FAOS SAMADHI 2

Εναλλακτικος χωρος αναζητησης και θεραπευτικων τεχνων.

Εργαστηρι Αυτογνωσιας.

Ολιστικες ψυχοθεραπευτικες προσεγγισεις μεσω της Βοτανικης Ιατρικης, του Διαλογισμου, της Μεταφυσικης, της Ανθρωπολογιας, της Νεας Φυσικης και της Νεας Ενεργειας.


Κάπου στα βάθη της γενετικής μας μνήμης, βρίσκεται η γνώση του σύμπαντος και των κόσμων, όπου η ζωή είναι απαλλαγμένη από την αυταπάτη του χρόνου και του χώρου.

Όπως ακριβώς είχε προγραμματιστεί μέσα μας για να επαναφυπνιστεί την τέλεια στιγμή, έτσι τώρα προσκαλεί την προσοχή μας.

Έχουμε ένα σκοπό πολύ μεγαλύτερο από όσο μπορέσαμε ποτέ να φανταστούμε.

Ο σκοπός αυτός ζητά να τον αναγνωρίσουμε τώρα και ζητά επίσης να αποκόψουμε τα κυκλώματα που μας συνδέουν με τα πρότυπα σκέψης και τα άχρηστα συναισθήματα τα οποία μας κρατούν δέσμιους στην αυταπάτη και στη σύγχυση των κατώτερων βασιλείων.

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Κανένας πόλεμος μέσα, κανένας πόλεμος έξω, αυτός είναι ο Νόμος.









Δεν υπάρχει καμία δύναμη «εκεί έξω».

«Όπως γνωρίζεις, σε όλο τον κόσμο υπάρχουν εργοστάσια εξοπλισμών, που παράγονται και αποθηκεύονται για να προκαλέσουν ζημία ή ακόμα και να καταστρέψουν την ανθρωπότητα. Πώς μπορούμε εμείς να αντιδράσουμε ή να προστατευθούμε από μια τέτοια καταστρεπτική δύναμη;»

Αποσύροντας τον εαυτό σου από την επιρροή κάθε μορφής υπνωτισμού, εξάρτησης, δεισιδαιμονίας ή ταύτισης με τον κόσμο. Μην στηρίζεσαι στη γνώση, τη φαντασία ή την προφητεία κανενός. Να γνωρίζεις ότι δεν υπάρχει καμία δύναμη εκεί έξω που να μπορεί να σε καταστρέψει.

Εκεί έξω τίποτα δεν μπορεί να συμβεί χωρίς τη συγκατάθεση, την εσωτερική έγκριση ή την πρόθεσή σου. Να επαγρυπνείς!

 Απελευθερώσου από όλη την άγνοια και το σκοτάδι σου. Είναι το όραμά σου που χρειάζεται κάποια ρύθμιση και όχι η ανθρωπότητα.

Εάν ενοποιήσεις τον εαυτό σου, εάν γίνεις μια ενότητα, τότε ο κόσμος είναι ασφαλής. Στον κόσμο της δυαδικότητας όλα είναι τέλεια ισορροπημένα - μια περίοδος σκοταδιού και καταστροφής εναλλάσσεται αναπόφευκτα με μια περίοδο δημιουργικότητας και εποικοδομητικότητας, αλλά μόνο ως καθρέφτης της εσωτερικής σου κατάστασης.

Για αυτό μην ανησυχείς για τον κόσμο, να ανησυχείς μόνο για εσένα - αυτό είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορείς να βοηθήσεις. Ο κόσμος των γεγονότων και των περιστάσεων εξαρτάται ολοκληρωτικά από εσένα. Οι συνθήκες του κόσμου αντιστοιχούν ακριβώς στις εσωτερικές σου καταστάσεις. Να θυμάσαι! Κανένας και τίποτα δεν μπορούν να κάνουν τίποτα εάν δεν διατάζεται και δεν κατευθύνεται από το δικό σου Όνειρο.

Η ΣΧΟΛΗ ΤΩΝ ΘΕΩΝ







Η φαντασία είναι η απαρχή της δημιουργίας. Φανταζόμαστε αυτό που επιθυμούμε, επιθυμούμε αυτό που φανταζόμαστε, και στο τέλος δημιουργούμε αυτό που επιθυμούμε.





Δεν βλέπουμε τα πράγματα όπως είναι, τα βλέπουμε όπως είμαστε.

Δεν προσελκύουμε αυτο που θέλουμε, αλλα αυτο που είμαστε.

Όπου είναι η σκέψη σου εκεί είναι και η εμπειρίες σου. 

Ο άνθρωπος είναι αυτό που σκέφτεται πως είναι.

Οι σκεψεις από μονες τους δεν  εχουν ισχυ. 

Αλλα αν πιστεψεις στις σκεψεις,  τοτε αποκτουν μεγαλη ισχυ.



Θετικες Δηλωσεις.

Πάρτε μερικές ήρεμες αναπνοές. Αφήστε τον εαυτό σας να κινηθεί προς το κέντρο σας προς ένα χώρο μέσα σας ή μια αίσθηση μέσα σας που σας φέρνει ηρεμία, γαλήνη και που παράλληλα σας κάνει να νιώθετε πολύ πιο ζωντανοί και παρόντες μέσα σε αυτήν την ηρεμία και γαλήνη.

Χρησιμοποιώ την θετική μου σκέψη για να δημιουργήσω ακριβώς εκείνο που θέλω.
Ο καινούργιος μου κόσμος είναι η αντανάκλαση της καινούργιας μου σκέψης.
Νιώθω χαρά και απόλαυση όταν φυτεύω καινούργιους σπόρους σκέψης,
γιατί γνωρίζω πως αυτοί οι σπόροι θα γίνουν οι καινούργιες μου εμπειρίες.
Στον κόσμο μου όλα πηγαίνουν καλά.

Είμαι Φως,  προέρχομαι από το Φως, θα επιστρέψω στο Φως.
Αξίζω την αγάπη. Με αγαπώ και με αποδέχομαι ακριβώς όπως είμαι.
Εισπνέω κι αφήνω την συμπαντική ενέργεια να με πλημμυρίσει.
Εκπνέω και ακτινοβολώ χαρα και ευδαιμονια.

Θελω να θυμαμαι ότι το να πεθάνει κανείς,  σημαίνει να συγχωνευτεί μέσα στο άπειρο,  για να παραχωρήσει τη θέση στο Θεό ώστε να είναι Αυτός που θα έρθει να βασιλέψει μέσα του.

Φαντάζομαι ότι προβάλλομαι προς τα ύψη, όσο ανεβαίνω, απλώνομαι στο άπειρο διάστημα, διαλύομαι μέσα στην Παγκόσμια Ψυχή και εξαφανίζομαι χωρίς να φοβάμαι. Ακόμα και αν έχω την εντύπωση ότι χάνω τη συνείδησή μου, αυτό δεν πρέπει να με ανησυχεί. Και ενώ διαλύομαι μέσα στο διάστημα, σκέφτομαι ότι το Θείο Πνεύμα κατεβαίνει μέσα μου, ότι εγκαθίσταται μέσα μου για να εργαστεί, και είναι αυτό που μιλάει, είναι αυτό που ενεργεί, είναι αυτό που εκδηλώνεται. Δεν ανησυχω για το τι θα συμβεί, θα είμαι πάντα εγω. Αν και δε θα είμαι πια ο ιδιος, δεν θα χάσω τίποτα από την πραγματική μου ταυτότητα.

Δεν είμαι ένα σώμα. Είμαι ο Υιός του Θεού. Είμαι άτρωτος. Τίποτα δεν μπορεί να συμβεί στην ζωή μου, αν δεν το έχω επιλέξει. Γι αυτό πάνω από όλα θέλω να δω αυτή την κατάσταση/ αυτόν τον άνθρωπο με διαφορετικό τρόπο. Παραδίδω όλες τις σκέψεις μου σε Σένα και αφήνομαι να μου δείξεις Εσύ Ποιος είμαι. Θέλω να δω με την δική Σου Όραση!

Ειμαι αιωνιος, ειμαι συμπαντικος, μια απαλη λαμψη σ’ ένα αιωνιο συμπαν.
Αρνούμαι κάθε φόβο, αρνούμαι κάθε απειλή. Εγώ Είμαι.
Επιθυμω να διωξω από τη συνειδηση μου το προτυπο που δημιουργησε αυτό το γεγονος (αρρωστια, δυσαρμονια)
Θαύματα γίνονται καθημερινά. Ψάχνω μέσα μου για να απελευθερώσω το πρότυπο που δημιούργησε αυτή την διαταραχή και τώρα αποδέχομαι την Θεία θεραπεία. Κι έτσι θα γίνει.
Η θεραπευτική δύναμη βρίσκεται στο ίδιο το υποσυνείδητο μου.

Δημιουργώ την ειρήνη και την  αρμονία μέσα μου και γύρω μου. Όλα είναι καλά.
Είμαι μια Θεία έκφραση της ζωής. Αγαπώ και αποδέχομαι τον εαυτό μου όπως είναι αυτή τη στιγμή.
Ο κόσμος είναι ασφαλής και φιλικός. Είμαι ασφαλής. Νιώθω ήρεμος στη ζωή.
Είναι ασφαλές να είμαι ο εαυτός μου.
Προστατεύω στοργικά τον εαυτό μου με σκέψεις χαράς και  γαλήνης. Έχω συγχωρήσει και ξεχάσει το παρελθόν. Τώρα είμαι ελεύθερος.
Βρίσκομαι σε ένα ταξίδι χωρίς τέλος μέσα στην αιωνιότητα και έχω όλο τον καιρό μπροστά μου. Επικοινωνώ με την καρδιά μου. Όλα πηγαίνουν καλά.

Αγαπώ και αποδέχομαι τον εαυτό μου και εμπιστεύομαι την εξέλιξη της ζωής. Είμαι ασφαλής.
Αυτό που με χωρίζει από την θεικοτητα μου, είναι η ύπαρξη της αμφιβολίας.
Στη θέση της αμφιβολίας βάζω την πίστη και την εν-θύμηση του ποιος  πραγματικά είμαι...
Συμφιλιώνομαι κάθε στιγμή με αυτό που νιώθω, με αυτό που μπορώ και με αυτό που είμαι. Είμαι φιλικός με τον εαυτό μου και με αυτό που μου συμβαίνει.

Σήμερα επιλέγω την αίσθηση της αφθονίας. Εστιάζω σ αυτό που θέλω κι όχι σ αυτό που θέλουν να φοβάμαι ..και στις δυο περιπτώσεις το υλοποιώ..

Εστιάζω στη θετική πραγματικότητα που δημιουργώ με τη σκέψη και την πρόθεσή μου και όχι στην ψευδαίσθηση που θέλει το σύστημα.

Ό,τι μάχομαι το δυναμώνω, έτσι επιλέγω να το ακυρώσω αδιαφορώντας γι αυτό.. Καλημέρα αφθονία...

Η Πηγή από την οποία προέρχομαι είναι η ίδια η Αφθονία. Είμαι η έκφραση αυτής της Πηγής στην ύλη. Η Αφθονία στην υλική διάσταση ακολουθεί πάντοτε το Πνεύμα. Και το Πνεύμα είμαι εγώ γιατί είμαι αντίγραφο της Πηγής. Όλα όσα απαρτίζουν το Πνεύμα που είμαι, έχουν κατέβει εδώ, στην ύλη, μαζί μου. Η Αφθονία είναι ένα από αυτά. Η έκφραση της Αφθονίας στην ύλη είναι να έχω όλα όσα χρειάζομαι για να φροντίζουν εμένα και την οικογένειά μου. Αυτό που με χωρίζει από την Αφθονία είναι η ύπαρξη της αμφιβολίας. Στη θέση της αμφιβολίας βάζω την πίστη και την εν-θύμηση του ποιος  πραγματικά είμαι.

Συμφιλιώνομαι κάθε στιγμή με αυτό που νιώθω, με αυτό που μπορώ και με αυτό που είμαι. Είμαι φιλικός με τον εαυτό μου και με αυτό που μου συμβαίνει.

Επιλέγω να μείνω επικεντρωμένος στην επίγνωση της θεραπευτικης ενεργειας του Θεού και του αληθινού μου εαυτού. Σ' αυτό το κέντρο, όπως στο μάτι του κυκλώνα, όλα είναι γαλήνια, ασφαλή και ειρηνικά. Η δύναμη, η σοφία και η ηρεμία μου, οφείλονται στο ότι μένω σ' αυτό το κέντρο, και ζητώ πνευματική υποστήριξη απο το Θεό και τους αγγέλους Του, για να διατηρήσω το νου μου ευθυγραμμισμένο με την αλήθεια και την δυναμη της θεραπειας.

Αποδέχομαι μια σταθερή διατροφή αγάπης και χαράς, γνωρίζοντας οτι η ευτυχία και η υγεία μου αξίζουν. Απελευθερώνω πρόθυμα και με αγάπη, όλες μου τις εγωϊστικές επικρίσεις για τον εαυτό μου και για τους άλλους ανθρώπους, γνωρίζοντας πως όλα όσα θέλω, προέρχονται απο την απόφασή μου να βιώσω την ενότητα κάθε μορφής ζωής.

Ξέρω οτι είμαι προορισμένος να γίνω θεραπευτης και να διδάσκω το λόγο του Θεού, και τώρα δέχομαι την αποστολή μου ολοκληρωτικά, χωρίς αναβολές ή επιφυλάξεις.

Παραιτούμαι απο κάθε συμπεριφορά που θα με εμποδιζε να ακούσω την εσωτερική μου φωνή, και εμπιστεύομαι με χαρά τον εσωτερικό μου καθοδηγητή να με οδηγήσει στο δρόμο του εργάτη του φωτός, για να υπηρετήσω πρόθυμα ως όργανο αγάπης.

Αφήνω ο,τι αμφιβολίες ή φόβους μπορεί να έχω σχετικά με την εκπλήρωση της Θεϊκής μου αποστολής και τώρα τάσσομαι στην υπηρεσία της Φωνής του Θεού που έρχεται απο μέσα μου.
Ξέρω οτι αυτό είναι το μοναδικό εργαλείο που θα χρειαστώ απο εδώ και πέρα, για να θεραπεύσω τον εαυτό μου και τον κόσμο.
Παραδίδω για τώρα και για πάντα όλες μου τις ανησυχίες στους αγγέλους! Εκείνοι γνωρίζουν τι θα τις κάνουν. Τις γράφω σε ένα χαρτί και τις βγάζω αποχαιρετώντας τις από τον νου μου και την καρδιά μου. Παρακαλώ τους αγγέλους να τις κάνουν χαρά και θετική σκέψη! Αμήν!

Είναι δυνατόν να αισθάνομαι τα συναισθήματα χωρίς να γίνομαι το θύμα. Είναι δυνατόν να αλλάξω τον τρόπο που σκέφτομαι,  έτσι ώστε το μυαλό μου δεν θα είναι πιά ο χειρότερος εχθρός μου. Είναι δυνατόν να νοιώσω αρκετά δυνατός ώστε να κάνω επιλογές στη ζωή μου που ευθυγραμμίζονται με τον αληθινό Εαυτό μου.

Ο φόβος είναι αλήθεια ότι παίζει ανασταλτικό παράγοντα στην εξέλιξή μου, αλλά από την άλλη είναι και η μεγαλύτερη πρόκλησή μου, γιατί εάν απελευθερώσω το φόβο  και καταφέρω να πάω πέρα από το φόβο , στην κυριολεξία κάνω την υπέρβαση, στην κυριολεξία κάνω ένα μεγάλο άλμα συνειδητότητας.

Επιθυμω να ζησω σε μια υγιή κοινωνία όπου αυξανονται οι άνθρωποι που σκέφτονται το καλό των άλλων, κι όχι το ατομικό όφελος,  όπου οι ανθρωποι αρχίζουν και νιώθουν τις γειτονιές, τις πόλεις, τις χώρες σαν ενιαία αδιάσπαστα σύνολα και όλο το πλανήτη σαν ένα οργανισμό.

Θελω να θυμαμαι:

με το να διατηρω τη χαρά μου, μπορω να δημιουργήσω την πραγματικότητα που μου  αρέσει. Όλες οι καταστάσεις είναι ουδέτερες. Εγω δίνω το νόημα σε αυτές. Βιώνω την πραγματικότητα της οποίας τη δόνηση αποπνέω.

Επιτρέπω στον εαυτό μου να πάρει μια βαθιά αναπνοή και του λεω …

 Ε, ξέρεις, είμαι ζωντανός· επομένως πρέπει να υπάρχει κάποια θεότητα μέσα μου. Ίσως αυτό που έχω δει για μένα να είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Ίσως η θεότητά μου να είναι μέσα, μέσα στη συνειδητότητά μου, μέσα μου και μπορώ να επιλέγω τις σκέψεις μου.

Εγω Ειμαι όλα εκείνα που πάντα θα είμαι· η αγάπη που είμαι, η δύναμη που είμαι, η δημιουργική έκφραση της θεότητας. Αυτό είναι που είμαι και αυτό είναι που θα γίνω, πάντοτε. Ίσως σε κάθε ενσάρκωση να το εκφράζω διαφορετικά, αλλά αυτό θα γίνεται μόνο για τη χαρά της περιπέτειας.

 Και αγαπω την περιπέτεια. Όλα όσα θα είμαι ποτέ, όλα όσα μπορω να είμαι, όλα όσα θέλω να είμαι, είμαι ακριβώς τώρα.  Το βαζω αυτό καλά μέσα στο νου μου και γιορτάζω. Δεν είναι απλό πράγμα! Το διαχωρισμένο εγώ λέει ότι δεν γίνεται… τι ξέρει όμως το διαχωρισμένο εγώ πέρα από το να είναι χωριστά από το Παν το Υπάρχον;

Επομένως κάθε φορά που το διαχωρισμένο εγώ έρχεται να μου μιλήσει – και με ξέρει καλά, ξέρει ποιο μικρό κουμπάκι να μου πατήσει – το ευχαριστω και του λεω «Εντάξει, σε συγχωρώ, διάβασες καλά το ρόλο σου. Τώρα άσε με να ασχοληθώ με κάτι άλλο που γνωρίζω καλύτερα».

Μάθαινω τον εαυτό μου. Γιορτάζω. Ζω ξέροντας ότι έχω φέρει την ακτινοβολία μου πάνω στον πλανήτη. Πιστευω στο καλύτερο που είμαι  και στο καλύτερο που είναι οι άλλοι, και στο καλύτερο όσων συμβαίνουν γύρω μου. Γιατί κάθε κατα-στροφή είναι μια ευκαιρία να κοιτάξω πέρα από αυτό που φαίνεται και να δω το Φως που φέρνει.

Αφήνω το Φως μου να λάμψει. Κοιταζομαι στον καθρέφτη και κραταω το Φως που είμαι. Βλεπω τον εαυτο μου όπως με βλεπει Εκεινος. Γνωριζω ότι εχω σκοπο. Γνωρίζω ότι πάντοτε θα είμαι αυτό που είμαι, το Φως που ήρθε στη Γη για να εκφράσει και να βιώσει τη θεότητα που βρίσκεται μέσα του. Ειμαι η αγαπημενη αστροσπορα του Φωτος.

Είμαι εδώ μόνο για να βοηθήσω.

Είμαι εδώ για να εκπροσωπήσω Αυτόν τον Οποίο με έστειλε.

Δεν χρειάζεται ν’ ανησυχώ για το τι να πω ή το τι να κάνω, διότι Αυτός ο Οποίος με έστειλε θα με καθοδηγεί.
Είμαι ικανοποιημένος να βρίσκομαι όπου επιθυμεί Αυτός, γνωρίζοντας ότι Αυτός έρχεται εκεί μαζί μου.
Θα θεραπεύομαι καθώς Τον αφήνω να με διδάσκει να θεραπεύω.


Από IANIS - Fαos Samadhi 2 / Faos Satori / Faos Art Ianis
 
 
 
 

Η απατηλή ιδέα του ‘’μεγαλείου’’ μας









Ξοδεύουμε το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειάς μας για να αποδείξουμε την σπουδαιότητά μας…

Αν καταφέρναμε να χάσουμε ένα μόνο μέρος από αυτήν την σπουδαιότητα,
θα μας συνέβαιναν δύο καταπληκτικά πράγματα.

Πρώτον, 

θα απελευθερώναμε την ιδέα με την οποία προσπαθούμε να διατηρήσουμε την απατηλή ιδέα του ‘’μεγαλείου’’ μας 

και  δεύτερον,

 θα προμηθεύαμε στον εαυτό μας αρκετή ενέργεια για να μπορέσει ν’ αντικρίσει έστω και στιγμιαία το πραγματικό μεγαλείο του σύμπαντος.

Kαστανεντα 









.