FAOS SAMADHI 2

Εναλλακτικος χωρος αναζητησης και θεραπευτικων τεχνων.

Εργαστηρι Αυτογνωσιας.

Ολιστικες ψυχοθεραπευτικες προσεγγισεις μεσω της Βοτανικης Ιατρικης, του Διαλογισμου, της Μεταφυσικης, της Ανθρωπολογιας, της Νεας Φυσικης και της Νεας Ενεργειας.


Κάπου στα βάθη της γενετικής μας μνήμης, βρίσκεται η γνώση του σύμπαντος και των κόσμων, όπου η ζωή είναι απαλλαγμένη από την αυταπάτη του χρόνου και του χώρου.

Όπως ακριβώς είχε προγραμματιστεί μέσα μας για να επαναφυπνιστεί την τέλεια στιγμή, έτσι τώρα προσκαλεί την προσοχή μας.

Έχουμε ένα σκοπό πολύ μεγαλύτερο από όσο μπορέσαμε ποτέ να φανταστούμε.

Ο σκοπός αυτός ζητά να τον αναγνωρίσουμε τώρα και ζητά επίσης να αποκόψουμε τα κυκλώματα που μας συνδέουν με τα πρότυπα σκέψης και τα άχρηστα συναισθήματα τα οποία μας κρατούν δέσμιους στην αυταπάτη και στη σύγχυση των κατώτερων βασιλείων.

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Νιλ Ντόναλντ Γουόλς (Neale Donald Walsh)- Συζήτηση με το Θεό

.





                                           Αποσπάσματα από το βιβλίο


• Η σωστή προσευχή, επομένως δεν είναι μια προσευχή ικεσίας, αλλά μια προσευχή ευγνωμοσύνης.

• Σου έχουν μιλήσει για την επιβίωση του ισχυρότερου, τη νίκη του δυνατότερου, την επιτυχία του εξυπνότερου. Εξαιρετικά λίγα λέγονται για την δόξα εκείνου που αγαπά περισσότερο. (σελ. 40)

• Η εσωτερική φωνή είναι η πιο δυνατή φωνή με την οποία μιλάω, επειδή είναι η πλησιέστερη σε σας. (σελ.41)

• Το βαθύτερο μυστικό είναι πως η ζωή δεν είναι μια διαδικασία ανακάλυψης, αλλά μια διαδικασία δημιουργίας. Δεν ανακαλύπτεις τον εαυτό σου, αλλά δημιουργείς τον εαυτό σου από την αρχή... Μην ψάχνεις λοιπόν να ποιος είσαι, ψάξε να ορίσεις ποιος θέλεις να είσαι. (σελ.42)

• Εκείνοι που πιστεύουν πως ο Θεός είναι το Παν το Υπαρκτό και το Παν το μη Υπαρκτό είναι αυτοί που η κατανόηση τους είναι σωστή. (σελ. 46)

• * Γιατί μόνον όταν μπορέσουν να δεχτούν την ευθύνη για το όλο μπορούν να επιτύχουν την δύναμη να αλλάξουν ένα μέρος του (σελ.61)

• Ο πόνος προκύπτει από το πως έκρινες και από τη γνώμη που σχημάτισες σχετικά με κάτι. Άλλαξε γνώμη και ο πόνος θα εξαφανιστεί. (σελ. 63)

• Όμως μην κρίνεις και μην επικρίνεις, γιατί δεν ξέρεις γιατί συμβαίνει κάτι ούτε και για ποιο σκοπό. (σελ64)

• Επομένως δόξαζε κάθε άνθρωπο και κάθε περίσταση και πρόσφερε τις ευχαριστίες σου. Έτσι επιβεβαιώνεις την τελειότητα της δημιουργίας του Θεού και δείχνεις την Πίστη σ'αυτήν. Γιατί τίποτε δεν γίνεται τυχαία στον κόσμο του Θεού και δεν υπάρχει αυτό που λέτε σύμπτωση. Ούτε παθαίνει συμφορές ο κόσμος από τυχαία επιλογή ή από κάτι που αποκαλείτε μοίρα. αν μια χιονονιφάδα είναι πέρα για πέρα τέλεια στο σχεδιασμό της, τότε δε νομίζεις ότι το ίδιο θα μπορούσε να λεχτεί και για κάτι τόσο υπέροχο όπως η ζωή σου; (σελ 73)

• Να παρατηρείς, επομένως, τις επιλογές των άλλων, αλλά να μην τις κρίνεις. Να ξέρεις πως η επιλογή τους είναι τέλεια γι' αυτούς τώρα, αυτήν την στιγμή, αλλά να στέκεις έτοιμος να τους βοηθήσεις αν έρθει κάποια στιγμή που ψάχνουν για μια καινούργια επιλογή, μια διαφορετική επιλογή, μια υψηλότερη επιλογή. (σελ 74)

• Έτσι λοιπόν, και η αγάπη δεν είναι η απουσία ενός συναισθήματος (μίσους, φόβου, λαγνείας, ζήλιας, απληστίας), αλλά το σύνολο όλων των συναισθημάτων. Το άθροισμα. Το συναθροιστικό ποσόν. Το Παν. Έτσι, για να βιώσει η ψυχή την τέλεια αγάπη, πρέπει να βιώσει κάθε ανθρώπινο συναίσθημα. (σελ 119, 120)

• Ο σκοπός της ανθρώπινης ψυχής είναι να βιώσει τα πάντα, έτσι που να μπορεί να είναι τα πάντα. (σελ 120)

• Όμως σου λέω τούτο, είναι πολύ πιο δύσκολο να αρνηθείς το ποιος είσαι παρά να το δεχτείς. Είσαι καλοσύνη και έλεος και συμπόνια και κατανόηση. Είσαι γαλήνη και χαρά και φως. Είσαι συγχώρεση και υπομονή, δύναμη και κουράγιο, αρωγός σε ώρα ανάγκης, παρηγορητής σε ώρες σύγχυσης. Είσαι η βαθύτερη σοφία και η ύψιστη αλήθεια, η μεγαλύτερη γαλήνη και η μεγαλύτερη αγάπη. Είσαι αυτά τα πράγματα. Κι έχουν υπάρξει στιγμές της ζωής σου που έχεις γνωρίσει τον εαυτό σου ως αυτά τα πράγματα. (σελ 123)

• Φώτιση είναι να καταλάβεις πως δεν υπάρχει πουθενά να πας, τίποτε να κάνεις και κανένας που πρέπει να είσαι, εκτός από αυτός ακριβώς που είσαι αυτή την στιγμή. (σελ138)

• Όμως η απάρνηση με την κλασσική έννοια της αυταπάρνησης δεν είναι απαραίτητη (σελ 140 Part1)

• Ένας αληθινός δάσκαλος δεν "παραιτείται" από κάτι. Ένας αληθινός δάσκαλος το βάζει απλώς στην άκρη, όπως θα έκανε με καθετί που δεν το χρειάζεται πια.(σελ 140 part2)

• Ότι αποκρούεις επιμένει. Ό,τι κοιτάς εξαφανίζεται. (σελ 140)

• Ο απαρνητής ποτέ δεν αρνείται το πάθος. Ο απαρνητής αρνείται απλώς την προσκόλληση στα αποτελέσματα. Το πάθος είναι η αγάπη της δράσης. Η δράση είναι ύπαρξη βιωμένη. Όμως τι δημιουργείται συχνά ως μέρος της δράσης; Προσδοκία. Το να ζεις τη ζωή σου χωρίς προσδοκία, χωρίς την ανάγκη για συγκεκριμένα αποτελέσματα, αυτό είναι ελευθερία. Αυτό είναι Θεϊκότητα. Έτσι ζω Εγώ. (σελ 141)

• Η απάρνηση είναι μια απόφαση να αρνηθείς την ανάγκη για ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα. (σελ 141)

• Το νόημα στη ζωή δεν είναι να φτάσεις κάπου. Είναι να παρατηρήσεις ότι είσαι και πάντα ήσουν ήδη εκεί. Είσαι πάντα και για πάντα στη στιγμή της καθαρής δημιουργίας. Το νόημα στη ζωή, επομένως, είναι να δημιουργείς το ποιος και τι είσαι και μετά να το βιώνεις. (σελ 145)

• Ο πόνος είναι μια άσκοπη πλευρά της ανθρώπινης εμπειρίας και δεν είναι μόνον άσκοπη, είναι ασύνετη, άβολη και "βλάπτει σοβαρά την υγεία σας". (σελ 147)

• Ο αληθινός δάσκαλος δεν υποφέρει καθόλου σιωπηλά, αλλά απλώς εμφανίζεται να υποφέρει αγόγγυστα. η αιτία που ο αληθινός δάσκαλος δε γογγύζει είναι ότι δεν υποφέρει, αλλά απλώς βιώνει μια σειρά περιστατικών που εσείς θα τις αποκαλούσατε αβάστακτες. (σελ 144)

• Ένας εν ενεργεία δάσκαλος δεν μιλάει για πόνο επειδή ένας εν ενεργεία δάσκαλος καταλαβαίνει σαφώς την δύναμη του λόγου κι έτσι απλώς επιλέγει να μην κάνει λόγο γι αυτό. (σελ 149)

• Διάλεγε, αλλά μη θέλεις. (σελ 153)

• Ας ξεκαθαρίσουμε πως "το να είσαι στο πνευματικό παιχνίδι" σημαίνει να αφιερώνεις όλο σου το νου, όλο σου το σώμα, όλη την ψυχή στην διαδικασία της δημιουργίας του εαυτού κατ' εικόνα και καθ΄ομοίωση του Θεού (σελ 156)

• Η ζωή σου είναι πάντα το αποτέλεσμα των σκέψεων σου γύρω από αυτήν, συμπεριλαμβανομένης και της προφανώς δημιουργικής σου σκέψης ότι σπάνια παίρνεις αυτό που θέλεις. (σελ 163)

• Όμως ο σκοπός μιας σχέσης δεν είναι να έχεις κάποιον άλλο που να μπορεί να σε γεμίσει. Είναι το να έχεις έναν άλλο με τον οποίο να μοιραστείς την πληρότητα σου. (σελ. 169)

• Δεν είναι στη δράση του άλλου, αλλά στη δική σας αντί - δράση, εκεί που θα βρεθεί η λύτρωση σας. (σελ 175)

• Υπάρχουν δάσκαλοι που έχουν διδάξει: δεν μπορείς να τα έχεις όλα, μέχρι να είσαι πρόθυμος να παραιτηθείς από αυτά. (σελ 182)

• Αυτό που θα σε πάει από εδώ εκεί ταχύτατα είναι η απόλυτη ειλικρίνεια: το να είσαι πρόθυμος να βεβαιώσεις, να αναγνωρίσεις και να δηλώσεις ακριβώς το πως αισθάνεσαι σχετικά με κάτι. Πες την αλήθεια σου καλοσυνάτα, αλλά πλήρως και ολοκληρωτικά. Ζήσε την αλήθεια σου ήπια, αλλά απόλυτα και με συνέπεια. Άλλαξε την αλήθεια σου εύκολα και γρήγορα όταν η εμπειρία σου φέρνει μια νέα καθαρότητα. (σελ 184)








.










.

Το νόημα στη ζωή δεν είναι να φτάσεις κάπου. Είναι να παρατηρήσεις ότι είσαι και πάντα ήσουν ήδη εκεί.




Ο απαρνητής ποτέ δεν αρνείται το πάθος. Ο απαρνητής αρνείται απλώς την προσκόλληση στα αποτελέσματα. Το πάθος είναι η αγάπη της δράσης. Η δράση είναι ύπαρξη βιωμένη.

Όμως τι δημιουργείται συχνά ως μέρος της δράσης; Προσδοκία. Το να ζεις τη ζωή σου χωρίς προσδοκία, χωρίς την ανάγκη για συγκεκριμένα αποτελέσματα, αυτό είναι ελευθερία. Αυτό είναι Θεϊκότητα. Έτσι ζω Εγώ.

Η απάρνηση είναι μια απόφαση να αρνηθείς την ανάγκη για ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα.

Το νόημα στη ζωή δεν είναι να φτάσεις κάπου. Είναι να παρατηρήσεις ότι είσαι και πάντα ήσουν ήδη εκεί. Είσαι πάντα και για πάντα στη στιγμή της καθαρής δημιουργίας. 

Το νόημα στη ζωή, επομένως, είναι να δημιουργείς το ποιος και τι είσαι και μετά να το βιώνεις.

Συζήτηση με τον Θεό. /  Neale Donald Walsh










.