FAOS SAMADHI 2

Εναλλακτικος χωρος αναζητησης και θεραπευτικων τεχνων.

Εργαστηρι Αυτογνωσιας.

Ολιστικες ψυχοθεραπευτικες προσεγγισεις μεσω της Βοτανικης Ιατρικης, του Διαλογισμου, της Μεταφυσικης, της Ανθρωπολογιας, της Νεας Φυσικης και της Νεας Ενεργειας.


Κάπου στα βάθη της γενετικής μας μνήμης, βρίσκεται η γνώση του σύμπαντος και των κόσμων, όπου η ζωή είναι απαλλαγμένη από την αυταπάτη του χρόνου και του χώρου.

Όπως ακριβώς είχε προγραμματιστεί μέσα μας για να επαναφυπνιστεί την τέλεια στιγμή, έτσι τώρα προσκαλεί την προσοχή μας.

Έχουμε ένα σκοπό πολύ μεγαλύτερο από όσο μπορέσαμε ποτέ να φανταστούμε.

Ο σκοπός αυτός ζητά να τον αναγνωρίσουμε τώρα και ζητά επίσης να αποκόψουμε τα κυκλώματα που μας συνδέουν με τα πρότυπα σκέψης και τα άχρηστα συναισθήματα τα οποία μας κρατούν δέσμιους στην αυταπάτη και στη σύγχυση των κατώτερων βασιλείων.

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Ανοιχτή Πρόσκληση για τη κοινωνία των Δημιουργών μιας αρμονικής Πραγματικότητας. Πρόσκληση για ΣΥΝ-Δημιουργία. Συν-Δημιουργούμε την Πραγματικότητα μας. (Creating Our Reality).




Το « Creating Our Reality », είναι η κοινωνία των Δημιουργών μιας αρμονικής Πραγματικότητας. Είναι μια παγκόσμια ομάδα ανθρώπων που χρησιμοποιεί την πνευματική γνώση για να συν-δημιουργήσει. Ξεκίνησε από την ομάδα "Blue Skies" και το συγχρονισμένο διαλογισμό-οραματισμό καθαρών μπλε ουρανών ως απαντήση στους χημικούς αεροψεκασμούς και την ατμοσφαιρική ρύπανση. Είναι ένας ενεργός-δραστήριος και αποτελεσματικός πνευματικός Ακτιβισμός.

Στόχος μας να χρησιμοποιήσουμε τις ίδιες μεθόδους για να αλλάξουμε, να μεταβάλουμε την πραγματικότητα εντός της οποίας ζούμε δημιουργώντας μια νέα πραγματικότητα όπου κυριαρχεί η υγεία, η δικαιοσύνη, η ειρήνη, ο σεβασμός και η ομορφιά σε όλο τον κόσμο και για όλους τους ανθρώπους.

Ελάτε μαζί μας!

Με μεγάλο και βαθύ σεβασμό για τη γη και τον ουρανό που μας ενώνουν όλους.

Ουσιαστικά αντικαθιστούμε την "παρούσα πραγματικότητα" με φυσικούς, καθαρούς μπλε ουρανούς.

 

 

Η μέθοδος είναι σίγουρα γνωστή σε πολλούς από εσάς είτε μέσα από το "κρίσιμο πλήθος της τετραγωνικής ρίζας του 1%-333", είτε από τροποποίηση της πραγματικότητας που μας αφορά ατομικά, μέσα από την αντικατάσταση "λαθεμένων πεποιθήσεων" με γόνιμες και θετικές για εμάς όψεις, που υποστηρίζουν την πραγματικότητα που αληθινά επιθυμούμε.

Όπως και να έχει, σίγουρα έχετε ακούσει πως αυτό που φοβόμαστε ή πως αυτό που πιστεύουμε δυνατά, αυτό και θα συμβεί. Ο φόβος είναι ουσιαστικά μια δυναμική ενέργεια που δρα και σχηματίζει την πραγματικότητα μας εδώ και αιώνες, αφού έτσι γίνεται ελεγχόμενη και χειραγωγήσιμη η δική μας συνειδητή ενέργεια και έτσι επικράτησε μέχρι σήμερα η πραγματικότητα που βλέπουμε γύρω μας -που κατά γενική ομολογία δεν μας εκφράζει.

Στην ομάδα αυτή θα κάνουμε το ακριβώς αντίθετο:

μέσα από ακράδαντη πίστη και δυναμική πεποίθηση του κάθε ένα από εμάς στην πραγματικότητα που θέλουμε, στην προκειμένη περίπτωση "ΜΠΛΕ ΚΑΘΑΡΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΥΣ"  και

Με το συντονισμό εκπέμπουμε ταυτόχρονα την ίδια ιδέα-δόνηση-εικόνα και η αύξηση της απόδοσης της ενέργειας δεν είναι απλή πρόσθεση των ατομικών μας ενεργειών, αλλά αποκτά  μια αυξάνουσα γεωμετρική δυναμική.

Έτσι ζωγραφίζουμε/χτίζουμε τη ΔΙΚΗ μας πραγματικότητα που από ένα σημείο και μετά θα είναι η πραγματικότητα Όλων

Με πίστη λοιπόν αταλάντευτη, αποφασιστικότητα και βεβαιότητα πως έτσι ΕΙΝΑΙ ήδη στέλνουμε την πρόθεση μας, στην κατεύθυνση της επικράτησης των Καθαρών Μπλε Ουρανών.

Ύστερα από πολλά χρόνια  έρευνας του φαινομένου, το πιο δυναμικό και αποτελεσματικό μέσο για την αλλαγή αυτής της κατάστασης είναι η συνειδητή-πνευματική αντιμετώπιση του θέματος -και μάλιστα όχι σαν "αντί-δραση" ή "πολεμική" εναντίωση, αλλά σαν παιχνιδιάρικη απόφαση ΣΥΝ-δημιουργίας. Λέω «παιχνιδιάρικη» για να γίνει σαφές πως τηρούμε μια συναισθηματική κατάσταση μη-προσκόλλησης, όπου με την ανεμελιά και την αθωότητα των παιδιών, δίχως θυμό ή άλλες αρνητικές συγκινήσεις παίζουμε ομαδικά και Ζω-γραφίσουμε την πραγματικότητα.

Η πείρα και η πραγματικότητα έδειξε πως οι κινήσεις πολιτών περιορίζονται στην ενημέρωση των υπολοίπων συνανθρώπων μας, αλλά είναι αδύναμες στο να επιφέρουν ουσιαστικό αποτέλεσμα: παύση ψεκασμών. Αυτό είναι λογικό να συμβαίνει στο επίπεδο της συνείδησης και των ενεργειών μολονότι μοιάζει "περίεργο" για την καθημερινή λογική.

Στην ουσία υποκινούμενοι από το "φόβο" ασχολούμαστε με το θέμα με μια δυναμική, η οποία θέλει μεν να "χτυπήσει το φαινόμενο", αλλά στην ουσία το δυναμώνει αφού του χαρίζουμε μέρος της προσοχής και της ενέργειας μας.

Το δυναμικότερο μέσο λοιπόν είναι η ενεργή συγκέντρωση των δυνάμεων μας στον επιθυμητό τελικό στόχο ΣΑΝ ΝΑ ΕΧΕΙ ΗΔΗ συμβεί και αυτό από μια θέση ισχύος και βεβαιότητας. Πολύ απλά επειδή ΕΤΣΙ το θέλουμε για το Καλό όλων και Έτσι θα γίνει.

Σε όσους είναι εξοικειωμένοι σε τεχνικές οραματισμού δεν χρειάζεται να θυμίσω τη δημιουργική δύναμη που έχει η φαντασία μας.  Αυτός είναι και ο λόγος που  χρησιμοποιουμε νοερές εικόνες που  δείχνουν ακριβώς αυτό το αποτέλεσμα που επιδιώκουμε. Όσοι για πρώτη φορά δοκιμάζουν κάτι ανάλογο είναι βέβαιο πως πολύ σύντομα θα το μπορούν και οι ίδιοι με μεγάλη άνεση, μολονότι στην αρχή θα πρέπει να εργαστούν "λεκτικά"- να χτίζουν δηλαδή την εικόνα με λέξεις νοερά κι ας μην μπορούν ακόμη να τη δουν καθαρά με τα πνευματικά μάτια τους -τη "δημιουργική τους δηλαδή φαντασία "  (και ο ήχος και το «φως» που σχηματίζει τις νοερές εικόνες είναι συχνότητες-δονήσεις ενέργειας, οπότε μην ανησυχείτε για την εφαρμογή- είναι το ίδιο ισχυρή, έγκυρη και αποτελεσματική.)

Σας προσκαλούμε να συμμετέχεται στην κοινωνία των Συνειδητών Δημιουργών "Creating our Reality"

α) στην Ελληνική γλώσσα    http://creatingrealities.ning.com/   και

β) στην αγγλική    http://creatingrealities2.ning.com/

Είστε επίσης ελεύθεροι να στείλετε προσκλήσεις σε όσους φίλους και γνωστούς σας πιστεύετε πως θα ενδιαφέρονταν να συμμετέχουν στη ΣΥΝ-

Δημιουργία της Πραγματικότητας μας, αποστέλοντας τα παραπάνω λινκ πρόσκλησης.

 Στόχος μας να αγκαλιάσουμε όλο τον πλανήτη!

 


 

Η Rhodiola (Golden Root ή Arctic Root) είναι ένα προσαρμογενές βότανο που εμφανίζει μια σχεδόν απίστευτη καταπραϋντική, αντικαταθλιπτικη, αντικαρκινική, καρδιοπροστατευτική, τονωτική και ενδυναμωτική του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος δράση.




Η Rhodiola γνωστή σαν Golden Root ή Arctic Root έχει ταξινομηθεί σαν «προσαρμογόνο» φυτό από Ρώσους ερευνητές, λόγω της δυνατότητάς της να αυξάνει την αντίσταση του οργανισμού σε ποικίλους χημικούς, βιολογικούς και φυσικούς παράγοντες άγχους.

Ο Dr. L.Utkin, ένας Ρώσος βοτανολόγος και διατροφολόγος, πραγματοποίησε τις πρώτες μελέτες πάνω στη Rhodiola το 1931. Εκτός από την ιδιότητα του φυτού να ανεβάζει τη σωματική αντοχή, ο Dr.Utkin ανακάλυψε ότι το φυτό ανέβαζε επίσης και τη σεξουαλική ικανότητα. Η χρήση της Rhodiola έχει αφήσει θρύλους, οι οποίοι έχουν περάσει από γενιά σε γενιά στην ιστορία της Ρωσίας και μιλούν για την καλή υγεία και τη μακροζωία που μπορεί να προσφέρει αυτό το φυτό. Λέγεται ότι άνθρωποι που πίνουν τσάι από Rhodiola θα ζήσουν πάνω από 100 χρόνια.

Η Rhodiola δεν είναι απλά ένα ακόμη προσαρμογενές βότανο. Αυτό συμβαίνει γιατί η Rhodiola κατέχει πολλές και μοναδικές ιδιότητες. Τα δραστικότερα φυτοχημικά της με την υψηλότερη βιολογική δραστικότητα είναι οι phenylpropanoids από τις οποίες οι σημαντικότερες είναι η salidrosid, η rosavin, η rhodiolin, η rosarin και η rosin. Αυτές οι χημικές ουσίες έδειξαν να έχουν θετικά αποτελέσματα σε διάφορες ιατρικές καταστάσεις.

Άτομα που έλαβαν δοκιμαστικά απόσταγμα από Rhodiola παρουσίασαν πολύ γρήγορα ενδείξεις βελτίωσης των αθλητικών προσπαθειών τους, υψηλή σωματική κατάσταση, μειωμένη κόπωση και βελτιωμένη γενική νοητική και φυσική κατάσταση συνοδευόμενη από μείωση του χρόνου ανάρρωσης. 

Μέσα από εκτεταμένες δοκιμές σε κολυμβητές, σκιέρ και άλλους αθλητές, ερευνητές από όλο τον κόσμο έδειξαν με αξιοπιστία την αξία της Rhodiola ως προσαρμογενές φυτό, φυτό που ανεβάζει την αντοχή και επιταχύνει τις διαδικασίες ανάρρωσης μετά από φυσική άσκηση και δεν παρουσιάζει παρενέργειες. Μια μελέτη επιβεβαίωσε ότι η αποτελεσματικότητα της Rhodiola στις φυσικές διαδικασίες αποκατάστασης μπορεί να οφείλεται στην ταχύτατη ομαλοποίηση του γαλακτικού και του ουρικού οξέος που ασκεί η Rhodiola κατά τη φάση της ανάρρωσης.

 
Φυσικό και ασφαλές αναβολικό.

 Σ' ένα συγκριτικό πείραμα που διεξάχθηκε με γνωστά αναβολικά στεροειδή, η επίδραση της Rhodiola φάνηκε ότι ήταν συγκρίσιμη με αυτή των στεροειδών ουσιών χωρίς να παρουσιάζει αρνητικές επιδράσεις στα επινεφρίδια.

 
Αντικαταθλιπτικό βότανο .

Υπάρχουν πολλοί ψυχολογικοί μηχανισμοί που παρουσιάζονται στον οργανισμό και που μπορούν να δικαιολογήσουν την εμφάνιση της κατάθλιψης. Η κατάθλιψη είναι αποτέλεσμα πολλαπλών παραγόντων και το τελικό αποτέλεσμα  σωματικών και ψυχολογικών διεργασιών. Μία από τις κύριες αιτίες της κατάθλιψης είναι τα χαμηλά επίπεδα σεροτονίνης και άλλων νευροδιαβιβαστών στον εγκέφαλο. Οι νευροδιαβιβαστές είναι μια κατηγορία χημικών που παράγει ο οργανισμός οι οποίοι λειτουργούν σαν αγγελειοφόροι ανάμεσα στους νευρώνες. Η σεροτονίνη είναι μία απλή χημική κατασκευή με περίπλοκες φαρμακολογικές ιδιότητες και θεωρείται ότι παίζει σημαντικό ρόλο στη μεσολάβηση της συμπεριφοράς, της διάθεσης, της όρεξης, του ύπνου, της μνήμης και της μάθησης.

 
Ο ρόλος της Rhodiola στην νευροδιαβίβαση.

 Η 5-Hydroxytryptophan (η 5-ΗΤΡ συντίθεται από την τρυπτοφάνη) είναι ο πρόδρομος της σύνθεσης της σεροτονίνης. Όταν η σεροτονίνη παραχθεί μεταβάλλεται σε ανενεργή ουσία (5-hydroxy-indoleacetic acid) μέσω των monoamine oxidase (ΜΑΟ) και των catechol-o-methyltransferase (COMT). Είναι εμφανές λοιπόν, ότι τα φυσιολογικά επίπεδα σεροτονίνης εξαρτώνται από την ισορροπία ανάμεσα στα διαθέσιμα επίπεδα 5-ΗΤΡ για τη σύνθεση της και τα ΜΑΟ και COMT ένζυμα για τη μεταβολή της.

Τί ρόλο λοιπόν παίζει η Rhodiola στην πρόληψη και την αντιμετώπιση της κατάθλιψης;

Μετά από 35 χρόνια ερευνών, Ρώσοι επιστήμονες έδειξαν ότι το απόσταγμα από Rhodiola (η rosavin και η salidroside) αυξάνει τη μεταφορά της τρυπτοφάνης και της 5-ΗΤΡ στον εγκέφαλο και ασκεί ανασταλτικά αποτελέσματα στη δραστηριότητα των ΜΑΟ και των COMT με αποτέλεσμα να αυξάνονται τα επίπεδα σεροτονίνης κατά 30% στον εγκέφαλο.

Ένας άλλος ρόλος τον οποίο μπορεί να παίξει η Rhodiola είναι να προλάβει την έναρξη κεφαλαλγιών παρέχοντας στον οργανισμό αυξημένα επίπεδα σεροτονίνης, γιατί όπως είναι γνωστό η απουσία σεροτονίνης στον εγκέφαλο προκαλεί αγγειοδιαστολή και διάταση γεγονός το οποίο επιφέρει κεφαλαλγίες.

Η Rhodiola μπορεί επίσης να επηρεάσει έναν ακόμη σημαντικό νευροδιαβιβαστή τη ντοπαμίνη. Χαμηλά επίπεδα ντοπαμίνης προκαλούν εγκεφαλικές δυσλειτουργίες όπως σχιζοφρένεια και ασθένεια του Parkinson. Η δυνατότητα της Rhodiola να αναστέλλει τα ΜΑΟ και τα COMT μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα ντοπαμίνης στον εγκέφαλο και να βελτιώσει τα συμπτώματα που σχετίζονται μ'αυτές τις καταστάσεις. Ρωσικές μελέτες έδειξαν ότι αυξημένα επίπεδα σεροτονίνης και ντοπαμίνης στον εγκέφαλο σχετίζονται με αναστολή των COMT κατά 60% λόγω των αποσταγμάτων της Rhodiola.

 
Αφροδισιακές ιδιότητες

 Το ρίζωμα της Rhodiola rosea ήταν γνωστό ως ισχυρό διεγερτικό για αιώνες. Μεταγενέστερες έρευνες επιβεβαίωσαν τις θεραπευτικές του επιδράσεις σε σεξουαλικές δυσλειτουργίες. Άντρες με αδύναμη και/ή πρόωρη εκσπερμάτωση, μετά τη χρήση αποστάγματος Rhodiola, ανέφεραν ουσιαστική βελτίωση στη σεξουαλική λειτουργία.

 
Αλλες ιδιότητες της Rhodiola

Έρευνες έδειξαν ότι η Rhodiola μπορεί να αναστείλλει την ανάπτυξη όγκων και τη δημιουργία μεταστάσεων. Πιθανόν να παρουσιάζει αυτές τις δράσεις λόγω της ιδιότητας που έχει να εμποδίζει τη δημιουργία αποικιών, διαδικασία πολύ σημαντική για την ανάπτυξη των όγκων. Τα αποστάγματα Rhodiola είναι ισχυρές αντιοξειδωτικές ουσίες που προστατεύουν από την υπεροξείδωση των λιπιδίων η οποία μπορεί να οδηγήσει σε παθολογικές καταστροφές και πιθανή δημιουργία καρκίνου.

Η δράση της σε νευρολογικές παθήσεις
Κλινικές μελέτες έγιναν και για τη βελτίωση της εικόνας ασθενών με νόσο Alzheimer και Parkinson. Η αντικαταθλιπτική και αγχολυτική δράση της Rhodiola σε σχέση με το Hypericum (St. John’s Wort), Ginkgo biloba και Panax Ginseng ήταν πιο ισχυρή. Επιπλέον, η Rhodiola rosea ήταν 5 φορές λιγότερο τοξική σε σχέση με το Panax ginseng.

Έμφαση δίνεται στο γεγονός ότι το εκχύλισμα της Rhodiola παρουσιάζει αναγεννητικές ιδιότητες, λόγω της δυνατότητάς του να αυξάνει την αποδοτικότητα των ενδοκυττάριων μηχανισμών αποκατάστασης του DNA.

Παρά τη μακροχρόνια ιστορία του, ο δυτικός κόσμος μόνο πρόσφατα έχει γίνει ενήμερος για τα οφέλη υγείας Rhodiola Rosea. Έχει έρθει στην προσοχή πολλών φυσικών επαγγελματιών υγείας λόγω των μελετών που εξέτασαν τις επιρροές της στην καταπολέμηση της ανησυχίας και της πίεσης.

Του Ιωάννη Αδαμίχου.  
Αναδημοσίευση από το 4ο τεύχος του περιοδικού «Μονοπάτι του Πολεμιστή»
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση, αρκεί να αναφέρεται η πηγή.

http://www.alkimachon.gr/content/view/261/169/lang,el/



Δειτε και εδω