FAOS SAMADHI 2

Εναλλακτικος χωρος αναζητησης και θεραπευτικων τεχνων.

Εργαστηρι Αυτογνωσιας.

Ολιστικες ψυχοθεραπευτικες προσεγγισεις μεσω της Βοτανικης Ιατρικης, του Διαλογισμου, της Μεταφυσικης, της Ανθρωπολογιας, της Νεας Φυσικης και της Νεας Ενεργειας.


Κάπου στα βάθη της γενετικής μας μνήμης, βρίσκεται η γνώση του σύμπαντος και των κόσμων, όπου η ζωή είναι απαλλαγμένη από την αυταπάτη του χρόνου και του χώρου.

Όπως ακριβώς είχε προγραμματιστεί μέσα μας για να επαναφυπνιστεί την τέλεια στιγμή, έτσι τώρα προσκαλεί την προσοχή μας.

Έχουμε ένα σκοπό πολύ μεγαλύτερο από όσο μπορέσαμε ποτέ να φανταστούμε.

Ο σκοπός αυτός ζητά να τον αναγνωρίσουμε τώρα και ζητά επίσης να αποκόψουμε τα κυκλώματα που μας συνδέουν με τα πρότυπα σκέψης και τα άχρηστα συναισθήματα τα οποία μας κρατούν δέσμιους στην αυταπάτη και στη σύγχυση των κατώτερων βασιλείων.

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Διαχειριση του πονου οταν ένας φίλος η ενας κοντινός σας άνθρωπος 'αναχωρεί'. Όλη η δυσκολία έγκειται στο πυκνό πεδίο άγνοιας, φόβου και αποκοπής, το οποίο έχει συσσωρευτεί γύρω από τη γη και μέσα στη γη ακόμα.




Όταν αναχωρεί κάποιος κοντινός σας άνθρωπος – και αυτό δεν σημαίνει καθημερινή επαφή, μπορεί να είναι δικός σας στην καρδιά ενώ βλέπεστε σπάνια- υπάρχει ένα φυσικός πόνος που βιώνεται μέσα στην ενέργειά σας. Αυτός ο πόνος είναι διαφορετικός, γιατί δεν είναι ψυχικός και δεν είναι πόνος αποκοπής. Αυτός ο πόνος είναι η αλλαγή των ενεργειακών συνδέσεων:

οι χονδροειδείς χορδές της ενέργειας που σας συνδέουν με το άτομο που αγαπάτε ή εκτιμάτε αλλάζουν μορφή, ποιότητα, συχνότητα. Διαφοροποιούνται και βρίσκουν άλλους χώρους οι συνδέσεις μέσα στην ενέργειά σας. Η σύνδεση της ενέργειας συνεχίζει να υπάρχει και δεν διακόπτεται ποτέ – είτε είστε εδώ, είτε είστε αλλού. Αυτό που αλλάζει είναι η ποιότητα της ενεργειακής σύνδεσης. Αυτό είναι που βιώνεται ως πόνος επειδή αλλάζουν οι ενέργειες μέσα σας. Ο βαθμός του πόνου εξαρτάται από το βάθος της σύνδεσης και της επαφής.

Είναι λοιπόν σημαντικό ν’ αναγνωρίσετε την σύνδεση με τον άλλο που αναχωρεί γιατί έτσι τιμάτε την κοινή σας εμπειρία. Δεν είναι καλό να προσποιήστε ότι δεν πονάτε, αλλά ούτε και ν’ αρέσκεστε στην ψευδαίσθηση ότι χάσατε τον άλλο, γιατί τότε αρνείστε την αληθινή του υπόσταση και έτσι αρνείστε την ψυχή του. Είναι σαν να του λέτε καθώς φεύγει «δεν υπάρχεις πια». Έτσι όμως αρνείστε την παρουσία του και τη δυνατότητά του να βρει την πραγματική του ταυτότητα. Αντί λοιπόν να τον βοηθήσετε ν’ ανακτήσει γρήγορα την πνευματική του ταυτότητα αναγνωρίζοντας την συνέχεια της ύπαρξης του, ουσιαστικά του δυσκολεύετε τη μετάβαση γιατί θεωρείτε ότι δεν υπάρχει πια πουθενά.

Πολλοί έχουν μιλήσει για μια επιβάρυνση που υπάρχει γύρω από τη γη. Λένε ότι είναι δύσκολο να έρθεις στη γη, αλλά είναι εξίσου δύσκολο και το να φύγεις από τη γη. Αυτό από μόνο του είναι άθλος. Είναι αλήθεια. Όλη η δυσκολία έγκειται στο πυκνό πεδίο άγνοιας, φόβου και αποκοπής, το οποίο έχει συσσωρευτεί γύρω από τη γη και μέσα στη γη ακόμα. Αυτό κάνει τις εναλλαγές των πεδίων εξαιρετικά δυσχερείς για σας.

Θέλετε οι αγαπημένοι σας να επιστρέψουν στην Εστία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Σ’ αυτό δεν πρέπει να παραγνωρίζετε ότι το σύμπαν του δημιουργού είναι τεράστιο και δεν πρέπει να βάζετε στην άκρη την γνώση ότι οι συχνότητες είναι αμέτρητες, και έτσι δεν πρέπει να υποτιμάτε αυτό που εσείς συνεισφέρετε μέσα στο σύνολο της πραγματικότητάς σας διευκολύνοντας ή δυσχεραίνοντας την μετακίνηση των ψυχών σας.

Ένας λόγος που στη γη είναι δύσκολο ν’ ανακαλύψετε ποιοι είστε είναι γιατί τα πέπλα της αποκοπής λόγω των αναχωρήσεων είναι τόσο πυκνά που καθιστούν την ίδια την εμπειρία δυσκολότερη.

Όλα αυτά αποκτούν όλο και μεγαλύτερο νόημα γιατί η εποχή καλεί για συνειδητή θέση για όλα αυτά που μέχρι τώρα ήταν παγιωμένα και χωρίς ερωτηματικά. Είναι ώρα ν’ ανακαλύψετε και ν’ αναρωτηθείτε για την πραγματική σας θέση απέναντι στους αγαπημένους σας όχι μόνο όταν ζουν, αλλά ιδιαίτερα όταν εκείνοι φεύγουν.

Είναι ώρα λοιπόν να ξε-φοβηθείτε το φάντασμα του θανάτου, αφού έχετε ήδη βιώσει τον θάνατο σ’ αυτή τη ζωή και δεν είναι τόσο τρομερός, όσο νομίζετε. Τον έχετε βιώσει εκείνες τις περιόδους όπου συνέβαιναν συντριπτικές αλλαγές μέσα σας, τόσο που δεν ξέρατε ποιοι είστε. Βιώνατε την διαδικασία της πλήρους μετάλλαξης του εαυτού σας και χάνατε την ταυτότητά σας ή τη δυνατότητά σας ν’ αναγνωριστείτε ως κάποιος. Σ’ αυτή τη ζωή έχετε βιώσει τη διαδικασία του θανάτου, αλλά ευτυχώς δεν σας τρόμαξε κανείς λέγοντάς σας ότι θα τη ζήσετε. Και έτσι το ζήσατε με περισσή χάρη και κάποια δυσκολία – αφού το ζούσατε μέσα στο σώμα σας. Όμως το ζήσατε, το ολοκληρώσατε και αλλάξατε τις ενέργειές σας και μπήκατε σε μια νέα συχνότητα και αντίληψη, σ’ ένα νέο πεδίο συνειδητότητας. Και δεν το κάνατε μόνο μια φορά...





Τι γίνεται με το θάνατο;


Εντάξει. Εσύ, τι επιλέγεις να γίνεται;

Νομίζεις ότι μόνο και μόνο επειδή πεθαίνει κάποιος, εσύ ας πούμε, σταματάς να δημιουργείς;

Όταν πεθαίνεις, δεν παύεις να δημιουργείς. Και αυτό είναι κάτι που πρέπει να το μάθεις, για να δημιουργήσεις όμορφα πράγματα όταν πεθάνεις! Και ο λόγος που δεν παύεις να δημιουργείς όταν πεθαίνεις, είναι ότι δεν πεθαίνεις ποτέ. Δεν μπορείς να πεθάνεις, γιατί είσαι η ίδια η ζωή. Και η ζωή δεν μπορεί να μην είναι ζωή.

Επομένως, νομίζεις ότι ο κόσμος πεθαίνει, επειδή αλλάζει μορφή το σώμα του και ζει σε άλλο επίπεδο ύπαρξης. Κι έτσι, τη στιγμή του θανάτου σου, αυτό που γίνεται είναι ...ότι συνεχίζεις να ζεις. Γι' αυτό πάρα πολλοί άνθρωποι όταν "πεθαίνουν" δεν το πιστεύουν, επειδή δε βιώνουν ότι είναι νεκροί. Αντίθετα, αισθάνονται πάρα πολύ ζωντανοί. Υπάρχει λοιπόν σύγχυση στο νου τους.

Ο Εαυτός τους βλέπει το σώμα να κείτεται εκεί, σωριασμένο, χωρίς να κουνιέται, κι όμως ο Εαυτός κινείται ξαφνικά σε όλο το χώρο. Συχνά έχει την εμπειρία ότι κυριολεκτικά πετάει γύρω-γύρω στο δωμάτιο και ύστερα ότι βρίσκεται παντού στο χώρο, ταυτόχρονα. Και όταν επιθυμεί να δει κάτι από κάποια συγκεκριμένη οπτική γωνία, βρίσκεται ξαφνικά να βιώνει αυτό ακριβώς. 

Αν αναρωτηθεί ο Εαυτός ή η ψυχή 'μα τι γίνεται; γιατί δεν κουνιέται το σώμα μου;' θα βρεθεί ακριβώς εκεί, να αιωρείται πάνω από το σώμα, παρακολουθώντας την ακινησία του με περιέργεια. Αν κάποιος μπει στο δωμάτιο και η ψυχή σκεφτεί 'ποιος είναι αυτός;' αμέσως η ψυχή θα βρεθεί μπροστά ή δίπλα σ' εκείνο το πρόσωπο.

 Έτσι μέσα σε πολύ σύντομο διάστημα, η ψυχή μαθαίνει ότι μπορεί να πάει παντού, με την ταχύτητα της σκέψης της. Μια αίσθηση απίστευτης ελευθερίας και ελαφράδας καταλαμβάνει τότε την ψυχή και συνήθως της χρειάζεται λίγος χρόνος για να "συνηθίσει" όλο αυτό το στριφογύρισμα με την κάθε της σκέψη. Αν το άτομο που πέθανε έχει παιδιά και σκεφτεί εκείνα τα παιδιά, αμέσως η ψυχή του θα βρεθεί κοντά τους, όπου κι αν βρίσκονται. Έτσι μαθαίνει ότι όχι μόνο μπορεί να βρεθεί όπου θέλει με την ταχύτητα της σκέψης, αλλά ότι μπορεί να βρίσκεται σε δυο διαφορετικά μέρη ταυτόχρονα. Ή σε τρία. Ή σε πέντε.

Μπορεί να υπάρχει, να παρατηρεί και να κάνει πράγματα σ' αυτά τα μέρη την ίδια στιγμή, χωρίς καμία δυσκολία ή σύγχυση. Ύστερα, η ψυχή μπορεί να "ξαναενώσει" τα μέρη της, επιστρέφοντας ξανά σε ένα χώρο, απλώς και μόνο με το να εστιάσει ξανά τη σκέψη της. Η ψυχή θυμάται στη μεταθανάτια ζωή αυτό που θα ήταν καλό να θυμάται και σε τούτη:

ότι κάθε αποτέλεσμα δημιουργείται με τη σκέψη και ότι η εκδήλωση είναι αποτέλεσμα της πρόθεσης. Το μόνο που διαφέρει είναι η ταχύτητα με την οποία βιώνεις το αποτέλεσμα. Στην υλική ζωή, μπορεί να μεσολαβεί ένα χρονικό διάστημα ανάμεσα στη σκέψη και στην εμπειρία. Στη σφαίρα του πνεύματος δεν υπάρχει αυτό το διάστημα. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα.

Angel /  http://angelsmell.blogspot.com/



Αποκτήστε επίγνωση ότι με κάθε αναπνοή αναπνέετε την ενέργεια της θείας πραγματικότητας εδώ και τώρα. / Δημιουργικος οραματισμος από τον Kryon


.



Είμαι ο Κρύων και χαιρετώ κάθε άτομο με τις λέξεις OMAR ΤΑ SATT. Χαιρετώ τους εργάτες του φωτός.

Οι άγγελοι που σας περιστοιχίζουν είναι οι φορείς της ειρήνης, της χαράς και της ασφάλειας. Αναπνεύστε το φως της αγάπης μέσα σας και ενεργοποιήσετε την ακτίνα της καρδιάς σας απλά με την πρόθεσή σας. Σε αυτούς τους καιρούς της μεγάλης σύγχυσης και εσωτερικής σύγκρουσης θα σας φέρει αυτό που σας αξίζει.

Είναι μια αρχή, ένα ξεκίνημα του τώρα-σήμερα κατά την οποία τα πέπλα είναι τόσο λεπτά. Σας έχουμε πει, για σας όλα θα γίνουν ευκολότερα. Ο λόγος είναι ότι η θεία παντοδυναμία ρίχνει φως και τα πέπλα έχουν γίνει τόσο λεπτά, ώστε οι άγγελοι μπορούν να εργαστούν πολύ πιο βαθιά. Αλλά βέβαια αναπνέετε επίσης την ενέργεια της δυαδικότητας και γι’ αυτό αισθάνεστε διχασμένοι. Εμείς κάνουμε τα πάντα για να σας φέρουμε την ειρήνη, τη χαρά και την ασφάλεια, έτσι ώστε τα οράματα και τα όνειρα σας να γίνουν πραγματικότητα στην καθημερινή σας ζωή.

Εγώ ο Κρύων σας λέω:

Τολμήστε αυτή τη στιγμή να δημιουργήσετε μια εικόνα με το τρίτο μάτι σας. Σε αυτό ας σταθεί η όρασή σας και ονειρευτείτε το όνειρό σας για μια καλύτερη ζωή, τη ζωή που επιθυμείτε, γιατί ο οραματισμός είναι δημιουργικός. Και ακόμα κι αν οι πολλοί άνθρωποι δεν το πιστεύουν, εσείς μπορείτε να δημιουργήσετε τη ζωή σας με τέτοια οράματα. Εμπιστευθείτε! Εμπιστευθείτε τα λόγια του Κρύων που διεισδύουν τόσο βαθιά με την ενέργειά τους - με τη συνολική αγάπη που φέρει εντός του ο Κρύων.

Ακόμη και αν τα ανθρώπινα όντα σας πουν ότι τα οράματα και τα ονειροπολήματα δεν πηγάζουν από τη θεϊκή πραγματικότητα, δείξτε εμπιστοσύνη στα λόγια του Κρύων.


Κλείστε τα μάτια σας και ανοίξτε το τρίτο μάτι σας. Οραματισθείτε μπροστά από το τρίτο μάτι τη ζωή όπως ακριβώς τη φαντάζεστε, δείτε τη με εικόνες ή γράψτε τη με λόγια, για να δημιουργήσετε μεγάλη δύναμη. Δώστε στον εαυτό σας την άδεια, πραγματικά δώστε του την άδεια να τολμήσει να ονειρευτεί μεγάλα όνειρα για να ζήσετε τη ζωή σας όπως σας αρέσει!


Αποκτήστε επίγνωση ότι με κάθε αναπνοή αναπνέετε την ενέργεια της θείας πραγματικότητας εδώ και τώρα. Η ενέργεια αυτή έχει μεγάλες δυνάμεις. Βάλτε το αριστερό σας χέρι στο τρίτο μάτι σας τώρα, και αφήστε την ενέργεια της εικόνας να κυλήσει από τις άκρες των δαχτύλων σας. Αυτή η ενέργεια που είναι στις άκρες των δακτύλων σας τώρα, θα αγκυροβολήσει. Είναι πολύ σημαντικό να κοιτάξετε για μια θέση στο σώμα σας για να εδραιώσετε την εν λόγω ενέργεια εκεί με τα δάχτυλά σας. Μπορεί να είναι ένα τσάκρα ή η παλάμη σας, αναζητήστε μια θέση που είναι κατάλληλη για σας.


Κάθε φορά που θα νιώσετε σύγχυση στην καθημερινή σας ζωή, πάρτε τα δάχτυλά σας και αγγίξτε το σημείο στο οποίο οι ενέργειες είναι αγκυροβολημένες. Αυτό και μόνο θα είναι αρκετό ώστε τα οράματα και η ενέργεια που στέκουν σ’ εκείνο το σημείο να αναπτυχθούν και να σας φέρουν τη δύναμη και τη χαρά, ώστε να μπορείτε να οργανώσετε την καθημερινότητά σας ακριβώς όπως σας αρέσει.


Τώρα θα λάβετε το δεύτερο δώρο. Η πνοή του Θεού θα ξεχυθεί για σας τώρα που τα πέπλα είναι πολύ λεπτά και η ενέργεια εδώ και τώρα, σε αυτή τη σύναξη είναι πολύ ισχυρή. Βάλτε τα χέρια στην καρδιά σας και θα λάβετε τα μαργαριτάρια, την ανάσα του Θεού.

Angel






Το μόνο καθήκον που έχεις είναι να είσαι ευτυχισμένος. Κάνε θρησκεία σου το να είσαι ευτυχισμένος. Αν δεν είσαι ευτυχισμένος, τότε σε οτιδήποτε κάνεις κάτι δεν πηγαίνει καλά και χρειάζεται κάποια δραστική αλλαγή. Άσε την ευτυχία να αποφασίσει.

 

Γιατί επιλέγουμε να είμαστε δυστυχισμένοι

 

Είμαι ηδονιστής. Και η Ευτυχία είναι το μόνο κριτήριο που έχει ο άνθρωπος

 

Επομένως να κοιτάς πάντοτε τι συμβαίνει, όταν κάνεις κάτι: 

 

αν σε ηρεμεί και σε ξεκουράζει όταν είσαι σπίτι, αν σε χαλαρώνει, τότε είναι εντάξει. Αυτό είναι τι κριτήριο. Τίποτε άλλο δεν είναι το κριτήριο.

 

Αυτό που είναι σωστό για σένα, μπορεί να μην είναι σωστό για κάποιον άλλον.

 

Να το θυμάσαι αυτό. Γιατί αυτό που μπορεί να είναι εύκολο για σένα, μπορεί να μην είναι εύκολο για κάποιον άλλον, κάτι άλλο μπορεί να είναι εύκολο για εκείνον. Επομένως, δεν μπορεί να υπάρξει κάποιος καθολικός νόμος γι αυτό. Κάθε άτομο πρέπει να το επεξεργαστεί και να αποφασίσει για τον εαυτό του. Εσένα τι σου είναι εύκολο;

 

Το πρωί όλοι έχουν μια επιλογή. Και όχι μόνο το πρωί, κάθε στιγμή υπάρχει η δυνατότητα μιας επιλογής: να είσαι δυστυχισμένος ή ευτυχισμένος. Πάντα διαλέγεις να είσαι δυστυχισμένος, γιατί επενδύεις σε αυτό. Πάντα διαλέγεις να είσαι δυστυχισμένος, γιατί έχει γίνει συνήθεια, μοτίβο, πάντοτε αυτό έκανες. Έγινες αποτελεσματικός σε αυτό, έχει γίνει η πεπατημένη. Τη στιγμή που ο νους σου πρέπει να επιλέξει, αμέσως κυλάει προς τη δυστυχία.

 

Η κοινωνία έχει κάνει εξαιρετική δουλειά. Εκπαίδευση, κουλτούρα, πολιτιστικοί φορείς, γονείς, δάσκαλοι, έχουν κάνει σπουδαία δουλειά. Έχουν δημιουργήσει δυστυχισμένα πλάσματα από εκστατικούς δημιουργούς. Κάθε παιδί γεννιέται εκστατικό. Κάθε παιδί γεννιέται Θεός. Και κάθε άνθρωπος πεθαίνει τρελός.

 

Κανείς δεν θέλει να είναι δυστυχισμένος και όλοι ΕΙΝΑΙ δυστυχισμένοι!

 

Μην γυρνάς ρωτώντας τους ανθρώπους πώς να μην είσαι δυστυχισμένος. Αυτό είναι παράλογο. Μην γυρνάς ρωτώντας δασκάλους και γκουρού πώς να είσαι ευτυχισμένος.

 

Οι επονομαζόμενοι γκουρού υπάρχουν γιατί είσαι εσύ ανόητος. Εσύ δημιουργείς τη δυστυχία, και μετά γυρνάς και ρωτάς άλλους πώς να την ξεφτιάξεις. Και συνεχίζεις να δημιουργείς δυστυχία, γιατί δεν έχεις επίγνωση του τι κάνεις.

 

Από αυτή τη στιγμή κιόλας προσπάθησε, να είσαι ευτυχισμένος και μακάριος.

 

Ο Θεός είναι ευτυχισμένος, οπότε, αν θες να είσαι συντονισμένος με το Θεό, να είσαι ευτυχισμένος. Αυτή είναι η διδαχή μου:

 

Ο Θεός είναι ευτυχισμένος, οπότε, αν θες να είσαι συντονισμένος με το Θεό, να είσαι ευτυχισμένος, γιατί όποτε είσαι ευτυχισμένος, συμβαδίζεις με τον Θεό, όποτε είσαι δυστυχισμένος, ξεφεύγεις από το βήμα του Θεού. Ένας κατηφής άνθρωπος δεν μπορεί να είναι θρησκευόμενος άνθρωπος.

 

Αν με ρωτήσεις τι είναι αμαρτία, λέω ότι υπάρχει μόνο μία αμαρτία:

 

το να είσαι δυστυχισμένος, σημαίνει πως είσαι αμαρτωλός. Το να είσαι ευτυχισμένος, πραγματικά ευτυχισμένος, σημαίνει πως είσαι ένας άγιος.

 

Είμαι ηδονιστής και έχω καταλάβει: ότι πάντα όλοι οι μεγάλοι πνευματικοί άνθρωποι του κόσμου ήταν ηδονιστές. Αν κάποιος δεν είναι ηδονιστής και παριστάνει τον πνευματικό άνθρωπο, δεν είναι! Είναι ψυχοπαθής.

 

Γιατί η ευτυχία είναι ο απόλυτος στόχος, η απόλυτη πηγή, ο απόλυτος σκοπός όλων των πραγμάτων. Ο Θεός αναζητά ευτυχία μέσα από σένα, με μυριάδες μορφές.

 

Επίτρεψέ του όλη την ευτυχία που είναι δυνατή και βοήθησε τον να πάει σε υψηλότερες κορυφές, σε υψηλότερα σημεία ευτυχίας!

 

OSHO