FAOS SAMADHI 2

Εναλλακτικος χωρος αναζητησης και θεραπευτικων τεχνων.

Εργαστηρι Αυτογνωσιας.

Ολιστικες ψυχοθεραπευτικες προσεγγισεις μεσω της Βοτανικης Ιατρικης, του Διαλογισμου, της Μεταφυσικης, της Ανθρωπολογιας, της Νεας Φυσικης και της Νεας Ενεργειας.


Κάπου στα βάθη της γενετικής μας μνήμης, βρίσκεται η γνώση του σύμπαντος και των κόσμων, όπου η ζωή είναι απαλλαγμένη από την αυταπάτη του χρόνου και του χώρου.

Όπως ακριβώς είχε προγραμματιστεί μέσα μας για να επαναφυπνιστεί την τέλεια στιγμή, έτσι τώρα προσκαλεί την προσοχή μας.

Έχουμε ένα σκοπό πολύ μεγαλύτερο από όσο μπορέσαμε ποτέ να φανταστούμε.

Ο σκοπός αυτός ζητά να τον αναγνωρίσουμε τώρα και ζητά επίσης να αποκόψουμε τα κυκλώματα που μας συνδέουν με τα πρότυπα σκέψης και τα άχρηστα συναισθήματα τα οποία μας κρατούν δέσμιους στην αυταπάτη και στη σύγχυση των κατώτερων βασιλείων.

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

"Ποτέ μην αμφιβάλλετε για τη δύναμη μικρών ομάδων ανθρώπων να αλλάξουν τον κόσμο. Τίποτε άλλο δεν τον άλλαξε ποτέ..." H μεγαλη κβαντική μεταστροφή στον παγκόσμιο εγκέφαλο.





Tο επόμενο βήμα στην εξέλιξη της ανθρώπινης συνειδητότητας είναι η πρόοδος προς έναν πολιτισμό βασισμένο στην ενσυναίσθηση, την εμπιστοσύνη και την αλληλεγγύη, έναν πολιτισμό του Όλου.

Dr. Ervin Laszlo, "Η μεγάλη κβαντική αλλαγή"

 "Η ανθρώπινη συνειδητότητα δεν είναι κάτι πάγιο και αμετάβλητο: η πολιτισμική ανθρωπολογία δείχνει ότι αναπτύχθηκε βαθμιαία σε ένα διάστημα χιλιετιών. Μέσα στα τριάντα ή πενήντα χιλιάδες χρόνια ιστορίας του σύγχρονου ανθρώπου, το ανθρώπινο σώμα δεν άλλαξε σημαντικά, ενώ η ανθρώπινη συνειδητότητα άλλαξε. Ποια θα είναι η επόμενη αλλαγή της; Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα δεν έχει απλώς θεωρητικό ενδιαφέρον: θα μπορούσε να καθορίσει την επιβίωση του είδους μας".

Αρκετοί στοχαστές έχουν προσπαθήσει να ορίσουν το επόμενο βήμα στην εξέλιξη της ανθρώπινης συνειδητότητας. Ο Ινδός σοφός Σρι Αουρομπίντο πίστευε ότι θα είναι η ανάδυση της υπερσυνειδητότητας σε μερικά άτομα. Παρόμοια, ο Ελβετός φιλόσοφος Τζιν Γκέμπσερ μίλησε για την επερχόμενη τετραδιάστατη ολοκληρωμένη συνειδητότητα, που θα προέλθει από τα προηγούμενα στάδια της αρχαϊκής, της μαγικής και της μυθικής συνειδητότητας. Ο Αμερικανός μύστης Ρίτσαρντ Μπακ  παρουσίασε την κοσμική συνειδητότητα ως το επόμενο εξελικτικό στάδιο της ανθρώπινης συνειδητότητας, μετά την απλή συνειδητότητα των ζώων και την αυτοσυνείδηση των σύγχρονων ανθρώπων.

Η εξελικτική διαδικασία των έξι επιπέδων που έχει προτείνει ο Κεν Γουίλμπερ, οδηγεί από τη φυσική συνειδητότητα, που συνδέεται με την άβια ύλη στη βιολογική συνειδητότητα που συνδέεται με τα ζώα, στη νοητική συνειδητότητα που χαρακτηρίζει τους ανθρώπους και στη λεπτή συνειδητότητα, που είναι αρχετυπική, δια-ατομική και διαισθητική. Αυτή με τη σειρά της οδηγεί στην αιτιώδη συνειδητότητα και, στο τελικό βήμα, στην υπέρτατη συνειδητότητα, την οποία ονομάζει Καθαυτή Συνειδητότητα.

Η χρωματική θεωρία σπειροειδούς δυναμικής του Κρις Κόουαν και του Ντον Μπεκ βλέπει τη σύγχρονη συνειδητότητα να εξελίσσεται από το "πορτοκαλί"  στρατηγικό στάδιο που είναι υλιστικό, καταναλωτικό και προσανατολισμένο προς την επιτυχία, την εικόνα, την κοινωνική θέση και την ανάπτυξη, στο συναινετικό "πράσινο" στάδιο της ισότητας και του προσανατολισμού προς τα συναισθήματα, την αυθεντικότητα, την επικοινωνία, τη φροντίδα και την κοινότητα. Αυτό με τη σειρά του κινείται προς το οικολογικό "κίτρινο" στάδιο, που είναι εστιασμένο στα φυσικά συστήματα, την αυτο-οργάνωση, τις πολλαπλές πραγματικότητες και τη γνώση και κορυφώνεται με το ολιστικό "τιρκουάζ" στάδιο του συλλογικού ατομισμού, της Κοσμικής Πνευματικότητας και των αλλαγών της Γης...

...Η σύνδεση ανάμεσα σε μια μεταστροφή της συνειδητότητας και μια μεταστροφή του πολιτισμού είχε προβλεφθεί από κουλτούρες των Ινδιάνων της Αμερικής, όπως τους Μάγια, τους Τσερόκι, τους Τάιτα, τους Ζίνγκουε, τους Χόπι, τους Ίνκα, τους Σενέκα και τους Ινουίτ. Αυτοί θεωρούσαν ότι σήμερα ζούμε κάτω από τον Πέμπτο Ήλιο της συνειδητότητας και βρισκόμαστε στα πρόθυρα της εισόδου στον Έκτο Ήλιο. Ο Έκτος Ήλιος θα φέρει μια νέα συνειδητότητα και μαζί της ένα θεμελιώδη μετασχηματισμό του πολιτισμού.

Οι ιθαγενείς κουλτούρες είχαν δίκιο. Η επίτευξη της διαπροσωπικής συνειδητότητας πιθανότατα θα προάγει την πρόοδο προς έναν πολιτισμό βασισμένο στην ενσυναίσθηση, την εμπιστοσύνη και την αλληλεγγύη, έναν πολιτισμό του Όλου. Όμως, θα έρθει γρήγορα ένας τέτοιος πολιτισμός; Δεν το γνωρίζουμε ακόμη. Εκείνο που γνωρίζουμε είναι ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι θα φτάνουν σε διαπροσωπική συνειδητότητα στα επόμενα χρόνια και αν δεν καταστρέψουμε το περιβάλλον και αποδεκατιστούμε, μια κρίσιμη μάζα μπορεί να το καταφέρει.

Αυτή η κβαντική μεταστροφή στον παγκόσμιο εγκέφαλο είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία της ανθρωπότητας. Η Μάργκαρετ Μιντ είχε πει: "Ποτέ μην αμφιβάλλετε για τη δύναμη μικρών ομάδων ανθρώπων να αλλάξουν τον κόσμο. Τίποτε άλλο δεν τον άλλαξε ποτέ..."

Οι μικρές ομάδες με εξελιγμένη συνειδητότητα θα αλλάξουν τον κόσμο - αν προλάβουν να δημιουργήσουν μια κρίσιμη μάζα έγκαιρα. Δεν υπάρχει πιο υψηλό ή πιο σημαντικό έργο στις μέρες μας, από το να δώσουμε ώθηση σε αυτή την εξέλιξη...










Είστε ο δημιουργός της εμπειρίας σας και είναι ο τρόπος που σκέφτεστε που δημιουργεί το πώς θα βιώσετε τη ζωή. Η ενέργεια ακολουθεί την σκέψη και η ύλη είναι συμπυκνωμένη ενέργεια






Η σκέψη είναι η βάση για όλη τη δημιουργία. Τα πάντα ήταν σκέψη σε ύπαρξη. Ακόμα και όλα τα φυσικά αντικείμενα, τα οποία έχουν φτιαχτεί από άλλους, προϋπήρξαν ως σκέψη πριν μετατραπούν σε ύλη.

Είστε ο δημιουργός της εμπειρίας σας και είναι ο τρόπος που σκέφτεστε που δημιουργεί το πώς θα βιώσετε τη ζωή. Η ενέργεια ακολουθεί την σκέψη και η ύλη είναι συμπυκνωμένη ενέργεια. Έτσι λοιπόν, τα πάντα στον κόσμο της ύλης είναι το αποτέλεσμα της σκέψης. 

Ολόκληρος ο κόσμος σας, όλος αυτός ο κόσμος που τον προσλαμβάνετε σαν αληθινό και πολύ ζωντανό, είναι ενέργεια, η οποία έχει συμπυκνωθεί σε μορφή από την σκέψη. Και είναι τόσο πραγματικός, όσο εσείς επιθυμείτε να τον κάνετε.

Συλλογικά η ανθρωπότητα και άλλα είδη δημιούργησαν αυτή την πραγματικότητα, αυτή τη διάσταση της ύπαρξης, έτσι ώστε να δημιουργήσουν άλλη μία μοναδική εμπειρία. Αυτή είναι η εμπειρία που ονομάζεται Γη. Ο καθένας από σας έχει τη δύναμη να δημιουργήσει οτιδήποτε κι αν είναι αυτό που θέλει μέσα από αυτό που σκέφτεται.

Όλη η ενέργεια ακολουθεί τη σκέψη και καθώς η ύλη είναι ενέργεια και αυτή επίσης θα ακολουθήσει τη σκέψη. Η ταχύτητα με την οποία τα πράγματα ακολουθούν την σκέψη πάνω στο γήινο πεδίο εξαρτάται από την προσοχή σας, την ικανότητα και την εξάσκηση. 

Δεν παίζει κανέναν ρόλο πόσες πολλές αρνητικές σκέψεις πιθανον να έχετε κάνει στο παρελθόν – είναι οι σκέψεις που κάνετε αυτή την στιγμή οι οποίες έχουν τη δύναμη.

Οι σκέψεις είναι ενέργεια και όπως όλες οι ενέργειες, ελκύουν παρόμοιες ενέργειες στους εαυτούς τους. Αυτή είναι η Αρχή της Συνήχησης. Αυτό το οποίο σκέφτεστε, έχει μια αντίστοιχη συνήχηση ή ενεργειακό ταίριασμα αν θέλετε, με πολλά αντικείμενα και καταστάσεις.

Καθώς ολόκληρο το σύμπαν είναι ενέργεια, συμπεριλαμβανομένης και της ύλης που συνθέτει κι αυτό το βιβλίο, αυτή η αρχή ισχύει για καταστάσεις, υλικά αντικείμενα και ανθρώπους. Ο μοναδικός τρόπος με τον οποίο βλέπετε τον κόσμο θα επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο τον βιώνετε, όπως επίσης και τα αντικείμενα και τους ανθρώπους που παρουσιάζονται στη ζωή σας…

από τους ΟΜΝΙ





“Το μυαλό μας μαγνητίζεται από τις κυρίαρχες σκέψεις που κάνουμε. Μια σκέψη ονομάζεται "κυρίαρχη" όταν επαναλαμβάνεται συνέχεια. Αποκτά μια δύναμη που στην ψυχολογία την ονομάζουμε "πεποίθηση". Είναι τόσο δυνατή που επενεργεί σαν φίλτρο που φιλτράρει όλα όσα βιώνουμε και αντιλαμβανόμαστε. Γίνεται ένας "μαγνήτης". Κι αυτοί οι "μαγνήτες" προσελκύουν προς το μέρος μας τις δυνάμεις, τους ανθρώπους και τις καταστάσεις της ζωής που είναι εναρμονισμένες με τις κυρίαρχες αυτές σκέψεις μας.”

Napoleon Hill