ότι είναι η διανοητική αυγή, η οποία στα πνεύματα προηγείται της ημέρας της πλήρους κατανοήσεως.

Αυστηρή και τραχεία η φωνή του αντηχεί δια μέσου της ξηρότητος και του αγόνου της ερήμου, και ξυπνά τους κοιμισμένους αντίλαλους. Οι ορμητικοί της τόνοι συνταράσσουν τις διάνοιες που αποστάτησαν και τις προετοιμάζουν στο να αρπάξουν τις αλήθειες, οι οποίες θα αποκαλυφθούν.
  
Μελετώντας περαιτέρω την ζωή του Ιωάννου του Προδρόμου, παρατηρούμε ότι είναι δυνατόν να χωρισθεί σε τρεις περιόδους:

 Η πρώτη από τις περιόδους αυτές είναι η περίοδος της αυστηρής αυτοσυγκεντρώσεως μέσα στην μονοτονία της ερήμου και αντιστοιχεί προς τον βαθμό του  Δοκίμου. 

 Η δεύτερη είναι εκείνη κατά την οποία εξέρχεται στον κόσμο, δρώντας προς το καλό των συνανθρώπων του και αντιστοιχεί προς τον βαθμό του Μοναχού.

Η Τρίτη είναι εκείνη κατά την οποίαν, καθιστάμενος μεγαλόσχημος διδάσκαλος με την αληθή έννοια του όρου, ζει υπεράνω της εξωτερικής ζωής, κλεισμένος μέσα στον κόσμο των ιδεών και της συνειδήσεώς του, υπό το φάσμα και εν αναμονή του θανάτου, τον οποίον δέχεται με θάρρος και καρτερία. 

Αν  ο Άγιος Πρόδρομος, συμβολικώς αναπαριστά τις αμυδρές λευκότητες της πρωίας,  σε αντίθεση ο Άγιος Ιωάννης ο Ευαγγελιστής αναπαριστάται, ως περιβαλλόμενος από όλην την καταπόρφυρον δόξαν της δύοντος Ηλίου, ότι προσωποποιεί το λυκόφως της εσπέρας, που καλύπτει τον ουρανόν, όταν ο ήλιος κρύπτεται υπό τον ορίζοντα. 

Επίσης ότι, ο προτιμηθείς μαθητής του Διδασκάλου, υπήρξε όντως ο έμπιστος των μυστικών διδασκαλιών, που προορίζονταν για τις εκλεκτές διάνοιες των μελλόντων χρόνων, και ότι ως γνωστό, σαυτόν  αποδίδουν την Αποκάλυψη, η οποία υπο το πρόσχημα ότι θα αποκαλύψει τα χριστιανικά μυστήρια, τα καλύπτει με αινίγματα, τα οποία είναι υπολογισμένα, έτσι ώστε να παρασύρουν τα διορατικά πνεύματα επέκεινα των στενοτήτων του δόγματος. 

Πολλές αρχές και διδασκαλίες  βρίσκονται μέσα στα έργα του  Αγίου Ιωάννου του Ευαγγελιστού, ο πρόλογος του Ευαγγελίου του αποτελεί ένα πραγματικό μνημείο εσωτερισμού.

Ετυμολογικά, κατά μίαν εκδοχή,  το όνομα Ιωάννης παράγεται από το εβραϊκό  Jeho H’ Annam, το οποίο μεταφράζεται:  "ο ευνοούμενος του Θεού (Jeho)". ομοίως και το όνομα Αννίβας (Hannibal) . Η’ Αnni Baal, το οποίο σημαίνει: " Ο ευνοούμενος του Βαάλ". Τόσο ο Jeho όσο και  ο Βάαλ δεν είναι άλλοι από ονομασίες του Ηλίου, στον οποίον οι Εβραίοι μύστες έβλεπαν την εικόνα του  Θεού  του φωτός, το οποίον φωτίζει τις διάνοιες των ανθρώπων. 

Το όνομα λοιπόν  Jeho H’ Annam – Johannes – Ιωάννης , γίνεται, μπορούμε να πούμε, συνώνυμο του φωτισμένου ανθρώπου.   

Δ. Τσολάκης



Σύμφωνα με αναφορά του Ευαγγελιστή Λουκά , ο Ιωάννης εμφανίζεται σε ηλικία 30 ετών «κατά θείαν εντολήν», «εν τη ερήμω της Ιουδαίας». Κάνοντας όμως λόγο περί του Ιορδάνη ποταμού συνάγεται ότι αναφέρεται στο νότιο τμήμα της χώρας, την περιορδάνεια περιοχή, κηρύσσοντας: «Μετανοείτε, ήγγικεν γαρ η βασιλεία των ουρανών», «βαπτίζοντας τους προσερχόμενους προς αυτόν» (κατά Ματθαίον).
  
Παράλληλα με τα κηρύγματά του ήταν και η εμφάνισή του καθώς ο ασκητικός βίος και διατροφή του.  Φορούσε μάλλινο ένδυμα "από τρίχες καμήλου και ζώνη δερμάτινη περί την οσφύ του". Η δε διατροφή του ήταν άγριο μέλι και ακρίδες. Φαίνεται δε πως δεν παρέμενε συνέχεια στο ίδιο αυτό μέρος αλλά περιέρχονταν " πάσαν την περίχωρον του Ιορδάνου κηρύσσων βάπτισμα μετανοίας".

Τόσο η εμφάνιση αυτή όσο και ο ασκητικός βίος του Ιωάννη παράλληλα με τα κηρύγματα και τις βαπτίσεις μετάνοιας που προέβαινε ήταν επόμενο να προκαλέσει πλήθος ακροατών αλλά και πολλών θαυμαστών του απ΄ όλη τη Παλαιστίνη που έσπευδαν να τον ακούσουν, μεταξύ των οποίων και στρατιώτες και Σαδδουκαίοι και Φαρισαίοι τους οποίους όλους στη συνέχεια βάπτιζε στον Ιορδάνη ποταμό. Έτσι δεν άργησε αυτή η δράση του να προκαλέσει και τη προσοχή του Μεγάλου Συνεδρίου των Εβραίων που έστειλε αντιπροσωπεία για να ελέγξει τι συνέβαινε και να μάθει περί αυτού, από την οποία και έλαβε ως απάντηση σχετική προφητική ρήση του Προφήτη Ησαΐα "«φωνή βοώντος εν τη ερήμω, ευθύνατε την οδόν Κυρίου» (κατά Ιωάννη)

Εκεί τον συνάντησε και ο Ιησούς Χριστός και του ζήτησε να τον βαπτίσει. Εκείνος αρχικά αρνήθηκε, όμως ο Χριστός επέμενε, και έτσι ο Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος βάπτισε τον Ιησού Χριστό στα νερά του Ιορδάνη Ποταμού.

Τα τίμια λόγια του Προδρόμου ενοχλούσαν τις διεφθαρμένες συνειδήσεις των Φαρισαίων καθώς και του τετράρχη της Γαλιλαίας και Περαίας Ηρώδη Αντύπα, όταν τον έλεγξε για την παράνομη συμβίωσή του με την σύζυγο του ζώντος αδελφού του Ηρώδη Φιλίππου, την Ηρωδιάδα, ο οποίος και τον φυλάκισε.

Σε κάποια γιορτή των γενεθλίων του, ο Ηρώδης ζήτησε από την κόρη της Ηρωδιάδας, Σαλώμη, να του χορέψει και της υποσχέθηκε με όρκο να της δώσει ό,τι του ζητήσει. Η Ηρωδιάς, η μητέρα της, που φθονούσε τον Ιωάννη, βρήκε τότε την ευκαιρία που αναζητούσε όπου προέτρεψε τότε την κόρη της να ζητήσει το κεφάλι του προφήτου Ιωάννη μέσα σ’ ένα πινάκιο (πιάτο).






Ο Ιωάννης ο Βαπτιστής και οι Εσσαίοι
Του Σαββα Αγουριδη

ΗΤΑΝ ο Ιωάννης Εσσαίος; Στο ερώτημα αυτό δεν είναι εύκολη η απάντηση. Οι σύγχρονοι του Ιησού και του Ιωάννη είχαν έντονες πνευματικές σχέσεις με την "έρημο", όπου εύρισκε κανείς ποικίλα ρεύματα, οπωσδήποτε τα πιο επαναστατικά. Ο Ιησούς χρησιμοποιούσε την έρημο εκτάκτως, ενώ ο Ιωάννης μονίμως: 

"Το παιδί μεγάλωνε και δυνάμωνε στο πνεύμα. Ζούσε στις ερημιές, ώς την ημέρα που εμφανίστηκε στο λαό του Ισραήλ" (Λουκ. 1,80). Και στο 3,1 του Ευαγγελίου του σημειώνει: "Ηταν ο δέκατος πέμπτος χρόνος της βασιλείας του αυτοκράτορα Τιβέριου, επίτροπος της Ιουδαίας ο Πόντιος Πιλάτος... Τότε δόθηκε μήνυμα από το Θεό στο γιο του Ζαχαρία, τον Ιωάννη, που ήταν στην έρημο. Υστερα από αυτό ήρθε σε όλα τα περίχωρα του Ιορδάνη, όπου κήρυττε να μετανοήσουν οι άνθρωποι και να βαπτιστούν, για 'να συγχωρηθούν οι αμαρτίες τους...'". 

Η βάση του κηρύγματος του Ιωάννη ήταν η ίδια με εκείνη των Εσσαίων, όπως και ο τόπος της δραστηριότητάς. Και οι τέσσερις ευαγγελιστές βεβαιώνουν ότι το κήρυγμα του Βαπτιστή ήταν η εκπλήρωση της προφητείας του Ησαϊα (40,3): 

"Μια φωνή βροντοφωνάζει στην έρημο: ετοιμάστε το δρόμο για τον Κύριο, κάντε ίσια τα μονοπάτια να περάσει. Κάθε φαράγγι θα γεμίσει και κάθε βουνό και λόφος θα ισοπεδωθεί... Τότε όλοι οι άνθρωποι θα δουν τη σωτηρία που προσφέρει ο Θεός".

Το ίδιο ακριβώς κείμενο χρησιμοποιούν δύο φορές στο "Εγχειρίδιο Πειθαρχίας" (έναν κανονισμό της κοινότητας των Εσσαίων) οι Κουμρανίτες ως αιτιολογία ως προς το γιατί κατέφυγαν στην έρημο: "Οταν συμβούν αυτά στην κοινότητα του Ισραήλ, οι άνδρες του Ισραήλ πρέπει να απομακρυνθούν από την κοινωνία αυτών των πονηρών ανθρώπων, για να πάνε στην έρημο και εκεί να ετοιμάσουν το δρόμο για να έρθει ο Κύριος, να ισοπεδώσουν στην έρημο τα μονοπάτια να περάσει ο Θεός μας" (VIII 12-14) και στο IX το ομοίως: "Ιδού ο καιρός της προετοιμασίας της οδού, να πάμε στην έρημο. Και θα τους διδάξει το κάθε τι που βρέθηκε για να γίνει στον καιρό του και να αποχωριστούν από όλους που δεν απομακρύνουν την οδό τους από κάθε ανομία" (IX 20). Στα κείμενα αυτά η αποστολή του έργου του Ιωάννη καθώς και η αποστολή της ιερής κοινότητας του Qumran ορίζονται κατά τον ίδιο τρόπο.
Αλλά και στη διατροφή έμοιαζαν ο Ιωάννης και οι Εσσαίοι:

 Ακρίδες και μέλι άγριο έτρωγε ο πρώτος (Ματ. 3,4), ενώ στο "Δαμασκηνό Κώδικα" (ένας άλλος κανονισμός της ιερής κοινότητας) αναφέρεται πως οι Εσσαίοι έψηναν τις ακρίδες. Και αυτή την επικοινωνία βρίσκει ο καθένας φυσική. Αλλιώτικα, πώς να εξηγήσουμε την πληροφορία του Λουκά (1,80): "Το παιδί μεγάλωνε και δυνάμωνε το πνεύμα. Ζούσε στην έρημο μέχρι την ημέρα που αναδείχθηκε ηγέτης στο λαό του Ισραήλ". Εξάλλου οι Εσσαίοι, μιλώντας για το μοναστήρι τους, χρησιμοποιούσαν τη λέξη "έρημος". 

Αλήθεια, ποια απάντηση πρέπει να δώσουμε στα ερωτήματα που σχετικώς γεννιώνται; Ενα μικρό παιδάκι που θα γύριζε μέσα στην έρημο από εδώ κι από εκεί; Η είναι το φυσικότερο να δεχτούμε πως ο πατέρας του, ο ιερέας Ζαχαρίας, που παρουσιάζεται σαν άνθρωπος από πνεύμα άγιο, είχε κάποιες σχέσεις με τους εξ ιερατικού γένους ηγέτες της κοινότητας του Qumran και πως εκεί, πριν ίσως αποβιώσει, εμπιστεύτηκε το παιδί του; Επίσης, ο ασκητισμός του Ιωάννη ήταν το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του. Κατά τον ίδιο τον Ιησού: "... Ηρθε ο Ιωάννης που δεν έτρωγε και δεν έπινε, και είπαν 'είναι δαιμονισμένος'. Ηρθε ο Υιός του Ανθρώπου, που τρώει και πίνει, και λένε: 'αυτός είναι φαγάς και πότης, κάνει παρέα με τελώνες και κάθε λογής αμαρτωλούς'" (Ματθ. 11,18).

Τα βαπτίσματα στον Ιορδάνη και το κήρυγμα του Ιωάννη εν όψει του ερχομού της βασιλείας του Θεού ασφαλώς παρουσιάζουν κάποια παράλληλα, παρά το γεγονός ότι στον Ιωάννη όλα αυτά τα παράλληλα έχουν κάποιο κοινό με τους Εσσαίους, καθώς και κάποια ιδιαίτερη σφραγίδα. Και όμως, ο Ιωάννης κατά τα ευαγγέλια, μιλάει μόνο για Φαρισαίους και Σαδδουκαίους και δεν αναφέρει πουθενά τους Εσσαίους. 

Αυτή η την παράλειψη μνείας των Εσσαίων από τον Ιωάννη οδηγεί τον πατέρα Jean Danielou (The Dead Sea Scrolls and Primitive Christianity A mentor Omega Book, Grand Rabids Station, N. York 17, σελ. 23) να γράψει τα εξής: 

"Γεγονός παραμένει, ως προς το εσχατολογικό κλίμα της εποχής, πως η ομοιότητα μεταξύ της κοινότητας του Qumran και της ομάδας περί του Βαπτιστή Ιωάννη είναι εντυπωσιακή". Να συμπεράνουμε απ' αυτό πως ο Ιωάννης ήταν ένας μεγάλος Εσσαίος προφήτης; Είναι δυνατό πως υπήρξε μέλος της κοινότητας των Εσσαίων. Φαίνεται όμως πιθανό ότι μόνο βαθιά επηρεάστηκε από τον εσσαϊσμό. 

Το βέβαιο είναι εν τούτοις πως είχε προσωπική κλήση στο υπούργημά του: "... Επί αρχιερέως Αννα και Καϊάφα, εγένετο ρήμα Θεού επί Ιωάννην του Ζαχαρίου υιόν εν τη ερήμω, και ήλθεν εις πάσαν την περίχωρον του Ιορδάνου κηρύσσων βάπτισμα μετανοίας εις άφεσιν αμαρτιών..." (Λουκ. 3,3) όποια κι αν ήταν η προηγούμενη σχέση του με τους Εσσαίους.

Κάποιοι από τους ερευνητές σχετίζουν, επίσης, τα πάρε - δώσε του Βαπτιστή Ιωάννη με τον Ηρώδη Αντίπα, επίτροπο της Γαλιλαίας ως συνέχεια της γνωριμίας του προς τη δυναστεία του Ηρώδη από τα χρόνια της υποτιθέμενης διαμονής του στο Qumran παρά τη Νεκρή Θάλασσα. Στο βόρειο μέρος αυτού του χώρου, ο Ηρώδης ο Μέγας είχε χτίσει παλάτι, όπου διέμενε κατά την περίοδο του χειμώνα. Το υψόμετρο εκεί είναι 495 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της Μεσογείου και το κλίμα κατά το χειμώνα είναι θαυμάσιο. Είναι πολύ μικρή η απόσταση του παλατιού αυτού, παρά την Ιεριχώ, από την περιοχή του καταυλισμού των κουμρανιτών. Αλλά και στη νότια άκρη της Ν. Θάλασσας, ο Ηρώδης είχε χτίσει ένα πελώριο παλάτι στη Μαχαιρούντα, στο νότιο σημείο της Νεκρής Θάλασσας, ένα φρούριο, σε μια περιοχή όπου βρέθηκαν κοντά εκεί πολλά σπήλαια, στα οποία έμεναν Εσσαίοι και όπου ασφάλισαν τα βιβλία τους -τι άλλη περιουσία είχαν;- όταν το 70 μ.Χ. τα ρωμαϊκά στρατεύματα του Τίτου κατέβηκαν στην περιοχή αυτή, ώστε να κυκλώσουν και εκείθεν την Ιερουσαλήμ. Με άλλα λόγια, είτε το ήθελαν είτε όχι οι ηρώδες άρχοντες και ηρωδιανοί θεολόγοι της αυλής των, συναντούσαν Εσσαίους πολύ συχνά και οι Εσσαίοι μοναστές αναγκαστικά επικοινωνούσαν συχνά με τους ηρώδες και τους ηρωδιανούς. 

Ιδού τι γράφει ο Μάρκος ο ευαγγελιστής περί του Ιωάννη και του Ηρώδη Αντίπα: "... Ο Ιωάννης δηλαδή έλεγε στον Ηρώδη: 'Δεν επιτρέπεται να έχεις σύζυγο τη γυναίκα του αδελφού σου' (του Φιλίππου). Και η Ηρωδιάδα μισούσε τον Ιωάννη και ήθελε να τον σκοτώσει, αλλά δεν μπορούσε. Γιατί ο Ηρώδης φοβόταν τον Ιωάννη, επειδή ήξερε ότι ήταν δίκαιος και άγιος άνθρωπος. Γι' αυτό τον προστάτευε και παρ' όλο που τον έφερναν σε αμηχανία αυτά που έλεγε, τον άκουγε ευχαρίστως" (6, 14 εξ.). Δεν είναι λοιπόν απίθανο αυτοί οι ίδιοι να είχαν γνωριστεί από χρόνια εξ αιτίας συναντήσεών των κάτω στο νότο, από την Ιεριχώ κατά μήκος της Ν. Θάλασσας μέχρι τη Μαχαιρούντα, όπου τα χειμερινά παλάτια του Ηρώδη και ο κύριος καταυλισμός των Εσσαίων. 

Γεγονός πάντως είναι ότι ενώ ο σχετίζονταν, και ο Ηρώδης ήθελε να αποφύγει τη θανάτωση του Ιωάννη, εξαιτίας της Ηρωδιάδας, προπαντός όμως γιατί ο Ηρώδης φοβήθηκε πως ο Ιωάννης θα ξεσηκώσει τον κόσμο εναντίον του, με πολλή πίκρα τον συνέλαβε και τον εξετέλεσε. Αυτά μας λένε εν μέρει τα χριστιανικά ευαγγέλια περί του μαρτυρικού τέλους του Ιωάννη. Τον πολιτικό χαρακτήρα της πράξης αυτής όμως τονίζει ιδιαίτερα ο Ιουδαίος ιστορικός Ιώσηπος, ο οποίος γράφει τα εξής επί του θέματος στην "Αρχαιολογία"... XVIII 116-19: Ο Ηρώδης Αντίπας ήταν παντρεμένος με την κόρη ενός Ναβαταίου Αραβα ονόματι Αρέτα. Οταν ο Αντίπας τα 'φτιαξε με τη γυναίκα του αδελφού του την Ηρωδιάδα, τότε η κόρη του Αρέτα τό 'σκασε και κατέφυγε στον πατέρα της, ο οποίος συγκέντρωσε κάποιο στράτευμα, επιτέθηκε εναντίον των δυνάμεων του Αντίπα και τον κατατρόπωσε. Στο σημείο αυτό γράφει τα εξής ο Ιώσηπος: "Κάποιοι από του Ιουδαίους νόμισαν πως ο στρατός του Ηρώδη καταστράφηκε υπό του Θεού ως τιμωρία για τη συμπεριφορά του ως προς τον Ιωάννη τον Βαπτιστή. Ο Ηρώδης τον εξετέλεσε αν και ήταν αγαθός άνθρωπος και συνιστούσε στους Ιουδαίους να ασκούν την αρετή, ασκώντας δικαιοσύνη ο ένας προς τον άλλο και ευλάβεια προς το Θεό και στην ενότητα του βαπτίσματος... Τώρα όταν ένα πλήθος προσκολλήθηκε σ' αυτόν (γιατί είχαν πολύ συγκινηθεί από το άκουσμα των λόγων του), ο Ηρώδης φοβήθηκε μήπως του Ιωάννη η ισχυρή επίδραση επί του λαού τον οδηγήσει σε επανάσταση γιατί ήταν έτοιμοι να κάνουν ό,τι θα τους συμβούλευε. Γι' αυτό έκρινε ως φρονιμότερο το σχέδιο να προλάβει μια τέτοια εξέγερση που μπορεί να ανάψει απ' αυτόν σκοτώνοντάς τον, παρά να μπλέξει στις δυσκολίες μιας πραγματικής εξέγερσης που θα του προκαλούσε πολλά λυπηρά. Ετσι ο Ιωάννης, θύμα της καχυποψίας του Ηρώδη, στάλθηκε στο φρούριο της Μαχαιρούντας (που μνημονεύτηκε προηγουμένως) και εκεί εκτελέστηκε".

Ο ευαγγελιστής Μάρκος (κεφ. 6,14-29) στόλισε με ανυπέρβλητο μεγαλείο τα περιστατικά της εκτέλεσης αυτής: Ο Αντίπας παρέθετε δείπνο στους πολιτικούς και στρατιωτικούς άρχοντες και τους επίσημους της Γαλιλαίας. Στο δείπνο χόρεψε η Σαλώμη, η θυγατέρα της Ηρωδιάδας και ο βασιλιάς, με το πιοτό προφανώς, ήρθε σε τέτοιο κέφι, που έταξε να της χαρίσει ό,τι του ζητήσει, ακόμη και το μισό του βασίλειο! Από τη δύσκολη θέση τον έβγαλε η Ηρωδιάδα. Πόση δα ήταν όλη - όλη η έκταση που του άφησε πεθαίνοντας ο πατέρας του Ηρώδης ο Μέγας! Ενα μικρό μέρος της Γαλιλαίας, κάτι από τη Σαμάρεια και την Περαία! Τι να μοιραστεί από κάτι τόσο μικρό; Αντί του "ημίσεως της βασιλείας του" η Ηρωδιάδα προτίμησε το κεφάλι του Ιωάννη του Βαπτιστή, που ενώ επάνω στο παλάτι γινόταν γλέντι και χορός, αυτός ζούσε δέσμιος στα μπουντρούμια του ίδιου φρουρίου, περιμένοντας από ώρα σε ώρα το θάνατο. Πέθανε σαν αμοιβή για τον ωραίο χορό της δεσποινίδος Σαλώμης! 

Το γούστο είναι πως γι' αυτόν ο Ιησούς επίστευε πως ήταν ο μεγαλύτερος άνθρωπος της εποχής του. Είπε κάποτε: (Ματθ. 11,11): "Αμήν λέγω ημίν, ουκ εγήγερται εν γεννητοίς γυναικών μείζων Ιωάννου του Βαπτιστού" (σας βεβαιώνω πως μάνα δε γέννησε ώς τώρα άνθρωπο πιο μεγάλο από τον Ιωάννη τον Βαπτιστή)".

Είμαι σίγουρος ότι πολλοί αναγνώστες δεν έτυχε ποτέ να ακούσουν πόσο μεγάλος άνθρωπος υπήρξε ο Βαπτιστής Ιωάννης και ακόμα λιγότεροι είναι εκείνοι που κάτι άκουσαν για τις όποιες σχέσεις του με το κίνημα των Εσσαίων στην Παλαιστίνη κατά τα χρόνια του Ιησού. Οποιος όμως έχει ιστορική κρίση, δεν μπορεί να παραβλέψει αυτή τη διαπίστωση που κλείνει το παρόν άρθρο:

 Ο Ιωάννης και ο Ιησούς διέφεραν σε κάποια βασικά θέματα. Αυτό το λέει με το γάντι ο ίδιος ο Ιησούς στα Ευαγγέλια, τα οποία ευγενικά απορρίπτουν και τον Ιωάννη και τους Μαθητές του Ιωάννη, οι οποίοι μετά το θάνατο του δασκάλου τους δημιούργησαν τη μορφή ενός Μεσσία από τον Ιωάννη και, τελικά, λίγο μετά κάποιοι άλλοι(;), μια μορφή μεταξύ ουρανού και γης. Ε, λοιπόν παρόλα αυτά ήταν τόσο επιβλητική η μορφή του γιου του Ζαχαρία και της Ελισάβετ, που η Εκκλησία, μάλιστα η Ορθόδοξη Λειτουργική Παράδοση, αναγνώρισε στο πρόσωπο του Ιωάννη τη σύνοψη όλων των προφητών της Π. Διαθήκης και αδίστακτα τον πρόβαλε σαν κάτι δικό της. Και αυτό γιατί ήταν πράγματι μεγάλος.





 

Μηνυμα 5 του ALAJE από τις Πλειαδες.




Το νόημα της ζωής είναι να έχετε αγάπη στην καρδιά σας.
Η αγάπη είναι η λύση για τα πάντα.
Η αγάπη είναι το κλειδί.
Να είστε έτοιμοι για το επόμενο Μετασχηματισμο της  Ενέργειας του Φωτος.
Τώρα είναι η ευκαιρία να εξελιχθεί  η συνείδησή σας.
Ενεργοποιειστε αγάπη  στην καρδιά σας και να την στελνετε καθημερινά στον πλανήτη Γη.

 

 

 

 


Ο μήνας Αύγουστος φέρνει ενεργειακά πολλές ανακατατάξεις και αναβαθμίσεις ενεργειών εντείνοντας τη διαδικασία της κατάρρευσης του παλιού. Αρκετοί άνθρωποι επιλέγουν να συνεχίζουν να ζουν το προσωπικό τους δράμα ενώ άλλοι επιλέγουν να απελευθερώσουν οτιδήποτε παλιό ώστε να γνωρίσουν τον αληθινό τους Εαυτό και ουσία. Χρειάζεται η επιλογή να γίνει τώρα. Παλιοί κωδικοί χαμηλών κραδασμών πρόκειται να αποσυρθούν καθώς δεν μπορούν να συγκρατήσουν τη νέα δόνηση. Η διαδικασία της ανάληψης έχει ήδη ξεκινήσει.






Οι Ενέργειες για το μήνα Αύγουστο.
Ο Αρχάγγελος Ζοφιήλ δια μέσου του Φρίξου Χριστοδούλου

Αγαπημένοι εργάτες του Φωτός του Θεού, καλώς ήρθατε στο μήνα Αύγουστο ο οποίος φέρνει πολλές πλανητικές κωδικοποιήσεις σε όλα τα βασίλεια της Γης. Η εργασία φωτός που έγινε το μήνα Ιούλιο ήταν ύψιστης σημασίας καθώς βοήθησε στη δικτύωση των νέων ενεργειών που οδηγούν στη μετάβαση της Γης σε μια νέα δόνηση.
Αγαπημένοι, είμαστε χαρούμενοι για εσάς που εργάζεστε συνεχώς με τις ενέργειες του φωτός ώστε να φέρετε νέα παραδείγματα μέσα στις οικογένειες και στις πνευματικές σας κοινότητες.

Ο μήνας Αύγουστος φέρνει ενεργειακά πολλές ανακατατάξεις και αναβαθμίσεις ενεργειών εντείνοντας τη διαδικασία της κατάρρευσης του παλιού. Η ποιότητα του φωτός που απλώνεται αυτή τη στιγμή έχει φτάσει σε ένα άλλο επίπεδο καθαρότητας και διαύγειας. Αυτό επιτρέπει στις συνειδητότητές σας να αντιληφθούν τις καταστάσεις και να διακρίνουν τα γεγονότα που παρουσιάζονται στην πραγματικότητά σας με μεγαλύτερη καθαρότητα.

Αυτή η διαδικασία φωτός που συμβαίνει βοηθά πολλούς ανθρώπους να απαγκιστρωθούν πιο γρήγορα από παλιές καταστάσεις και πρότυπα που δεν τους εξυπηρετούν. Τώρα που το φως είναι τόσο έντονο επάνω στη Γη, είναι η ευκαιρία σας να απελευθερώσετε και τα τελευταία κατάλοιπα ώστε να ολοκληρώσετε την μετάβαση σας στη Νέα Γη, ή στη χρυσή συχνότητα.

Αγαπημένοι, βλέπουμε ότι επικρατεί μεγάλη αναστάτωση μέσα στις συνειδητότητες των ανθρώπων. Τώρα όσο ποτέ άλλοτε σας καλούμε σε μια κάθετη ευθυγράμμιση με τις ενέργειες του Φωτός και της Αλήθειας. Τώρα όσο ποτέ άλλοτε είναι απαραίτητη η καθημερινή σας επαφή με την Πνευματική Ιεραρχία του Φωτός και την δική σας Εγώ Ειμί Παρουσία. Ο κάθε άνθρωπος θα πρέπει να είναι σε θέση πλέον να έχει τη δική του σύνδεση με το Πνεύμα ενεργή.

Χρειάζεται να έχετε ένα οδηγό ο οποίος να μπορεί να βλέπει τα πράγματα από ένα υψηλότερο πεδίο. Η δική σας προσωπική Πηγή μπορεί να σας βοηθήσει να βγείτε έξω από τις ψευδαισθήσεις οι οποίες αυξάνονται αυτή την περίοδο λόγω της μεγάλης κάθαρσης που επικρατεί.

Αρκετοί άνθρωποι επιλέγουν να συνεχίζουν να ζουν το προσωπικό τους δράμα ενώ άλλοι επιλέγουν να απελευθερώσουν οτιδήποτε παλιό ώστε να γνωρίσουν τον αληθινό τους Εαυτό και ουσία. Χρειάζεται η επιλογή να γίνει τώρα. Η διαδικασία της ανάληψης έχει ήδη ξεκινήσει.

Αγαπητή οικογένεια του Φωτός του απείρου, επιλέξατε να βρίσκεστε αυτή την περίοδο στον πλανήτη Γη ώστε να φέρετε εδώ με γειωμένο τρόπο τη βασιλεία του Θεού. Είστε οι πρωτοπόροι, είστε αυτοί που είχαν το θάρρος να έρθουν εδώ για να κομίσουν το Φως, την αλήθεια και την αληθινή αγάπη σε ένα πλανήτη ο οποίος χρειάζεται να αγκαλιάσει αυτές τις ενέργειες. Αυτό που βιώνετε τώρα ως πλανήτης είναι η αγκυροβόληση ενός νέου και πιο ολοκληρωμένου κωδικού της Αγάπης. Μια όψη της αγάπης η οποία τώρα ολοκληρώνει τον κύκλο της.

Οτιδήποτε δεν συντονίζεται με την Αγάπη σταδιακά καταρρέει. Αυτό είναι ένα φυσικό επακόλουθο καθώς η μαζική συνείδηση κινείται σε ανώτερες σφαίρες. Έχει προγραμματιστεί να συμβεί και η Γη πρόκειται να ολοκληρώσει την ανάληψη της μαζί με πολλούς άλλους πλανήτες. Το γεγονός αυτής της αναταραχής που παρατηρείτε ανάμεσα στους ανθρώπους δεν είναι κάτι που θα πρέπει να σας τρομάζει. Ο καθένας είναι πλέον υπεύθυνος για τον εαυτό του. Έτσι σας προτρέπουμε να συντονίζεστε καθημερινά με τις ενέργειες του Φωτός και να εντείνετε τη δράση της Αγάπης μέσα στην καθημερινότητά σας, στην εργασία σας, στην οικογένειά σας.

Συντονιστείτε με τον σταθμό της Αγάπης!
Αυτός ο σταθμός βρίσκεται μέσα σας, και όχι έξω από εσάς.

Οι εξωτερικές καταστάσεις και όλα όσα συμβαίνουν δεν μπορούν να σας επηρεάσουν όσο εσείς κρατάτε γερά την επαφή με το Πνεύμα. Εκεί θα βρείτε την καθοδήγηση και την στήριξη που ψάχνετε. Εκεί θα βρείτε όλα όσα χρειάζεστε για να προχωρήσετε μπροστά και να ξεπεράσετε οποιαδήποτε εμπόδια και πράγματα που θέλουν να σας τραβήξουν πάλι πίσω. Έχετε κάνει πολύ εργασία με τον εαυτό σας τα τελευταία χρόνια. Τώρα θυμηθείτε όλα όσα έχετε επιτύχει, πάρτε δύναμη και κουράγιο, γεμίστε τα αποθέματά σας, βάλτε σε εφαρμογή τις τεχνικές που γνωρίζετε ώστε να ενδυναμωθείτε κατάλληλα. Πάντοτε πριν από ένα αγώνα, χρειάζεται μια σωστή και κατάλληλη προετοιμασία. Έτσι ετοιμαστείτε και εσείς ώστε να μπορείτε να συγκρατείτε τις ενέργειες του Φωτός που γειώνονται στη Γη.

Σας έχουμε πει πολλές φορές ότι εσείς είστε οι γέφυρες μεταξύ ουρανού και γης. Είστε τα δοχεία που θα συγκρατήσουν το Φως. Καθώς το Φως του Χριστού ολοκληρώνει αυτό τον μεγάλο κύκλο στην ιστορία της Γης, οι άνθρωποι γίνονται Χριστοί και συγκρατούν το Φως μέσα τους. Αν το δοχείο σας είναι γεμάτο με ακαθαρσίες, το Φως θα ψάξει για άλλες διόδους. Αν είναι λίγο καθαρό το δοχείο σας τότε το Φως που θα κατέλθει θα προκαλέσει επιπλοκές στο σύστημά σας. Όμως αν καθαρίσετε καλά το σύστημά σας, αν επιλέξετε να κρατάτε καθαρό εκείνο το δοχείο, τότε μια μέρα θα γεμίσει με τόσο φως που όλοι οι άνθρωποι θα τρέχουν κοντά σας για να πιούν από αυτό το Φως. Ετοιμαστείτε αγαπημένοι γιατί η ώρα είναι τώρα.

Η πόρτα του 2012 είναι ακόμα μπροστά και ο χρόνος είναι τόσο λίγος. Μείνετε σε συντονισμό και όλοι οι αναληφθέντες Δάσκαλοι και οι Άγγελοι θα σας παρέχουν τις πληροφορίες που χρειάζεστε.


Ο Υδάτινος Κόσμος και  Η Πύλη του Αυγούστου:

Αγαπημένοι, το μήνα του Αυγούστου συνεχίζουμε την ενεργειακή δικτύωση του ολογράμματος της Γης. Όπως έχουμε πει και πριν,  η ενεργειακή εργασία που έγινε από διάφορες ομάδες ανά τον πλανήτη βοήθησε στην περαιτερω δικτύωση των ενεργειών, ενεργοποιώντας με αυτό τον τρόπο διάφορες ενεργειακές πύλες οι οποίες ήταν ανενεργές μέχρι αυτή τη στιγμή. Όλο το πλανητικό σύστημα προετοιμάζεται καθημερινά για να δεχτεί την ολική ανύψωση της συχνότητας σε μια ανώτερη οκτάβα δόνησης. Έτσι όλα τα βασίλεια της Γης καλούνται να κάνουν αυτή τη μετατόπιση σε υψηλότερες δονήσεις φωτός. Αυτό θα φέρει πολλές αλλαγές στις συνειδητότητες αλλά και στα φυσικά σας σώματα. Το φυσικό σώμα της Γης αλλάζει!

Ξέρετε, πολλές φορές σας αρέσει να γίνονται όλα από μόνα τους. Αυτή τη φορά όμως θα πρέπει να εργαστείτε και εσείς προσωπικά. Εσείς είστε αυτοί που βρίσκεστε στην τρίτη διάσταση, εσείς λοιπόν θα εργαστείτε για να μεταβάλετε αυτό το πεδίο. Εμείς διοχετεύουμε τις ενέργειές μας και σας υποστηρίζουμε από άλλα πεδία. Είμαστε εδώ δίπλα σας κάθε στιγμή.

Μαζί συν-δημιουργούμε τα νέα πρότυπα. Μαζί φέρνουμε τις αλλαγές σε μια συν-δημιουργία ανάμεσα στον ουρανό και τη Γη. Οι επιλογές που κάνετε αυτή την περίοδο που κλείνει ένας μεγάλος κύκλος πρόκειται να επηρεάσει πολλές μορφές ζωής καθώς και τη δική σας προσωπική εξελικτική πορεία. Χρειάζεται να αποφασίσετε ξανά και να δείτε τα πράγματα ξεκάθαρα και με την αρμόζουσα σοβαρότητα. Για να μπορέσετε να κρατηθείτε σταθερά στο κέντρο σας, θυμηθείτε ποιος είναι ο στόχος σας, ποια είναι η αποστολή σας εδώ, και αν βγήκατε λίγο από το μονοπάτι σας, επαναφέρετε τώρα τον εαυτό σας πίσω. Αν γνωρίζετε ποιος είναι ο στόχος σας, η ουσία όλων όσων κάνετε, τότε τίποτα δεν πρόκειται να σας μετακινήσει από αυτό.

Αγαπημένη οικογένεια του Φωτός, τούτο το διάστημα του Αυγούστου θα παίξει μεγάλο ρόλο η θάλασσα. Η χρονιά αυτή σχετίζεται με τον πλανήτη Σελήνη και όπως γνωρίζετε πολύ καλά η Σελήνη ελέγχει τα συναισθήματα, το υδάτινο στοιχείο, τον υποσυνείδητο νου. Αυτά τα στοιχεία πρόκειται να φέρουν κάθαρση στην ανθρωπότητα. Όχι μόνο στις θάλασσες και στα ποτάμια αλλά και στο νερό που συγκρατεί το σώμα σας. Όπως επίσης και ο καθαρισμός του αίματος.


Παλιοί κωδικοί χαμηλών κραδασμών πρόκειται να αποσυρθούν καθώς δεν μπορούν να συγκρατήσουν τη νέα δόνηση. Έτσι θα παρατηρήσετε πολλές αλλαγές στα φυσικά σας σώματα και στην ίδια τη φύση. Η θάλασσα, αυτό το μεγάλο ον, θα μυήσει τη γη στη νέα συχνότητα αγκαλιάζοντάς την ως μια τεράστια αγκαλιά της Μητέρας Θεάς. Αυτός είναι και ο λόγος που παρατηρείται αυτή η μεγάλη εστίαση προς τον υδάτινο κόσμο. Παράλληλα όμως βλέπετε να συμβαίνουν και προγραμματισμένες καταστροφές από κέντρα χαμηλής συνείδησης στο θαλάσσιο κόσμο αυτή τη περίοδο.

Πολυαγαπημένη οικογένεια του Φωτός, να γνωρίζετε ότι μια οικογένεια είναι πάντοτε δεμένη και υποστηρίζει όλα της τα μέλη. Μια οικογένεια Φωτός χρειάζεται να είναι μια πραγματική οικογένεια Φωτός. Όπως στον ουρανό έτσι και στη Γη. Φέτος ενεργοποιείται στους ανθρώπους η συνείδηση της ενότητας. Η εσωτερική ενότητα και ολοκλήρωση μέσα στον κάθε άνθρωπο καθώς και ενότητα ανάμεσα σε όλους τους ανθρώπους.

Πλανητική Ενότητα!

Ο μαζικός πληθυσμός θα αναγνωρίσει σταδιακά ότι όλοι οι άνθρωποι είναι πραγματικά ίσοι και όλοι έχουν δικαίωμα στη ζωή. Δεν υπάρχει κάτι που να χωρίζει τους ανθρώπους. Όταν οικοδομηθεί αρκετά αυτή η ενότητα, όταν κατανοήσετε ότι ο σκοπός όλων είναι ένας, ότι υπάρχει ένα μεγαλύτερο σχέδιο που φέρνει ειρήνη, κατανόηση, υποστήριξη, εξέλιξη, επικοινωνία και αγάπη, τότε θα κινηθείτε μαζί σαν ένα γιγάντιο τσουνάμι εστιασμένης πρόθεσης η οποία θα αλλάξει μέσα σε ημέρες γεγονότα και καταστάσεις ολόκληρες.

Θυμηθείτε, Ενότητα και Εστίαση!

Οι ενεργειακές ευθυγραμμίσεις θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε αυτή την ενότητα. Όσο συντονίζεστε καθημερινά μέσα από τον διαλογισμό και τις προσευχές σας με τα ανώτερα βασίλεια της Αγάπης και του Φωτός, αυτή η μετάβαση στη νέα συνειδητότητα πρόκειται να αφομοιωθεί ακόμα πιο ολοκληρωμένα και ομαλά.

Τέλος, θέλουμε να σας πούμε ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο δύσκολα και δυσοίωνα όσο φαίνονται. Κρατήστε μέσα σας την αλήθεια και την αγάπη για το Θεϊκό ζωντανή να καίει μέχρι το τέλος και η υπόσχεση του Θεού για το στέμμα της βασιλείας θα δοθεί.

Είθε αυτός ο μήνας να φέρει τις ενοράσεις και τις ξεκάθαρες επιλογές μπροστά ώστε ο κάθε άνθρωπος να αποφασίσει από καρδιάς για το επόμενο βήμα μέσα στη συν-δημιουργία για τη βασιλεία της Αγάπης επάνω στη Γη.

Channeling από τον Αρχάγγελο Ζοφιήλ δια μέσου του Φρίξου Χριστοδούλου
Angels House University: www.angelicreiki.eu