FAOS SAMADHI 2

Εναλλακτικος χωρος αναζητησης και θεραπευτικων τεχνων.

Εργαστηρι Αυτογνωσιας.

Ολιστικες ψυχοθεραπευτικες προσεγγισεις μεσω της Βοτανικης Ιατρικης, του Διαλογισμου, της Μεταφυσικης, της Ανθρωπολογιας, της Νεας Φυσικης και της Νεας Ενεργειας.


Κάπου στα βάθη της γενετικής μας μνήμης, βρίσκεται η γνώση του σύμπαντος και των κόσμων, όπου η ζωή είναι απαλλαγμένη από την αυταπάτη του χρόνου και του χώρου.

Όπως ακριβώς είχε προγραμματιστεί μέσα μας για να επαναφυπνιστεί την τέλεια στιγμή, έτσι τώρα προσκαλεί την προσοχή μας.

Έχουμε ένα σκοπό πολύ μεγαλύτερο από όσο μπορέσαμε ποτέ να φανταστούμε.

Ο σκοπός αυτός ζητά να τον αναγνωρίσουμε τώρα και ζητά επίσης να αποκόψουμε τα κυκλώματα που μας συνδέουν με τα πρότυπα σκέψης και τα άχρηστα συναισθήματα τα οποία μας κρατούν δέσμιους στην αυταπάτη και στη σύγχυση των κατώτερων βασιλείων.

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Für Alina, Arvo Pärt

.











.

Μήπως όλη αυτή η αγωνία για την καθημερινότητα και την επιβίωση, μας έχει απομακρύνει από τον σκοπό του να μάθουμε να απολαμβάνουμε απλά το Παιχνίδι; Το να συμφιλιωθούμε με τις αρνητικές εμπειρίες μας, είναι κάτι που μας κρατάει στη ροή



.
Στο μήνυμα του Νοεμβρίου που μας δίνει το γκρουπ, λέει πως έχουμε χτίσει τη ζωή μας γύρω από την καθημερινή μας ύπαρξη, τις επιθυμίες μας, τις χαρές και τα πάθη μας, χωρίς να αφήνουμε χώρο για το φως της Εστίας να κατέβει. Και λέω τώρα εγώ... Μήπως ανησυχούμε πολύ; Μήπως προσπαθούμε πολύ; Μήπως συγκρίνουμε τη ζωή μας με άλλες ζωές; Μήπως όλη αυτή η αγωνία για την καθημερινότητα και την επιβίωση, μας έχει απομακρύνει από τον σκοπό του να μάθουμε να απολαμβάνουμε απλά το Παιχνίδι; Να δεχτούμε πως η ζωή μας εδώ στη Γη εμπεριέχει τα πάντα, τόσο τις θετικές όσο και τις αρνητικές εμπειρίες μας; Μήπως ήρθε η στιγμή να συμφιλιωθούμε επιτέλους με τις αρνητικές εμπειρίες μας;

Το να συμφιλιωθούμε με τις αρνητικές εμπειρίες μας, είναι κάτι που μας κρατάει στη ροή. Για παράδειγμα, αν εγώ περνάω δύσκολα αυτό τον μήνα, λόγο της οικονομικής δυσχέρειας ή την διάλυση μιας σχέσης, ας συμφιλιωθώ πρώτα με το γεγονός πως περνάω δύσκολα. Ας το αγκαλιάσω αυτό το γεγονός και να δεχτώ επιτέλους πως αυτή την περίοδο δεν περνάω καλά βρε αδερφέ και να σταματήσω να προσπαθώ να με κάνω να περάσω καλά. 

Το να δεχτώ να βιώσω ανεμπόδιστα την δυσκολία μου, με τοποθετεί στη ροή. Με κάνει παρατηρητή του εαυτού μου και της ανθρώπινης εμπειρίας μου. Με κάνει να δέχομαι τα πάντα, είτε καλά είτε κακά, με την ίδια ενέργεια. Το να δέχομαι τη δυσκολία ως αναπόσπαστο κομμάτι της ανθρώπινης εμπειρίας μου, με τοποθετεί στη ροή.

Και τί συμβαίνει όταν δέχομαι και παραδίνομαι σε αυτό; Όταν παραδεχτώ δηλαδή στην προσωπικότητά μου πως... "Ναι ρε κοπελιά, περνάω δύσκολα αυτή την περίοδο!" Η παραδοχή ανακουφίζει, χαλαρώνει τις άμυνες και κατεβάζει τα όπλα. Το να είσαι δυνατός σημαίνει πως έχεις εκείνη τη σοφία του να παραδέχεσαι κάποιες φορές πως, μέχρι εκεί φτάνει ο ίσκιος σου. Σημαίνει πως έχεις κάνει τα πάντα όσον αφορά το δικό σου πεδίο δράσης και αφήνεις χώρο για επέμβαση από το Πνεύμα. Το να παραδέχεσαι πως βιώνεις μια δυσκολία λοιπόν, αφήνει χώρο για το Πνεύμα, αφήνει χώρο για περισσότερο φως της Εστίας να κατέβει.

Ώρες ώρες ασχολούμαστε τόσο πολύ προσπαθώντας να τα ξεπεράσουμε όλα, που στην ουσία ξεπερνάμε τον ίδιο το σκοπό για τον οποίο ενσαρκωθήκαμε. Ξεπερνάμε την ιδιότητά μας ως δημιουργοί προσπαθώντας να αντιμετωπίσουμε τα πάντα με όπλα της ύλης.

Λέμε πολλές φορές... "Αν κάνω αυτό και εκείνο, τότε ίσως έχω πιθανότητες να το ξεπεράσω". Και παλεύουμε με τον εαυτό μας. Ενώ αν ησυχάσουμε και αφήσουμε χώρο για δράση στο Πνεύμα, έχουμε πολύ περισσότερες πιθανότητες να ξεπεράσουμε τα πάντα. Όταν είμαστε τόσο απασχολημένοι με την ανθρώπινη ζωή, δεν ακούμε τα παιδιά εκεί πάνω που μας φωνάζουν πού είναι εκείνη η έξοδος από την εθνική που θα μας οδηγήσει σε εκείνο το χωριουδάκι που βλέπουμε στο χάρτη, με αποτέλεσμα να κάνουμε βόλτες συνεχώς από το ίδιο σημείο και να στρίβουμε τελικά αλλού.

Αφήστε λοιπόν χώρο στη ζωή σας όταν βλέπετε πως δεν το παλεύετε άλλο. Ηρεμήστε, τραβήξτε γραμμή, πείτε πως μέχρι εδώ μπόρεσα να το φτάσω και ασχοληθείτε με οτιδήποτε άλλο πέρα από αυτό που σας απασχολεί. Με αυτό τον τρόπο αφήνετε δράση στο Πνεύμα να επέμβει. 

Το να παραδεχόμαστε, είναι ο δρόμος της ταπεινοφροσύνης. Δεν είμαστε εδώ για να το παίξουμε σπουδαίοι απέναντι σε άλλους θεούς ή επειδή έχουμε εν-θυμηθεί να σημαίνει πως δεν έχουμε και προβλήματα. Ας μη νομίζουμε πως δεν επιτρέπεται να έχουμε θέματα επειδή είμαστε θεοί που παίζουν ένα ρόλο. Όσο παίζουμε τον ρόλο του ανθρώπου, ο ρόλος αυτός έχει θέματα να λύσει. Έξω από τον ρόλο του ανθρώπου, δεν έχουμε θέματα να λύσουμε. Είναι τόσο απλό.

Δεν είμαστε εδώ για να θαμπώσουμε τους άλλους παρουσιάζοντας μιαν ατσαλάκωτη μορφή αλλά να δείξουμε με υπερηφάνεια τις ουλές που έχουμε γιατρέψει και εκείνες που ακόμα βρίσκονται με επιδέσμους...

Αγαπημένοι συν-οδοιπόροι, να απολαύσετε τη διαδρομή!


από την Elena Era, Lightworker Greece

με φως και αγάπη!



.











.

Πληροφορίες για όσους θα ήθελαν να στήσουν ένα οικολογικό χωριό ή να συμμετάσχουν σε ήδη υπάρχοντα καθώς και προτεινόμενες τοποθεσίες.



 Ποιοί κινούνται προς δημιουργία οικολογικού χωριού
 
Η  Ναταλία και ο Γιάννης έχουν κτήμα στον νομό Λακωνίας   (  2-3  χιλιόμετρα  απο την θάλασσα) και θέλουν να δημιουργήσουν ένα οικολογικό χωριό. Στην περιοχή τους πωλούνται kτήματα με τιμή 2-3 ευρώ ανα τετραγ. μέτρο (υψόμετρο 150-200 μέτρα ) Τηλέφωνο: 6947060995   και  e-mail info@ecobaby.gr 
 
Η  ΕΙΡΗΝΗ  ΚΟΥΡΔΑΚΗ   (riniokourdaki@gmail.com)   σκοπεύει  να  ξεκινήσει   ένα  οικολογικό χωριό   στο   Μανιάκι  Βεγορίτιδας

Ο Παπαχρηστόπουλος    Χρήστος   (  6975865418 )  . Διαθέτει  περί  τα 1000   στρέμματα  στην  Αχαϊα   και  θέλει  να  ιδρύσει  οικολογικό  χωριό.  

Ο  Δήμος  Νέσσωνα    (  Νομός   Λαρίσης  )   προσφέρει    γή  για  όποιον   ενδιαφέρεται   να   ιδρύσει  οικολογικό  χωριό   .  Πληροφορίες: www.cob.gr και    
Κώστας Κοντομάνος   (kostas@cob.gr, τηλεφ. 6932568126  ) 
 
Παναγιώτης    Αρβανίτης  ( Νομός   Αχαϊας )  .  Ενδιαφέρεται   να   ιδρύσει  οικοκοινότητα  .  Πληροφορίες :
Τηλέφωνο: 2692071787     Κινητό: 6937117307      e-mail: biopanas@gmail.com

Ο Ευθύμιος Σταμούλης έχει στην Επίδαυρο 2000 στρέμματα και ενδιαφέρεται να τα διαθέσει για δημιουργία οικολογικού χωριού . Ένα μικρό μέρος της έκτασης καλλιεργείται βιολογικά ( ελιές ) και το υπόλοιπο έχει φυσική μεσογειακή βλάστηση ( πουρνάρια κλπ ) . Το e-mail του είναι dimeniotiko@yahoo.gr

http://www.dimopolis.gr/dp1/index.php      Ελληνικό  Κίνημα    Άμεσης   Δημοκρατίας  .  Οδεύει     προς   ίδρυση  οικολογικού  πυρήνα   στη  Χαλκιδική  (Βλέπε http://laloslal.t35.com/lyxnos-ecology.html     στο   όνομα   ΚΟΚΚΑΣ   ΓΕΩΡΓΙΟΣ  )

http://www.oikokoinotita.gr/ Άλλη  μια  προσπάθεια  ίδρυσης  οικοκοινότητας

http://groups.yahoo.com/group/oikologika-xoria/   Άλλη  μια  προσπάθεια  ίδρυσης  οικολογικού  χωριού


http://www.facebook.com/group.php?gid=75362504823    Βάλτε   στο    FACEBOOK    την  φράση  "Θέλω  να  ζήσω  σε  οικοκοινότητα"   και  θα  βρείτε  αυτή   την  ομάδα  όπου  μπορείτε   να  εγγραφείτε .

http://koinotita-utopia.blogspot.com/   Η  ιστοσελίδα   του  Μιχαήλ    Λουκουμά     (  michaeldesign1@hotmail.com   )  που  αφορά  την  δημιουργία    μια  οικοκοινότητας   με  το  όνομα  "ΟΥΤΟΠΙΑ"  .


ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ    ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Ο  Ιορδάνης   Χαραλαμπίδης   (  i.charalampides@gmail.com   )  ζεί  στην  Πορτογαλία  και  γνωρίζει   πρόσωπα  που  έχουν  αξιόλογα   οικολογικά  αγροκτήματα  .  Μας   πρότεινε  τις  παρακάτω   διαδικτυακές   διευθύνσεις
 
Greening the desert: http://www.youtube.com/watch?<wbr></wbr>v=sohI6vnWZmk μια πρώτη ιδέα περι τίνος πρόκειται

Urban permaculture: http://www.youtube.com/watch?<wbr></wbr>v=NmJFMbyP84E κήποι στην πόλη

Youtube channel: http://www.youtube.com/user/<wbr></wbr>permascience?blend=7&ob=5

Συλλογή απο online βιβλία, video και links: http://permaculture-media-<wbr></wbr>download.blogspot.com/

Ελληνικά links για permaculture: http://permaculture.gr/

Απο   Πορτογαλία : 
http://www.valedalama.net/

Εάν κάποιος ψάξει γενικά για permaculture και transition cities στο google θα βρεί πολλά στοιχεία .
http://www.ftiaxno.gr/      Ενδιαφέρουσα    ιστοσελίδα    με    εκατοντάδες   συμβουλές    που  αφορούν    τους  βιοκαλλιεργητές  . Πολύ  μεράκι  .   Αξιόλογος  θησαυρός  πληροφοριών  .

ΒΡΑΧΟΚΗΠΟΣ     και  ΟΙΚΟΔΙΚΤΥΟ .  Μια  ομάδα  από την  Αθήνα  με  ενδιαφέρουσες  απόψεις . 

ECOCRETE  Δίκτυο  οικολογικών  οργανώσεων  της  Κρήτης . Ειδήσεις  για  οικολογικά  θέματα  και  ενδιαφέροντα  άρθρα .

http://www.psychanimal.com Επιστήμονες  και  ψυχολόγοι  υπέρ  της  χορτοφαγίας  ωμοφαγίας  και  των  δικαιωμάτων  των  ζώων

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ  ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ http://www.oikologos.gr/index.html ) Ενδιαφέροντα  άρθρα  και  ειδήσεις

ΣΧΟΛΗ  ΓΙΑ  ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ  ΝΑ  ΧΤΙΣΟΥΝ  ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ  ΧΩΡΙΟ!  (  http://www.yestermorrow.org/courses/wbc/ecocomm.htm  ) Ακριβή  και  μακρινή  αλλά  άς  την  έχουμε  υπ΄όψιν .

http ://<span <="" span="">Δείτε  δορυφορικές φωτογραφίες  όλου  του  πλανήτη και  εντοπίστε  το  ιδανικό  μέρος  για  το  οικολογικό  χωριό . ΔΩΡΕΑΝ ! Για  μερικές  περιοχές  προσφέρονται  εξαιρετικής  ποιότητας  φωτογραφίες .
http://earth.google.com/

Κατεβάστε  ΔΩΡΕΑΝ  το  πρόγραμμα  αυτό  και  δείτε  δορυφορικές  φωτογραφίες  όλου  του  πλανήτη  κάθετα  ή  υπό  γωνία !  Εντοπίστε  το  ιδανικό  μέρος  για  το  οικολογικό  χωριό . Για  κάποιες  περιοχές  προσφέρονται  εξαιρετικής  ποιότητας  φωτογραφίες .  Απαιτεί  οθόνη  με  ανάλυση  τουλάχιστον  1024  επί  768 .

http://www.therapeia.gr/koinotita/protovoulies/        Εναλλακτική  Ιατρική  και  Εναλλακτικές  Κοινότητες

http://www.buildings.gr     Οικολογική  δόμηση , υλικά , προμηθευτές

http://live-sustainably.blogspot.com/2007/01/blog-post_22.html   Ένα  blog  σχετικό  με  οικολογικά  χωριά  και  χορτοφαγία

http://www.omofagia.com/   Η  Φλώρα  Παπαδοπούλου  (ζωγράφος )  επιμελείται  την  ιστοσελίδα  περί  ωμοφαγίας  . Ενδιαφέρουσα  προσπάθεια  που  συμβαδίζει  απόλυτα  με  το  πνεύμα  του  οικολογικού  χωριού

www.diy.com   : Διαδικτυακή  πώληση  ανεμογεννητριών  και  ηλιακών  πάνελ . Δείτε  τις  τιμές

http://www.ethicalsuperstore.com  :  Διαδικτυακή  πώληση  οικολογικών  μικροσυσκευών .

ΠΕΛΙΤΙ    Ενας  αγωνιστής  του  οικολογικού  χώρου  με  μακρόχρονη  και  σημαντική  προσφορά  για  τη  διάσωση  ντόπιων  ποικιλιών  είναι  ο  Παναγιώτης  Σαϊνατούδης  που  επιμελείται  την  εν  λόγω  ιστοσελίδα . Οραματίζεται  και  την  ίδρυση  ενός  οικολογικού  χωριού .


ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ


http://web.auth.gr/virtualschool/2.4/TheoryResearch/Votsis.html :  Παρουσίαση  των  διαφόρων   ιδεολογικών  ρευμάτων  στον  οικολογικό  χώρο







.