FAOS SAMADHI 2

Εναλλακτικος χωρος αναζητησης και θεραπευτικων τεχνων.

Εργαστηρι Αυτογνωσιας.

Ολιστικες ψυχοθεραπευτικες προσεγγισεις μεσω της Βοτανικης Ιατρικης, του Διαλογισμου, της Μεταφυσικης, της Ανθρωπολογιας, της Νεας Φυσικης και της Νεας Ενεργειας.


Κάπου στα βάθη της γενετικής μας μνήμης, βρίσκεται η γνώση του σύμπαντος και των κόσμων, όπου η ζωή είναι απαλλαγμένη από την αυταπάτη του χρόνου και του χώρου.

Όπως ακριβώς είχε προγραμματιστεί μέσα μας για να επαναφυπνιστεί την τέλεια στιγμή, έτσι τώρα προσκαλεί την προσοχή μας.

Έχουμε ένα σκοπό πολύ μεγαλύτερο από όσο μπορέσαμε ποτέ να φανταστούμε.

Ο σκοπός αυτός ζητά να τον αναγνωρίσουμε τώρα και ζητά επίσης να αποκόψουμε τα κυκλώματα που μας συνδέουν με τα πρότυπα σκέψης και τα άχρηστα συναισθήματα τα οποία μας κρατούν δέσμιους στην αυταπάτη και στη σύγχυση των κατώτερων βασιλείων.

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Το εγχειριδιο DSM – Επινοώντας ψυχικες παθησεις. Η σχέση ψυχιάτρων, DSM και φαρμακοβιομηχανιών.



Ένα  βιντεο με ενδιαφερουσες αποψεις, που δεν προσπαθεί να απορρίψει κάθε είδους ψυχική ασθένεια, αλλά να τονίσει το γεγονός, ότι έχουν δημιουργηθεί εκουσίως πολλές διαγνώσεις για ασθένειες που ουσιαστικά δεν υπάρχουν.

Ασθένειες όπως "η διαταραχή εφηβικής επανάστασης", η "διαταραχή μάθησης αριθμητικής", η "διαταραχή γενικής ανησυχίας",  “η διαταραχή του να τρως υγιεινά” (Οrthorexia nervosa στα Λατινικά. Το όνομα το έδωσε ο Dr Steven Bratman το 1997, μαλλον για να ακούγεται επιστημονικά σαν αρρώστια..). Με το τροπο αυτό δινουν τη δυνατοτητα  στις φαρμακοβιομηχανίες  να κρατανε τον κοσμο αδύναμο, άρρωστο και με τον φόβο της ψυχολογικής διαταραχής.






Η ψυχιατρική εν πολλοις, θεραπεύει το άρρωστο σύστημα από την ανατροπή, μετατρέποντας το κοινωνικό πρόβλημα σε ψυχολογικό. Βολεύει πολύ αυτό. Μεγαλος αριθμος ψυχιατρων παραδεχεται ότι δεν υπάρχει καμιά επιστημονική βάση στις διαγνώσεις τους,  ότι δεν ξέρουν αν ένα ψυχοφάρμακο θα λειτουργήσει και πως θα λειτουργήσει, οτι δεν μπορούν να θεραπεύσουν κανέναν και ότι δεν ξέρουν την αιτία της ψυχικής ασθένειας για την οποία χρεώνουν θεραπεία και χορηγούν φάρμακα με πλειστες παρενεργειες. Τα ψυχιατρικά νοσήματα είναι μέχρι σήμερα ελάχιστα κατανοητά απο τους επιστήμονες. Απλά γνωρίζουν οτι υπάρχουν κάποιες δυσλειτουργιες σε καποιους νευροδιαβιβαστές του εγκεφάλου και πορευονται μόνο με αυτό.

Όμως, πως μπορεί ένας άνθρωπος που χρειάζεται θεραπεία,  να το κάνει,  χωρίς να υποβληθεί σε πλήθος πανάκριβων χημικών σκευασμάτων που τελικά είναι αμφίβολο αν βοηθούν ή όχι?

Όπως πάντα η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση.

Η άγνοια, η ευκολία στη σκέψη μαζί με τη τάση για γενίκευση οδηγεί στο αλαλούμ της ψυχιατρικής αλλά και όσων της κάνουν κριτική. Όποιος υποφέρει ψυχικά το ξέρει καλύτερα απ όλους, ότι η οδύνη είναι η πιο "πραγματική πραγματικότητα". Τώρα , για τι είναι τρέλα τι δεν είναι, αποτελεί μια θεωρητική συζήτηση που δεν βοηθά όσους υποφέρουν πραγματικά.

Τι όμως τους βοηθά;  Ποιος μπορεί να απαντήσει ξεκάθαρα?

Ας μήν τα βλέπουμε όλα μαύρο ή άσπρο…


Πηγη:

Κεφάλαιο 11 - από το ντοκιμαντέρ της CCHR (Ψυχιατρική: Μια βιομηχανία θανάτου).
http://cchrgr.blogspot.com
http://www.cchr.org
http://www.youtube.com/watch?v=xfocYFC1Pno&feature=player_embedded#at=61




Θεραπεία με βιοενέργεια και επιστροφη από το συνορο του θανατου, μεσω του βιοενεργειακου θεραπευτη Jerry Wills.