FAOS SAMADHI 2

Εναλλακτικος χωρος αναζητησης και θεραπευτικων τεχνων.

Εργαστηρι Αυτογνωσιας.

Ολιστικες ψυχοθεραπευτικες προσεγγισεις μεσω της Βοτανικης Ιατρικης, του Διαλογισμου, της Μεταφυσικης, της Ανθρωπολογιας, της Νεας Φυσικης και της Νεας Ενεργειας.


Κάπου στα βάθη της γενετικής μας μνήμης, βρίσκεται η γνώση του σύμπαντος και των κόσμων, όπου η ζωή είναι απαλλαγμένη από την αυταπάτη του χρόνου και του χώρου.

Όπως ακριβώς είχε προγραμματιστεί μέσα μας για να επαναφυπνιστεί την τέλεια στιγμή, έτσι τώρα προσκαλεί την προσοχή μας.

Έχουμε ένα σκοπό πολύ μεγαλύτερο από όσο μπορέσαμε ποτέ να φανταστούμε.

Ο σκοπός αυτός ζητά να τον αναγνωρίσουμε τώρα και ζητά επίσης να αποκόψουμε τα κυκλώματα που μας συνδέουν με τα πρότυπα σκέψης και τα άχρηστα συναισθήματα τα οποία μας κρατούν δέσμιους στην αυταπάτη και στη σύγχυση των κατώτερων βασιλείων.

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Μεταμορφωση του σωματος και συμπτωματα της αναληψης.



Αγαπητοί μου Φίλοι μέσα στο Φως,

Σας κοιτάμε από ψηλά και σας βλέπουμε να στριφογυρίζετε γύρω γύρω – κάποιοι από σας δεν έχετε καμία ιδέα που πηγαίνετε ή γιατί έχετε μια αίσθηση επείγουσας ανάγκης. Κάποιοι από σας αισθάνονται αυτήν την επείγουσα ανάγκη και συνειδητοποιούν ότι έχει κάτι να κάνει με τη νέα ενέργεια αυτού του πλανήτη, όμως είναι ακόμα λίγο συγχυσμένοι ως προς το τι να κάνουν με αυτό.
Μήν φοβάστε, αν και σας αναφέραμε ότι αυτή θα είναι μία χρονική περίοδος μεγάλων αλλαγών, δεν υπάρχει κανένας λόγος για να κρύβεστε ή γιά να είστε "νευρικοί" όλη την ώρα. Είναι σαν περιμένετε τον «ουρανό να σας πέσει στο κεφάλι». Σας λέμε ότι αυτή η σκέψη δεν θα σας εξυπηρετήσει απαραιτήτως με τον καλύτερο τρόπο.

Και έτσι περνάτε τις ημέρες σας, είστε τόσοι πολλοί από σας που ποτέ δεν συνειδητοποιείτε ότι είστε άγγελοι. Τόσοι πολλοί από σας, που έχετε φτερά στην πλάτη σας, έτοιμα να ξετυλιχτούν ανά πάσα στιγμή, και όμως δεν το γνωρίζετε ότι τα φτερά σας έχουν βλαστήσει ! Βρίσκονται ακριβώς εκεί πίσω στην πλάτη σας σαν δύο ενεργειακές θήκες που ταλαντεύονται. Σας λέμε, ότι εάν μπορούσατε έστω και για λίγο να ξετυλίξετε τα φτερά σας να τα τεντώσετε και να τα ανοίξετε λιγάκι, τότε θα αρχίζατε να καταλαβαίνετε τι είναι αυτή η νέα εισερχόμενη ενέργεια , πώς κινείται και ακόμη το πώς μπορείτε να την κατευθύνετε. Θα μιλήσουμε περισσότερο για τα φτερά σας αργότερα.

Επιθυμούμε σήμερα να εξετάσουμε μαζί σας μερικά από τα φυσικά συμπτώματα που έχετε αισθανθεί πρόσφατα στο σώμα σας. Ξέρουμε ότι υπάρχουν πολλά συμπτώματα. Εσάς των ανθρώπων σας αρέσει να έχετε τα συμπτώματά σας, πάντοτε όμως πιστεύετε ότι αυτά είναι σημάδια ασθενειών . Σας ζητάμε ήπια την επόμενη φορά που θα παρατηρήσετε ένα σύμπτωμα να το ξανασκεφτείτε .

Τα συμπτώματα είναι ακριβώς αυτό: – συμπτώματα. Σημάδια από το σώμα σας. Ένα μήνυμα από το σώμα σας που σας λέει " θά ήθελες να μου δώσεις λίγη προσοχή ? " Και τόσοι πολλοί από σας βλέπουν το σύμπτωμά και το πρώτο πράγμα που κάνετε είναι να προσπαθήσετε να τρέξετε και να κρυφτείτε από αυτό . Σας λέμε ότι το να τρέχετε για να κρυφτείτε από το σώμα σας δεν είναι η καλύτερη αφετηρία για να ξεμπερδεύετε με τα συμπτώματα σας.

Τώρα, συνεχίζουμε τη συζήτησή μας. Άνθρωποι , εσείς ανθρώπινοι άγγελοι, πόσο πολύ σας αγαπάμε. Πόσο πολύ πολύ αγαπάμε να είμαστε δίπλα σας, να σας προσέχουμε, και να είμαστε απλά μέσα στην ενέργειά σας. Δεν ξέρετε τη χαρά που νιώθει ένας άγγελος καθώς σας βλέπει από αυτήν την πλευρά. Δεν το ξέρετε και όμως προσπαθούμε να σας το πούμε, γιατί είναι ένα όμορφο θέαμα, ένα θέαμα που θα σας έλιωνε την καρδιά εάν είχατε την ικανότητα να του ρίχνατε μία απλή ματιά.

Άνθρωποι, αγαπητοί ανθρώπινοι άγγελοι, ας επιστρέψουμε σε αυτά τα συμπτώματά σας. Μερικοί έχουν αναφερθεί σε αυτά ως "συμπτώματα της ανάληψης", και αυτός φαίνεται να είναι ένας κατάλληλος τίτλος. Έχουν γραφτεί πολλά για αυτά τα συμπτώματα που έχουν εμφανιστεί στη ζωή σας. Κάποιοι από σας τα είχαν για χρόνια και κάποιοι άλλοι τα αναπτύσσουν πρόσφατα μόνο. Κρύβονται πίσω από πολλούς από τους ιατρικούς σας όρους αλλά δεν έχει σημασία πως καλούνται – αλλά μόνο το πώς σκέφτεστε για αυτά.

Πολλά κοινά συμπτώματα που έχουν απαριθμηθεί περιλαμβάνουν διάφορους πόνους, μια επιθυμία γιά επιστροφή στην εστία, το να ξυπνάς ξαφνικά σε περίεργες ώρες και το να παρατηρείς όλο και αυξανόμενες συγχρονικότητες . Υπάρχουν μερικά ακόμα που θα επιθυμούσαμε να τα συζητήσουμε μαζί σας.

Κατ' αρχάς, ας επιστρέψουμε στο θέμα των φτερών. Πολλοί από σας που περπατάτε στο μονοπάτι της πνευματικότητας, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο γνωρίζετε ότι οι άγγελοι έχουν "φτερά". Δεν είναι πραγματικά φτερά, αλλά αυτός είναι ένας ταιριαστός όρος , καθώς η ενέργεια γύρω από μας έμοιαζε με φτερά στους ανθρώπους κατά το παρελθόν. Τώρα το μάθατε ήδη, (ή μήπως όχι ?), ότι οι άνθρωποι έχουν επίσης φτερά; Είναι αλήθεια . Οι άνθρωποι έχουν θαυμάσια αιθερικά φτερά, τα οποία με μεγάλη χάρη κατευθύνουν και κινούν της ενέργεια.

Μπορεί να επιθυμήσετε να χρησιμοποιήσετε τα φτερά σας με έναν ενεργητικό τρόπο. Αυτό θα κινήσει την ενέργεια για σας. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να ξέρετε ότι είναι εκεί και να αρχίσετε να τα χρησιμοποιείτε. Είναι παρόμοιο με το πώς θα φανταζόσασταν έναν τρίτο βραχίονα εάν είχατε έναν . Θα σας έλεγα ότι τα ενεργητικά φτερά τουλάχιστον είναι ελκυστικότερα από έναν τρίτο βραχίονα που ξεφυτρώνει.

Τώρα λοιπόν που γνωρίζετε ότι όλοι σας έχετε φτερά, θα μοιραστούμε μαζί σας κάτι που μπορεί και να μην αποτελεί έκπληξη για πολλούς από σας. Ένα από τα πρόσφατα συμπτώματα που μπορεί να έχετε είναι ένας πόνος ή πόνοι στην πλάτη σας, στα σημεία όπου τα φτερά σας είναι συνδεδεμένα. Υπάρχει πολλή ενέργεια που ρέει μέσα σε σας και μέσα από σας, περισσότερο από κάθε άλλη φορά στον πλανήτη σας. Απλά σιγά σιγά και ασυναίσθητα συνειδητοποιείτε την ύπαρξη των φτερών σας , που προς το παρόν μένουν αχρησιμοποίητα.

Αλλά μην φοβάστε. Όπως τα μωρά των πουλιών κάποια στιγμή τεντώνουν τα φτερά τους, έτσι θα κάνετε και εσείς . Δεν θα περάσει πολύ καιρός προτού να μπορέσετε να μάθετε πως να κινείτε τα φτερά σας και επομένως πως να κινείτε και την ενέργεια. Κάποιοι από σας μπορεί να βιώσουν δραστικές αλλαγές σχετικές με πεπαλαιωμένες πεποιθήσεις και πιστεύω, πεπαλαιωμένες συνήθειες και τρόπους σκέψης. Κάποιοι από σας θα έχουν μικρές επιφωτίσεις (mini-epiphanies) . 

Αυτά όλα αποτελούν μέρος της διαδικασίας που περνάτε στον πλανήτη σας. Η Γη σας περνά από παρόμοιες αλλαγές, αν και με έναν ελαφρώς διαφορετικό τρόπο. Αν και η Γή αισθάνεται (και συναισθάνεται), η συμπεριφορά της θα διαφέρει ελαφρώς αλλά θα σας είναι κατανοητή εν τούτοις. Δώστε προσοχή στην Γη σας, σε αυτήν την όμορφη μπλε- πράσινη σφαίρα σας. Αλλάζει μαζί με σας. Όσο περισσότερο συνδέεστε με τις ενέργειές της, τόσο περισσότερο θα συντονίζεστε με το σώμα σας, και το αποτέλεσμα θα είναι και οι δύο σας να αποκτήσετε "θεϊκά σώματα".

Παραμείνετε «πράσινοι». Εάν αισθάνεστε κουρασμένοι ή ανήσυχοι, πηγαίνετε κάπου όπου υπάρχει πολύ πράσινο χρώμα, όπως στα δάση και στην χλόη και στα πάρκα και στην φύση. Υπάρχει μία γαλήνια ηρεμία που κατέρχεται στον πλανήτη, και είναι πολύ ευκολότερο να την αντιληφθεί κανείς εάν βρίσκεται στη φύση. Το πράσινο θα ανακουφίσει το κουρασμένο σας πνεύμα και θα σας βοηθήσει να συνδέσετε την καρδιά σας με το υπόλοιπο ΌΛΑ ΟΣΑ ΕΙΝΑΙ. Θα σας ισορροπήσει και θα σας βοηθήσει να καταπραΰνετε την ανησυχία σας.

Κάποιοι από σας μπορεί να νιώσετε πόνο σε περίεργα μέρη του σώματός σας. Εάν αισθάνεστε αυτόν τον πόνο στα χέρια και τα πόδια σας, να ξέρετε ότι υπάρχει πολλή ενέργεια που ρέει μέσα από σας, και ότι καλά θα κάνετε να διατηρήσετε αυτήν την ενεργειακή κίνηση. Μην την αφήσετε να μείνει μέσα σας και να προκαλέσει μπλοκαρίσματα, γιατί αυτό θα φορτώσει το ήδη επιβαρημένο φυσικό σύστημά σας ακόμη περισσότερο. Απλά φανταστείτε αυτήν την ενέργεια να ρέει έξω από σας και μέσα στη Γη που την καλωσορίζει και η οποία βρίσκεται εκεί για να λαμβάνει την ενέργεια από σας.

Εάν αισθάνεστε τον πόνο σε άλλα μέρη του σώματός σας, θα κάνατε καλά να ρωτήσετε τον πόνο γιατί είναι εκεί, και να ρωτήσετε πώς μπορεί να απελευθερωθεί. Καθώς όλο και περισσότερη ενέργεια εισέρχεται, όλα όσα δεν συνηχούν μαζί της θα ερεθιστούν και θα αρχίσουν να σας ενοχλούν παραπάνω από το κανονικό, τόσο οι μικροί πόνοι και οι ερεθισμοί μπορεί να ενισχυθούν προκαλώντας σας περισσότερη ταλαιπωρία από ποτέ.

Σας ζητάμε να το σκεφτείτε να δίνετε περισσότερη προσοχή στο σώμα σας, και επίσης να είστε συνειδητοί στις προθέσεις σας απέναντί του. Βλέπουμε και ακούμε τόσους πολλούς από σας που παραπονιέστε για τα σώματά σας, και όμως αρνείστε να πάρετε το χρόνο γιά να τους δώσετε κάτι άλλο εκτός από την αρνητική σας προσοχή. Και έτσι φυσικό είναι να μην έχετε τις καλύτερες προθέσεις θεραπείας και αγάπης για το σώμα σας. Σας λέμε, αγαπημένοι άνθρωποι, ότι αυτή τη στιγμή περισσότερο από οποτεδήποτε άλλοτε, θα ήταν μεγάλο το όφελος γιά σας εάν «λούζατε» τον εαυτό σας με την προσοχή της αγάπης και την πρόθεση της θεραπείας.

Κάποιοι από σας μπορεί να πρόσεξαν κάποιες αλλαγές στην όρασή τους ή περιοχές σύγχυσης στο οπτικό τους πεδίο. Μερικοί μπορεί επίσης να πρόσεξαν περίεργες αλλαγές στην όσφρηση τους. Μπορεί να μυρίζετε παράξενες μυρωδιές, ή οι γεύσεις μπορεί να μην σας φαίνονται οι «σωστές», ή πάλι τα πράγματα που σας μύριζαν όμορφα δεν θα σας αρέσουν πιά ή και το αντίστροφο. Από μία άποψη οι αισθήσεις σας κάνουν ξανά μία καινούργια «ηλεκτρική εγκατάσταση». Ένα μεγάλο μέρος του παλαιού σας σώματός σας αποχωρίζεται έτσι ώστε να μπορεί να αντικατασταθεί από το νέο.

Αυτόν τον αποχωρισμό μπορεί μερικές φορές να τον νιώθετε όπως τον θάνατο, και με έναν τρόπο είναι, αλλά αυτό που είναι πραγματικά, είναι μεταμόρφωση. Αγαπημένοι, μεταμορφώνεστε με μία καταπληκτική ταχύτητα. Είναι μία πτήση με πολλά τραντάγματα μερικές φορές! Το βλέπουμε αυτό, σας ακούμε να ζητάτε βοήθεια, και είμαστε εδώ με καθοδήγηση και αγάπη και το μέγιστο της συμπόνιας για σας.

Μεταμορφώνεστε.
Ο ίδιος σας ο εαυτός είναι μεταμόρφωση.
Ξυπνάτε μέσα στούς άγγελικούς σας εαυτούς.
Κανείς δεν είπε ότι θα ήταν εύκολο . Αλλά όμως ... είναι όμορφο.


***Desrael and the Angelic Transformation Team January 26, 2005***
***The Angelic Transformation Team and Desrael are channeled by Alison Paulson . The text of these channels may be copied or shared, as long as the entire message with attribution is included. ***

2011 με 2040 – Η γέννηση μίας χρυσής εποχής



Στις 9 Μαρτίου του 2011 μπήκαμε στο 9ο επίπεδο του ημερολογίου των Μάγια, το τελευταίο έτος σε μία εξελικτική πορεία της κοσμικής συνείδησης που διήρκεσε 16.4 δισεκατομμύρια έτη. 

Το τελευταίο έτος, 9 Μαρτίου με 28 Οκτωβρίου 2011, σηματοδοτεί μία περίοδο «Συνειδησιακής ενότητας» στον πλανήτη, την κατάρρευση του χωροχρόνου όπως τον γνωρίζουμε και το ξεκίνημα μίας νέας γενιάς υπάρξεων. Κατά τη διάρκεια της τελευταίας περιόδου, ανά 18 ημέρες αλλάζουμε συνειδησιακά , κάτι που για την προηγούμενη περίοδο κράτησε 360 ημέρες. Σας φαντάζει γρήγορο;

Όταν ολοκληρώσουμε το 9ο επίπεδο, έπειτα από 28 Οκτωβρίου μέχρι 21 Δεκεμβρίου 2011 είναι το σημείο μηδέν, δηλαδή το κομμάτι του χρόνου που σηματοδοτεί το τέλος ενός κύκλου και την αρχή του νέου επιπέδου του εξελικτικού μας ταξιδιού. Στις 21 Δεκεμβρίου του 2012 καθώς ο ήλιος μας θα διασχίζει τον Γαλαξιακό Ισημερινό θα έχουμε την ευκαιρία να αλλάξουμε την πλανητική μας συνείδηση σε ένα πιο αφυπνισμένο επίπεδο οντότητας ενώ θα εισερχόμαστε στα πρώιμα χρόνια της χρυσής εποχής στη Γη.

Συμβαδίζοντας με αυτή την αλλαγή στην κοσμική συνείδηση, περνάμε από μία «αλλαγή» την οποία πολλοί από εμάς βιώνουν σε ατομικό, αλλά και σε συλλογικό επίπεδο.

Οι ατομικές αλλαγές

Η Πέμπτοδιαστατική συχνότητα της ψυχής μας αγκυροβολεί στη Γη εντός του φυσικού τριτοδιάστατου σώματός μας όσο περισσότερο πλησιάζουμε στο 2012 και πέρα. Περνάμε αλλαγές, σωματικές, συναισθηματικές, διανοητικές.

Κόπωση , δίψα, συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα είναι οι πιο κοινές εμπειρίες. Ασθένειες εκδηλώνονται δίνοντας στους ανθρώπους την ευκαιρία να καθαρίσουν συνειδησιακά το σώμα και τις οικογένειές τους. Οι άνθρωποι αμφισβητούν την υλική ζωή και αναζητούν απαντήσεις στα ερωτήματα της ζωής πέρα από τις απαγορεύσεις των κυβερνήσεων, των αρχών και των βάσεων δύναμης που πλέον δεν βρίσκονται στην υπηρεσία μίας ανθρωπότητας που αφυπνίζεται.

Οφείλουμε να τιμήσουμε το σώμα μας ως ναό που στεγάζει τη ψυχή μέσα στη φυσική εμπειρία. Υπάρχουν τρόποι και ιδέες που θα βοηθήσουν να συμβαδίσουμε με τις τρέχουσες αλλαγές.

Βιολογικά τρόφιμα, ηλιακό φως, νερό από φρέσκες πηγές, καθαρός αέρας, πνευματική άσκηση, ύπνος. Η απλότητα είναι το κλειδί και η αγάπη προς τους εαυτούς μας καλλιεργεί την απάντηση. Όταν αγαπάμε τους εαυτούς μας, τότε αγαπάμε το «ΟΛΟ».

Αλλαγές στην παγκόσμια δομή

Για να γεννηθεί μία νέα ανθρωπότητα, τότε οι δομές της παλιάς πρέπει να αποσυναρμολογηθούν και να μετατραπούν για να δημιουργηθεί χώρος για την νέα. 

Ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω (2008-2024) συμβάλει σε αυτό. Ο Πλούτωνας κατέχει τη δόνηση του μετασχηματισμού και ο Αιγόκερως είναι μία ύπαρξη «πρακτική και γεμάτη ενέργεια». Έτσι βρισκόμαστε στη διαδικασία λήψης πραγματικών και πρακτικών αλλαγών που θα υποστηρίξουν τον επόμενο κύκλο της παγκόσμιας συνείδησης.

Αυτό που βλέπουμε και θα δούμε περισσότερο στον πλανήτη είναι η συντριβή των χρηματοπιστωτικών αγορών, η τιμωρία αυτών που καταχράστηκαν θέσεις εξουσίας και η αναδιάρθρωση των κυβερνήσεων σε παγκόσμια κλίμακα και στην υπηρεσία του «ΟΛΟΥ»

Οι αλλαγές στη Γη

Η Γη αισθάνεται την αλλαγή και τους συμβολικούς πόνους των διεργασιών, καθώς γεννιόμαστε σε μία νέα εποχή συνείδησης. Η Γη «κλαίει» ώστε να ξυπνήσουμε της καρδιές μας στην καρδιά της και να μπορέσουμε να προχωρήσουμε ενωμένοι στο νέο κύκλο. Όταν αμελούμε τη Γη (καταστροφή πηγών ύδατος, καθαρών δασών, ρύπανση ατμόσφαιρας) τότε πληγώνουμε τον εαυτό μας και τις μελλοντικές γενιές.

Η Μητέρα Γη  μας μιλάει και μας αφυπνίζει με το μόνο τρόπο που ξέρει, μέσω της μετακίνησης των στοιχείων της (σεισμοί και ηφαίστεια, πυρκαγιές, πλημμύρες, τσουνάμι, τυφώνες και κυκλώνες)

Έχουμε τη δύναμη να συνεργαστούμε με τους κύκλους της Μητέρας Γης και της ειρηνικής μετάβασης σε μία νέα εποχή αποβάλλοντας εγωισμούς και ακούγοντας με την καρδιά μας.

Πλανητικές/Κοσμικές αλλαγές

Οι πλανήτες και τα ουράνια σώματα του ηλιακού μας συστήματος και πέρα έχουν ανάσα/χτύπο στην καρδιά/ατομική συχνότητα που μας επηρεάζουν εδώ στη Γη. Ακριβώς όπως το φεγγάρι επηρεάζει την παλίρροια , έτσι και οι αστρικοί οργανισμοί μας επηρεάζουν συναισθηματικά/ψυχικά/σωματικά/πνευματικά και τοποθετούνται στο να παράγουν μία συνειδητή ανθρωπότητα.

Εδώ είναι μερικά από τα ορόσημα στην αντίστροφη μέτρηση 25 χρόνων έως το 2012 και προς το 2040 (υπάρχουν περισσότερα, αυτά είναι τα πιο εντυπωσιακά)

Αρμονική Σύγκληση 16/17 Αυγούστου 1987 – Ευθυγράμμιση έξι πλανητών σε ένα μεγάλο τρίγωνο (τριγωνικός σχηματισμός) σε συμβολισμό φωτιάς (Γη, Ήλιος, Άρης, Αφροδίτη, Ερμής, Δίας, Κρόνος και Ουρανός). Ο Jose Arguelles έφερε μαζί τις κοινότητες όλου του κόσμου ώστε να εργαστούν πάνω στην ενέργεια αυτού του σχηματισμού, την πρώτη συνειδητή σκανδάλη που θεμελίωσε το μετασχηματιστικό φως στη Γη.

Αρμονική Συμφωνία 8/9 Νοεμβρίου 2003 – Έξι πλανήτες σχηματίζουν έναν εξάγωνο σχηματισμό αστέρα στον ουρανό (Μέρκαμπα, σχηματισμός του αστεριού του Δαυίδ) στη γη και στο νερό έχουμε σημάδια κατά τη διάρκεια μίας πλήρους σεληνιακής έκλειψης (Ήλιος, Σελήνη, Κρόνος, Άρης, Χείρωνας και Δίας). Αυτό διευκόλυνε την αφύπνιση της καρδιάς μας στην καρδιά της Γης κα έδωσε έναυσμα για την ενεργοποίηση των 64 κωδικών φωτός του DNA μας.

Διέλευση της Αφροδίτης 8 Ιουνίου 2004 και 5/6 Ιουνίου 2012 – Ο 40 ετών κύκλος της Αφροδίτης ήταν μέρος του ημερολογιακού συστήματος των Μάγια της εξελικτικής συνείδησης. Η Αφροδίτη διέσχισε το πρόσωπο του Ηλίου μας τον Ιούνιου του 2004 και θα το ξανακάνει τον Ιούνιο του 2012. Η διαδικασία θα φέρει ενότητα στους σωματικούς και πνευματικούς μας εαυτούς.

Πλούτωνας στον Αιγόκερω 2008-2024 – Η μεταμόρφωση του κόσμου μας από το μηδέν.

Μεγαλόσταυρος 2010 – Πάνω από μία εξάμηνη περίοδο, ο Κρόνος και ο Δίας «χόρευαν» μαζί και ήταν αντίθετοι (ακριβώς απέναντι). Ο Κρόνος βρίσκονταν σε γωνία 90 μοιρών με τον Πλούτωνα και συμβολίζει τα μαθήματα ζωής και το κάρμα, ο Δίας την επέκταση , ο Πλούτωνας το μετασχηματισμό και ο Ουρανός την εξέγερση.

Ποσειδώνας στους Ιχθείς 2011 με 2026 – Σηματοδοτεί την περίοδο του διαφωτισμού. Ο Ποσειδώνας αντιπροσωπεύει την ψευδαίσθηση/όνειρο και οι Ιχθείς είναι ο πνευματικός/ευαίσθητος πολεμιστής. Η αρμονία της ενέργειας σπρώχνουν τους ανθρώπους να ξυπνήσουν από την αυτοδημιουργημένη τους αυταπάτη και να αγκαλιάσουν την ενότητα εντός και την ενότητα με το ΟΛΟ.

Χρυσή Σύζευξη 8/9 Σεπτεμβρίου 2040 – Η συνεργασία των έξι πλανητών λιγότερο από 10 μοίρες εκτός από το ζώδιο του Ζυγού. Σελήνη, Άρης, Ερμής, Αφροδίτη, Κρόνος, Δίας, θα «χορέψουν» στην αρμονική δόνηση του Ζυγού , αντιπροσωπεύοντας την αφύπνιση και την ενοποίηση της ανθρωπότητας στη χρυσή εποχή.

Η γέννηση της Χρυσής Εποχής 2011 – 2040

Αυτή τη στιγμή στη Γη, έχουμε τεράστια επιστημονική γνώση της κβαντικής φυσικής και του ατόμου, της ενεργοποίησης του DNA και του ολογραφικού πεδίου της δημιουργίας. Επιπλέον αφυπνίζονται οι πνευματικοί μας εαυτοί και αγκαλιάζουν την ενότητα. Όταν φέρουμε την επιστήμη και την πνευματικότητα μαζί θα έχουμε τη δύναμη να μεταμορφώσουμε τον πλανήτη μας σε ένα θετικό μέλλον πέρα από τα όρια των τριτοδιαστατικών εμπειριών μας.

Καθώς κινούμαστε πέραν του 2012 και προς το 2040 πρόκειται μάθουμε περισσότερες από τις κινήσεις της Γης και των στοιχείων της αν δεν καλύψουμε πλήρως τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν ώστε να στηριχθεί η σταθεροποίηση της 5ηςδιάστασης του φωτός στο φυσικό σώμα καθώς μπαίνουμε στη Χρυσή Εποχή.

Αυτή η γενιά κρατά τη δύναμη της επιλογής καθώς πλησιάζουμε προς το κλείσιμο μίας εποχής σε αυτό τον πλανήτη. Ατομικά και συλλογικά έχουμε τη δύναμη να οραματιστούμε και να μετατρέψουμε τον κόσμο σε έναν που θα βασίζεται στην συνείδηση της καρδιάς, στην ενότητα και τη διαρκή ειρήνη. Καθώς κάνουμε το πρώτο μας βήμα μετά το 2012 και εισερχόμαστε στο επόμενο κοσμικό στάδιο εξέλιξης και σε μία νέα εποχή, ως συ-δημιουργοί καθοδηγούμε τη δική μας ανέλιξη σε συνειδητή επίγνωση του ΟΛΟΥ.

http://dimaresis.wordpress.com



.

Τα διαθέσιμα εργαλεία της Νέας Ενέργειας / από τον Geoffrey Hoppe


Η ζωή στη Νέα Ενέργεια μπορεί να είναι πραγματικά τρομακτική, ιδιαίτερα για τους αφυπνισμένους Σώμπρα, που διασχίζουν με γενναιότητα τα νέα σύνορα των συνειδησιακών/συναισθησιακών διαστάσεων. 

Έχετε παρατηρήσει ότι πράγματα όπως τα πλήθη, οι δυνατοί θόρυβοι, οι υποκριτικές συμπεριφορές, οι σκοπιμότητες των άλλων ανθρώπων, οι πολιτικοί και τα δωμάτια με κακό εξαερισμό μοιάζουν με νύχια που γρατζουνάνε έναν σχολικό πίνακα; Είμαι σίγουρος ότι θα μπορούσαμε να φτιάξουμε μια ολόκληρη λίστα με ενοχλητικές καταστάσεις, ερεθίσματα και συμπεριφορές.

Όλοι οι Σώμπρα θα έπρεπε να έχετε την εργαλειοθήκη της Νέας Ενέργειας έτοιμη ανά πάσα στιγμή, επειδή ποτέ δεν ξέρετε, πότε θα την χρειαστείτε σε έναν κόσμο που αλλάζει με τέτοια ταχύτητα. Παρακάτω θα βρείτε μερικά από τα εργαλεία της Νέας Ενέργειας, τα οποία θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι τα έχετε συμπεριλάβει στην εργαλειοθήκη σας.

Συνειδητή Αναπνοή

Η αναπνοή είναι το πρώτο και σημαντικότερο εργαλείο σας για όλες τις περιστάσεις. Ανεξάρτητα από την κατάσταση ή την πρόκληση που έχετε να αντιμετωπίσετε, η συνειδητή αναπνοή θα σας βοηθήσει να βγείτε από το μυαλό σας και να επιστρέψετε στο σώμα σας όταν αντιληφθείτε τον πρώτο καπνό να βγαίνει από τα ρουθούνια σας! Μπορείτε να χρησιμοποιείτε γενικά αυτό το εργαλείο για να σώζετε τον εαυτό σας, χωρίς να γίνεστε αντιληπτοί από τους ανθρώπους γύρω σας. Έχει τη δυνατότητα να αλλάξει όχι μόνο την πίεσή σας, αλλά και το επίπεδο της ενέργειας σε μια ολόκληρη αίθουσα. Βαθιά αναπνοή... ααα!

Ο Χαμηλός Τοίχος

Ασφαλώς, δεν χρειάζεται να κουβαλάτε μαζί σας έναν χαμηλό τοίχο κυριολεκτικά. Είναι μια έκφραση που χρησιμοποίησε μεταφορικά ο Τοβίας θέλοντας να σας δείξει, ότι πρέπει να βγείτε από το δράμα της στιγμής και να γίνετε παρατηρητές αντί να συμμετέχετε.

Ο χαμηλός τοίχος είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο, όταν βρίσκεστε στη μέση μιας έντονης οικογενειακής περίστασης, κατά τη διάρκεια των εκλογών, όταν παρακολουθείτε τις ειδήσεις στην τηλεόραση ή σε οποιαδήποτε άλλη στιγμή κατά την οποία αισθάνεστε τον εαυτό σας να βυθίζεται στο δράμα, στον φόβο, ή σε αυτά που πρέπει να κάνετε. Μπορείτε να υψώσετε τον χαμηλό τοίχο μέσα στη στιγμή (με τη συνειδητή επιλογή σας) και να τον ξαναβάλετε πίσω στην εργαλειοθήκη σας με τη βαθιά αναπνοή. Το πραγματικό ύψος του τοίχου θα εξαρτάται από την περίσταση, αλλά σιγουρευτείτε ότι δεν έχετε χτίσει τα πανύψηλα τείχη ενός κάστρου γύρω σας! Με τον χαμηλό τοίχο είστε σε θέση να παρατηρείτε, ενώ με τα ψηλά τείχη είστε αποκλεισμένοι από τα εξωτερικά συναισθήματα και τις ενέργειες.

Προσωπικός Χρόνος Γαλήνης

Αυτή είναι μια ερώτηση-παγίδα: Πότε ήταν η τελευταία φορά που αφιερώσατε λίγο χρόνο για να καθίσετε γαλήνια με τον εαυτό σας; Όπως θα έλεγε ο Άγιος Γερμανός, 9 στους 10 Σώμπρα θα έδιναν λάθος απάντηση. Το να είστε ΜΟΝΟΙ δεν σημαίνει ότι αφιερώνετε τέτοιο χρόνο στον εαυτό σας. Όχι όταν σκέφτεστε συνέχεια άλλους ανθρώπους και άλλα πράγματα. 

Έχετε παρατηρήσει πόσο πολύ ταραχή επικρατεί στις υποτιθέμενες στιγμές της γαλήνης σας; Αυτές οι στιγμές είναι συνήθως γεμάτες με τα πάντα εκτός από Εσάς. Είναι λες και έχετε προγραμματιστεί έτσι ώστε να πιστεύετε ότι δεν μπορείτε να απολαύσετε μια στιγμή γαλήνης μέχρι τα πάντα και οι πάντες γύρω σας να έχουν τακτοποιηθεί. Επαναπρογραμματίστε συνειδητά τον εαυτό σας, ώστε να βεβαιωθείτε ότι αφιερώνετε λίγο πραγματικό, γνήσιο, «εξαιρετικής ποιότητας» γαλήνιο χρόνο για τον εαυτό σας. Αυτός είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους να ανακτήσετε την ισορροπία σας και να αναζωογονηθείτε στα διαστήματα που μεσολαβούν ανάμεσα στις μεγάλες περιόδους της πρωτοποριακής εργασίας που κάνετε για να αναπτύξετε τη συνείδησή σας.

Αίσθηση του Χιούμορ

Πολλοί πνευματικοί άνθρωποι έχουν την τάση να παίρνουν τα πράγματα τόσο σοβαρά! Οι απλοί άνθρωποι έχουν φτάσει στο σημείο να περιμένουν– ακόμα και να απαιτούν – τη σοβαρότητα από τους ιδιαίτερα εξελιγμένους ανθρώπους. Αλλά αυτό ίσχυε στη Νέα Εποχή των γονιών σας, όχι στη Νέα Ενέργεια των Σώμπρα! Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα δυνατό γέλιο για να ελαφρύνετε το «βάρος» της διττότητας της παλιάς ενέργειας. Και ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε να γελάτε είναι να γελάσετε με τον εαυτό σας. Έχω την αίσθηση ότι η ψυχή σας ήδη γελάει με μερικά από τα «κατορθώματά» σας, οπότε το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να βρείτε κι εσείς το χιούμορ και την ελαφρότητα ακόμα και στις πιο δύσκολες περιστάσεις. Με την ευκαιρία, ο Τοβίας και ο Άγιος Γερμανός τρελαίνονται να γελάνε μαζί μου όταν ζορίζομαι. Αυτό με εκνεύριζε παλαιότερα, επειδή ήθελα να παίρνω την ενέργεια του θύματος-συμπάθειας από αυτούς, αλλά τώρα καταλαβαίνω ότι αυτό είναι το σήμα που μου δίνουν για να πάρω μια βαθιά αναπνοή (δείτε το Εργαλείο #1) και να χαλαρώσω λιγάκι.

Χαμόγελο

Με τον κίνδυνο να ακουστώ σαν μια γλυκανάλατη ευχετήρια κάρτα, το χαμόγελο παίζει τεράστιο ρόλο στις μέρες μας. Μπορείτε να φωτίσετε ένα ολόκληρο δωμάτιο ή ακόμα και να συμβάλλετε στην αλλαγή της συνείδησης του πλανήτη με ένα χαμόγελο κατά καιρούς. Άλλωστε, οι ιατρικές έρευνες έχουν δείξει ότι το να χαμογελάει κανείς επιβραδύνει τη γήρανση (χαμόγελο). Λοιπόν, είμαι αρκετά σίγουρος ότι κάπου το διάβασα αυτό, αλλά και στην αντίθετη περίπτωση, σίγουρα εμπεριέχει μια δόση αλήθειας. Άντε χαμογελάστε επιτέλους!

Gnost

Η εργαλειοθήκη της Νέας Ενέργειας ενός Σώμπρα δεν θα ήταν ποτέ πλήρης χωρίς το δικό σας gnost. Όπως ορίστηκε από τον Τοβία, το gnost είναι η «δημιουργική λύση». Ή, καλύτερα, η δημιουργική λύση που ξεφεύγει από τις νοητικές διεργασίες του μυαλού.

Το gnost ενεργοποιείται όταν παίρνετε μια βαθιά αναπνοή (δείτε το Εργαλείο #1) και στέκεστε πίσω από τον χαμηλό τοίχο σας (δείτε το Εργαλείο #2). Μας υπενθυμίζει ότι όλες οι δυνατές λύσεις είναι ήδη διαθέσιμες. Το gnost φέρνει την πιο δημιουργική από τις διαθέσιμες λύσεις, εκείνη που ταιριάζει καλύτερα και σε εσάς και στην περίσταση. Αλλά δεν ενεργοποιείται με το μυαλό. Ενεργοποιείται μέσω της καρδιάς και της συμπόνιας και της εμπιστοσύνης. Συχνά, δεν έχουμε επίγνωση ότι δουλεύει το gnost, επειδή εξακολουθούμε να ψάχνουμε στην παλιά ενέργεια για να βρούμε λύσεις με το μυαλό. Ή ψάχνουμε κάποιον χρυσό άγγελο ή πνεύμα για να βρει τη λύση για μας.

Λάθος απάντηση!!! Το προσωπικό σας gnost έχει ήδη την απάντηση. Δημιουργήσατε την απάντηση στα αγνά κρυσταλλικά πεδία. Τώρα, εμφυσήστε την απάντηση σε αυτή την πραγματικότητα μέσω της αναπνοής σας και αφήστε την να εξελιχθεί.

Απλότητα

Θα μπορούσα να μιλάω ασταμάτητα γι’ αυτό το σημαντικότατο εργαλείο, αλλά αυτό θα ερχόταν σε αντίθεση με το ίδιο μου το επιχείρημα. Κρατήστε τα πάντα απλά, Σώμπρα.

Δεν Έχει Να Κάνει Με Εσάς

Δεν ήταν υποχρεωτικό να επιστρέψετε για μία ακόμη ενσάρκωση. Επιλέξατε να επιστρέψετε, Ένας Θεός ξέρει για ποιον λόγο, αλλά ΔΕΝ ΗΣΑΣΤΑΝ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ. Είστε ένας από τους πρωτοπόρους της Συνείδησης της Νέας Ενέργειας, και γι’ αυτό αισθάνεστε τις ενέργειες γύρω σας, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ. Έχουμε μια περίεργη συνήθεια να φορτωνόμαστε τα συναισθήματα των άλλων ανθρώπων, σαν να επιτελούμε ένα είδος πνευματικής κοινωνικής εργασίας. Αλλά εκείνο ίσχυε τότε, ενώ το Τώρα είναι κάτι το διαφορετικό. Μπορείτε να επιτρέψετε στον εαυτό σας να ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ τα πάντα γύρω του, αλλά δεν χρειάζεται να τα κάνετε δικά σας. Ομολογουμένως, αυτό είναι δύσκολο στην αρχή, επειδή η διττότητα της παλιάς ενέργειάς μας είχε δύο ρυθμίσεις: ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ή ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ. Όμως, η Νέα Ενέργεια έχει μια καταπληκτική ρύθμιση που ονομάζεται ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΔΙΚΟ ΜΟΥ. Προσπαθήστε το την επόμενη φορά που βρίσκεστε μέσα σε ένα σούπερ μάρκετ γεμάτο κόσμο. Πήγατε για να κάνετε τα ψώνια σας, όχι για να αγοράσετε και τα συναισθήματα όλων των άλλων!

Συναίσθηση

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό είναι και το εργαλείο της «συναίσθησης». Ένας Θεός ξέρει πόσο πολύ μας έχουν «τρελάνει» με αυτό τώρα τελευταία ο Τοβίας και ο Άγιος Γερμανός. Η συναίσθηση είναι η θεία, ενορατική αίσθηση που σας επιτρέπει να υπερβείτε τη σκέψη. Παλαιότερα, ο Άγιος Γερμανός μίλησε για το «nhahyu» (προφέρεται ΝΑ-ΓΙΟΥ) ή τη συναίσθηση και επίγνωση της συνείδησης. Στην παλιά ενέργεια, χρησιμοποιούσαμε λέξεις όπως «ψυχικές ικανότητες» ή «διάμεσο». Όμως, αυτοί οι όροι υπονοούσαν ότι ιδιαίτερες δυνάμεις είχαν παραχωρηθεί σε ιδιαίτερα άτομα.

Όλοι μας έχουμε πολύ μεγάλες ικανότητες να συναισθανόμαστε, αλλά πάρα πολλοί από εμάς τις έχουμε μπλοκάρει ή τις έχουμε απενεργοποιήσει επειδή ήταν πολύ οδυνηρό. Στην επικοινωνία του «Nhahyu», ο Άγιος Γερμανός μας προέτρεψε να βουτήξουμε μέσα στα συναισθήματα... να τα βιώσουμε πλήρως... και να τα απελευθερώσουμε.

Με τα συναισθήματά σας να έχουν πάρει σάρκα και οστά και να έχουν απελευθερωθεί πλήρως, μπορείτε να καταπλήξετε τους φίλους και τους συγγενείς σας με την οξύτατη ικανότητά σας να αντιλαμβάνεστε πραγματικά τι συμβαίνει, παρά την όλη σύγχυση και τις ψευδαισθήσεις.

Αυτά τα εργαλεία της Νέας Ενέργειας έχουν σχεδιαστεί και δουλευτεί προσεκτικά έτσι ώστε να σας επιτρέπουν να αντιμετωπίζετε όλες τις καταστάσεις. Είναι ελαφριά, φορητά και ενεργειακά αποδοτικά. Δεν απαιτούν οδηγίες χρήσης, επειδή λειτουργούν με φυσικό τρόπο. Υπάρχει μόνο μία προειδοποιητική επιγραφή πάνω στην εργαλειοθήκη: 

«ΠΡΟΣΟΧΗ: ΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ.»

Και έτσι είναι!

Μετάφραση : Γιώργος Στάμου
gestamou@otenet.gr


.

Η φτώχια δεν είναι πνευματική, είναι ά- σχημη. / ΟΣΣΟ





Αγαπημένε Όσσο, πως συμβαίνει και όλοι οι δάσκαλοι του παρελθόντος ήταν εναντίον των χρημάτων και του σεξ, που είναι οι πηγές της παγκόσμιας ευχαρίστησης;

Εσύ είσαι, ίσως ο πρώτος Δάσκαλος που τα αποδέχεται όλα – την απόλαυση, την ευχαρίστηση, την ευτυχία- πράγμα που έχει προκαλέσει μεγάλη παρανόηση στην περίπτωσή σου. Μήπως οι δάσκαλοι του παρελθόντος προσπάθησαν να συμβιβαστούν με την παράδοση και να παίξουν εκ του ασφαλούς;

-ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ να γίνουν κατανοητά. Όλοι οι δάσκαλοι του παρελθόντος προερχόταν από βασιλικές οικογένειες. Απολάμβαναν τα χρήματα, απολάμβαναν το σεξ, ζούσαν με τον πολυτελέστερο δυνατό τρόπο και όμως, βαθιά μέσα τους, ένιωθαν κενό.

Δεν έχουν γεννηθεί όμως όλοι οι άνθρωποι σε βασιλικές οικογένειες. Δεν έχουν όλοι την ευκαιρία να γευθούν τα χρήματα, το σεξ και τις άλλες απολαύσεις του εξωτερικού κόσμου.

Επειδή τα χρήματα δεν τους ικανοποιούσαν -το σεξ ήταν επιφανειακό και όλες οι απολαύσεις ήταν απλώς μια επαναλαμβανόμενη ρουτίνα, βαριόταν που ζούσαν- εγκατέλειπαν τον κόσμο και πήγαιναν στα δάση και στα βουνά. Έτσι, γεννήθηκε η εσφαλμένη αντίληψη ότι αν δεν εγκαταλείψεις τον κόσμο και τις απολαύσεις του, δεν μπορείς να αφυπνιστείς, δεν μπορείς να φωτιστείς.

Είναι ανθρώπινη τάση να μετατρέπεται η ατομική εμπειρία σε συμπαντικό νόμο. Και αυτός ο νόμος επιμένει ακόμη.

Για παράδειγμα, στον Φρόυντ πήγαιναν μόνο άρρωστοι άνθρωποι. Προφανώς εκείνος που έχει πνευματική υγεία δεν χρειάζεται να πάει στον Φρόυντ.

Επειδή λοιπόν ο Φρόυντ συναντούσε μόνο άρρωστους ανθρώπους, κατέληξε στο συμπέρασμα πως ολόκληρη η ανθρωπότητα αποτελείται από αρρώστους. Γνώριζε μόνο τα όνειρα των άρρωστων ανθρώπων και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όλα τα όνειρα είναι απωθημένα. Και πράγματι, η δική του εμπειρία αυτό έδειχνε, μόνο που η δική του εμπειρία δεν είναι συμπαντική.

Συμβαίνει και σ' εσένα, είναι ανθρώπινο: Συναντάς έναν Ινδό ο οποίος σε κλέβει και αμέσως καταλήγεις στο συμπέρασμα ότι όλοι οι Ινδοί είναι αναξιόπιστοι.

Μία περίπτωση γίνεται για σένα χαρακτηριστικό ολόκληρου του σύμπαντος. Στην πραγματικότητα όμως, όλοι οι αφυπνισμένοι του παρελθόντος υποστηρίζουν τη θέση μου. Φυσικά δεν τη γνωρίζουν καν!

Αυτό που λέω είναι ότι αν δεν εξοικειωθείς βαθιά με τον εξωτερικό κόσμο, αν δεν γίνεις Ζορμπάς ολοκληρωτικά, δεν υπάρχει καμιά πιθανότητα για σένα να γίνεις βούδας.

Πρέπει πρώτα να ζήσεις στον κόσμο, για να μπορέσεις να τον αρνηθείς.

Πώς μπορείς να αρνηθείς κάτι που δεν έχεις;

Πρέπει να νιώσεις την ματαιότητα, να μπουχτίσεις με τις εξωτερικές απολαύσεις, που γίνονται πόνος, βάσανο και αγωνία, πριν μπορέσεις να στραφείς προς τα μέσα.

Όλοι αυτοί οι αφυπνισμένοι του παρελθόντος έπεσαν στο ίδιο ανθρώπινο λάθος και πρόβαλλαν τη δική τους εμπειρία. Θεώρησαν ότι μπορεί να τους κατανοήσει ο πεινασμένος, ο άνθρωπος που δεν έχει γνωρίσει καμία απόλαυση στη ζωή του. Και το αποτέλεσμα ήταν πλήρης καταστροφή.

Ο φτωχός της Ανατολής, όταν βλέπει ότι όλοι εκείνοι οι μεγάλοι, οι φωτισμένοι άνθρωποι εγκατέλειψαν την πολυτέλεια, έχει παραμείνει φτωχός, θεωρώντας: "Ποιός ο λόγος να αποκτήσω πλούτη, ποιός ο λόγος να ζήσω με πολυτέλεια;" Ίσως μάλιστα να νομίζει ότι βρίσκεται σε καλύτερη θέση από όλους εκείνους, αφού είναι ήδη φτωχός.






0 Βούδας έγινε ζητιάνος, εγκαταλείποντας το βασίλειο του, αλλά νομίζεις ότι μπορεί να μπει στην ίδια κατηγορία με οποιονδήποτε άλλο ζητιάνο, που δεν έχει γνωρίσει όμορφες γυναίκες, νόστιμο φαγητό, παλάτια και όλες τις διαθέσιμες απολαύσεις;

Επιφανειακά μοιάζουν και οι δυο ίδιοι, κρατάνε μια κούπα και ζητιανεύουν φαγητό, μα θα σε ήθελα να ανήκεις στην κατηγορία του Βούδα. Πρώτα ήταν Ζορμπάς και μόνο τότε έγινε Βούδας.

Ο άλλος δεν έχει ποτέ βιώσει την εξωτερική πραγματικότητα. Έχει απλώς καταπιέσει τη σεξουαλικότητά του. Δεν ασχολείται μ' αυτήν. Ο Βούδας δεν χρειάζεται να καταπιέσει τίποτε. 

Έχει ζήσει και έχει χορτάσει τα πάντα, αλλιώς δεν εγκαταλείπει κανείς τον κόσμο στα είκοσι εννιά του χρόνια, αναζητώντας εκείνο που δεν πεθαίνει.

Ο Βούδας εγκατέλειψε τον κόσμο και βρήκε την αλήθεια. Πρέπει να είχε την εσφαλμένη αντίληψη ότι βρήκε την αλήθεια επειδή εγκατέλειψε τον κόσμο. Δεν ήταν όμως αυτό.

Η αναζήτηση άρχισε εξαιτίας της πολυτελούς ζωής του. Η πολυτέλεια είχε αποτύχει, τα χρήματα ήταν μια αυταπάτη, τα παλάτια άδειασαν, το βασίλειο ήταν χωρίς νόημα και δεν υπάρχει λόγος να βαλθείς να σκοτώνεις χιλιάδες ανθρώπους, όταν στο τέλος μείνουν άδεια τα χέρια σου.

Έτσι, θεώρησε ότι το να εγκαταλείψει τον κόσμο θα ήταν χρήσιμο για να βρει την αλήθεια. Ξέχασε όμως ένα πράγμα: 'Ότι δεν είναι όλοι βασιλιάδες. Έτσι, η εσφαλμένη αντίληψη του Βούδα έγινε παγκόσμια αντίληψη. Οι άλλοι, που δεν ήταν βασιλιάδες, άρχισαν να απομονώνονται στα δάση και στα βουνά.

Ξέρω έναν άνθρωπο που ήταν συνταξιούχος διευθυντής ταχυδρομείου. Ήταν λίγο παλαβός, έτσι δεν αποφάσισε ποτέ να παντρευτεί. Οι γονείς του προσπάθησαν πολύ, αλλά επειδή ήταν παλαβός πάντα έκανε κάτι στραβό και χάλαγε το προξενιό. Όταν συνταξιοδοτήθηκε, έγινε ζαϊνιστής μοναχός.

Όταν εργαζόταν, έπαιρνε τρεις κι εξήντα, δεν παντρεύτηκε ποτέ, δεν ήξερε τίποτα από άνεση, η πολυτέλεια ήταν ένα πολύ μακρινό αστέρι. Δεν μπορούσε να πληρώνει υπηρέτη και μαγείρευε μόνος του το φαγητό του.

Όταν εγκατέλειψε τον κόσμο, είχε ζήσει οκτώ χρόνια σε διάφορα μοναστήρια, όταν συναντηθήκαμε τυχαία στην Καλκούτα. Οι άνθρωποι που μου τον συνέστησαν, δεν ήξεραν ότι γνωριζόμασταν από παλιά, μου είπαν ότι εγκατέλειψε όλα όσα είχε.

Είπα: "Ξέρω. Ζούσε σε νοικιασμένο σπίτι, μαγείρευε ο ίδιος το φαγητό του και έπαιρνε τρεις κι εξήντα κάθε μήνα, στον ταχυδρομικό του λογαριασμό. Τίποτα δεν εγκατέλειψε, ούτε καν τον ταχυδρομικό του λογαριασμό."

Θύμωσε πολύ και όταν μείναμε μόνοι μας μου είπε: "Αυτό δεν ήταν καλό εκ μέρους σου. Οι άνθρωποι νομίζουν ότι έχω εγκαταλείψει τα πάντα κι εσύ τους λες πως δεν εγκατέλειψα τίποτα. Είναι αλήθεια ότι έχω κρατήσει στο λογαριασμό μου εκείνες ης τρεις κι εξήντα, σε περίπτωση που αρρωστήσω, για τα γεράματά μου. Εσύ όμως καταστρέφεις την καλή μου φήμη. Όλοι αυτοί με σεβόταν πολύ."

Ένας φτωχός μπορεί να γίνει σεβαστός με το να γίνει ζητιάνος στο όνομα της θρησκείας, αλλά δεν θα γίνει ποτέ φωτισμένος.

Εδώ ακριβώς δίνω έμφαση: Πριν μπεις στον εσωτερικό κόσμο, τέλειωσε με τον εξωτερικό. Ζήσε ολοκληρωτικά. Κάνε τη ζωή σου δάδα, που να καίει και από τις δυο άκρες μαζί.

Όσο πιο ολοκληρωτικά ζήσεις, τόσο πιο γρήγορα θα καταλάβεις πως ποτέ δεν είναι αρκετό. Όλα αυτά που δεν έζησες, φαίνονται ιδιαίτερα ελκυστικά. Αν όμως έχεις ζήσεις ολοκληρωτικά, τότε τίποτα δεν φαίνεται ελκυστικό.

Και μόνο όταν βρεθείς σ' αυτή την κατάσταση, μπορείς να κινηθείς προς τα μέσα, χωρίς κανένα δισταγμό και κανένα διχασμό.

Δεν σου λέω να αρνηθείς το εξωτερικό. Δεν υπάρχει λόγος. 
Η άρνηση είναι αποτέλεσμα του φόβου. 

Και φυσικά έχουν περάσει είκοσι πέντε αιώνες, από τον καιρό του Γκωτάμα Βούδα. Σ' αυτούς τους είκοσι πέντε αιώνες, δεν έχει προοδεύσει μόνο η επιστήμη και η τεχνολογία, αλλά και η πνευματική συνειδητότητα και οι μέθοδοι που μπορούν να σε οδηγήσουν στη φώτιση. Μετά από όλα αυτά, ο Γκωτάμα Βούδας είναι απλώς μια βοϊδάμαξα. Δεν ξέρει τίποτα για τις Ρολλς Ρόυς!

Οι άνθρωποι μου, θα ήθελα να ζουν με όλες τις ανέσεις που είναι διαθέσιμες στον εξωτερικό κόσμο.





Μη βιάζεσαι, γιατί ό,τι έχει μείνει χωρίς να το ζήσεις, θα σε τραβάει προς τα πίσω ξανά και ξανά. Τέλειωσέ το. Και τότε δεν θα υπάρχει ανάγκη να δραπετεύσεις απ' το σπίτι σου ή από τον τραπεζικό σου λογαριασμό, γιατί δεν θα σε βαραίνουν πια. Δεν σημαίνουν τίποτα. Μπορεί να έχουν μια κάποια χρησιμότητα και τίποτα δεν είναι λάθος μ' αυτά.

Ακόμα και ο Γκωτάμα Βούδας χρειάζεται τροφή, μόνο που κάποιος άλλος το έχει κερδίσει. Χρειάζεται ρούχα και κάποιος άλλος τα έχει κερδίσει.

Μπορείς να κερδίζεις ο ίδιος την τροφή σου. Είναι προτιμότερο να κερδίζεις ο ίδιος τα ρούχα σου, το καταφύγιό σου.

Ποιά είναι η ουσία, που πρέπει να κατανοηθεί; Δεν υπάρχει τίποτα που να σε δένει μ' αυτά. Αυτό που σε δένει είναι η δίψα για τη ζωή που δεν έζησες.

Ζήσε λοιπόν ολοκληρωτικά και σβήσε αυτή τη δίψα. Τότε μπορείς να ζεις σε ένα παλάτι, με την ίδια ευκολία που μπορείς να ζήσεις και σε ένα φτωχικό καλύβι. Όταν όμως είναι διαθέσιμο ένα παλάτι, γιατί να βασανίζεις χωρίς λόγο τον εαυτό σου, με το να ζεις στο φτωχικό καλύβι;

Και επειδή όλοι εκείνοι οι μεγάλοι φωτισμένοι επέμεναν να εγκαταλείπουν τον κόσμο, δημιουργήθηκε η εντύπωση σ' ολόκληρη την Ανατολή ότι η φτώχια είναι κάτι πνευματικό. Αυτό είναι σκέτη ανοησία!

Η φτώχια δεν είναι πνευματική, είναι ά- σχημη.

Είναι μία από τις πληγές, που πρέπει να θεραπευτούν. Αν η φτώχια ήταν πνευματική, τότε θα υπήρχαν εκατομμύρια Γκωτάμα Βούδες στην Ανατολή.

Δεν ακούστηκε όμως ποτέ ότι ένας ζητιάνος έγινες βούδας.

Η προσέγγισή μου είναι η αποκοπή από το παρελθόν.

Σας διδάσκω να ζήσετε πρώτα σαν Ζορμπάδες και μόνο πάνω σ' αυτά τα θεμέλια θα υψώσετε το ναό της συνειδητότητάς σας. Και μ' αυτόν τον τρόπο συνδέουμε το εσωτερικό με το εξωτερικό σε μια αδιαίρετη ενότητα. Το εξωτερικό είναι το ίδιο δικό σου, όπως και το εσωτερικό. Δεν τίθεται ζήτημα να αρνηθείς τίποτα ούτε να είσαι εναντίον κανενός.

Σου λέω λοιπόν:

Η απόλαυση μπορεί να είναι το χαμηλότερο σκαλοπάτι, είναι όμως μέρος της ίδιας σκάλας.

Το ψηλότερο σκαλοπάτι μπορεί να είναι η φώτιση, η μακαριότητα, πρόκειται όμως για την ίδια σκάλα. Και αν αρνηθείς το πρώτο σκαλί, δεν θα φτάσεις ποτέ στο τελευταίο σκαλί της σκάλας.

Σκέψου το:

Στέκεσαι στο πρώτο σκαλοπάτι. Υπάρχουν δυο τρόποι να το εγκαταλείψεις: Ο ένας είναι να κατέβεις από το σκαλί, ο άλλος είναι να κινηθείς προς το δεύτερο σκαλί. Και με τους δυο τρόπους έχεις εγκαταλείψει το πρώτο σκαλοπάτι.

Ο Γκωτάμα Βούδας κινείται προς το δεύτερο και εσύ κατεβαίνεις από τη σκάλα. Βλέπεις πως έχει αφήσει το πρώτο σκαλοπάτι, μα δεν καταλαβαίνεις πως το άφησε για να πάει στο δεύτερο, θα αφήσει το δεύτερο σκαλοπάτι για το τρίτο και θα συνεχίσει, αφήνοντας το τρίτο και το τέταρτο, για το τελικό.

Εσύ όμως φοβάσαι το πρώτο, επειδή είδες τους βούδες να το αφήνουν, οπότε δεν πατάς ποτέ στο πρώτο. Παραμένεις χαμηλότερα και από το πρώτο. Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν ποτέ προσεγγίσει την υψηλότερη ευδαιμονία και παραμένουν πεινασμένοι και διψασμένοι, ακόμα και για τις πιο ασήμαντες απολαύσεις, που μπορεί να διαθέσει το πρώτο σκαλί.

Κι έπειτα, οι φωτισμένοι του παρελθόντος δεν ενδιαφερόταν για καμιά κοινωνική επανάσταση. Το μόνο που τους ένοιαζε ήταν τα δικά τους πνευματικά επιτεύγματα. Με μια έννοια, ήταν πολύ εγωκεντρικοί. Και εξαιτίας αυτού του εγωκεντρισμού, η Ανατολή δεν ξέρει απολύτως τίποτα από επαναστάσεις.

Όταν όλοι οι μεγαλοφυείς έγιναν τόσο εγωκεντρικοί, ποιός θα έδινε στις μάζες την ιδέα της επανάστασης; Το περισσότερο που μπορούν να διδάξουν είναι ελεημοσύνη, δεν μπορούν όμως ούτε να φανταστούν έναν κόσμο χωρίς φτώχια.

Οραματίζομαι έναν κόσμο χωρίς φτώχια, χωρίς τάξεις, χωρίς έθνη, χωρίς θρησκείες, χωρίς κανένα είδος διακρίσεων.

Οραματίζομαι έναν κόσμο που θα είναι ένα, μια ανθρωπότητα που θα είναι ένα, μια ανθρωπότητα που θα τα μοιράζεται όλα - και τα εξωτερικά και τα εσωτερικά- μια βαθιά πνευματική αδελφοσύνη.

Η δουλειά μου λοιπόν δεν είναι να τελειώνω με τη δική μου φώτιση. Στην πραγματικότητα, η δουλειά μου άρχισε μετά από τη φώτισή μου. Η δουλειά του Γκωτάμα Βούδα τελείωσε όταν φωτίστηκε. Σε ό,τι με αφορά, δεν μου χρειάζεται να ζήσω ούτε μία ακόμα στιγμή, γιατί ούτε η εξωτερική ούτε η εσωτερική ζωή μπορεί να μου δώσει τίποτα περισσότερο από αυτό που έχω ήδη πετύχει.

Μου φαίνεται όμως πολύ εγωιστικό, θα ήθελα εκατομμύρια άνθρωποι να φωτιστούν από το ίδιο φως, από το ίδιο όραμα, από το ίδιο όνειρο.

Θα ήθελα να γεννηθεί ο καινούργιος άνθρωπος, η καινούργια ανθρωπότητα, όπου θα εξαφανιστούν οι άσχημοι διαχωρισμοί, που δεν θα υπάρχουν πόλεμοι ούτε ατομικά ή πυρηνικά όπλα ούτε έθνη ούτε φυλές. Εκεί που θα μπορεί ο άνθρωπος να μοιράζεται όλη τη γενναιοδωρία της ύπαρξης και όλες ης εμπειρίες της εσωτερικής του ύπαρξης, θέλω ολόκληρη αυτή η ανθρωπότητα να γίνει ένας ωκεανός συνειδητότητας.

Ό,τι έκαναν οι βούδες του παρελθόντος ήταν καλό, μα δεν ήταν αρκετό. Δημιούργησαν για τον εαυτό τους την υψηλότερη κορυφή της συνειδητότητας. Εγώ θέλω να δημιουργήσω αυτή την κορυφή για όλους, τουλάχιστον για εκείνους που ψάχνουν γι' αυτήν.

Και δεν μπορώ να πω: "εγκατέλειψε τον εξωτερικό κόσμο," επειδή το εξωτερικό είναι το ίδιο ουσιώδες με το εσωτερικό. Απλώς μην προσκολλάσαι σ' αυτό. Πώς μπορείς να εγκαταλείψεις το εξωτερικό; Μπορείς να εγκαταλείψεις το παλάτι, μα πώς μπορείς να εγκαταλείψεις την αναπνοή σου; Κάθε στιγμή της εξωτερικής ανάσας μπαίνει μέσα σου. Πώς μπορείς να εγκαταλείψεις το φαγητό; Έρχεται απ' έξω. Πώς μπορείς να εγκαταλείψεις το νερό; Κι αυτό απ' έξω έρχεται.

Όταν κοιτάζεις με καθαρά μάτια, δεν υπάρχει κανένας διαχωρισμός ανάμεσα στο εξωτερικό και στο εσωτερικό, αλλά μια διαρκής αρμονία, όπως η εισπνοή και η εκπνοή.

Σου δίνω μια καινούργια αντίληψη, ένα καινούργιο όραμα, ένα καινούργιο όνειρο.
Σας διδάσκω να ζήσετε πρώτα σαν Ζορμπάδες
Και μόνο πάνω σ’ αυτά τα θεμέλια θα υψώσετε το Ναό της συνειδητότητάς σας.
Και μ’ αυτόν τον τρόπο συνδέουμε το εσωτερικό με το εξωτερικό σε μια αδιαίρετη ενότητα.