FAOS SAMADHI 2

Εναλλακτικος χωρος αναζητησης και θεραπευτικων τεχνων.

Εργαστηρι Αυτογνωσιας.

Ολιστικες ψυχοθεραπευτικες προσεγγισεις μεσω της Βοτανικης Ιατρικης, του Διαλογισμου, της Μεταφυσικης, της Ανθρωπολογιας, της Νεας Φυσικης και της Νεας Ενεργειας.


Κάπου στα βάθη της γενετικής μας μνήμης, βρίσκεται η γνώση του σύμπαντος και των κόσμων, όπου η ζωή είναι απαλλαγμένη από την αυταπάτη του χρόνου και του χώρου.

Όπως ακριβώς είχε προγραμματιστεί μέσα μας για να επαναφυπνιστεί την τέλεια στιγμή, έτσι τώρα προσκαλεί την προσοχή μας.

Έχουμε ένα σκοπό πολύ μεγαλύτερο από όσο μπορέσαμε ποτέ να φανταστούμε.

Ο σκοπός αυτός ζητά να τον αναγνωρίσουμε τώρα και ζητά επίσης να αποκόψουμε τα κυκλώματα που μας συνδέουν με τα πρότυπα σκέψης και τα άχρηστα συναισθήματα τα οποία μας κρατούν δέσμιους στην αυταπάτη και στη σύγχυση των κατώτερων βασιλείων.

Πέμπτη 8 Μαΐου 2008

Είναι εφικτος ο μετασχηματισμος αρνητικων καταστασεων –συνθηκων σε θετικες?





Α:
 

Κατ’αρχάς ας αποσαφηνίσουμε τι εννοούμε όταν λέμε «αρνητικές συνθήκες».

Μία αρνητική συνθήκη – κατάσταση είναι οτιδήποτε που εσείς εκλαμβάνετε ως μη χαρούμενη εμπειρία. Αυτό που εννοώ είναι ότι ένα άτομο που εργάζεται σε μια τράπεζα μπορεί να βιώνει αυτή την λειτουργία ως κουραστική και χωρίς χαρά, επομένως είναι μία αρνητική συνθήκη για την συγκεκριμένη προσωπικότητα. Ένα άλλο πρόσωπο μπορεί να αντιλαμβάνεται την συγκεκριμένη εμπειρία να είναι χαρούμενη και σίγουρα μία θετική κατάσταση.


Οι συνθήκες - καταστάσεις είναι σχετικές, γιατί στην ουσία,
δεν υπάρχει καμία πραγματικότητα, αλλά απλά η αντίληψη-προοπτική της από σας. Όλα είναι σχετικά.


Για κάποιον, το να ζήσει σε αφθονία θα σήμαινε το να ζεί σε ένα μέγαρο με 16 κρεβατοκάμαρες και μια πισίνα, και για κάποιον άλλον, το να ζει σε ένα καλυβάκι στην πλευρά ενός όμορφου βουνού. Το πλουσιότερο πρόσωπο σε μια γειτονιά θα μπορούσε να είναι το φτωχότερο σε μια άλλη γειτονιά. Η σύγκριση μπορεί να τους κάνει να αντιλαμβάνονται διαφορετικά τους εαυτούς τους. Με άλλα λόγια, το εισόδημά τους μπορεί να παραμένει στατικό, αλλά η σύγκριση τους οδηγεί σε συγκεκριμένες αντιλήψεις για τους εαυτούς τους.


Δεν είναι οι συνθήκες - καταστάσεις που είναι αρνητικές,
αλλά η αντίληψη-προοπτική σας για αυτές.


Καταλαβαίνουμε επίσης και την ερώτησή σας σε αυτό το σημείο. Θέλετε να πείτε κάτι σαν,

"πώς θα μπορούσα ενδεχομένως να αλλάξω την αντίληψη για την ληστεία εις βάρος μου, έναν βιασμό, ή μία δολοφονία; Είναι σίγουρα αρνητικές καταστάσεις πώς θα μπορούσε να είναι διαφορετικά "?


Από την προοπτική της προσωπικότητας στη φυσική διάσταση, αυτές είναι πράγματι αρνητικές καταστάσεις. Εντούτοις, ειδωμένα από την προοπτική του μη φυσικού κόσμου, η συν-δημιουργία τέτοιων γεγονότων είναι τόσο "τέλεια" όσο και η δημιουργία της υγείας, του πλούτου, ή οποιασδήποτε άλλης κατάστασης.




Το Σύμπαν, ανταποκρίνεται στη σκέψη. Από την δική μας προοπτική, μπορούμε να δούμε ένα τέτοιο γεγονός ως ευκαιρία για την προσωπικότητα για να μάθει μέσω της εμπειρίας. Το όραμα μας είναι να μάθετε ότι μπορείτε εξίσου να δημιουργείτε εκείνες τις ισχυρές εμπειρίες που θα σας είναι ενδυναμωτικές και χαρούμενες.




Κάθε γεγονός στη ζωή σας, άσχετα εάν το αντιλαμβάνεστε ώς θετικό ή ώς αρνητικό, είναι πράγματι θεία χάρη σε δράση. Κάθε δημιουργία, κάθε γεγονός, επιδιώκει να σας επιστρέψει την ουσία του ποιοι είστε, να σας επιστρέψει στην αγάπη.




Μπορείτε να επιλέξετε να μετατοπίσετε την προοπτική σας από μία αρνητική κατάσταση με το να αναζητήσετε το δώρο της σοφίας μέσα σε αυτή.




Παραδείγματος χάριν, μια ψυχή που επιθυμεί να αναπτύξει την ποιότητα της επιμονής θα οργανώσει πιθανότατα τις συνθήκες της παιδικής της ηλικίας έτσι ώστε να δώσουν στην αναδυόμενη προσωπικότητα εκείνες τις πεποιθήσεις που θα την περιορίζουν, πεποιθήσεις που ίσως οδηγούν σε συναισθήματα όπως: "δεν υπάρχει κανένα νόημα", κ.λπ....




Με αυτό το σετάκι των πεποιθήσεων από την μιά, και την εσωτερική ώθηση της ψυχής από την άλλη που προχωρά μπροστά και που εμμένει, η προσωπικότητα θα οδηγηθεί στό να υπερνικήσει "την ανεπάρκειά της".




Οι πεποιθήσεις, επειδή είναι μαγνητικές, θα έλξουν στην προσωπικότητα γεγονότα που θα φαίνονται σαν να είναι ανυπέρβλητα εμπόδια. Εντούτοις, στην πραγματικότητα, είναι δώρα μέσω των οποίων η ψυχή ενθαρρύνει την προσωπικότητα να υπερνικήσει τις προκλήσεις και να δώσει τον καλύτερό της εαυτό αναπτύσσοντας τις προεπιλεγμένες ιδιότητες.





Τίποτε από όλα αυτά δεν σημαίνει ότι η ψυχή σας παράγει τις αρνητικές συνθήκες, ή ότι υπόκεισθε στη θέληση της ψυχής σας. Αυτή είναι η ζωή σας και εσείς είστε οι υπεύθυνοι. Το κλειδί βρίσκεται στο να είσαι σε επαφή με τα συναισθήματά σου.


Είναι μέσω των συναισθημάτων σας που η ψυχή σας σας ενθαρρύνει και σας καθοδηγεί μακριά από αυτό που είναι λιγότερο χαρούμενο.


Η Ψυχή σας, ή ο Ανώτερος σας Εαυτός, είναι συνεχώς σε επαφή μαζί σας κάθε στιγμή μέσω των συναισθημάτων σας. Συμφωνήθηκε ότι, καθώς θα ερχόσασταν σε αυτόν τον φυσικό κόσμο, αυτές οι γραμμές επικοινωνίας θα διατηρούνταν.




Απο Omni, ομάδα πνευματικών οδηγών.
μέσω του John Payne

This article was excerpted from the book "Omni Reveals The Four Principles of Creation" © 2001, by John L. Payne.
Reprinted with permission of the publisher, Findhorn Press, Tallahassee, FL 32317-3939. www.findhornpress.com.

Πηγη: Aggelopolis
http://www.geocities.com/aggelopolis/




.