FAOS SAMADHI 2

Εναλλακτικος χωρος αναζητησης και θεραπευτικων τεχνων.

Εργαστηρι Αυτογνωσιας.

Ολιστικες ψυχοθεραπευτικες προσεγγισεις μεσω της Βοτανικης Ιατρικης, του Διαλογισμου, της Μεταφυσικης, της Ανθρωπολογιας, της Νεας Φυσικης και της Νεας Ενεργειας.


Κάπου στα βάθη της γενετικής μας μνήμης, βρίσκεται η γνώση του σύμπαντος και των κόσμων, όπου η ζωή είναι απαλλαγμένη από την αυταπάτη του χρόνου και του χώρου.

Όπως ακριβώς είχε προγραμματιστεί μέσα μας για να επαναφυπνιστεί την τέλεια στιγμή, έτσι τώρα προσκαλεί την προσοχή μας.

Έχουμε ένα σκοπό πολύ μεγαλύτερο από όσο μπορέσαμε ποτέ να φανταστούμε.

Ο σκοπός αυτός ζητά να τον αναγνωρίσουμε τώρα και ζητά επίσης να αποκόψουμε τα κυκλώματα που μας συνδέουν με τα πρότυπα σκέψης και τα άχρηστα συναισθήματα τα οποία μας κρατούν δέσμιους στην αυταπάτη και στη σύγχυση των κατώτερων βασιλείων.

Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Η ιδεα ενός “συμμετοχικου Σύμπαντος” και η δυναμική της προσευχης. Το σύμπαν είναι το αποτέλεσμα των πράξεών μας. Η αμφίδρομη σχέση μεταξύ μάζας, ενέργειας και συνείδησης στη κβαντικη φυσικη.







 Η δύναμη της προσευχής είναι ανίκητη!
Αν ξέρεις πώς να προσευχηθείς, μπορείς να μεταμορφώσεις το Σύμπαν! 

Αυτό πλέον υποστηρίζει και ο επιστημονικός κόσμος αφού έρευνες που πραγματοποιούνται τόσο σε πειραματικό-στατιστικό όσο και σε εργαστηριακό επίπεδο, καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι ο κόσμος μας λειτουργεί όπως ακριβώς εμείς καθώς μεγαλώνουμε.

Ο «κόσμος» δεν είναι τίποτα άλλο από μια αντανάκλαση της εσωτερικής μας ύπαρξης, των σκέψεων, συναισθημάτων, πεποιθήσεων, επιθυμιών μας.

Ο Τζον Γουϊλερ, καθηγητής φυσικής στο Πρίνστον, υποστηρίζει ότι ζούμε σε αυτό, που εκείνος αποκαλεί, το “συμμετοχικό Σύμπαν”. 
 
Αντί να θεωρούμε το σύμπαν σαν κάτι που έχει ήδη δημιουργηθεί και εμείς «ξεφυτρώσαμε» μες την μέση και μας συμβαίνουν όλα αυτά, ο Δρ Γουϊλερ προτείνει την ιδέα ότι το σύμπαν μας, είναι το αποτέλεσμα των πράξεών μας. Λέει ότι είμαστε μικροσκοπικά εξαρτήματα του σύμπαντος καθώς αυτό βλέπει και δημιουργεί τον εαυτό του.

Το newsbomb.gr επικοινώνησε με επιστήμονες αλλά και πνευματικούς ανθρώπους και σας αποκαλύπτει μέχρι που μπορούμε να φτάσουμε και τι μπορούμε να πετύχουμε με την προσευχή μας!

Μιλήσαμε με τον Σταύρο Παπαμαρινόπουλο, καθηγητή του Παν/μιου Πατρών και μας αποκάλυψε τα εξής:

«Tο νέο στοιχείο που έχουμε για την καρδιά είναι ότι δεν είναι απλώς μια αντλία που επιτρέπει στο αίμα να τροφοδοτεί τον εγκέφαλο και τους υπόλοιπους ιστούς του σώματος. Η καρδιά έχει δικό της μαγνητικό πεδίο πάρα πολύ ισχυρό, 5000 φορές ισχυρότερο από αυτό που παράγει ο εγκέφαλος. Αυτό το πεδίο είναι μετρημένο στα μηχανήματα τα οποία μας λένε ότι έξω από το σώμα, περίπου 2 μέτρα επεκτείνεται αυτό γύρω από το σώμα και επιπλέον μας λένε ότι όταν ο άνθρωπος έχει αισθήματα καλά το πεδίο του είναι παλλόμενο, αρμονικό, συμμετρικό και όταν τα αισθήματά του είναι κακά, μνησίκακα, ζηλοφθονία, μίσος, τότε είναι ασύμμετρο και επίσης έχει καταγραφεί και αυτό.

Δεν μας επαρκεί πλέον η αποδεδειγμένη σχέση Ε=mc2 που μας λέει ο Aϊστάιν. Αυτή η σχέση είναι απουσία της συνείδησης, ο ίδιος ο Αϊστάιν έλεγε ότι ζούμε ανεξάρτητα από το Σύμπαν. Δεν είναι ορθό αυτό. Η νέα κβαντική φυσική μελετά την αμφίδρομη σχέση μεταξύ μάζας, ενέργειας και συνείδησης χωρίς να έχουμε ορίσει τι είναι ακόμα η συνείδηση. Δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν γνωρίζουμε τι μπορεί να κάνει η συνείδηση. Κάποια χρονιά και στιγμή αυτόν τον αιώνα θα ξέρουμε τι ακριβώς είναι η συνείδηση.»

Ο γνωστός βουδιστής συγγραφέας Ευστάθιος Λιακόπουλος υπογραμμίζει στο newsbomb.gr, πώς ένας πιστός οποιασδήποτε θρησκείας πρέπει να κάνει την προσευχή του για να επικοινωνήσει με τον Θεό:

«Η καλύτερη προσευχή είναι η σιωπή, μια απομόνωση και μια επικέντρωση στο παρόν και την ύπαρξή μας είναι ο καλύτερος τρόπος για να επικοινωνήσουμε με αυτό το οποίο υπάρχει χωρίς την ανάγκη να το μορφοποιήσουμε, να το σχεδιάσουμε ή να του δώσουμε χαρακτηριστικά ανθρώπινα. Διότι αυτή είναι και η αδυναμία της θεοκεντρικής αντίληψής μας, φτιάχνουμε ένα θεό στα μέτρα μας, ενώ το θείο δεν προσδιορίζεται από τις υποκειμενικές μας αντιλήψεις. Απλά βάζουμε πάνω ταμπέλες του τυπου ο θεός είναι παντοδύναμος, πανάγαθος, πάνσοφος, πανταχού παρών, αλλά αυτές είναι εκφορές τις οποίες εκφέρουμε από μια υποκειμενική και περιορισμένη αντίληψη.

Καλό είναι ορισμένες περιόδους της ημέρας με την ανατολή, το μεσημέρι και το βράδυ να κάνουμε μια προσευχή η οποία να έχει και εξωτερικά στοιχεία, ήδη να υποβαλλόμαστε σε μια κάθαρση νοητική και ψυχολογική και να καθόμαστε σε μια ευπρεπή στάση, να έχουμε ένα μέρος το οποίο να είναι το δικό μας μέρος που αισθανόμαστε ότι έχουμε την ικανότητα να χαλαρώσουμε».

newsbomb