FAOS SAMADHI 2

Εναλλακτικος χωρος αναζητησης και θεραπευτικων τεχνων.

Εργαστηρι Αυτογνωσιας.

Ολιστικες ψυχοθεραπευτικες προσεγγισεις μεσω της Βοτανικης Ιατρικης, του Διαλογισμου, της Μεταφυσικης, της Ανθρωπολογιας, της Νεας Φυσικης και της Νεας Ενεργειας.


Κάπου στα βάθη της γενετικής μας μνήμης, βρίσκεται η γνώση του σύμπαντος και των κόσμων, όπου η ζωή είναι απαλλαγμένη από την αυταπάτη του χρόνου και του χώρου.

Όπως ακριβώς είχε προγραμματιστεί μέσα μας για να επαναφυπνιστεί την τέλεια στιγμή, έτσι τώρα προσκαλεί την προσοχή μας.

Έχουμε ένα σκοπό πολύ μεγαλύτερο από όσο μπορέσαμε ποτέ να φανταστούμε.

Ο σκοπός αυτός ζητά να τον αναγνωρίσουμε τώρα και ζητά επίσης να αποκόψουμε τα κυκλώματα που μας συνδέουν με τα πρότυπα σκέψης και τα άχρηστα συναισθήματα τα οποία μας κρατούν δέσμιους στην αυταπάτη και στη σύγχυση των κατώτερων βασιλείων.

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Ο Κρισναμουρτι για τη χάθα γιόγκα.






Ακροατής: Θα ήθελα να μάθω για τη χάθα γιόγκα. Ξέρω πολλούς ανθρώπους που την εφαρμόζουν, αλλά εξαπατούν τον εαυτό τους’ είναι ολοφάνερο ότι ζουν σε μια φαντασίωση.

ΚΡΙΣΝΑΜΟΥΡΤΙ: 

 Μου έχουν πει πως η χάθα γιόγκα και ό,τι εμπλέκεται σ’ αυτή επινοήθηκε πριν από τρεις χιλιάδες χρόνια. Αυτό μου το είπε κάποιος που έχει μελετήσει το όλο θέμα πολύ προσεκτικά. 

Εκείνους τους καιρούς αυτοί που εξουσίαζαν τη γη έπρεπε να κρατούν πολύ καθαρό το μυαλό τους και ξεκάθαρη τη σκέψη τους, και γι’ αυτόν το λόγο μασούσαν κάτι φύλλα από τα Ιμαλάια. 

Καθώς περνούσαν τα χρόνια, το φυτό αυτό εξαφανίστηκε κι έτσι έπρεπε να επινοήσουν μια μέθοδο με την οποία οι διάφοροι αδένες του ανθρώπινου οργανισμού να μπορούν να διατηρούνται υγιείς και ακμαίοι. Έτσι, επινόησαν τις ασκήσεις γιόγκα για να κρατάνε το σώμα υγιές και ως εκ τούτου να έχουν έναν πολύ δραστήριο και διαυγή νου. Η εφαρμογή ορισμένων ασκήσεων –αναπνευστικών και άλλων- όντως κρατά τους αδένες δραστήριους και υγιείς. Ανακάλυψαν επίσης ότι ο σωστός τρόπος αναπνοής όντως βοηθάει- όχι για να πετύχεις να φέρεις τη φώτιση, αλλά για να κρατήσεις τα εγκεφαλικά κύτταρα εφοδιασμένα με την κατάλληλη ποσότητα αέρα, ώστε να λειτουργούν καλά.

Έπειτα εμφανίστηκαν όλοι οι εκμεταλλευτές που είπαν: «Αν τα κάνεις όλα αυτά τότε θα έχεις έναν ήρεμο και σιωπηλό νου».  Είπαν: «Με αυτό τον τρόπο θα ξυπνήσεις διάφορα κέντρα και θα ζήσεις την εμπειρία της φώτισης». Φυσικά, ο νους μας είναι τόσο άπληστος, τόσο αχόρταγος, που θέλουμε όλο και περισσότερες εμπειρίες, θέλουμε να είμαστε καλύτεροι από τον διπλανό μας, να φαινόμαστε πιο ωραίοι, να έχουμε καλύτερο σώμα, κι έτσι πέσαμε στην παγίδα. Ο ομιλητής κάνει διάφορες ασκήσεις, περίπου δύο ώρες την ημέρα, μην τον αντιγράψετε, δεν ξέρετε τίποτα γι’ αυτά! Έτσι, όσο έχει κανείς φαντασιώσεις, κάτι που ανήκει στη λειτουργία της σκέψης, δεν πάει να κάνει ό,τι θέλει. Ο ο νους δεν πρόκειται ποτέ να είναι ήσυχος, γαλήνιος, έχοντας την αίσθηση μιας μεγάλης εσωτερικής ομορφιάς και επάρκειας.

Έβδομη Δημόσια Ομιλία, Σάανεν, 1η Αυγούστου 1971

«Η αναζήτηση της αλήθειας» επιλογή κειμένων-μετάφραση Ν.Πιλάβιος





.