FAOS SAMADHI 2

Εναλλακτικος χωρος αναζητησης και θεραπευτικων τεχνων.

Εργαστηρι Αυτογνωσιας.

Ολιστικες ψυχοθεραπευτικες προσεγγισεις μεσω της Βοτανικης Ιατρικης, του Διαλογισμου, της Μεταφυσικης, της Ανθρωπολογιας, της Νεας Φυσικης και της Νεας Ενεργειας.

Κάπου στα βάθη της γενετικής μας μνήμης, βρίσκεται η γνώση του σύμπαντος και των κόσμων, όπου η ζωή είναι απαλλαγμένη από την αυταπάτη του χρόνου και του χώρου.

Όπως ακριβώς είχε προγραμματιστεί μέσα μας για να επαναφυπνιστεί την τέλεια στιγμή, έτσι τώρα προσκαλεί την προσοχή μας.

Έχουμε ένα σκοπό πολύ μεγαλύτερο από όσο μπορέσαμε ποτέ να φανταστούμε.

Ο σκοπός αυτός ζητά να τον αναγνωρίσουμε τώρα και ζητά επίσης να αποκόψουμε τα κυκλώματα που μας συνδέουν με τα πρότυπα σκέψης και τα άχρηστα συναισθήματα τα οποία μας κρατούν δέσμιους στην αυταπάτη και στη σύγχυση των κατώτερων βασιλείων.

Δευτέρα, 4 Απριλίου 2011

Aδελφες ψυχες, καρμικες ψυχες και διδυμες φλογες.


 
 
H διαφορά μεταξύ των αδελφών ψυχών, των καρμικών ψυχών και των διδύμων φλογών.
Η διαδικασία επανένωσης των διδύμων φλογών .
Added by Aila - ashtarhellas.com

 
Δειτε και εδω

Η Ασπαρτάμη, το γλυκο χημικο γλυκαντικο τοξικο δηλητήριο, προωθείται πλέον σαν γλυκαντική ουσία σε αναψυκτικά light (διαιτης) και τρόφιμα με νέο όνομα, συνήθως με τον όρο "φυσικό γλυκαντικό" ή "AminoSweet" η Ε 951. Και αυτό, γιατι είχε γίνει ευρέως γνωστή η επικινδυνότητα της, και οι καταναλωτές την απέφευγαν.


Στο περιοδικο Hellenic Nexus δημοσιεύθηκε ένα πάρα πολύ ενδιαφέρον εκτενές άρθρο της κ. Λίλας Σταμπούλογλου με τίτλο Ασπαρτάμη: Ένα γλυκαντικό «βιοχημικό όπλο», στο οποίο παρουσιάζεται μεγάλο μέρος της κριτικής που έχει δεχτεί η ασπαρτάμη. 

Κύρια πηγή του άρθρου είναι το βιβλίο Sweet Poison της Janet Star Hull, η οποία υποστηρίζει ότι μόλις σταμάτησε να καταναλώνει διαιτητικά προϊόντα με ασπαρτάμη, απαλλάχθηκε απ’ όλα τα προβλήματα υγείας που είχε αποκτήσει. Εκτός αυτού, στο άρθρο παρουσιάζονται μελέτες, μαρτυρίες, άρθρα και βιβλία καθηγητών, επιστημόνων, δημοσιογράφων και πολιτών που κατηγόρησαν κατά καιρούς την ασπαρτάμη για ένα πλήθος συμπτωμάτων. Αν ψάξει κάποιος στο Διαδίκτυο θα βρει πολλά περισσότερα, άλλα εξίσου πειστικά κι άλλα λιγότερο.

Στο ένθετο «Κ», της Καθημερινής, εμφανίστηκε ένα δισέλιδο (προφανέστατα πληρωμένο), το οποίο αναφερόταν στο «10ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διατροφής-Διαιτολογίας». Ο τίτλος της ανυπόγραφης καταχώρισης (που δεν ξεχώριζε εάν επρόκειτο περί άρθρου συντάκτη ή διαφήμισης) ήταν Σβήνουν οι αμφιβολίες για την ασφάλεια της ασπαρτάμης: τα επιστημονικά στοιχεία και ο ρόλος των ΜΜΕ. Στο κείμενο γινόταν αναφορά σε εισηγήσεις καθηγητών κι επιστημόνων, οι οποίοι διαβεβαίωναν και καθησύχαζαν το κοινό για την ασφάλεια της ασπαρτάμης, ενώ μεγάλο βάρος δινόταν στην παρουσίαση αυτού του θέματος απ’ τα Μέσα και το Διαδίκτυο.

Η δημοσίευση γεννά πολλά εύλογα ερωτηματικά, που επιτείνονται όταν επισκεφθεί κάποιος την ιστοσελίδα του συνεδρίου, όπου έχουν εξαφανιστεί οι χορηγοί του (ενώ με μια πρόχειρη έρευνα στο Διαδίκτυο, μπορεί κάποιος να δει ότι συμμετείχαν εταιρείες που χρησιμοποιούν την ασπαρτάμη σε προϊόντα τους). Αλλά το μείζον δεν είναι αυτό. Το σημαντικότερο αφορά στο ίδιο το περιοδικό: γιατί διαλέγει να αναπαράγει μόνο τη μια πλευρά, και γιατί δεν μπαίνει στον κόπο να κάνει ένα ρεπορτάζ για την ασπαρτάμη; Μήπως γιατί η έρευνα, και μόνο, του θέματος θα βλάψει τις επιχειρήσεις; Εδώ μιλάμε για ένα σοβαρό θέμα δημόσιας υγείας. Γιατί ένα Μέσο επιλέγει να δίνει βήμα μόνο στη μία άποψη, δεχόμενο μάλιστα να δημοσιεύσει ένα ανυπόγραφο κείμενο, που μοιάζει να είναι γραμμένο από συντάκτη του;

http://andriotakis.wordpress.com/ 
09/12/2009

Η ιστορια της Janet Star Hull

Τον Οκτώβριο του 2001, η αδελφή μου άρχισε να αρρωσταίνει πολύ. Είχε σπασμούς στο στομάχι και κινούταν με δυσκολία. Το περπάτημα γινόταν με μεγάλη δυσκολία… Και έπρεπε να βάζει όλα τα δυνατά της για να σηκωθεί από το κρεβάτι! Πονούσε αφόρητα. Μέχρι τον Μάρτιο του 2002, είχε υποστεί αρκετές βιοψίες ιστού και μυών και της είχαν δώσει 24 διαφορετικά φάρμακα. Οι γιατροί δεν μπόρεσαν να προσδιορίσουν ποιο ήταν το πρόβλημα . Πονούσε τόσο πολύ και ήταν τόσο άρρωστη που απλά ήξερε ότι πέθαινε. Έβαλε το σπίτι της, τους τραπεζικούς λογαριασμούς, ασφάλεια ζωής, κ.λπ. .. στο όνομά της μεγαλύτερης κόρης της, και φρόντισε ώστε τα μικρότερα παιδιά της να είναι εξασφαλισμένα.


Ήθελε επίσης μια τελευταία χαρά, έτσι προγραμμάτισε ένα ταξίδι στην Φλόριντα (βασικά σε μια αναπηρική καρέκλα) για την 22η Μαρτίου. Στις 19 Μαρτίου, την κάλεσα να ρωτήσω πώς πήγαν οι τελευταίες εξετάσεις της, και είπε ότι δεν βρέθηκε τίποτα, αλλά πίστευαν ότι είχε σκλήρυνση κατά πλάκας.
     
Θυμήθηκα ένα άρθρο ενός φίλου που μου έστειλε με e-mail και ρώτησα την αδελφή μου αν έπινε σόδα διαίτης; Μου είπε ότι το έκανε. Και πως μάλιστα  ετοιμαζόταν να ανοίξει μια εκείνη τη στιγμή.


Της είπα να μην την ανοίξει και να σταματήσει να πίνει τη σόδα διαίτης! Της έστειλα στο e-mail της, το άρθρο που ο φίλος μου, ένας δικηγόρος, μου είχε στείλει. Η αδερφή μου μου τηλεφώνησε 32 ώρες μετά από την προηγούμενη τηλεφωνική συνομιλία μας και μου είπε ότι είχε σταματήσει να πίνει σόδα διαίτης και μπορούσε τώρα να περπατήσει! Οι μυϊκοί σπασμοί εξαφανίστηκαν. Είπε ότι δεν αισθανόταν 100%, αλλά σίγουρα πολύ καλύτερα. Μου είπε θα μιλήσει με τον γιατρό της για το σχετικό άρθρο και θα με πάρει τηλέφωνο όταν θα πάει στο σπίτι.


Ο γιατρός της έμεινε άφωνος! Θα μιλούσε με όλους τους ασθενείς του με ΣΚΠ για να ανακαλύψει εάν κατανάλωναν τεχνητές γλυκαντικές ουσίες οποιουδήποτε είδους. Με λίγα λόγια, η αδελφή μου είχε δηλητηριαστεί από την ασπαρτάμη στην σόδα διαίτης …. και κυριολεκτικά πέθαινε με έναν αργό και άθλιο θάνατο. Όταν έφτασε στη Φλόριντα 22 Μαρτίου, το μόνο που έπρεπε να πάρει ήταν ένα χάπι για τη δηλητηρίαση από την ασπαρτάμη! Τώρα είναι καλά και οδεύει προς μια πλήρη ανάκαμψη. Και περπατάει! Δεν είναι σε αναπηρική καρέκλα! Το άρθρο έσωσε τη ζωή της.


Αν το αναψυκτικό σας λέει «χωρίς ζάχαρη» στην ετικέτα ΜΗΝ το σκέφτεσαι καν! 

Έχω περάσει αρκετές ημέρες δίνοντας διάλεξη στο Παγκόσμιο Περιβαλλοντικό Συνέδριο με θέμα «ασπαρτάμη» στην αγορά ως «Nutra Sweet», «Equal» και «Spoonful». Στην εναρκτήρια ομιλία από την EPA, ανακοινώθηκε ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες, το 2001, υπήρξε μια επιδημία πολλαπλών σκληρύνσεων και ο συστηματικού ερυθηματώδους λύκου. Ήταν δύσκολο να καθοριστεί ακριβώς ποια τοξίνη προκαλεί αυτή την καλπάζουσα αύξηση.
 
Σηκώθηκα και είπα ότι ήμουν εκεί για να μιλήσω σχετικά με αυτό ακριβώς το θέμα.

Θα σας εξηγήσω γιατί η ασπαρτάμη είναι τόσο επικίνδυνη:
 
Όταν η θερμοκρασία του γλυκαντικού είναι μεγαλύτερη από 86 βαθμούς F, το ξυλο-οινόπνευμα της ΑΣΠΑΡΤΑΜΗΣ μετατρέπεται σε φορμαλδεΰδη και στη συνέχεια σε μυρμηκικό οξύ, το οποίο με τη σειρά του προκαλεί μεταβολική οξέωση … Μυρμηκικό οξύ είναι το δηλητήριο που βρίσκεται στο τσίμπημα των ερυθρών μυρμηγκιών. Η τοξική μεθανόλη μιμείται, μεταξύ άλλων προϋποθέσεων, τη σκλήρυνση κατά πλάκας και το συστηματικό ερυθηματώδη λύκο.


Πολλοί άνθρωποι είχαν διαγνωστεί κατά λάθος ότι πάσχουν από ΣΚΠ. Παρά το γεγονός ότι η σκλήρυνση κατά πλάκας δεν είναι αιτία θανάτου, η τοξική μεθανόλη είναι!


Ο Συστηματικός ερυθηματώδης λύκος έχει γίνει σχεδόν ανεξέλεγκτoς, όπως και η σκλήρυνση κατά πλάκας, ιδίως με την κατανάλωση Diet Coke και Pepsi .


Τα θύματα συνήθως δεν γνωρίζουν ότι η ασπαρτάμη είναι ο ένοχος. Συνεχίζουν τη χρήση της – ερεθίζουν το λύκο σε τέτοιο βαθμό ώστε να γίνεται η κατάσταση απειλητική για τη ζωή τους. Έχουμε δει ασθενείς με συστηματικό ερυθηματώδη λύκο να γίνονται ασυμπτωτικοί αμέσως μόλις σταματήσουν την κατανάλωση διαιτητικής σόδας.


Σε αρκετές περιπτώσεις από αυτούς που διαγνώστηκαν με σκλήρυνση κατά πλάκας, τα περισσότερα από τα συμπτώματα εξαφανίζονται. Έχουμε δει πολλές περιπτώσεις όπου η απώλεια όρασης εξαφανίστηκε και η απώλεια ακοής βελτιώθηκε αισθητά. Αυτό ισχύει επίσης για τις περιπτώσεις των εμβοών και η ινομυαλγία.


Κατά τη διάρκεια μιας διάλεξης, είπα, «Αν χρησιμοποιείτε ασπαρτάμη (Nutra Sweet, Equal, Spoonful κ.λπ.) και υποφέρετε από συμπτώματα ινομυαλγίας, σπασμούς, πόνους, μούδιασμα στα πόδια, κράμπες, ίλιγγο, ζάλη, πονοκέφαλο, πόνο στις αρθρώσεις, ανεξήγητη κατάθλιψη, κρίσεις άγχους, μπερδεύετε την ομιλία σας, έχετε θολή όραση ή απώλεια μνήμης, τότε έχετε πιθανώς δηλητηριαστεί από ΑΣΠΑΡΤΑΜΗ! Οι άνθρωποι πηδούσαν επάνω κατά τη διάρκεια της διάλεξης λέγοντας, «έχω κάποια από αυτά τα συμπτώματα!!!»


Είναι αναστρέψιμη η κατάσταση; Ναι! Ναι! Ναι! STOP σόδες διαίτης και να επαγρύπνηση για την ασπαρτάμη στις ετικέτες των τροφίμων! Πολλά προϊόντα είναι εμπλουτισμένα με αυτό! Αυτό είναι ένα σοβαρό πρόβλημα.

Ο Δρ Espart (ένας από τους ομιλητές μου) παρατήρησε ότι τόσοι πολλοί άνθρωποι φαίνεται να έχουν συμπτώματα για ΣΚΠ και κατά την πρόσφατη επίσκεψή του σε ένα νοσοκομείο, μια νοσοκόμα δήλωσε ότι έξι από τους φίλους της, που ήταν συστηματικοί καταναλωτές Diet Coke, είχαν όλοι διαγνωστεί με ΣΚΠ. Αυτό είναι πέρα από κάθε σύμπτωση!


Η σόδα διαίτης ΔΕΝ είναι ένα προϊόν διατροφής! Είναι ένα χημικά τροποποιημένο προϊόν που περιέχει πολλαπλά άλατα και ασπαρτάμη και που στην πραγματικότητα σε κάνει να επιθυμείς να καταναλώσεις υδατάνθρακες. Είναι πολύ πιο πιθανό να κάνετε αύξηση σωματικού βάρους! Τα προϊόντα αυτά περιέχουν επίσης τη φορμαλδεΰδη, η οποία αποθηκεύεται στο λιπώδη κύτταρα, ιδιαίτερα στα ισχία και τους μηρούς.


Η φορμαλδεΰδη είναι μια απόλυτη τοξίνη και χρησιμοποιείται κυρίως για τη διατήρηση «δειγμάτων ιστών». Πολλά προϊόντα που χρησιμοποιούμε καθημερινά περιέχουν αυτές τις χημικές ουσίες αλλά ΔΕΝ πρέπει να τα αποθηκεύσει το σώμα μας!


Ο Δρ. HJ Roberts δήλωσε στις διαλέξεις του, ότι από τη στιγμή που απελευθερώθηκαν από τα προϊόντα «διαίτης» και χωρίς αξιόλογη αύξηση της σωματικής άσκησης, οι ασθενείς του έχασαν κατά μέσο όρο 9 κιλά σε μια περίοδο δοκιμής.Η ασπαρτάμη είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για τους διαβητικούς. 

Βρήκαμε ότι ορισμένοι γιατροί, οι οποίοι πίστευαν ότι είχαν έναν ασθενή με αμφιβληστροειδοπάθεια, στην πραγματικότητα, είχε συμπτώματα που προκαλούνται από ασπαρτάμη.  


Η ασπαρτάμη αποσυντονίζει εντελώς τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Έτσι ένας διαβητικός μπορεί να υποστεί οξεία απώλεια μνήμης λόγω του γεγονότος ότι το ασπαρτικό οξύ και η φαινυλαλανίνη είναι νευροτοξικά όταν λαμβάνονται χωρίς τα άλλα αμινοξέα που απαιτούνται για μια καλή ισορροπία.


Η αντιμετώπιση του διαβήτη είναι σε όλα σχετική με την ισορροπία. Ειδικά με τους διαβητικούς, η ασπαρτάμη περνάει τη διαχωριστική γραμμή μεταξύ αίματος / εγκεφάλου και επιδεινώνει , στη συνέχεια, τους νευρώνες του εγκεφάλου προκαλώντας διάφορες βλάβες του εγκεφάλου, σπασμούς, κατάθλιψη, μανιοκατάθλιψη, κρίσεις πανικού, ανεξέλεγκτο θυμό και οργή.


Η κατανάλωση της ασπαρτάμης προκαλεί τα ίδια συμπτώματα και σε μη διαβητικούς επίσης. Σχετικά έγγραφα και μελέτες αποκαλύπτουν επίσης ότι χιλιάδες παιδιά στα οποία είχε διαγνωστεί ADD και ADHD είχαν πλήρη ανάκαμψη στη συμπεριφορά τους όταν αυτές οι χημικές ουσίες αφαιρέθηκαν από τη διατροφή τους.


Τα λεγόμενα «συνταγογραφούμενα φάρμακα τροποποίησης συμπεριφοράς» (Ritalin και άλλα) δεν χρειάζονται πλέον. Και για να πούμε την αλήθεια , δεν ήταν απαραίτητα εξ αρχής!


Τα περισσότερα από αυτά τα παιδιά «δηλητηριάζονταν» σε καθημερινή βάση με τα ίδια τα τρόφιμα που ήταν «καλύτερα γι ‘αυτούς από τη ζάχαρη».


Υπάρχουν επίσης υπόνοιες ότι η ασπαρτάμη που καταναλώθηκε σε χιλιάδες παλέτες diet Coke και diet Pepsi από τους άνδρες και τις γυναίκες που πολεμούσαν στον πόλεμο του Κόλπου, μπορεί να είναι εν μέρει υπεύθυνη για το γνωστό σύνδρομο  του Πολέμου του Κόλπου.


Ο Δρ Roberts προειδοποιεί ότι μπορεί να προκαλέσει εκ γενετής ανωμαλίες, δηλαδή, διανοητική καθυστέρηση, εάν λαμβάνονται κατά την περίοδο της σύλληψης και κατά τη διάρκεια των πρώιμων σταδίων της κύησης. Τα παιδιά ιδιαίτερα κινδυνεύουν από νευρολογικές παθήσεις και δεν πρέπει ποτέ να τους δίδονται τεχνητά γλυκαντικά.


Υπάρχουν πολλές διαφορετικές ιστορίες περιπτώσεων που αφορούν παιδιά που πάσχουν από νευρολογικές διαταραχές, οι οποίες μιλάνε για τη μάστιγα των νευρολογικών παθήσεων που προκαλούνται άμεσα από τη χρήση του εν λόγω θανάσιμου δηλητηρίου».


Εδώ έγκειται το πρόβλημα:

Υπήρχαν ακροάσεις του Κογκρέσου στις ΗΠΑ, όταν η ασπαρτάμη έχει συμπεριληφθεί σε 100 διαφορετικά προϊόντα και είχαν διατυπωθεί ισχυρές αντιρρήσεις όσον αφορά τη χρήση της. Μετά από αυτή την πρώτη ακρόαση, έχουν υπάρξει δύο επόμενες ακροάσεις, και ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα. Το λόμπι των φαρμάκων και των χημικών προϊόντων έχουν πολύ βαθιές τσέπες.


Δυστυχώς, το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Monsanto για την ασπαρτάμη έχει λήξει! Υπάρχουν τώρα πάνω από 5.000 προϊόντα στην αγορά που περιέχουν αυτή το θανάσιμο χημικό και θα υπάρξουν χιλιάδες περισσότερα. Καθένας θέλει ένα «κομμάτι από την πίτα της ασπαρτάμης».


Σας διαβεβαιώνω ότι η Monsanto, ο δημιουργός της ασπαρτάμης, ξέρει πόσο θανατηφόρα είναι. Δεν είναι ειρωνικό το γεγονός ότι η Monsanto χρηματοδοτεί, μεταξύ άλλων, την Αμερικανική Διαβητολογική Εταιρεία, τη Αμερικανική Διαιτητική Εταιρεία και το Συμβούλιο του Αμερικανικού Κολεγίου Ιατρών;


Αυτό έχει πρόσφατα δημοσιευθεί στους New York Times. Οι οργανώσεις αυτές δεν μπορεί να ασκήσουν κριτική για τις πρόσθετες ύλες ή να σταματήσουν να σχετίζονται με την εταιρεία Monsanto, επειδή παίρνουν χρήματα από τη βιομηχανία τροφίμων και οφείλουν να εγκρίνουν τα προϊόντα τους.O Αμερικανός Γερουσιαστής Howard Metzenbaum έγραψε και παρουσίασε ένα νομοσχέδιο με το οποίο θα απαιτούνται προειδοποιητικά σήματα στα προϊόντα που περιέχουν ασπαρτάμη, ιδίως όσον αφορά έγκυες γυναίκες, παιδιά και βρέφη.


Στο νομοσχέδιο θα κατατίθονταν  επίσης ανεξάρτητες μελέτες σχετικά με τους γνωστους κινδύνους και τα προβλήματα που υπάρχουν στο γενικό πληθυσμό σχετικά με καρδιακές προσβολές, αλλαγές στη χημεία του εγκεφάλου, νευρολογικές αλλαγές και συμπτώματα συμπεριφοράς.


Το νομοσχέδιο θάφτηκε.


Είναι γνωστό ότι το ισχυρό λόμπι των φαρμάκων και χημικών είναι υπεύθυνοι γι ‘αυτό, αφήνοντας χαλαρά τα κυνηγόσκυλα της νόσου και του θανάτου σε ένα ανυποψίαστο και ανενημέρωτο κοινό. 

Λοιπόν, ενημερωθήκατε τώρα!


Έχετε δικαίωμα να γνωρίζετε!


πηγή: email FWΠροσοχή: άλλαξαν όνομα στην επικίνδυνη ασπαρτάμη.

 Το τοξικο δηλητηριο στο ...ποτηρι και στο πιατο μας.Σύμφωνα με την ενημέρωση από το NaturalNews η ασπαρτάμη προωθείται πλέον σαν γλυκαντική ουσία σε αναψυκτικά και τρόφιμα κάτω από νέο όνομα, μιας και είχε γίνει ευρέως γνωστή η επικινδυνότητα της και οι καταναλωτές την απέφευγαν. Συνήθως τώρα τα τρόφημα και ποτά που την περιέχουν αναφέρουν στα συστατικά τους τον όρο "φυσικό γλυκαντικό" ή "AminoSweet". (Όπου δηλαδή βλέπετε πλέον την ονομασία aminoSweet πρόκειται για τη γνωστή μας ασπαρτάμη...)


Σύμφωνα με το δημοσίευμα (NaturalNews), η εταιρία Ajinomoto που παράγει την ασπαρτάμη, σκέφτηκε αυτή την αλλαγή ονομασίας με στόχο να συνεχίσει να διαθέτει αυτό το καρκινογόνο συστατικό παραπλανώντας πλέον το κοινό.


Ιστορικό:


Πριν από 25 χρόνια είχε κάνει την εμφάνιση της η ασπαρτάμη σε τρόφιμα που κυκλοφορούσαν κυρίως στην Ευρώπη, ενώ σήμερα αποτελεί σύνηθες συστατικό των περισσότερων light τροφίμων διαίτης και των προϊόντων διατροφής "δίχως ζάχαρη", όπως π.χ. στις τσίχλες. Τα τελευταία χρόνια, καθώς οι καταναλωτές είχαν πληροφορηθεί τους κινδύνους που ενέχουν οι τεχνητές γλυκαντικές ουσίες,  η προώθηση της ασπαρτάμης μέσα από τις μεθόδους προώθησης του μάρκετινγκ,  προσπαθεί να παραπληροφορήσει εκ νέου για να πείσει το κοινό να αποδεχτεί τα χημικά γλυκαντικά ως "φυσικά" και "ασφαλή", παρά τις αποδείξεις που δείχνουν το αντίθετο.


Η ασπαρτάμη ήταν μια τυχαία ανακάλυψη του James Schlatter, ενός χημικού που προσπαθούσε να βρει ένα φάρμακο για το έλκος για την εταιρία G.D. Searle & Company το 1965. Αυτός ανέμειξε ασπαρτικό οξύ και φαινυλαλανίνη, δύο φυσικά αμινοξέα και ανακάλυψε πως η σύνθεση τους είχε γλυκιά γεύση. 

Η εταιρία ακολούθως ζήτησε από την FDA έγκριση της σύνθεσης από φαρμακευτικό προσθετικό σε προσθετικό τροφίμων και έτσι γεννήθηκε η ασπαρτάμη.


Η G.D. Searle & Company επι χρόνια προσπαθούσε να πείσει το FDA για έγκριση και έδινε τις δικές της μελέτες ασφάλειας του υλικού. Παρά τις ενστάσεις επιστημόνων, ακόμη και ορισμένων που εργαζόταν για την ίδια την εταιρία, η GD Searle κατάφερε να πείσει το FDA και να πάρει έγκριση για ορισμένα προϊόντα το 1974. To 1976, ο επίτροπος του FDA, Alexander Schmidt, έγραψε στο γερουσιαστή Ted Kennedy μια επιστολή όπου εξέφραζε την ανησυχία του σχετικά με την αμφίβολη ασφάλεια και τα στοιχεία που είχε προσκομίσει η εταιρία. Ο προϊστάμενος του FDA, Richard Merrill πίστευε δε πως μία επιτροπή έπρεπε να γίνουν έρευνες στην εταιρία G.D. Searle & Company σχετικά με τα ψέματα που αφορούσαν την ασφάλεια της ασπαρτάμης και την απόκρυψη στοιχείων που φανέρωναν την επικινδυνότητα της.


Παρά τις μυριάδες αποδείξεις που είδαν το φως της δημοσιότητας στα χρόνια που πέρασαν, που έδειχναν ξεκάθαρα πως η ασπαρτάμη είναι μία επικίνδυνη τοξίνη, αυτή παρέμεινε στην παγκόσμια αγορά, με εξαίρεση μερικές χώρες όπου απαγορεύτηκε. Στην ουσία δινόταν εκ νέου άδειες χρήσης της σε διάφορους τύπους τροφίμων παρά το γεγονός πως είχε αποδειχτεί πως προκαλεί νευρολογικές βλάβες στον εγκέφαλο, καρκινικούς όγκους, προβλήματα στους ενδοκρινικό σύστημα κ.α.


Η ιστορία της ασπαρτάμης είναι πολύ μεγάλη και το υλικό σχετικά με την επικινδυνότητα της επίσης, όμως το βασικότερο είναι πως παρά το γεγονός πως πρόκειται για καρκινογόνα ουσία είχε παρανόμως εγκριθεί. 

Πρακτικά αποτελεί ένα από το χειρότερα παραδείγματα του πως οι εταιρίες με τα λόμπυ τους καταφέρνουν να παίρνουν έγκριση από δημόσιες υπηρεσίες ελέγχου τροφίμων και φαρμάκων -σαν το FDA. Πρακτικά οι περισσότερες φαρμακευτικές ουσίες και τα πρόσθετα τροφίμων δεν παίρνουν έγκριση επειδή έχει αποδειχτεί επιστημονικά η ασφάλεια τους, αλλά επειδή οι εταιρίες παραγωγής τους με τα λόμπυ τους καταφέρνουν με αθέμιτα μέσα να αποσπούν αυτές τις εγκρίσεις για τη διάθεση των προϊόντων τους...Ο δικηγόρος Τζιμ Τέρνερ,  ερευνώντας την υπόθεση της ασπαρτάμης από το 1979, προσπαθούσε επί 10 χρόνια να εμποδίσει την έγκρισή της, στηριζόμενος στις ανακαλύψεις του καθηγητή Νευροπαθολογίας και Ψυχιατρικής Ιατρικής Σχολής της Ουάσινγκτον, δρ. Τζον Όλνεϊ, ο οποίος διαπίστωσε ότι η κατανάλωση της ουσίας δημιουργεί τρύπες στον εγκέφαλο ποντικών.

Ο κλινικός διατροφολόγος και ψυχολόγος Τζωρτζ Γεωργίου αναφέρει: "Η ασπαρτάμη είναι μακράν η πιο επικίνδυνη μεταξύ των πρόσθετων ουσιών στα τρόφιμα. Το 75% των αναφορών στον FDA για παρενέργειες από τα πρόσθετα τροφίμων αφορούν σε αυτή."

Τα πιο συχνά συμπτώματα, που σχετίζονται με την κατανάλωση ασπαρτάμης, είναι: 

πονοκέφαλοι, ημικρανίες, ίλιγγοι, ζαλάδες, ναυτία, μουδιάσματα, μυϊκοί σπασμοί, αύξηση βάρους, εξανθήματα, κατάθλιψη, κούραση, ταχυκαρδία, αϋπνία, προβλήματα στην όραση, απώλεια ακοής, γεύσης και μνήμης, δυσκολίες στην αναπνοή, κρίσεις άγχους, μπερδεμένη ομιλία και πόνοι στις αρθρώσεις (George Georgiou, Aspartame can kill rats. Can it kill humans too).


Πού συναντάται η ασπαρτάμη:

Παρόλο που αποτελεί βασικό συστατικό σε πολλά προϊόντα "διαίτης" (light) ή "χωρίς ζάχαρη" (sugar-free), κρύβεται και σε μη διαιτητικά είδη. Σε γενικές γραμμές, ασπαρτάμη μπορεί να περιέχουν: τσίχλες, καραμέλες, αεριούχα αναψυκτικά ποτά ή άλλου τύπου έτοιμα ροφήματα (κρύο τσάι ή σκόνη τσαγιού, σκόνη κακάο ή ρόφημα σοκολάτας, χυμοί, milk shake κλπ.), διάφορα επιδόρπια, γιαούρτια, δημητριακά και μπάρες δημητριακών, είδη άρτου, σιρόπια, παγωτά, ζελέ, μπισκότα, σοκολάτες, κέτσαπ κ.ά. Μπορεί επίσης να περιέχεται σε φαρμακευτικά είδη, όπως βιταμίνες ή καραμέλες για το λαιμό. Πριν αγοράσει κάτι, ο καταναλωτής μπορεί να ελέγχει τις ετικέτες συστατικών, όπου αναγράφεται με την ονομασία ασπαρτάμη (aspartame) ή με τον όρο Ε951.

 Η ασπαρτάμη αποτελείται από τρία χημικά στοιχεία: ασπαρτικό οξύ (40%), φενυλαλανίνη (50%) και μεθυλική αλκοόλη (10%). Τα δύο πρώτα είναι απομονωμένα αμινοξέα. Τα αμινοξέα φτιάχνουν πρωτεΐνες, οι οποίες είναι σημαντικές για τη ζωή όταν δουλεύουν συνδυαστικά. Όταν λαμβάνονται μεμονωμένα (όπως στα πρόσθετα τροφίμων) και σε μεγάλη ποσότητα, προσβάλλουν τα κέντρα ελέγχου του εγκεφάλου.

Ενοχοποιητικά στοιχεία για πλήθος παθήσεων.

Δρ. Χίμαν Ρόμπερτς: η ασπαρτάμη μειώνει την ικανότητα ελέγχου της ινσουλίνης, πυροδοτεί την εμφάνιση περισσότερων επεισοδίων υπογλυκαιμίας και επιδεινώνει την ευπάθεια του διαβητικού σε παθήσεις του αμφιβληστροειδούς, καταρράκτη και νευροπάθεια. Το ειρωνικό είναι ότι πολλοί διαβητικοί χρησιμοποιούν ασπαρτάμη ως εναλλακτικό της ζάχαρης.

Δρ. Μαίρη Κόλεμαν: η ασπαρτάμη αυξάνει τα επίπεδα σεροτονίνης στον εγκέφαλο, κάτι που επηρεάζει κυρίως τα υπερ-δραστήρια παιδιά.

Δρ. Νταϊάνα Ντόου-Έντουαρντς, ερευνήτρια του κέντρου υγείας στο Μπρούκλιν: ακόμα και λήψη μικρών ποσοτήτων ασπαρτάμης από έγκυες γυναίκες αυξάνει τις πιθανότητες γέννησης βραφών με μειωμένες εγκεφαλικές λειτουργίες.

Πωλ Σπίερς, νευροψυχολόγος του Ισραηλιτικού Νοσοκομείου Beth στη Βοστόνη: η ασπαρτάμη προκαλεί καταστολή της ευφυίας και την εμφάνιση συμπτωμάτων νοητικής καθυστέρησης.

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες (2005, 2007) του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος Ογκολογίας και Περιβαλλοντικών Επιστημών "Ραματζίνι", στην Μπολόνια, η ασπαρτάμη ξανακρίνεται ένοχη για καρκινογενέσεις. Τα 1800 ποντίκια, των οποίων η διατροφή εμπλουτίστηκε με την ουσία, εμφάνισαν λευκώματα και λευχαιμία.

Κοινή διαπίστωση για τις μακροχρόνιες επιπτώσεις της ασπαρτάμης στην υγεία: 

η συστηματική κατανάλωση ή υπερ-κατανάλωσή της συμβάλλει στη γέννηση ή στην υποτροπή σοβαρών ασθενειών όπως: εγκεφαλικοί όγκοι, πολλαπλές σκληρώσεις, επιληψία, σύνδρομο χρόνιας κόπωσης, ασθένεια του Γκρέιβς (Graves' disease), πάρκινσον, αλτσχάιμερ, πνευματική καθυστέρηση, λέμφωμα, αποβολές εμβρύων, διαβήτης και ινομυαλγία.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ, "η πρόθεση να υπάρχει προειδοποιητική ετικέτα, σύμφωνα με ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το 2003, δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμα", ενώ εταιρίες και δημόσιοι οργανισμοί ελέγχου συνεχίζουν να "προστατεύουν" το "γλυκό δηλητήριο"

Η δήλωση πρώην προϊσταμένου ιατρικού συμβούλου στη NutraSweet Company λέει πολλά:

"Αν είσαι μισάνθρωπος, ...μπορείς να δουλέψεις στη NutraSweet Company..."
Πηγές:


"Ασπαρτάμη: ένα γλυκαντικό βιοχημικό όπλο" – αρθρο στο Hellenic Nexus (τ. 36, Δεκ. 2009, 22-28)

Ajinomoto brands aspartame 'AminoSweet' - FoodBev.com

Aspartame History Highlights - Janet Starr Hull

FDA's approval of aspartame under scrutiny - The Globe and Mail (Canada)

An Overdue Ban On A Dangerous Sweetener - Huffington Post


http://vickytoxotis.blogspot.com
http://xesemesa.blogspot.com/