FAOS SAMADHI 2

Εναλλακτικος χωρος αναζητησης και θεραπευτικων τεχνων.

Εργαστηρι Αυτογνωσιας.

Ολιστικες ψυχοθεραπευτικες προσεγγισεις μεσω της Βοτανικης Ιατρικης, του Διαλογισμου, της Μεταφυσικης, της Ανθρωπολογιας, της Νεας Φυσικης και της Νεας Ενεργειας.

Κάπου στα βάθη της γενετικής μας μνήμης, βρίσκεται η γνώση του σύμπαντος και των κόσμων, όπου η ζωή είναι απαλλαγμένη από την αυταπάτη του χρόνου και του χώρου.

Όπως ακριβώς είχε προγραμματιστεί μέσα μας για να επαναφυπνιστεί την τέλεια στιγμή, έτσι τώρα προσκαλεί την προσοχή μας.

Έχουμε ένα σκοπό πολύ μεγαλύτερο από όσο μπορέσαμε ποτέ να φανταστούμε.

Ο σκοπός αυτός ζητά να τον αναγνωρίσουμε τώρα και ζητά επίσης να αποκόψουμε τα κυκλώματα που μας συνδέουν με τα πρότυπα σκέψης και τα άχρηστα συναισθήματα τα οποία μας κρατούν δέσμιους στην αυταπάτη και στη σύγχυση των κατώτερων βασιλείων.

Σάββατο, 3 Μαΐου 2008

Η θεραπευτική τέχνη της χαλάρωσηςΕίναι εφικτό μέσω της χαλάρωσης να μπορούμε να αντιμετωπίζουμε πιο δημιουργικά, πιο ισορροπημένα την ίδια τη ζωή;

Και τελικά μήπως μέσα από τη χαλάρωση ανακαλύψουμε ένα νέο τρόπο ίασης κάποιων ασθενειών του σώματος και της ψυχής;

Στην ατμόσφαιρα που περιβάλλει και διαπερνά τη δομή των κυττάρων κάθε μικροοργανισμού, υπάρχει μια δύναμη, μια πνευματική δύναμη που βρίσκεται παντού από το πιο μικρό αντικείμενο ως το μεγαλύτερο νεφέλωμα, το μεγαλύτερο αστρικό σύμπλεγμα. Είναι η ίδια η ζωή. Όλα πάλλονται χάρη σε αυτή τη δύναμη, τίποτα δεν είναι νεκρό πουθενά, η φαινομενική ακινησία είναι αέναη κραδασμική κίνηση μέσα στο μικρόκοσμο και το μακρόκοσμο. Η ίδια ετούτη δύναμη, η άπειρη ενέργεια της ζωής διαποτίζει και τα ανθρώπινα κύτταρα, τα ενεργοποιεί, τα ενώνει σε έναν παλμό, κυλάει μέσα στο αίμα και ζωντανεύει τις λειτουργίες, τις φυσικές και τις νοητικές, συμβάλλοντας στην εξέλιξη της οντότητας που ονομάζουμε άνθρωπο.


Πόσοι όμως από μας συνειδητοποιούμε πραγματικά ετούτη την αέναη κίνηση;
Πόσο συνειδητοποιούμε τις λειτουργίες που γίνονται μέσα στο ίδιο μας το σώμα;
Πόσο αφουγκραζόμαστε τον αιώνιο ρυθμό, αυτόν που κυλάει μέσα μας και ταυτόχρονα διαποτίζει ολόκληρο το σύμπαν;
Πόσο αφηνόμαστε σε αυτή την ανεμπόδιστη ενεργειακή ροή δίχως σκέψεις και φράγματα που χτίζουμε με τον εξασκημένο μας νου;Συνηθίζουμε με την αυταρέσκεια που μας διακρίνει, τη νοητική σύγχυση που φράζει τους ορίζοντές μας, την ηθική δειλία με την οποία ανατραφήκαμε να εμποδίζουμε την ομαλή ροή της δύναμης να κυλήσει μέσα μας, να μπλοκάρει τα ρεύματα, φέρνοντας δυσαρμονία, κόπωση και ασθένεια.

Τι σημασία έχει που αυτό το μπλοκάρισμα γίνεται ασυνείδητα;
Το αποτέλεσμα παραμένει καταστροφικό. Περιβάλλουμε τον εαυτό μας με ένα αποκρυσταλλωμένο κέλυφος προκαταλήψεων και φαντασιώσεων, με μια πανοπλία που δεν αφήνει να διεισδύσει το φως της ζωής οδηγούμενοι έτσι στον πόνο και στην ανικανότητα να χειριστούμε την ίδια μας τη ζωή. Ας ρίξουμε μια ματιά γύρω μας. Ένταση, γρήγοροι ρυθμοί ζωής, άνθρωποι που θαρρείς και βρίσκονται στην άκρη του γκρεμού με τεντωμένα νεύρα να κυνηγούν στόχους επαγγελματικούς που τους οδηγούν στην αυτοκαταστροφή. Ελάχιστες στιγμές ηρεμίας, συγκέντρωσης, ενατένισης. Ακόμα και τις στιγμές που νομίζουμε πως ξεκουραζόμαστε σπάνια βρισκόμαστε σε μια ολοκληρωτική χαλάρωση, σπάνια νιώθουμε το σώμα μας, το ρεύμα που αέναα κινείται μέσα μας.

Όπως γράφει η Annie Payson Call στη μελέτη της : Δύναμη μέσω Ανάπαυσης,

«λίγοι από αυτούς που υποτίθεται ότι ξεκουράζονται αφήνουν το σώμα τους απόλυτα χαλαρωμένο, σαν νεκρό, να το στηρίζει μόνο το κρεβάτι. Αντίθετα, λες και προσπαθούν να κρατηθούν πάνω στο κρεβάτι. Λίγη ακόμη ένταση να υπάρξει σε αυτό το λαθεμένο τρόπο ύπνου και θα κουραζόταν κανείς σχεδόν όσο και όταν εργάζεται.»

Πόσοι όμως από μας δεν έχουν αληθινά ζηλέψει τη χαλάρωση ενός ζώου που ήρεμα απολαμβάνει τον ήλιο φορτίζοντας το σώμα του με ηλιακή ενέργεια!
Και πως μπορούμε κι εμείς να οδηγηθούμε σε τέτοιας μορφής χαλάρωση που να λειτουργήσει αναζωογονητικά αλλά και θεραπευτικά για το σώμα μας;Αυτό που προέχει είναι μια συνειδητή αντίληψη της απέραντης πνευματικής δεξαμενής που ζούμε, κινούμαστε και υπάρχουμε. Μέσω της πύρινης διεισδυτικής δύναμης του νου προς τα μέσα, προς τον εαυτό, και διεγείροντας το συγκινησιακό μηχανισμό ως ένα σημείο, μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε τα ρεύματα δύναμης που ούτε καν υποπτευόμαστε την παρουσία τους, ρεύματα σχεδόν ηλεκτρικά στην εσωτερική τους αίσθηση, θεραπευτικά και εποικοδομητικά στο αποτέλεσμά τους. Μπορούμε να αντιληφθούμε τις λειτουργίες του σώματός μας, τις συναισθηματικές εναλλαγές, τις σκέψεις που εναλλάσσονται με απίστευτα γρήγορο ρυθμό. Μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε κάθε είδους ένταση στο σώμα, στο συναίσθημα και στο νου και σταδιακά, επιμελημένα προσεκτικά να την απομακρύνουμε.


Η τέχνη της χαλάρωσης του σώματος και του νου καλλιεργείται. Δίνουμε συνειδητά εντολή σε κάθε τεντωμένο μυώνα από το κεφάλι μέχρι τα πόδια να χαλαρώσει την έντασή του και να σταματήσει την ασυνείδητη σύσπασή του. Φανταζόμαστε το αίμα να ανταποκρίνεται στην εντολή μας και να κυκλοφορεί άφθονα σε κάθε όργανο μεταφέροντας ζωή και τροφή παντού, δημιουργώντας μια κατάσταση λαμπρής ακτινοβολούσας υγείας. Θα νιώσουμε τότε πως το περίβλημα που έχουμε χτίσει διαλύεται, διασπάται. Θα αισθανθούμε τη ζωή να κυλάει μέσα μας σε αφθονία, θα νιώσουμε να παλλόμαστε στον ένα, ενιαίο ρυθμό του σύμπαντος.
Μέσω μιας ρυθμικής αναπνοής (εισπνοή και εκπνοή στους ίδιους χρόνους με ενδιάμεσο κενό διάστημα ισόχρονο) θα νιώσουμε τα ρεύματα της ζωής μέσα μας να ενεργοποιούνται και με τη δύναμη της θέλησης θα μπορέσουμε να κατευθύνουμε αυτή την ενεργοποιημένη ενέργεια που μόλις συνειδητοποιήσαμε την ύπαρξή της σε κάθε τμήμα του σώματος που πάσχει, που βιώνει το αίσθημα του πόνου. Η δημιουργική δύναμη της ζωής θα το αγκαλιάσει, θα το διαποτίσει και θα επαναφέρει τη χαμένη ισορροπία. Η χαλάρωση όλων μας των φορέων θα συμβάλλει σε μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση του εαυτού και του περιβάλλοντος. Θα διαμορφώσει μια άλλη αντίληψη για όσα συμβαίνουν γύρω μας και ταυτόχρονα θα μας δώσει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε τις καταστάσεις από ένα διαφορετικό πρίσμα, καθώς βιώνουμε συνειδητά το ρυθμό που διέπει τα πάντα γύρω και μέσα μας.

Μέσω της διαδικασίας της χαλάρωσης είναι εφικτό το σπάσιμο κάθε πανοπλίας που έχουμε χτίσει γύρω μας και μας απομονώνει από τον εαυτό μας και τους άλλους. Καθώς αφήνουμε ελεύθερο το ενεργειακό πνευματικό ρεύμα να κυλήσει μέσα μας, η ορμή του και η δύναμή του μπορούν να διαλύσουν τις κάθε είδους εντάσεις, σωματικές, νοητικές, συναισθηματικές και να οδηγήσουν την ύπαρξη σαν ένα υγιές σύνολο σε ένα άλλο επίπεδο, όπου η καθημερινή πραγματικότητα θα είναι ευκολότερο να αντιμετωπιστεί και η ύπαρξη αυτή καθαυτή να βασανίζεται λιγότερο από τις αρρώστιες της εποχής μας. Θα αναρωτηθεί κάποιος πως είναι κάτι τέτοιο εφικτό καθώς ακούγεται πολύ εύκολο και απλό για είναι αληθινό. Κι όμως.


Ας σκεφτούμε πότε λειτουργήσαμε πιο αποτελεσματικά στη ζωή μας; Κάτω από καταστάσεις πίεσης και άγχους, ή κάτω από ήρεμες και γαλήνιες συνθήκες; Πότε πήραμε τις σωστότερες αποφάσεις για τη ζωή μας; Πόσες φορές χρειάστηκε να ηρεμήσουμε, να σκεφτούμε μόνοι μας, να αποστασιοποιηθούμε από αυτά τα ίδια τα γεγονότα για να αποφασίσουμε κάτι σημαντικό; Και αληθινά πόσες φορές στραφήκαμε μέσα μας για να αντλήσουμε δύναμη;


Ασυνείδητα γνωρίζουμε το ενεργειακό δυναμικό που κυκλοφορεί σε όλο το μικρόκοσμο και το μακρόκοσμο, ασυνείδητα στρεφόμαστε σε αυτό αποδίδοντάς του διάφορα ονόματα αλλά γνωρίζουμε καλά πως κάθε φορά που πραγματικά εναρμονιζόμαστε μαζί του τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά σε όλους τους τομείς της ζωής μας.


Ας αφήσουμε λοιπόν τις όποιες προκαταλήψεις και ας καλλιεργήσουμε τη θεραπευτική τέχνη της χαλάρωσης.Χαλαρώνω σημαίνει καθαρίζω τη σκέψη μου, αισθάνομαι το σώμα μου, βιώνω τις λειτουργίες του, συντονίζομαι με τον κοσμικό παλμό που υπάρχει γύρω μου. Αφήνω το ενεργειακό δυναμικό, την ίδια τη δύναμη της ζωής να κυλήσει μέσα μου, στρέφοντας την πύρινη δύναμη του νου μου στο εσωτερικό της ύπαρξής μου, να διαποτίσει κάθε είδους ανισορροπία που με καταβάλλει. Μέσα από αυτή τη διαδικασία αναγνωρίζω την ίδια μου την ύπαρξη, συνειδητοποιώ τα φράγματα που έχω χτίσει και εμποδίζουν την επικοινωνία μου, τις κάθε είδους εντάσεις και σιγά-σιγά μέσα από επαναλαμβανόμενη προσπάθεια νιώθω να οδηγούμαι σταδιακά στην απελευθέρωση. Σε μια υγιή απελευθέρωση που έχει σαν αποτέλεσμα να βιώνω τη ζωή αβίαστα, δημιουργικά, σε πλήρη εναρμόνιση με τους συνανθρώπους μου.


B.A. e-zine.gr 


.

Τροφες φαρμακα

ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

Μια φέτα καρότο μοιάζει πολύ με το ανθρώπινο μάτι - είναι σαν να βλέπουμε την κόρη, την ίριδα και τις ακτινοειδείς ραβδώσεις του ματιού! ΝΑΙ η επιστήμη επιβεβαιώνει ότι τα καρότα προωθούν τη ροή αίματος στο μάτι και ενισχύουν τη λειτουργία του,,,.Η τομάτα είναι κόκκινη και έχει τέσσερις κοιλότητες ή κοιλίες. Και η καρδία είναι κόκκινη και έχει και αυτή τέσσερις κοιλίες. Η επιστημονική έρευνα δείχνει ότι η τομάτα είναι καταπληκτική τροφή για την καρδιά και το αίμα.Το καρύδι μοιάζει με μικροσκοπικό εγκέφαλο με δύο ημισφαίρια και παρεγκεφαλίδες. Ακόμα και οι πτυχώσεις του καρυδιού του προσδίδουν την όψη του νεόφλοιου του εγκεφάλου. Γνωρίζουμε ότι τα καρύδια υποστηρίζουν την ανάπτυξη των νευροδιαβιβαστών στον εγκέφαλο.Τα σταφύλια σχηματίζουν τσαμπί που έχει το σχήμα της καρδιάς. Η κάθε ρόγα μοιάζει με αιμοσφαίριο και έχει αποδειχτεί ότι τα σταφύλια είναι καταπληκτική τροφή προς υποστήριξη και ενίσχυση της λειτουργίας της καρδιάς, που εκτός τούτου εμπλουτίζει και ισχυροποιεί το αίμα.Τα κοινά κόκκινα φασόλια μοιάζουν πολύ με τα ανθρώπινα νεφρά και όντως υποστηρίζουν στο κατακόρυφο τη λειτουγία τους..Το σέλινο, το μποκ τσόι και το ρεβέντι μοιάζουν με κόκκαλα. Αυτές οι τροφές συντελούν στην ανάπτυξη δυνατών οστών. Τα οστά μας αποτελούνται κατά 23% από νάτριο. Αν δεν παίρνουμε αρκετό νάτριο με την τροφή μας, τότε το σώμα μας το αφαιρεί από τα κόκκαλα, με αποτέλεσμα αυτά να αποδυναμώνονται. Οι παρά πάνω τροφές ενιχύουν επομένως τη σκελετική μας δομή, όπως υποδηλώνει εξάλλου το σχήμα τους .Η μελιτζάνα, τα αβοκάντο, τα αχλάδια ενισχύουν την υγεία και τη λειτουγία της μήτρας, καθώς και του τραχήλου της μήτρας - ενδιαφέρον δε παρουσιάζει το γεγονός ότι το σχήμα τους θυμίζει πολύ αυτό το γυναικείο όργανο. Σήμερα, η επιστημονική έρευνα έχει αποδείξει ότι η κατανάλωση ενός αβοκάντο την εβδομάδα συντελεί στην εξισορρόπηση των ορμονών μιας γυναίκας και ότι τη βοηθάει να χάσει το βάρος που έχει πάρει μετά από γέννα και ότι την προστατεύει από καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει δε το γεγονός ότι το άνθος του αβοκάντο χρειάζεται ακριβώς 9 μήνες για να αναπτυχθεί σε ώριμο φρούτο. Στα πιο πάνω λαχανικά και φρούτα υπάρχουν πάνω από 14.000!!! φωτολυτικές θρεπτικές ουσίες (η σύγχρονη επιστήμη έχει μελετήσει ΜΟΛΙΣ 141 από αυτές).Τα σύκα είναι γεμάτα σπόρια και αναπτύσσονται ανά δύο. Τα σύκα αυξάνουν την κινητικότητα των σπερματοζωαρίων και έτσι βοηθούν στην καταπολέμηση της στειρότητας στους άντρες.Οι γλυκοπατάτα μοιάζει πολύ με το πάγκρεας και ενισχύει τη λειτουργία του παγκρέατος προσφέροντας ανεκτίμητη βοήθεια στους διαβητικούς με το να σταθεροποιεί το γλυκαιμικό δείκτη.Οι ελιές ενισχύουν την υγεία και τη λειτουργία των ωοθηκών.


Τα γκρέιπφρουτ, τα πορτοκάλια και άλλα εσπεριδοειδή έχουν εκπληκτική ομοιότητα με τους μαστικούς αδένες γυναικών και όντως βοηθούν να παραμένουν τα στήθη των γυναικών υγιή και διευκολύνουν τη ροή του λέμφους εντός του λεμφικού συστήματός των στηθών..Τα κρεμμύδια έχουν το σχήμα κυττάρου. Η επιστημονική έρευνα έχει αποδείξει ότι τα κρεμμύδια βοηθούν τα κύτταρα να απαλλαγούν από τοξίνες. Επίσης, όταν τα κόβουμε, παράγουν δάκρυα, καθαρίζοντας επιθηλιακά κύτταρα του ματιού.