FAOS SAMADHI 2

Εναλλακτικος χωρος αναζητησης και θεραπευτικων τεχνων.

Εργαστηρι Αυτογνωσιας.

Ολιστικες ψυχοθεραπευτικες προσεγγισεις μεσω της Βοτανικης Ιατρικης, του Διαλογισμου, της Μεταφυσικης, της Ανθρωπολογιας, της Νεας Φυσικης και της Νεας Ενεργειας.


Κάπου στα βάθη της γενετικής μας μνήμης, βρίσκεται η γνώση του σύμπαντος και των κόσμων, όπου η ζωή είναι απαλλαγμένη από την αυταπάτη του χρόνου και του χώρου.

Όπως ακριβώς είχε προγραμματιστεί μέσα μας για να επαναφυπνιστεί την τέλεια στιγμή, έτσι τώρα προσκαλεί την προσοχή μας.

Έχουμε ένα σκοπό πολύ μεγαλύτερο από όσο μπορέσαμε ποτέ να φανταστούμε.

Ο σκοπός αυτός ζητά να τον αναγνωρίσουμε τώρα και ζητά επίσης να αποκόψουμε τα κυκλώματα που μας συνδέουν με τα πρότυπα σκέψης και τα άχρηστα συναισθήματα τα οποία μας κρατούν δέσμιους στην αυταπάτη και στη σύγχυση των κατώτερων βασιλείων.

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Ο Θεραπευτικός οραματισμός ως μέθοδος εναλλακτικής θεραπείας








 Στον θεραπευτικό  οραματισμό ο νους  χρησιμοποιείται για τη δημιουργία ειδικών θεραπευτικών εικόνων. 

Η μέθοδος αυτή στηρίζεται σε παγκόσμιες αρχές και αλήθειες :

α. O νους επιδρά πάνω στο σώμα.
β. O νόμος της δράσης και της αντίδρασης.
γ. Όπου συγκεντρώνεται ο νους αυξάνεται η ενέργεια.
δ. Η αναπνοή είναι ζωή.
ε. O νους λειτουργεί με εικόνες.
ζ. Μια εικόνα λέει πιο πολλά από χίλιες λέξεις.

Το σώμα διαθέτει το δικό του θεραπευτικό μηχανισμό, που πολλές φορές έχει μπει σε αδράνεια εξ αιτίας πολλών παραγόντων: τοξικότητα του σώματος, διαταραχή της βιοχημικής ισορροπίας του σώματος εξ αιτίας χημικών ουσιών, φόβος, θυμός, συνεχής ανησυχία, αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα κ.λπ..

O θεραπευτικός οραματισμός αποσκοπεί να δημιουργήσει στο σώμα και το νου του ασθενούς τις κατάλληλες συνθήκες, που θα ενεργοποιήσουν το θεραπευτικό μηχανισμό του σώματος. Το σώμα γιατρεύεται από το δικό του θεραπευτικό μηχανισμό. Η αλλοπαθητική ιατρική, η φαρμακολογία και η εναλλακτική ιατρική δε γιατρεύουν. Έχουν θετικά αποτελέσματα μόνο όταν καταφέρνουν να ενεργοποιήσουν τον φυσικό θεραπευτικό μηχανισμό του σώματος. Αυτός είναι ακριβώς και ο λόγος που ένας σωστός συνδυασμός αλλοπαθητικής και εναλλακτικής ιατρικής μπορούν να επιταχύνουν την ίαση και ανάρρωση του ασθενούς.

Σε πολλές περιπτώσεις χρειάζεται να απαλλάξουμε τον οργανισμό από πολλές επιβαρύνσεις, φυσικές, όπως οι τοξίνες και μη φυσικές όπως ψυχολογικές καταστάσεις, πριν δούμε βελτίωση. Δηλαδή, η διαδικασία της ίασης διευκολύνεται από την απαλλαγή επιβαρύνσεων, φυσικών και μη. Η φαρμακολογία, για παράδειγμα, λειτουργεί με την εισαγωγή στον οργανισμό χημικών ουσιών. Αυτές, ακόμα και όταν δρουν ευνοϊκά, γενικά επιβαρύνουν τον οργανισμό. Oι εναλλακτικές θεραπείες, στην πλειοψηφία τους, απαλλάσσουν τον οργανισμό από άλλες ουσίες ή επιβαρυντικές καταστάσεις, όπως φόβοι, κ.λπ..


O θεραπευτικός οραματισμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πάρα πολλές περιπτώσεις :

α. Στην ψυχοθεραπεία, για την απαλλαγή από εφιαλτικές μνήμες, αλλαγή και απόσβεση παλαιών συμπεριφορών και τραυματικών καταστάσεων και άλλα.

β. Στην αποτελεσματική φυσική, διανοητική και ψυχική χαλάρωση, για την αντιμετώπιση του άγχους, πόνου και άλλων καταστάσεων.

γ. Στο διαλογισμό.

O Θεραπευτικός οραματισμός είναι μια πολύ μαλακή και μη επεμβατική θεραπεία. Περιλαμβάνει τις ακόλουθες τεχνικές :

α. Χαλάρωμα του φυσικού σώματος.
β. Αναπνευστικές ασκήσεις.
γ. Εστίαση του νου.
δ. Δημιουργία κατάλληλων θεραπευτικών εικόνων.


Oι τεχνικές αυτές χρησιμοποιούνται σαν ένα σύστημα και όχι σαν ανεξάρτητες μονάδες. Δηλαδή, η χαλάρωση του φυσικού σώματος επιτυγχάνεται με αναπνευστικές ασκήσεις και με τη συγκέντρωση του νου στα διάφορα μέρη του σώματος. Η δημιουργία των θεραπευτικών εικόνων βρίσκει έτσι προσοδοφόρο έδαφος για να δράσει και να απαγκιστρώσει τον νου από το φόβο και τον πανικό που προκαλεί μια σοβαρή και μερικές φορές θανατηφόρα διάγνωση, όπως η διάγνωση του καρκίνου.

Η απλότητα και ευκολία της θεραπείας δε θα πρέπει να μας ξεγελάσει. Η μέθοδος είναι πολύ δυνατή και αποτελεσματική. Ακόμα, η απλότητα της δε σημαίνει ότι οποιοσδήποτε μπορεί να κάνει θεραπευτικό οραματισμό χωρίς εκπαίδευση και εμπειρία.

  Θάλεια Λουκίδου Καφάτου






ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΣ ΟΡΑΜΑΤΙΣΜΟΣ
 Το πρόβλημα είναι ότι δεν το πιστεύεις πως μπορείς .


ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙΣ 

Αν βλέπεις ένα έργο στη τηλεόραση που δεν σου αρέσει το αλλάζεις με κάποιο άλλο. Αν είσαι σε ένα πάρτι και δε διασκεδάζεις, τότε μπορείς να φύγεις νωρίς. Αν διαβάζεις ένα βιβλίο που δε σου αρέσει τότε μπορείς να το αφήσεις στην άκρη. Αν ζεις ένα τρόπο ζωής που δεν σε κάνει ευτυχισμένο, τότε μπορείς να κάνεις το ίδιο: να τον αλλάξεις. Το πρόβλημα είναι ότι δεν το πιστεύεις πως μπορείς . 

Νομίζεις ότι είναι η μοίρα σου αυτή που σε οδηγεί. Και ακόμα χειρότερα, μπορεί να πιστεύεις ότι είναι πολύ αργά για να αλλάξεις. Σε αυτό το σημείο ξεκινάς την αυτοβελτίωσή σου.

Η αλήθεια είναι ότι μπορείς να αλλάξεις τον τρόπο της ζωής σου οποιαδήποτε στιγμή το θελήσεις. Αυτό είναι το ίδιο εύκολο να γίνει και με το ιδιο ακριβώς τρόπο που σταμάτησες να διαβάζεις το βιβλίο, όπως βγήκες έξω από τον κινηματογράφο ή όπως έφυγες νωρίς απο το πάρτι. "Ζήτησέ το....και θα το έχεις....ψάξε...και θα το βρείς"

Ο πιο εύκολος τρόπος για να το κάνεις αυτό είναι μέσα απο μια διαδικασία όπως είπαμε που ονομάζεται δημιουργικός οραματισμός.



ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ

Τα καλά πράγματα συμβαίνουν στη ζωή σου όταν συγκεντρώνεσαι σ' αυτά.

Τα δυσάρεστα σταματούν να συμβαίνουν στη ζωή σου όταν σταματήσεις κι εσυ να συγκεντρώνεσαι σ'αυτά. 

Η ευτυχία, η υγεία και η ευημερία σου, εξαρτώνται απο την προθυμία που δείχνεις να χρησιμοποιήσεις την φαντασία σου, για να συγκεντρωθείς σε εκείνο που θέλεις.

Αυτή είναι η τέχνη του δημιουργικού οραματισμού. Αλλά είναι και ο τρόπος, που μπορείς να πάρεις τα όνειρά σου απο το φανταστικό βασίλειο των επιθυμιών και να τα  κάνεις πραγματικότητα.

Οταν οραματίζεσαι περνάς χωρίς προσπάθεια απο μια διαδικασία ,κατά τη διάρκεια της οποίας εσύ:

1.            Αποφασίζεις τι θέλεις.
2.            Χαλαρώνεις το μυαλό και το σώμα σου.
3.            Οραματίζεσαι εκείνο που θέλεις με ένα τρόπο που υποδηλώνει ότι ήδη το έχεις.
4.            Βγαίνεις απο τον οραματισμό σου.
5.            Δηλώνεις ότι έχεις εκείνο που θέλεις.
6.            Συμπεριφέρεσαι σαν να το έχεις και μετά:
7.            Ακολουθείς τα γεγονότα που θα το κάνουν να συμβεί.

Θέλω να σε διαβεβαιώσω ότι θα εκπλαγείς απο τις συγχρονικότητες που θα σου συμβαίνουν, όλα θα συνωμοτούν για να γίνει αυτό που θέλεις.

 Ομως έχεις και ένα εχθρό ο οποίος βλέπει τις αλλαγές σου και γίνεται ολοένα πιο επιθετικός, γίνεται αδυσώπητος, δεν θέλει να χάσει την εξουσία που έχει πάνω σου. Ο εχθρός είναι ο νούς σου. Μπορεί να είναι ένα υπέροχο εργαλείο αλλά θα πρέπει να το μεταχειρίζεσαι σαν εργαλείο και όχι σαν βασιλιά σου.

Πρόσεξε τι θα σου κάνει. Κάθε φορά που προσπαθείς να αυτοβελτιώνεσαι,εκείνο θα μπαίνει στη μέση να σου ψυθιρίζει, άσε τις μ@λ@kιες.....αυτά δεν γίνονται. Ετσι ενώ εσύ οραματιζόσουν μια Φεράρι βλέπεις ξαφνικά το αυτοκινητάκι σου και αναστενάζεις  λέγοντας "μακάρι να είχα ένα καινούργιο αυτοκίνητο" τότε δηλώνεις ότι δεν το έχεις.

Πραγματικά αυτό είναι μια δυσκολία. Πάνω που είχες κάνει τον οραματισμό σου και τα συναισθήματά σου με την Φεράρι, σ΄έφτασαν στο ουρανό, έγινε η ανώμαλη προσγείωση. 

Ονειρεύεσαι να είσαι λεπτός , αλλά κοιτάς στον καθρέφτη και σιγουρεύεσαι ότι είσαι ακόμα χοντρός. Θέλεις να είσαι πλούσιος, αλλά βλέπεις τον εαυτό σου φτωχό.

Θα σε βγάλω όμως απο αυτή την δυσκολία αμέσως τώρα. Λοιπόν όποια σκέψη τοποθετήσεις και φιλοξενήσεις στο πνευματικό σου κόσμο αυτό ήδη έγινε. Απλά η υλοποίηση τους θέλει τον ανάλογο χρόνο για να πραγματοποιηθεί. Είναι δε μεγάλο δώρο για μας τους ανθρώπους που θέλει χρόνο για να γίνει το όνειρό μας. Μας δίνει χρόνο ώστε αν τελικά δεν μας αρέσει να μπορούμε να το αλλάξουμε. 

Αυτό σημαίνει ότι συνειδητοποιείς ότι έγινε το όνειρό σου. Οταν μπαίνεις μέσα στο αυτοκινητάκι σου να προσποιείσαι ότι οδηγείς το αυτοκίνητο των ονείρων σου.

Η επιταγή για το αυτοκίνητο σου έχει δοθεί, εσυ κάνε υπομονή για να την εισπράξεις και να περιμένεις με βεβαιότητα το αποτέλεσμα.

Επίσης υπάρχει κι ένα ebooκ πολύ χρήσιμο: 

http://3c799f1d4p08mi7cmhj5bvaz81.hop.clickbank.net/ το οποίο συνδυάζει καταπληκτικά μέσω βίντεο, ήχο και εικόνα την χαλάρωση του νου και του σώματος. Εχει ένα Δωρεάν πρόγραμμα που μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και να το απολαύσεις.  Σε περίπτωση που θέλεις να το πάρεις ολοκληρωμένο δίνει έξη μήνες εγγύηση με επιστροφή χρημάτων. Είναι πάρα πολύ χρήσιμο για όσους θέλουν να οξύνουν το νού τους και να κάνουν τα πράγματα να συμβαίνουν.
 
http://dinosidees.blogspot.gr/









.
.