FAOS SAMADHI 2

Εναλλακτικος χωρος αναζητησης και θεραπευτικων τεχνων.

Εργαστηρι Αυτογνωσιας.

Ολιστικες ψυχοθεραπευτικες προσεγγισεις μεσω της Βοτανικης Ιατρικης, του Διαλογισμου, της Μεταφυσικης, της Ανθρωπολογιας, της Νεας Φυσικης και της Νεας Ενεργειας.


Κάπου στα βάθη της γενετικής μας μνήμης, βρίσκεται η γνώση του σύμπαντος και των κόσμων, όπου η ζωή είναι απαλλαγμένη από την αυταπάτη του χρόνου και του χώρου.

Όπως ακριβώς είχε προγραμματιστεί μέσα μας για να επαναφυπνιστεί την τέλεια στιγμή, έτσι τώρα προσκαλεί την προσοχή μας.

Έχουμε ένα σκοπό πολύ μεγαλύτερο από όσο μπορέσαμε ποτέ να φανταστούμε.

Ο σκοπός αυτός ζητά να τον αναγνωρίσουμε τώρα και ζητά επίσης να αποκόψουμε τα κυκλώματα που μας συνδέουν με τα πρότυπα σκέψης και τα άχρηστα συναισθήματα τα οποία μας κρατούν δέσμιους στην αυταπάτη και στη σύγχυση των κατώτερων βασιλείων.

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Οι τελευταίες φράσεις της τελευταίας Ομιλίας του Κ.






Όλοι υποκρίνονται ή προσπαθούν να φανταστούν ότι μπορούν να έρθουν σε επαφή “ μ’ εκείνο “, πισω απο τη διδασκαλια του Κρισναμουρτι. Μελεταω τη διδασκαλια του 38 χρονια τωρα, είναι ο αγαπημενος, με ενεπνευσε, αλλα ελαχιστα με αλλαξε. Βλεπει κανεις να εχουν ξεφυτρωσει κρισναμουρτικοι, ερμηνευτες, αναλυτες κ.ο.κ. του Κ. Μιμουνται και παπαγαλιζουν τη σκεψη του. Όμως κανείς δεν τό ’χει κάνει. Κανείς, ουτε αγγιξε, ουτε κατανοησε, ουτε βιωσε. Ο Κ μιλουσε 70 χρονια, όχι για να αλλαξει κατι, όχι για να διδαξει κατι, όχι για να βοηθησει σε κατι, αλλα όπως το λουλουδι, που χωρις λογο και προσδοκια σκορπαει το αρωμα του. O Κ με επηρεασε βαθυτατα. Δεν ειναι απολυτοτητα αυτο που γραφω, ειναι ρεαλισμος. Ο Κ μιλουσε και περιεγραφε σε ολη του τη ζωη τα τελευταια 50 μετρα της "διαδρομης". Αυτο εμπνεει, ενθουσιαζει , αλλα δεν βοηθαει αυτον που εχει να διανυσει κατι χιλιομετρα...Το σωμα και ο νους του Κ προετοιμαστηκε και εξασκηθηκε επι αιωνες για να φθασει σε αυτο το μεγεθος. Ο νους του αρχαριου γοητευεται απο τη περιγραφη των ..τελευταιων 50 μετρων, αλλα χωρις  καθαρση, ασκηση, τεχνικες κτλ. , μενει μονο με τη γοητεια.. Aναφερομαι στην αναγκαιοτητα της αλλαγης υποσυνειδητων προγραμματισμων και πεποιθησεων. Τον εαυτο απλα τον αποδεχομαστε, τον παρατηρουμε και μεσα απ' αυτη τη παρατηρηση επερχεται ενας μετασχηματισμος της θεασης. Το να σου περιγραφει ομως καποιος για 70 ετη τη θεα απο τα Ιμαλαια, οταν εσυ δεν μπορεις να περασεις στο πεζοδρομιο απεναντι, δεν βοηθαει και πολυ...




Οι τελευταίες φράσεις της τελευταίας Ομιλίας

Ο Κ τέλειωσε την τρίτη ομιλία στις 4 Ιανουαρίου του 1986, στο Μαντράς της Ινδίας -η τελευταία που θα έκανε ποτέ- με τις φράσεις:

Η Δημιουργία είναι κάτι πάρα πολύ ιερό. Είναι το πιο ιερό πράγμα στη ζωή κι αν έχετε κάνει μαντάρα τη ζωή σας, αλλάξτε τη. Αλλάξτε τη σήμερα, όχι αύριο. Αν είστε αβέβαιοι, ανακαλύψτε γιατί, και γίνετε βέβαιοι. Αν η σκέψη σας δεν έχει ευθύτητα, σκεφτείτε με ευθύτητα, λογικά. Αν δεν προετοιμαστούν όλα αυτά, αν όλα δεν τακτοποιηθούν, δεν μπορείτε να μπείτε στον κόσμο της δημιουργίας.

Τέλειωσε. [Αυτή η λέξη μόλις που ακούγεται, είναι μάλλον σαν μια εκπνοή παρά σαν λόγος. Μπορεί να την ακούσει κανείς μόνο στην κασέτα. Δε θα μπορούσε να είχε ακουστεί από το κοινό].

Έπειτα, ύστερα από μια μεγάλη παύση, πρόσθεσε: «Αυτή είναι η τελευταία ομιλία. Θέλετε να καθίσουμε για λίγο μαζί σιωπηλοί; Εντάξει, κύριοι, καθίστε για λίγο σιωπηλοί»

-------------------------------------------------------------------------

Το τελευταίο ηχητικό ντοκουμέντο

"Σήμερα το πρωί τους έλεγα: εδώ κι εβδομήντα χρόνια αυτή η υπερ-ενέργεια -όχι- αυτή η απέραντη ενέργεια, η απέραντη νοημοσύνη, χρησιμοποιούσε αυτό το σώμα. Δε νομίζω ότι οι άνθρωποι κατάλαβαν τι τρομακτική ενέργεια και νοημοσύνη πέρασε μέσα απ’ αυτό το σώμα -είναι μια δωδεκακύλινδρη μηχανή. Και για εβδομήντα χρόνια -ήταν πραγματικά πολύς καιρός- και τώρα το σώμα δεν μπορεί ν’ αντέξει άλλο. Κανείς, εκτός κι αν το σώμα προετοιμαστεί πολύ προσεκτικά και προστατευτεί κλπ... κανείς δεν μπορεί να καταλάβει τι πέρασε απ’ αυτό το σώμα. Κανείς. Ας μην υποκριθεί κανείς. Κανείς. Το επαναλαμβάνω: κανείς από μας ή από τον κόσμο, δεν ξέρει τι συνέβη. Το ξέρω. Και τώρα, ύστερα από εβδομήντα χρόνια έφτασε στο τέλος. Όχι αυτή η νοημοσύνη και η ενέργεια... με κάποιο τρόπο είναι εδώ, κάθε μέρα, και ιδιαίτερα τη νύχτα. Και ύστερα από εβδομήντα χρόνια το σώμα δεν μπορεί ν’ αντέξει... δεν μπορεί ν’ αντέξει άλλο. Δεν μπορεί. Οι Ινδοί έχουν ένα σωρό καταραμένες προλήψεις γι’ αυτό... ότι αρκεί να το θελήσεις και το σώμα φεύγει... κι όλες αυτές τις ανοησίες. Δε θα βρείτε άλλο σώμα σαν αυτό, ή εκείνη την υπέρτατη νοημοσύνη που δούλευε πάνω σ’ ένα σώμα εκατοντάδες χρόνια. Δε θα το ξαναδείτε. Όταν θα φύγει αυτός, θα φύγει κι εκείνη. Δεν υπάρχει συνείδηση που θα μείνει πίσω από εκείνη τη συνείδηση, από εκείνη την κατάσταση. Όλοι υποκρίνονται ή προσπαθούν να φανταστούν ότι μπορούν να έρθουν σε επαφή μ’ εκείνο. Ίσως να το κάνουν κάπως, αν ζήσουν τις διδασκαλίες. Όμως κανείς δεν τό ’χει κάνει. Κανείς. Αυτό είν’ όλο."

Το τελευταίο ηχητικό ντοκουμέντο του Κ, όπως το καταγράφει η Μαίρη Λάτιενς στη βιογραφία του: "Η ζωή και ο θάνατος του Κρισναμούρτι" από τις εκδόσεις Καστανιώτη.

Τζίντου Κρισναμούρτι ( 12 Μαίου 1895 - 17 Φεβρουαρίου 1986)









.

Η κρυμμενη αρμονια παραπεμπει σε λεπτες και ευθραυστες ισορροπιες.

. . .
Tobias Hutzler - BALANCE from Tobias Hutzler on Vimeo.
http://vimeo.com/62422161 . .

Άντριου Σόλομον: Κατάθλιψη, το μυστικό που μοιραζόμαστε




«Το αντίθετο της κατάθλιψης δεν είναι η ευτυχία, αλλά η ζωτικότητα, και αυτή ακριβώς ήταν που ένιωθα να με εγκαταλείπει εκείνη τη στιγμή». Σε μια ομιλία εύγλωττη όσο και συγκλονιστική, ο συγγραφέας Άντριου Σόλομον μας μεταφέρει στις σκοτεινές πτυχές του μυαλού του την περίοδο που μαχόταν την κατάθλιψη. Αυτό τον οδήγησε σε ένα αποκαλυπτικό ταξίδι ανά τον κόσμο, όπου, παίρνοντας συνεντεύξεις από άλλους με κατάθλιψη, συνειδητοποίησε με έκπληξη πως όσο περισσότερο μιλούσε στους ανθρώπους, τόσο περισσότερο εκείνοι ήθελαν να μοιραστούν τις ιστορίες τους.






.
 
.